A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

csabi fél üveg bébikaját eszikmeg egy alkalommal. az nem tudom mennyi grammban mérve, vagy hogy az sok vagy kevés......
lei

Andi, ha adsz egy email címet, elküldöm a recepteket, bescanneltem őket.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Egy húzós hétvége után ismét itt! Jöttek hozzánk látogatóba, igy a szombati egész napomat a konyhába töltöttem, a tegnapot pedig 'szórakoztatással.' Mára meg egész nap enyhe hányingerem lett, most sem az igazi.
Visszaolvasni nem volt időm mindent, majd igyekszem, viszont a képek tündériek! :)

Virág pocija sajnos még nem jó, visszük a Klinikára amint kapok időpontot, de nem egyszerű ott elérni valakit! Mire ma sikerült, már elmúlt dél és már nem lehetett időpontot kapni. Amúgy meg jól van a kicsi lány, amikor nem kell enni akkor egészen jól eljátszik, akkor nem fáj a pocak. Szerdán este visszük ortopédiára, meglátjuk mit mondanak, mivel még nem nagyon forog hasról hátra, lehet hogy gyógytorna lesz belőle. :?

Lei,
Én még csak napi 1x adok Virágnak hozzátápit, a déli ebédje után fél órával. Egy-két hét és már este is kap, vagyis késő délután valami gyümit. Üveges kajcsit még csak szilvát adtam neki, de azt is keverve almával vagy krumplival. Ízlett neki!

Ma céklát kóstolt, csináltam neki cékla-krumpli-almapürét. Ez annyira nem jött be, de azért megevett belőle 50g-ot.
Itt van néhány képünk!

Kép céklás rúzs

Kép pancsi

Kép
Kép
dia123

Húú Dia, a pancsis képetek nagyon édes, kis tündérke! :D

k.a.t.i.c.a

Lei én is reggel 10kor és délután 16 kor adtam neki gyümit.. most már 14kor főzit is de cicit is kap utána...
gyümiből 50g az adag állítólag de ZSIgi megevett néha egy fél üveggel.. az kb 80g most már nagyobb adagokat is eszik....

Dia a szilvától is fájhat a poci..azért nem is javasolják még ennyi idősen.. én is adtam már de utána szörnyű pocifájás volt... csak egy ötlet...

Zsófi akkor jó

:wink:
Vendég

Hali!

csak jöttem megdicsérni a képeket, mert egytől egyig csudaszépek vagytok, augusztusi babák!!!!! :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Boni, meddig 50 gr. az adag?

Dia, Virág éjjel sem eszik rendesen?
Mert nálunk most az a legújabb, hogy reggel 8-9-től olyan 2ig egyáltalán nem eszik Levi, aztán délután immel-ámmal, pár millit szomjoltásként, hozzátápi olyan 5-6 részletben lecsúszik kb. 150-200 milli, de van hogy csak 100 és aztán éjjel megy az ereszdelahajamparty, kb. vagy 4-5x eszik rengeteget és úgy szív, hogy várom, mikor szakad le a cicim.... :lol: :oops:
Szóval Levinél kajaügyileg délelőtt van éjjel.
Csak nincs szívem éjjel nemet mondani, mert akkor farkaséhes.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szilva témában Boniko jól mondta, nagyon csúnya poci fájást okozhat, tapasztaltuk sajnos!!

k.a.t.i.c.a

Bocsi, de mindig lemarad vmi:
Boni, miből főzöl? Mármint könyv, most írtad, de nem találom....köccc

Illetve a bookline-on baba-mama hét van, ha akartok rendelni, cd, dvd, könyvek, játék kedvezményesen!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo a receptesbe feltettem sok hasznos linket..

Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve... nagyon jó, bátran ajánlom..allergiáról, receptek babának, később családnak 4 személyre hogy együtt ehessetek..
:wink:

http://www.google.hu/url?sa=t&source=we ... 6UKXxlZYZw

szerintem addig 50g amíg szoktatod, aztán fokozatosan növeled az adagot.. a testsúlyhoz és igényhez mérten.. legalábbis nálunk Zsigi most már 160 got eszik 10kor gyümiből, utána vizecske.. amig cicizett először 80 aztán 100 aztán 120 volt a gyümiadag.... cici előtt.

délutáni gyümi 80 g többi cicizés főzelékből 120at eszik és utána cici... kb
Vendég

ja és DIA imádnivaló a céklaképű kiscsajszi :lol:

tudtátok hogy céklából, spenótból, sóskából az oxálsav miatt csak heti egy adag ajánlott? vagy inkább kétheti?
:roll:
Vendég

Köszi a bókokat :)

Húú, arra nem is gondoltam, hogy a szilvától is fájhat a pocija, főleg a higitom mással is. A székrekedése miatt adtam, mivel azt olvastam hogy az jó ilyenkor nekik is. De akkor lehet hogy várok vele.

A céklát tényleg ilyen ritkán lehet adni? Mert ma a főzibe csak néhány darab kisebbre vágott kocka volt belőle, gondoltam hogy minden nap növelem egy kicsit a mennyiséget, de akkor most nem merem adni neki holnap. Vagy ilyen kis mennyiségbe mehet néhány napig?

Aproo,
Virág már nem eszik éjjel. Este 9 körül szopizik utoljára aztán meg reggel 8 körül. Viszont este eszik a legtöbbet, 250-300g-okat. Most is 270 simán lecsúszott. :shock: Viszont napközben meg ennek a felét jó ha megeszi egy evésnél, viszont ekkor 3 óránként szopik.

Boni,
Én is ezt a szakácskönyvet használom. Szeretem én is, viszont lehetne benne több recept ami kisebb babáknak szól. De amúgy jó! :)

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

nálunk is az van, mint Aprooéknál, azzal a különbséggel, hogy Beni nem eszik hozzátápit... :( szóval napközben minimális, max. 150ml/alkalom, és 4 óránként eszik csak, aztán este, most is majdnem 180at megevett, de többet semmi esetre sem, aztán éjjel szintén cici+150mili simán lecsúszik... múlt éjjel a 180 is bement, bár igaz, akkor nem szopiztattam. nem tudom, hogy lehetne leszoktatni az éjjeli evészetekről, már, ha ez gond, azon kívül, hogy zombi vagyok... :)

Dia, aranyos nagyon Virág mind a fürcsiben, mind a céklamaszattal az arcán! :)

egyébként a szilvát, vagy szilvabefőtt levét is ajánlják kakira, pl. a Spock doktor, de ő nem mondja, hogy hány hónapos kortól adjuk, mikor anno említettük a védőnőnek, ő ki volt bukva, hogy eszünkbe ne jusson Beninek ilyesmit adni! :D nem is tettük...

megy az esti nyügi... már tépem a hajam! :(

sophie27

Sziasztok!

Voltunk a múlt héten Kehidakustányban. Aki szokott járni a kolpinba lehet, hogy ismeri is mert nem messze van Alsópáhoktól. Itt is volt élményfürdő, nem olyan jó mint a kolping de bababarát és talán kicsit olcsóbb is. :oops:
A fürdőn belül van egy üveggel leválasztott szoba ami nagyon csendes itt tudnak a gyerekek tudnak játszani egy nagy játszószönyegen, vannak kisasztalok ahol tudnak enni, körbe nyugágyak ahol a nagyobbak alhatank. Van szoptatósarok és pelenkázók.
Cs-andi: volt a babáknak egy olyan hinta mint amit te vartál Csengének, csak szerintem ez egy kicsit kisebb volt.
Nagyon tetszett Adélnak is, nagyokat nevetett benne, kedvet kaptam, hogy én is varjak egyet, csak nem tudom érdemes-e még. Hány kilóig lehet ebbe beletenni a gyerekeket? Te az Ikeába vetted az anyagot hozzá ugye?

Barbi: elmondanád milyen az a gyurmás játék, amit játszottál a gyerekekkel. Én mindig agyalok hogy valami új játékot találjak ki. Jól jönne egy két új ötlet. Néha nagyon egyszerű dolgokkal elvannak a gyerekek mint pl hogy válogassák szét a fekete és a fehér gombokat. Nem kerül sokba és és tanulnak is közbe.

Katica: tőled is szeretném kérni, ha lehet a receptesbe tedd fel a kenyérrecepteket. Én is szoktam kenyérsütőbe sütni és szívesen kipróbálnék egy két újat. :)

Kép

Kép
bucsek

Sziasztok!

Apa volt a hétvégén, azért tüntem el. Hozzátápival mi elég rosszul haladunk, mindenre fintorog, hideg rázza. Pár napja úgy cicizik, hogy állandóan be akarja dugni az egyik ujját is a szájába, gondolom nagyon készülődik már az a fogacska. Nagyon anyás is a hölgyemény, bárki fogja olyan elkeseredett szemekkel néz rám.

Katica, Sziszka! Köszi a kenyérsütős válaszokat! Én ma sütöttem harmadszorra. Elsőre rosszul raktuk össze a gépet és csak a felét keverte össze, a második rozsos olyan kemény lett, hogy valakit agyon lehetett volna vele ütni, a mai fehér egész jó lett, de ez meg úgy megkelt, hogy kicsit ki is futott, de ízre nem lett rossz. Cintusnak akarom sütni, mert reggelit, meg uzsit kell bevigyek neki az oviba és nem akarok mindig a pékhez szaladgálni reggelenként. Szóval ha van valami jó receptetek szívesen veszem. (gerea@freemail.hu) Illetve milyen lisztet használtok? Mi auchanban vettünk olyat amihez már csak víz és só kellett.

Zsófi! Ringatón nem voltam még, így nem tudom az milyen. Itt az elején mindenkit köszöntünk, a hölgy furulyázik, komoly zenét játszik, kendőket mutat a gyerkőcöknek, kapnak kézbe hangszereket és a végén van tánc, ahol anyukák táncolnak gyerkők a kézben, ez a része már inkább torna a mamának. :D

Julcsi illetve Barbi hátha téged is érdekel! Vannak német nyelvű zenéink (Rolf Zuckowski) illetve mesék cd-n. Ha érdekel és a számítógép guruk segítenek szívesen felrakom őket.

A laptopról megpróbálom kideríteni a kért adatokat és küldöm a priviket.

Dia! Vereshez mentek végül? Viki még egyik irányba sem igazán akar forogni, lehet, hogy nekem is ortopédiára kéne mennem vele? Nagyon édes a fürcsis kép!

Barbi mennek a drukkok! Tényleg a héten lesz még tranzit? Lenne elintézni valóm a városban, akkor csütörtökre időzíteném. Cintus allergiája miatt emelt családi jár, azt akarom elintézni.

Jó éjt!

KépKép
jazmin2005

Szilvi! Mi szoktunk detektíveset játszani. Egy pár pénzdarabot elszórok és a nyomok alapján Cintusnak meg kell talánia a kincset. Illetve olyat, hogy eldugok pici dolgokat és mondom neki, hogy hideg vagy meleg. Gyurmából szoktunk ételeket készíteni vagy komplett pékséget is és bevásárolunk belőle. Illeve mostanában olyat, hogy mondok egyszerű ismertetőket és ő kitalálja kiről van szó.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!!!

Nagyon jó volt a jóga! Ádi Zsombival haverkodott. Ld. képek
Kép

KépKép
rókalány

Kata, Katica! Küldtem privit!

KépKép
jazmin2005

Oops, véletlenül előbb elment a hsz...

Kép

Képek szuperek. Megértem, hogy Zsigi képeivel van tele a város, na és Kristóf, Virág pancsizós képei is szuperek! Na és Emma...

Éjszakai műszakot nyomó lányok, kitartás! Talán 1x eljön az az idő is, hogy a miénk átalussza, de legalábbis nem óránként kel...

Zsófi szerintem is gagyi volt a börze, pénzkidobás volt a belépő, de mind1.

Lányok mondtam jógán a baba-mama tornát, ahova járok. Baross u. 21. Van honlapjuk is, www.tornastudio.hu Nagyon színvonalas és megfizehető. Szívből ajánlom mindenkinek! Mutatok pár ott készült képet.
Kép
Kép

Igen lányok, most 3 fórumot követek, de nem biztos, hogy ez így megy.. Mindet szeretem, de sehol sem vagyok teljes értékű tag, na jó talán a zártkörűn.

Aki volt aquaworldben, légyszi írjon véleményt!

KépKép
rókalány

Adri veletek mi van? Megvolt a műtét?

KépKép
jazmin2005

Jazmin Andi: húúú ezek szupi játékötletek. Köszi :) :) :)
A hideg melegeset én is szoktam játszani de a többit nem, úgyhogy tényleg köszi az ötleteket. Így télvíz és betegeskedések idején tényleg jól jönnek.

Kép

Kép
bucsek

Mi voltunk aquaworldben, nekünk nagyon bejött. Vikica nyíván még nem sok mindent tudott kihasználni, de nagyon élvezte az úszogumizást. Vannak nyugisabb helyek ahol lehet szoptatni, altatni illetve a medence mellett közvetlenül is van egy szoptatós sarok kialakítva. Jó, hogy nem kell pénzt bevinned magaddal, hanem a fogyasztást is a belépőnél kapott órán rögzítik, amit kifelé fizetsz. A személyzet is nagyon kedves és segítőkész volt. Párom a legnagyobb csúszdákat túl dúrvának találta.

Megyek, mert egy órája itt ülök, pedig ma kivételesen időben lefekhettem volna.

KépKép
jazmin2005

Szilvi! Illetve még egy kitalálós, hogy beleteszek az ő dolgai közül párat egy nem átlátszó zacsiba, ő húz belőle és ki kell találnia mit húzott csukott szemmel. Ti miket szoktatok játszani? Néha nálam is alkotói válság van. :D

KépKép
jazmin2005

Jó reggelt!

a hó változatlanul esik itt.. minden hófehér..Barbi mi van járművel? a hó felétek hogy alakul?

Dia én lehet nem adnék neki céklát.... mint ahogy nem is adok.. pedig imádja ZSigi és én is adnám sűrűbben
Kép
és valóban lehetne benne több recept, de az elején nem igénylik a változatosságot a babaák, a közös receptekből meg lehet még mazsolázni.. illtetve én amit feltettem linket a receptekhez a babaszobásat onnan szoktam válogatni...

Rókalány és jógások a képek láttán mindig irigy irigy

:oops: :lol: ez a baba mama torna is jó dolog lehet!

Kehidakustány gyerekkoromban az volt a strand neki, mi tőle pár kmre laktunk.. imádtam odajárni... amióta felfejlesztették csak egyszer voltam.. mert nálunk is lett strand..annyi gyógyvízlelőhely van arra, mint Dallasban olaj

:lol:

Zsófi asszem te írtad hogy védőnő lehurrogta a tejpépet mert cukrot tartalmaz én eddig csak olyanokat vettem amik babatejjel készültek,Milupa és hozzáadott cukrot, mesterséges színezéket nem tartalmaznak, gluténmentesek...... most vettem 7 gabonásat zöldségsűrítésre..hogy ne mindig burgonya legyen...

8) :roll:

Aproo ezt írja: az adagokat fokozatosan emeljük, 3-4 majd 5-6 kanál míg eljutunk a teljes adagig, ami gyümölcsből 50g mert a csecsemő rostszükséglete fél gramm testsúlyként! de ZSigi simán bevágja a 160g ot tízóraira

:lol:

tegnap este fiam éjfélig ébren volt..nem fájt semmije,nem volt éhes, mert a zenélő forgókára mindig elhallgatott..elnézelődött aztán nagy nehezen beájult ..reggel 6ig, most Elmot néz... :roll:
Vendég

Jelentem itt esik tegnap óta az esö és aránylag meleg van, legalábbis a levegö. Az autó ugyan újra gurul, de alig fékez, így ma azzal kell foglalkoznia a páromnak. Mondjuk ez írható annak a rovására is, hogy 3 hónapja áll kint egy moccanás nélkül, a sós latyaktól berozsdált egy kicsit az az oldal, amely az úttest felé esik és kicsit meg kell kezelni. Ma tesz a párom egy nagyobb próbakört, hogy élesbe kipróbálja a helyzetet, aztán remélem meg tudja mondani, hogy széna vagy szalma.
Persze az ördög nem alszik, mert volt már esetünk, amikor már minden be volt pakolva, gyerekek bekötve és az autó nem indult be másfél órán keresztül, aztán mintha mi sem történt volna. És még mondják azt, hogy nincs lelke az autónak! :)

A gyurmás játék abból áll, hgy van 9 kis kerek forma, ami felülröl egyforma, de 9 kis állatfigurát lehet kinyomni vele. Öket letenni az asztalra az egyforma oldalukkal felfelé. Húzni egy kártyát, amin az egyik állat rajta van és elvenni egy formát, azt belenyomni a gyurmába és megnézni, hogy ugyanaz-e. Visszatenni és a következö körben újra próbálni. Ideális esetben mindig ugyanoda kerülnek vissza a formák, így egy kis memójáték is kialakul, nem csak a véletlen adja az eredményt. Ha a kinyomott állatka ugyanaz, mint a kártyán látható, megtarthatja a játékos a kártyát és újat húzhat, immár az azon látható állatot keresheti. Az nyer, akinek a játék végén a legtöbb kártyája van. Ennyi. Nem egy nagy dolog, de jópofa.

Megyek gatyába rázom a bandát!

Barbi
Vendég

Barbi már hogyne lenne lelke az autónak :lol: én már csak tudom... páromnak volt egy autója, ami határozottan féltékeny volt, mert mindig akkor volt baja ha kettesben akartunk menni valahová :lol:
Vendég

Én annyira szeretnék tejpépet adni Ádinak (hátha jobban is aludna :oops: ), de enyém védőnő szerint azért ne adjak 1 éves koráig, mert tejfehérjét tartalmaz és Ádi arca ekcémás, kis érzékeny bőrű, nem tenne jót. :?

sinlacot pedig nem szereti, még gyümivel is kirázza őt a hideg.

KépKép
rókalány

ikrek
Kép KépKép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a jógás fotók, meg Zsigi maszatos képe is nagyon édes! :)

Jázmin,
Még nem hívtam Veres dokit. Épp ma kaptam a Klinikára márc 27.re időpontot, sztem azt megvárom és ha nem vagyok megelégedve az akkori kivizsgálással, akkor hívom. De az is lehet hogy ha vészesedik a helyzet, akkor inkább elmegyünk hozzá előbb. Nem fogja kérdezni hogy honnan a száma?
Ortopédia: nekem múltkor a doktornő nagyon furcsállta, hogy Virág még nem forog, azt mondta hogy a lustaság nem kifogás, akkor gyógytorna kell. Gondolom azért, hogy erősödjenek az izmai, mert lehet hogy azzal van valami gond. De persze több helyről is hallom, hogy nem kell aggódni emiatt. Fene tudja, de egy kis gyógytorna ártani nem árt.

Most szombaton megyünk először babauszira, alig várom már! :D

Koadri,
Hogy van Dorca a műtét után??

Zsófi,
Ha ti 4 óránként esztek, az hányszori étkezés/nap? Azért kérdezem, mert Virágnak is volt néhány napja amikor 4 óránként evett napközben, de ekkor hajnalban is kért hamizni, de a hajnali nélkül csak napi 4x evés lett volna, ami azért nagyon kevés. Ezért én inkább 3 óránként tettem cicire, ezt megszokta és inkább elhagyta a hajnali evéseket.

Kép
Kép
dia123

rókalány van a milupának egy 7 gabonás gabonapépje, amit most vettem zöldségsűrítésre: ez tejfehérje és tejcukormentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.. esetleg lehet ezzel táplálóbbá tenni..kérdezd meg védőnénid....
Vendég

Boni, nem azt írtad egyszer hogy Zsigi az apukájára hasonlít?? Hát, a képek alapján inkább rád, nem? LEgalábbis gondolom Te vagy az első képen... ;-)

JázminAndi, német zene meg mese az nagyon jó lenne... Toldacuccot-ra nem tudnád feltölteni? Nem tudom, mekkora fájlokat lehet oda...

yuyu79

Boni,
Tényleg mintha ikrek lennének! :D

Yuyu,
Akartam írni, hogy nagyon jó az autósülésetek!

Kép
Kép
dia123

sziasztok lányok!

jajj, nagyon jók a fotók még mindig! a jógás, baba-mama tornásak is, meg Boni&Zsigi fotók is! :)

Dia, Beni napirendje valahogy így néz ki... ha felébred reggel, ugy 7-8 felé, akkor jön velem a nagyágyba, itt szopi+alvás együtt még egy kicsit, aztán 10kor tápszer, 14 kor tápszer, 18kor tápszer, majd fürdés és 21 körül megint szopi+tápszer. tegnap, vagyis ma hajnalban csak 4 körül ébredt, akkor megint szopi+tápszer a menü... nem tudom, hogy mi lenne, ha ismét visszatérnék a 3 óránkénti etetésre, mondjuk leginkább az, hogy 120 milinél többet nem enne meg, sőt... :(

Boni, azokat a bio pépeket, kásákat ti már kóstoltátok, amit tegnap linkeltél be? ott is úgy néztem, hogy semmi nincs benne, mármint cukor, meg tej, meg ilyenek, talán az is jó lehet... vélemény?

Adirék sajnos nem tudtak műtétre menni, mert Dorca még nem gyógyult meg teljesen :( szóval majd máskor, de biztosan jön közénk és elmeséli, hogy mi is a helyzet náluk! ;)

Lei, tök jó, hogy Csabi is már ilyen ügyesen hamizik szilárdat! irígykedem picit, mert annyira jó lenne, ha Beni is szeretne hamizni, de ő is olyan, mint Rókalány Ádija, hogy csomó mindentől kirázza a hideg!? :shock:

sophie27

Na most látom hogy hiába akarom megvarni a hintát mert nem találom azt a linket mit egyszer átkültetek, azt az oldalt ahol lehet venni is hintát meg a szabásmintát is rajta van.
Ha valaki meg tudná mondoni a weboldal címét nagyon megköszönném.

Barbi: az a gyúrmás játék jól hangzik, de akkor ez szettbe van az a játék. Mondjuk nekünk is vannak olyan gyurmáink aminek a tetejével figurákat lehet nyomni, de az mind másszínű. Adott esetbe viszont le lehetne ragasztani valamivel őket hogy egyszínűek legyenek, kártyát kreálni meg nagy dolog :)

Jázmin Andi: hát nem is tudom, bújócskázni szoktunk a lakásba, meg csinlok akadálypályákat mindenféléből. Székből, puffból stb. Meg labirintusokat széthajthatós könyvből.
Ezt a hideg-meleg játékot mi is szoktunk ugye. Meg most bevásárolunk ezerrel. Vettem a DM-be egy csomó kis dolgot. Tusfürdőt, szappant, fogkrémet, stb. Meg gyűjtöttem üres tejszínes dobozt kis műanyagüvegcséket és ezeket hurcibálja.
Orvososat játszuk még de gondolom ezen ti már túl vagytok.
Iskolába is járunk most. Van rajz óra, torna óra, ének óra tánc óra, olvasás óra. Ezt nagyon szokták élvezni.
Nálunk se nagyon forog még az Adél, csak a hasáról a hátára, de azt se viszi túlzásba. Már én is kezdek aggódni néha.
De a régi gyerekorvosunktól mindig kérdem, hogy nem lehet-e valami baja. Ő meg azt mondja ne izguljak majd elkezdi, szép lazák az kezei meg a lábai úgyhogy nincs gond.
A Böminek le voltak tapadva az izmai, őt el is küldte négy hónapos korába a Dévény Annáékhoz. Úgyhogy most várok. Egyszer csak elkezdi ő is a dolgokat. Állítólag én is ilyen voltam, én sem kapkodtam el a dolgokat.

Boniko: tényleg nagyon nagy a hasonlóság :)

Aprooka: hát ma sincs jobb idő mint tegnap a babakocsitologatáshoz :(

Kép

Kép
bucsek

Julcsi! Dobsz 1 mail címet. 1-el megpróbálom, aztán ha nem megy kérek segítséget.

KépKép
jazmin2005

ZSófi most rendeltem meg mégcsak.. de egy másik fórumon tapasztalt anyukák dicsérik

yuyu mindenki azt mondja még mindig, hogy tiszta apja :lol:
Vendég

Bucsek, mi tegnap is mentünk szomszédasszonnyal sétálni, igaz 3kor, amikor már nem esett a hó... :) de jó volt, összeszedtük az összes tapadós havat a kerekünkkel, meg jól át is fagytunk, de jól esett! nálatok nehezen járhatóak az utak?

sophie27

bucsek,
www.adamo.hu
Vendég

Inkább még próbálkozom. :?

KépKép
jazmin2005

Onnan, hogy bedugom a lemezt a meghajtóba mit csináljak?

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Most raktam le Áront remélem alszik egy jó ideig hogy végre olvassak. 2héttel vagyok lemaradva :shock: :shock: Már jól vagyunk azt hiszem bár még Áron nózija szörcsizik néha de nem vészes. A drága uram is végre tegnap hamarabb jött haza ,olyan jó volt már végre hogy kicsit együtt volt a család vasárnap és hétfőn. na áttérek olvasó üzemmódba.
De minden manókát előre is megdicsérek a képeket átfutva nagyon sokat nőtt mindenki :D
Addig én is küldök pár képet az ujjakból:
céklás képünk nekünk is van :)
Kép
anyuval játszunk az új szőnyegemen
Kép
ekkorára tátom a számat ha nagyon éhes vagyok
Kép
anyu iszik én is kértem
Kép
elvették a játékomat
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kezdem úgy érezni hogy szivat a fiam . Eddig akár hányszor megpróbáltam újra jelentkezni tuti felébredt mint most is , talán visszaaludt :? :? :P

Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok!

egy maratoni sétálásból értünk haza. nagyon jó volt, a végére már tök sokan összegyűltünk! :) mondjuk hideg volt kint, de Beni végre aludt vagy 2,5 órát egyhuzamban, ugyanis délelőtt itthon nem aludt egy percet sem, ellenben, mire bementek a szobájába, a kiságyban állt... :shock: :lol:

Boni, szerintem pedig nagyon is Rád hasonlít Zsigi, persze lehet, hogy a párod ismerősei meg úgy látják, hogy rá! :)

Mecsi, hello újra itt! Áron ezek szerint nem aludt már vissza... vagy csak most pótolod az olvasást?

többiek merre vagytok?

Barbi, mizújs az utazásos projecttel?

hét végétől mondja, hogy jön a tavasz! hát remélem, hogy igaza lesz, mert azért már uncsi ez a tél... szeretnék menni sokfelé, de ilyen időben annyira nincs kedvem, meg ez az öltözködés is kész idegbaj!

sophie27

hát úgy a 360tól olvasok vissza mert 20lapot képtelen lennék visszanézni :wink:
Először is hát mostanában elég sokmindenki betegeskedett, remélem mindenki szépen meggyógyult már azóta?!

Hozzátápival kapcsolatban sokszor már én sem tudom mi a jó. Mi is kezdünk már átálni a 4órás kajcsizásra, reggel 8 cicizés, néha 11kor is, 12vagy 1kor kajcsi egy üveggel simán megeszik ha nagyon éhes. aztán szundi, 4kor cicizés, 6-6.30 tejpép gyümivel és fürdés után cici+tápszer, valamikor elalszik utánna, valamikor nem, de mostmár az utolsó 11órás kajálását próbálom elhagyatni vele így már csak vizet kap 2napja. Dokinő szerint már hússal is próbálkozhatunk,, de én még várok 1-2hetet aztán talán elkezdjük. Eddig megettünk mindent kivéve a cukinit nem. Néha azt gondolom már túlságosan is sokat eszik a gyerek ,nem kéne ennyit ennie ,de hát kéri, akkor meg nem mondhatom hogy nem. De azért az furcsa hogy ha megeszik egy egész üveg kaját és iszik utánna vizet még mindig enne.???
Én az olyan gyümiket amik nem most teremnek üvegesből adom, nem hiszem hogy rosszabb lenne mintha megvenném a felturbózott gyümiket. Itthon csak meggyem van fagyasztva de azt még nem próbáltuk. Üveges kajákat eszünk, néha azt is higitom még krumplival, de sokszor főzök kaját is neki. Holnap salátafőzelékkel próbálkozunk. Boni rakta fel azthiszem a csecsemők szakácskönyvét én is abból főzök. De ahogy elnézegettem a babaszakácskönyveket egy séma az összes. Miért is lenne más?
Én úgy gondolom azért mert kapnak már kaját is a babák nem fognak leszokni a szopizásról. Áron is igényli még és 3-4szer szopizunk amennyi jön annyit eszik , persze nem elég ezért kell kiegészíteni mivel látom is rajta hogy már nem elég tápláló a tejem.sőt. 11után néha már 1órával rá éhes. Én már nem aggódom hogy fogy a tejem sőt jobban örülök neki hogy megeszik szinte mindent és annak is hálát adok hogy eddig kihuztuk cicizéssel.Mostanában viszont így eléggé megváltozott a napirendünk is.

Kérdés babák kakija megváltozott nálatok is? Nálunk már simán gurulós kemény kaki van! Bár a dokinőm azt mondta hogy vigyázzunk ezzel de már nem emlékszem miért.

Adri Dorkának már sikerül azóta ennie rendesen is ?

Aproo hogy van a sebed? Levike bcg helye helyre jött már? Nekünk még nem tűnt el és piros.

Panna hogy csinálod hogy nem fogod le Rékát orrszívózásnál? én a pelusozóra szoktam lefektetni de ahogy meghallja a hangot már visít. és csak a fejét próbálom fogni :?

Azthiszem még Zsófi tette fel régebben a ringatós linket a művészetek palotájába. Van rá jelentkező fog valaki menni??

Katica te meddig adtad fozásra a kamilla golyócskákat vagy még adod Pistikének?

Jóga és tranzitolási időpont akkor mostantól hétfőn van csak vagy csütörtökön is ? Tudom én még mindig nem voltam de hátha egyszer felbukkanok ott? :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.02.24 16:13-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi olvasok, közben egy másik lapon megnyitva az irós oldal :lol: :lol:
Már én is várom a jobb időt, mert tényleg idegbaj ez az öltözködés elindulási mizéria. Én ma elakartam sétálni a céghez az adóbevallás miatt kenguruval de feladtam. 6 leizzadtam , gyerek üvöltött, mire leértem a kapuba azt mondtam elég én visszamegyek. :evil: :x

Kép

KépKép[/url]
mecsi

és nem semmi milyen ügye Beni hogy már feláll :shock: :shock: :?: :?: Atyaég nőnek a gyerekek , lassan futhatunk utánnuk.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mi is gurgulázunk a nyálunkkal, segít dugni a kezét öltözésnél , és hátrafele tolatunk mint a rák.

Julcsi nagyon szupi kis ülést vettetek! Akiknek már megvan az ülés akkor ti már azt is használjátok?

Nekünk még sajnos nem sikerült dönteni melyiket vegyük meg de megnézni sem volt időnk ,csak a neten kutakodok. http://autosules.lap.hu/
Párom recaro párti de annak talátam egy ugynaolyan változatát csak STM a márkája nekem meg a römerek tetszenek illetve a Britax változata. De hát látni kéne hogy könnyebb legyen a döntés.
Bende a kocsiba próbálást nektek megengedték van ilyen bolt ahol ezt engedik?

Zsófi mi lett a tévés dologgal?

Babakocsit én is szeretnék másikat , eddig a peg perego ariával szemeztem de nézegetem az esernyőskocsikat is. Valakinek van valami tapasztalata ?

Bende Niki nagyon ügyes és tök jó hogy ilyen jól alakul a napirendetek!

Csandi nagyon tetszik az új frizurád jól áll!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

bocsánat hogy részletekben irok de hát ez van mikor én lemaradok. :D :wink: ugorjatok át ha sok vagyok!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Áron is mekkorát nőtt!

HA így szeretik a lurkók a céklát én is teszek majd egy próbát....

Sajna mi éjjel borogattunk, kúpoztunk, Levi 39,5 lázzal , ami reggelre is csak 38,5re ment le. Mivel nincs semmi tünet, ezért holnapig várunk, ha marad a láz, akkor sajna beutaló lesz a vége. NA, nem unatkozunk, meg eljött a nagyon nemvárt kékülős korszak is. Bátyám legidősebb fia csinálta és nagyon ijesztő. Amikor elkezd sírni és nem vesz levegőt. Ma sikerült egyet produkálni a a dokinál is, remekül néztek ránk.
Szóval tranzit kilőve sztem újfent. Ha marad fa kirakó, akkor Barbi én még mindig szívesen venném, de kérhetnék bankszámlaszámot? Mert sajna távolról nem tudom teletömni a lurkóid bendőjét. :oops: :cry:
Azért remélem eljuttok ide és végre személyesen is találkozhatsz a topikos csajokkal! Drukkolok ám nagyon!

Boni, tényleg mint az ikrek!

Jógás és babamamatornás képek is szuperek!
Zsombi is végre ott, de jó de jó!

Virág haját meg még mindig imádom!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: