[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Pocó!

Ha jó lesz, akkor úgyis mindegy, ha pedig nem, akkor meg tudni fogod, hogy ez is lehet az oka (de ez nem is fog előfordulniKép).
Mint írtam, ha nem lenne kötelező, akkor én szívem szerint meg sem csináltatnám.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

R.Edit, köszi a terhestornáról a mailt, megkaptam, majd ki is próbálom a gyakorlatokat!

Csirkesz, nekem is kell mennem vérvételre+ vizeletvizsgálatra, de nekem semmit nem mondtak a telefonban, hogy hogyan “vegyem le a vizeletemet”. Még jó, hogy van ez a fórum és az ember mindenféle okosságot hall. Kép

Macsek
Macsek
 


Sziasztok!

Először is kellemes pénteket mindenkinek, délutántól már hétvége van!! KépKép

Sikeresen túl vagyok a reggeli vizsgálatokon, és persze a vizeletmintát gond nélkül produkáltam KépKép.
Azt hiszem, csak a tegnapi fertelemesen rossz napom miatt reagáltam kissé hevesen a hölgy kérésére - aki egyébként az életben nagyon kedves volt velem.

Bár kevés kórházi látogatásra lehet azt mondani, hogy jó emléke van róla az embernek, én a mait annak tartom. Amikor még a nővérszoba felé haladtam, akkor egy friss anyuka szobájából egy igen kis csöppséget hoztak ki, szépen, óvatosan. Annyira aranyos volt a kisbaba, hogy jól lelassított léptekkel haladtam csak el mellette, miközben persze titokban gyönyörködtem. KépKépKép
Ezalatt egy nagy pocakos anyukát kísértek be a vajúdó szobába, és amikor kifelé mentem a vizsgálatok után, a szoba lefüggönyözött, de be nem zárt ajtaja mögül baba szívhangokat lehetett hallani. Persze ettől is teljesen elgyengültem.
A férjem nem is értette először, hogy mi hatott meg ennyire a vizsgálatok alatt, mert réveteg mosolygós arccal értem ki hozzá a lépcsőfordulóba, ahol rám várt.

Amióta visszaértem a munkahelyemre, azóta egyfolytában azt a kisbabát látom a lelki szemeim előtt, miközben hallom a baba szívhangokat. Kíváncsi vagyok, mikor fogok felébredni?!

Csirkesz
(13+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 

 
 

Sziasztok!
A vizeletvizsgálatkor az orvos asszisztense mondta meg mikor és hova pisiljek és melyikbe. Érdekes volt mert az első sugarat egy kémcső szerű csőbe kellett.Hehe közben meg lepisiltem a kezem KépKép.A többit a pohárba.Ennyit erről.
fantikbaba
 
 


Noémi Kép

Nem voltam pár napig, mert a főnököm kinézett magának és ezen a héten én voltam a fekete bárányka. Jól össze is vesztünk. Ma idejött és kibékültünk+ plussz felajánlott egy havi fizetést, ha megcsinálok egy melót. (ami egy tök pitiáner max 1 napos feladat)Ki érti ezt???????, naná, hogy kibékültem veleKép

Csirkesz nekem majdnem minden éjjelem ilyen, mint neked múltkor volt. 5-kor pisi, aztán bedugul az orrom és ettől kezdve nem tudok visszaaludni, csak 7 körül, mikor már lassan kelnem kell. Kép És ez így megy minden nap!!! Tök érdekes viszont, hogy mennyire elmúlt az álmosság érzetem, teljesen fitt vagyokKép

Puszi, szép hétvégét nektek!!!!
Kata
katta
 
 


Pocó !
Ne izgulj, hogy egy kicsit előbb vették le az AFP-t.Nagyon sok dologtól függ az eredmény.Én most jöttem meg a dokitól,mert későinek találtam a jövő heti időpontomat AFP-re, egyetértett, és módósitotta.Be kell tölteni a 16.hetet, de túllépni csak 1-2 nappal lehet.Még jó, hogy van egy olyan korongom mint a dokinak és ebből látom hajszál pontosan a heteket,napokat.
Az eredmény utáni UH a legfontosabb, az szinte az AFP ellenőrzése.
Patricia
patricia
 
 


Sziasztok!
Mindenhol azt olvasom, hogy az első harmadban a kismama éjjel-nappal aludni tudna. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, nekem soha nem volt semmi problémám az alvással, mindig is jó alvó voltam, viszont - annak ellenére, hogy folyamatosan fáradtnak érzem magam - én pont most, a kismamaságom óta nem alszom jól. Reggel korán felébredek, gyakran felébredek éjszaka is, ami korábban soha nem fordult elő velem. Szeretnék aludni, és tudom, hogy ez fontos is lenne, mégsem tudok. Mi a véleményetek, tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Köszi.
Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!

Liv! Nálam ugyanez a helyzet. Tök nehezen alszom be, és akkor is egy csomószor felébredek félálomba. Már a napi 3-4 óra ( részletekben történő ) alvásnak is tudok örülni Kép De nekem az első terhességemnél is ugyanez volt a helyzet, bár egy fokkkal azért talán jobb volt akkor.
Patrícia! Köszi, én is így vélekedtem a dolgokról, mert úgyis az UH mondja meg, amit kell.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


Liv!

Szerintem mindenkinek máshogy reagál a szervezete, bioritmusa a babavárás alatt. Szerintem előbb-utóbb mindenki elkezd éberebben aludni, gyakrabban felébredni - nem véletlen, hiszen később, a baba születése után tényleg éjjel-nappal készenlétben kell lennünk. Én legalább is ezzel magyarázom az egyre éberebb éjszakáimat. Olyan, mintha felkészülne a szervezetem a későbbi "éles bevetésre".
Ha teheted, inkább prbálj meg napközben, vagy délután meló után aludni egy kicsit, ha nagyon fáradtnak érzed magad.

Persze szerintem a tavaszi fáradtság sem hanyagolható el, hiszen annk is most van itt az ideje.

Én mára lelépek, megyek videót nézni a kislurkómról! KépKép

Mindenkinek kellemes hétvégét és jó pocakosodást kívánok!

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Liv!

Nekem hasonló éjszakaim a baba szív beindulásakor voltak. Nagyon jó alvó vagyok, de akkor korán ébredtem, nehezen aludtam el. Mostanra (3. hónap végére)visszaállt a régi alvásom. Napközben elég fáradt vagyok, de a tavasz és a babavárásnak tudom be.

Lehet, hogy nem sokára nálad is változik majd.
Nem akarlak megijeszteni, de beszélgettem olyan kismamával, akinek ez az egész terhesség alatt nem múlt el. Szerintem is egyénenként változik, hogy ki hogy reagál a babavárásra.

Jó hétvégét mindenkinek!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Liv!
Én még mindig elalszom este féltíz felé, pedig pocakosság előtt éjfélig sosem tudtam elaludni. Viszont most már legalább napközban nem vagyok annyira álmos. Éjjel én is felébredek, de csak mert pisilnem kell és szomjas vagyok.

Csirkesz! Jó videózást.Kép
Én is már vagy 4X láttam az uh- felvételt a babákról.Kép
linato
 
 


Sziasztok!
Linato, még nem is gratuláltam az ikreidhez.Kép Az kicsit megdöbbentett, hogy eddig nem vették észre. Belegondoltam, hogy szerdán megyek uh-ra és a dokim felkiált:Jé, nem is három, hanem négy baba van, most látom!Kép Bocsi, kettőnek nagyon lehet örülni.Szerintem két gyerekkel nincs kétszer több gond, mint eggyel. Mindig is szerettem volna ikreket.
Én is most olvasom az Ikrek könyvét, nagyon jónak találom. Sok gyakorlati tanácsot is ad.
Az indexen van ikres fórum (Neked is ikreid vannak? címmel), kismamák és gyakorló ikresek is vannak, mostanában őket is olvasgatom.
Az éjszakáim nekem is WC-zarándoklatokkal telnek, pedig este nem is iszok semmit.Kép
Jó hétvégét, vigyázzatok Magatokra és a babákra!
Eszter (9+2)
eszter28
 
 


Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a problémával.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Jó hétvégét mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Üdv. Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok Lányok!
szeretnék én is csatlakozni hozzátok.Már olvasom egy ideje a topikot,de "hivatalosan" csak ma váltam "öszi babássá".Ma voltam ultrahangon és rég leptek így meg!Két baba van a pocimban!Csak eléggé eltérQ a méretük.Az egyik:CRL 6.5 a másik:5.0mm.Úgy meglepett a hír,hogy reszketQ térdekkel jöttem ki és még most sem bírom felfogni,hogy velem ez megtörténhet.
Linato!
Olvastam,hogy neked eléggé egyformák a babáid(méretre)Hányadik hetes terhes voltál a CRL 6.43-as értékkel?

eszter28!
visszaolvasva keveset,neked Te 3-as ikreket vársz?

Hogyan tudtátok feldolgozni a hírt?Nem volt bennetek pánikérzés?
Saját dokimhoz csak kedden megyek vissza a hírrel,addig elég bizonytalanságban vagyok a méretkülönbség miatt.Az ultrahangos doki azt mondta,hogy 12 hetes korig bármi elQfordulhat.Nektek is mondtak hasonlót?

Csirkesz!
Nagyon jó a versike!

Sziasztok!
enci70
 
 


Szia Edina!

Az uh szerint 12 hetes és 4 napos, szerintem 13 hetes és 1 napos. De csak azért, mert én pontosan tudom mikor "készültek" és azt is, hogy 23 naposak voltak a ciklusaim, nem 28 mint a többségnek.
hogy-hogy nem a saját dokidnál voltál? Párod veled volt?
Te hány hetes vagy? A CRL alapján annyi, mint én.
Én úgy tudom általában az egyik mindig nagyobb, mint a másik. Lehet, hogy a tieid egypetéjűek és azért. Ne aggódj.Kép

Eszter! Én is most készülök megvenni az ikrek könyvét, de már három könyvesboltban is néztem és nem volt.Kép Valószínüleg neked már nem mondanak 4 babát. De mivel nekem így négy gyerekem lesz, ezért én mondom neked három vagy négy az már teljesen mindegy.Kép
Az indexen elfelejtettem a jelszavam és nem tudok belépni, de majd próbálkozom még.
Az nlc-n nyitottam egy topikot Ikrek címen, már ott is jelentkeztek ketten ikerterhesen.

linato(13+5)
linato
 
 


Liv Kép
De jó, hogy írtad ezt a nemalvást Kép Ugyanez a gondom. 1 hete alig bírok elaludni (éjjel egyre sikerül) majd fél hétkor kelt az óra. Délutánra tiszta álmos vagyok, de este megint nem megy az alvás. Azt hittem, hogy mindenki álomkóros lesz... de ezek szerint nem. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Edina, gratulálok a babákhoz! Pánikérzés van, de ez szerintem természetes. Mi először nagyon örültünk. Aztán mostanában kezdtünk jobban belegondolni és aggódni. Az első uh.-n nekünk is eltérő méretűek voltak a babák. A két szélső kb. egforma, a középső a többieknek kb. 2/3-a. Az orvosom javasolta, hogy az egyik hormongyógyszert ne szedjem, hátha a kicsi visszafejlődik. Két hét múlva az uh. viszont kimutatta, hogy Pindurka azért se szívódik fel, ő igenis élni akar, sőt méretben be is hozta az egyik tesóját. Persze az orvosom sem adta fel, azt mondta, ne szedjem az Utrogestan hüvelykapszulát, amit addig naponta 3*2-t szedtem. Hátha... Na kíváncsi leszek, mert szerdán ismét uh.
Elég rossz érzés ám, hogy sokat küzdöttünk ezért a terhességért, most meg az egyiket mindenképpen el akarják sorvasztani, mert túl jól sikerült a lombik. Biztos nehéz lenne a hármasikres terhesség, de nagyon szomorú lennék, ha valamelyik nem maradna velünk.

Linato, az Ikrek könyvét könyvtárból kölcsönöztem, érdemes ott is megnézned. Az általad nyitott topikba bejelentkeztem.Kép
Mit szólnál, ha lenne 4 szép lányod? Vagy jöjjenek inkább a fiúk?

Szép hétvégét mindenkinek!
eszter28
 
 


Köszönöm a gratulációkat!Nagyon rám fér a bíztatás.
Linato
Azt mondta adoki,hogy 6 hetesek és kétpetéjüek.Van már egy 4.5 éves lányom is.
A párom teljesen véletlenül velem volt,ami nálunk semmiképpen sem megszokott,mert az elözö terhességemnél is csak a szülésnél ismerte meg a kórházat belülröl.Nem szeret kórházba járni és kénytelen vagyok ezt megérteni.
A saját dokim kedden du. vizsgált meg és azt mondta,hogy UH-ra menjek vissza péntek de.és majd jelentkezzem az eredménnyel.EbbQl már csak hétfö lesz,mert hétvégén nem tudom,hogy zavarhatom-e.Eddig csak 2-3 alk.voltam nála rákszürésen.Nemrég voltam kénytelen dokit váltani egy elég csúnya mütéti hiba miatt.

Eszter neked is köszi a választ.Gratulálok én is a lombikodhoz.Egy nagyon közeli barátnöm most van túl a másodikon és sajnos ez sem sikerült.Nagyon sok bíztatásra volt szüksége,hogy végig tudja csinálni öket,de sajnos egyre rosszabul éli meg a kudarcokat,ami várhato is.
Remélem sok hasznos inform.tudunk majd cserélni egymás közt.Igyekszem én is magamhoz térni.

A könyvet én is elkezdem keresgélni.Ha tudok megvalamit írok.

Sziasztok
enci70
 
 


Edina!

Most már rájöttem, hogy azért hittem egyforma idejűnek a babáinkat, mert nagyjából azonos volt a szám, csak nálunk cm nálad meg mm.Kép

Eszter! A könyvtár már nekem is eszembe jutott. Majd hétfőn meg is nézem. Köszi.Kép
Olvastam az nlc amit írtál és válaszoltam is.Kép

linato(13+6)
linato
 
 


Ha valaki meg is akarja venni, akkor próbáljátok meg a kiadótól megkérdezni, hogy van-e még és hol (1997-es kiadás). Itt a szaküzlet, ahol a kiadó könyveit árulják:

http://www.melania.hu/shop

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Ha könyvet kerestek, tudom ajánlani a www.konyvkereso.hu oldalt; amit lehet, előteremtenek.
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre, és látom, bővűl a topik! Sőt, úgy tűnik, az ikres anyukák is gyarapodnak! Gratulálok mindenkinek Kép Kép Kép

Egyenlőre még én is közéjük tartozom, szerdán megyek UH-ra, és már nagyon kíváncsi vagyok, vajon mit fogok látni? /Utoljára egy hónapja voltam, és érdekes módon, már szoktam érezni a magzatmozgásokat, de mindig csak az egyik oldalon/
Szerencsére már túlvagyok az első vérvételen is, 4 kémcsőnyi vért vettek le. Megnézik a vércsoportomat, AFP-t, hepatitist, vérképet.
A hasam már most akkora mint kb. az első terhességem 6. hónapjában... Híztam is már öt kilót.
Én is most olvasom az Ikrek könyvét, szerintem nagyon jó, sok hasznos tanácsot ad az újszülöttkortól egészen a felnőtté válásig. A szoptatásról is részletesen ír.
Viszont én sehol sem tudtam megvásárolni, még a Melánia kiadónál is elfogyott, de egy könyvtárból sikerült kölcsönöznöm.

Linato!
Beírnád a táblába, hogy Kiskunhalason fogok szülni? KösziKép

Ildikó(16+1)
ildikó
 
 


Szia Ildikó!

Uh után feltétlenül írj.
Nem hangzik túl jól ez a 4 kémcső vér.Brrrr.Kép
Az ikrek könyvét majd hétfőn én is megnézem a könyvtárban, mert máshol nincs a környéken.

<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8 Kiskunhalas
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28
Szila X.29 Péterfy kórház</pre>
linato
 
 


Sziasztok Lányok!

Most kezdtem el szedni a Clostit és tudtok abban segíteni,aki hallott estleg róla, hogy ennél kb. hány % az ikerterhesség esélye természetes megtermékenyülésnél?

Virág
virag08
 
 


Sziasztok Lányok!

Edina! Üdv a mamák táborában! Jó egézséget és pocakosodást az ikrekkel!Kép

Megnéztem a videót (5x) Kép. Picurka hihetetlenül mocorgós. Hol a kezeivel hadonászik, hol a lábacskáival rugdal. Egyszer pedig a fejecskéjét is forgatta, emelgette. Mondanom sem kell, hogy a férjemen kívül most már még egy szerelmem van. Kép
Biztosra veszem, hogy tejbetök mosollyal néztem végig a filmet mindannyiszor. Anyósom (akivel szerencsére jó a kapcsolatom) kijelentette, hogy biztosan kisfiú, mert az ő sportos fiacskájának lehet csak ennyire mozgékony gyereke - és ha már ennyit ficánkol, tutira fiú.
Én nem bánom - akár fiú, akár lány - mi a papájával nagyon várjuk.
Apósom kissé idegenkedik az "orvosi dolgotól", ezért a filmet nem nézte meg. Szegényen látszott, hogy nem akar megbántani, de tutira rosszul lett volna, ha néznie kell. Ő tehát nem látott egyetlen filmkockát sem, ellenben végighallgatta a mi lelkendezésünket. Este aztán, amikor a többiek nem voltak a nappaliban, odasomfordált mellém, és arra kért, hogy 1 képet a kinyomtatott uh képek közül mutassak meg neki, mert már annyira kíváncsi, hogy inkább legyőzi önmagát.
Na amikor az én 1,95 méter magas apósom meglátta a képet, tisztára elérzékenyült. (és persze ez engem nagyon meghatott)

Lányok! Most, hogy ennyien vagyunk már a topikban, és szerencsére egyre több közöttünk az ikres anyuka, nem kellene feltüntetni Linato táblázatában, hogy melyikünk hány lurkót vár? Csak azért, mert én lassan már kezdem elveszíteni a fonalat, hogy kitől hány bébi után kell érdeklődniKépKépKép

Szép napot mindenkinek!

Csirkesz
(14+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Szia Babs!
Ahogy ígértem:
Ma reggel jött család látogatásra a védőnőm 1/4 óra késsel ért hozzánk. Semmi különös. Leültünk a nappalinkban és jött a szokásos szöveg az életmódról, azaz a evésről, a zenéről (mint már régebben írtam: tartózkodjak a kemény zenétől, a lágyabbakat hallgassak), a filmről (ugyanaz az intelem mint a zenénél) stb.
Egyszóval meghallgathattam ugyanazt, mint az első találkozáskor. Akkor még volt benne néhány újdonság, de most már uncsi volt. Nem értem, hogy miért kell ennyiszer sulykolni ezeket a kismamákba. Lehet, hogy sokan nem értik meg?
Minden esetre nekem ez már nagyon uncsi, pláne, hogy egyre több az információ az újságokban, tv-ben és a neten.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!
Sok mindent irtatok meg ujak is vannak! Hurra!

Picit megfaztam es igy tappenzen voltam. De legalabb voltam vizsgalatokon is. Ami kiakasztott, a vedonom leszurt, hogy ne egyek meg egy honapig, mert 3 kilot hiztam eddig es az majdnem 5 es az a 10nek a fele. Jo mi? Tiszta huje. Raadasul az allando hanyas miatt , az otthoni merleg szerint, nem is hiztam csak alap[ban is dagi vagyok. Szerinte csak repalevet igyak meg gyumolcsot egyek egesz nap. Mondtam hogy en nem kockaztatom a gyerekem egeszseget, es eszek. Szerintetek megtagadhatom hogy meregessen? Vagy muszaly a merlegre allnom kulonben nem kapok majd penzt? MAs is jart igy? Igazabol az a megdobbento, hogy mindenhol azt olvasom hogy terhesen tilos fogyozni, meg orvosi felugyelet mellet sem ajanlott......

Az ikreseknek kulon gratulalok! A tobbieknek pedig minden jot:
csengo
Vendég
 


ja most vagyok 15+2
csengo
Vendég
 


Csengo!

Szerintem hagyd, hogy végigmondja a mondókáját a védőnőd, amennyire lehet, figyelj oda a kajálásokra, de semmiképpen ne fogyózz. Ezzel teljesen egyetértek veled. A baba egészsége mindennél fontosabb.
Azt, hogy a mérlegre állást megtagadhatod-e, vagy sem, azt nem tudom.
Nekem eddig még nem nagyon gyarapodtak a kilóim, de emlékszem, hogy amikor a Kökörcsin utcában jártam a védőnőmnél, akkor az előttem levő kismamát két héttel későbbi időpontra visszarendelte súlymérésre - csak mert egy kicsit duci volt. Lehet, hogy nekik kötelességük figyelemmel kísérni a súlygyarapodásunkat??!!

Ha az eddigi gyarapodásodat tartani tudod, és minden harmadban csak 3 kilót szedsz fel, még akkor is alatta maradsz az elfogadott 9-10 kilónak - tehát nem tudom mi a baj azzal, hogy felszedtél 3 kg-t.

Fel a fejjel, és érezd jól magad a bőrödben Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz!
Igazabol az zavar, hogy tok boldog voltam hogy minden rendben, erre most ugy erzem magam mint egy bunozo. Allando lelkiismeretfurdalasom van, pedig tudom hogy nem csinaltam semmit. Es azt sem latom hogy hiztam volna, egyedul a mellem 5x akkor amint volt.

Azt nem tudja valaki, hogy a kolat, kola lightot meg altalaban az edesitoszereket miert nem ajanljak terhesen? En ha nagyon rosszul vagyok mindig kivanom a kolat, de nem merek inni, mert azt latom leirva, hogy nem szabad. Ha megis iszom egy 2decist attol tok jol leszek. (az orvosom szerint mar el kellett volna mulnia a hanyingernek)

csengo
Vendég
 


Csengo: én végig kóláztam mindkét terhességemet.
A dokim csak annyit mondot, ne igyak sokat és ne igyak light-ot.
Most is colázom, néha még light-ot is. Azért mondják, mert a calciumot kivonja a szervezetből. De azt meg lehet pótolni.
Meg a koffein miatt, de én nem kávézom és teából is csak teinmenteset iszom. Nem is dohányzom, soha nem is dohányoztam, nem ittam ill. nem iszom alkoholt. Ennyi kis élvezeti cikk, mint a cola nem árt. Nem iszom minden nap, de elég gyakran és kb 2-3 dl-t.

Majd jelzem a táblán ki hord ikreket a pocijában. Később ha akarjátok majd a babák leendő nevét is beírhatjuk.Kép
linato
 
 


Csengo!
Ez a 3 kiló plusz mikortól van rajtad?
Azzal egyetértek, hogy ne diétázz, mert szerintem a végén többet ártasz, mint használ.
Nekem is nagyon vigyázni kell a súlyomra, mert az izületeim gyengék. Gondolom a védőnők is ezért szajkózzák, hogy nem szabad sokat hízni.
Egyetértek Csirkeszel, hogy kicsit figyelj oda, hogy mit eszel.

Én ma megtanultam, hogy azért van a védőnő, hogy beszéljen. Ma volt családlátogatáson, és előkerült a táplakozásról szóló szentbeszéde.
Természetesen benne volt az édességtől való eltiltás. A hétvégén meg pont azt ettem, és többet, mint szoktam. Nem vagyok már nagy édesség evő (kb. 2 éve), de most nagyon jól esett, az a plusz cukor, amitől egyébként tiltanak.

A kólát általában az összetevők miatt nem ajánlják, mert sok a mesterséges anyag benne, és a szénsav elméletileg puffaszt.
Szerintem, ha megkívánod, igyál belőle, nyugodtan, 2dl-től nem lesz bajod.
Én régen nagyon kólás voltam, most csak ásványvizet bírok inni, ill. nagy ritkán két kortynyi kólát.

Hányingere próbáltad már a mogyoró, vagy mandulát natúrban vagy csoki mázasan? Nekem nagyon bejött.

Moszi (14+3)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


SziasztokKép

Végre szebb idő vanKép Csak sajnos fogorvoshoz kell mennemKép
Kezd látszani a pocimKépKép Tényleg igaz, hogy a 2. hamarabb látszikKép Rosszullét is még tart, délután és este elég gáz. mandula nekem is bejött, de van amikor arra se bírok ránézni se.
Kávé: hát én ma alig bírtam felkelni, megmértem a vérnyomásomat, 90/60 volt. Gyorsan ittam egy tejes kávét, igaz nescaféból.

CsirkeszKép
videozásért irigykedemKép Lassan összefuthatnánk, bár azt hszem ez húsvét utánra marad. Mit szólsz?

Kilók:
Engem is lemázsál mindig a védőnő és a doki is kérdezi a súlyomat mindig, Gergőnél jól le is szúrtak engem is egy 3 kilós hirtelen gyarapodás miatt, mondván, hogy nem kell kettő helyett enni, figyeljek oda, mert nem szeretne a szülés alatt komplikációkat, stb...9-10 az elfogadott? Hát én 12-13-at híztam az előzővel, és ami maradt rajtam szülés után, az kellett a szoptatáshoz és szépen lement kb 10 hónap alatt. Úgyhog én most sem fogok a kilókon rágódniKépKép

na pusz, szép napot
Judy
Judy
 


JudyKép

Rosszullét és fogorvos KépKép Fogorvoshoz csak ellenőrzésre mész, vagy gondok vannak?

A vérnyomásom nekem 2 kávé után 90/65, de erre minden doki csak azt mondja, hogy nem kapok majd agyvérzést és szívinfarktust. Ez vígasztaló, de az, hogy néha már szédülök annyira alacsony, az nem hatja meg őket. Úgyhogy én kimondottan vérnyomás korrekcióként iszom kávét.

A találka szerintem is időszerű lenne. Mit szólátok egy közös kiránduláshoz/ sétához a szabadban? Persze olyan terepen, amit Gergő is szeretne. Aztán csaphatnánk egy kis piknik-et pihenésképpen (nem tudom hogyan kell helyesen írni - szégyen!!) . Húsvét után nekünk is jó.

A 9-10 kilót csak azért írtam, mert a nődokim 10 kilóban maximálta a hízásomat. Szerencsésnek tartom magam, mert egyelőre előbb kivánok meg egy retket, karalábét, sárgarépát nassolnivalóként, mint egy szelet sütit, vagy csokit. Remélem ez változatlan maradKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Mondjuk a Margit-szigetenKép
fantikbaba
 
 


Sziasztok'
En 3 honap alatt hiztam 3 kilot. Szamomra rohelyes amiket a vedono mondott, mert ha nem varnek babat akkor is elajulnek, ha egesz nap csak repat ehetnek. Amugy meg elotte ecseteltem neki, hogy semmi edesseget nem eszek, mert amugy sem szeretem, de neha a hanyionger miatt fagyit eszem, de legtobbszor azt is kihanyom. Amit eszem reggelente 2 zsemle, amit korabban nem tettem, mert nem tudtam reggelizni, most viszont ehes vagyok. Ugy dontottem, hogy megprobalom elkerulni a vedonot, mert koplalni nem fogok. Es szerintem nem dol ossze a vilag ha szules elott +15kg van rajtam mint anyamon es altalaban a no rokonaimon.
JA mostanaban nassolok. DE ez nalam a 25dkg-os epret jelentiKép
Uborka salit keszitek meg magamnak. Meg mostanaban a meggybefottet kivanomKép

csengo
Vendég
 


Sziasztok!
Lányok, lenne egy kérdésem. Összehasonlítgattam babám méretét a babanetes uh-s képek melletti adatokkal, meg más könyvek anyagaival, de mindenhol nagyobbnak írják a babák méretét legalább 2-3 cm-el mint amekkora az én babóm. A dokim persze azt mondta, hogy tökéletesek a méretei és ne vegyem ezt komolyan, mert a felnőtt emberek sem egyformák. Na jó ez logikus, de mégis...
Szóval kiváncsi lennék, hogy nálatok a 13. héten mekkorák voltak a babák. Nálam a 13+4 uh-n mértek 6,5 cm-t. Itt a babaneten a 13. hétre már 8!!, a 14. hétre pedig 10cm írt. Hát én most vagyok a 14+3 napon, hát én örülök, ha egy hét alatt növögetett 1 cm-t, és mondjuk most úgy 7,5cm. Háá hol vagyunk mi a 10-től??

Ti nem találkoztatok ilyennel?

Kata
katta
 
 


KataKép!

A hétvégén én is morfondíroztam ugyanezen a témán, ráadásul nagyon könnyű kettőnket összehasonlítani, mert én 13+2-n voltam uh-n, a baba 68 mm volt. Erre mondta az uh-s doki, hogy tankönyvi méretű. Ezek után én is összezavarodtam, amikor olvastam a babneten a méreteket.
A férjem még rá is kérdezett, hogy a megfelelő heti programot küldte-e el neki?!

Szerintem a kavarás sajnos az itteni heti ultrahangos menetrendben lehet, és azt gondolom, hogy kb. egy héttel el lehet csúszva a heti paraméterezés.
Én is végignéztem a többiek levelezését, és a babák kb. egyforma nagyok adott időpontra vetítve.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csengo,
a védőnő pecsétje nem nagyon számít...a dokitól fontos, hogy a négy meglegyen.

Kóla: én nem bírnék meglenni kóla nélkülKép, és csak a light-ot iszom meg. És ráadásul nem is olyan keveset...de nem is vészesen sokat azért.

Méret:
elolvastam a Mintakismamában a növekedés hétről-hétre-t, és ott meg szerintem túl kicsi méretek vannak feltüntetve...nem tudom...majd a lányom uh-méreteivel fogom Kistesóét összehasonlítaniKép.

Szila
szila
 
 


Sziasztok!
Nálam a 13+2 7 cm volt a babó.(CRL)Ez ülőmagasság, gondolom más adatok a teljes méretre utalnak.A doki a 7 cm-re azt mondta: Látja már milyen szép nagy!Szóval ne aggódjatok.Mértétek már a pocitok átmérőjét? Az enyém 86cm,és eddig kb 3 kg-ot híztam, nem falok, de minimum napi 3X
étkezem, kívánjuk ezt mind a ketten Kép.Még csak az elején voltam a védőnőnél, azt hiszem be kell
iktatnom egy találkozót.De annyi minden dolgom van (munkahely, vizsgák, nyelvvizsga).
A héten talán megtudom az AFP eredményét.
Napocskát akarokKépKép
Kép
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Kata!
Ne aggódj!
Én a 12+6 napon voltam UH-on, ahol a babám 5,6 cm-es volt. A dokim szerint minden rendben, de én is neki álltam keresgélni. Mindenhol mást olvastam. Még babavárás előtt vettem meg a kismamák nagykönyvét, ahol 12 hetes babára 6,5 cm-t ír, azaz amikor te 14 hetes vagy. Sok keresgélés után feladtam, és elfogadtam hogy, ha a doki szerint jó, akkor biztos jó. Kép

Lányok!
Tudd valaki kertészfarmert áruló boltot? Hétvégre vennem kell, mert szerintem abban kényelmesebb lenne vidékre utaznom.

Köszi: Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok,

Moszi, köszi a beszámolót. Kép Ez nem hangzik olyan drámaian, ha az én védőnőm kibírja még egy kicsit (most vagyunk pont lakásfelújítás előtt), akkor jó lesz. Csak most kicsit káosz van otthon...

A kertészfarmert megnézheted a Baross utcában, ott láttam a múltkor, csak meg nem mondom, melyik boltban - 3ban jártam, a 21, 32 és 38-as számok alatt (a Kálvin tér felől indulj).

Csengő, nehogy fogyózzál!! Ez tiszta őrület!! Még ha nem is nagykönyv szerű a gyarapodás, ha fogysz, azzal felszabadulnak a méreganyagok, amiket a zsírcellák raktároznak, ezért mondja minden irodalom, hogy terhesség alatt ne... Kép

Egyébként az én okos könyvem azt írta, hogy az 1-15 hétig 0 kg, 15-20 hétig 3, 20-30 hétig 5 kg, és utána a végéig még egyszer 3 kg az ideális. Nekem azért kell rá borzasztóan figyelnem, mert van egy vicces kis isiászos lumbágóm, úgyhogy nagyjából mozdulni sem fogok tudni nyár végére, hát még ha 5-10 kilóval többet szedek össze, mint muszály... De szerencsére eddig mázlim volt, a saját adataim szerint még csak 1.5 kilóval vagyok több, mint indulásnál (persze az elején fogytam 2-t a hányós iőszakban, azt is visszaszedtem azóta).

Engem az idegesít, hogy mindenki mér, és beírja a kiskönyvbe, de a dokinál egy az egyben beírják a számot, a védőnő levont belőle 1.5 kg-t azzal a jelszóval, hogy ruhában vagyok, legelőször meg nem mértek meg, csak beírták, amit mondtam... Na ettől úgy néz ki a könyvem, mintha teljesen össze-vissza híznék-fogynék. Pedig dehogy. Szóval szerintem ha valaki tudja otthon követni, az a legjobb...

Csirkesz, tök jófej az apósod. Kép Nekem a papám esett ki teljesen a "szerepéből", eddig mindig tök szigorú és nagyjából érzelem-mentes lett, de látnátok most néha hogy bámulja a pocakomat. :] Mintha nem is nagypapának készülne, hanem kispapának... Kép Ja, és lelkesen járja velem az üzleteket, hogy megállapítsa, melyik kiságyat szabad megvenni (minőségi szempontból), melyiket nem. Kép

Lányok, ti hogy álltok a babaszobákkal? Tapasztalt anyukák, mire kell odafigyelni??? Azt hiszem, csupa olyan dolgot fogunk elfelejteni, amiről nem is tudom, hogy fontos lenne...

Babs.
18+0
babs
 
 


Moszi!
A Baross utca környékén nézz körül.Nekem is kellene egy kertész naci, nem pont farmer, bár mindegy.
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Babs! Nincs, mit.. (beszámoló) Egyébként szét sem nézett, ezért nem értem mi értelme volt.
Megnyugtatlak, hogy nálam sincs még semmi a szobában. Mi 1,5 éve költöztünk a lakásba, és ezt a szobát neveztük, raktárnak, szárító és vasaló szobának, így neki álltam már kipakolni belőle, de munka mellett lassan haladok. De mivel van 1-2 bútor, ahhoz viszont a férjem kell, mert nem akarok már nehéz dolgokat mozgatni.

Tudd valaki valamit a Babaponthu-ról? Ott volt egy jó kis súlyra vonatkozó rész, amit ki is nyomtattam és persze most nem találom. Szerintem az nagyon jó volt, és korrektnek tűnt.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Babs!

Most ennyi jut eszembe, nem biztos, hogy minden.
1. Biztonságos, ez a legeslegfontosabb.
2. Gondold végig:
- Milyen hosszú időre tervezed s szobát (pl. biztosan tudod, hogy 2 év múlva költöztök):

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti,
Hűűűűű, köszi, ez jó sok gondolatot felvetett. Kép Kép Remélem, nem baj, ha még kicsit faggatlak. Kép

A kisszék-kisasztalokat már nézegettem, de aztán azt gondoltam, azzal még ráérünk. Mikortól kell tényleg? Nem tudom az apróság mikortól akar tényleg ülni...

A padlószönyeggel mi a baj?

Ez a fal nagyon szép!! Kép Nálunk csak a nagyon világos zöld jött szóba, de ez a bordűr nagyon tuti. Ezt jól értem, hogy "csak" egy tapétacsík, és alul-felül festve van?

Nektek milyen etetőszéketek van? Most néztük őket a boltokban, és a fából készültekben nincs biztonsági öv, és alacsonyabbak is a műanyagoknál, de szerintem sokkal szebbek... Itt mire kell figyelni?

Köszi!!!!
Babs.
babs
 
 


Sziasztok!

Érdekesen jelentkezett tegnap a védőnőm. Felhívott du. 4 körül, hogy fél órán belül ott van nálam, jó lesz-e így. Megszólalni se nagyon tudtam a meglepetéstől, aztán jött a kapkodás, hogy fél óra alatt emberi külsőt adjak a lakásnak. Szerencsére az átlagosnál nagyobb rendből indulhattam ki, s végül csak az állatkáim néhány játéka maradt szem előtt. Nagyon rendes volt a védőnő (mellesleg késett majd' egy órát, nem kellett volna kapkodnom). Kiderült, hogy márc. 12.-re volt egy megbeszélt időpontunk, amit én totálisan elfelejtettem. Rengeteg dolgot beírt a kiskönyvbe, megdícsért, hogy így a 19. hét táján is még az eredeti súlyomnál vagyok, aláiratott velem egy bejegyzést, miszerint beszélt nekem a különféle támogatásokról (amit én szinte jobban ismertem, mint ő), megigérte, hogy utánanéz, van-e a közelben kismamatorna, mert nekem a kórházig 1 óra az út, majd el is ment. Igen gyorsan letudtam a dolgot, legközelebb májusban találkozunk.

Babaszoba: Én úgy gondoltam, hogy az első kb 1 évre a hálószobában rendezek be a babának egy sarkot, s csak később csinálunk neki gyerekszobát. Ennek több oka is van: a háló van közvetlen a fürdőszoba mellett, ez a lakás legmelegebb helysége. Az a szoba, amiből gyerekszoba lehetne, a lakás túlsó végén van, jelenleg a férjem dolgozószobája, amit nem tudom, hogy lehetne szétszedni, s azt az igen szép méretű könyvtárat, ami ott halmozódott fel, hova lehetne tenni. Ráadásul az a lakás leghidegebb helysége télen (nyáron a legmelegebb), ahova emiatt nem szívesen tennék egy csecsemőt.
Gyerekkoromban nagyon sokat költözünk a szüleinkkel, ezért van bennem némi vándorlási hajlam, ha egy lakás valami miatt nem felel meg nekem, már mennék is tovább. A férjem épp az ellentétem, ha rajta múlt volna, még mindig az előző 36 nm-es sötét, pályaudvarra néző lakásunkban lennénk. A családom szerint meg nem vagyok normális, nem igaz, hogy egy 65 nm-es lakásban nem tudok hova tenni egy gyereket, mások nagycsaládosan kisebb helyen élik le az életük. Én meg közben arról álmodozom, hogy milyen szép kertesházban vagy tetőteraszos lakásban tudnám elképzelni a saját családom.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Babs!

A kisszék-kisasztal tényleg nem kell az első pillanattól, de ha összeillő szobát akarsz, akkor érdemes már a bútorokat úgy nézni, hogy fogsz-e tudni hozzá ilyen kiegészítőket venni. Ha a szék biztonságos (tényleg kicsi, nem borulós), akkor már 1 éves korban fogja használni, később meg sokat. Nálunk nem kisszék van, hanem egy 25-30 cm magas pad (nem tud feldőlni, persze lesni lehet róla, de nem túl magas, azzal sem volt sok gond).
A padlószőnyeggel a baj, hogy alapvetően komolyabb baleseteknél tisztíthatatlan. Nekünk az van, de épp idén építkezünk, és ott parkettát fogok a szobába csináltatni, és veszünk hozzá szőnyegeket, hogy azért ne legyen hideg (ahol szőnyeg van, ott figyelni kel, hogy ne csúszkáljon, stabilan legyen a padlón). Az sajnos nem elérhető, hogy soha semmi ne történjen, mert ha nincs is szobatisztasági baleset (ez nálunk nem történt), akkor is lehetnek a felnőtt számára hihetetlen ötleteik. Pl. nálunk a nagyobb a kicsi popsikrémével kent össze játékokat (sajnos a padlóra is jutott), pedig előtte soha nem játszot vele, és tudta, hogy nem lehet (ezért nem zártam el, csak a pelenkázó végére volt rakva). Ha egy szőnyeggel történik ilyen, akkor az kitisztíttatod vagy végső esetben lecseréled, de ugye padlószőnyeget nem válthatsz 3 havonta...
Igen, ez csak egy tapétacsík (bordűrnek nevezik), olyan helyen vettük, ahol tudtak festéket keverni, és kikevertettük a megfelelő színeket hozzá (a barna jobban sikerült, a sárgánál egy picit lehettünk volna ügyesek). Egészen lent van a bordűr (tetőtéri szoba, a tetőtér síkja kb. 50 cm-rel a padló felett végődik), ezért is mertünk alulra barnát tenni. A szoba teljesen világos maradt...
Itt van még két kép:
KépKép

Etetőszék:
Itt is sok szempont lehet, hol, mennyi ideig használod, mekkor helyed van tárolni.
- Kell, hogy állítható magasságú legyen? Különböző magasságú asztalokhoz akarod állítani? Változhat az alatt az idő alatt az asztalotok magassága, mialatt használni akarjátok? (Igen, ez is lehet kérdés. Mi több gyerekre terveztük az etetőszéket (márcsak az ára miatt is), és a nagyobb még albérletbe született, ahol egy icipici konyha volt. Nem tudtunk a konyhában enni, de nem volt külön érkezőasztal. Viszont azt tudtuk, hogy előbb-utóbb onnan költözni fogunk, és akkor biztos lesz étkezőasztalunk, ahova oda tudjuk ültetni. Ezért nálunk fontos szempont volt, hogy biztosan lehessen állítani a magasságát. Van akinél ez nem kell.)
- Összecsukható legyen, mert kevés helyed van? Vagy mindig nyitva lehet?
- Tudd dönteni a háttámláját: ez életkorfüggő, amikor kicsik voltak és nem tudtak rendesen ülni, de már használtuk, akkor hátrébb döntöttem őket. Van, akinél ez nem kell, mert pl. autósülésben eteti a kicsit.
- Az sem elhanyagolható (sőtKép), hogy mennyire tisztítható. Ilyen szempontból szerintem a műanyag praktikusabb, de még nem volt fám, nem tudom, az mennyire lenne az. Van aki az asztalra és székre szedhető fa etetőszékeket szereti, de nekünk arra nem volt szükségünk. (Én nem szeretem azt, amikor a gyerek külön, a kicsi asztalánál egyedül eszik, egyen velünk egymagasságban.)
- Igen, mindenképpen legyen biztonsági öve szerintem! És ne csak elől, hogy ne csússzon ki a székből, hanem kantáros.
Igazán csak akkor van gond, ha minden feltételnek teljesülhie kell, mert persze azok a székek a legdrágábbak. Ha nem kell, akkor lehet egyszerűbbet és olcsóbbat venni, semmivel sem rosszabbak, csak olcsóbbak! És az ugye ilyenkor a babaholmik vásárlásakor nem is olyan elhanyagolható szempont.

Nekünk egy Peg Perego Prima Pappa etetőszékünk van (4 fokozatban dönthető, 7 magasságfokozatban állítható és összecsukható, levehetőtálcás). Jó drága volt, viszont két gyerek kibírtKép, és nem tűnik nagyon agyonhasználtnak
Ilyen:
Kép

Ha vannak még megfontolásra váró gondolataid, akkor az mindenképpen tedd közkinccsé, hadd tanuljunk belőle!KépKép

Beszti (Megint jó hosszú lettem, de remélem azért a többieknek is tudtam segíteni.)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hello csajok Kép

Húú, mennyi info!
Beszti, azért látszik, hogy gyakorlat teszi a mestert Kép

Bár tudom, hogy még nagyon korai, de hétvégén beszabadultunk a MegaToysba és tudatlanul, laikusként egy nagyon kedves eladónő segítségével megpróbáltuk felmérni a babakocsi kínálatot.
Érdeklődnék, hogy használt-e valaki közületek vagy vannak-e bármilyen infoitok a Taco nevű kocsiról.
- jó nagy kerekes-de nekem ez kell, mert erdőn-mezőn gyaloglunk a kutyával és ez baba születés után is így lesz
- téliesíthető-nyáriasítható
- hatalmas színválasztéka van
- jó nagy a mózeskosara van és nekünk őszi anyukáknak ez fontos lesz, mert jön a zord tél, jól felöltöztetve a baba, nehogy ne férjen el benne
- jól és könnyen összecsukható, ha autóba akarom pakolni
- sokféle vásárló háló, zseb, táska stb. van hozzá
- forgatható karos (előre és hátra is utazhat a baba)
- ültethető
- esővédő stb....
Szóval nagyon jó konstrukciónak tűnik, de nem tudom mennyire jó minőségileg. Ez egy lengyel gyártmány olyan 65-70 ezer Ft és kicsit meginogtunk, hogy hátha azért olcsóbb, mert rossz minőségű, mert mellette voltak Bébé comfort márkájú kocsik, sokkal kevesebb funkcióval de kb.dupla áron.
Minden érdekel!!!
Nagyon köszi
Edit (16+6)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Helló Lányok!

Látom dúl a lelkesedés. Szívesen olvastam a babaszobás ötletekről, mert nekem még nincs lurkóm, és azt sem tudom honnan álljak neki, főleg, hogy mikor. Én azt hittem, hogy ráérek még a rendezgetéssel, berendezéssel... De ha jól látom, soha nem lehet elég korán kezdeni.

Beszti! Tetszik a gyerkőceid szobája Kép Nagyon aranyos.

Kellemes délutánt mindenkinek!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: