Gmelcsi! Először is hatalmas gratula a "zebrához", de továbbra is nagyon vigyázz magatokra! Gondolom, valamikor a jövő hét elején (vagy már ma?) lesz az UH és azután lehet majd egy kicsit hátradőlni. Amúgy duplán is örülök nektek, mivel a Dokinak is jár a sikerélmény, ami a mostanság tapasztalható élvezeti intenzitására csak jó hatással lehet. Emlékszel, korábban el voltál keseredve amiatt, hogy a Kopa "csak" inszemre adott engedélyt (miközben Dévisz ICSI-t javasolt), én meg azt mondtam neked, hogy a párod eredményei alapján így is van esély és engem igazoltál.

Mondtam, hogy ekkora hadseregnél az sem baj, hogyha az "elitalakulat" aránya nem olyan jó, mivel a nagy seregből rosszabb arányok mellett is több jó katonát tudnak kinyerni és - amint a mellékelt ábra is mutatja - tökéletesen elegendő volt az inszem. Drukkolok az UH-hoz és persze a vérvételhez.
VJulcsi! Szerintem a sikerráta most jó irtányba mozdult el, de ennek egy eléggé egyszerű oka lehet. Január közepétől folyamatosan mennek a műtétek, az eredményekre meg ugyebár 3 hétig várni kell. Az intézetben, a bejárattal szemben a falon láthatod a sikeres terhességek számát, a műtétekét meg kikombinálhatod reggelente (persze csak a stimulációs időszakban), amikor a punkciósok egymásnak adják az UH-szoba kilincsét. (Az inszemek számáról csak sejtésünk lehet.) Amikor már sok műtét megvolt és azok eredményéről még semmit sem lehet tudni, nyilván izgul a Doki is. Szerdán, egy gyors fejszámolást követően kikombináltam, hogy a helyzet nem is olyan rossz, bár pénteken még nem így látszott. Remélem, a közeli jövőben beindul egy olyan babásodási hullám, ami mellett a Dokinak nem is kell a szikkadt agyú OEP-es bürokraták által elvárt sikerrátákkal foglalkoznia.
A TSH szinteddel kapcsolatban nem sok dolgot tudok mondani, mert ilyen problémánk szerencsére sosem volt. Egy enyhe pajzsmirigy túlműködést mutat, ami kezelhető, de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a programhoz ez feltétlenül szükséges. Gondolom, ha szükség lesz kezelésre, akkor a megfelelő szakemberhez irányít majd, de ha ez a hormonszint most még nem annyira gáz, akkor nem is érdemes görcsölnöd ezen.
Renna77: ne izgulj az ICSI miatt! Gondolj arra, hogy mondjuk 15 évvel ezelőtt egy ilyen eredménnyel csak úgy lehetett volna "gyereketek", ha egy katalógusból választotok apucit. Az a lényeg, hogy a rossz eredmény ellenére ma már rendelkezésre áll az a technológia, amivel lehet közös babátok és a mai, modern vizsgálatok mellett az ICSI kockázata szinte teljesen elhanyagolható. A topicban fel-feltűnő babák nem kis arányban ICSI-vel "készültek" és sokkal szebbek, mint a hálószobában összehozott társaik. Ja, és nem vagyok elfogult!
Miciona! Szinte kizárt, hogy az Utro mellett meglátogasson a vörös hadsereg, a takarítás miatt meg nekifutásból szégyelld magad! Nahát!

Szerintem a 3. hét vége felé, vagy az UH napján teszteljetek egyet, abból baj nem lehet. Tudom, hogy ez nem tartozik rám, de a Doki a főnököd párját mi miatt nem kecsegtette semmi jóval? Csak a saját megnyugtatásunk miatt szeretném tudni.
Norcis! Nem értek valamit. Ha megmaradt egy Decapeptyl injekciód, ami ugyebár a hosszú protokollnál kell, akkor hogy a búbánatba sikerült 1 hónapon belül a babásodás? Tudtommal ez legalább egy hónapra kikapcsolja a hormonokat és ennek megfelelően progeszteron sem lehetne, ami nélkül nem tapadhat meg az embrió. Az utolsó stimu rövid protokoll volt? Netán rásegítettetek a progi szintjére?

Ha mégis hosszú protokoll volt, akkor nem dobott egy hátast a Doki, hogy mégis összejött a baba?
Kislibus! A "hegymászós, kidöglesztős" nyaralások alapján olyan érzésem van, mintha magunkról olvasnék.

Nem szabad elpunnyadni, fő az edzettség!

A genetikai vizsgálat csak egyszerű kromoszóma-vizsgálat volt, vagy az Y-krom. delécióvizsgálata is megtörtént? Ha igen, akkor hány deléciót néztek összesen? (Csak azért kérdezem, mert Kopa másfél évvel ezelőtt azt mondta, hogy folyamatosan fejlődik ez a vizsgálat és akkoriban még csak 20-at néztek a kívánt 200-ból, de 3 évvel korábban még egyetlen egyet sem voltak képesek.)
Ági28! Ha nem lett volna az a bevérzés a 12. héten, akkor talán mégis megtörténik a műtét, vagy a genetikussal történő konzultációt követően már senki sem beszélhetett rá Titeket?