A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Én konkrét húsvét 7főre számoltam a végét, de nagypéntekre vagyok kiírva, úgy hogy a húsvétba beleegyezek én is, mert akkor tuti az idején jön, de persze addig még változtathatok a véleményemen. Kicsit határozatlan vagyok…vagy még se?

Képzeljétek elegem lett a 15centis lenövésemből, felhívtam a fodrász szomszédasszonyt és már kész is a frizurám, kicsit becsíkoztuk szőkével a lenövésem. Tök jóóóó!

Engem se madonna, se a sport nem érdekel, én csak lusta vagyok…Ja, erre nem kéne büszkének legyek. Engem csak ti érdekeltek
:P :P
De viszont nagyon jó salátát csináltam most.
Aztán diótorta receptet keresek.

Na kéremszépen JELENTÉS:

Irtam Gabkának, gyógyszereket kap,szívhang, vérny.mérés volt.A hely nem olyan rosz,az ágy szar,3an vannak egy szobában. és puszil mindenkit!

Kisvirág üzeni:szurikat kap, h. ne görcsöljön és rövidüljön.Ha bevállik bogyókat kap, és akkor jöhet haza, reméli már szerdán.Millió puszit küld mindenkinek.
Mondtam neki Gabkát, hogy már nincs egyedül,akit kórházba tessékeltek.

kocska

Kocska!
ÉLJENEK A SZŐKE CSÍKOK ÉS A LUSTASÁG! :lol: :lol:

Köszi az infókat a Csajokról! Ez jó hír,hogy igazából nincs különösebb gond egyikőjükkel sem! :D

Kép
Kép
tisa

Kocska!

Köszi a híreket!
És Sziszivel mi van? Ha jól emlékszem ő is ma ment orvoshoz...
Vagy mégsem? Mostanában sokmindent elfeljtek, annyi más probléma jár a fejemben....
Vendég

Sziasztok!
Tudtok segíteni? Én már most kezdek pánikolni hogy mi lesz a szülésnél pedig eddig semmi próbléma nem volt.De ez lehet fogható arra hogy első baba.Csak valami megnyugtatás kellene.
:shock: :shock: :shock:

Előre is köszi!

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

Sziasztok!

Nem tudom,mi van velem mostanában,de rámjött a fészekrakásiösztön :) Egyfolytában pakolok,rendezkedek,takarítok!Ma is kisúroltam a konyhát, a csempétől a padlóig ragyog minden.Mondjuk azért rendesen el is fáradtam. :( De a héten már az összes szekrényben rendet raktam,kiselejteztem a régi ruháimat,szóval csupa hasznos dolgot csináltam a héten :) Persze estére jól elfáradok,van hogy egy picit bedagad a lábam vagy fáj a derekam,de egyszerűen nem bírok nyugton maradni :D

Szülés:én ápr.12-re vagyok kiírva.De mi is megbeszéltük a pici lánnyal,hogy a betöltött 37.hétig kötelező bent maradnia,utánna viszont jöhet bármikor!!Bár sokan azt mondják,hogy szerintük a húsvétot már otthon töltjük hármasban!!
Egyébként néha én is úgy vagyok,mint te,Kocska.Néha sürgetném,hogy minnél hamarabb eljöjjön a szülés ideje,néha pedig még eltolnám egy kicsit az időt!!De végülis úgysem én döntöm el,Lilike tudni fogja,hogy mikor jön el az idő.... :wink:

Gabkának és Kisvirágnak sok ++++++++++++++!! :)

Kép
demetnik

Sziasztok!

Bent voltam 6 napig kórházban, így megtudtam 1-2 dolgot, hogy a MÁV kórházba mi kell. A babára adnak ruhát, úgyhogy csak akkor kell neki ha már visszük haza. Viszont a pelus érdekes. A szülésznő azt mondta, hogy napi 5 db-ot adnak fejenként (szóval ez eleve kevés), de az érdekes az volt, hogy amíg ott voltam megszült egy kismama és azt mondta, hogy nem kapott egyáltalán pelust, hívnia kell a férjét, hogy hozzon be. Csak azt nem értem, hogyha a szülésznők úgy tudják, hogy adnak, akkor a csecsemősök miért nem szólnak nekik, hogy mégsem?
Úgyhogy szerintem a ruhát leszámítva jobb ha mindenki visz mindent (pelus, popsikrém stb).

Judy

Kép
judy_76

tecaa, szülésnél minden rendben lesz :) fel kell rá készülni, hogy fáj, van, akinek jobban, van, akinek kevésbé, de egyébként minden teljesen menni fog magától, és gyakran hiába terveztél el dolgokat, hogy mit szeretnél, lehet, hogy egyátalán nem fog majd fontosnak tűnni, vagy jól esni. a szülés alatt igazán anyuka lesz az emberből, erre nem lehet igazán felkészülni. de pánikolni nem kell, és nem szabad, és szüléstörténeteket sem kell olvasni. ;)

reggel írtam egy csomót, de elszállt :( a férjem macbookján írtam, amin a másodállását dolgozza, és rossz gombot nyomtam :(

az biztos volt, hogy evike, azért kérdezd meg a védőnőt, meg ha jól emlékszem, nálatok van sok kismama, lehet, hogy valami közeli városból tudtok valakit odaszervezni.

a többi bizony nem jut eszembe.

kocska, köszi a helyzetjelentést! megelőztél :) nem engedtek ide a csemeték, mesét néztek, én is ki akartam nézni a számokat. én is keményedek, ezért bizony most nagyon engedékeny vagyok.

a válság szerintem legalább két-három évig el fog tartani, remélem nem tovább, ha sokáig szarakodnak, lehet, hogy tovább, hiszen lesznek választások közben, és az egyrészt sokba kerül, másrészt ugye újra kell építeni majd a rendszert megint... most megint ijesztegetnek az államcsőddel, ami ugye 300ft-os svájci frankot jelent, remélem ez azért nem fog bekövetkezni. mi 3-3,5millióval tartozunk többel most :) és nagyon el akartunk költözni, mert nagyon buta a szomszédunk, az egyik, és nem tudunk, és ez nagyon rossz.

tisa, pont belegondoltam, hogy én sem rakok fel képeket, és lehet, hogy be kéne szkennelni nekem is a személyimet, vagy valami, hogy elhiggyétek, valódi ember vagyok :):):)
a gyerek nevével meg naponta piszkálom a jó uramat, nem túl aktív a témában... összeszámoltam, eddig 3szor fogta meg a pocakomat, hog y egyszer magától, kétszer felszólításra. ami mondjuk annyira nem rossz arány. de azért tök jó fej, mert pl mindig tolatva áll be, ha tudja, hogy én megyek legközelebb az autóval, hogy ne kelljen hátrafordulnom tolatásnál, meg van egy csomó olyan kis apróság, ami nem is tudom, hogy jut eszébe... pl rajzol szívecsét a cetlire, amit beletesz a nyitvahagyott könyvembe, hogy tudjam hol tartok. azért ez tök szép dolog 11 év után. főleg egy programozótól :)

kocska, mennyire sürgős a diótorta recept? mert nekem van nagyon tuti könyvem, amiben hihetetlen finom torták vannak, még a diótortát nem sütöttem meg, de amit megcsináltam belőle, olyan lett, mint a képen, és olyan íze lett, hogy mindenki elájult tőle. csak szkennelni kell meg feltölteni a képet... szóval lehet, hogy holnap dél lenne belőle. jó esetben ma este.

kértem nándinak ma allergológiára időpontot, és bassszus, nem adtak, mert azt mondták, májusig tele vannak. gasztron megcsinálják az egyik felét, április 8-ra kaptunk... azért elég borzasztó... szegény kis nándi. olyan rossz, mikor vakarja a pocakját.

ja, még a mesenézés mellé a már gyerekeseknek hadd ajánljam a www.uptoten.com oldalt, boowa és kwala a nagy kedvenc nálunk, most már nándi is eljátszik vele, megtanulta kezelni az egeret :) de főleg ketten nézegetik, aranyos kis dalok, játékok, animációk. szerintem jobb, mint a mese, ha már mluszáj valamivel lefoglalni őket, mert kreatívabb, mint bambulni. meg azt mondják, ha kiskorban hallgatnak idegen nyelvet, akkor könnyebben tanulják majd a suliban. még ha ilyenkor nem is értik.

a forma1 hangja nekünk idehallatszik augusztusban :D de mi nem szoktuk nézni. csak nándi szereti, mikor nagyon nyűgös volt, én a youtube-on kerestem neki forma1-et, azt bámulta tátott szájjal.
én meg annyira nem tv-zek, hogy mostanra az olimpiát sem néztem :( semmit, ami időben kezdődik, nagyon rossz érzés, mikor lemaradok róla, és általában lemaradok. meg szeretem a csendet, ha végre van. zenét sem nagyon hallgatok. iszonyú hangosak a gyerekeim - ez nem csak az én véleményem, hanem mindenkié, valami fura hangszínük van, és nagyon jó, ha éppen csend van :) pont a minap jegyezte meg szintén kétgyerekes barátném, hogy nem gondolta volna, hogy hangerőben rékát überelni lehet, de nándinak sikerült. megvédtem rékát, mert a hangfekvés azért más. rékáé valahol az agyában szól az embernek, nem is a fülében :D

na, megyek, megjött apa, beülök egy kád vízbe, rám fog férni. éljen a hétvége!!!!

kikocska

apa egy szuperhős, és megtalálta nekem a reggeli elveszett hozzászólásomat. :) íme:

hát, hogy én m milyen rosszul vagyok! tiszta hányingerrel keltem, meg idegbajosan. azon már túltettem magam, de a rosszullét megmaradt. milyen soká lesz még este, mire megjön apa :( anyukám itt lesz végülis a jövő héten, hát, nagyon rám fog férni, asszem. nagyon sokminden van, amit szülés előtt meg szeretnék csinálni, és gyerekek mellett nem lehet, főleg ülős dolgok, csak úgy nem lehet,hogy nekilátni, és 2 percenként felugrálllni. vagyis biztos lehet csak én leszek tőle ideges :) a készülődésben már nagyon szívesen fognak segíteni.

szerintem mindenki babázni akar amint biztonságos. a téli babáknál én is tűkön ültem, az egyik utolsó voltam, aki megszült...nem volt jó. :) meg a pocakot cipelni sem a igazi...

kocska,én a fényképezőt is sajnáltam volna, gergő mindig hazavitte, akkor fotóztunk, mikor bennvolt, meg a mobillal...lopni mindenhol lopnak. de most már van széf a kórtermekben, nem? :D vagy azt visszavonták? :)

evike, meg akartam neked keresni azt a johnsonos füzetet, de úgy néz ki, kidobtam... gondoltam, elküldöm :( neten nézegesd meg, nem olyan ördöngösség, hogy ne lehessen elsajátítani, de a védőnőtől akkor is kérdezd meg. nem te írtad anno, hogy nálatok van sok kismama? lehet, össze tudnátok hozni egy tanfolyamot olcsón valami közeli városból egy védőnővel, aki megcsinálta a tanfolyamot... terhestorna, meg babamama itt sincs, de ezt a babamasszázst nagyon sok helyen tényleg!

na, húzok közben, valamit csinálok, hátha elfeledkezem róla, hogy rosszul vagyok. lehet, enni kéne, de semmit nem kívánok már megint :?

kikocska

Sziasztok!

Nekem nincs előtejem, csak a kis bigyók a bimbón mindenütt. Először a 4. hónap végén tűnt fel, és frászt kaptam tőle, mint a pici vadhúsok. Nem sokkal utána kerültem kórházba, és ott a gyerekes anyukák megnyugtattak, hogy ez egy jó dolog, örüljek neki.
Valamelyik éjjel azt álmodtam, hogy megszületett a baba, és szoptattam, és tök jó érzés volt :D Én maximálisan abban vagyok, hogy semmi gond nem lesz vele.

A szülést én nem hoznám előre, persze jön, amikor gondolja, és igyekszem felkészülten várni, de ha április 21 után jönne, akkor az már Bika :D :D :D Az is makacs, de a Kosnál kicsit kezelhetőbb :P

Voltunk ma a nagyvárosban, beshoppingoltam az Ikeában kiskádat, textilpelust, lepedőt, pelenkázólapot meg más apróságokat, olcsóbban, mint a Tescóban :) és persze ettem hotdogot és fagyit is, nyami.

Nekem a dokim minden alkalommal nézi a méhszájat, hogy nem nyílik-e, vagy rövidül, állítólag nincs érzékelhető tünete, ha igen. Én nyugodtabb vagyok így, sok kismamát meg sem vizsgál a doki egész terhesség alatt, csak az elején, meg a szülésnél.
Védőnőnél minden rendben volt, vérnyomás, vizelet, súly ok. Hétfőn megyek ellenanyagos laborra, a 34. héten meg csinálnak egy nagylabort és kész a szurkálódás. Nektek miket kell még végigcsinálni?

icamica

Sziasztok!

Megjöttünk!
Nos dokim olyan volt végre mintrégen :-) Valahogy az elmúlt időben nem volt túl lelkes meg máshogy viselkedett, de ma mindent jóvá tett :-) 25 percet voltunk együtt:-) Oldalkamra tágulat nem gáz még a határ érték közelében sincs.... / lábuj 90% hogy nincs! Határ esett a rövidülés, de nálam azt mondta nem meglepőa sok víz miatt. Beni baba most épp fejvégű volt, de mondta, hogy kimozdul.... és azt is mondta, hogy ha medencés lesz is megszüljök :-) Azt mondta 37-38 hét körül szerinte meg lesz, de azt is hozzá tette, hogy nem ártana, mert a sok magzatvíz okozhat eü gondot. Tehát nálunk ezért lenne jobb ha elöbb kibuja különben valszeg indítják. Megyek laborba a jövőhéten + meg kell keresnem a szülésznőt! Soten 10.000-, az egyágyas szoba /éj, de nincs foglalás tehát vagy lesz vagy nem ..... a 35 héttől nekem már járnom kell ctg-re.Asszem ennyi. Nagyon megnyugodtam és úgy készülünk március végén meg lesz Beni :-) Higgyétek el csajók a végén már semmi vágyatok nem lesz mint hogy jöjjön már ki. Legalábbis Kolinál már majd megvesztem. Nehéz a hasi meg már annyira türelmetlen lesz az ember szerintem....

Forma1!
Nem nagyon szogtam nézni, de jó hogy van ilyen szenvedélyetek :-)

Bogi!
Nagyon szép lett a szoba!

Cat!
Férjed jutott valamire a kocsival?

Kisvirágnak és Gabkénak!
Sok pihit és nyugalat, kitartást kívánok.

Na megyek über hosszú napom volt. Koli még mindig nagyon carul van és éjjel se alszunk :-(

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok,

Ma voltam shoppingolni baba ruhát amiben Sárát haza tudom hozni, hát nem volt könnyű, lehet hogy egy gyerekboltot fogok nyitni, miután megszülők. Borzalmasak vannak.
De sikerült.
Vettem eldobható bugyit, mondjuk nem tudom mennyit kéne egy csomagot vettem, azt hiszem 5 db vvan benne. Szerintetek mennyit vegyek még belőle? szoptatos melltartót, és hasszorítos bugyit is. melltartó betétet is.
A Sote-ba is kell vinni mindent, pelust, popsikrémet, és köldök ápolási dolgokat. mondjuk azt csak a fürdetéskor csinálják a nővérek, de inkább azt mondták vigyünk be mindent.

Még mindig nem tudom milyen mellszívót vegyek elektromosar, vagy kézit. De ugy gondolom, hogy majd meglátjuk, hogy egyáltalán fog-e kelleni. Bár ahogy olvasgattam, azt írják, hogy miután kiciciszte magát a baba azért szívjuk le hogy ne maradjon bennünk, hogy ne tudjon begyulladni. De azt hiszem lehet hogy elég akkor megvenni mikor megszületet Sára.
Na megyek mert a páromnak kell a gép.
Jó hétvégét nektek, és simi a pociknak.

Kép
lili&ana

Na sziasztok!
Megjöttem, jól kipurcantam, de legalább a Kori élvezte. :lol:

Persze megint ilyen jó kis béna jelmezek nyertek...de szerencsére nem keseredett el a lány.....mindig megfogadom, hogy nem szórakozok a jelmez csinálással, mert nincs értelme..

Ilyenek nyertek pl: benszülött lány ( fűszoknya, barna púder)
Pinokkio ( térdnadrág-papírorr)
Anyakönyvezető ( fekete nadrágkosztüm-nemzetiszín szalag) :shock: :shock: :shock:
Jövőre kölcsönözni fogok.....( bár őszinte leszek idén az exférjem kezét dicséri, mert megkértem, hogy segítsen és hál istenek megcsinálta)

Volt mindenféle: 5 zorró, 4 ninnja, 15 királylány, 3 Túró-Rudi, 3 szőlő, stb :lol: :lol:

Vettünk 50 db tombolát és szerencsére nyertünk 6 dolgot így a Korinak teljes volt a napja....a tombola a mániája :lol: :lol:

Nagyon örülök hogy végül is mindenkivel minden oké!!!! :lol: :lol:
Na megyek, mert leszakad a hátam..
Jó éjt

Kép COCA-COLA Kép

Kép

Kép
tasin

Tasin!

Nálam a lányod lett volna a befutó nagyon ötletes és milyen szép lány :-) Büszke lehetsz rá!

Lili!
Szerintem elég az 5 db-os én csak első nap használtam aztán már jó volt a norm bugyi. Cictartóból szerintem2 vegyél, mert nekem állandóan tejcsi illatom volt így cserélgettem. Soten 2 éve volt minden a köldök ápoláshoz. Kiváncsi leszek mint mond aszülésznő nekem. Mellszívó. Szerintem minden képpen jó ha van. és szerintem elég egy kézi elsőre. A medella nekem nagyon jó volt és a soten is azt adják ha nem indul meg a tejcsi. Elektromos rá ér ha nagyüzem :-)

Na puszi

Kép

Kép
sziszike22

Most lettem kész a tortagyártással. Diósat csináltam, most először és marha jó lett. Holnap legalább már csak a kajával kell foglalkoznom. Anyunak csinálok névnapi menüt.

Demetnik igazából kivenném egy kicsit,megdajkálnám,aztán vissza.

Judy nálunk a szülésznők vannak a csecsemő részen, de nem hinném,hogy adnának pelust, na meg popsitörlőt sem.

Most hívott egy volt koleganőm!Velem egy napra van kíírva, hogy valami kevéske végig folyt a lábán, lehete magzatvíz. De nem csinált semmit. Mondtam kotorjon be a kórházba. De nem nagyon akar menni. Ő is csak 33hetes most. Nem tom mi van.

Köszi kikocska, de itt volt barátnőm és ő ajánlott egy receptet és tök egyszerű volt. Már kész is. http://macikonyha.blogspot.com/2007/10/ ... torta.html

Az én emberem is leszokott a has-na meg minden jellegű fogdosásról. Még felszólításra sem…

Ide szerintem még nem is kerültek széfek. DE pl.Pécsen ott nincs látogató bejárkálás,így lopás sem olyan egyszerű. Mint itt nálunk,teljes átjáróház van.
Jó hogy mondod a fényképezőt, te hogy is nézel ki???

Nekem 36hetesen NST, asszem onnantól már hetente. Meg van még egy kenetvétel hátra.

Tasin milyenjó hosszú haja van a lányodnak, nem semmi. Általában tanárkedvence gyerek, vagy anyuka nyeri ezeket.
:x

kocska

nemtom, mi van, már most reggel kőkemény a hasam, nem keményedik, csak kemény úgy általában. nem túl kellemes... és még milyen hosszsú lesz a nap :( apumék jönnek ma fel, holnap valami kiállításra jönnek. meg délelőtt bevásárlás, dm - elfogyott a pelus- , férjemnek cipőt kell venni-ez utóbbi lesz a legmegterhelőbb, komolyan rosszabb, mint egy gyerek, ha venni kell neki valamit :) mindezt két gyerekkel, és 6 órát aludtam már megint, bár szavam nem lehet, mert 3 részletben csak, azért ez nem olyan vészes.

kocska, a barátnődnek mondd meg, hogy ha víz, akkor fertőzésveszély van, és tönkreteheti a gyereke életét. inkább menjen be, és derüljön ki, hogy mi az, ha víz, kap tüdőérlelőt meg antibigyót, és nem lesz semmi baj, egyébként meg lehet egy sérült gyereke - jó esetben. ha magzatvíz, akkor viszont folyamatosan szivárog, nem csak egyszeri dolog.
egyébként mikor rékát vártam, volt valami ilyen, hogy olyan betét, ami elszíneződött, ha magzatvíz. patikában lehetett kapni. szerintem létezik még mindig. de simán lehet egyébként pisi is... legalábbis én mindig küszködök ezzel az utolsó harmadban... :oops: :oops: köhögés, tüsszögés, orrfújás...
és éljen a diótorta! :)

tasin, ez annyira profi jelmez, hogy szerintem azért nem nyert, mert túl jó, és azt hitték, kölcsönzős :)

liliana, nekem tena bugyim van, a hálós, abból elég két darab,m ert csak kilötyögteti az ember, és egy óra múlva száraz. én még itthon is hordtam általában, a császárheg miatt, ez elég laza volt ahhoz, hogy ne nyomja sehol.
és kézit vegyél.szerintem első babánál mindenképpen kell. a másodiknál már a tejbelövellés sem olyan durva, nincsenek betonmellek, meg kisebesedett bimbók...

sziszike, éljen a megnyugvás!!!

mennem kell, felmentek apjukat nyúzni. szegény. nembaj, úgyis fel kell kelnie, mert nem intézünk el midnent délig... így is 10 lesz,m ire elindulunk, azt apuék itt fognak topogni a ház előtt

kikocska

Tasin az ilyen farsangokon úgy vettem észre,h nem a kivitelezés a lényeg,hanem a kreativitás. De akkor is Kori viccesebb volt és mindenképp kreatívabb,mint Pinokkio. Nekem egyszer Anyu kitalálta,h fába szorult féreg legyek :D Gondolhatjátok,h akkor mennyire örültem Neki. A kivitelezés hasonló volt,mint most Korinál,egy henger (kartonból) volt körülöttem fa mintázattal és abból kiállt egy kukac. Nyertem vele :D :D :D
Zorro én is voltam,de durva,h tömegjelmezek vannak. Egyébként pont nemrég gondolkodtam ezen a jelmezesdin. Fogalmam sincs mi,h fogjuk kivitelezni. De most az egyik babamagazinban voltak szabásminták :)

Mellszívó: nekem Anyukám azt mondta,h minek az,Neki sem kellett,megtanít kézzel fejni. Ettől függetlenül múltkor munkahelyemen valaki a felesége Madela elektromos mellszívóját 9500-ért tette fel hirdetni. Azt azért nem tudtam kihagyni,megvettük. Itthon ki is próbáltam,azt hittem nem működik,mert odatettem a kezem és semmi szívóerőt nem éreztem. Aztán rátettem a mellemre és hirtelen elkezdte beszippantani. Félelmetes volt :)

Kocska a fodrász nekem is már jóóó pár hónapja kimaradt. Ráadásul nekem rövid a hajam,így mostanra fazonja sincs. Úgyhogy szülés előtt mindenképp be kéne iktatni egy látogatást. Arról nem beszélve,h drága fodrászom küldött pár újszülött ruhát,azt is meg szeretném köszönni.
Szurkolok Gabkának,meg Kisvirágnak. Remélem Kisvirágnak jobb lesz és ténylegesen is kiengedik majd szerdán.

Én is megbeszéltem kicsilánnyal,h maradjon csak ameddig jól érzi magát,mert szeretném,ha bika jegyben születne. Én nagyon hiszek az asztrológiában. Így is nehéz feladatom lesz majd nagyobb korban,mert én skorpió vagyok, ha kos lenne a gyerek :roll: Mind a ketten (jegyek) elég önfejűek vagyunk :) Egyébkén remélem,h majd a gyerek nevelni fog majd engem tudatlanul is.

Tisa nem is gondoltam volna,h ennyire Forma1 rajongó vagy :) Meglepett,de tök jó,mert legalább a férfiakkal van egy majdnem biztos közös érdeklődés. Nekem ez olyan,mint a foci. Mindettől függetlenül én nem szeretem,de nálunk is idehallatszik augusztusban Mogyoródról.
Én az olimpián a tornát, műugrást, korcsolyát meg ilyeneket szoktam nézni, ezeket imádom. Most is szívesen mennék márciusban a Syma csarnokban lesz valamilyen ritmikus gimnasztika világkupa. De sztem kiamarad.

Bugyi: nem értem,h valahol azt olvastam,h nem engedik,h bugyi legyen bent rajtunk,de ajánlják az eldobható bugyit. Én is olyat szeretnék venni,csak a két info ellentmondásos. És ha nincs bugyi,hol a betét? Egyébként tudja esetleg valaki,h pizsit hálóing helyett lehet vinni? Vagy csak a hálóing? Patikában lehet ilyen bugyit venni? Vagy hol lehet?

dharma

ó sokat írtatok, nekem pedig mennem kell, csak olvasni tudtam.

Egyetlen dolog:

Dharma!

Én is skorpió vagyok, és Beni bika. Nem mindig egyszerű. Már előre félek, mi lesz Marcival, mert akármit csinálok, ő kos lesz. Annyival előbb nem szeretnék szülni, hogy halak legyen, de túlhordani nem engedei majd a doki, így nincs választásom. A betöltött 37. hét már a kosba esik. :roll:
Majd pár év múlva meglátjuk mi lesz ebből.
Vendég

Hellóbelló!

Csak gyorsban!

A Bika és a Skorpió - ha kiismerték és tiszteletben tartják egymást, akkor, de csak akkor - nagyon jó páros!!! Sok mindenre képesek együtt! És szavak nélkül is értik egymást! :lol:
(Bika vagyok, én már csak tudom! :lol: )

A Kos alapvetően egy jó jegy, nagyon erős egyéniséget takar. Nagyon erősek a pozitív tulajdonságai, de a negatívok is épp olyan erőteljesek. :roll: A Bika kezelhetőbb, nem annyira "öklelős"!

Most szaladok készülni, megyünk Anyumékhoz fini ebédre. Bár elég hulla vagyok mert hajnal 5-ig megint nem tudtam aludni. :evil: Nem tudom mi fene volt velem. Aztán 9-ig sikerült egy kicsit hunynom. :x

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
tisa

Én rák vagyok, de inkább egy bikát szeretnék magam mellé, mint 1 kost :D

icamica

Cat és Rád mennyire volt hatással Beni? Pl önfejűbb voltál,amikor még nem volt? "Nevelt" Rajtad valamit?

dharma

nekem van egy vízöntő lányom oroszlán aszcendenssel, meg egy vízöntő fiam kos aszcendenssel. én meg ugye skorpió. nem egyszerű az életem :) én inkább csak érdekességből néztem utána, nem határozza meg az életünket, de tény, hogy a személyiségjegyek azért többnyire stimmelnek :)
én nem bánnám, ha véletlen megindulna előbb, ha nem lesz semmi baj, és halak lenne. a férjem halak, és nagyon nagoyn jól kijövünk :) bár azt mondja az én jó uram, hogy szerinte nem is annyira a születés számíthat, hanem a fogantatás.
egyébként annak idején olvastam ilyent, hogy milyen anyuka, milyen gyerek lesz az egyes csillagjegyekből. hát, nagyon észrevettem magamon, hogy telepszem rá a gyerekeimre, de tudatosan küzdök ellene, meg a férjem ugye nagyon rugalmas, és meg van bízva, hogy szóljon rám :)

cat, neked akartam még írni, hogy mi előbb megtartottuk réka szülinapját egy hónappal, mert egyértelmű volt, hogy már meglesz a nándi, mire lezs szülinap, hogy mindenki vele foglalkozzon, ez se legyen konfliktus, elvégre ez az ő napja. egy évvel később meg már teljesen természetes volt, hogy kettejük napja :) Mondjuk rékának fontosak az ilyenek, nagyon kis társaságközpontú. már kétévesen is az volt.

dharma, ez a tena hálós bugyi olyasmi, mint az a háló, amit a sebészeten tesznek rá a kötésre. patikában kapható. elég szoros, de sehol nem szorít. a betétet meg megtartja. én soha nem hordok hálóinget,de a kórházba praktikusabb, mert nem olyan könnyű összekenni, mint egy nadrágot, meg jobban szellőzik a gátseb is, ami többnyire van ugye, meg nekem ugye megintcsak a császár, és nem nyomja a sebet a gumi a derékon.
de lehet pizsiben is lenni :)

kikocska

Sziasztok lányok!
Az előbb írtam egy kisregényt, de elszállt...
Eltünésem oka a héten áfabevallás határidő miatt volt.
Gabka, Kisvirág! Kitartást a kórházhoz!!!! Remélhetőleg nem olyan rossz élményetek lesz róla, mint nekem.
Én amikor januárban egy hetet voltam bent, (keményedés miatt), akkor kifogtam, hogy egy lánynak a szobában tüdőgyulladása volt.
Vérvétel valami gyulladást mutatott ki (nem csak nekem), ezért bent antibiotikumot kaptam. Amióta hazajöttem, azóta köhögök!!
Még most is. Már nagyon unom. Azóta kaptam ismét antib-t, nehogy gond legyen. De nem múlt még mindig el.
Gondolom most már az immunrendszerem sem a régi. Ráadásul mivel feküdnöm kell, nem tudok jönni menni, stb még rosszabb.
A héten nagyon fáj a bal oldalam a bordámnál, alig mertem köhögni. Megvizsgált a doki, de a tüdőm tiszta, így megnyugodtam. A doki azt mondta, hogy a baba miatt lehet.
Egyik este megmasszíroztattam a tussal, és jobb is lett, így biztos, hogy a baba nyomott el nekem bent valamit.

Nagyon szépek a szobák és szőnyegek, falvédők!
Zsuzsákat utólag is isten éltesse sokáig!!!

Hétfőn megyek a nőgyógyászhoz, remélem maradt minden a régi, akkor megrövidülve voltam, de zárva. (bár azóta ez a sok köhögés!!)

Kép

Kép
eda7

Eda!

Vegyél Normaflore-t. Az antibiotikum tönkretehette a bélflórádat és ezzel az immunrendszeredet is egy kicsit. Talán ha az rendbejönk, akkor a köhögés is elmúlik.
Illetve köhögésre jó még a Stodal szirup. Ez is homeos, nyugodtan szedheted. És van még egy bogyós is, annak majd megnézem a nevét.

Kikocska!

Mi inkább majd később tartjuk egy-két héttel Beni szülinapját, ha úgy jön ki a lépés. De éln valahogy ragaszkodom ahoz a naphoz. Tudom, hogy ez az én hülyeségem, hiszen nekik fogalmuk sincs még az időről, és teljesen mindegy lenne melyik napon tartjuk.
De szeretném, ha később is külön tunánk ünnepelni, hogy mindenkinek meglegyen a saját kis ünnepe.

Egyébként én is azt szerettem volna, ha Marci halak jegyű lesz, de nem akarom, hogy koraszülött legyen. Annyit nem ér.
Ha pedig valóban a fogantatás számít, aszerint Beni oroszlán, Marci pedig talán még rák. Abban benne lennék. :)

De ezek számomra is inkább csak érdekességek. Szerintem egy picit azért tudunk formálni rajtuk. És lehet, hogy az aszcendens lesz az erősebb, meghatározóbb.

Dharma!

Azt veszem észre magamon, hogy néha nincs erőm küzdeni vele. Inkább én adom fel, és az lesz amit ő akar. Persze csak ésszerű keretek között. Nagyon erős személyiség. És nem tudom mi lesz, ha az öccse még ennél is akaratosabb lesz. :shock:
Még jó, hogy férjem szűz és nem oroszlán. Akkor aztán lenne itt akarat a családban.

Mi ma délelőtt vásároltunk. Kölcsön kocsival. :wink:
Vettem a Tescoban bodykat. 1 db-os 385 Ft-ért, 3 db-os 840 Ft-ért volt. És hosszú ujjú rugit. Mindkettő 3 darabos, csak az egyik 2200, a másik 3400 Ft volt. De szerintem tök jó minőségűek.

Bodyt kap majd az unokahúgom is, mert nem bírtam otthagyni a rózsaszínűeket sem. Ez lesz a fiúktól a nőnapi ajndéka. :)
Vendég

Ma kérdeztem a csajszit, és már éjfélkor vitte a mentő Pécsre. 1ujnyira nyitva.Hát 33hetesen még nem kéne kibújni a manójának.

Dharma én sem örülök a kosnak, inkább hal vagy bika lenne.De főként jóidőben és egészben jöjjön ki. Aztán majd összecsiszolódunk. Mind3 horoszkópú gyermekkel lesz elég buktatónk tuti.
Nálunk nem engedik a bugyit, de sutyiban elég sokan húznak. És igen, meglepő, de csak betét, illetve a jól bevállt vatta volt az elfogadott régen. Szórítsd ameddig bírod.
Az egyszerhasználatosat tudsz venni gyógyászatiban is.
De ha már ott vagy vegyél paír WC ülőkét, van DM-ben is, én marhajó ötletnek tartom. Alapból nemtok ott pucsitani, pláne ha nem pisilésről van szó, na meg ha már sebem is lesz és pár 100Ft.
Nálunk pizsit nem lehet, csak hálóinget.Nekem is ugy kellett beszerezzek,mert én sem használok.

kocska

Csak gyorsan, mert megyünk el itthonról.
A lenti gépen megtaláltam Beni első képeit.
Szerintem hasonlítani fognak egymásra a fiúk.
Szerintetek?

Kép Kép Kép

Beni pár órásan, Marci és Beni egy naposan...

:D
Vendég

Sziasztok!

Hát én nem tudom, hogy mi van a csillagjegyekkel, de koli nagyon erősen kos.... én halak vagyok.... :-( Sokszor ő győz én meg sirok. (ügyebár a halak nagyon lelkis), de viszont a pici lelkivlága nagyon hasonlít egy halra.... koli is nagyon könnyen megbántodik és hamar elpityeredik csak mint én. Viszont a kitartása irigylésre méltó.... Talán már most kitartobb mint én. Elvileg Beni is kos lenne... jól elnyomnak majd :-) Ha márc végén születik akkor mi lenne?

Kocska!
Van hír barátnődről? Bemehetett volna rögtön :shock: De azért bizzunk benne így se lesz baj,. Tegnap olvatsam, hogy a 33 héten a tüdő már majdnem teljesen érett. MAx pici súlyú lesz....

Többiek hogy telik a hétvége?

Cat!
Kocsi dologban van előrehaladás vagy gondolkodás?

Nekünk jó napunk volt.... Vásárolgatás , főzés.... Kolimég mindig elég carul van és nem eszik. Inni hála égnek iszik.
Viszont elkedzdett fájni a torkom tudtam hogy nem uszomm meg. Szedem az ossilo cuccost. 200-as c vitamint. Lehet többet? És este már veszek be stodalt. Ennél többet nem tudok tenni. APa is beteg :evil:

szép hétvégét mindenkinek.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Cat!
Iszonyuan édes és szép baba volt Beni :-)
És nagyon hasonlítanak egymásra. Nálunk is ez a helyzet.....

Ilyen volt Koli (4 napos) és most Beni ilyen:

Kép Kép

Ezen nem olyan egyértelmű a hasonloság , de azért szerintem hasonlítanak.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike!

Nálatok is nagyon fognak hasonlítani egymásra a fiúk.
Koli nagyon kis tündér volt. :)

Autót megcsináltatjuk. Ilyen svájci frank mellett nem éri meg visszafizetni a hitelt. Kb ugyanannyit kellene fizetnünk a banknak (vagy többet), mint most a javításért, és akkor autónk sem lenne. Az új vásárlásához pedig újra hitel kellene és önerő is.
Így van esélyünk hogy két év alatt rendeződik a frank árfolyama. A kocsi pedig igazából teljesen jó. Három és fél éve vettük újan.

Február 19 - március 20-ig van halak, utána március 21 - április 20-ig kos, azután pedig már bika lesz a gyerek. :wink:
Vendég

Cat! Sziszike!
Szerintem is nagyon hasonlítanak egymásra a fiúk! :) Tök jó, hogy már ilyen fényképszerű UH-képet tudnak készíteni. Sajna az én leányzóm annyira takargatja magát, hogy nem igazán láttam még az arcocskáját, de hamarosan úgyis élőben találkozunk. :lol: Addig meg kibírom valahogy.

A horoszkópban én annyira nem hiszek, mert nagyon sok esetben ütközöm ellentmondásba. Mindenhol azt hallom pl., hogy a kos milyen nehéz jegy, pedig az Édesanyám és a hugim is kos és teljesen jól ki lehet velük jönni. Édesanyámnál nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb embert nem is nagyon ismerek. És itt vagyunk mi, az ikertesóm és én. Ugye mindketten nyilasok vagyunk, 5 perc különbséggel születtünk, mégis a természetünk ég és föld. Inkább őt mondják mindenkit nyilasnak, nekem sokkal nyugodtabb a természetem.

A családban mindenkin lassan végigmegy egy hányós-hasmenéses vírus, de én szerencsére jól vagyok. Lekopogom: kipp-kopp :) Bár úgy tudom, hogy ilyenkor már a babának nem lehet baja belőle, ugye? Persze azért jobb elkerülni, ha teheti az ember.

Mi tegnap vásároltunk a leányzónak rácsvédőt, meg ágyneműhuzatot. Persze ez is rózsaszínesre sikeredett, pedig mindig megfogadjuk, hogy nem visszük túlzásba, de hát az volt a legszebb... :oops: Na, ha majd lesz öcsikéje, akkor vehetünk másikat. :)

Kép

Kép
kisszilva

Cat! Nagyon aranyos vagy! Normaflore-t szerintem holnap veszek is, már én is ezt terveztem, mert szörnyű a köhögés, az éjjelem egyszerűen elviselhetetlen volt. Párommal sokat fent voltunk, félig ülőben aludtam, annyira sípolt, nyávogott... (minden hangot kiadott) a hörgőm. Így a levegő is alig jött. Reggel óta most nem is fekszem le, mert sokkal jobb, feküdni nem tudok, pedig kellene.
Stodalt már kb 10 napja megittam egy üveggel.
Most azon gondolkodom, és gyógyszertárat fogok felhívni, hogy a lándzsás utifüvet lehet-e nekünk. Marci fiamnak mindig használ.

Cat, Sziszike! Nagyon hasonlítanak a picurkák a nagytesójukra!!!! Mi már nem megyünk 4D-re 17.héten voltunk, akkor még csont és bőr volt, de hasonlított Marcira. Kiváncsi leszek, hogy hogyan fog kinézni!!!

Én ápr. 7-én születtem, kos vagyok. Marci fiam Mérleg, a párom Rák.
Elég önfejű, akaratos vagyok. Lehet, hogy jobb lenne, ha Pepe márc,21. előtt születne, hogy ne kos legyen Ő is, inkább akkor halak. De a lényeg, hogy egészséges legyen!!!
(úgy féltem ettől a sok köhögéstől) :? :?
Kisszilva! Sajnos ha a többieken végigment, akkor ha nem elég erős az immunrendszered, Te is elkaphatod, de szerintem a baba nagyon védett kis burokban lakik!! :lol:

Cat! Nekem is a hugom (mert én fekvésre vagyok ítélve, bár nehezen lehet a köhögéstől betartani) a Tescoban vette meg a badykat!! Saját fiának is ott vette tavaly, nagyon dícsérte.
Nem kapnak nekem újjatlan rugit. Hosszú újjú már van.
Nem tudjátok, hogy hol lehetne jó minőségűt nem túl húzós áron?

Kép

Kép
eda7

Cat! Most nézem, Te is fent voltál akkor, amikor Én.
(Mondjuk én a köhögés, vagyis hörgőim miatt kinlódtam, utána éhes lettem, ettem, stb....)

Kép

Kép
eda7

Gyógyszertáros azt mondta, hogy alkoholos, de semmi olyan anyagot nem tartalmaz, ami miatt nem lehetne.
Azt hiszem, most megpróbálkozom ezzel. (Dokimat akartam hívni, de nem vette fel. :? )

Kép

Kép
eda7

Cat! Hihetetlen! Ha nem mondanád, hogy a képek 2 gyerkőctől valók, akkor én nem tudnám megmondani, olyan nagy a hasonlóság. Marci egy az egyben Beni. És fordítva! :lol:

Sziszike! Szerintem Nálatok is nagyon-nagy lesz a hasonlóság a Lurkók között. :lol:

Majd az lesz az érdekes amikor az újszülött képeikkel hasonlítjátok össze a gyerekeket. :lol: Na azokra is kiváncsiak vagyunk!

Eda! Jobbulást Neked! Petikének bizti nem lesz semmi baja, legfejebb sokat hintázi a pocakban :wink: .
Nem akarlak összezavarnik, de rákerestem és olvasni ezt-azt a lándzsás utifűről.

Pl.hogy kezelőorvosod véleménye alapján szedheted, a gyógyszertár szerint szedheted, DE EZT IS OLVASTAM
"4 héttel szülés előtt nagyon köhögök, szedhetek Dr. Theiss féle lándzsás útifüvet? Vagy van valmi jobb? Emiatt dokihoz nincs kedvem menni.
VÁLASZ:Szerintem ne. Az egyik legallergénebb gyógynövény."

Jól összezavartalak? :oops:

Kép
Kép
tisa

Jaaaaj,tényleg nagyon jók a képek és tényleg jól látszanak a fő arcvonások. Jó,h összehasonlítási alapnak feltettétek milyen kint és bent. Nagyon jók a képek és irigy is vagyok,nagyon szívesen mennék én is még.

Kisszilvi a jegyeknél egyébként még az-az 5 perc eltérés is elég sokat számít. Nem mindegy pl,h egy embernél a saját jegye,vagy az aszcendense az erősebb. Mert születési időtől függően ez is eltérhet.
Egyik barátnőm asztrológusnak tanul. 7 év a tanfolyam. A tanáruk ránéz egy emberre, pár mondat és megmondja,h mik a fő "jellemzői",milyen jegyben született. De az tagadhatatlan,h neveléstől, környezettől is függ,h az emberben,h alakulnak ezek a fő jellemzők.

És feltöltök egy képet a kedvencek közül kettőről. A barna ruhácskát tegnap kaptam fodrászomtól. A jobb oldali rózsaszínt fogom a kórházba vinni, az barátnőmtől
Kép :)

dharma

A hétvége még a romeltakarítás jegyében zajlik!

És közben sajnálom magam mert holnap a párom elmegy 10 napra külföldre és már most egyedül érzem magam nélküle :( !

Eda én már 2 alkalommal is szedtem a lándzsás utifű szirupot mióta beteg terhes vagyok! Nekem engedték... azt mondták az alkoholon kívül más olyan anyag nincs benne.
Engedte a dokim is.... és a természetgyógyász ajánlotta!

Zsu koncerthez annyit mondanék... hogy nekem június 23-ra van koncertjegyem a Depeche Mode-ra! Hogy el tudok-e majd menni az egy másik kérdés... biztos lesz aki szívesen elmegy a párommal ha a baba nem enged :)
De hátha elvan pár órát anyáékkal.... majd meglátjuk addig még!!

A szobadísz meg nem a festék sérülése miatt érdekes... azt mondja a párom hogy szerinte ha felfestem akkor nagyon beleivódik a falba és alapozni kell kétszer meg átcsiszolni a falat meg ilyeneket mielőtt újra tudjuk festeni... a hungarocelles megoldás meg max a festéket szedi le... de az nem baj!

Cat sziszike szerintem hasonlítanak nagyon.... ez nagyon érdekes dolog! Olyan jó hogy már láthatjuk őket benn is.

Remélem kisvirág és gabka hamar kijöhetnek és semmi komoly nem lesz! Azért jó hoyg tudunk róluk! :)

Judy köszi a kórház infót, jó tudni azért hogy mire számítson az ember!

tecaa én annyit mondanék hoyg én félek a szüléstől olyannyira hoyg én kineziológushoz is mentem oldásra miatta... mert ha nagyon félek állítólag magunknak nehezítem a helyzetet! Az az egész lényge hoyg a jó oldalát kell nézni, és tudatosítanmi hoygha fáj az jó, mert akkor tud könnyebben jönni a baba, és nem szabad elfolytani.... én ezt most tudatosítom egy ideje... és egyre kevésbe félek! Nem mondom hogy jajj nem is félek, de ahhoz képest amit eleinte éreztem már viselhető! :)

Horoszkóphoz annyira nme értek... mindenki óv a Kostól, de én nem ismerem annyira Kosokat, akit meg igen ő a legjobb barátnőm!
Amúgy én bak a párom oroszlán azt mondják sem a bika sem a Kos nem a legjobb hozzánk! De majd csiszolódunk! :)

Na jó hirtelen ennyi!
Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!

Én kicsi Párom ma hanalban (f5) utazott Németországba. Én még pityeregtem is mikor elment. De ez a Francos ismer és még a minibuszról rám telefonált, hogy ne sirdogáljak. :lol:
Ugyan megszoktuk ezeket a külföldi heteket - mi csak házasságjavító időszaknak nevezzük :lol: :lol: :lol: , bár nem mintha szükségünk volna rá... - , de most valahogy nehezebben engedte el a szívem, biztos azok a fránya hormonok :lol: :lol:

Jaaaaa, és én majd átveszem Tőled a Depeche jegyet! :lol: :lol: Te csak babázz nyugodtan és meg addig Apára hagyom! :lol: :lol:
Húúúúúúúú, én is nagyon mennék, gondoltam is veszünk jegyet, de a Léna miatt azt hiszem kimarad. Pedig de mennék! Imádom őket!

Dharma! Aranyosak az új szerzemények! Ahogy elnézem Majának is lesz egy pár pörgös szoknyája! :lol:

Kép
Kép
tisa

Iszonyatosan hasonlítanak egymásra a tesók,mintha a saját képük lenne.

Sziszi írtam előtted 2vel,hogy átvitték Pécsre.Aztán azt irta remélik még 1-2 hétig bent tartják a babát. Tehát vele sem szülök együtt.

dharma irigyellek a gyönyörű lányka ruhákért. Zabálni valóak.

Tegnap mint a partravetett bálna fetrengtem a kádban. . . .
gondoltam fürdök és nem tusolok igy félév után, és amit vettem csúszásgátlót, amire rálehet feküdni, meg van fejpárna része is mikor lefeküdtem akkor jöttem rá, h. tul lent van és hideg a hátamnak a kád, elkezdtem a fenekem megemelni, hogy feljebb húzzam magam alatt
de persze az tapadókorongos és nem jött
próbáltam a seggem alatt, a hátam mögött kicsit feltépkedni a korongokat, hogy engedje feljebb húzni, közben a másik kézzel tartottam csöpke 100kilómat és másodperceken belül úgy elfáradtam, hogy csak nyögni meg szuszogni birtam na erre jött fel párom a szutibol
hát gondolhatjátok, h. kinevetett
de persze addig nem mert míg én nem kezdtem el nevetni , mondja segítsek?
2 lihegésközt, beszorulva a kádba. . .
ja, csak várj míg pihegek, na megemeltem magam 2kézzel és feljebb húzta azt a sz@rt
jó móka volt. . . .

kocska

Depeche Mode-ra én is akartam menni. Ugyanúgy, mint három éve is... Akkor Beni miatt nem tudtam. Most Marci miatt nem vállalom.
Vendég

Akit nem érdekel lapozzon!

Homeos bogyók köhögésre:

SZÁRAZ KÖHÖGÉSRE
a következő szereket ajánljuk a különböző modalitások alapján:
ACONITUM NAPELLUS 9-15 CH:
A köhögés hirtelen lehűlést, hideg víz ivását, jégkrém evést követően lép fel. A láz gyorsan magasra szökik, de a beteg nem izzad, az arc kipirult, meleg, száraz, gyakran szorong, izgatott.
BELLADONNA 9 CH:
Száraz nyálkahártyák, könnyen felszökő magas láz, kivörösödött, meleg arc. A beteg felváltva verejtékezik és borzong, levertség jellemzi, keresi a csöndet.
BRYONIA 9 CH:
Száraz nyálkahártyák, a beteg nagyon szomjas, a legkisebb mozdulat köhögést, mellkasi fájdalmat vált ki, ezért keresi a mozdulatlanságot.
RUMEX CRISPUS 5-9 CH:
Heves, kimerítő száraz köhögés, mely főleg hideg levegőre fokozódik. Köhögéskor bal oldali mellkasi hasító fájdalom jelentkezhet.
SPONGIA TOSTA 5-9 CH:
Gyakran éjfél körüli hirtelen ébredéskor száraz köhögés, mely a deszka fűrészeléséhez hasonlít, fulladásérzettel, szorongással jár.
STICTA PULMONARIA 9 CH:
Bryoniával váltakozva. Száraz, fárasztó köhögés, orrdugulással, fájdalom az orrgyöknél.

HA A KÖHÖGÉS GÖRCSÖS, az alábbi szerek jöhetnek számításba:
COCCUS CACTI 5-9 CH:
Rohamszerű köhögés, az arc kipirul, a gégében csiklandozás érzet, viszketés jelentkezik. A köhögés meleg szobában rosszabbodik, néhány korty hideg víz javulást eredményez.
DROSERA 15 CH:
Görcsös, fullasztó köhögés, a gégefőben csiklandozás érzet lehet, vagy úgy érzi a beteg, mintha idegen test lenne a gégéjében. Kiváltódhat beszéd közben, nevetéskor, éjszaka.

HURUTOS KÖHÖGÉS KEZELÉSE:
A makacs köhögés okait orvosi vizsgálat során kell
meghatározni. Amennyiben nem súlyos krónikus állapot
(asztma, tüdőtágulás, stb.) okozza a panaszokat, sokféle
homeopátiás szer áll az orvos rendelkezésére a tünetek
enyhítésére. Fontos azonban tudni, hogy a hurutos köhögés
a légutakban felgyülemlett nyákot távolítja el, ezért a
gyógyulás szempontjából fontos, elnyomni nem tanácsos. A
homeopátiás gyakorlatban alkalmazott főbb szerek:

ANTIMONIUM TART. 5-9 CH:
Jelentős mennyiségű nyák van a hörgőkben, a légzés nehéz, hangos, a köpetürítés nehéz, kis mennyiségű, sűrű nyák szakad fel. A beteg aluszékony, sápadt. Rosszabbodás meleg szobában, fekvő testhelyzetben.
IPECA 9-15 CH:
Fullasztó, görcsös köhögés, melyet hányinger, hányás kísér, a nyelv a hányás ellenére tiszta.
MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH:
Váladékos köhögés, éjszaka száraz, nappal hurutos, rossz lehellet, a nyelv duzzadt, oldalán a fogak lenyomatát őrzi.
PULSATILLA 9-15 CH:
Nappal hurutos, éjjel száraz köhögés, a tünetek hűvös levegőn és mozgásra javulnak. Fülgyulladásra hajlamos gyerekeknél 15-30 CH hígítást használjunk!
IPECACUANA 9 CH –
hurutos köhögés öklendezéssel, tiszta nyelv

STODAL –
komplex készítmény köhögésre

HUSTEEL CSEPPEK –
száraz köhögésre
Vendég

nekem a köhögésre még a kakukkfű tea jött be nagyon, utálom a szagát is, de nagyon jó.
az útifüvet nem tudom, mennyire allergén, (talán inkább a pollenje, de tény, ha valamilyen allergia van a családban, azt javasolják, hogy az utolsó harmadban kerülje anyuka azt az allergént, így kisebb eséllyel lesz allergiás a pici is. pl. ha apuka tejérzékeny, az utolsó harmadban kerülje a tejermékeket a 7. hónaptól a várandós kismama.

kocska :):):)

a magányoskodóknak meg kitartást :( én sem szeretek egyedül, szerencsére most már nem kell.

nekem apukám kos, öcsém vízöntő... és ő az a két ember a családban, akikkel állandó konfrontációm van :) bár inkább a kiszámíthatatlanságuk miatt. és apumat pl nem is gondolom kitartónak egyátalán.

cat, én is szeretem, ha a napján van. csak ismerem a rokonságot, meg a barátok anyukáját, és az lett volna, hogy ahelyett, hogy rékát ünnepelik, mindenki a csecsemővel lett volna elfoglalva, és ez bizony igen sokat rontott volna a kezdeti jó viszonyon - tekintve réka egyéniségét. nagyon ügyeltünk rá, hogy az első 3-4 hónapban ne kerüljön hátrányba a tesó miatt. addigra megszokta, hogy van, és természetes volt, hogy az öcsi miatt megyünk haza a játszóról, mert őrá is tekintettel kell lenni, mint családtagra. szerintem nagyon jó tesók is lettek, persze egymás gyilkolása szokott menni. :)

és én meg pont azt érzem, hogy túlságosan szembeszállok a gyerekekkel, hogy nem kellene ennyire. persze mindenki azt mondja, hogy réka el van kényeztetve - érdekes, nándira senki nem mondja, holott egyenlő az elbánás. én nagyon igyekszem szörnyen következetes lenni, ha egyszer nemet mondtam, az nem marad, még ha utána a fejem verem is a falba, hogy miért nem engedtem meg, és ez nem egyszer megtörténik :) még azt szoktam, hogy apa a kibúvó, ha én nemet mondtam, azt apa megváltoztathatja, mert az apa a főnök a családban, meg vele keveset vannak, nem baj, ha engedékenyebb :) patriarchális családmodellt igyekszem a gyerekeimbe táplálni. :D:D:D
azt gondoltam, a következetesség majd segít, hogy ne kelljen állandóan vitatkozni a gyerekkel, túl lettünk a dackorszakon rékával, és működött is, egészen mostanáig. kezdjük előről a határokat meg a szabályok felállítását. élvezetes, mit mondjak. de azért a következetesség nagyon jó, látszik nem egyszer rajtuk, hogy megnyugszanak attól, hogy ez még mindig így van, biztonságérezetet ad nekik. nekem meg táptalajt a lelkifurihoz, hogy biztos meg kellett-e ezt tiltani...
na, közben eltelt némi idő, és réka azért zokog, mert azt találtam mondani, hogy nem akarom megenni a medvecukrot, amit majd a mama hoz neki- azt feltételezte rólam, hogy megeszem, bár ő nem szereti - mert nekem nem kell finomság, a puszi nekem a legjobb finomság. hát, ezt rakja össze az ember. és idézek: "anya, mindig te rontod el az életemet" tudnám, hol hallotta ezt, itthon biztos nem... mindegy, 5-10 percig tart, aztán majd jobb lesz.

kikocska

Kikocska!

Olyanokat tudnak mondani ezek a gyerekek...
Én is szeretnék következetes lenni. És az igazán fontos dolgokban az is vagyok, úgy érzem. De a többiben meggyőzhető.
Ennek az lehet az oka, hogy anyukám gyerekkoromban soha nem változtatta meg a véleményét. Amit egyszer kimondott az úgy volt. Még akkor is, ha éreztük rajta, hogy tudja, akkor éppen nincs igaza. Én ezt el akartam kerülni.
Egyébként amit megtiltok, nálunk is megengedheti Apa. Pontosabban tudja, hogy ha azt mondanom Beninek, hogy nem lehet, de kérdezd meg Apát mit mond, akkor megváltoztathatja az én döntésemet. Ilyenkor az ő belátására bízom a dolgot. Ez egész jól működik. De csak ilyenkor mond mást, egyébként ugyanazt tesszük és engedjük.

Én még nem tudom mi lesz a szülinapi bulin. Szerintem megpróbálom úgy intézni, hogy Marci az emeleten aludjon, és a többiek csak a földszinten, jó idő esetén az udvaron legyenek. Akkor talán Beni marad a középpont. Illetve előtte már leszünk kint Marcival az utcán, így nem lesz újdonság a szomszédoknak sem, és nem vele akarnak foglalkozni. Meg ugye mindenkinek van gyereke, és tudják, hogy mit éreznek ezek a kicsik.
A családdal pedig? Még nem tudom mi lesz. Ez nehezebb dió.
Vendég

csajok!
Elegem van magamból!!!
Nemtok csinálni semmit, mert elfáradok, fujtatok, lihegek húzódik a hasam alja, fáj megint a farkam, nemtudok se menni, se jönni. Ez a vegetálás. A ház úszik, a gyerek cuccai halomban, mint a turiban. Nincs valakinek kölcsönbe egy türelmes bejárónője????Meg egy új idegrendszere?Meg valami baltája amivel a combomból lefaraghatnék??????
Meg valami nyavajgás ellen?????

Köhögésre hársfa tea is jó,nekem hatott és fini.

kocska

Kitartás, Kocska!

Nincs már sok hátra! Én is egyre sűrűbben fujtatok, levegőm alig van, tök hamar elfáradok, egyik nap tele vagyok energiával a másik kettőn meg semmihez sincs erőm, Clarc Ádám daru kell, hogy felkeljek az ágyról, vagy éjjel megforduljak. A WC-papír gyártók belőlem élnek, a takarítás 4x annyi ideig tart mint régebben (pedig az Uram egy tündér és már nagyon sokmindent átvállal tőlem), térdeim már nincsenek....stb....

....és én is egyre nyűgösebb vagyok, csak megpróbálok csendesen nyűglődeni. Nem mindig sikerül. Ilyenkor tündér az Uram, rám néz és azt mondja, hogy nagyon jól bírod! Erre én: te is jól bírod,Drágám! :lol:

De imádom, hogy Babás vagyok, és nemsokára már láthatom Lénát!

Szóval fel a fejjel! Nem véletlenül más állapot ez. És a terhességnek ez a terhes időszaka! Úgyhogy nyűglődj csak nyugodtan! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Úgy tünik ez egy ilyen nap!!
Én ma pl.tiszta érzékeny voltam,mindenen bőgtem :oops:
Ja,és én már attól is alig kapok levegőt,ha lehajolok felvenni a cipőmet....kész dili!!!!
DE az is igaz,hogy nem cserélnék senkivel!Olyan jó érzés,amikor a pici lányt érzem mocorogni,vagy látom,ahogy kidugja a kis lábát (vagy könyökét? :oops: ).És tudom,hogy már nem sok idő és itt lesz velünk!!!

Kép
demetnik

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NEm is a babával van bajom!Vagyis azzal csak annyi,hogy pár hét múlva kiakarják venni,amikor az enyém. Csak az a car,h.nem nehéz meg tök jó és mégis a halálomon birok lenni,ami marha idegesítő.
Na meg kedden leszünk 7évesek, és nem lesz esküvő nyilván,na ezért is frusztrált vagyok. És mivel nem mentünk wellneselni,azt akartam neki,így azt sem tom mit vegyek, na meg mikor????
Vegyek neki karikagyűrűt? Na az már tulzás lenne....

kocska

kocska

Én tegnap akadtam le mindenen, bőgtem is jókat hozzá. Ma viszont kaptam egy kényelmes bőrcsizmát cipzárral, hogy ne kelljen olyan sokáig hajolni a cipőmhöz, és ki sem tud kötődni :) És ez rendbe is tette a napomat. Na meg a tegnap esti lelkizés is jót tett.

icamica

Sziasztok

Kocska nem vagy egyedül, én sem találom a helyemet, a könyvbe le is van írva ez a szindroma. Nem tudják mitől van de nincs sok már hátra hála istennek illetve még 5 hét nekem papirilag. kedden megyek orvoshoz megláttjuk mit mond.

Én is mondtam a páromnak hogy elkéne kezdeni mosni a ruhákat, hogymikor elhozza a bútor ami ugye csak rákövetkező héten lesz akkor már csak vasalni keljen és berakni, de aztmondta, hogy ne. Csak azt nem tudom akkor kifogja meg csinálni mert anyám sem segít sokat, meg legalább elfoglalom magamat.

Eda7
Miért kaptál antb-t terhesen? Énilyet nem is hallottam még?!
Ezt elvileg szülés után ( vetélés) kapják a nők.?!

na megyek hisztizni szegény férjemnek.
Puszi nektek

Kép
lili&ana

Sziasztok!
Nagyon jókat derültem a mai termésen, helyenként még a páromnak is felolvastam! :)
Ja és Tisa szóltam neki hogyha én mégse jutok el a DM-re akkor már jelentkező van! :lol:
Cat én kinn voltam anno is mindkettő koncerten...
:oops:
De akkor még könnyen ment! :)

Képzeljétek kaptam egy nagy halom ruhát a nagynénémtől! Anyáék lenn voltak nála és annyi ruhát küldött nekem.... annyira jó hogy ő is így várja! :)
gyűlnek a csodaszép dolgok!

na megyek mert még reggelig van párom úgyhogy örülök neki! Aztán 10 napig úgyis a nyakatokon leszek! :)
Tisa sajnos nálunk is megy "rendszeresen" csak mivel békefenntartókhoz megy ki évente 2* így nem igazán vagyok nyugodt ebben az időszakban! :roll:

Na szép álmokat mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Miért, Bogi, mivel foglalkozik a Párod?
Megértem az aggódásodat, csuriban az ujjam, míg vissza nem ér!
Hova megy helyileg?

Kép
Kép
tisa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: