A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Amióta megszületett Milán, azóta küzdök a szoptatással! Ő nagyon ügyesen szívta a cicit, már a korházban (annak ellenére, hogy császáros voltam első perctől velem volt és igyekeztem szoptatni. De az alsó ajka kicsit beljebb volt, mint a felső, ezért az mindig befelé fordult nem kifelé, ahogy kellett volna. Így igénybe vettem az ottani védőnő segítségét (bár sohase tettem volna, mert szerintem itt kezdődtek a problémák), megkértem segítsen a gyereket jól mellre tenni, mivel neki sem ment ajánlotta, hogy szoptasak bimbóvédővel, mert akkor a gyerek megtanulja helyesen bekapni a cicit, ami később védő nélkül is menni fog. Tehát a korházból úgy jöttünk ki, hogy bimbővédővel szopizott és egyre kevésbé hatásosan. Ezért pár nap után itthon már potolnom kellett. A cumi meg úgy látszik nála méginkább bekavart. Már bimbóvédővel sem hajlandó! Beszéltem már szoptatási tanácsadóval - fecskendővel kellene etetni (hogy a szopási ingere ne legyen kielégítve), egy napig bírtam, közben többször megsérült az ínye és egész nap alig evett valamit. Pohárból nem tud inni, annyira jár a keze, meg a feje, hogy mind kilocsog a tej.
Megvettem a szoptanitot is, az sem vált be. Mostmár csak annyi anyatejet eszik, amennyit van időm lefejni.
Leventével egyáltalán nem volt ilyen problémám, pedig nála is kellett bimbóvédőt használnom, annyira sebes volt a mellem, cumisüveget is használtunk, mert végig pótolni kellett, mégis , évesen alig tudtam elválasztani.
Az biztos, hogy Levente miatt nincs lehetőség a nyugodt szopizásra, összebújásra. Jobb esetben mesét kell olvasnom neki, rosszabb esetben rajtam mászik, vagy épp vonatot játszik (és a vonat elég hangosan fütyűl).
Szóval tényleg nem tudom mit csináljak! Annyira bánt és rosszul is esik, hogy nem kell a cici neki, ráadásul tudom, hogy jobb is lenne, mint a tápszer.
Bocsánat, ha sok voltam, de muszály volt ezt megosztanom veletek, hátha valakinek van valami jó ötlete.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, nem tudsz valakitől segítséget kérni pár napra, hogy vigyázzon Leventére, míg Milánnal próbálkoztok? Akár a férjed ha ki tudna venni pár nap szabit...
kisbogacs

Kisbogács! Jövő héten jön haza a férjem (pillanatnyilag külföldön van), velünk lesz 2 hetet, de egy 50 m2-es lakásban nem tudok úgy elvonulni Milánnal, hogy ne legyen ott a nagyobb fiam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő :cry: :cry: :cry:
kisbogacs

Sziasztok!

vickybabe:irigykedem a fodrászra! Hogy oldottad meg? Én már tükörbe sem merek nézni. :? :oops: Már vagy 20 centis lenövésem van, mert november óta ne jutottam el. :cry:

SAjna nem nagyon van segítségem. 2 hete még bátyámtólm, öcsém anyósától, havertól kaptam kaját, de most már ők sem néznek felém. Apám néha felhív, anyám a kórhát óta nem kiváncsi rám. Így nix senki. És sajnos most még 1 kis gond a nyakamba szakadt:tepernem kell a férjemért, mert ha nem teszem, el fogom veszíteni. :cry: DE alig alszom, hogy legyen energiám egyéb dolgokra, nem beszélve arról, hogy a gyereket nem tudom kinek lepasszolni, senkiben nem tudok megbízni.

Én is az urtica urens 5ch-t homeós bogyit szedem a korábban leírtak szerint, és nekem ez nagyon bejött. Tegnap 100ml-t tudtam lefagyasztani, és ma még több lesz! :lol: Sokkal többet ér, mint a tea.

enikő:sajnálom, hogy nem akar szopizni. :( SAjnos nekem lövésem sincs, mit lehetne tenni, pedig úgy segítenék!

Kép
moffli82

Moffli: teperned kell a férjedért? :evil: Nem elég, hogy nem segít, még te teperj utána??? Most szültél egy gyönyörű kislányt. Neki kéne a világon a legboldogabbnak lennie, és büszkének kellene lenni rád, és minél többet foglalkozni veletek. Nem csak Noémivel, hanem veled is. Szülés után szerintem mindannyian labilisabbak vagyunk és van képe így elhanyagolni???
Tudsz vele beszélgetni? Elmondani, hogy mi bánt, mire lenne szükséged? Anyukád meg ennyire nem kíváncsi az unokájára? Szégyellje magát! :evil: :evil: Nagyon sajnálom, hogy ilyen megpróbáltatásaid vannak. Nem elég, hogy hulla fáradt vagy, még a lelked sincs így rendben.

krisz78

Moffli: sajnálom, hogy semmi segítséged :( ez hihetetlen, hogy a nagyszülők nem kíváncsiak a picikére :shock:
a tejcsihez nagy gratula :)

Enikő: :( ez tényleg nagyon nehéz... és sajnos semmi okosat nem tudok mondani :( nekem Mesivel annak idején szerencsém volt, nem piszkált, amikor Zazát szoptattam... most ugye más a helyzet, mert nagyok már a nagyok :roll:

Krisz: ezt Saci is csinálja néha, pedig ő nem, kap üveget... én akkor úgy veszem, hogy nem éhes, elrázogatom, ha sír, majd újra próbálom :roll:

Csöre
csöre74

MOffli! Krisz jól leírta....a férjed ültesd ide és majd megmossuk a fejét. A többi miatt meg ne aggódj, hidd el egyedül is remekül el lehet látni mindent csak jól kell szervezni, a nem fontos dolgokat hanyagolni. Pl kit érdekel ha szalad a lakás ha egy két nap nincs főtt kaja? Ha nincs kivasalva stb stb? Nyugi szépen lassan kell belejönni mert ha eddig ennyi segítséged volt akkor ne várd el magadtól, hogy pikk pakk menni fog minden egyedül! Csak fokozatosan! Hidd el előbb utóbb a legtöbben megtanuljuk seperc alatt kitakarítani a lakást és fél óra alatt összeütni egy komplett menüt.
A férjed meg tényleg szégyelje magát...nemcsak neki új, hanem neked is új ez az egész helyzet! Neked is ugyanúgy szükséged van az odafigyelésre, gyengédségre stb stb, hogy ne érezd magad egy idő után robotnak. Komolyan nem értem némelyik pasit. Elvárják, hogy rend legyen, kaja legyen, a gyerek ne bőgjön, anyuci legyen csinos szép és kedves és még őket is szolgálják ki. Cserébe mi jár? Duzzogás, sértődés, hogy jaaaj nem foglalkozik velem senki, esti kimaradás mert minek otthon lenni? anya úgyis fáradt és morcos...ahelyett, hogy mondjuk átvennék a fürdetést vagy altatást és anyu hunyna egy fél órát....ááá nem. ehelyett jön a picsogás, hogy mennyire magányosak és elhanyagoltak. Nincsenek eléggé elfoglalva különben nem mondanának, gondolnának iylet.

Moffli tarts ki!Teljes szívből kívánom neked a boldogságot!
katuska79

Bimbóvédő: én azzal kezdtem, de szerencsére a védőnőm segített leszoktatni róla Julcsit. Melós volt, üvöltött is rendesen, amíg nem sikerült, de örökké hálás leszek, hogy megszabadulhattam tőle. Erőltetni kellett, amíg rá nem jött. Milliószor bedugni a cicit a szájába, míg rá nem érzett.

Kép
petne

Szia csöre74!

A disznóink húshasznú Magyar nagy fehérek.
Kb 2-300 kilósak, már csak 1,5 hetük van az ellésig.

Jó lemaradtam A dolgokról.
Sajna közben a középső fiamat is vittem ma dokihoz, úgy néz ki, hogy ő influenzás lett.
Csupa beteg vesznek körül, de remélem a Joel nem kapja el egyik tesójától sem. Szigorúan szájmaszkban engedem be őket abba szobába ahol a Joel van.

Ma egy kicsit összekaptam a párommal, nem is szóltunk egymáshoz ma egész nap.
Eléggé önfejű néha.
Jó én is egy kicsit türelmetlen vagyok, mert egy kicsit már fáradt vagyok, pláne ez a 4 nap amíg ő kórházban volt, most meg a fiuk is itthon vannak, ez egy kicsit nagyon összejött most nekem.
Hirtelen minden a nyakamba szakadt.
De remélem hamar helyre áll minden.

Holnap viszem a Joelt méretni, már szerintem 5 kiló fölött van, de a pontos mérés holnap.

Szopizás:
Van amikor 10 perc, de van amikor 1/2 óra is kell neki.
De a 10 perces után még azért kell a maradék 20 perc is. :D

Szia moffli82!
Én magamnak festem a hajam.

manocskak

moffli:
meg tudlak nagyon érteni, átérzem a helyzeted... Mi Anna születése után majdnem elváltunk.... Rajtam múlott, hogy külön megyünk-e.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Vagyok én is, csak Martin egyszrűen pár napja nem alszik nap közben...ZTudom,hogy gyarapszik az ébrenlét mennyisége, de ennyire???? Félek, hoigy kimerül mert feléli minden energiáját aaz ébrenléttel.Kendőbe teszem, ha altatni akarom, ma is így voltunk 2 órát, akkor durmolt... Heti hízésunk 14dkg, habár 800-850-eket szopizik naponta :roll:

Mágnes: bárcsak azon kellene gondolkodnom, hogy ébreasztem-e? :lol: Így, non-stop éberen csak az utolsó 'álombaetetésnél' van félálomig ébresztve.Martin is hétszer eszik, de ő már az elejétől fogva.

Moffli: méghogy te teperj a férjedért??? :evil: Ahogy itt a lányok mondták, én is jól megmosnám a fejét! Hogy gondolja, hogy nem hordoz a tenyerén?? Én is csak azt tudom javasolni, hogy próbálj meg vele leülni és elmondani,hogy mi bánt, minden egyes részletet...De hogy még a nagyszülők sem érdeklődnek??? :shock: :evil: Teljesen ki vagyok én is akadva!!!
Ölellek és sok-sok kitartást kívánok, nagyon megérdemled,hogy végre minden rendben legyen!!! Annak meg örülök, hogy ilyen jó a tejcsi helyzet! Nekem is meglódult a fejés a nayg zabálások mellett :wink:

Vickybabe: köszi, aranyos vagy! Hála a dokinéni megnyugtatott, hogy a dupla pelus bőven elég :wink: Az meg helyén tartja a másikat a kis sejhaján, úgyhogy ilyen módon nincs pisibaleset :lol:
Drukkok, hogy Levussal minden OK legyen,de bizti úgy lesz!!!

Móni: sajnálom a fiadat! Szerencsére ide még nem tette be a lábát az influenza, remélem, nem is fogja! Remélem, sikerült kibékülni a pároddal!

Szopiidő: 25-30 perc, utána csak nyammog és bealszik...
Vissza kell még olvasnom

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő:nagyon sajnálom a szopi témát! Sajna,nem tudok semmi okosat mondani :(

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli, nagyon sajnálom ami történik közted és a férjed között. :cry: :cry: :cry: :cry:
Egyetértek a lányokkal, a párodra ráférne egy alapos fejmosás, ugyanakkor nem tudhatom kívülről hogy pont nektek mi a legjobb megoldás. Szóval minden tanács nélkül csak nagyon szurkolok nektek!!

Kata, Ági is csak tízperceket alszik nappal! Néha van mondjuk napközben is egy hosszabb (2-3 órás alvása), de nem minden nap.
kisbogacs

Huh, négy részletben sikerült visszaolvasnom, így fogalmam sincs, mire akartam reagálni.

Mofli: részvétem, tanácsot nem tudok adni így látatlanba! De mindig írd ki magadból mi bánt, az segít!

Enikő, sajna neked se tudok segíteni, én nem használok bimbóvédőt. A lányka nálam meg azt csinálja, hogy bekapja,kiköpi a cicit, a vége felé. Vagyis, én arra gondolok, hogy már kevesebb a tej, jobban kell dolgozni érte, így átrakom a másikra. Azon néha még 15 percet szopik, de van, hogy egy percet. Szóval én se tudok kiigazodni.

Mi általában 30 percet szopunk, majd büfi, tisztábatevés, és újra mellre rakom. Ami lehet még tíz perc, vagy még fél óra is. Ugyanis rájöttem, hogy a hisztik egy részének oka az éhség :shock:
Met a kis lusta feladja a szopást, majd a pelusozás után rájön, hogy ő még éhes. Én meg azt hittem, hogy hisztis, hiszen hogy lehetne éhes, ha most evett. Így most minden sírásnál biztos, ami biztos, mellre teszem.

Nem mérem, hogy mennyit eszik, vagyis csak nagyon ritkán, akkor 60-70 ml-t szokott. Gondolom ez normális egy három hetesnél...

Kép
gombócmakka

Kriszti: akkor nem vagyok egyedül,nálunk is dettó ugyanez a helyzet! :wink: És Ági nem fárad el nagyon a nap végére? Úgy értem, hogy nem nyűgösködik a nemalvástól? Bár lehet, hogy ez is egy jel nekem, hogy tegyem le 10 körül és aludna reggelig....fene tudja. A napokban kipróbálom :wink:

Gombócmakka: szerintem teljesen jól eszik a leányzó!

KépKép

KépKép
kata8110

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hogy telt a mai éjszakátok?
Nekem egy kicsit rosszul, a Joel éjféltől majdnem óránként föl kelt.
Lehet, hogy a tegnapi nap miatt, hogy a párommal összekaptam és ezt ő is megérezte.

Ti a privitekre kaptatok már angol nyelven írt üzenetet?
Mivel nem vagyok nagy angolos, de a neten találtam egy webfordító programot lefordítottam.
Elég érdekeset írt, kíváncsi vagyok mit akarhat.
Remélem társkeresőnek használja a babanetet?
Mert azt írta, hogy a profilomat nézte.
Majd megírok mit akart, ha érdekel titeket.
(ha esetleg van köztetek aki tud jól angolul akkor a privijére átküldöm amit írt, mert szeretném tudni, hogy pontosan miről van szó)

manocskak

Manócskák, talán tudok segíteni.
kisbogacs

Enikő!
Még nem kaptad meg a csomagot? Már aggódok, hogy lába kelt. :(
Én két napja alig tudok belépni a babanetre, elszállt egy csomó üzim... Csak én vagyok így vele? Látom pangás van, talán nem vagyok egyedül?
Szopi: a szívom, kiköpöm, sírok effektus nálunk egyértelműen a nem jön elég gyorsan, nem ömlik a tej időszakokban van, azaz este... ilyenkor átteszem a másik mellre, majd vissza... de elég türelmetlen a kis drágám. Pedig most van tejem bőven, újra elég az egy mell. Csak a vége ennek sem ömlik ugyebár. Aztán az jobb amikor csak nyelni kell. :lol:
Szép napot mindenkinek!!!!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szaiasztok!

Bartika! Még nem kaptam meg! Talán ma, remélem nem veszett el!
Ti használtátok ezt és bevált? Pontosan milyen szer ez és hogyan kell szedni?

Moffli! Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémákkal kell megküzdened most, amikor ez kellene életetek egyik legszebb szakasza legyen! Nektek már a gyerek előtt is voltak problémák, vagy a gyerek miatt alakult ki? Ha a gyerek miatt alakult ki és szeretitek egymást, akkor kellő türelemmel és kommunikációval helyre lehet állítani. Ha már korábban is voltak problémák, akkor nehezebb.
Anyukádat meg nem is értem! Miért nem érdeklődik felőletek? Miért nem segít?
Kaját nem tudod futárszolgálattal megoldani?
És próbálj gyerekkel együtt kimozdulni! Nincsenek arra baba-mama klubok?
Nem jó, ha sokat vagy egyedül!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Én is jelen.
Moffli! Nagy ölelés. A férjed nem semmi. :cry: Persze a családod sem. Ez nagyon szomorú.

Vickybabe! Olvastam a blogodat. Kitartás. Én is egyedül vagyok.

Enikő! Sajnálom a szopi gondot.

Manocskak! Sajnálom, hogy ennyi minden összejött most. :(

Kriszti! Jobbulást a hátadnak.

Kata! Ne sírj a dupla pelus miatt. Inkább most, mint később.
Nem komoly ez annyira, ahogy a doki is mondja. :wink:

Látom azért más is nyitott tejcsárdát.

Eltűnt kismamik tessék jelentkezni!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Móni, válaszoltam!
kisbogacs

Móni, rád bízom!
kisbogacs

Sziasztok!

Megtörtént a csoda, a kisfiam alszik!!!! :D :lol: Méghozzá nem kendőben,nem járókában,hanem az erre a célra beszerzett kiságyban!!!!! :lol:

Hanna: túlvagyok az első ijedtségen,úgyhogy dupla pelusozunk és nincs is vele semmi gond!! :D Ó,azért a tejcsárdádra továbbra is irigy-irigy, de azért van nekem is rendesen :wink:

Képzeljétek, hajnali fél 4-kor arra ébredtem,hogy nyöszörög Martin,meg olyan furi hangokat hallatt.Megnéztem sötétben,cumi a szájba nyugtatásként,majd lefeküdtem.Két perc múlva ugyanez,de akkor Apa is ébredt.Mondom, kpcsoljuk fel a kis éjjeli lámpát, megnézem én magamnak ezt a gyereket. És mit látok? Édesdeden alszik! Valamit álmodhatott,vagy fájt picit a pocak.
6-kor a gyermek ébresztőt fújt, és felkelt velem Apa is,pedig hiába mondtam, hogy legalább ő pihenjen! Így kajcsi után büfiztetett, dajkálta Martint, így tudtam hajat mosni,kicsit rendbeszedni magam,ez jól jött. Csak apát sajnálom, hogy korábban kelt ma :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti!
Én azon kezdtem el gondolkozni most, hogy leírom ide, hogy mit válaszoltak, mert úgy érzem ez a többiekre is vonatkozik.
Nehogy ők is kapjanak ilyet illetve, ha kell ők is tudjanak szólni az illetékeseknek. Ez részemről így korrekt, hisz azért van ez a topik, ha bármi van tudassuk a másikkal is nem?
Móni

manocskak

Halihó!
Tegnap nem tudom mi volt Bencével, lehet, hogy a frontot érezte (jó mindent arra fogni), de egész nap sírt, hisztizett, alig aludt.... Aztán este fél 7-kor szopi, fürdés, vártam a fél 10-es etetést, addig nem mentem fürdeni, majd leragadt a szemem, erre a fiam éjfélkor kelt! :lol:
Ma meg nagyon rendi, mert jönnek Nagyimék, és hagyta, hogy kigányoljam a lakást, alszik :)

Erika:
Képzeld, eddig egyszer ,a reggeli szopinál nem kellett pótlást adnom. Most pedig tegnap is és ma is, délelőtt elég a tejem! Lehet, hogy a kapszula! : )Imába foglalom a neved, nagyon köszi!!! :lol:

Nem tudom jövök-e még ma, de ha nem, holnaprta drukkokat kérek, megyünk a koponya uh-ra, aggódom a haematoma miatt.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: nálunk minden éjjel eljátsza szinte Viola, hogy elkezd nyöszögni, nyögni- s mikor felgyújtom a villanyt, látszólag édesdeden alszik... akár óránként is eljátssza ezt. Egy idő után megunom, és kapja a szopit- a védőnő szerint jól csinálom. De nem tudom, mi ez.

Bartika: lehet, hogy én is próbát teszek a belga csodával- nekünk még Apu hozta pár hete. Két napja olyan rossz Manó emésztése, sorra jönnek a pukik, mindig büfizik (de nem akkor, amikor büfiztetem), bukik... kínlódik. Hátha segít...

Moffli: nagyon-nagyon sajnálom, ami veletek történik! Szurkolok, és küldök egy hatalmas, virtuális ölelést.

Mágnes: ez a hallásvizsgálat dolog aggasztó- ezek után én még várok egy hetet, csak utána viszem Violát.

Enikő: sajnálom a szopizási problémát! :cry: Én már nem is panaszkodom...

Szopizási idő: bealvás ellen eddig ezeket próbáltam- ha tudtok mást még, szóljatok:
- simogatom a kis arcát
- beszélek hozzá
- csikizem a fülét
- szopizás közben masszírozom a cicit
- elhúzom tőle a cicit, úgy, hogy a szájában marad
- bökdösöm az alsó ajkát vagy az arcát
- elveszem tőle a cicit, és viszem mérni vagy sétálni
- várok 10 percet, mert a tej elejében lévő "altató hormon" addigra felszívódik, és a bébi ráébred, hogy éhes. Közben pl. megyünk mérni.
- berakom a kiságyba (garantált hatás :D )
- nyomkodom a talpán és a tenyerén a párnás részt

Mindezen kínzás ellenére gyermekem a cicin többnyire édesen aluszkál... :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szia mágnes!
Küld majd el annak a kapszulának a nevét és azt is, hogy hány darabos és mennyibe kerül. Köszi.

Én drukkolok, hogy holnap minden rendben legyen az uh-on, én hiszem, hogy nem találnak semmi rendellenességet.
Móni

manocskak

Sziasztok!

Visszatért a fiam jó étvágya, jó alvókája. Lehet, hogy előtte túlette magát, és azért nem kellett neki. Éjjel megint csak egyszer keltem. :D Pihentem. Jó is, mert keztem hisztis picsa lenni.
Lassan megtanulom, hogy lehet másfél óra alatt komplett kaját készíteni és kitakarítani, plusz még a netre is felnézni.

Kata: Ádám is szokott nyöszörögni álmában, néha még fel is sír. Én rohanok, és látom, édesen alszik. Lehet, hogy álmodik vagy a hasa fájdogál.

krisz78

Zitocs:
vársz egy hetet??? Nem időpontra kell mennetek? Hová kaptatok beutalót?

tipp ébresztésre:
lábujjmorzsolgatás (nálunk bevált) :)

Móni:
More Milk kapszula, 60 darabos, és sajnos elég drága, 6000 ft körül mozog az ára... Azért lutri, mert sokan esküsznek rá, hogy segített, másoknak ,mint pl. Erikának nem vált be...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja! MA elkezdtem szívni Bence orrát, mert ugye hurutos a fül.. Nem jön belőle semmi! :shock: Akkor ezek után mi a frászt csináljak?? Kínozzam a gyereket, holott üres az orra??? :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok, neketk nem csináltak hallásvizsgálatot a kórházban. Nekünk rajta van a zárójelentésen, így nem is kell mennünk.

krisz78

neketk=nektek + kérdőjel a mondat végén.

krisz78

Kata, abból a csodából ide is küldhetnél... legalább annyit hogy zuhanyozni eljussak!

MÁgnes, mennek a drukkok!

Hallásvizsgálat
: minket a kutya sem küldött sehova. :shock: :shock: Csak ortopédiára megyünk márc. elején.
kisbogacs

Mágnes: lehet, hogy beszáradt neki, azért nem jön. Ádámnak se jött, csak ha előtte 10 perccel bespricceltem Fluimare orrspray-vel. Ez feloldotta. Bár mindezek ellenére, még mindig furcsán szuszog, főleg kajálás után.

krisz78

Kisbogács:
ez érdekes, mert egy helyen szültünk, és a Sotén nem csinálták meg a vizsgálatot. A gyerekorvosnak el kellene küldenie.. Szerintem kérdezz rá, mert asszem életkorhoz kötött..
Én először el akartam mismásolni a dolgot, mondván, hogy tudom, hogy hall a fiam.. Aztán milyen jó, hogy elmentünk így megtudtam, hogy hurutos :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: mi kaptunk egy cetlit, hogy 4-6 hetes korban vigyem szerdán vagy csütörtökön 10-12 között. Ennyi. Idáig influenza járvány volt, most meg nincs kocsim- majd jövő héten. A kórház amúgy is zárva volt.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

krisz:
én is befújtam, és csak a spray jött vissza...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én lenni nagyon nagypn bosszús.

Egy csomót írtam és elszállt.

Na de elölről.

Mágnes, örülök, hogy segíthettem. :D Én Tegnap vettem homeos bogyót (ugyan azt amit Moffli írt) A barátnőm esküszik rá. Azt mondta, hogy kúraszerűen kell szedni. Minden héten 3-4 napot. Minden esetre (még nem ennek a számlájára írom, hanem a sok szopizásnak) tegap ismételten bedurrantak melleim. :D Van itt tej. :lol:

Moffli, nem hiszem, hogy neked kellene teperni apa után. Én könnyen beszélek, mert amit mondok megcsinálja a párom. De akkor is. Mégis hogy gondolja, hogy a 24 órás szolgálatban még te fuss utána.
Nálunk pl. megsértődött, amikor múlt héten csütörtökön nem engedtem el a barátainkhoz este kártyázni. :!: Mégis csak az ő gyereke is. Az tuti, hogy ha Zsófi nagyobb lesz úgy lepasszolom neki hétvégén mint a csuda. Érezze ő is, milyen egyedül egy gyerekkel.

Tegnapi csípőszűrés: terpeszgatya kell gyermekemek. Hétfőn csípő UH, utána kontroll az ortopédán.

Ha most is leszáll feladom.

Kép
Kép
cs_erika

Manocskak! Remélem, nem lesz beteg picurka.

Kata! Gratula a kiságyban alváshoz. Nagyon ügyes Martin baba.

Mágnes! Gratu a tejcsihez! Holnapra pedig egy kalappal! Nem lesz semmi baj! Nekem a doki nem nagyon pártolja a semmiségekért az orrszívást. Ennek azért járj utána.

Maszatmanó! A kis tokájukat kell vakargatni. Akkor tuti beindul a szopóreflex. :wink:

Krisz! Nem vagy hisztis picsa. Majd belejövünk. Nyugi!!!!
Ádám pedig nagyon ügyes kisfiú.

Erika! Mi volt a vizsgálaton?

Az ÁEK-ban volt hallásvizsgálat, ortopéd szűrés, hasi és koponya uh is.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap megint belázasodtam. Egész éjszaka 39,6 fokos lázam volt. És persze az én angyalka kislányom pont az éjszaka változott kisördöggé. Eddig mindig 11 körül elaludt és aztán simán aludt 4-5 órát. Hát... most nem. Még fél 2-kor is fent voltam vele. Ráadásul a láz miatt rázott a hideg, szédültem, nagyon nehezen viseltem most a "hisztijét". Aztán feladtam, mert már mindenhogy sírt, hiába rázogattam a fenekét. Beraktam a kiságyba, sírt még 10 percig (én addigra már olyan fáradt voltam, hogy a sírás ellenére elaludtam) utána pedig bealudt. Csak ilyenkor olyan lelkiismeret-furdalásom van...

Úgy néz ki ez tejláz. És valószínűleg a múlt héten is az lehetett. Fájt is a jobb mellem, de nem olyan vészesen. Remélem hamar túl leszek rajta és nem kell antibiotikum.

Kép
jandrea

Sziasztok!
Most jutottam ide...

Hanna: azért a csípőszűrést meg kell ismételni bizonyos időközönként...

Erika: amiatt ne aggódj, ha nem durran be a cickó minden etetés között. Nekem már egyáltalán nem durran be. Saci mégis időnként kibírja a 3-4 órát (éjszaka a 6-7 órát) a cicivel. Most két dolog lehet: nem eszik annyit, mint eddig, és éhezik, vagy a lapos ciciben is van annyi, amitől jól lakik.

Kriszti, Kata: ez a nappali alvás téma annyira ingadozó... pár napja Saci is előadta a "nemkellnekemnappalialvás" figurát alkalmanként fél órás alvásokkal, most meg megint 3 órákat alszik... ki érti? Lehet, az időjárás miatt :roll: fogjuk rá :D

Katuska: hó téma: tudom, hogy felelős vagyok, ezért akartam annyira letakarítani. Csakhogy elég speciális a mi járdánk: írtam, hogy sarokház, a kereszteződés T alakban aszfaltos, a 4-ik szára földút... nos ez van a hosszú járda mellett... mivel nincs út, simán rámennek kismotorral is (amit megértek, mert így elkerülhetik az eséseket, amit a hó által takart gödrökbe hajtás okozhat), hajnalok hajnalán, amikor még alszom... szóval mire én odaérek, hogy lapátolás, totál le van taposva, úgyhogy szinte lehetetlen levakarni :( van valahol homokunk, előkotrom, és beszórom... most süt a nap, talán lesz hatása.

Mágnes: és tuti, hogy hurutos? Nem csak ráfogták? Az tény, hogy Saci füléből még mindig jön ki magzatmáz, de az kívül van, azt nem lehet orrszívóval kikotorni :roll:

Zitocs: :shock: de jó, hogy enyém lánykát nem kell ébresztgetni :roll: bár az utóbbi napokban rászokott a "cicirészésre", amikor nyugiba vagy álomba csócsálja magát :( ennek nagyon nem örülök, szeretem, ha magától alszik el. A másik kettőnél gond volt, ha más vigyázott rájuk, alig lehetett őket elaltatni, mert nem volt álombacici :?

Móni: csak nem már itt is nyomulnak a levélszemetekkel?! :evil:
Jobbulást a fiúknak! Remélem, Joel nem kapja el!

Csöre
csöre74

Andrea: jobbulást!

Csöre
csöre74

Jandrea! Jobbulást!!!!!!!!!

Csöre! Tudom, hogy menni kell. Pénteken megyünk is.
Hólapátolást sajnálom.
Saciról egy kép? :)

Kép
hanna30

[quote="krisz78"]
írta:
krisz78Lassan megtanulom, hogy lehet másfél óra alatt komplett kaját készíteni és kitakarítani, plusz még a netre is felnézni.

Krisz :D

Erika, nálam már rutin: küldés gomb előtt szöveg kijelöl, Ctrl+c

Csöre, ez a "tudjon elaludni másnál is" elv meggondolandó. Eddig nem bántam ha cicivel aludt el, de ezután jobban meggondolom a dolgot!

Lapos cici: úgy tudom az első hetekben a mellek nem csak a tejtől duzzadnak meg, hanem más folyamatok is okolhatóak. És ugyanannyi tejhozam mellett is természetes, hogy később már puhábbak és laposabbak vagyunk.

Tejláz: Jandrea, ilyenkor ugye kimasszírozod a csomót?

Hanna, mit mondott a dokid?
kisbogacs

:D

Kép

Csöre
csöre74

aztadehusi :D
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: