A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Lányok! Nektek is fel a fejjel! Nem veszekedni!

Homeo Tényleg úgy van, minél nagyobb a szám, annál erősebb. Szerintem a 36. héttől elég még az 5-ös, szülésnél meg akár az erősebbet is lehet.

Hasmenés? Én is nehezen kakiltam az utolsó napokban. A kórházban meg 2-szer is el kellett mennem. Nem is kaptam beöntést :) Mondjuk meg sem kérdezték, hogy voltam-e kakilni. Gyorsan történt minden.

Remélem tényleg igazatok lesz a tejbelövéssel kapcsolatban. Nem nagyon indul, vagy csak türelmetlen vagyok. Végülis még csak párszor fejtem.

Új hírek (ami végül is változatlan) Máté már csak úgy kap oxigént, hogy fölötte van a búra. Azt mondta délután az ügyeletes orvos, hogy talán pár nap alatt felszívódik a folyadék a tüdejéből :)

Valahogy kimaradt. Mi volt a kérdés a fájdalommal kapcsolatban?

Gyöngyi Remélem látni fogod most első percben a babád!
És mindenkinek ezt kívánom! Meg azt, hogy egészségesen szülessenek, és Ti az első perctől együtt lehessetek!!!

Kép

Kép
rszg

Már megint mire jövök?
Pappillon szülsz???? :o :o

Újság Papillonról?

Adryn, sajnálom a rosszulétet? Próbálj lazítani, olyan dolgokat csinálni, ami kellemes, fürdő, zenehallgatás, kényeztesd kicsit magad. :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Rszg, nagyon jó, hogy Máté baba jobban van! :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nagyon sajnálom, hogy nem lehettek együtt, hamarosan együtt lesztek, gondolj erre! Nehéz lehet, de kitartás, légy erős!

Bea, Maja

Kép
bea1978

papillon drukkok mennek!!! Ha beindult a szülés azért, ha még nem, akkor azért, h maradjon még bent pár napot! Tényleg felgyorsultak az események..... :shock:

rszg örülök, h hétfőn kiengednek!!! ÉS mehetsz Mátéhoz! És az még jobb, h ő is jobban van!!!!! Kitartás, mindjárt találkoztok!!!!

Depi: ma én nagggyon feszült, ideges vagyok...nemtom miért. Mindenen felhúzom magam...Ezek a hormonok?! áááááááá.......De párom jól bírja a strapát!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

wicca, annyira nem súlyos, de mindketten olyan családból származunk, ahol az ital mindennapos (én pl sokáig nem tudtam úgy vendéglátóhelyre menni, hogy ne alkoholt rendeljek, neki meg természetes az esti 1-2 pohár valami).
Szóval figyelnünk kell.
Papillon nagyon eltűnt... :shock:
rszg, azért az jó, hogy netezni legalább tudsz :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

aha, ahogy így olvasom a többi hozzászólást, kezdem felfogni, hogy ez tényleg a végkifejlett, mindnyájunknak 8)
Csak győzzük majd kapkodni a fejünket :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én is idegbeteg vagyok ma, mindenre ugrom...
pedig tök jó napunk volt egyébként... :lol: felmentünk a NOrmafára szánkózni barátokkal, gyönyörű idő volt, gyerekek élvezték, utána jöttek hozzánk tortilla-partizni, du. meg pihiztünk. Fanni már készül aludni, mert nem aludt du...
én is elfáradtam, jól kiszívott a levegő.

Papillon
ha még nem indultál szülni, mindenképp próbálj meg jelentkezni indulás előtt! :oops: izgulunk!!!
ne félj, megcsinálod, kemény csaj vagy!!! és de jó neked, irígy vagyok egy kicsit!!! :wink:

Rszg
fejjél gyakrabban akkor! de biztos be fog indulni!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb Ma délután nem 3 óránként fejtem. Lehet, hogy beindul. Mert most kemény a mellem és kicsit érzékeny is. Ez azt jelenti?

Papillon tényleg szül?
És hol van Pulcsi?

Én már nem maradok le senkinek a szüléséről. Figyelni fogok!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Rszg, szerintem, ha az emlékeim nem csalnak, akkor ez bizony a tejcsibelövelés lehet.

Papillon, én nagyon szorítok, hogy még ne szüljél, de ha mégis akkor azért ha van egy perced jelentkezz, hogy szurkolhassunk.

Kedves Lányok, lehet, hogy az idegesség valami előjel?
Én ma nyugodt vagyok, viszont a savam a torkomban van :(

Voltunk ma mi is a Normafánál, nagyon szupet volt. Levivek fülig ért a szája, pedig először ült szánkón (ma vettük meg).
A fiúk nagyon élvezték a csúszkálást, én meg élvezettel néztem (sajnos csak nézhettem :( ) Aztán ettünk fincsi rétest is.
Levit jól megdolgoztattuk, húzhatta a szánkóját, ne csak apa fáradjon :)

Teszek fel egy képet :)

Kép csúszás

Kép

Kép
gabka77

Gabka: tetszik a fej nélküli apu a képen :D :D :D viszont Levin látszik hogy nagyon élvezi :D

lehet hogy télleg ezek már előjelek hogy itt a vég csajok.. lennék már én is túl rajta.. végülis holnap már 38. hét.. szal bármikor jöhet a trónörökös...:D :D :D

Papillont most kérdeztem mi a helyzet, azt írta hogy vajúdik, de egyelőre otthon.. szülésznővel beszél óránként.. kb 5 percesek a fájások és fél percig tartanak de még rendszertelenek... lehet éjszaka meg lesz Papillonbébi :D :D :D jobb lett volna ha még marad egy hetet.. na de így sem lesz semmi gond! mennek a drukkok nekik!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Gabka Nálatok mekkora hó van! Tök jó! Nálunk semmi sincs.
És egy szerkesztett pofi-kép :)
Kép

Kép

Kép
rszg

Mindenki titeket figyel most! (rusnya kukkoló/k fúúúúúúúúúúúúúúúj :lol: )

Rengeteg drukk mindőtöknek!

Rszg! Egészséget a babának, neked sok erőt!
Papillon! Biztosan minden rendben lesz, legyen kicsit korai a baba érkezése, akkor is!

További szép és nyűgös napokat, akik még egyben vannak, aztán pedig gondtalan és gyönyörűséges szülést!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.21 20:46-kor.
Vendég

Sziasztok!

Rszg, akkor ez valószínűleg tényleg a tejbelövellés ha feszesnek érzed, ügyi vagy :wink: És már nem kell sokat várnod Mátéra, kitartás!!

Papillon nagyon eltűnt, lehet hogy már szül? :D

Zsibbadóknak, depiseknek kitartás, már tényleg a végét járjuk hogy ennyi bajunk van. Én szerencsére nem zsibbadok. De a hangulatingadozás engem sem kímél. :roll:
Ma végre befejeztük a gyerekszoba rendbetételét, átpakoltam az összes ruhát, így most minden gyerkőcnek van saját szekrénye, így a párom is könnyebben megtalálja melyik gyereknek hol a ruhája :D
Holnap meg megyünk de. a bababörzére, kiváncsi vagyok, jó lenne beszerezni olcsón egy tesó fellépőt :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillonnak megy a drukk!!!! :D
5 perces fájások :roll: akkor lehet hogy ma éjjel tényleg meg lesz a baba :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Adryn: akkor Te vagy a hivatalos Papillon hírhozóóó??? hajráá!
Rszg: de jó ez a kép!!!! :D és ez sztem (is) a tejbelövellés !!!
Papillon: húúúúhaa, akkor mostmár nincs megállj, drukkkkkkdrukkkkdrukkkkk!!!!
Gabka. egyem meg Levit, de édes, hogy vigyorog a lelkem!!! nem hiába, szánkózni nagggggyon jóóóó!
régimotoros: köszönjük a drukkokat Neked (és az összes kukkolónak ;))!!!

Szép napot!
Vica
wicca

hát hogy én vok e a hírhozó azt nemtom, de küldtem neki egy smst és leírtam mit válaszolt...

KépKép
KépKép
adryn

köszi régimotoros.. te honnan mociztál hozzánk kukkolni? :D melyik fórumból? :roll:

KépKép
KépKép
adryn

hű, de izgi! Hajrá Papillon!!!! :wink: :D

Rszg
én is úgy emlékszem, hogy ez az!!! :wink: ügyes vagy! ha már nem esik olyan jól oldalra feküdni a melleid miatt, akkor tuti! :wink: :lol:
jaj, de szép kölyök ez a Máté baba!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adryn: akkor mostmár Te vagy ;) :lol: , úgyhgy várjuk a híreket!!! :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Hú, de irigylem Papillont!!!!!!!!! Nemsokára túllesz a haddelahadon és babázhat! Remélem, a toxémiáért cserébe kap egy gyors szülést!

Adryn: nem vígasztal tudom, de én itt a messzi távolban éppenolyan szarul vagyok. Hányinger, émelygés, hasmenés, aranyér, hasam, mint a beton, idegbimbi is vagyok ma, férj pedig továbbképzésen és még Lucát ellátni és nem ingerültnek lenni vele. :oops:
Zsancy barátnődék hogy vannak?

Mpatr: azért kérdeztem, mert most egy Avent isist szeretnék beszerezni, előzőleg egy kritikán aluli chicco volt. Nagyon sokat kínlódtam a szoptatással, igaz, éppen építkezés kellős közepén voltunk és semmi segítségem nem volt, férjem már a kh utáni első éjjel külföldre kellett, hogy utazzon, szóval lehet, hogy ha nyugi lett volna, mellszívó nélkül is ment volna. Próbálom összehasonlítani a különböző márkákat, úgy láttam, ez tudja a legtöbbet, pl szívás erősségben is. Meg az is fontos lenne, hogy ne cuppantas be az egész mellbimbót, mert nálam tuti, hogy az így okozott fájdalom is csökkentette a tejleadást.
Igazából fejni pluszban, pl fagyasztási céllal nem nagyon akarok, csak a szoptatást megkönnyíteni, ha esetleg nagyon bekeményedne/csomósodna a mellem. Bár a csomókra meg inkább az elektromos lenne jó (így hallottam)
Várom ezzel kapcsolatos hsz-det, köszönöm!!! :wink:

Kuklika: milyen elektromos mellszívód van? Ára kb,? Alapvetően én is vmi elektromossal szemeztem volna, de csillagászati áruk van... :cry:

Csibb: hogy mennyi energiád van még! Le a kalappal!

Rszg: nagyon szép a kisfiad!

Moncsi, Pulcsi, Mamacsibe és mások???

Katka: :wink:

marq
Kép
Kép
marqueza

nem is írtam Nektek, voltam a múlt héten kozmetikusnál, szemöldök +hónalj és meglepetésemre már most újra nő a szőröm!!!!!!!! :shock: a lábamról még valamikor 12-13 hetesen szedtem le és most kell újra hozzányúlnom! ki érti ezt?!

Szép napot!
Vica
wicca

Adryn!
Nem olyan messziről és számomra mégis nagyon régről!!! A lényeg a drukk és Ti, nem az én személyem.
Csak csendesen megbújok, ha megengeditek! :wink:
Vendég

Marq
nincs olyan sok energiám, én csak jelen voltam... :roll: a meló részét apa és a barátok csinálták. a kajával sem volt sok dolog, csak összevágtunk mindent, és mindenki megcsinálta magának a tekercsét. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, Kukli
még neked akartam írni, hogy vissza fogod még sírni ezt a miez korszakot!!! majd ha jön a miért korszak!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

a vonalzóm egyre ijesztőbb... :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

lassan összepakolhatnék... :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

régimotoros Hú de titkos. De jó, hogy itt vagy!
Akkor ma izgulunk Papillonért!
Úgy látszik elsőkből lesznek az utolsók?
És köszönöm a Máté-dícséreteket :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.02.21 21:40-kor.

Kép

Kép
rszg

és bevillant valami...
eddig akik tettek fel az elmúlt pár napban pocakfotót, azok elkezdtek szülni!!! :shock: (rszg, papillon) úgyhogy aki szülni akar, gyorsan dobjon egy pocakfotót! :lol: :lol: :lol:

Gabka
Levi nagyon édes! lehet, hogy elmentünk egymás mellett! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb Ez eszembe nem jutott volna, de igazad van :)

Kép

Kép
rszg

Marq, nekem nincs összehasonlítási alapom, meg a mellbimbóm is aránylag jól bírta a gyűrődést.
Amit tudok, hogy viszonyalag erős vákumot csinál és a bimbóudvart kb. úgy stimulálja mint a baba, mert elég szépen megindult rá a tej. De azért a bimbót becuppantja :lol: :lol: :lol:
Tiszttán tartani is egyszerű mert apró darabokra szedhető (az más kérdés, hogy azokat egyesével elmosni..... :roll: :roll: )
Az elektromossal szemben az a hátránya, hogy kezedet megviselheti a pumpálás. Viszont az elektromos meg állítólag hangos és marhára idegesítő (mondjuk az éjszaka közepén főleg) a hullámzó berregő hang ahogy pumpál. Nekem nem volt csak mesélték.
Engem az Avent Isis simán kiszolgált a 2 gyerekkel.
Ja, mostanra továbbfejlesztették és van belőle elektromos is, amit kéziként is lehet használni. Ha nem elsődleges szempont az ár, lehet hogy az volna a legpraktikusabb.

Ha maradt kérdés, sikíts.

Papillon :shock: :shock: :shock: drukk ezerrel neki +++++++++++++++++++++++++++++

Rszg, nagyon-nagyon talpraesett mami vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok,

Rszg, ha elkezdett feszülni a cici, akkor tényleg közeledik a tejcsi beindulása. Samu kedden este született és nekem péntek du robbantak be a melleim (tényleg "berobbantak", én nagyon megszenvedtem, de nem mindenkinél ilyen drasztikus ám a folyamat - én sajnos belázasodtam, iszonyú nagy lett a cici és forró és csomós, de a szobatársaim egyike sem találkozott hasonlóan fájdalmas tünetekkel), szóval időd még van. És az nagyon változó, hogy kinél mikor indul be a tejcsi. Van, h szülés után két nappal, de előfordul, hogy csak az 5-6. napon.
A hormonok, ahogy Katka is írta, tényleg nagyon durván ingadoznak ezekben a napokban. Én kb mindenen sírva fakadtam, pedig aztán nem vagyok egy pityergős típus.
Szép a kisfiad nagyon!

Papillon, nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben menjen. Ügyesek lesztek biztosan!

Ma úgy látom, h szinte mindenkinek furcsa, hangulatingadozós napja van. Zsibbadásokat, fájdalmakat sajnálom.
Vizesedésre én is úgy tudom, hogy nem szabad kevesebb folyadékot inni, de sokat kell pihenni, lehetőleg vízszintesben, és vízhajtó dolgokat érdemes enni-inni. Ezeket már írtam (pl. héjában főtt krumpli, főtt rizs, enyhe csalántea, zsurlótea, kerülni a sós-fűszeres dolgokat, ilyesmi).

Pulcsi tényleg nagyon eltűnt, remélem, h minden rendben velük.

Gyöngyi, ezek szerint Lili születését indították? Majd egyszer meséljed el, mi történt - bár lehet, h csak akkor célszerű, ha mindenki túl van a szülésen... Remélem, h most rögtön szülés után "találkozni" fogsz a kislányoddal.

Vica, örülök, h a gyerekszoba végül elkészült. Jó bababörzését holnapra!

Gabka, jó ez a fotó, Levi ragyog a szánkón. És úgy látom, h szép nagy a hó még mindig a hegyen.

Mi ma este végülis visszajöttünk Bp-re anyuéktól, ahhoz képest, h direkt nem itt rendeztük Samu szülinapját, nagyon elfáradtam...
Szerencsére jól sikerült minden, csúcsidőben 15-en voltunk, Samu pedig egész nap pörgött, azt sem tudta, melyik ajándékával játszon. Jó volt, de teljesen kiszívott a nap. Bár tény, h egész délelőtt konyháztunk anyuval.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

én pont egy ilyen elektromos aventes mellszívót kaptam kölcsön a tesómtól! és a hangja is elég kíméletes szerintem... és asszem ezt lehet kézinek is használni, de majd megkérdezem... a tesóm szerette. remélem én is fogom. Fannival egy medela típusút kaptam kölcsön, az csak az elején szívott nekem, amíg az a nagy belövellés volt, utána már nem nagyon... mondjuk nem volt egy új darabb, az is igaz... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Erpé
jó, hogy jól sikerült Samu szülinapja! :) pihend ki! :wink:
igen, még nagyon jó hó volt ma a Normafán, remélem, holnap is marad, mert megint tervezzük, hogy megyünk!
csak olyan sokan vannak... :roll: Biatorbágyra akartunk menni, de este hívott a barátnőm, hogy ott elolvadt a hó... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: jaj.. én is tettem fel.... :shock:

Marqueza:
Zsancy jól van.. imádják piciPetrát :D aki nagyon jó baba, 4 óránként eszik hatalmas adagokat :D holnap megyünk hozzájuk :D és akkor be is fejezem a panaszkodást.. nekem nincs Lucám, viszont van megértő férjem itt mellettem.. aki hősiesen viseli a hisztimet.. :twisted:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn
de az régebben volt! (vagy nem???) :wink: az utolsó pár nap számít, ok??? :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

az utolsó pár napban tettem fel.. rszg után :?

KépKép
KépKép
adryn

Marq - nekem is Avent Isis kézi mellszívóm van, Samunál bejött. Azóta öcséméknél is használatban volt, öcsém felesége is elégedett volt vele. Szóval strapabíró is :) Tisztítani könnyű, szerintem kezelni is, és elég jól kiüríti, stimulálja a mellet, ahogy mpatr is írta. Az elején talán kissé fájdalmas, bár nem hiszem, h jobban, mint ahogy a baba is rácuppan a mellre.
erpé

de még nem szültél, akkor te kivétel vagy! :wink:
vagy te is elkezded ma??? :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na megyek vízszintesbe, majd jövök, hátha lesz valami hír Papillonról!
jóéjt csajok!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adryn
légyszi a feketeerdős muffinod receptjét dobd fel!!! köszi

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Petiapu rávett, hogy menjünk el moziba. Tiszta depis voltam, de jól esett kimozdulni... Gondolom ez volt az utolsó 'randis' kimozdulásunk.... :) egy jó időre.

Pappilon: Megy a drukk, hogy minden a lehető legjobban menjen! Szuper anyuka leszel! ;)

Avent Isis kézi: Zsófinál én is nagyon megszenvedtem a szoptatással (Zsófi szopóreflex nélkül született) és 5 hónapos koráig naponta fejtem. Nekem bejött. Ágicánál már nem sok szükségem volt rá. Talán, ha az első 6 hétben használgattam. Biztos már rutinosabb voltam a szoptatásban és ezért nem volt rá olyan nagy szükség....

Rszg: Nagyon szép Máté! 8)

Katka

katka22

Csibb: csak nem... :shock: anya szülinapja holnap lesz.. úgyhogy tuti nem szülök... ha ránküt a gyerek akkor nem közösködik a szülinapján (sem) :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Csibb: én is elektromos aventeset szerettem volna, de horror ára van (30 e körül) így lemondtam róla. A kompromisszum lenne a kézi.
Pakolással medig vársz? Majd ha már beindultak a fájások? :wink:

Mpatr: köszi az infót! Sajnos szempont az ár is, bár ne lenne...így asszem maradok a kézinél. meg a reménynél, hogy most simábban megy majd, mellszívótól függetlenül. 8)

Erpé: neked akkor hogy tűntek el a csomók? Mert én is elég extrém esetnek számítottam a csomóimmal. :? Klasszikus melegvizes zuhany, masszázs sz...t sem értek.

Örülök, hogy jól sikerült a szülinap! Samu örült a marcipánrepülőknek?

marq
Kép
Kép
marqueza

Én is tettem fel pár napja képet!!!! De nem akarok még szülni!!!! :shock: :shock: :shock:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

meséltem apának, hogy megint szülünk a topikban, és rámszólt, hogy pakoljak be, úgyhogy elkezdtem összeszedni pár cuccot...
hálóing, tena lady, törülköző, bugyik, köntös. a tisztálkodószereket indulás előtt. és most pánikolok, hogy mi kell még??? :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb:

Fekete-erdei Muffin

20 dkg meggybefőtt, 25 dkg liszt, fél kávéskanál szódabikarbóna, fél kávéskanál sütőpor, 3-4 evőkanál kakaópor (nem cukrozott hanem sima), étcsoki tördelve, 2 tojás, 12 deka cukor, 12 deka olvasztott margarin, 2 dl kefír vagy natúr joghurt. kb 12 db lesz (pont a muffinsütőbe belefér :D)

összekutyul, süt, eszik :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

he-he minden van hozzá itthon! holnap megcsinálom!!! :wink:
köszi

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

szivi :)

KépKép
KépKép
adryn

Meggyőztetek, ami az Avent isis kézi változatát illeti, köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt! :D

Adryn: szerencsések barátnődék, hogy már napirendjük van.

Csibb: ne is tagadd, bírod a strapát! :wink: Én már a kocsiig alig bírok kimenni. Állni sem bírok. És levegőm se nagyon van. 8)

Katka: mit láttatok?

marq
Kép
Kép
marqueza

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: