A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic, gratula, ezek szerint a te dokid is a hagyományos "noszogatás" nagy szakértője :lol: . Szerintem jobban is jártál vele mint a zselézgetéssel :)

Nálunk csak kb. 5 naponta van kaki, addigra már én is elkezdek szemezgetni a hőmérővel. :oops: Az előző gyerekkel is ez volt, a dokinéni szerint ez anyatejes gyereknél nem gond. 5 naponta viszont tokától-bokáig kakis :)

Tüszös-mandula: Én úgy tudom, bármilyen betegség mellett lehet, sőt kell is szoptatni, hogy az immunanyagok amik termelődnek, átmenjenek a tejjel. Az antibiotikum viszont nem mindegy,milyet szedsz!!!

Kép
kangu

Képzeljétek, nagylányomnak az éjszaka 39,4-re ment fel a láza. Enyhén félrebeszélt,hetet-havat összehordott :shock: Kúppal levittem a lázat, olyan izzadt lett tőle, mintha hajat mosott volna :( Reggel láz nélkül ébredt, és azóta sincs hőemelkedése se, nem fáj semmi, jókedvű. Na, ilyenkor mi van? :roll:

Kép
kangu

Kangu, én adnám neki a Nurofent most napközben is, és éjjelre is, estére megint be fog lázasodni. Száva sokszor eljátszotta ezt. Este láz, félrebeszélésig, 40 fok, másnap kutya baja, játszik, és estére 10 perc alatt megint felszökött neki, és egész éjjel nem tudtam levinni neki semmivel.
Influenza előtt szoktak ilyet csinálni..... vagy tüszős mandula esetén.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: köszi szépen.

Hugic Gratula.

Elif kitartás holnapra már lesz kisbabád!!!:)

Kép
budabo

Andus: köszi a segítséget, szerencsére úgy tűnik, a lázcsillapító kúp elég hatásos, ha gond van. Most óránként nézegetem a lázát. :? Az a fura, hogy nem taknyos, nem köhög, nem megy a hasa, nem fájlal semmit. Na, csütörtökön úgyis kijön hozzánk a dokinő Hunort nézni, majd végignézetem vele az egész fészekalját :?

Kép
kangu

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:32-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hugic: nagy-nagy gartula!!! Sok tejcsit, és jól alvó babucit kívánok!

Gjéti: Oli egy kis tünemény!! Nagyon helyes legényke!!! :D

Elif: ÚÚÚÚÚÚÚÚ ez már nagyon a vége!!!!!!!! Nagyon szorítok, hogy minden simán menjen holnap!!!!

Szopi: nálunk is max 15-20perc, és csak 1 ciciből, még azt sem tudja üresre szívni, mégha előtte fejnem is kell... Tegnap mértük 4300g!!! Egy hét alatt 400g! Nekem kicsit soknak tűnik... :shock: 8)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Magdi: Nagyon-nagyon gratulálok!!!
Szuper kis orvos! Téged mikor vizsgál, Andus?

Amy: Vendi durván gyarapodik... :shock: :shock: :shock: Kis idő eltelik és nehéz lesz emelgetni.... :D

Bizony, bizony, minden elismerés a három és négygyerekeseknek!!!Dina, Zümis, Kangu, Verus (nem hagytam kis senkit, ugye?) Nem lehet könnyű...

HÁFI, ANDI???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, Elif: Hajrá Drága!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

hugic!!Gatulálok! Sok-sok tejcsit!!

Elif!Szorítok neked holnapra!!

nst-n már 40-60 as fájást is mutatott....Doki bő 1 ujjnyira mondott...megpiszkált és közölte jövőhéten nem szeretne velem találkozni rendelésen... :P
A nyákos váladékra azt mondta az nem a nyákgdúgó :shock: hanem a méhszáj tágulása miatt van.. van akinél semmi nem jelentkezik van akinél valamivel több...

Ha emlékeim nem csalnak akkor a hasfájós baba kaki színe is megváltozik olyankor zöldesebb innen lehet tudni ...ilyenkor tanácsos anyukának kevesebb tejterméket ennie...van amikor "csak"ez a gond.Jó segítség még sírásnál ha a pici lábait feltolva tartjuk,jobban tud erőlködni...
Bűfi:mellkas alatti kis 3szöget óvatosan megnyomni kissé felfelé tenyérrel.csecsemős mutatta..nekünk bejött..
De vannak olyan babák akik nem büfiznek ...

akkor holnapra már csak 3 an maradtunk pocakosok???Jól számolom??

Kép
zümis

Hugic nagy gratula!!!

Ladmon a tüsző önmagában úgy tudom nem akadálya a szoptatásnak, csak a gyógyszer amit esetleg felírnak rá. Szerintem is próbálkozz előbb azzal amit Andus írt, az tuti nem árt.

Elif nagyn szurkolok neked holnap, végre eljött a te napod!!! :D Istenem mennyire megérdemled már!!! :D

Verus nem semmi mennyit eszik Vince, mondom tuti fejlődésrobbanás :D Hátha beáll majd egy kisebb mennyiségre lassan, én is úgy érzem mintha az energiámat szívná le a tejjel, totál megértelek :)

Fééérfiak...néha az enyém is hajlamos azt hinni hogy itthon csak lézengek egész nap, azt hiszem ez a hét jó arra hogy lássa nem így van, most saját bőrén tapasztalja mi meló önmagában az hogy a kölkök ne legyenek éhesek, kakásak, legyen száraz ruha, stb stb.

Kérdés: tejet hűtőben (nem mélyhűtő hanem csak a "sima") meddig lehet tárolni?

Még egy kérdés: mi van akkor ha friss császársebbel forró kádba ültem tegnap? Ma kicsit megint érzem a sebet, attól tartok betett neki a fürdő, de nem bírtam megállni, hónapok óta csak erre vágytam :oops: :roll: c ajj remélem nem gyullasztottam be vagy valami, még csak szombaton vettem le a tapaszt.
Nem tudom egész nap olyan sz.rul vagyok, fájnak az izmaim meg a bőröm meg a hasam...elmentek a fiúk boltba, apával hozatok oscillo-t, legyen itthon ha kell :roll: lázam nincs csak gyenge vagyok.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:33-kor.
Vendég

Köszi Gabi, hát akkor ezt lehet hogy elszúrtam :oops: elvileg ha fertőzést kaptam akkor be kell lázasodnom ugye? Jaj de hülye vagyok :oops: Vérzésem alig van, nagyon minimális, de tudom hogy ennyi idő alatt nem ürülhetek ki. Hát meglátjuk.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi lányok a drukkokat már előre is! :) Remélem holnap egy szép élménnyel és egy egészséges kis csillagmanóval gazdagodunk mi is.

Andus:
AC: 367 mm, FL: 74 mm, HC: 342 mm, BPD: 93 mm (min. 87 - max. 98 ), OFD:123 mm, súly: 3799 g :), na ennyi tutti nem lesz, már okultam a tapasztalatokból, bármennyi csak ennyi nem :D.
Remélem a rövidítésekkel nálam jobban kiigazodsz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.02.24 17:41-kor.

Kép
Kép
elif

Köszi lányok a tippeket!
Mostanra a védőnő is visszahívott és megerősítette, amit ti is mondtatok: miszerint az anyatejjel az ellenanyagok jutnak be a babába. Szerencsére...
Így most várom a holnapot, és ha ilyen marad, akkor megyek dokihoz.

Elif: Jaaaaj, ez annyira izgi, akkor minden jót holnapra!! És nézegesd a dizájnos falat, mert időközben már kiderült fülönpisilős Bencebaba kapcsán, hogy veszélyben lesz az a fal!! :lol:

amy: Az kemény! De még mindig jobb, mintha nem gyarapodna, nem? Majd lesz belőle szép husis Vendibaba! :D

zetibebi: igen, 48 óráig tárolható hűtőben.

zümis:
ezt a módszert sajna nem próbálhatom ki. Meséltem már nektek, hogy törött a kulcscsontunk? Lehet, hogy nem... Szóval szülésnél eltört neki, és most hímestojás szindróma van nálunk. Így a nyomkodást nem merem...

Húú, most már tényleg fogynak a 2in1 kismamák!!

ladmon

Jajj és persze a legfontosabb:

Hugicnak HATALMAS Gratula!!!! :D
Sok tejcit, egészséget, boldogságot!

Kép
Kép
elif

Ladmon: Hogy törött el Esztike kulcscsontja? :shock: Szegénykém! :cry:
zsu83

Ladmon ez nem jól hangzik, azt rögzíteni sem lehet, vagy van rajta valami? Szegény Eszti! Fáj neki?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Még egy kérdés: ad valaki játszócumit a bébinek?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:33-kor.
Vendég

Igazából csak rosszul hangzik... Amúgy meg a doki azt mondta, hogy előfordul, hogy a szülésnél nem tud ügyesen kicsusszanni és eltörik a kulcscsontja. De szerinte még jól jártam ezzel a típusú sérüléssel, mert ezt nem kell kezelni, csak 6 hétig vigyázni rá. (Óvatosan öltöztetni stb.) Szóval nincs pánik, ha minden jól megy, már nagyjából meg is gyógyult, csak tényleg ijesztően hangzik! Neki nem fáj.

Én adtam neki első nap cumit, de aztán állandóan kiesett a szájából, meg nem is nagyon lehetett átverni vele. Így én, ha cuppog, akkor rakom cicire. Nehogymár hiánya legyen... :D
Persze nekem csak ezzel az eggyel kell foglalkoznom, de ha lenne másik gyermekem, lehet én is rákényszerülnék! (főleg, amikor szopimaratont tart egy napig...)

ladmon

Cumit mi is használunk, nyugtatásképpen, de a legtutibb nálunk is a cici! 8) :lol:
zsu83

Gjéti, milyen gyönyörű Olivér!!! :)
Én is csak lesek, hogy napról napra hogy változik Adri pofikája, most néztem vissza az elmúlt két és fél hét képeit...

Nilabali gyanús nekem!!! Nagyon rég nem hallottunk róla! :)

Hugic, gratulálok!!!

Bogi, mi nem vettünk mérleget, de kölcsönöztünk egyet az első egy vagy két hónapra - leginkább a magam megnyugtatása végett van, két-három naponta lemérek egy szopit, meg hetente egyszer megmérem pucéran a kisasszonyt, hogy mennyit gyarapodott. Engem megnyugtat, hogy tudom, de állandóan méricskélni nem szabad, mert csak idegesíti magát vele az ember. Legalábbis szerintem.

Gabi, akkor tényleg nagyon ügyes Szonja!!! Adri annyit tud, hogy felemeli a fejét, aztán kb egy másodperc múlva visszahuppantja :) nagyon mókás, néha egész sokáig elbólogat így :) meg ha hason van, át tudja fordítani egyik oldalról a másikra, de több másodpercig nem tudja megtartani, főleg nem a karjával kinyomni magát.
Szopi nálunk kb tizenöt perc, és mindig bealszik a végére, de mikor mértem, így is 150 grammot evett, úgyhogy nem igazán ébresztgetem, csak ha ennél is rövidebb ideig evett.

Julcsi, nálunk is ez van - előbb eszünk, és utána nem bőg a fürdésnél, csak mikor a kis kobakjához ér víz :) és Adri éjszaka sem hajlandó háton aludni, ha úgyteszem le, öt perc múlva ébren van, akármilyen szorosan csomagolom be kistakaróba.

Elif, izgulok értetek, nagyon drukkolok!

Nekem a BPD 99 volt, és kifért a kislány :)

KépKép

KépKép
stelly

stelly: milyen jó, hogy Adri baba nem várt meg minket! :D Kicsit extrém lett volna... Pedig ki gondolta volna anno, hogy ez lesz a helyzet...

Annyira édesek a babák, olyan hihetetlen, hogy holnap mi is családdá válunk.

Kép
Kép
elif

Hugicnak gratulálok!!!! Jó egészséget!!!!

Elifke!!!! Nagyon gyors és kevésbe fájdalmas szülést kívánok!!!! BIztos minden jól alakul!! ÜGyes légy!!!! Szorítok Neked!!!

andi

Kép
kaandi

már ideje lenne kicserélnem a vonalzót, látszik, hogy nem nagyon jártam erre felé sem:( :oops:

Kép
kaandi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 10:34-kor.
Vendég

Hugicnak gratula!

köszönjük a dicséreteket. :D

Elif, nagyon szurkolok értetek, és nyugodtan írhatsz nekem először,
ha te is úgy gondolod!!! Sietek majd a hírrel. :D

Olival ma elmentünk sétálni reggel, meglátogattuk a nagymamit,
mert ő már beteg, és nem nagyon tud eljönni. Tökre örültem,
h nem esik a hó, egész szép idő volt, törpinek nagyon tetszett a dolog, erre mire hazaindultunk, szakadt a hó... És mosolygott a drága! De olyan telepofival, h majdnem megettem! És nem volt
nálam fényképező... :cry:

Kép

Kép
gjéti

Elif, köszi a méreteket!
Nekünk a múlt héten ezek voltak:
Bpd, ez a fej átmérője 96 mm, Fl ez a combcsont 71 mm, Ac pedig a pocak körfogata, 367 mm. Becsült súly: 3984 gramm.

Ezek szerint közel hasonló méretűek a babóink. Zétinek a kobakja kicsit nagyobb, és rövidebb a combcsontja, valószínüleg kisebb lesz a hossza.
De annak nagyon örülök, hogy a pocakjuk egyforma, mert a dokim szerint az átlagnál nagyobb a pocija.
Feltúrtam Száva születési papírjait, és születésnél 35 cm mellkaskörfogatot mértek neki, az akkora kb, mint most a abó pocakja. Szóval megnyugodtam, hogy azért nem olyan extrém nagy pocak ez.
Egyébként nagyon parázok, hogy ki fog-e férni, de a feje végül is tök normális, azt monják, ha az kifér....
De jó lenne túllenni rajta, irigyellek a holnapi nap miatt.

Julcsi, engem csütörtökön vizsgál a doki, nem bánnám, ha nálam is ilyen ügyes lenne :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jajj képzeljétek, ma is volt egy fárasztó telefonom..
Mikor szülsz? Meddig vártok, meddig fog még várni a doki?

Könyörgöm, hiszen mára vagyunk kiírva, mit türelmetlenkednek????? :twisted:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Zümis, de jó, hogy írod ezt a kaki-dolgot: ma pont viszonylag pocakfájós napunk volt, és délután totál zöldet kakilt Adri. Kissé megijedtem, mert eddig általában mustársárga volt, és akartam kérdezni, hogy más is tapasztalt-e ilyet, de ezek szerint a hasfájással függ össze. Mondjuk tejet nem ittam, de tegnap tejszínes túrókrémes palacsintát faltam, talán attól van. Na majd figyelek a tejtermékbevitel csökkentésére... köszi a tippet!

Lányok, bocsi, hogy nem teszek fel táblát Millye hiányában, csak nem küldte át (nem tudta előre, mikor fog szülni, még ilyet :lol: :lol: :lol:), és bevallom, nem vettem erőt magamon, hogy kézzel bepötyögjem az azóta született babákat, mikor még én csináltam (akkor még kb tíz babink volt csak meg). :( talán ha a héten valamikor lesz egy hosszabb napközbeni szundi............ de nem ígérek semmit :(

Cumi: nekem Mist adta a tippet (ezer köszönet érte, meg az EDÁval kapcsolatos biztatásért is!!!), hogy vigyek a kórházba - és ott a második napon nagyon kellett is, mert tejem még semmi nem volt, fájt a mellem, a baba meg állandóan meg akart veszni az éhségtől, szóval egy ideig át lehetett verni vele, és egész ügyesen használta is. Itthon nem használjuk, mert szerencsére Adri hamar végez a szopikkal, és csak este ha nehezen akar elaludni adom oda csak úgy cumikázni a cicit, akkor is kb tíz perc után ráalszik, és elengedi. De ha olyan típus lenne, hogy egész nap a mellemet akarná áztatni, akkor inkább odaadnám neki.

Elif, akartam írni (remélem, még olvasod), hogy van egy nagyon jófej csecsemős nővér, fiatal, hosszú hajú, copfos - szerintem a baba ápolásával kapcsolatos dolgokat, meg a szopit érdemes tőle kérni, hogy segítsen, velem ő volt a legkedvesebb, meg leginkább készséges.

KépKép

KépKép
stelly

Andus, ez jó :D ha tudnád, mikor szülsz, a lottószámokat is megmondhatnád :lol:
Most nézem, hogy Szávának nemsokára szülinap - elég komoly ajándék lesz neki a kistestvér :D

KépKép

KépKép
stelly

Ma nekünk is volt egy zöld kaka, volt egy felvisítás is de nem tartott sokáig, lehet hogy tényleg összefügg.

Megint egy kérdés: (ma ilyenem van :lol: ) Olivérnek olyan csapzott a haja, pedig a hidrofilestől Zétinek olyan szép friss volt. Valakinek hasonló "probléma"? Istenkém ennél nagyobb ne legyen :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Na jó reggelt lányok, sehol senki?

Elif, mennek a drukkok!!!!!

Én reggel elhagytam a nyákdugót, és éjjel úgy fájt a pockom, mint a mensi előtti napon szokott, lent a petefészkemnél nagyon égetett.
Csak beindul már valami.. Ha nem, akkor tuti be leszek utalva, holnap reggel megyek dokihoz, szerintem péntek reggel beüdültet, van egy ilyen érzésem.
De legjobb lenne megszülni......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Stelly: köszi én is igy gondoltam hogy egy hónapra bérelünk,mert amit kaptunk kölcsön azon nem tudjuk Fügét megmérni.

Andi: na csak beindul nálad is.

Ladmon: én is törött kulcscsonttal születtem :)

Cumit ti mikortól adtatok? Hány hetes, napos kortól?

Kép
budabo

csajok, írtam egy csomót, és elszállt!!!!!!!!!!!!!!!!! majd nekikezdek megin.....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus, hajrá hajrá! Szorítok, hogy ez már az indulás legyen! :)

ZVera, Adri haja kis helyes pelyhes, mi is a fürdetőkrémes vízzel mossuk, meg minden este átsimizem neki babahajkefével. :) remélem, tényleg sose lesz nagyobb bajod ezzel a kis lurkóval :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Andus: Nagyon szorítok! :lol:

Elif már lehet hogy babázik!? :roll: :D

Hasfájás: Nálunk nem függ össze a széklettel, általában mindig mustársárga Bencusnak! Ma nagyon hasfájós éjszakánk volt, szinte csak cicin volt hajlandó elaludni, valamennyire megnyugtatta, bár enni nem evett, csak a szájánál volt a cici!
zsu83

letettem a kismanókát, talán le tudom írni megin, bár a felére már nem emlékszem.....:)
legfontosabb:
ELIF, ANDUS! Mennek a drukkok!!!!!!!!!!! Csak gyorsan, ügyesen, fájdalommentesen!!!!!!! Örömteli szülést!!!!

Cumi ügy: Hát mink cumizunk.....a kórházban már az ujját kezdte szopizni,na azt semiképp nem akartam,hogy arra szokjon rá, így kapott cumikát :) kell nyugtatónak, elalvósnak. Viszont ha elalszik maga köpi ki, és nem riad fel arra, ha kiesett a szájából! Andris tök ilyen volt, ugyanígy cumizott, másfél éves kora körül maga dobta ki a kukába, így meg is váltunk tőle... Agi nem cumizott babaként, mert nem fogadta el, de ő nagyon nyugis baba is volt, és csak evett meg aludt....aztán mikor a homokot kezdte kajálni, kénytelen volltam a szájába dugni. a kis cseles persze a cumit mártogatta aztán a homokba, de legalább már nem kiskanállal ette :)Ági 2 évesen vált meg a cumitól,szintén magától, úgyhogy Vince miatt sem aggódok, hogy tovább tartana a cumikorszak.... :)

Tejet én is úgy tudom, hogy 48 óráig lehet a hűtőben tárolni....

mível én már 2 napja nem véreztem, nem bírtam tovább, és tegnap kádfürdőztem....annniyra jól esett!!!!!! Viszont azóta fel vagyok puffadva...lehet nem attól...de hát ki tudja...

éjszaka megin buli volt! Vince baba 2 óránként kajás lett, és egy órát evett minden lakalommal legalább, vagyis alvás nuku! :( Végül apa megkegyelmezett, és fogta a kisördögöt, és vitte magával a nappaliba sétálgatni, meg fotelban aludni...végül is kibírt így 3 órát.... :) Azóta is kézben volt, most tettem le, miután már a cumi is kiestett a szájából, annyira beszunyált.....még alszik.... :)
Megyek és eszek valamit, amíg lehet! Nem bírom sírni hagyni...olyan gonosz dolog! Nekem annakidején elsővel mondta a védőnénim, aki nagyon jó volt, hogy 3 hónapos korig nem lehet egy babát elkényeztetni, és ha kézben érzi jól magát, hát legyen csak ott! Végül is 9 hónapon át a pocakban cipeltem, miért passzolnám le, ha ő nem szeretné..... :)
na már ébred is! Nem tom mi van vele!

Újra kézben :) nehéz így irogatni....

jaj! tegnap ezt találtam:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1270
Gondoltam elkezdem, ha lesz időm....mert hát nagy a pocak, meg fájós a derekam...hátha segít!

Zetibebi! nekem meg totál hámlik még a lába, meg a keze, meg a homloka a gyereknek, olyan mintha tök koszos lenne, babaolajjal is bekenegettem, meg tisztítgattam, de semmi...testápolóra se, meg fürdetőre se múlt még el.....jó lassú....
Viszont megváltunk a köldökcsonktól!!!!!!!!!!!!!! :):) Végre lehet fürcsizni nagyobb vízben! :) Hátha az már tetszik neki :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Cumi: Mi a kórházból hazajövetel után azonnal bevetettük. Hunor amint megszületett, máris a szájában volt az ujja, sőt, egyszerre több ujja. Ennek én nem vagyok híve, volt a családban olyan gyerek, aki még 12 éves korában is az ujját szopva aludt el. Na úgy is nézett ki. Eddig minden gyerekemnek volt cumija, amit a késöbbiekben napközbenre, majd 2 éves kora körül már éjszakára is elvettem.Simán leszoktak róla, legalábbis a legnagyobb, mert a középső még csak a napközbeni megvonásnál tart. :)

Andus : Sajna igazad volt. A torokfájásnál tartunk. :(

Kép
kangu

Mi is cumizunk,a kórházban mondta egy csecsemős hogy csempésszek be cumit mert már nem éhes Olivér, csak a szopási igénye nagy. Őt megnyugtatja úgyhogy megkapja, bár nem vagyok cumihívő, de ha kell hát miért ne.

Hámlunk is még mindig meg ki is pattogunk, kenegetem sudocremmel, mást nem tehetek, már a kórházban ilyen volt, tuti nem kajától van mert semmi olyat nem eszek, passz, érzékeny a bőre, Z is ilyen volt.

Az elkényeztetéssel egyetértek, mi is ölben tartjuk ha azt kéri, szerintem sem lehet elkényeztetni, ok nélkül nem sírnak ezek a kicsik.

Most van egy kis hasfájás, annyit emlegettem a fejlődésrobbanást hogy éjjel minket is utolért a zabálhatnék, volt hogy fél óránként követelt, most reggel meg túlette magát. Remélem hamar beáll. De egy szavam sem lehet, ez volt az első nehéz éjszakánk, és ha beáll megint a rendszer megint nem lesz gond. Remélem :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Képtelen vagyok visszaolvasni. Pedig nem is foghatom a három gyerekre. Eszter oviban. Úgyhogy napközben csak kettő van. Csenge meg általában alszik. Este meg nem akar elaludni csak olyan f11 felé. De nem baj, mert legalább apa is lát belőle valamit.
Egyszer ébred 3-3:30 felé. Eszik és visszaalszik. Semmi panaszom nem lehet rá! Csak el ne kiabáljam!!!!!
Sok kép:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Elkapta Eszter grabancát!! :lol:

Kép
Zsófi szoptat! Eszter anno a Trigris szoptatta! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ikverus: Na akkor most megnyugodtam, hogy nem csak Bencus ilyen baba, ő is folyamatosan kézbe szeret lenni, és az éjszaka is szeret bulikat csapni! :)

Dina: Nagyon jók a képek, gyönyörű Csenge baba! :lol:
Olyan jót derűltem Zsó szoptatós képén! :lol:
zsu83

Zsu! Azt nem isíram, hogy közben azt mondta, hogy: "Mennyit eszik ez a gyerek!" Pedig nem tőlem hallotta. Ilyet nme mondtam még! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Nagyon jók a képek! :D

Zéti a mellszívót szokta a ruhája alá dugni és pupálja a kis cicijét :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsó meg megkérdezi, hogy melyik cicijéből adjon. A mellszívót (összeszerelve hol itt hol ott tingilingizik a házban, nem használom) tegnap Eszter tette a cicijére. :lol:

Ez a kedvenc képem most. Szopi után. Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina: Most megint jót derűltem! :lol: :lol: :lol:
Nagyon szép a szopizás utáni kép is! :lol:
zsu83

Dina: tök jók a képek. :)
Na cumi ügyben megnyugtattatok, már strelizilátam is :D

Kép
budabo

Úgy tűnik, ez egy ilyen nyügi éjszaka volt, Adri is produkciózott, apát is be kellett vetni, mert bizony a végére én is kórusban bőgtem a kicsivel... remélem, nem lesz ebből rendszer...

Én is úgy vagyok vele, hogy ha sír, bizony nem hagyom a kiságyban vergődni, inkább legyen kézben, amikor akar. Azért így a reggelim ma elég viccesre sikerült, de legalább neki jó volt, szép aranyosan nézelődött közben. Aztán persze rinya egész délelőtt, most elaludt, úgyhogy én is megpróbálok ledőlni, mert lassan telepíthetem a krokodilokat a várárokba a szemem alatt...

KépKép

KépKép
stelly

Dina, nagyon édesek a képek!!!!!

Kangu, sajnálom, hogy bejött.... De tényleg az évek folyamán ez volt sajna a tapasztalat, hogy a magas lázat követi a torokgyuszi, főleg ha nem is taknyos, akkor aztán tuti. Volt olyan, hogy 3 napig magas láz, semmi tünet, a negyedik nap durrant be a tüszős mandula.
Kitartást, remélem hamar rendbejön a nagylány.

Cumi ügyben.. mi anno Szávával első pillantattól használtuk a cumit, mert sokszor csak az nyugtatta meg.
Alváshoz is használtuk, de igykeztem kivenni a szájából amikor még félálomban volt, mert akkor nem kereste éjjel, ha kiesett neki a szájából, mivel úgy zuhant a mélyalvásba, hogy már nem volt cumi.
Másfél évesen simán elhajította, nem kellett neki. Szerintem sokkal jobb, mint az ujjszopás, ha arra rákap, akkor sokkal nehezebb leszoktatni róla, mert az mindig kéznél van.

Egész nap fájogat a hasam alja...... már aludtam is egyet.
Megyek, vasalok, meg kifőzöm a cumit én is, hátha lesz valami...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: