A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hali

Vindo: jöttek du-án a szállítók, apa is épp hazaért ( egyszerre érkezet ja és hazahozzták ) 38 doboz összesen 5-600kg :-) Jó üres a ház
Este alvás..hát sokszor ébredt de lehet hogy a 11. fogacska..mert vmi kis hegyet érzetem most altatásnál.

Itt is jó az idő 10-13 fok, napsütés.este eső..úgyhogy niztos csak a vendégek kedvéért..fura lesz otthon a télbe menni. de Emma imádja a havat, szánkót.

Holnap megpróbálom hamarabb letetnni délbe h még indulás előtt tudjon aludni...2 körül indulunk a reptérre..:-) Ezzel lesz vége az Írországi kalandunknak! :-) Szép volt, jó volt köszönöm elég volt!!! :-)

Képek továbbra is csodásak...

Viranka: bál..irigy irigy..nemalvás..nem irigy :-)

MMarica: szuri..:-( de reméljük ez segít a tesó projektben.:-) ovi ..szupi..milyen ovi..hogy csak angolul beszélnek...én is szeretném vinni Emmát ilyenbe ha már megszokta a hangzást meg azért már kezdi ismételni az angol szavakat is...

Ünneplőknek nagy nagy puszi

Szurisoknak is puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka de miért nem alszik az oviban Mira????

Vindo 8)

Kaqk jó hogy birjátok ezt a sok költözést :shock: én nem birnám az tuti.

Timi de jó hogy jelentkeztél!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Heni
Akkor már nem sok van hátra.

Ami a szervezést illeti: a héten úgy néz ki találkozok Mónival és megbeszéljük ő mit szeretne.
Ha most nincs ereje hozzá, akkor elvállalom természetesen.

Vindo
Te miket észre nem veszel :lol:
Rugó nagyon cuki és sexi a rózsaszín csíkos zokni is :lol:

Kakq
Jó utat nektek haza!
Nem akarom elvenni a kedved, de mire hazaértek sztem semmi nem marad a hóból :(

Hörcsög
No meddig voltatok ébren??? Fúú már olvasom akkor jól húzták a lóbőrt tegnap a gyerekek.

Marica
Szuper, h ovi jól ment és a szuri eredményességéhez is szorítok. Ez a betegség csak most derült ki? Nem is tudtál róla?

Regi
Mit vesztek a házba?
Megyek megnézem a fürdőszobátokat is :)

Viranka
De jó, hogy ilyen jót buliztatok :) sztem ránk is ránk férne már egy ilyen bulizós lazulás :)

Niki
És mit csinálnak a gyerekek/kel a Tumble Tots klubban?

Timi
Hát hatalmasak a gyerkőceid. Azért majd írjál is pár sort!!!

KépKép
KépKép
fleur

Nálunk ma mindenki tiszta nyűg volt. Apa meg én fejem majd széthasadt egész nap és hát érthető, h Lilla sem volt jó passzban.
De aztán erőt vettem magamon (mivel csak fél órát aludt napközben) és jól megkergettem, aztán elmentünk sétálni is.
Délután apa vigyázott rá kicsit és elmentem végre tornázni. Eddig nem mertem csak otthon a térdem miatt. De szerencsére minden rendben volt.
Érthető módon Lillus fél 8kor kidőlt.
De hihetetlen ma mennyit bőgött....:? mindenen megsértődött....

KépKép
KépKép
fleur

Halihó!

Végre én is tudok jönni, éppen fürdetés van. :lol:

Vindo! A Hadházi úton laktunk. Igaz az már a Nagyerdő, de itt jobban szeretek lakni. Bár a héten azért volt néhány csúnya gondolatom. Szinte velünk szemben van egy hajléktalan-ellátó valami. A babkocsival alig tudtam elmenni a járdán, minden tiszta hó és jég volt. Annyi "ráérő" paciens van itt mindig, nem igaz, hogy nem tudtak néhány kezébe lapátot v. seprűt adni. :? :? Egyébként nincs velük semmi baj. Meg innen jobb a közlekedés is. Pillanatok alatt a városban vagyok.
Rugó annyira bájos, olyan finom vonásai vannak. Jaj, de rég volt már, amikor láttam.

Viranka! De jó, hogy így ki tudtál kapcsolni. Így is eléggé fitt-mami vagy ám. :wink: :lol:
Egy előrejelzésben mintha azt láttam volna, hogy a j.héten már itt is 10 fok fölött lesz a hőmérséklet. Tény, már én is nagyon unom. Február végén már a tavaszt várjuk, nem a hólapátot vesszük elő.

Marica! Jaj, ez a szuri. De legalább megéri a dolog. Mik nem vannak már??? Angol óvoda??? Tehetnél képet Linikéről.

Timi! Nem is szabad elfelejtenünk ezeket a szépségeket. (Nem is fogjuk ám őket)
Mennem kell.
dmaggie

Sziasztok Lányok!

Nem tudok reagálni, de visszaolvastam. Dávidka ma extra hisztis volt, jönnek a fogai, de szerintem front is lehetett ma, olyan dührohamokat produkált, hogy csak lestem :shock: Megint éjszakázunk pár napja, gondolom a fogzás miatt, pedig már olyan jó volt nagyokat aludni. Viszont aminek örülök, hogy nem kell tologatni éjszaka, elalszik a nagyágyban, persze nem olyan könnyen 8)
Nagyon fáradt vagyok, alig aludtam, úgyhogy megyek is.
Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok :wink:

Kép
aniko15

Fleur! Tapétát vettünk (fűrészporos, az lesz lefestve), meg ajtófestéket, ilyesmiket.

Azt se tudom, hol tartok... :roll:
Kijöttem, mert Szelike elaludt, de most már álmos vagyok... :oops:

Jó éjt!
Holnap próbálok olvasni!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Én is inkább csak olvasok, mostanában Apa is használja a gépet és Máté sem nagyon enged ide :)

De azért gondoltam hozok pár képet én is :)

Kép Bencus a tűzoltó 8)
Kép Máté nyuszi Kép Kép Levágattuk a haját :) Kép Álomautó múzeumban :)

KépKépKépKép
meryke

Hello Lányok,

dobok gyorsan egy táblát:

Kép

Puszi minden ünnepeltnek!

silka
silka

Fleur, Lilla képei fantasztikusak :lol: , az a vigyor pedig 8) , áááá, nem is zsivány ez a csajszi :wink: :lol: .

Mmarica, tök jó lesz az ovi, az angol miatt különösen :D . Nem hangzik jól ez a kúra, de biztosan eredményes lesz :D .

Regi, nagyon szép a fürdőszoba, nagyon tetszik :D !!

Harapás, Bence volt harapós, és barátnőm fia...Én is volt, hogy Bence szájára ütöttem, mert mindenkit megharapott, nekem volt, hogy sokáig látzott is és nagyon fájt :? . De már nem is emléxem rá, csak elmúlt ez a rossz szokás is :roll: .
Panka csak akkor szokott harapni, amikor unokatesóval (3 hónappal idősebb) hajbakapnak valamin 8) . Ilyenkor 1. először ütik egymást, 2. ha ez nem célravezető, egymás haját kezdik tépni, 3. végső esetben Panka Nóri ruháját ráncigálja a fogával :shock: . A testét még nem harapta meg, csak a ruháját szokta 8) . 3 perc múlva pedig ölelgetik egymást és pusziszkodnak :lol: .

Vindo, mindent bele :D !! Gyere majd beszámolni, mi volt :wink: !!
Rugó nagyon vagány kis pasi :D ! A zokni is rendben van :wink: .

Viranka, gasztro? Jó lehetett a bál :D !!
Szombaton én is megyek buliba, és nem kell vezetnem :wink: . Barátnőmmel megyünk, apa babyszittel 8) . A szopi miatt még mindig nem engedhetem el magam, de azért egy boroskólát be fogok nyomni, az tuti 8) .

Hörcsög, milyen volt a szuri?

Niki, az a kép a Zuradról :lol: :lol: :lol: :lol: .....

Nálunk nem esett a hó az utóbbi napokban :? . Illetve esett tegnapelőtt, de azonnal olvadt is, sőt, még ami volt is elolvadt. Tegnap majdnem egész nap sütött a nap :D . Az jól esett, de sajna hideg volt és locspocs :? . Már én is várom nagyon a 10 fokokat, akkor megyünk újra az erdőbe :D .

Timi26, anyám, fiadat már meg sem ismerem :shock: . Múltkor panaszkodni akartál, mizu' veletek???
Rebeka nagyon szép hercegnő, de rögtön az jutott eszembe, hogy jövőre legyen Stephanie a Lazy Town-ból, az nagyon testhezálló neki :wink: :lol: .

Kaqk, nyugodt és problémamentes költözködést Nektek :D ! Jó lesz újra itthon, és remélem, azt a jó időt is magatokkal hozzátok :D !

Meryke, nagyon jók a képek :D ! Máté is hatalmasat nőtt :shock: !! Nagyon csinos a frizurája :D ! Mennyi haja van :shock: .
dettyk

Móni! :cry: :cry: :cry:

Marica! Nagyon szorítok++++++++++++++++++++++++++++

Egyébként Mindenkinek sok-sok puszi Lányok! Mi jól vagyunk talán délután jövök még...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Mégis most... Nolka porszívózik 8)

Heni! Szerintem Velünk is baj van, mármint terhesen a hormonok özönében vagyunk. Én megmondom őszintén sokkal türelmetlenebb vagyok néha, ráadásul lobbanékony. Volt, hogy egyik pillanatban nevettem kínomban, hogy nem tudom elaltatni, a következő percben már bőgtem.

Egyébként a napokban beszélgettem egy Anyukával (3 hónappal idősebb a Kisfia Nolkánál) és náluk is az van amit itt sokan írtatok, hogy segít mindenben a Csöppség, sőt semmiből nem akar kimaradni, mindenben aktívkodni akar. Erre azt mondta az Anyukája: "...nem is tudom mitől romlanak el később?". Ezen gondolkozom azóta.
Szerintem Tőlünk elsősorban, majd a társadalom, és a környezeti hatások összességétől. Ti mit gondoltok erről?

Egyébként Nálunk a FŐSTRATÉGIA A FIGYELEMELTERELÉS, ha "rosszalkodás" folyik (legtöbbször fogalma sincs róla, hogy rosszat csinál), vagy ha valamiért hiszti van amit nem kaphat meg.

na szómenésem lett...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kép

Aniko
Remélem nálatok is hamar kijön az a fog.

Meryke
nagyon édesek a fiúk :lol: és Máté milyen ügyesen rajzol :lol:

Dettyk
de az :lol:

Anitja
nagyon egyet értek. pont mi rontjuk el őket (persze azért a külső környezeti hatások is benne vannak később)
ilyenkor még annyira őszinte és tiszta megnyilvánulásaik vannak. amúgy meg tök mind1 mit mondunk nekik azzal kapcsolatban, h miit hogy csináljanak, ha mi nem teszünk úgy. azt fogják másolni, ahogyan mi szülők viselkedünk, így a tetteink és a példamutatásunk fontosabb minden szónál.
pont most olvasok egy könyvet a jelenkor problémáiról, teljesen ide vág csernus ki nevel a végén c. könyve. nagyon jó gondolatai vannak a palinak.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Most csak gyorsan.

Képek szuperek :D :D

Tegnapról:
Az én lányom kész.
Mivel már azt se hagyta,hogy rendesen le mérjük csak saccolni tudtuk
9 kiló környékén van kb 78centi de ez is csak sacc.
Amikor meg látta az orvos ott már kész volt úgy le kezdet sírni.
Alig bírtuk le fogni.De az oltástól nem lett semmi baja.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok pár tegnapi képpel jövök most csak:
Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Csak pár hsz-t bírtam olvasni. Várom Mónit, hogy csak annyit írjon, jól van.

Hörcsögön felbuzdulva én is lemértem Zsozsit: 13 kiló, és 85 cm. :lol:

A Viasaton van egy sorozat: Segítség, gyerekeim vannak.
Valami zseniális.

Múltkor arról volt szó, hogy egy sokgyermekes családban a gyerekek verik egymást, a szülőket, nyafognak, hisztiznek, sírnak, kész téboly az egész.
A dada azt mondta, nincs másról szó, mint a kommunikáció hiányáról.
A szülő beszéltesse a gyereket, a gyerekek beszéljenek egymással!
Úgy kell, hogy kérdezed folyamatosan, mi a baj, mi történt, mit szeretnél, mondjad, mondd el anyának, nézz a szemembe, ne nyafogj, beszélj hozzám!
Ha a gyerek nem tud beszélni, nem tudja még szavakkal kifejezni magát, akkor mi mondjuk helyette, amit szeretne.

Valamilyen szinten én is így csináltam, de ha Zsozsi hisztizik, nyafog, és tele a hócim, egyáltalán nem hagyom rá, hanem beszéltetem, és mondom helyette. Pl. Azt szeretnéd, hogy üljek ide melléd, vegyelek fel, adjam azt oda....
ÉS egy másodperc alatt elmosolyodik, bólogat, és megszűnik a hiszti.
Szóval próbáljátok ki, beszéltessétek őket (Zsozsi sem "beszél", csak a mutogatásból és abból a pár szóból kikövetkeztetem, mit akar, no meg a szituációból).
Mondjátok nekik, hogy mit akarnak, és egyből jobb lesz. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

hisztirol

:oops: :oops: :oops: :oops: sztem Linike ehes volt
tiszta eges, h nem jottem ra, irulok, őirulok
szokatlan is volt tole ez a nagy siras, mert alapjaban veve inkabb kacagos es jokedvu, mint siros, amiota megszuletett,
ugy jottem ra, h elhataroztam vasarnap bmi tortenjek is ma az lesz amit o akar, kiprobalom
elkezdodott volna a sira, mondtam neki, h megyek vele ahova csak a akrja es elmentunk egyutt a spejzba es ott mutogatott a kajcsikra (ez mondju mar tudja egy ideje, h ha joghurtot ker, akkor a hutohoz megy ha kemenyebb kajat akkor a speizba.) es a siras megszunt amint elindultnk es annyit evetett, mint maskor egesz nap :oops:
ilyen benat, mint en (nem jellemzo ram, mert nagyon figyelem minden rezduleset, de ez az oviba viszem tema teljesen leblokkol nagyon ideges vagyok, de tudom, h jo lesz!)

Kép

Kép
mmarica

Mesi, én is ezt csinálom :D . Talán ösztönös. De nem mindig hatásos, nem mindig jövök rá, mi a baj. Sokszor én is csak hisztis leszek :wink: :oops: . De mivel Bencével is ezt csináltam, és "jó gyerek" lett belőle, remélem, Pankával sem lesz gond. Könnyebb lesz, ha már tudunk velük beszélni, mert nálunk aztán nem lehet a kommunikáció hiányára fogni :wink: .
dettyk

Egy kis nyaktörő videó :D :
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/p ... BfrU3iRxTo

Tényleg, tudja valaki, hogyan tudom elforgatni a telefonos videót pl. RealPlayerrel?
dettyk

Hörcsög
:( hogy ilyen harcolós volt a doki

Heni
Péterke cuki :) ő építette azt a szép nagy hóembert??!! :lol:

Marica
Mindenkivel előfordul :wink: főleg, ha a gyerkőc változtat az étkezési szokásain.

Mesi
Tök jó, hogy leírtad, majd én is kipróbálom. De sokszor elfáradok ebbe az egész napos kitalálósdiba :? no majd igyekszem.

Most amúgy 2 napja tiszta depi vagyok, Peti is kicsit kivan már tőlem. Igyekszem úrrá lenni rajta.

Dettyk
:lol: :lol: de cukiiii :)

Én a múltkor azt vettem fel, ahogyan pucin rohangál fürdés előtt a lakásban az is édes, csak nem tudom hova feltenni :)

KépKép
KépKép
fleur

ja új szó van szia :) olyan édesen tudja mondani

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Rugó annyira helyes! :)
Ugyanilyen zoknija van Szelinek is! :lol:

VikDanra rá se ismerek, igazi nagyfiú! Rebeka meg kész hölgy! :)

Meryke! Jaj, de aranyos Máté azon nyuszis fotón! :lol: Zabálnivaló kis pofija van!
Bencus is nagyon helyes kiskrapek, csúcs a jelmeze! :)
Te is csini vagy! :)

Dettyk! Aranyosak lehetnek az unokatesóval! :)
Szeli is olyan jól elvan már barátnőm kislányával (fél évvel fiatalabb), Dórival. Ma is itt voltak délelőtt, mi csak lestünk, hogy milyen jól eljátszanak már! :)

Anitja! Én teljesen egyetértek! A csúnya beszédet is az oviból szokták hazavinni a gyerekek... :evil:
Van egy műsor, a Segítség, gyerekeim vannak!, ott is többnyire a szülők miatt rosszak a gyerekek. Ha a szülő kiabál, a gyerek is ezt a módszert alkalmazza, ha verést kapnak, akkor meg verik egymást is... :roll: Persze ezek végletek, de minden apróságra oda kell figyelni, mert minket másolnak!

Látom, Mesi! Te is nézed néha! :lol:

Én meg azt találtam ki mostanában, hogy ha valami rosszat csinál Szeli, helyrehozatom vele. Pl. vizezett az asztalára, én meg adtam neki egy törölközőt, hogy törölje fel, és lelkesen megtette! :) Meg kidobálta a fiókjából a zoknijait, én meg megkértem, hogy tegye őket vissza, és szépen vissza is pakolta. Utána már nem is azzal akart játszani. Aztán majd kiderül, hogy mennyire válik ez be.

Viszont, ami aggaszt, hogy Szeli egyre többször kéri a cumiját... :oops: Pedig már olyan büszke voltam, hogy csak alváshoz kellett, de mostanában tudja, hol van, oda mutogat, míg nem adom neki oda. Bár biztos közrejátszik az is, hogy 10-kor már álmos délelőtt (olyankor kéri a cumit is, vagy ha elesik, vagy valami miatt sír). De ha meg akkor leteszem aludni 10-kor, akkor meg estig nem bírja... :roll:

Péterke nagyon édes! :)
Tetszik az overálja is! :)

Hörcsög! Lefogás: :(

Kép

Kép
regcsiken14

Lányok, halihó,
csodásak a képek!
Marica, ez ilyen pre-school, ugye? Van ilyen Budapesten magyar gyerekeknek is?
A leszerelési módszereitekkel egyetértek, de nálunk kérésre nincs rendrakás a legtöbbször... Kész vicc, a védőnő most volt itt, Ádi ilyenkor iszonyúan hozza a szuper-Ádit, tornyokat épít meg az összes játékával való játékot bemutatja, védőnő elmegy, marad minden a régiben. Pedig én egész nap itt vagyok vele és próbálom játékra rávenni (velem vagy egyedül)...
Ami aggasztó, hogy Ádit nem tudom rávenni, hogy kanállal maga egyen, mindig kap kanalat/villát, hogy ő csinálja, de csak paszmagol, max. 2-3 falatot próbál meg a szájába terelni. Mire bölcsibe megy (ha megy), jó lenne, ha tudna enni, mert ott szerintem nem fogják a 2éveseket a dadusok etetni. Szóval mindenféle technika érdekel!

Remélem, Móni jól van! Kérlek, drága, írj pár szót majd, ha tudsz!

Bongyinak mindjárt írok a wiw-re, de nem tudom, milyen gyakran nézi...

Kép
Kép
irina

Lányok, halihó,
csodásak a képek!
Marica, ez ilyen pre-school, ugye? Van ilyen Budapesten magyar gyerekeknek is?
A leszerelési módszereitekkel egyetértek, de nálunk kérésre nincs rendrakás a legtöbbször... Kész vicc, a védőnő most volt itt, Ádi ilyenkor iszonyúan hozza a szuper-Ádit, tornyokat épít meg az összes játékával való játékot bemutatja, védőnő elmegy, marad minden a régiben. Pedig én egész nap itt vagyok vele és próbálom játékra rávenni (velem vagy egyedül)...
Ami aggasztó, hogy Ádit nem tudom rávenni, hogy kanállal maga egyen, mindig kap kanalat/villát, hogy ő csinálja, de csak paszmagol, max. 2-3 falatot próbál meg a szájába terelni. Mire bölcsibe megy (ha megy), jó lenne, ha tudna enni, mert ott szerintem nem fogják a 2éveseket a dadusok etetni. Szóval mindenféle technika érdekel!

Remélem, Móni jól van! Kérlek, drága, írj pár szót majd, ha tudsz!

Bongyinak mindjárt írok a wiw-re, de nem tudom, milyen gyakran nézi...

Kép
Kép
irina

Hm, hát az iwiwen Bongyi utoljára dec. elején járt, úgyhogy inkább e-maileztem neki.

Vindo, írj, ha megvolt a védésed! Remélem, fénykép is készül rólad! :-)

Még pár kép Ádi kismalacról :-)

TAKARÍTÓFIÚ
Kép

VILLANYMÁNIÁS
Kép

PIHENŐ
Kép

SZKAFANDERES
Kép

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Egyelőre nincs kórház! :lol: :lol: :lol:

Még két hét fekvés, gyógyszer, pihi, ha picit is rosszabb, akkor kórház, egyébként talán megúszom ennyivel.

Amúgy BPD 81 mm, FL 60 mm _)
Vendég

Sziasztok, köszönöm a drukkokat. Biztos segítettek, mert jól sikerült, summa cum laude lett a minősítésem.

Rugó aludt hazafelé 20 percet.

Most elugrunk a bátyámékhoz, viszünk nekik hidegtál maradékot.

Tisztába teszem gyermekem, aztán megyünk...

Kicsit kifáradtam.

Panndi, örülök, hogy így alakult. 81 BPD :shock:

Ádi nagyon kis csinos! Látom, hasonló a hajszerkezete, mint Rugónak :D

Kép
vindolanda

Nem tudtam olvasni, a képeket végigpörgettem, gyönyörű mindegyik "baba"! :D

Panndi! Ez szuper hír, sokat gondoltam Rád, hogy minden rendben legyen! Szép méretek! :) És már mindjárt itt a vége... Pihenj amennyit tudsz Zsófi mellett!!! :D

Vindolanda!
GRATULA!!!!!!!!!

Írtam :arrow:

Most pedig csak 3 kép. :)

Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!
Azt hiszem, csak gyors életjelet adok, mert hulla vagyok!

Móni!
Borzasztóan sajnálom a pici elvesztését. Sok erőt kívonk, hogy fel tudd dolgozni.

Marica!
Jó, h jelentkeztél. Az injekciókúra nem hangzik jól, de biztosan kitartó leszel! Szurkolok nektek+++++++

Hiszti!
Botond elég jól kezelhető hiszti ügyében. A legtöbbször a figyelemelterelés jó módszer nála. Egyébként én is beszéltetem őt, ahogyan Emese írta. Persze én mondom, hogy mire gondol. Az nagyon ritka, hogy nem értjük meg egymást. Inkább az van, hogy tökéletesen értem, hogy mit szeretne, de ezt én nem szeretném. :wink: Ilyenkor, ha nem hagy fel magától az dologgal, akkor egy kicsit eréjesebben rászólok, és akkor leáll.
Az más kérdés, hogy lehet, hogy 1 perc múlva újra fel akar mászni a polcra, és kezdődik mineden előről.

Irina!
Botond sem nagyon eszik kanállal. Ő a villát szereti. Azt már nagyon ügyesen használja. De a kanál nem nagyon megy. Inkább csak keverget vele mindet. (főleg kifele a tányérból...) Egyébként szerintem ebben a korban egyáltalán nem gáz, ha nem eszik egyedül a gyerek.

Fleur!
Én is meg akarom venni Csernus könyvét. Jó?

Emese!
Botond is ugyanígy fekszik rá Lottira. Úgy látszik ez egy korosztályos szeretetmegnyilvánulás. Majd teszek fel képet.

Vindo!
Hogy rugó milyen csinos minden nap otthon! :D Mi itthon többnyire melegítőben vagy harisnyában nyomjuk.

Rólunk:
Hulla vagyok. Éjszakánként nem alszom, és nappal sincs megállás. Lotti cica hasfájástól szenved. De sajna nem csak akkor sír, ha fáj a hasa, hanem amúgy is elég sokat. Néha úgy érzem "ok nélkül" Legalábbis én nem tudom kitalálni, hogy miért. Ha belelovallja magát, csak a cici nyugtatja meg. Most úgy néz ki, hogy eszik, alszik és ordít. Az ritka mint a fehér holló, hogy ébren nem sír... :roll: És őrületes hanga van ám! Mint akit nyúznak. :shock: Szinte egész nap ölben szeretne lenni. Ha leteszem azonnal felébred. Közben Botond is egész ember kíván. Itthon láthatóan unatkozik, de Lottival még nem lehet sehová menni. Próbálok vele a lehető legtöbb minőségi időt eltölteni.
Most egy kicsit azért kétségbe vagyok esve, hogy elég erős vagyok-e én ehhez. De nincs mese, erősnek kell lennem, mert mindkét csöppnek szüksége van rám.
Az éjszakák a legsz@rabbak. Ha Balázs itthon van, akkor 4-en alszunk a 160-as ágyban. Nem férünk el. Ha dolgozik,akkor 3-an. Akkor elférünk, de egész éjjel nem alszok, mert attól féle, hogy Botond leesik, vagy Lotti pl a paplan alá kerül. (botond mióta Lotti megszületett megint az éjszaka közepén jön át) Ha Lotti felkel enni Botondis majdnem mindig felébred. Lotti felé fordulva szoptataok. Közben hátranyúlva simizem Botondot, hogy aludjon vissza. :shock: :lol: Nem egyszer van úgy, hogy Lotti a hasamon alszik el, Botondpedig a vállamon. Ez ugyan fársztó, de csodaszép érzés ám!!!!! :lol:
Na abbahagyom a panaszkodást és dobok még pár képet.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kép Azt nagyon bírja Lottesz, ha be van bugyolálva
Kép tesók
Kép nyugalom :P
Kép annyira szép szerintem :oops:
Kép így fekszik rá botond lottira
Kép egyedül evés: ez levestészta
Kép hóban fekvős
Kép az ortopéd hóembert én építettem :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

... mind a szöveges, mind a képi anyagom elég sok lett. bocsánat... :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek a rám gondolást. Nagyon aranyosak vagytok.
Testileg jól vagyok a lelkem...........
Igyekszem magam összeszedni és ígérem, hogy majd jövök de panaszkodni nem szeretnék és az utóbbi napokban meg csak negatívok érnek.

Puszi mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, örülök, hogy jelentkeztél! Vigyázz Magadra!
Vendég

Szép reggelt, Lányok!

Móni - remélem, minden rendbe jön hamar, lélekben pedig összeszeded magadat. Szerintem ki kell magadból adnod, úgyhogy írd ki nyugodtan, ha nem ide, akkor :arrow:

Timi - Vikdan hogy megnőtt, és Rebeka is micsoda nagylány. Mi újság Veletek?

Kaqk - jó utat mára. Siessetek haza, még van valamennyi hó :wink:

Maggie - egy ismerődöm is a Hadházin lakott, az állatkert mellett. Hajnalban mindig hallották az állatok üvöltését :lol: Mi itt ugye a kakaskukorékolást halljuk, más meg a vízilovat.
Azt a hajléktalanszállót ismerem, én is arra mentem mindig, ha az Árpád térre igyekeztem.
Seprű - egy próbát megér :lol: :lol:

Anikó - milyen volt az éjszaka?

Meryke - szépek vagytok, és Máté milyen laza a kapucnis pulóverben!

Harapás - egy időben kékre-zöldre voltam harapva. Rászóltam, semmi hatása nem volt. Aztán egyik napról a másikra Rugó leszokott róla.

Hörcsög - az orvossal mi is így vagyunk, jön egy fehér köpeny, és Rugónál elszakad a cérna.

Heni - Péterkének az overallja is kék :D

Marica - a nagyobbik bátyámék, mikor költöztek, arra lettek figyelmesek, hogy Hanga (19 hónapos) milyen nehezen viseli el a pakolást. Egész nap sírt, nem tudták miért. Estefelé jöttek rá, hogy elfelejtettek neki kaját adni :idea: Szóval előfordul az ilyesmi.

Emese - kösz a hisztis tanácsot, bevetem majd, ha szükséges.

Regina - ezek a kínaiak jól meggazdagodnak a rózsaszín csíkos zoknikból :roll: :D Csúnya beszédet Rugó nálunk itthon is elkaphat, ha ügyesen fülel. Márpedig biztos azt teszi.

Dettyk - a tavaszi erdőjáráshoz remélem, miniszoknyával készülsz :D

Irina - szuper Ádi és a védőnő :lol: Ez vicces, bár gondolom, benne lenni kevésbé... Evés - na, Rugó tudná használni az evőeszközöket, de azt szereti, ha etetik, ő meg játszik kaja közben :roll: Képességeit ügyesen titkolja. A múltkor angolon voltam, Gáborral maradtak itthon. Melegített neki tésztát pörkölttel, és nem ette meg. A müzlis tálat villával együtt ott hagyták a földön, majd kimentek levegőzni. Bejöttek, és Rugó - miután levetkőztették - váratlanul eltűnt. Gábor meg nem kereste, a konyhában pakolgatott. Mire a szobába beért, Rugó suttyomban megette a villával a tésztát, nem hagyott semmit :shock: Még a keze meg a ruhája sem lett maszatos. Szerintem Ádi is így lehet.

Sense - micsoda képek :D Hóban fekvő :D Meg amikor ráfekszik Lottira Botond :shock: Szerintem is szép Lotti :wink: Kitartás, biztos, hogy javulni fog a helyzet :wink:

Rólunk - na, akkor röviden a tegnapi napról. Rugó az egyetemen kezdetben nem viselkedett túl jól. Máskor elszórakozik a tanszéki irodákban, de most valahogy nem tetszett neki a helyzet. Védés közben néha behallatszott a kiabálása, az eredményhirdetés alatt meg az "aja-aja" (ez anya) :shock: Az előadásom jól sikerült, a kérdésekre is tudtam válaszolni. Népes számú hallgatóság volt, mert egy előadásnyi hallgatót is betereltek. Végül is agyba-főbe lettem dicsérve, a Prof. olyan beszédet mondott, hogy azt sem tudtam, hová nézzek közben :oops: Az egyik bírálóm mondta, hogy a kurzusában már egyetemi tanagyag lettem :shock: A legfontosabb azonban az, hogy kezdenek befutni hozzám az infók, hogy hol lesz üresedés szeptembertől. Hátha sikerülne valahová bekerülni...

Na, ennyi elég is volt az öntömjénezésből, szóval stílust váltok.

Rugó persze a végére összeszedte magát, és mikor a hidegtálak maradékait pakoltuk, már ott randalírozott a tanszéki könyvtárban, kokettált az oktatókkal, hallgatókkal, a pincérrel :shock:

A kocsiban elaludt hazafelé. Mikor hazaértünk, meg felkelt :? Este átvittük a szendvicseket meg a palacsintákat a kisebbik bátyámékhoz, ott jót randalírozott az unokatestvérekkel. Este azt hittem, szoptatáskor elalszik. De nem :?

Az ágyból nem mászott már ki. Kért egy Spongyabobot dvd-ről, Gábor meg odafeküdt mellé, míg kimentem fürdeni. Mire beértem, mind a ketten aludtak :shock: Rugó úgy is maradt :wink:

Rajtam viszont most jött ki utólag a feszültség. Este nem tudtam aludni, olyan fél kettőig fenn voltam, reggel meg fél hétkor felébredtem. Rugó persze még mindig alszik - bár ilyenkor, negyed tíz körül szokott ébredni :roll:

MIndenkinek szép napot, V.

Kép
vindolanda

Ja, és szerintem a panaszra is vevők vagyunk :oops:
Vendég

sense: tök jók a képek :)
Hűdevárom már a kétgyerekes létete :)

Amúgy Fruzsi méretei 32 hetesnek felelnek meg :shock:

És egy mai pocifotó :)

Kép
Vendég

Sziasztok!

Panndi! Szép (pici) poci! :lol: (hát az egyémhez képest... remélem, nem haragszol, hogy le"pici"zem, de annyira aranyos pocid van! :))
Gratula a méretekhez! :) (Én már ezekre az adatokra nem nagyon emlékszem...)

Vindo! Hát akkor biztosan nagyon ügyes voltál!!! :) Gratulálok Neked! Szorítok a munka miatt! +++++++

LMóni! Nyugodtan panaszkodj!!!!
Sok erőt kívánok Nektek a feldolgozáshoz! Elhiszem, hogy lelkileg padlón vagy... :(

Sense! Lotti szép baba, Boti is nagyon édes, meg ahogy szeretik egymást! :)
Azt szokták mondani, hogy az első fél év nehéz. De szerintem ha elmúlik a hasfájósság (kólika?), már könnyebb lesz!!! Kitartás! +++++++
Szeli is ilyen volt, 4 hónapos koráig egyfolytában sírt ébren, nagyon fárasztó... :? Bár ő egyedül aludt a kiságyában, általában le tudtam tenni, mikor elaludt rajtam.

Zsozsi és Gegi is csodásak! :) (Gegi minden fotón bandzsít? :lol:)

Irina! Ádó mint egy herceg! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Haliho,

csak gyorsan, mert Caterpillar clubba megyunk... :D

Vindo: hihetetlenul ugyes vagy, szivbol gratulalok!!!

Sense, Lotti tenyleg gyonyoru, es hihetetlenul aranyosak egyutt Botonddal!

Emese, Szuperek a kepek, es milyen jo, hogy jobban vannak a pindurkak!!

Moni, jo, hogy jelentkeztel, sokat gondoltam Rad! Es irj nyugodtan, ha az esik jol...

Panndi, ok, ez a pocakod, de hol van Fruzsi???? :shock: :shock: Orulok, hogy nincs korhaz, vigyazz magadra, probalj sokat pihenni..(mar amennyit Zsofival tudsz, en nem is tudom elkepzelni, hogy ezt hogy oldanam meg Raniaval.... :shock: )

Na, megyek, reggelizunk, aztan indulas....
Vendég

Jajj vindo, Neked még nem is gratuláltam: gratulálok, ügyes voltál :)
Vendég

Köszönöm mindenkinek 8)

Panndi - hát, nekem sem volt kimondottan nagy hasam, de a Tiéd tényleg pici :lol:

Niki - mi az a Caterpillar klub pontosan? Nekem mintha egy cipőmárka ugrana be róla... :roll: :wink:

Kép
vindolanda

Nekem egy munkagép :lol:
Vendég

A kérdés most már csak az, hogy akkor Nikiék mit csinálnak? :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, a Caterpillar club ilyen kis jatszohaz fele, sok jatek van, sok baba (kb. 25 altalaban) aztan kapnak egy kis tizorait, (keksz, mazsola, innivalo) nagyon edesek, ulnek korbe a kis asztalnal, a kis szekeken, es tomik a kekszet a szajukba... :lol: Es Rania az egyetlen, aki fel is maszik az asztalra... :? Mindekozben az anyukak trecselnek es kaveznak, teaznak. (mar amelyiket hagyja a gyerkoc. ) Aztan az utolso negyed oraban kis kozos enekles..gyerekdalok...naa, ezeket en nem mindig ismerem, de mar tanulgatom oket...

Ja, es azt hiszem, Fleur kerdezte, hogy milyen a Tumle tots (abba meg csak jelentkeztunk, de nem kaptam meg visszajelzest) ez kifejezetten olyan babaknak van, mint Rania, aki meg sem all egesz nap, full energy, es MASZIK fel MINDENHOVA...szoval ilyen sportos foglalkozas. Le kell vezetnunk az energiajat...

Na, tenyleg lepek....szep napot mindenkinek!!!!

Puszi!
Vendég

Tumle=TUMBLE
Vendég

Caterpillar szazlabut jelent, azt hiszem...nem? :roll:
Vendég

Most neztem meg: HERNYO
Vendég

Köszönjük a választ, most már kiokosodtunk :D

Bár ebben sem munkagép, sem munkásbakancs nincs :roll:

Rugó is mindig felmászik mindenhová, tegnap is leesett fejjel egy ládáról, nőtt is egy pukli a fejére, meg kissé kék.

Kép
vindolanda

Nnnnna, itt vagyok végre én is!

Vindolanda!
Gratulálok a szép teljesítményedhez. Nagyon ügyes vagy!

Sense!
Szépek vagytok! Elhiszem, h fárasztó, de azért ugye vannak szép pillanatok... :)

Regi!
Cumiügyben nálunk is vannak hasonló gondok. A múlt héten olyan szépen elvoltak nélküle, de ezen a héten főleg Gergő sokat kérte. Kb. 1 hónapig meg állandóan a szájukban lógott. :?

Móni!
Igaza van a lányoknak. Lehet, h jobb, ha leírod az érzéseidet. Talán könnyebb feldolgozni.

Csajok, nincs a gépemen photoshop, nem tudom kicsinyíteni a képeket. Ha a gmailes címünkre küldöm a gyerkőcökről a képet, az nem lenne gond? Oda ugye sima levélmellékletként elmegy, ugye?
Megbombáználak benneteket néhány képpel. :wink: De csak este, mert napközben nem igazán tudok gépközelbe kerülni, amikor fenn vannak.

Gica

Kép
gica1

Gica, nekem is küldheted, és ha enyém gyermek elalszik, lekicsinyítem neked. Ha gondolod, küldök e-mail címet priviben.

Kép
vindolanda

Volt itt a védőnő délelőtt, megdicsérte Szelit, milyen ügyesen játszik! :)
Ő is bemutatta, milyen ügyesen felteszi a karikákat a montessori toronyra! :lol:

Jövő héten szerdán megint megyünk a bölcsis nyitott napra! :) Juj, de jó lesz!
Úgy elvinném Szelit még valahová rendszeresen a Ringatón kívül, mert szüksége van rá, de nem találok mást nálunk. Minden abbamarad, mert kevés a résztvevő... :(

felébredt, sír... :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: