Sziasztok!
na, megint nem sikerül majd mindenre írnom, amit akartam, de azért pár dologra mindenképpen...
a fehérjének a pisiben igenis van jelentősége, mert egy tünete a toxémiának, és igenis oda kell rá figyelni. de ha nincs egyéb, akkor valószínűleg tényleg csak némi folyás keveredett bele. ezért kell a tesztcsíkos pozitív vizsgálatot laborban megismételni.
sziszike, valszeg nincs semmi gond, mert nem vizesedsz, és nem magas a vérnyomásod.
koli meg... hát, két évesen akkor sem mondják el még, ha tudnak beszélni, mivel elég egyszerű érzelmeket tudnak csak megfogalmazni. szóval ezzel nem nyersz semmit. és szerintem te azért pontosan tudod, mi jár a fejében. de nyilván a pasik nem olyan érdeklődők a tesó iránt, mint a genetikailag anyai ösztönnel bíró kiscsajok. nekem ugye réka után nagyon fura nándi viszonylagos érdektelensége. és ő sem tudja kifejezni az érzelmeit, holott már összetett mondatokban beszél. tudom, hogy egy kicsit frusztrált, egy kicsit fél az újtól, nem is igazán érti, meg hát természetes is neki, hogy nem egyke. néha kimarkolja a tesót a hasamból, és viszi autózni

szerintem ha már meglesz a pici, majd elég lesz beszélgetni konkrétumokról. nem igazán érzékelik a jövőt még, még rékának is sok az egy hét, ezek a kétévesek meg egyik napról a másikra élnek,két-három nap távolságot tudnak nagyjából beazonosítani a jövőre nézve. majd ha látod, hogy gondja van, mikor ott a pici, segítesz neki megfogalmazni a dolgokat, hogy ez bánt, az bánt, ezért vagy mérges, annak örülsz, és úgy hidd el, jó lesz! mert tutira ért mindent, és biztos tudna is beszélni, csak nincs olyan fontos mondanivalója egyenlőre. nándi csak azért beszél szerintem, hogy rékával versenytárs legyen
szoptatás: hát, én nagyon felkészült voltam, sikerült is mellre tenni elsőre helyesen rékát - bár egy napig nem volt hajlandó elfogadni a mellem, elég egyedileg büntetett meg, hogy meg kellett születnie, ő nagyon haragudott sokáig

- de aztán második napra a hasa megbocsájtott.
viszont garmastan krém nélkül meghaltam volna, és bizony bimbóvédőt is vetettem, aztán nem használtam soha, mert addigra már jobb lett. én is hagytam rászáradni a nyálas tejet, de édeskevés volt. szóval helyes mellretétellel is kisebesedhet a mell, bár sokkal kisebb eséllyel. (lehet, hogy ha az ember csak kétszer 10 percet szoptat, ahogy a régi iskola ezt előírja, és háromóránként akkor nem, de én ezt nem tartottam be.) viszont tapasztalat, segítség nélkül nehéz ezt tényleg. meg egyszerűen érzékeny a mellbimbó, nincs hozzá szokva, stb stb. szóval én nándihoz is vittem be, bár azt már nem kellett kibontani, a másodiknál egészen más a tejbelövellés, nincsenek fájó betonmellek és a bimbóm is edzettebb volt, elvégre csak 6 hónappal azelőtt hagytuk abba a szopit rékával.
mellszívó szerintem első gyereknél mindenképpen kell, lehet, hogy csak 2-3 hétig használja az anyuka, de igazán jó szolgálatot tud tenni. a kórházakban is van általában. persze meg lehet tanulni kézzel fejni, de szerintem a fájdalmas belövellt, esetleg gyulladt melleket kevés anyuka tudja elszántan nyomkodni, én legalábbis nem tartozok közéjük, már a kisebb fájdalmas csomók sem voltak kellemesek, márpedig ezeket azonnal el kell tüntetni, ki kell fejni, mert ezek elzáródott tejmirigyek, és tejlázat okozhatnak, és bár a legjobb mellszívó a csemete, mi van, ha éppen nem kér...
szoptatós tea kétféle van. az egyik a laktoherb - ebben édeskömény is van, ez néhány babának hasfájást okoz, bár azt mondják, pont hasfájásra van. nos, én valami fura lelki köldökzsinórral vagyok összekötve a gyerekeimmel, és nekem is fájt tőle a hasam

a fitolac nevezetű naturlandos tea viszont egyikünknek sem okozott semmi gondot. a homeopátiás szerek nagyon jók, de ésszel kell őket szedni, rendszerrel és odafigyeléssel, és vannak olyan emberek - főleg, akik életükben sok antibiotikumot kaptak - akiknek nem használ egyik másik szer, mert ezek az öngyógyító törekvések, amikre a homeopátia hat, már eléggé lepukkantak
tejszaporító szert nem érdemes inni, szedni, amíg a tejbelövellés el nem kezdődött, mert sokkal nagyobb eséllyel lesz mellgyuszi a vége, és sokkal fájdalmasabb a tejbelövellés is.
és még egy dolog, a szoptatás az első időben, az első percekben az emberek nagy részének kicsit fájdalmas. erre is érdemes felkészülni, és nem megijedni.
ja, valaki kérdezte az anyatejgyűjtő kagylót, én nagy haszonnal használtam, volt, hogy egy deci kifolyt a másik ciciből szoptatás alatt, ami így mehetett a fagyiba... és igen, melltartóba kell tenni, az tartja meg. nekem aventes van.
ettike, jó, hogy jobban vagy, és remélem sikerült az este. egyébként meg igaz, hogy pasiból van, és ezt meg kell értenünk, de azért néha ők is megérthetnék, hog ymi meg nőből vagyunk. és szerintem is, ha meglesz, azért az ő fiacskája lesz alex.
icamica, úgy tudom, csak a megszületés után vehetitek fel, és sajnos ez is bruttósított már

szóval az adóalapba bele fog számítani, bár önmagában nem adóköteles.
szülésznőnek szülés után valamikor, dokinak varratszedéskor szokás pénzt adni. így is várják

ha nincs varrat, a szobatársaim utolsó, utolsó előtti nap adtak neki, úgyis megjelenik látogatóba
velünk meg annyi van, hogy tegnap voltunk a dokinál, két hét múlva megyek megint, meg nst meg vérvétel. mindjárt finish. eléggé fura.

én meg megvarrtam a babakocsi új huzatát, vagyis a szekérét, ennek örülök nagyon, még a kupola van hátra. anyukám itt van, és segít. egyébként darabokban vagyok, alig élek többnyire az ovi odavissza sétától, keményedgetek, fájogatok, de persze semmi hatása, így nem különösebben foglalkozok vele.
viszont vigasztaljon mindenkit, aki szenved, azt mondják, a 36. héttől enyhülnek ezek az utolsó harmados ittfájottfájok. nekem egyszer volt ebben részem, amikor meg nándival nem volt különösebben semmi gondom, akkor romlottam el

remélem most megint enyhülést hoz majd. éjjel nem tudok aludni, mert szúr a bordám alatt, meg ha lefekszem hányingerem van... szóval ilyenek.
tali nekem kétesélyes, még holnap jó lett vlna, pénteken reggel megy haza anyu, de két gyerekkel kicsi eséllyel fogok mégegyszer bemenni a városba, csak ha nagyon muszáj. sajnos elég kimerítő most már. esetleg délelőtt összejöhet, mikor oviban vannak, de fél1re vissza kell érnem értük. velem ne számoljatok, esetleg csatlakozom, akármikor is van.
megyek aaaatóózni nándival
szép napot!