A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Zétivera, Iricc: GRATULÁLOK A BABÁKHOZ, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!!!!!!! :lol:

Zétivera: Gyönyörű baba Olivér! :lol:

Ikverus: Nekem is volt egy kis aranyerem szülés után, de mire behozta a férjem a kenőcsöt a kórházba magától visszament! :shock: :)

Ladmon: Nem semmi Esztike, amit a védőnőnél művelt :lol: , hát vmi én is ilyet fogok várni Bencustól, ha megyünk!

Ma volt nálunk a védőnő, persze 10 percel előtte raktam tisztába, de azért várt a védőnőre is egy kis csomag! :D
Altatásról: védőnő szerint szoktatni kell igenis a kiságyhoz napközben is, nyugodtan hagyjam sírni egy picit, mert neki is tanulni kell az önállóságot, és bizony most el kell kezdeni tanítani! Nyugodtan altathatom kézbe, ha neki úgy jó, de utána irány a kiságy! Hát csak ezt nem olyan könnyű megvalósítani Bencussal! :?

Panna: Nagyon-nagyon sajnálom, hogy kórházba kell menned, és hogy abba kell hagynod a szoptatást! :cry: Sokat gondolok Rátok!

Julcsi: Védőnővel ne foglalkozz! :evil:

Abencze: Nagyon drukkolok Nektek! :)
zsu83

Frissítettem a táblát... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Felrakom kép nélkül is, hogy jobban látszódjon... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Helló Lányok!

Vagyok én is, csak az elmúlt napokban itt volt anyósom, hogy "segítsen". Szerencsére csak 3 napot volt, de azt hittem, hogy alig élem túl ... Mondjuk csinálni nem csinált igazán semmit, de mindegy ... Én legalább jó ideges voltam, mert közbe folyamatosan jött utánam, és azt leste, hogy mit csinálok :twisted:

Na de a lényeg, hogy most már felszabadultam :D

Nagyon gratulálok az új babákhoz!!!!

Yve: végülis milyen tapasztalataid voltak a kórházban? Mire írni akartam neked, addigra már jött a babahír :)

Julcsi: a védőnővel nem kell foglalkozni, az enyém eddig egyszer volt itt, mióta hazajöttünk, elvileg a héten is ígérte magát keddre, de nem ért ide.

A legjobb az egészben az, hogy a védőnő, meg a dokinéni felsorolta, hogy szerintük mit nem szabad a szoptatás miatt ennem, de ha ezt mind betartanám, akkor csak krumplit ennék tésztával meg esetleg rizst, gyakorlatilag minden mástól eltiltanának. De úgy döntöttem, hogy nem foglalkozok velük.

Marcika egyébként elég rendes fiúcska, de mondjuk pont a múlt éjszaka nagyon durva volt, 2 óránként kelt fel enni, úgyhogy ma egy kissé hulla voltam ... Remélem ez egyedi eset volt, eddig olyan 4 órát kibírt éjszaka.

Az alvás napközben nem mindig jön nekünk se össze, olyankor ölbebaba van, aztán ha lerakom a kiságyba, akkor vagy felkel és üvölt, vagy alszik tovább :)

De imádom, és az ifjú apuka is teljesen odavan a kisfiáért, szoktak szemezni egymással, meg van, hogy az ő mellkasán szundizik be a drága. Szóval összességében jól vagyunk nagyon!!!

Panna: neked mielőbbi gyógyulást kívánok!!!!!!!!!!!

Hoztam két képet is: Kép

Kép

Zsufi

KépKép
zsufi74

De édes ez a fürdetős kép Marciról, és az alvómanócska is.

Zsufi és Zsu, nagyon boldog névnapot kívánok nektek névnapotok alkalmából :P :P :P

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Kép
Egész napos kényeztetés....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Minden Zsuzsannának (Gerendai Zsuzsi, Zsufi, Zsu) boldog névnapot kívánok! :lol: (még jó, hogy Gerendai Zsuzsi írta különben elfelejtettem volna... :oops: )

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Először is hatalmas gratula minden új babának és mamának!

Akik még nem szültek, azoknak én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás, bár én is tuti már teljesen kész volnék a türelmetlenségtől...

Mi jól vagyunk, Vilmos eddig álombaba, eszik, alszik, néha nézeget. Sajnos könnycsatorna elzáródása van, úgyhogy kamillázni kell a szemét és szemcseppet cseppenteni bele. Az étvágya egyre gyorsabban nő, pár napja még 50-et evett, most már 80-at, 90-et. Az etetések teljesen változóak, van mikor négy óráig se kér, de ma este például két óránként etettem. Sajnos nem vagyok egy tejcsárda, úgyhogy ha kevés az egyik mell, akkor megkapja a másikat is. Kicsit már kivagyok, hogy egyfolytában ennem és innom kell, hogy legyen tejem, Ricsivel is ez volt. Iszom a laktoherbet is, majd meglátjuk meddig bírom feltornászni a mennyiséget.

Julcsi: nekem is csak a 4-5. napon lövellt be a tej, Ricsivel is ez volt, szóval a védőnő elmehet a ...

Pandus: nagyon sajnálom a szopi ügyet, remélem minél hamarabb meggyógyulsz, a legfontosabb most a te egészséged.

Zsufi: a kórházzal nekem alapvetően pozitív tapasztalataim voltak.

Bocsika, hogy nem reagálok mindenre, de most kezdtem visszaolvasni, illetve a két kicsi mellett elég kevés szabadidőm van egyelőre.
yve

Sziasztok!

Nem.... sajnos ma sem még :(

Csak reggel mentünk el itthonról, mert volt időpontom a fodrászhoz, utána mentem még nagyobb méretű bugyikat venni, mert a múltkoriak gumija nagyon szorít és vág... :oops: aztán meg jelenésünk volt NST-re. Ahol Kismazsola mozgott ugyan, de méhtevékenység szinte 0.

Most az a szitu, h szombaton de. be kell mennem a kh-ba szívhang vizsgálatra, ha minden rendben a görbével akkor hazajöhetek. Köv. időpont hétfő este 20:45 a magánrendelő, és azt mondta a doki, h ha addig nem történik semmi akkor hétfőn megbeszéljük a hogyan továbbot. Nem tudom ez mit jelent, de van olyan sejtésem, h kedden befektetne és szerdán indítana????? Őszintén örülnék neki, ha addig nem történik semmi.

Lányok, nagyon gáz van egyébként. Párom vszleg munkanélküli lett...... szal itt bőgicsélek egész álló nap... lakáshitel, rezsi, gyerek stb... olyan szinten látom kilátástalannak a helyzetünket! Megyek és lefekszem aludni, hátha egy rossz álom az egész. És holnap minden szebb lesz. :cry: ez a pechsorozat ami tavaly szeptember környékén kezdődött nem akar abbamaradni, pedig azt hittem, a múlt héten, h már rendben lesznek a dolgaink. Erre megint pofon csapott a sors.... nehéz ilyenkor a gondolataimat pozitívvá alakítani.

Még el nem felejtem! Iricc! Gatulálok nektek sok tejes és bodogságot kívánok! Remélem Milos nagyon jól van! És persze Te is!

Jó éjt nektek.

KépKép
hugic

Nagyon kellene most az a rohadt sedatif... a múltkor nem volt a patikában :( megyek teázok hátha az rendbe hoz.

KépKép
hugic

Sziasztok!

Zsuzsannák Boldog névnapot :D

elkészült a festményem, teszek fel képet:) Kép Festményem

Kép
Kép
andabella

Zsufi, Zsu, Gerendai Zsuzsi: Boldog névnapot Nektek!!! A Gyerkőcök a legszebb ajándékok. :)

Abencze: Hajrá-hajrá-hajrá!!!

Hugic: Igazán sjanálom: :cry: :cry: :cry: Ez most nagyon rosszkor jött. :evil: És már biztos?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsuzsannáknak Boldog Névnapot így a nap végén! :oops:

Iricc: Óriási Gratula nektek! Micsoda méretekkel születnek mostanában a babák, húha... Azért én elsőbabának megelégednék egy max. 3,5 kg-mal, kiváncsi leszek...

Köszi a faliképes dícséreteket! Andabella: a te festményed is nagyon szép lett! :)

millye: szuper a képecskés táblázat! Hú de ráérünk mi még, ki kell használni. :D

hugic: Annyira sajnálom a pechsorozatot, ez most tényleg még marhára kellett... :( Sajnos az én párom munkahelye sem az a bebetonozottan stabil fajta, úgyhogy csak reménykedek, hogy legalább még egy ideig nem lesz gond.

Kép
Kép
elif

Iricc Gratulálok!sok tejcsit kívánok!!

Zsuzsannáknak Boldog névnapot!!

yve:A könnycsatorna elzáródásra csak annyit (nem elkeserítés képen mondom)De a fiamnak és a kislányomnak is volt..és mind2szer a Heim Pál szemészetén kötöttem ki és ott átmosták...Beutaló nélkül szinte soron kívül megcsinálták.
A fiamnál kb 5-6 hétig szórakozott a gyorvos mire magamtól elvittem ...Zsót már előbb vittem talán nem is volt 2 hetes...Jahh és ha a gyorvos azt mondja még nem lehet átmosatni mert nincs akkora szondájuk amivel át tudják mosni ne hidd el.

Andabella:Nagyon szép lett a fal!!

Drága barátnőm nagyon meglepett..Megvette nekem a hordózót..nem volt még hordozom...igazából olyan babakocsit szeretem volna venni amin van ... de most át kell gondolni a dolgot... régi kocsim meg van még... hááát nem tudom...

Kép
zümis

Jajj majd el felejtem
Veráéknak is nagy gratúla...meg is értem miért érezte olyan "rosszul "magát...ekkora baba...húúú

Kép
zümis

Andus, zümis: most az jutott eszembe, hogy úgy néz ki Kreszi álma szerint megvárlak titeket, szóval nagyon várom, hogy mondjatok bármi biztatót ! :wink: :D

zümis: tetszik a vonalzófeliratod! :lol:

Apóca elment szülinapi buliba, én meg unalmamban itt lógok. Ma volt jó kis sírós rohamom is, hogy mennyire kezdem Bogit megérteni... :roll: Ma épp a "vízöntő átfordul a halakba" tényállás miatt tört el a mécses, tiszta bolond vagyok... Valahogy rákészültem erre is (mint sokminden másra, dátumokra amik tovaszálltak), mert olyan jól kijövök a vízöntőkkel. De most visszanézve inkább hormon-oka lehetett annak a sírásnak, vagy meg vagyok hülülve. :)
Rokonok, barátok egyre többször hívnak, ez is néha jólesik, néha már zavar... pf...

Kép
Kép
elif

Hugic: Nagyon sajnálom ennél rosszabbkor nem is jöhetett volna a munkanélküliség... :oops:
Viszont fodrászhoz eljutottál és így csinin várhatod a babát!
Én is szombaton megyek CTG-re és utána hétfőn is jelenésem van... na és hétfőtől ultrahang kétnaponta és CTG is... már előre frusztrál a dolog... :?

Andabella: Szép a falfestményed! :lol:

Elif: Fel a fejjel! Már biztos, hogy nincs sok hátra! Én is néha magam alatt vagyok... és borzasztó rossz egyedül itthon lenni mert akkor van időm agyalni... két hete nem dolgozok, de ezer évnek tűnik...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Na végre itt vagyok énis énis :) Köszi mindenkinek! Gyors leszek, mert napközben nem lesz időm, dolgozom Bogi újra-elnyerésén. Láthatóan nem tud hova tenni :shock: :( :( :cry: :cry: :cry:
Bjuti (Orsi) biztosan babázik, mert láttam Petra nevű babát az Uzsokiban (persze ott nem tudtam, hogy az ő lánya... így nem is kerestem... :? )
Jól vagyunk, gyors volt a császár (mekóniumos lett a víz), alig másfél órával a felvétel után már a "kezemben" is volt őhölgysége :) Egyébként ez a tilalom volt a legborzasztóbb az egészben... :cry:
Képeket tettem a közösbe, de nem bírok ellenállni a kísértésnek.
Gjétinek külön gratula az eljegyzéshez!
Minden új anyunak és babának sok egészséget kívánok, rengeteg gyönyörű pillanatot-percet-órát, sok-sok tejcsit!
Kép

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Közösbe dobtam fel 1-2 képet rólunk!
Nagyon édesek a babák!
Minden anyucinak és leendö anyucinak mégegyszer had gratuláljak a gyönyörü picikhet!
Puszi mindenkinek! :P :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Zümis: köszi az infót! Vilit még csak a helyettes gyerekorvos látta, a miénk csak jövő héten lesz. Szerintem megvárom, amíg ő is kijön jövő héten megnézni Vilit, és megbeszélem vele, hogy mi legyen. Addig csöpögtetek és bizakodom. :)

Gjéti: utólag is gratulálok az lejegyzésedhez és sok boldogságot kívánok!
yve

Jó reggelt Lányok!

Jasmin: Gratula a gyönyörű hajasbabához!!! :)
Tényleg, el tudtál még államvizsgázni, igaz? Ügyes vagy nagyon!!!

Elif: Azt álmodtam, hogy lefolyt a magzatvized... :shock: :shock: :shock: (Durva ez a fórumozás, tulajdonképpen élőben nem is ismerjük egymást, és mégis így benne vagyunk egymás életében...)

Megyek, felébredt a hétalvóm! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Bocsika, eljegyzést akartam írni! :oops:
yve

Sziasztok lányok!

Íricc, nagy nagy gratula Milos babához!!!!!!!
Kíváncsi vagyok, hogy végül is sima szülés volt,vagy császár.

Annabella, klassz a falfestmény!

Jázmin, nagyon édes a kicsilány!

Hugic, nagyon sajnálom, hogy a párod munkanélkül lesz. Ez már teljesen biztos?
Nem is tud az ember ilyenkor semmi bíztatót mondani. Nagyon rossz, hogy ebben a szép időszakban, mikor a babára kellene koncentrálnotok, akkor ilyen dolgok jönnek. :(

Elif, kitartás neked is. Nagyon rossz ez a várakozás, én egész éjjel olyan keszekuszaságokat álmodtam..... Nagyon rosszul érintett a tegnapi dokilátogatás során, hogy semmit nem puhult, nyílt a méhszáj, és nagy a babóca is.
Én anynira félek... tegnap már mindenféle rémségeket képzeltem a szülésről, hogy elakad a gyerek, meg ilyeneket.. Annyira jó lenne már, ha gond nélkül túllennénk az egészen.

Lányok, ez a makóniumos magzatvíz mitől van? Azt tudom, hogy belekakil a baba a vízbe, de mitől kakil bele?
És mi van, ha ezt nem veszik észre? Mert aki nyitva van, ott tudom, hogy bevilágítanak, de mi van akkor, ha ha valaki nincs, és nem veszik észre, hogy belekakil?
Bocsi... ez a legújabb parám...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Visszaolvasni még mindig nem volt időm, de a táblát azért átböngésztem :lol: . És tettem fel képeket is végre a kisasszonyról!

Iricc, Vera, gratula, nem semmi méretűek itt a babák!

Gjéti, neked külön gratulálok az eljegyzéshez.

Egy kérdés: vérzik a köldökcsonk, ilyenkor mit kell vele csinálni? Gondoltam, Betadine-nal kezelem, az biztosan nem árt. Annak idején Tamara 4 hetesen hagyta el a csonkot (!), viszont addigra olyan volt a köldöke, mint most.

Szülésről röviden:
Ahogy írtam is, szombaton reggel mentünk be indításra, de hajnalban megkezdődtek a rendszertelen fájások, így végül is magától is beindult a dolog. Burokrepesztés, oxitocin, fájások durvultak, kértem EDA-t. Na ezzel, jól befürödtem, féloldalas lett az egész, semmit sem ért... Időközben a víz mekóniumos lett, a ctg a köldökzsinór feszülését jelezte. A doki azt mondta, addig próbálkozunk, amíg a szívhang bírja, aztán futunk a műtőbe. Feje nem illeszkedett be, teljesen féloldalasan feküdt, a fájások alatt a bordáim alá nyomta a lábát. Hangulatunk a helyzetnek megfelelő, szegény férjem végig pánikban, de igyekezett nem mutatni. Tolófájásoknál már alig tudtam magamról, oldalra fekve és háton is kellett nyomnunk, hogy helyre billentsük a manót. Aztán egyszer csak ott volt, teljesen lilán, ordítva, nyakára tekeredett zsinórral. A gyerekorvos már várta, rohantak el vele, hogy leszívják a mekónumos vizet a tüdejéből. De hamar visszahozták, 9/10-es apgart kapott, szóval szívós a csaj...

Azóta lényegében ha tehetné (és hála következetlen anyjának, többnyire teheti is), egész nap cicin lógna. 70-eket eszik 6 naposan, és akár óránként.

Kép
mist

Andi, ezt találtam:

"A meconiumos magzatvíz általában egy méhen belüli oxigénhiányos állapotot jelez. A magzat az oxigénhiányra fokozott bélmozgással reagál,azaz belekakil a magzatvízbe, de azt pontosan megállapítani nemigen lehet, hogy ez az oxigénhiányos állapot mikor következett be. Az, hogy a magzatvíz nagyon zavaros, mutathatja, hogy többször, régebb óta előfordultak ilyen oxigénhiányos állapotok. Gyakran előfordul, hogy a magzatvíz meconiumos, de a magzat a születéskor nem oxigénhiányos, mert a meconium egy hirtelen fellépő oxigénhiányos shub kövertkezménye, ami pillanatnyilag megterhelte a magzat szervezetét, de ez rendeződött, azonban a meconium a magzatvízből már nem tűnik el. "

Az orvosok szokták ezt figyelni, vagy úgy, hogy a köldökzsinór-áramlást nézik uh-n, v. úgy, hogy bevilágítanak és megnézik (nem fáj). Szerintem ne agyalj ilyesmiken, a gond van, úgyis észreveszik :)

Kép
kangu

Andus! Nekem mindkétszer repesztettek burkot, így egyszerű észrevenni, ha zöld a víz. Többnyire úgy tudom, meg szokták repeszteni a dokik, mert a fájásokat is erősíti. Ne aggódj ilyenek miatt!

Kép
mist

Mist: Nálunk is vérzik a köldökcsonk. Na, nem nagyon, de azért összekeni a ruhát- v. a pelust ami hozzáér. Én továbbra is csak az alkohollal kenegetem "lelkesen" :roll:

Kép
kangu

Sziasztok!

Zsuzsannáknak így utólag is boldog névnapot!

Millye: nagyon jó a táblázat a képekkel!!!

Andabella, Elif: nagyon szépeket alkottatok!!!!

Jasmin: gyönyörű a kicsilány!

Megkukkoltam a képeket a közösben, és minden babánk gyönyörűséges!!! Nem is értem, hogy tudtunk ilyen jól sikerült gyerkőcöket összehozni... :wink: 8) :lol: :lol: :lol:

Andus: kitartás! sajnos ezzel a mekóniumos dologgal kapcsolatban nem tudok segíteni...

Mist: ez aztán izgire sikeredett szülés volt!!! Mindenesetre nagyon ügyesek voltatok és a lényeg, hogy jól vagytok!!!

Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy hidrogén-peroxiddal kell kipezsegtetni a köldökcsonkot... Amikor Vendinek leesett utána pár napig még neki is vérzett egy picit, de utána szépen elmúlt....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Mist, Natasa tényleg gyönyörű!!!!!

Köszi lányok.. most valahogy napok óta mindig valami rémségen parázok, annyira félek, hogy ne legyen baj.. :( Marha nehéz ám magamat elviselni.....
Az indításra rékérdeztem tegnap a dokinál, hogy ő, hogyan szokta, azt mondta, hogy helyzete válogatja, de pl. az én esetemben nem lehet burkot repeszteni, mert nincs nyitva a méhszáj....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!
kismanómnak szájpenésze van...ciki, ilyen se volt még egy gyerekemnek se, legalábbis én nem tudok róla. Szegény gyerek egész szája csupa fehér, és nem lehet letörölni...dokit hívtam, mondta, szájpenész lesz..:( étvágya viszont továbbra is jó, és éjszaka órát aludt!!!!!!!!!!!:):) tolódik...lassan, de biztosan, nesokára jókat alhatok :)
Ami a legjobb, hogy minden etetés után vagy telekakilja magát a friss pelusba, vagy elkezd csuklani, miután már bealudt..(vagy mindekettő.)na akkor felébred, rettentő rosszul érzi magát, nyöszörög, és vagy újra etetem megin, ami megin fél óra :( vagy hagyom, és akkor kibukja az eddigi kaját :( víz hatástalan, citromcsepptől meg meg akartt fulladni, na meg viszajött a túrós kaja... :( Nem könnyű a fiatalúrral elbánni.... :)

Szülés előtt állóknak sok++++++++++++++, és nyugi!!!!!!!!!!! Nem kell izgulni semmiért, minden szörnyűségnek egy tündérke a vége!!!!!!!!! :) Pihizzetek sokat, mert utána......:( és a neheze még csak akkor kezdődik :) Szóval csak pozitívan!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Abencze hír: "Nem akartam lemaradni az idei hóról, meg különben is kiváncsi voltam Nővékémre, Apára és Anyára, úgyhogy tegnap este 22.22kor némi segítséggel előbújtam kuckómból. Méreteim: 3240g, 55cm. Erdei Csongor" :D :D :D

Gratulálunk Csongibabához, jó regenerálódást és sok tejcsit! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andinak nagy gratula!!!

Kép
mist

Andinak nagy-nagy gartula Csongi babához!!!

Vera: remélem azért hamar rendbe jön Vince baba!

Nálunk most már 4. éjszaka van egy 5 órás alvás... Így csak egyszer kell kelni... Ez már nagyon jó, mondhatni kipihent vagyok :lol:
Mondjuk ma hajnalban fél 5kor én keltem hamarabb, nem a pici, mert annyira tele lett a mellem, hogy iszonyúan fájt, ahogy megmozdultam... Úgyhogy irány fejni.... Aztán 5 kor kelt Manócska is, és szerencsére segített nekem....
Napközben is szépen tartjuk a 3 órákat, délután szokott egy kicsit többet fenn lenni, de olyankor csak nézeget, és igényli a társaságot... Tényleg jó gyerek!

Csuklani ő is szokott, nekem azt mondták, hogy nem lehet semmit csinálni vele, próbáljam mellre tenni, hátha kortyol 1-2 nagyot és attól elmúlik... Csak az a baj, hogy mindig kaja után kezd csuklani, olyankor már nem kell neki a cici...

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Bocsi a kontárkodásért. Minden meglévő babásnak gratula, a bentlévőknek kitartást!

Akinek szüksége van anyatejre írjon privit. 9 liter van a fagyasztóban, nagyon szívesen odaadom. Igen erős, mert a fima deember 6-án született 3700 grammal, ma 2,5 hónaposan közel van a 6,5 kilóhoz.

Szóval ha nem szeretnél tápot adni a babónak írj!

Sziasztok!
Cili

Kép

Kép
dcili81

iricc és abencze: gratula a babákhoz! Jó egészséget nektek!

andus: nekem azt mondta a doki, hogy a természet olyan okos, hogy azért indult be a szülésem, mert mekóniumos lett a víz. Állítólag bestresszel a gyerek, ezért kakil bele a vízbe! (Na persze nem tudom, mitől ijedhetett meg annyira....) Szóval ezen tényleg nem kell aggódni!
Nem sok van már hátra, no para!

hugic: Sajnálom a munkanélküliséget! De legyetek bizakodóak, hogy mihamarabb sikerül új munkahelyet találni!
Fel a fejjel, csak pozitívan, és akkor csak pozitív lehet minden!!

Nálunk is napok óta van egy 5 órás alvásciklus, de én még mindig nem tudom kihasználni teljesen, mert legalább kétóránként tuti felriadok, hogy megnézzem megvan-e még egészben a gyerek. Hülye anyukaság!! :D De majd csak megszokom és akkor nyugodtan végigalszom a lehetőségeket!
Ja, és fejtem a tegnapi nap folyamán összesen 80ml-t!! Ez volt az első nap, hogy értelmes mennyiséget sikerült!!! Jipijjééé!!

ladmon

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 07:27-kor.
Vendég

Gyors bekukk!

Raktam fel képeket a közösbe!

Millye: Szuper a táblázat!

ABENCZE: GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT! :lol:

Köldökcsonk nekünk is vérzik, de már csak épphogy tartja valami, tegnap is lepisilte a Manó fürdés közbe!

Zsuzsáknak utólag is boldog névnapot! :lol:
zsu83

Gabi: Nekem is kicsit úgy begyulladt a császárseb, egy egész kis külön réteget alkot, de remélem ez majd idővel megszűnik.
Nem lehet, hog Szonja éhes, és azért nem alszik? Mert akkor talán jó ötlet este egy kis tápszer. Vagy szoktatok adni?
A másik ötletem, hogy mi azt figyeltünk meg, hogy ha a Bogyó napközben alzik Apa mellkasán egy kicsit (Jó világ van, Apa még itthon egy hétig.. Hogy utána hogy fog nekünk hiányozni, jaj. :shock:), vagy én ringatom, akkor éjszaka jobban elvan a kiságyban külön... Én legalábbis ezt figyeltem meg. Inkább nappal ringatom, minthogy éjszaka senki ne aludjon... :?

Amy: A tejjel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy egy-két hónp elteltével biztos lesz köztünk olyan, akinek szüksége lesz rá sajnos... Szerintem akkor az is megoldható, hogy futásszolgálattal felhozatja az, akinek odaadod. Biztos valamennyi költség, de mégicsak anyatej és nagyon szép felajánlás a Részedről, hogy ingyen is odaadod. Persze ha nem találsz senkit a közelben...

Zsufi: Marcell baba gyönyörű!!! Irigykedem a nyugodt fürcsiért. :) Az Anyósod komolyan utánad járkált és ellenőrizgetett??? :shock: Az nagy segítség, mondhatom.

BAndi:
Erik baba hogy van? És Ti? Régen jelentkeztél.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi,iricc:gratulálok a babákhoz!
elif: van egy kérdésem. van a falunkon ilyen falmatrica és elkezdtek lejönni. most fujtunk rá ilyen sprés ragasztot, de
megint jönnek le a falrol. van ötleted?
gerendai zsuszi: halak jön a vizöntö után, azt hiszem 20.-a a fordulopont.
millye: nagyon szupi a tábla, köszi.
hugic: sajnálom a munkanélküliséget de meglátod minden jora fordul.

zsuzsannák utolag is boldog névnapot!
kitartás lányok, minden rendben lesz!

Kép
Kép
nicko

Zsu83: Megkukucskáltam a pici fiadat :lol: nagyon nagyon aranyos! :lol:

Elif: Nagy a csend... ma még be sem jelentkeztél... :shock:

Íme a friss tábla...

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Gabi: lehet, hogy tényleg pótlás kellene Szonjusnak, ha meg csak tényleg cumizik a cicin nem próbáltál meg neki nyugicumit adni? Lehet, hogy segítene neki elaludni a helyén...

Julcsi: én nagyon szívesen odaadom bárkinek, bármikor... Elvileg 6 hónapig eláll fagyasztva is... Utána úgyis a cica kapja meg, ha nem fog kelleni....

Millye: megint nagyon jó a tábla!!!

Már csak 10 kismamink van!!! :shock: :shock:
Lassan tényleg minden baba megérkezik!!! :D :D

Vajon Macsekkal mi lehet... Már nagyon-nagyon régen járt erre....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy81: Köszi, igyekszek széppé tenni :lol: Már tényleg jó lenne ha megszületnének a babák (az enyém is)... éppen most sikáltam meg a konyhában a fugát... hátha... valahogy rám jött a fészekrakóösztön... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Elszállt valahova, amit írtam. :evil:

Mist, légyszi igazán ne nevezd magadat következetlen anyának, amiért figyelembe veszed a gyemeked igényét, és annyiszor szoptatod, ahágyszor szeretné, inkább legyél nagyon büszke a hozzáállásodra, és hívd magad okos, gondoskodó anyának, jó?? :D

Köszönöm mindenkinek a névnapi köszöntést, gondolhatjátok, milyen forgalmat bonyolított tegnap a telefonom. És ha már felhívtak a névnapon miatt, hát senki sem mulasztotta el megkérdezni, hogy na mi van már, még mindig semi?? :? Mintha nem lenne épp elég nehéz, hogy én is ezen agyalok.
Ja, csak Anyósom felejtett el hívni, sebaj, én így is szeretem :shock:

Szerintetek Nilabali Kisbalázsa nem lehet, hogy már előbújt, csak nem tudunk róla?? Kíváncsi vagyok!!
Bjutinak meg hamarosan jönnie kell a kh-ból. Orsi, jelentkezz!!!

Az este a kultúráé lesz a főszerep, csepegtetünk egy kicsit pocakon keresztül csepp lyánykánknak, Édesapának ui kiállítása nyílik Vecsésen. És reggel óta üldöz a gondolat, milyen filmbe illő lenne, ha ott indulna el a szülés... :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 07:28-kor.
Vendég

Zsuzsi, köszi, aranyos vagy. Én abszolút az igény szerinti szoptatás híve vagyok, csak ne lenne rongyos mindkét mellem, és végre eldobhatnánk a bimbóvédőt... :D De ezzel a rendszerrel nem tudom, mikor fog sikerülni. És szerintem horror mennyiséget ehet egy nap alatt.

Kép
mist

Julcsi, amikor befeküdtél a kórházba, én is álmodtam veled.
Oli és Marci együtt játszottak. :D

Abencze, gratula!

Babanyul, én is megkönnyeztem az ikres hírt... :cry:
Nálunk napközben semmi baj nincs a cicikkel, de éjjelre teljesen
kipurcannak... Akkor tápszereznünk kell, nincs mese.
Oli legalább jól lakik, és alszik mint a bunda, általában egész éjjel. :D

Jázmin, nagyon édes a kislányod! :)

Oli köldöke is vérzett egy kicsi, miután leesett a köldökcsonk.

Kép

Kép
gjéti

Kép szülés előtti poci :)

Kép

Kép
gjéti

És a szüléssztori, amit teljesen el is felejtettem. :oops:

Hajnali 5-kor arra keltem fel, h folyik a magzatvizem.
Hálórucit cseréltem, be a betét, aztán visszafeküdtem. Semmi
fájás nem volt. 7-ig feküdtem, aztán felkeltem, ittam egy teát.
10 perces fájásaim voltak, de én még elmentem fürdeni, hajat mosni.
Nagyon jót tett a víz! Fél 9-ig elszöszmötöltem, de akkor már 6 perces fájásaim voltak. Telefonáltam anyukáméknak, h jöjjenek,
megyünk szülni. Majdnem 10 óra volt, mire beértünk a kórházba,
mert épp egy baleset volt... Kicsit meg is ijedtem, h Oli a kocsiban
fog megszületni. :) Mire a dokim megvizsgált (útközben felhívtuk)
már 4 perces fájásaim voltak. Méhszáj 3 ujjnyira nyitva volt.
De nem voltak annyira kellemetlenek a fájások...
A szülésznő azt mondta, h nem lesz ebből még mostanában baba,
sétálgassak csak a folyosón. 12-ig el is voltam, de akkor már nagyon sűrű fájások voltak, éreztem, h jönni fog a baba.
A szülésznő megvizsgált, bő 4 ujjnyira ki voltam tágulva.
Jöttek a tolófájások. Mindketten kaptunk zöld rucit,
alig bírtam felmászni az ágyra, és Oli már jött is.
4 nyomás, és kint is volt. (a válla fájt a legjobban)
Nem is sírt, csak nyöszörgött. :) Apa elvágta a köldökzsinórt,
megnéztem a picit, majd elvitték megmérni és fürdeni,
apa meg ment fényképezni. Apa visszahozta, gyönyörködtünk benne, aztán kaptam egy csini szobát, ahol a kicsi végig velem lehetett. :)

Hát, röviden ennyi. Sem beöntést nem kaptam, semmit.
Nem volt rá idő... A szülésznő annyira biztos volt benne,
h ezekből a fájásokból estig nem lesz gyerek... :lol:

Kép

Kép
gjéti

Kép kis szégyenlős :D

Nah egy kép az én kincsemről, és lelövöm magam. :oops:

Kép

Kép
gjéti

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:09-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: