A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Na, helló! Végre valaki. :D

Kép
flóra 11

Na, itt vagyok, két oldalára odaragasztottuk a rostpapírt a világítós képnek. :D

KépKép
benó

Mára ennyi kreatívkodás is elég volt,Benó a sok látogatás és látogató mellett. :wink: És jól kitaláltad,hogy a hastáncos ruhádról leszedted. Arra talán már nem lesz időd. Sajna ezt mondom,de gondolom megérted,meg sztem örülsz is , hogy a fuiúkkal töltöd majd az idődet. :wink:

Kép
flóra 11

Nem szereztünk faágat, úgyhogy az ma nem lesz kész. :wink:

Holnap 11-re megyek egy régi hastáncostársamhoz, hastánczenékért, ezt már régóta tervezem.
Előtte (vagy valamikor) megcsinálom a sütiket, amit írtam.
Te hol tartasz, hányadik oldal van meg?

KépKép
benó

Az jó, akkor nem lesz olyan áttetszős,igaz? :wink:

Kép
flóra 11

Aztán már nem írtam tovább. Hagytam valamit holnapra is. :lol:

Kép
flóra 11

Megértem, de lesz azért időm, majd ők dobolnak hozzá. :lol: :lol: :lol: Max. csak 5 percig hastáncolunk, vagy 2-ig. :lol: :lol: Szóval, nem a ruhámról szedtem le, hanem még régen vettem kis ezüst pénzeket, van rajtuk akasztó (hogy felvarrható legyen), és abból csináltunk karkötőket, amik amúgy is elég bénák lettek, laza madzagon stb., szóval, az egyik karkötőt vágtam szét. :D

KépKép
benó

Bár holnap főznöm is kell. A Norbikánakis,tudod,most már megint Komáromban van egy hétig. Már olvasztottam ki egy kiló pulykamellet. Ebből csinálok neki valamit, meg másokat is főzök majd neki. Valami édeset is.

Kép
flóra 11

Nem, ez a keret, ahová ragasztottunk az alapul szolgáló rostpapírból (érted?). A plexi háta mögötti részt még majd kiokoskodjuk a Gy.-val, felhozatom vele ma a karácsonyfa alakú égősoros ablakdíszt a pincéből, ami a háta mögött lesz, aztán kipróbáljuk egy fehér lappal, milyen a fehérítéssel stb.

Te mikor kezded el azokat a tök jó kis házikókat?

KépKép
benó

Jaaaa, akkor az még jobb. Tehát csak egy karkötővel lettél szegényebb. :lol:

Kép
flóra 11

Akkor holnap jó sokat főzöl, de majd a szakdogát legalább pihentebb fejjel folytatod hétfőn. :D

KépKép
benó

A házikókat akkor kezdem el, ha a szakdogám legalább nagyjából kész. Ez pedig várhatóan hétfő estére lesz,meg kell csinálni, mert kedden tanfolyamra vinni kell bemutatni valamit legalább. Meg kérdezni is akarok a nőtől, mit hogyan pontosan,jó lesz-e, stb.

Kép
flóra 11

Rendben, akkor addig hanyagoljuk a kisházat. De aztán! :D :D :D

KépKép
benó

Igen, már ma is azért hagytam abba,mert nagyon elegem lett belőle. Persze amit ma megírtam még az sem végleges, azon is még sokat fogok változtatni,de legalább már tudok vinni valamit mutatni.

Kép
flóra 11

Most felhívtam apuékat, hogy mi van velük, erre kiderült, hogy itt voltak egész nap a gyerekek és nekem nem szólt senki. :evil: :evil: :evil: És hogy én ezt miért nem tudom, hogyhogy. :shock: Nem tudtam sajnos ezt az információt kiszopni a kisujjamból. :? :x Na, mindegy, majd holnap úgyis találkozunk, de azért elmondhatta volna valaki, legalább egy puszira lementem volna.

KépKép
benó

Így van, az alap már megvan, sőt, több mint az alap, úgyhogy már sínen vagy, most már gördülékenyebben fog menni az egész. :D

KépKép
benó

Tehát hétfőn még szakdoga,kedden doki és tanfolyam, szerdán szintén megyek dokihoz, de délután már itthon leszek, ha nem jön senki, akkor szerdán el tudom éket kezdeni.

Kép
flóra 11

:D

KépKép
benó

Hali...

Ideestem,megnéztem emileket,meg iwiw-et,válaszoltam mindre és lassan leájulok a szkről olyan álmos vagyok...

Még fejnem kell és fürdenem is kéne.... :oops:

Betegeink joban vannak már?
Márti:a friss levegő hiánya is okoz gyengeséget...neked kell ezt ,mondani ápolónők gyöngye???... :wink:

Ügyi vagy a szakdogával Ildó...:D

Benó:ugye ezeket a manókat nem kapják meg babok,csak fel lesz függesztve????

Kép

Kép[/
tancsu

Visszaolvastam mit irtam és csak úgy hemzseg a helyesirási hibáktól.... :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép[/
tancsu

fel :D

KépKép
benó

Ez a szakdoga most olyan, hogy az informatika tanításról szól,tehát bevezető,majd jön az általános elemzése az alsó tagozatos tanításnak, követelmények, célok, aztán a kisiskoláskor jellemzése, a tanulóval szemben támasztott követelmények, majd az informatika tantárgy jellemzése, céljai, tartalma, - ezeket írtam meg ma.
Most jön majd egy éves tanmenet kidolgozása aprólékosan,órára lebontva és aztán óravázlatok, a mellékletbe pedig bemutatók az órákról, gyerekek munkái.

Kép
flóra 11

Húúúú...csajok bocsika,de menek...
Hétköznap több időm van netezni... :roll:

Holnap délután menek Edelénybe,hétfőn este jövök,addig nem leszek...

Cupp...:)

Jóéjt...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Helló Tancsu! :wink:

Kép
flóra 11

Szia Tancsu. :(

Kép
flóra 11

Tudod nálunk most jött ki az új iskolatörvény,mi szerint kötelező lesz már elsőtől az informatika oktatása. Ez még sehol sincs oktatva, tehát ha én első osztályra kidolgozom, akkor az újdonság lesz és hasznát tudják venni a dolognak.

Kép
flóra 11

Bocsánat, lányok, nem bírok magammal, rajzoltam szemeket és szájakat a filcképre és még almákat a kosárba. Még majd a bagoly szemével folytatom, az nehéz volt. :lol:

KépKép
benó

Szerintem nagyon jó lesz a szakdogád, Ildó, és tök jó, hogy már belejöttél. :D :D

Tancsu, neked meg jó hétvégét! :D :D És pihenj! És nem, nem adom oda a baboknak azt, ami nem tehet jót nekik. :lol: :lol: Ha kérdésesnek tartom, úgyis megkérdezem tőletek. :D De igazad van, jobb az óvatosság, tehát köszönöm és máskor is szólj. :D

KépKép
benó

Na, bagoly is van? És hol lesz padlás,ahová kellettek az állatkák?

Kép
flóra 11

Bagoly van a filcképen, de a padlás majd a játszószőnyegen lesz. :lol: Szegénykém, teljesen összezavartalak már. :oops: :lol:

KépKép
benó

Nem, én is úgy gondoltam, hogy a padlás a szőnyegen lesz,mert oda akarsz házikót. De a baglyot nem tudtam. :wink:

Kép
flóra 11

Nagyon szép lesz minden, Benó. :wink: Te is nagyon belejöttél. :wink:

Kép
flóra 11

A filcképen volt a bagoly, várj egy picit.

KépKép
benó

Na, mindegy, nem tudom még egyszer elküldeni a képet, de a lényeg, hogy a fán van a mókus fölött (majd, ha kész lesz, újra lefénykép.) a bagoly. :D
Még ezt a szemet megfestem, aztán bújok a Gy.-hoz, mert hajnalban megint megy íjászni.
Ja, a múltkor nem lőtt rókát szerencsére. :D

KépKép
benó

Akkor megúszta a róka. :lol: Én sem szeretem a lövöldözést.De apám is néha eljár vadászni. De ő se szokott sokat lőni. :lol:

Kép
flóra 11

Csak egészen nyugodtan bújj a Gy.-hez. Én is majd bújok, de én F.-hez. :lol:

Kép
flóra 11

köszi :D

KépKép
benó

Bocsánat, jól elfestegettem, a Gy. meg el is aludt..... :oops: :roll: :oops: :oops:

KépKép
benó

Mi meg mogyorózunk a F.-nal. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2009.02.21 22:01-kor.

Kép
flóra 11

Néztünk egy filmet,most lett vége. Közben hímezgettem. Haladok azzal is, már majdnem minden szirom kész. :wink:

Kép
flóra 11

jó éjt :D :D :D

KépKép
benó

Helló!
:D Most én vagyok az Uhu. :wink:

KépKép
benó

Gy. már egy-két órája elment íjászni, én is felkeltem persze, meg amúgy is nagyon "jó" éjszaka volt, be volt dagadva mindkét lábam, úgyhogy próbáltam polcolva aludni, persze, egy idő után lerúgtam a párnát, amin volt a lábam, és tudjátok, olyan érzés ez a lábamban, mintha vízhólyag lenne rajta, az egész egy nagy vízhólyag... :D :shock: Gy. mondaná, hogy pont mint én... :lol: :lol: :lol: Meg a csontom (ott lent), az bizony fájt. :roll: Sebaj, csak beszámoltam, most új nap kezdődik, és ennyi. :D :D :D :D

KépKép
benó

Többi bagoly?

KépKép
benó

Találtam ilyen könyveket, ha van nálatok Libri, meg tudjátok nézegetni őket, ha érdekel: Kép Kép

KépKép
benó

Mutatom, milyen boszikat találtam tegnap:
Kép Kép

KépKép
benó

Egy nagyon jó tiritarka játszószőnyeg (ötleteket meríteni tökéletes): Kép

KépKép
benó

A házikót (amit a játszószőnyegre szeretnék, az lenne a kép középpontjában) lehetne ilyen csigára rakni, esetleg úgy, hogy körérajzolni a csigát stb., mert úgyis van már 3 textilfestékem, a többiek meg nagyon jól tudnak rajzolni (Gy., Vivike, Bea....). :D
Kép

KépKép
benó

Jól van, amíg nem jöttök, leírom nektek, hogyan terveztem el a játszószőnyeget, le is rajzoltam magamnak, próbálom leírni értelmesen (aki már baromira unja ezeket, NE OLVASSA EL! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: és bocs a fárasztásért):

A kép közepén (egy csigán?) egy házikó, aminek van 5 ablaka és egy ajtaja, mindegyik odatépőzárazható az alapanyaghoz, tehát csak egy kis részen vannak odavarrva, és alattuk, az alapanyagra rajzolva az ablakban dolgok (vagy belevarrva): egy fólia (olyan tükörszerű), egy tejeskancsó (mondjuk), egy gyerek, egy virág és az 5. ablak csak zsebszerűen van odavarrva, abban pedig egy (vagy kettő) maci vagy valami áll, amit ki is lehet onnan venni. Az ajtó mögött meg egy felhúzott hátú cica.
A padlás csak egy kerek ablakocska lenne, ezt felnyitva látszódna egy bagoly feje.
Az égen napocska, felhők, pillangók stb., sok minden festve, hogy színes legyen és ne kelljen annyi mindent felvarrni (az aprókat). A háttérben fák, az egyik fán egy alma, amit felhajtva látszik egy kukac, egy bokrot (vagy egy kazlat?) felhajtva pedig egy egérke.
Az előtérben tyúk, felhajtva egy toji van alatta, mellette valahol egy kúp, amit megnyomsz, csipog (az egy vakondtúrás), gomba, katica stb. Majd meglátjuk, mennyi mögé tudok csipogót tenni és zörgős papírt.
Ötleteket várok. :D

KépKép
benó

Még egy mini gondolat: már a Gy. se százas, nem csak én, tegnap, miután a Tündiékkel sikertelenül próbáltuk 4-en :shock: :!: :!: feladni a Hunorra a cipőt, megbeszéltük egymás közt, hogy a nagy francokat fogunk cipőt rakni a gyerekekre pinduri korban, inkább varrunk nekik vastag zoknit. :D :D Mert amit a boltban lehet venni, az nekünk most már nem is jó.... :lol: :lol: :lol: Szóval, néztem a katalógusban, hogy van kötött henger több színben, jó olcsón, és a Gy.-val kitaláltuk, hogy olyat veszünk és abból csinálunk ketten zoknit. :D Szerintetek teljesen meghülyültünk már? :oops: :roll: :lol:

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: