A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Egy kérdés: lehet h érdekes lesz.. :D :oops:

a babának nem zsibbadhat el a lába a kenguruban?? vagy nem kellemetlen neki ha sokáig "lóg " ???,

Kép
eszterke24

Andy: etesd igény szerint és szerintem sem hallgass a dokidra. A miénk azt mondta, hogy anyatejes babát nem lehet túletetni!! Marci amúgy 6-7-szer eszik egy nap, de néha-néha 8-szor! Ha éhes adok neki és kész. Azzal meg ne foglalkozz, hogy más babája milyen. Egyik sem egyforma, nincs értelme hasonlítgatni őket. Nekem a doki azt mondta, hogy 4-5 hónapos kor körül "követelmény" az éjszaka végigalvása, de ha még 1 évesen sem alussza végig nem gáz!!! Szóval fel a fejjel!
Örülök hogy egyforma a kengurunk! Remélem hamar megkapom. Nem baj ha edződni kell hozzá, rámfér!!! :cry: :cry: Ja és azt még nem is említettem, hogy Marcinak a kedvenc nótája az: Eger városa........kezdetű. Végül is még a pocakomban volt ott! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Helló Csajok!

Ma annyira jó napom volt! Itt van anyósom, itthon hagytuk rá Zsófit, mi meg Apával elmentünk shoppingolni. Végre vettem 1-2 ruhát, amibe beleférek. :-D Végre normálisan fel tudok öltözni!!! (Amíg én a próbafülkében voltam, addig Apa válogatott néhány ruhát Zsófinak is. :-D)

Ja és anyósom elhozta Apa régi mesekönyvét, Weöres Sándor gyerekverseivel!!! Hétfőtől ebből olvasok Zsófinak. :-D

Andy!
Szerintem is hülyeség, hogy egy babának x idős korában x alkalommal KELL ennie. Eszik ahányszor éhes nem? Mi sem vagyunk egyformák kajálási szokásainkat illetően, két azonos korú gyerek miért lenne az?

Amúgy Zsófi csak anyatejes és már elég régóta max. egyszer kel enni, azt is hajnalban teszi. De sokszor fordult már elő az is, hogy mondjuk este 10-kor kajál és non-stop húzza a lóbőrt reggel 6-ig.

Kép
Kép
lbernuska

Ja, még egy kérdés!!! Lehet jó nagy hülyeség...
Szerintetek a menstruáció befolyásolja a tej mennyiségét??? :shock: Két napja megjött és azóta a tejem is több. Nem akarom elkiabálni, de mostanában olyan jókat eszik a kiscsaj... beájul a cicin és még áll a tej a bimbóvédőben. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Andy! Szerintem ez az átalussza az éjszakátvagysem egy jó nagy baromság. Kezdjük ott kinek mi az éjszaka? Éjféltől reggel fél hatig? Vagy este nyolctól reggel hétig? Amúgy ez is egy olyan már 0 naposan feláll, beszél, olvas hisztérika.

Lehet, hogy most nőtt meg az igényszintje, lehet, hogy te vagy idegesebb és ezt érzi. Domi is 11-kor fekszik és van, hogy fél6-kor van, hogy fél4-kor felkel enni??? Halvány gőzöm sincs, hogy miért, de az igaz, hogy egyre többször közelítünk a hajnalhoz. Három napja 10!!!! -ig aludtunk, tegnap fél7-től nem akart aludni... :? Szerintem ez annyi mindentől függ: tej, időjárás, méret, kor.... Ne izgulj, majd beáll. Esetleg az egyik éjszakai kelésnél próbáld visszaaltatni szopi nélkül, ez nekem néha szokott sikerülni, persze csak akkor ha nem éhes.

A mai nap csak 2,5 órát aludt, nagyon éber, egész nap dumál....kiváncsi vagyok az éjszakára. Próba cseresznye alapon megpróbálom letenni egy órával korábban 10-kor. Meglátjuk! Holnap jelentkezem a kísérleti eredménnyel. :D :D :D

Kép
mannababoca

Érdeklődök: Sokan használtok bimbóvédőt a szoptatásnál?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Most mentek el a vendégek, olyan jó volt velük találkozni, régen nem röhögtem ennyit :D

Aida: én használok.

Andy: szerintem nem kell odafigyelni ezekre a dolgokra, hogy a másé milyen, mit csinál stb. Nincs két egyforma baba, ha neki így jó (és nekem úgy tűnik a leírásaidból meg abból milyen aranyos és szép Regi, hogy igenis jó), és ösztönösen úgy érzed, hogy mindent jól csinálsz, akkor nem kell azért változtatni, hogy másoknak megfelelj. Sógornőm kisfia pl. még 1 évesen se aludt 4 óránál többet egyszerre, és nem volt gáz. Az evés meg attól függ, hogy egyszerre mennyit eszik meg. Regi lehet, hogy az igényéhez képest kevesebbet, és azért eszik többször. A dokinőt meg baromira nem értem, azért mert valahol le van írva, hogy az átlag a napi 5x-i evés, akkor azt mindenkire rá kell kényszeríteni?
Egyébként alvással kapcsolatban nekem is eszembe jutott, ami Susynak, hogy muszáj még mindig bebugyolálni? Nem lehet, hogy most már zavarja?

Berni: jaj, de kéne nekem is vásárolni kicsit :)

Kép

Kép
gabilany79

Először is köszi a véleményeket oolyan jó h van kivel megbeszélni a probélmákat! Ez sokat jelent!

Cili: igen én is gondoltam rá és remélem is h csak ugrás van v vmi végülis most 3 hónapos. Amikor sir h éhes akkor már nagyon éhes és azt áltban nem várom meg szal ah irtam egyfajta rendszerben eszik és igy rá van arra állva és ezért nem sir sztem a kajáért. Ha kihagynék egy etetést akkor tuti jelezné. Pár napja próbálom csökkenteni az evést ah irtam is, azzal a módszerrel, h altatom többet nappal(ugye hason már sikerül bármikor) és ezért gondoltam h lehet ezt pótolná szegénykém éjjel, de nem biztos ez sem.

Suzy: a légzésfigyizővel nekem csak az a bajom, h hiába riaszt be, én ugyse tudnék micsinálni..szal para mindenképp. A bugyolálást sztem szereti is meg nem is, épp ez az h már szeretném leszoktatni róla csak nemtom! De nem adom fel. Most pl. sikerült bealudnia szegénynek nélküle ugy h oldalt fektettem a hátát kitámasztottam és igy legalább csak az egyik keze zavarja a fölső de már ugy megszokta h fél9kor max elalszik h képes volt igy is bealudni. A gond majd sztem hajnalban lesz amikor már nem olyan fáradt h csak ugy visszaaludjonkiváncsi leszek meddig alszik ebben a helyzetben biztos nem olyan sokat mint bugyolálva de majd kiderül majd beszámolok holnap.

Eszter: én vele alszok a szobájában külön ágyon de nappal egyedül van a szobájában ha alszik. Nekem mindenképp para ez a hasonalvás most már..ha eltelne már az az idő amikor nincs ez a bölcsőhalál akkor nem félnék de addig..muszáj háton v oldaltfekvésre is szoktatnom.

Boci: aszem ezek után Regust is felvehetnétek a listátokra Marcival!:) amugy ja evésileg már tuti visszaállok a saját rendünkre mert láccik h bezavart ez a próbálkozás. Csak téleg olyan kis duci szegény és néha alig kap levegőt kaja után meg forogni mozogni is nehezebben tud emiatt..majd dévényes nénire kiv leszek ő mit mond!

Berni: ez az h eddig nekem is csak eccer kelt. De téleg remélem h közrejáccik a 3hó is. Amugy azzal nincs gondom h felkeljek v vmi mert ez benne van a pakliban a fáradtságot már rég nem érzem miota anya lettemcsak olyan csalódottnak érzem magam most hirtelen egy kicsit. Látod h helyrejött ez a tejcsi nálad!!annyira örülök neki! Amugy nemtom összefügg-e a menzivel de sztem nem.

Manna: ez az h. éjjel sosem sikerül etetés nélkül visszaaltatni! Legalábbis akkor felvernénk az egész házat azt meg nem akarom. Szal éjjel nem hagyom sirni inkább megetetem..

Aida: mi van a barnázással?

Gabi: ez az h nincs mérlegem már két hónapja szal foglamam sincs h mennyit eszik eccerre ill. egész nap! Már arra is gondoltam h a doki ugye azt mondta h 5ször egyen egy nap de lehet ugy értette h napközben merh éjjel meg aludjon(ugyanis bnőm kisfia ugy evett 5-6x ilyen idősen, h éjjel már végig aludt, nekünk meg eleve az 5ből kettő éjjel ill. hajnalban van tehát akkor dokinéni szerint nappal 3x kéne etetnem???) meg ja ez az lehet h eccerre nem is eszik sokat ki tudja. Mondjuk van elég tejem. A bugyolálásról meg mondom nemtom h szoktassam le de igyexem most is ugy alszik épp csak ki tudja meddig. Remélem szép lassan arról is leszokunk és minden ok lesz.
andy

Kép
andy30

eszter: arra nem irtam h én is gondoltam h elzsibbad-e a kenguruban de ezt sztem nem fogjuk megtudni amig nem beszél akkor meg már ugysem tesszük bele:) néztem h elvan-e nyomódva de a sok ruha miatt nem volt:)

ja és képzeljétek ma megvolt az első nyilvános helyre való beülésünk (étterem) majdnem másfél órát voltunk és regina annyira jól viselkedett! először a babakocsiban volt de mivel nem ment:)hamar felébredt akkor kivettem és az ölemben nézelődött végig. a felénél kicsit nyöszörgött akkor körbesétáltunk megnéztük a képeket a falon utána megint elvolt olyan büszke vok rá:)mindenki nézte h milyen kis drága:)

andy

ui:felbontottam egy barna sört a nagy izgalmakra:)apa sincs itthon mert ő meg elment pókerezni :roll: persze neki könnyű :?

Kép
andy30

Sziasztok, megyek visszaolvasok, de gyors kérdés:
Manocskámnak gyakran izzad a tenyere és talpa. Akkor is ha csak 18 fok van a szobában. Nem lázas, és közérzetileg is jonak tűnik, jokedvű, eszik , játszik, alszik. Egy hosszu ujju body és ujjatlan rugi a viselet, tehát nem vastag..
Van valami tippetek mitől lehet? :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

zsiráf: nincs. eddig is izzadt v most kezdte? lehet csak adottság. felnőttben is van ilyen. de azért kérdezd meg védőnőt is.

na én megyek befexek a babám mellé a szobába tegnap amugy ilyenkor kelt először remélem nem ébresztem fel kiv vagyok ma h alszunk drukkoljatok én is mindenkinek!

andy

Kép
andy30

Röff!

Zsiráf! Hancsinak is izzad az összes "vége", de nálunk volt kitől örökölni. Én szenvedek ettől mega-giga módon. De nagyobb bajunk sose' legyen! Szóval abszolut ártalmatlan hobbi :)

olvasok...

Kép
zölddisznó

zsiraf. nagyon cuki Laja es jo a poloja! :wink:

berni. ZUUUpEEEEEEEEEERRRRRRRRR HIR! :lol: :lol: :lol: latod, kitartottal es helyre jott a tejci dolog tapi nelkul.gratula!

andy. Sophie is imadta a bebugyolalast, de mar 1 honaposan folyton kiszabaditotta a kezet igy egy ido utan nem bugyolaltuk mar be, meg azota olvastam is, hogy amikor mar a szajaba veszi a kezet, akkor nem is szabad a kezet bebugyolalni. Sophie is allandoan orrba vagja magat, felriad, nyoszorog, de aztan vissza is alszik. lehet lesz egy par nyugosebb ejszakad, de figyeld meg, hogy hamar megszokja Regi. van halozsakotok?
ejszakai etetes. ha jol emlekszem azt ortad, hogy az elso nyikkanasra kikapod a kisagybol. biztos, hogy mindig ehes? en hagyom, amikor nyoszorog, es amikor elkezd sirni, akkor veszem ki. szar hallgatni a sirast, amig megmelegitem a kajajat, de peldaul tegnap este is felsirt ejfel korul, de simiztem a hasat es hajnali 2-ig aludt, na akkor rakezdett, igy tudtam, hogy na most mar ehes.
szerintem ne kapd ki rogton.
cumizik Regi?

boci. :oops: :oops: pusziljuk a szep boru Marcit. erdekes, mert amugy gyonyoru Sphie bore, csak a ket pofija cserepes.
milyen oliva olajat hasznaltok?

KépKép
KépKép
mush589

szoptatas alatt lehet rontgere menni? es a lidocain befolyasolja a tejcit? (fogorvoshoz kene mennem, faj a fogam)

KépKép
KépKép
mush589

ja es jo hirem van. beleolvastam betty topikjaba es 10 hetes terhes! olyan jooo!

megyek vacsizni. ma egyedul voltam a kisasszonnyal este. haaat nem volt egyszeru.
szegenykem megint 3 napig nem kakalt es most is nyakig kakas volt. gondoltam lezuhanyozom szegenyt. annyira megijedt. nagyon sirt. gyorsan kikaptam es inkabb a csapban mostam le, aztan amikor tiszta volt jol megolelgettem. :oops:

KépKép
KépKép
mush589

[quote]a írta: lényeg szerinte : Bízni kell a gyerekekben h mindent ügyesen fog csinálni, és nem szabad sürgetni..

Hú. Eszter! Ez nagyon rossz megközelítés a részéről. Nem arról van sz, hogy valamit sürgetnél, hanem arról, hogy kiderítsék az okát, hogy ,miért nem csinálja azt, vagy úgy, ahogy, és ka "kóros", akkor segítsenek megoldani. Ha meg csak eltérés a korához képest, akkor úgyis megmondják, és nem kell kezelés.
Én a kötelező szűrések köuzé is betenném, ha rajtam múlna.

Andi!
[quote] írta:llitolag félévig lehet korrigálni bármit.
...hát azért bármit sajnos nem :(, és itt az a lényeg, hogy minél előbb, annál sikeresebb a kezelés. Fél éves kor előtt nagyon jók az eredményeik.

[quote] írta:s azt mondja h a gyereke már rég átalussza az éjszakát ti ezt elhiszitek?

Elhisszük, de ez egyáltalán nem erény!!! A baba éjszakai szoptatása is igény szerint kéne, hogy történjen, és nem a mama igényei szerint! Ha átalussza, akkor mázli - bár hozzáteszem, hogy pl azoknnál a mamiknál, akik éjjel is szoptatnak, sokkal kevesebbszer fordul elő pl. mellgyulladás, egyenletesebb a termelés, nyugodtabb a bébi és az anya is...

Lyndee!
[quote]N írta:agyon szeretnék én is kengurut venni,de félek nem tudjuk kihasználni

Egész biztosan ki tudjátok használni! 9-10 hónaposan fogja kb kinőni, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.
Én azt tanácsolom, hogy inkább vegyél egy használtat, de jó minőségűt, mint horribilis pénzért egy gyengébbet.

[quote] írta:mert akkor ha már járnak ugysem kell kenguru

Eszter! Igazad van, akkor jön majd a háti hordozó! :)

Musi! Lehet röntgenre menni - főleg ha fog, azt még terhesen is lehet - és lidokaint is szabad, mert csak helyileg szívódik fel.

Hú, de jó hííííírrrrrrr!

Kép
zölddisznó

Andy, a barnázás elmúlt teljesen. Most már nem is tért vissza. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jóóó reggelt!

Berni: Nekem ugyanez! Tegnap megjött, azóta ömlik a tejem, persze lehet, hogy semmi köze nincs hozzá!

Jaj de örülök Bettinek!!!!!!!!!!!

Tegnapi kísérletem eredménye: Nem 11 után tettük le, hanem 10 előtt, mégis ugyanúgy aludt fél5-ig:) aztán szopi és nyolcig (azt már le se merem írni, hogy aztán szopi és együtt fél10-ig:)

A lényeg, hogy ott álltunk a férjemmel 10kor, hogy alszik a gyerek és miénk az este (ilyen nem volt több mint két hónapja) (nekem meg persze nagyban megvan!!!, király) úgyhogy jót nevettünk az egészen és a john cusak filmet néztük meg főztünk együtt! Olyan jó volt.

Ma meg apumnak van szülinapja, lesznek vagy 20-an, megmondom, hogy Domit egy méteres távolságból lehet imádni és punktum!!!!!!!!!!!!!!!

manna
mannababoca

Kérdés:
Nektek szokott olyat csinálni a baba, hogy néha beremeg a szája, vagy a keze remeg??? Normális ez?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mi sajnos nem vagyunk túl jól. Három szörnyű napon vagyunk túl. Gergő nagyon beteg és alig evett valamit, így most tejcsi is alig van, hiába fejtem amikor csak tudtam. A rengeteg teán kívül szinte semmi nem volt a pocijában, volt, hogy fecskendővel adtam neki egy kis tejet. Az antibiotikumtólamit első nap adtam szegény hányt és hasmenése volt. Másnap kaptunk egy másikat az már jobb vot. Most talán már kicsit jobban van, már eszeget is csak nem tudom lesz e így elég tejcsi, pedig már kezdett tök jól beállni.

Kép
Kép
Kép
erika26

Andy! Szerintem a bölcsőhalál kockázata nagyon kicsi Regi esetében, hiszen egészséges baba és a légzésfigyelő azért van, hogy észre vedd ha baj van. Ha hason jól alszik akkor altasd úgy. A legtöbb esetben már a légzésfigyelő jelzése is elég ahoz, hogy a baba légzése visszaálljon.
Éjszakai keléssel kapcsolatban pedig nekem is van, hogy Gergő felébred és ha úgy gondolom, hogy nem az éhsége keltette fel, (mert pl. evett este 9-kor és éjfélkor felébred) hagyom és magától visszaalszik, esetleg a cumit odaadom neki, de legtöbbször az sem kell.

Zsiráf! Laja baba olyan édes! Nagyon sokat változott a pofija!

Lyndee! Üdv újra itt! Arni édes pofi!

Aida! Nekem még mindig van barnás folyás. :evil:

Kép
Kép
Kép
erika26

Ja és Noli is tiszta Te!

Ver! Szegény iza olyan rossz így látni! De legalább megvan a baj oka mostmár minden rendben lesz!

Kép
Kép
Kép
erika26

Eszterke:
A kengurunk pontosan ugyanilyen, itt is vettük,de még a dobozában áll, sosem használtuk:
http://www.minimano.hu/termekeink/utaza ... iulio.html

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="mágnes"]K írta:mágnesérdés:
Nektek szokott olyat csinálni a baba, hogy néha beremeg a szája, vagy a keze remeg??? Normális ez?

Noelnek ilyen sokszor van, de csak a száján tapasztaltam, a kezén nem. Hogy normális e? No azt nem tudom, de én eddig nem aggódtam.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Erika, sajnálom, hogy még mindig van barnázásod.:( Orvos mit mond? Normális? Gergő szegény!! Remélem egyre jobban lesz/van!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="mannababoca"]
írta:
mannababocaMa meg apumnak van szülinapja, lesznek vagy 20-an, megmondom, hogy Domit egy méteres távolságból lehet imádni és punktum!!!!!!!!!!!!!!!

Miért? Attól félsz hogy elkap vmit? A túlzott féltés sem jó szerintem. Én múltkor még a munkahelyre is bevittem, körülállták vagy 30an. De Noli egyáltalán nem beteg. Sőt amikor az apja meg én betegek voltunk, ő nem kapta el hálistennek.

Az milyen jó hogy ilyen sokat alszik Domi! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóEgész biztosan ki tudjátok használni! 9-10 hónaposan fogja kb kinőni, de addig még sok víz lefolyik a Dunán.

Sőt ahány gyerek annyiképp..Nővérem kislányát 11.5 hónaposan még biztosan kenguruban hordta. Bár nem volt egy óriás lány a kiccsaj. :roll: :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Nagyon jó hétvégénk volt, anyukámék nemrég mentek el. Tegnap 2 órára apával kettesben mentünk be a Fesztiválra, kenyérlángost ettünk, forralt bort ittunk. Ezalatt Hunor végig a játszószőnyegen volt, azt mondta anyukám, hogy szándékosan nem szóltak hozzá, mert olyan jól elvolt: kapaszkodott, beszélt a figuráknak, kacagott nagyokat. Észre sem vett, hogy mi nem vagyunk ott! :lol: Estére úgy elfáradt, hogy éreztem, nem sokat evett. Megpróbáltam üvegből a lefejt tejet odaadni, de mély álomra szenderült. Gondoltam, hogy fel fog kelni éjszaka, így is lett, 1-kor és 1/2 4-kor evett. Én is azt gondolom, hogy ha átalussza az éjszakát, az jó, de ha nem, az se baj, az a lényeg, hogy ő ne legyen éhes és ha szüksége van rám, akkor ott legyek mellette.

Erika! Nagyon sajnálom a kisfiadat, mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!!!

Kép
Kép
szeles4

[quote]N írta:ektek szokott olyat csinálni a baba, hogy néha beremeg a szája, vagy a keze remeg??? Normális ez?

Mági! Szokott bizony, és normális.

Kép
zölddisznó

sziasztok
sikerult vegre megvenni az uj kocsinkat (hasznalt). nagyon orulok. nem kell tobbet Csoriket bepaszirozni elorol.
Kép

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Szuper nap van mögöttünk, remélem az éjszaka is ilyen jó lesz... :oops: 8)

Remélem mindenki jól van!

Andy ma Dani 2 óránkánt volt rajtam. Szerencsére győztem inni és enni, nem volt gond. Éjszaka is 2x volt fent az egy helyett. Biztos be fog állni...

Mush tök jó autó!

Daninak is remeg a szája néha, nagyon tudja csikizni a cicimet... :D :D

Hát ha a fiam így folytatja a növést én nem fogm bírni a kengurut!

A párom úgy néz ki összeszedett valamit, holnap irány a doki! Most nem hagyom magam, mert a törpnek nem kell elkapnia!!!! :twisted: :twisted:

Mindenkinek további kiemelkedő szabadidőtevékenységet a nap hátralévő részében!

Kép

Kép
dcili81

Erika: gyógyuljon meg hamar Gergő!

Mági: szájremegés nálunk is van :)

Mush: tök jó kocsi :D
Apa az enyémet holnap hozza el, ha nem viszi rögtön a szerelőhöz én is megmutizom :)

Ma anyukáméknál voltunk, mindenki babázott, és mindenki halál boldog volt tőle :lol:

Kép

Kép
gabilany79

hahó

musi: azért megvárom amig siársszerűvé válik a nyöszörgésnél még nem veszem ki. sajna cumit nem szereti nem válik be. a bugyolálást nagyon szerette de remélem igazad lesz és hamar megszokja anélkül. muszáj lesz :roll:

ehhez kapcsolodoan akkor el is dicsekednék h tegnap megvolt az első éjjelünk a bugyola nélkül és szuperül sikerült!! nem is hittem volna. Este fél9kor elaludt cicin de mikor betettem az ágyába ugye bugyola nélkül már fel is riadt a kezére. elkezdett sirni ekkor oldlara döntöttem és a hátát kitámasztottam egy pléddel. gondoltam igy csak az egyik kezével pofozza legalább magát:) pár perc után meg is nyugodott kicsit rázogattam még és elaludt és hajnal 2ig huzta!!! utána evett visszatettem uabba a helyzetbe és kis nyöszörgés után egyedül el is aludt!! fantasztikus volt reggel fél7ig huzta megint! rggelre viszont akkor csikarás volt szegénykém arcán h betadint kellett rákennem mert jó véres varas volt :roll:

felbuzdulva du. is megpróbáltam oldaltfekvőset és 1óra sirás küszködés után sikerült (szegény ott sirtam én is mellette) egy órát aludt igy. kétszer altattam hason is mert muszáj aludnia és sajnáltam. most este viszont üvöltés volt mikor betettem az ágyba pedig előtte cicin olyan jol beájult, és most oldalt se maradt meg, most az lett h hátra fordulva az egyik kezét lefogtam és ringattam kicsit igy aludt el nagy nehezen de jót sirt előtte (szivem majd meg szakadt eddig az esti elalvás mindig olyan békésen zajlott csak nappal volt hozzá sirás most meg olyan zaklatottan kellett elaludnia dehát miszáj megszoknia ezt is nem?) na lényeg ez volt 8kor azóta alszik :D kiváncsi vagyok meddig és h most hajnalban is vissza tom-e igy altatni v felverjük a házat?:)

andy

Kép
andy30

aida: örülök h elmult. én sem féltem annyira regit megyünk vele mindenhová ma is voltunk mamámnál meg anyóséknál mindenki fogdosta mamám még meg is volt fázva. azért ő nem nagyon fogta meg. amig anyatejes jobban védve vannak. mondjuk ahol van nagyobb tesó ott gondolom jobban elkap ezt-azt. de apa beteg volt és nem kaptuk el tőle. regi amugy is majd kicsattan csak rá kell nézni és eszembe se jut félni:):)

erika: szegény gerike mielőbbi gyógyulást neki neked meg sok erőt!!

musi: szépe autó grat hozzá

cili: hogy van a hátad? regi is már olyan nehéz h én biztos nem fogom tudni 10hóig kenguruval cipelni:) 6ésfél kilo csak ő csupaszon plusz a ruhái meg minden.. én meg nem vok épp egy dijbirkózó:)

amugy annyira büszke vok a lányomra hihetetlenül jól birja a társaságot! nézelődik bárki megfoghatja nem sir, vigyorog magyaráz édespofa!! a hangomra és apáéra odafigyel ha nyügi van nálam egyből megnyugszik stb a család el van ájluva:):)

andy

Kép
andy30

na mindenkinek jó éjszakát remélem a miénk is az lesz mentem

andy

Kép
andy30

Sziasztok!
A hír, ahogy olvasom, gyors szárnyakon jár..... :)

De a hír igaz, de nagyfokú óvatossággal kezelendő......
Nem örülünk, nem izgulunk, csak tudomásul vettük és minden nap ajándék, ami már eltelt.
Nem tudjuk meddig marad, de amíg itt van, az megköszönjük.

Betti
Kép
betti0412

Betti, szuper :D További szép babavárást kivánok-kivánunk, és persze örülünk ha ide is irsz még néha :D

Musi, grat az uj autohoz, nagyon csini am!!

Erika, nagyon köszi, tényleg sokat változott, most olyan igazi kis massziv pasi, ma 625onek mértem, 283o-al jöttünk haza.
De nem is dundi, inkább hosszra gyúrunk, hirtelen minden rövid lett neki.. szerdán megyünk a védőnénihez, alig várom, hogy lemérje hány centi. :D
Gyógyulást kivánok a picurnak, Neked pedig további kitartást, mostmár kifelé lábaltok belőle.

Zöldi, köszi az izzadásos kommentet, kicsit megnyugodtam, nálunk apátol örökölte ezek szerint.

Ja, és holnap hivlak, mert ez a kenguru téma nem igazán tiszta nekem, a Babz Björn van nekem is, de ha felveszem, a kicsi nem tudja hova tenni a fejét....
Gabi, ha jol emléxem Te irtad, hogy Kiskobold el is alszik kenguruban...de hova hajtja a fejét? :?:

Holnap megyünk a gyogytornászhoz a jobboldalazás miatt. Kiváncsi vagyok :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Jó reggelt Csajok!

Ma mentünk volna súlykontrollra Zsófival, de az időjárás betett. Szerintem egész éjjel esett a hó és most is szakad. Még kocsival sem vagyok hajlandó ilyen időben ellavírozni, babakocsival meg esélytelen...

Tegnap megint tutijó napom volt! Anyósom ismét babázott, mi meg jól leléptünk Apával. Elmentünk a Brendonba meg játékboltba és vettünk Zsófinak egy plüss-Süsüt. :-D Egyelőre bennünket jobban leköt, mint őt. A csörgő jobban érdekli! :-D

Ja és nagy hír: Hétvégén kimostam Zsófi 68-as kollekcióját. Váltás lesz!!! A 62-es ruhák már hosszban nagggyon szűknek bizonyulnak. :-D

Betti!
Nagyon örülök nektek! :-D Szorítok, hogy minden problémától mentes legyen a babavárásod! Írj mindenképp ide is, hogy mi újság veletek!!!

Manna!
Őszintén remélem, hogy ez a tejgyarapodás nem függ össze a mensivel, mert akkor néhány nap múlva megint szárazság lesz...

Andy!
De jó, hogy Regi ilyen jól viselte az éttermezést! Ilyesmi megmozdulásra már én is nagyon vágyom!!!

Aida!
Én is használok bimbóvédőt, de sajna kényszerből.

Zsiráf!
Zsófinak is izzad tenyere, talpa. Én nem paráztam rajta...

Mági!
Szájremegésre nekem a védőnő MagneB6-ot javasolt. Mármint hogy én szedjem és az átmegy a tejbe. Az elején nálunk is volt.

Mush!
Nagyon szép az új verdátok! Ez egy Mondeo ugye? Nekünk is ilyen van.

Gabi!
Saját autó!!! Jeeeee!!!

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt!

Szakad a hó, mintha muszáj volna neki, ma is kengurus séta lesz, az tuti :)

Zsiráf: úgy van beállítva a kenguru, hogy nem billen a feje, hanem egyenesen tartja (vagyis a kapucni meg a sapi tartja meg inkább), és a mellkasomnak (vagyis a nyálfogónak) támasztja az arcát.
Itt mondjuk apával van, de valahogy így:
Kép

Jaj, és akartam kérdezni, hogy hová mentek síelni? Nekünk sajna csak jövőre jön össze...

Berni: gondolhatod, mennyire örülök! Végre nem függök attól napközben, ha van valami, hogy apa el tud-e szabadulni (múlt héten pölö ezért nem tudtunk elmenni dévényes nénihez)

Kép

Kép
gabilany79

Lellén is esik! :)

Nővérsémnél - Sopron mellett - 60 cm hó van! A kutyák hasa leér, a lábuk meg nem.

Megyünk sétálni, cső!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Betti! Nagyon örülök, vigyázz magatokra!

Megjött a menszeszem! :evil: Kicsit féltem tőle, mert anno Zalánnal megkínlódtam, mert nem akart napokig cicilni. Egyelőre Huninál nem tapasztaltam változást és a tej mennyisége sem változott sem pozitív sem negatív irányba.

Mush! Nagyon szép az autótok, használjátok egészséggel!

Itt is esik a hó, következő etetés után megyünk kifelé!

Sarmon, Bébic, Bkati, Sinaszi, és a többi régen jelentkezett kismami! Jól vagytok?

Kép
Kép
szeles4

...itt a megoldás hóban sétára:
http://www.vatera.hu/sitalp_babakocsira ... 81833.html
Barátnőmnek vettem szülinapi (és elmaradt karácsonyi) ajándékként - sokat járnak snowboardozni... én meg majd jól kölcsönkérem tőle, ha megyünk hóbantúrákra

Kép
zölddisznó

Itt folyamatosan szakad a hó... :evil: Megint szobafogságra vagyunk ítélve. :-( Marad az erkély... LEGYEN MÁR TAVASZ!!!

Fokozandó remek hangulatom, még anyós is felhúzott! Folyamatosan Zsófi ekcémája miatt parázik. Ontja rám az e-mail-eket, hivogat és ha itt van is állandóan felhozza ezt a témát. (Megjegyzem én a kiscsaj gerincferdülése miatt sokkal jobban aggódok...) Most hétvégén tök jó fej volt, elvoltunk, erre ma felhív, hogy küldött megint egy mail-t, mert hogy a koszmó is olyan, mint az ekcéma és mivel a koszmója is visszatér Zsófinak, most már jó lenne kivizsgáltatni (vérvétellel) hogy mitől van ez nála. :evil: Basszus úgy felhúztam magam rajta, hogy egyből felhívtam Apát és panaszkodtam neki, pedig ez nem szokásom... :evil:

Zöldi!
Ez a sítalpas megoldás nagggyon jó! :-D

Kép
Kép
lbernuska

hellóka.

mush :lol: :lol: én épp ma voltam.

lassan én is átmegyek csecsemőbe. egy fogammal megint kevesebb lett a számba ma. csütörtök óta ettem a rubofent de a húzás abszolute nem fájt.Pedig törött volt a fogam nagyon. azon az oldalon vagy 2 éve nem ettem már.

betti
hurráááááá

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Nekünk nagyon jó hétvégénk volt, Réka nagyon nyugodt volt egész hétvégén, bár ezt a nem kakilást nem nagyon értem, más anyatejesnek naponta többször is van, nekünk örülök, ha kétnaponta.
tudom,hogy eltérő,de akkor lenne ez jó, ha nem nyűglődne este tőle.
Erőlködik, nyom, aztán semmi, aztán már nagyon sír és mondjuk jó,hogy mérnem kellett a lázát a oltás miatt, így amikor hőmérőztem kibuggyant a kaki, lemértem 70 gr volt.
Remélem mire betölti a 3 hónapos kort elmúlik ez a hasfájós nem kakailos időszak.
Ettől függetlenül, nyugodt, dvd nézős, anyóséknál ebédelős, sokat sétálós hétvégénk volt

hoztam pár képet:
Zsiráf direkt neked az egyik:)

Kép zsiráfos ruciban Kép játszószönyeg Kép séta előtt Kép 5 perce várokrád Kép napközben anyával

KépKép

Kép
orsimorsi

sziasztok.

lenne egy fontos kérdésem.van egy szomszédom akit alapban felelőtlennek tartok mert bár ők is szoba konyhában laknak de nincs meleg vizük és le van kapcsolva a gáz 100000 ft tartozás miatt..ugy néz ki terhes mert ő babát akar.....de hova???...na mindegyj..haza fogják vele engedni vagy ezt igy lehet?22 éves mint én de soha nem melozoztt,főzni nem tud,és gyereket is csak azért akar mert minden ismerőse szült,köztük én...divatbol...

Kép

Kép
nikianya21

szakad a hó fúj a szél, nem tudunk sétálni menni :( :( :( :( :(

zöldi:
felugrást megbeszélhetjük?
mikor lenne jó neked?

amúgy visszajött a tejem ,de érdekes a jobb cicibe kevesebb van mindig.

KépKép

Kép
orsimorsi

Orsi! Még nem vagyunk Pesten, de holnap már tuti ott leszünk.
Felugrást nem javaslok, mert hozzám még egy babakocsi sem fér be - olyan kicsi a garzonkám, de szívesen összefutnék teaügyben pl. a Westendben. Kedd délutn lesz ott egy randim 2 körül. Majd megdumáljuk délelőtt, hogy nektek mikor lenne jó.

Kép
zölddisznó

Andy: örülök hogy alakultok! Ja és annak is hogy felvesztek a "listára". :lol: :lol: Marcinak is mindig finoman lefogom a két kis kezét, hogy ne kapálódzón. Bár ez inkább nappal kell, éjjel tök jól bealszik evés után!

Mush: hú most hirtelen nem tudom a nevét. Az biztos hogy extra szűz és Olaszországból kaptuk a barátnőmtől. De szerintem jó az amit ott lehet kapni!!!

Orsimorsi: Marci is 1,5-2 naponta kakil, de akkor rendesen. Közben meg olyan Fábry Sanyisan "diszkréten vonalkódos" a pelusa! :lol: :lol: Mondjuk eddig úgy vettem észre, hogy nem zavarja!!! Amúgy nekem is kevesebb van a jobb mellemben!!!! Nagyon tünemény Réka!

Erika: javulást Gergőnek!

Betti: úgy, de úgy örülök nektek. Persze megértem, hogy még "nem veszitek komolyan", de gondolom belülről majd kicsattansz a boldogságtól! Hidd el minden rendben lesz és egy gyönyörű egészséges babátok lesz!!!!

Ibernuska: ÉN IS TAVASZT AKAROK!!!!! Mindig is utáltam a telet, de most már kifejezetten!!!

Tényleg erről jut eszembe: hány foknak kell lenni, hogy már ne kelljen overall vagy bundazsák?? Marci nagyon utálja, mert nem tud benne annyira mozogni!! 8)
Vendég

Megjött a 3 hónapos Írisz anyukája is!!! :lol:
Képek az ünnepeltről: Kép Kép Kép Kép Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: