A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Jó reggelt mindenkinek!

Egy vélemény az alvás vagy inkább nem alvás témában, ha már ilyenkor itt vagyok :) Tegnap este azt hittem, hogy büntetlenül ehetek egy kis lencsefőzeléket, én naiv! Hát bebizonyosodott, hogy sajnos az én mindjárt hat hónaposom még mindig hasfájós. Eddig kerültem mindenféle puffasztó dolgot és reménykedtem, hogy már nem árt neki, hát sajnos nem így van. Szóval lefeküdt Zsombi 9-kor mert nagyon álmos volt, de éjféltől fél kettőig nyöszörgött, azután minimum félóránként, 6 előtt meg úgy döntöttem jobb ha felkelünk és legalább a párom tud pihenni.
Szóval Zéti születése után, kb 9 órás alvásigénnyel és egy rosszul alvó, hasfájós gyerekkel sokszor voltam fáradt és emiatt napközben ingerült, türelmetlen. Néha csak a túlélésre játszottam :) hogy mikor ér már haza a párom felmentő seregként. Most meg van két eleven rosszcsont tündérem, még több éjszakai keléssel és sokkal több rohangálással napközben és mégis egész kipihentnek érzem magam. Mi változott közben? Lehet, hogy öregszem és kevesebb az alvásigényem :D de szerintem csak a hozzáállásom: elfogadtam, hogy a gyereknevelés bizony néha ezzel jár és nem is számítok jobbra :) Viszont így nagyon jól érzem magam és ha néha már nagyon fáradt vagyok, akkor amikor a párom hazajön rábízom a kölyköket és lefekszem egy-két órára aludni és ez napokig elégnek bizonyul az újratöltésben :) Szóval kitartás nemalvós gyerekek anyukái :) nekünk ez jutott, ezt kell szeretni.

Na megyek felöltöztetem a drágámat és ha engedélyezi még akkor jövök és visszaolvasok.
Vendég

Jó regeglt!

Szizska! Barbi már küldött be egy széket! akkor asszem pont nem jártál erre, így bár nekünk van, és senki nem jelentkezett így megnyertük mamihoz :lol:

Rántás Katica gondolom rizsliszttel, kukoricaliszttel készíti.. ami mehet! hiszen olaj is kell belel...ha nem akkor tévedtem :lol:

http://www.babaszoba.hu/services/recipe/full?rid=596

adri :cry:

bealfast sajnálom, hogy szívgyógyszert kell szedned! Aproo jól írta, ha magasabb Chban szeded, pont az ellenkezőjét váltod ki!
bemásolom Neked ezt:

"Általában két szert szoktunk adni. Az egyik a[b] Ricinus, a másik pedig az Urtica Urens,[/b] vagyis a csalán. Ez a két olyan szer, ami beindítja a tejtermelést. Alacsony hígítása kezdetben minden szoptatáskor adva, később már minden másodiknál, aztán naponta egyszerire kell ritkítani. Mind a két szert lehet adni párhuzamosan. Ha az egyik bejött valakinek, akkor csak az egyiket, de ki lehet egészíteni a másikkal. Nagyon fontos, hogy alacsony hígításban kell adni, mert akkor indítja be a termelést!

Vannak olyan esetek, amikor a tej elapasztására van szükség. Ugyanezeknek a szereknek a magasabb hígítása képes a tejtermelést csökkenteni. Ezeknek a szereknek a tizenötös hígítása a tejtermelés csökkenését idézi elő. Tizenötös, vagy akár harmincas CH-ban naponta egyszer-kétszer a Ricinus és az Urtica Urens is."

Szuszu Boldog Zsuzsanna napot! :lol: nem emlékszem van e másik Zsuzsannánk! :oops:
Vendég

Csenge hát igen szerintem te is változtál, , felnőttél a feladathoz! :lol:

sajnálom, hogy még mindig érzékenyen érinti Zsombit ha puffasztó ételt eszel...
Vendég

ezek tegnap készültek apának :lol: Kép Kép
Kép
Vendég

Boniko, azzal szerintem eddig sem volt gond, Zéti gondozása, nevelése ösztönös volt és sosem jelentett gondot, az alvás hiánya annál inkább. Nekem ezzel kellett megbírkóznom vagy inkábbb hozzászoknom :D Számomra egyre inkább nem feladat, hanem boldogság ellátni a fiaimat. Már most szeretnék egy harmadikat, persze csak Zsombi kétéves kora után, és nem érdekel ha még évekig nem alszom majd.

Szuszu, sok boldog névnapot kívánok!

Tényleg nagyon szépek itt a babák egytől-egyig: Bende Nikije a hajpántjával, Ádám, Kristóf kanalas, Gergő madzagszaggatós képei.

Manci Barbi jobbulást!

Biozöldség: én is szívesek veszek ha van időm elmenni olyan helyre, ahol lehet kapni, de napi szinten nem szokott összejönni. Ezért fogok én is üveges kajákat is adni Zsombinak, abból is olyat, amit bio zöldségekből készítenek. Meg zöldségeket gyümölcsöket a nagyik kertjéből.
CsAndi vagy Vera hol is van az a biotermelői mintabolt?

Belfast, a többiek már leírták azt amit én is tudok a tejelapasztásról. Még annyit írnék csak, hogy a csomókkal nagyon vigyázz, azokat mindenképpen érdemes kimaszírozni vagy pl. kelkáposztapakolással eltüntetni, mert csúnya mellgyulladás lehet belőle. Remélem nincs semmi komoly gond, amiért gyógyszert kell szedned.

Adri, hogy van Dorca? Szegényke nem elég a műtét, még le is betegszik :(
Vendég

Jó reggelt!

Köszönöm a hozzászólásokat a nem alváshoz, lehet, hogy nekem is szemléletet kéne váltanom, mint Csengének és beletörődni, hogy nekem ilyen aludni nem szerető fiam van.

Nem is mondom milyen volt az éjszakánk, de reggel 1/2 5-tól fent vagyunk.

Panna! Mi 8-1/2 9 körül fürdetünk. De kipróbáltuk régebben a 7 vagy 1/2 8-as időpontot is. Akkor sem volt jobb. Később már nem lehetne, mert addigra már nagyon nyűgős lenne Gergő.
Lehet megpróbálom és lemérem mennyit eszik egy nap, csak annyira utálom a mérlegünket, mert sokszor mér kevesebbet evés után, mint előtt. Nem valami megbízható. Ja, dehogy gondolom, hogy okoskodsz, inkább köszi a tanácsokat, mindent szívesen meghallgatok. :)

Csenge! Tegnap én is lencsét ettem vacsira, és este úgy üvőltött Gergő, mint régen, a pocifájós időszakban. Lehet, hogy még mindig érzékeny a puffasztó ételekre? Pedig úgy vettem észre, hogy már nem hasfájós.

Barbi
Kép
manci79

Szuszu Zsuzsinak Nagyon Boldog Névnapot kívánok!

Barbi
Kép
manci79

Jó reggelt Mindenkinek!

Éjszakai ügyeletben voltam: egész éjjel fél óránként keltem, a végén már a fotelban aludtam ülve, hogy meg tudjam kicsit löködnia babakocsit, ha újra felsír Dorca. Annyira elkezdett köhögni, hogy no alvás, csak cumi, simi, gyógyszer és ringatás. Reggel kaja és Nurofen, azóta alszik, csak nekem sok a dolgom ilyenkor már, így nincs plusz alvás sajna!

Azért még mindíg bizakodó vagyok műtét ügyben!? Nappal megy a Bioptron lámpa, a Stodal a köhögésre, priznic a torkára, este kamillás fürdő az inhaláció miatt és még gondolkodom a medvebalzsamon a melkasra.

Köszönöm a sok jókívánságot, mi is állandóan gondolunk a betegeskedőkre, babákra és anyucikra egyaránt, még ha nem is jelentkezünk minden nap, egy család vagyunk! :D

KépKép
koadri

Sziasztok!

Én is köszi a tanácsokat, sajna mi sztem tényleg már mindent próbáltunk a kis zsivánnyal.
Mivel umisüveget egyáltalán nem fogad el a kórház óta, csak kanállal megy a folyadék is, de az is vicces mennyiség, pedig hozzátápi mellett kéne több sztem.
Szóval este kaja, fürcsi, fekvés előtt 2 órával adtam neki sinlacot 1x, tényleg kibírt 5 órát egyben, így éjfélkor kelt cicizni, viszont a normál esti cici kimaradt, csak ordított.
Ha a sima esti cicizés után pótoltam, akkor ugye a sötétben vacsi után villany fel, sinlac kanalazás amitől totál visszaébredt. Tehát a hozzápótlással sehogy sem bírkoózunk meg este, perdig éehet ez is ludas.
Virág, igen mi még éjjel eszünk, sőt, a szopi nagyobbik része éjjelre tevődik, olyan 3-4 alkalom, legalább, mint nappal.

Csenge én nagyon felnézek Rád, nekem is szemléletváltás kéne (én is mormota voltam) csak ehhez nekem sajna több idő kell!

Sziszka, ne érts félre, elhiszem, hogy baromi fárasztó Málnussal is az éjszakázás! Csak azt próbáltam makogni, hogy ugye Levi se nappal se éjjel nem produkált még egyetlen hosszabb alvást sem, csecsemőként is max. 4 óra, de akkor iszonyúan sárga volt. Ezért gondolom, hogy valahogy nem is tudna hosszabban aludni, hiába minden ötlet-módszer, és emiatt "kesergek" hogy hogyan lehetne megtanítani, milyen jó is a szunya.

Szuszu Boldog Boldogat! Az második nevem nekem is Zsuzsanna, anyu után emlékül....sztem annyira de annyira csodálatos név, kiegyeztem volna vele a mostani helyett....

Rántástól még mi is messze.
A paradicsomot lehet adni ilyenkor már?
Nálatok nem okozott székrekedést a spenót? Levi már 2 napja bogyókat nyom ki és nagyon szenved. Ma csak főtt almát és barackot fog sztem kapni, kis olajjal, hátha....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és igen persze Dorcának nagyon nagyon szorítok a hétfői gyógyuláshoz.
Elvileg neki már mehet a baby luuf. Adri, nem teszel egy próbát?

Csenge, végül milyen párásítót vetettek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Szuszu,
Nagyon boldog névnapot!! :)
Jól eltűntél, gyere elő, nem ér átmenni zugolvasóba! :wink:

Aproo,
Neked is boldog névnapot! :)

Panna,
Virág nagyjából olyan 50-60g-okat szokott enni a kajcsikból, bár tegnap megevett 90g-ot a sütőtök-alma keverékből! Viszont sajnos székrekedése is van, olyan nagyokat nyög szegény meg alig volt kaki, igy ma reggel megitattam kamilla teával, be is nyomott 60g-ot belőle! Remélem meghozza az eredményt.

Boni,
Nagyon jók a fotók! :wink:

Csenge,Adri, meg a többi betegeskedőnek jobbulást!

Sajnos Virág most sem úszta meg a szuri mellékhatásait, pedig kezdtem örülni, hogy semmi baja most tőle (kedden kapta meg az utolsó prevenart + a menjugate-t). Tegnap este volt egy kis hőemelkedése, amire persze nem adtam még gyógyszert, de éjjel 2 körül fent volt és nem akart vissza aludni, mert akkor már kialakult egy enyhe láz. kapott Panadol baby-t , az levitte, de azóta szegény nagyon nyűgös. Most alszik is, pedig csak 1 órát volt fent szegénykém reggel. :cry:
Ja, amúgy a méretei: 67cm és 6850g

Kép
Kép
dia123

Aproo Nekem az első és a második neved is tetszik! mindkettő gyönyörű....

Boldog névnapot! :lol:

hát elvileg parit 12 hónap alatt nem nagyon javalják..párom vett üvegeset, akkor egyszer adtam ZSiginek..de nem láttam,hogy rossz lett volna...
sóskát, spenótot, céklát az oxálsav miatt hetente kéthetente egyszer ajánlják....asszem
van amikor nekünk is bogyós a kaki.. de nem feltétlen attól... sárgarépa is székletfogó... attól is lehet...

mi is eszünk éjjel...hol 1 szer, hol 2 szer uraságtól függ....

Csenge étem úgy gondoltam én is, hogy az éjszakázáshoz nőttél fel
:wink:
Vendég

Szuszunak boldog névnapot kivánunk!

Csenge Andi!

A Kis János altábornagy utca 36-ban van a bolt. Virágoskút biogazdaság mintaboltja.Van minden (felvágott,zöldség,gyümölcs,pékárú,lekvár,szörp stb.).Plussz külön foirgalmaznak kozmetikai dolgokat,tisztitószereket és Holl bébiételeket is.Általában hétvégén kapnak friss árut és ha kell megmondhatod előre mit szeretnél és összekészitik neked.

Vera
l.veronika

Sziasztok!

Rántásos kajákkal kapcsolatban:

Én már 6 hós kora óta rántással készítem a kajákat, mivel a doki és a védőnő is ezt javasolta. Gondolom mert mi már 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. Gondolom, Ti még ráértek, mert még csak nemrég kezdtétek. Amúgy rendes liszttel és olajjal csinálom, mivel azt javasolták. Semmi bajunk semmitől, rengeteg dolgot eszünk már. Mennyiség nálunk általában 200-250 ml, de ismétlem mi már régóta eszünk főzit.

k.a.t.i.c.a

Szuszu, boldog névnapot!!

A banánt ti adjátok a babáknak? Én hallotam olyat is hogy nem szabad még, olyat is hogy igen.... Én megkóstoltattam most Enivel, de csak pár falatot anyatejjel higítva, hát nagyon bejött neki, reklamált, mikor elfogyott.... De akkor most lehet banánt, vagy nem??

Úgy tűnik, hogy ami édes, az bejön neki, kivéve a sütőtök. Krumplit, répát még nem próbáltuk, hát ezek utána tartok tőle, hogy nem fogja nagyon díjazni...

Dorcának gyógypuszik mennek :!:

Boni, hogy lehet ilyen képeket csinálni?

Virágnak is jobbulást!!

yuyu79

Szuszu, boldog névnapot!!! :)

k.a.t.i.c.a

Julcsi, a banánt szerintem nyugodtan adhatod. Ha más gyümivel együtt adod, akkor meg sem fogja a pocakját. :)

k.a.t.i.c.a

yuyu http://www.nlcafe.hu/arckepeslap/

katica
:lol:

szegény Virág ja lázzal kapcsolatban találtam egy jó cikket!

http://ideal.hu/1/archivum/2006/12/0000 ... s-kerdesek
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Zsuzsannáknak nagyon sok boldog névnapot! :)

Betegeskedőknek továbbra is rohamos javulást, és mihamarabbi gyógyulást!!!

Éjszakai kelések, hát gondolom, hogy nagyon fárasztó lehet, igaz, mi is kelünk, de kb. 1x, max. 2x egy éjjel, szóval nem panaszkodom, főleg, hogy tudom, hogy sokatoknál ez már álom lenne... :oops:

Hozzátápi... Én még mindig azon bosszankodom, hogy a Boni által beküldött szakácskönyveken kívül nem nagyon találok semmi konkrétat :( Így most azt találtam ki, hogy Beni azt fog enni, amihez kedve van, most ugye leginkább semmihez nincs, de most pár nap szünetet tartok, lehet, hogy a fogzása is ludas a dologban, aztán újra nekivágunk... Nem tudom, hogy milyen sikerrel, majd úgyis referálok! :)

Ez a rántásos dolog hogy néz ki? Mikortól kell rántással adni a kajcsit a babáknak? Először a főzelék csak annyi, hogy a zöldséget összeturmixolod, max. krumplival süríted, nem? És mikor ez eszi már egy ideje, akkor a krumpli helyett jön be a rántás??? :shock:

Tegnap este amúgy megcsináltam a Milupa tejbedarapépes mintát, amit kértem tőlük, hát azt bizony falta a kisfiam, bár igaz, hogy csak 60 mili volt, de azt bevágta, aztán rá még egy kis tápszer, és szépen el is aludt! Igaz, 2-kor keltünk, de addig legalább aludt, és végre megint jól, és könnyen aludt el.

Julcsi, gratula Eni méreteihez! :)

Boni, nagyon jók a nlc-s fotók! Múltkor én is csináltam Beniről, mindenkinek nagyon tetszett a családban! :)

Most megyek, kezdődött a nyüglődöm című műsor itt mellettem a járókában... :(

sophie27

Még egy kérdés eszembe jutott séta közben: van vkinél olyan, hogy az esti szopi sokx csak úgy megy, ha hason fekszik a Drága? Mert én úgy félek, hogy így azonnal kibukja, mert nyomja a pocit, illetve így sokkal kevesebb fér el....nem?
Szóval levi ugye csak hason alszik és este ha fáradt befekszik az alvós pózba és csak így hajlandó enni....

régen tettem fel képeket:
Tudom, hogy már lezárult a kör, de csak most sikerült elkapni, benevezhetek még?
Apókás:
Kép
Fürcsi után:
Kép
Így ülünk mi:
Kép

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nagyon édes Levi :-)

Hason szoptatod? Az nem semmi, nem is gondoltam, hogy úgyis lehet ;-) De amúgy a fekve szopi nálunk is bejön, csak háton vagy oldalt... Úgy általában nyugodtabban eszik, nem kapálózik annyira, mint ha ülve szoptatom, mármint én ülök, ő meg az ölemben fekszik...Meg persze nekem is kényelmesebb fekve :oops:

Sophie, Dia írt méreteket nem én ;-)

yuyu79

Na, jó sokat írtatok...

Boni, nagyon köszi! Mindent..... :wink:
Zsigi képei, nem baj, ha csinálok én is? Annyira tetszenek ám!

Rántás: eddig mindenhol azt olvastam, hogy liszt, tojás 1 éves korig kizárva, a tej meg van ahol 3 éves korig tiltólistás.
Úgy szeretem, hogy ilyen egyértelmű minden. De ha Pistikének nincs baja tőle, akokr gondolom, 2-3 hónap múlva mehet, ha meg van allergiás reakció, akkor abba kell hagyni.
Mondjuk én apumra nagyon bedurcáztam mert 2 napja egy falat kiflit nyomott Levi szájába. Persze ez ízlett a kis büdösnek, de azért már mégse na. :shock: :lol:

Julcsi, banánt sztem próbáld meg max. 60 ml-ig, és nézd hogy mi a reakció. Nálunk 3 napig nem volt tőle kaki először, amikor a fruttaputtásat ette, de utána 1 héttel megint adtam és már nem fogta meg.

Zsófi, nálunk is nagyon váltakozó az étvágy. Volt olyan nap, hogy 300at is benyomott 3 részletben, de pl. tegnap előtt egész nap nem evett és nem szopizott, csak 30 milliket. Már majdnem ügyelet lett belőle, de aztán éjjel vagy 6x evett.Szóval a kezdeti nehézség majd örömködés után nálunk is most minden nyögvenyelős megint. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Julcsi, bocsi! Illetve Dia, bocsi! :) Kicsit szét vagyok csúszva... :)

Aproo, hát igen, tudnak alkotni ezek a prüntyögik! :D Hason szopizás... Párszor Beni is próbálkozott ezzel, de aztán rájött, hogy mégsem megy olyan egyszerűen, mint gondolta, így inkább nyügizett tovább! :)

Amúgy a kiflicsücsköt én is gondoltam már, hogy milyen jó lenne, ha elnyammogná... Szerintem lassan itt lesz annak is az ideje! A másik, meg szerintem a gyerekek annyira tudják, hogy mi kell nekik! Le van írva, hogy ezt nem lehet, azt nem lehet, de, ha a gyereknek pont az kell, és semmi baja nem lesz tőle!? Akkor mi van? :)

sophie27

Hát, megmondom őszintén, mi már adtunk Pistikének kenyérhéját, (belét elvileg nem ehetnek), és tök jól masszírozta az ínyét.

k.a.t.i.c.a

Szerintetek az rossz, ha éjjel teát adok neki? Mert sokan azt mondják, hogy rászokik és ezért sem fogja átaludni az éjszakát, mert igényelni fogja a teát...adjak inkább babavizet? Bár, ezzel is próbálkoztam, az persze nem kell neki.
Jó lenne, ha elmondanák mi a bajuk a kis drágák, hogy segíthessünk rajtuk.
Apro! Jajj, nagyon édes Levi a képeken! Ügyesen ül már egyedül! :D
Zsófi! Én is megkaptam a milupás mintát, de a múltkori sinlac-os hányás óta én már nem is merek neki adni ilyesmit. :( Pedig lehet jobban aludna, ha tele a poci. Ki tudja, lehet már tényleg nem elég neki az anyatej? :?:

Barbi
Kép
manci79

Szerintem ez a táplálkozás abszolút egyénfüggő. Mi is eszünk mindent, paradicsomosat is ettünk már, de semmilyen szilárdabb kaját nem fogad el Dorca. Se banán, se alma, se babapiskóta, pedig odacsempészem mindíg a rágogatott játékok közé, de nem kell. Ugyanúgy a csőrös poharat is odacsempészem, addig ok is, hogy rágogatja, de ha véletlenül a szájába keveredik egy kis víz, vagy tea, már dobja is le, csak men képzelem, hogy átverhetem!

Nekünk még soha nem volt szorulásunk, mondjuk ez az egész családra jellemző, szóval egyénfüggő, ki, hogy reagál az egyes élelmiszerekre. Én is nagyon várom már, hogy lehesen kertészkedni és azt adjak a gyerekeknek, amit én termelek meg, mert egészen más az íze, és garantáltan bio. Ráadásul párom vetőmagokat forgalmaz, így még ingyenbe is van, csak sok vele a munka, de megéri!

Minden Zsuzsannának nagyon boldog névnapot kívánok én is!!!!

KépKép
koadri

Barbi, én is teáztatom, de ennek ellenére, ha éppen nem fogzik, akkor átalussza az éjszakát, szóval szerintem ezt nem szokja meg. Sőt, ha száraz a levegő azért kelnek fel, mert szomjasak, mint ahogyan mi is.

k.a.t.i.c.a

Apróka, hát ezek a szemek...lesz mitől féltenetek a fiatalurat. :D :lol:

k.a.t.i.c.a

zsuzsiknak nagyon boldog névnapot kívánok én is!!
Vendég

Aproo :lol: hát persze, nincs letiltva várjuk a képet!

NAgyon szép Levi!

ZSóf. én Devics Józsefné : Csecsemők szakácskönyve alapján haladok...és pár hasznos link!

http://www.andrea78.eoldal.hu/cikkek/ba ... zataplalas
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/list?age=2
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr7.htm
http://picibaba.hu/picibabaval/bebietel ... el-hazilag
http://www.hoxa.hu/?p1=recept_lista&kateg=21
http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=267994
http://babataplalas.lapozz.hu/

ezeket mind felteszem a receptes oldalra, hoigy egyhelyen legyen
Vendég

BOldog Zsuzsanna-napot SZuszu!

Csenge! Valszeg Zéti már jól megedzett, azért bírod ilyen jól most a két fiúval is!

Boni! Tök jók a fotók!

Katica! Nem semmi, hogy mennyit és miket eszik már Pistike! Ügyi fiú!
Milyen teákat lehet nekik adni? Án igazából nem sokat itatom RÉkát, mert még sok anyatejet iszik, néha kap egy kis vizet. A teán azért gondolhókodtam el, mert az is egy új íz, hadd szokja.

Julcsi! Banánt lehet adni. Csak egyénfüggő a dolog: vagy megfogja a pociját vagy nem. RÉkáét elég rendesen megfogta, pedig kb 50ml-t kapott belőle. Igaz aznap nem kapott más gyümit. Pedig ő is falta rendesen! Én egy kis ideig most letettem róla, majd pár hét múlva megnézzük megint, vagy egyéb gümikkel párosítva (pl őszibari)

Zsófi! Mi is csak ülve és fekve szopizunk, vagyis Réki hanyattfekszik. Múltkor hasalt, jól kinyomta magát, én meg ülve odahajoltam , hogy kér-e még tejcit (előtte evett). Hát mit ne mondjak, szó szerint kiröhögött, annyira viccesnek találta a helyzetet :lol: . Aztán megpróbálta megmarkolászni a cicit :shock: (amit egyébként szopinál sose csinált még), de megmenekítettem. :lol: Szerintem úgy gondolta, hogy anya vmi új játékot ad neki. :P Na persze!

panna1

Vendég

Látom a gyereknevelés árnyoldalai téma sokakat érdekel :D akkor mesélek még nektek egy kicsit. Az én drága nagymamám idén tölti a 90. évét. Ő szokta mostanában mesélni nekem, hogy ő 10 évig nem aludt és sz*rt mosott (bocsi, csak idéztem :D ). Öt gyereket nevelt fel, de szerintem nem jól számolt, mert az elsőt '39-ben, az utolsót '53-ban szülte. És gondoljatok bele háborúban kellett jóformán egyedül ellátnia őket, mert sajnos a nagypapa nem segített semmit, anyósa rá se nézett és ő meg árva volt. Ilyenkor elgondolkodok azon, hogy mi jó dolgunkban már nem tudjuk miért sajnáljuk magunkat, de mi lett volna velünk az ő helyében? Anyukámról (első gyermekéről) szokta mesélni, hogy este szépen lefeküdt aludni, nagyi megcsinálta a házimunkát és amikor épp letette a fejét a párnára rögtön rázendített. Neki meg fel kellett kelni dajkálni, mert a férje dolgozott és ezért aludnia kellett. És mégis itt van nekünk a tüneményes nagyikám, jókedvű és olyan aranyosan tud mesélni ezekről, hogy dőlünk a nevetéstől.

Apró, akkor neked is boldog névnapot :) A z apókás kép nagyon cuki :) Zsomi is szokott néha hason szopizni, és hason is alszik, nem szokott gond lenni, csak ha sokat "ugrál" hason, akkor bukik egy kicsit.
Boneco 7131-et vettünk, ez tud Salvus vizet is párologtatni.

Vera, köszi az infót. Egyszer megnézem ezt a boltot.
Vendég

Bocs, nem volt időm visszaolvasni, csak egy gyors bekukk:

Holnap ligetes séta !

Szerintem 11 körül indulunk, Mazska+Laura meg mi, séta, hógolyózás :D, forralt bor, tea egyebek lesznek. Ha van kedvetek, csatlakozzatok!

sushy

Sziszka! Küldtem neked e-mail-t arra a címedre, ami az iwiw-en van fent.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sushy oké! ha jó idő lesz elkapunk egy alacsonypadlós buszt és megyünk :lol:
Vendég

Sziszka! Pár napja mentem el pont ott, ahol Beleki írta neked a bioboltot, de nem emlékszem, hogy láttam volna, bár nem nézelődtem. Ha holnap lesz időm, akkor megnézem neked, hogy van-e még az a bolt.
Altatás: Nekünk nem segített az éjszaka átalvásában, hogy Domi átkerült a másik szobába. Most, hogy betöltötte a két évet, és Danival egy ágyban alszanak, nem a rácsos ágyban alszik, most alussza át az éjszakákat (kivéve, ha beteg). 16 hósan aludta át először, de aztán borult a mutatvány... Mostanában kezdem én is úgy érezni, hogy már néha ki tudom magam aludni. 5 év nem alvás után...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Ildi: Bio bolt nincs, elmentünk ma megnézni, van ott egy kis üres üzlet a prím mellett, talán az lehetett...válaszoltam a levélre!

Szuszu/Apró: NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Boni, nagyon jók a képek, lehet hogy én is ellopom az ötletet :) Az etetőszék jelentkezés sajnos nem rajtam múlt, net nélkül esélyem sem volt, de így utólag tudok róla, Barbival megbeszéltük már....
Adri, hajrá, mindenképpen meg gyógyítani Dorcát!Ez most nagyon fontos! Sok erőt é kitartást hozzá, mi meg alszunk helyetted :wink:
Julcsi: banánt mi adunk Málnusnak, nagyon szereti, viszont eleinte megfogta, Ezt a védőnő tanácsára szilvával orvosoltuk, nagyon bevált :) Egyébként a paradicsomot is a védőnő javasolta, és Málnus imádta, viszont ma a céklát sajnos nem... tényleg annyiféle trend van ebben a hozzátáplálásba, hogy az ember nem is tud eligazodni már rajta... lehet hogy Zsófinak igaza van....
Vera: köszi a címet, legközelebb mindenképpen megnézzük.
Apró: Most sem látom őket :( egyszerűen fogalmam sincs, hogy miért :(, megyek, meglesem ezt a nagyfiút a picasan!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hello anyucik!

Ne haragudjahot hogy azóta se jöttem de elég zűrös napjaink voltak.
Áron ugye lebetegedett , de nem annyira vészes. Boni köszi a homeos tanácsadó számát nagyon kedvesek voltak , reggel este kell oscillot adnom Áronnak napközben 1x szinuprett cseppet, és már jobban is van. Még szívom az orrát mert még szörcsög de láthatóan javul sztem. Viszont orrszívó porszívóval kapcsolatban én aki istenitettem a pesztonkás orrszívót hát most a kutya fülébe kívánom. Vettem egy porszívósat és hát ezerszer jobb !!!
Sajnos így a hétvégi babauszink is kimarad most inkább nem kockáztatom a visszaesést.Az éjszakáink változóak van hogy 10kor kidől és 2x ébred éjszaka van hogy 11ig fentvagyunk szokásos rend szerint. kiszámíthatatlan. most is itt pörög mellettem a járókába a lelkem.
Páromat már 2hete alig látjuk :( :(, úhogy eléggé magamra maradtam mostanság és totál ki vagyok fáradva. Nem is fizikai fáradtság hanem lelki és érzelmi. :( Ilyenkor annyira haragszom fateromra. :twisted: :twisted:
Fogunk még nincs, viszont csomó mindent megeszünk már répa krumpli alma banán spenót cukkini őszibarack szilva finomfőzi , holnap megpróbáljuk a brokkolit is és hónap végén tervezem a húsos kaják adását is, egyenlőre bébiételből eszünk, de főzött krumplival higitom még azt is, persze van hogy én főzök mert az is kell. céklát is szeretném kipróbálni csak jutnék már piac közelébe.
Viszont az almát rendesen esszük , lerágcsálom neki úgy hogy legyen egy csík ami kidudorodik és azt rágcsálja és szívja a levét.

Fejlődés: ülünk egyedül de még nem magától ül fel
Kép
és próbálkozom a mászással is , és hintáztatom is magam
Kép
anyuval bohóckodom
Kép
és szeretem szopogatni a járóka rácsát
Kép

Zsuzsiknak Nagyon Boldog Névnapocskát Kívánunk!
Kép

igyekszem visszaolvasgatni mert nagyon elvagyok maradva úgy másfél héttel nem tudom mikor érem utol magam , még itthon is el vagyok úszva.

Remélem minden betegeskedő babus már meggyógyult és mindenki szépen fejlődik!!!

jó éjt mindenkinek!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Itt vagyok én is. Végigolvastam mindent. Tényleg kicsit zugolvasó lettem, de azt is csak 2-3 naponta csinálom. :oops:

Először is köszi a névnapi köszöntéseket és Aprooka neked is boldog névnapot. Én is nagyon szeretem a nevemet, bár én hivatalosan nem Zsuzsanna, hanem csak Zsuzsa vagyok.

Sziszka, a paradicsomos krumplit te csinálod vagy üveges? Ha te csinálod, akkor hogyan? Egyszer már adtam üvegeset Andrisnak és tetszett neki, de sajnos azt tapasztaltam, hogy a paradicsomos cucc nem bír ki felbontás után 1 éjszakát a hűtőben, mert másnapra savanyú lett. Egy egészet meg még nem eszik meg Andris.
A járóka nekünk bevált. Reggel ott szokott játszani Andris, addig nyugodtan tudok reggelizni, kávézni. Meg néha napközben is beleteszem. Mondjuk nagy segítség, hogy ráraktam a forgót is. Szereti onnan nézegetni és itt legalább nem éri el és rántja magára :D Kíváncsi leszek, hogy mekkora hasznát veszem majd, ha elkezdek dolgozni.

Aprooka, nem lehet, hogy Levinek a sinlactól vannak bogyókái? Csak mert Andrisnak is bogyói lettek tőle és ha jól tudom, akkor az eléggé megfogja a hasat.

Julcsi, én adok banánt Andrisnak, sőt az a kedvence, de én is mindig keverem, hol almával, hol üveges őszilével. Imádja. Nem győzöm elég gyorsan kanalazni a szájába.

Boni, én is azt a szakácskönyvet használom. Sztem nagyon jó.

Anna, mi sajnos nem tudunk menni holnap a Ligetbe, pedig jó lett volna találkozni. Sajnálom a múltkorit, hogy nem bírtam kiérni időben.

Dorcának, Áron babának és Virágnak is jobbulást kívánok!

Andi, nagyon jó volt ez a sztori, amit leírtál nagyidról. Amikor kiborulok (pedig nekem nem nagyon van miért), akkor én is mindig ilyenekre szoktam gondolni. Hogy régebben sokkal nehezebb dolguk volt a nőknek, mégis boldogultak, szóval befoghatom a számat. Ráadásul az én fiam még alszik is éjjel.

Na megyek én is aludni. Jó éjt!

szuszu

Sziasztok!

Csak két gyors kérdés:
A szilvát, paradicsomot és őszit bioboltból veszitek? Vagy honnan? Szóval ami nem idény növény, az gondolom a bioboltban is csak olyan van, ami nem természetes úton termett, nem?

A másik, meg hogy akik már hozzátápiznak, de még szoptatnak: Nálatok hajlandóan a lurkók inni? Mert én ezen aggódom, sztem már nincs annyi tejecském, de Levi mostanában fele annyit eszik hozzátápiból mint mondjuk két hete és egy kortyot sem hajlandó inni sehogy. Illetve egyetlen lötyit elfogad pár kiskanállal: sinlacos, ezért azt nagyon higítom.

Szuszu, nem hiszem, hogy a sinlactól, mert az elején nem volt, csak a spenót óta.

Köszönöm a köszöntéseket.

Sziszka, amiket feltettem, még nincsenek a picassán, majd ma pótolom...sajnálom, nem is értem mi lehet a baj. És ha rákattintasz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Sziszka.. hát igen, sajna esélyetek sem volt, én meg nem emlékeztem ki az, aki még írta hogy szíve csücske.. és nem akartam Barbit "szarban" hagyni .. meg nagyszülőknél úgysem volt szék... és párom mondta hogy rábólintva... egyébként ez nem stokke.. szerintem Barbi lehet tud Neked lőni Stokke ot... :wink:

bárki csinálhat ilyen képet :wink:

Szuszu én is szeretem ezt a szakácskönyvet.,

Sushy ez az én szerencsém.. bejelentkezett védőnéni, hoyg jön ma olyan dél körül.... 8)

Mecsi drága kitartás!
tegnap nekem is el kellett mennem itthonról levegőzni egyedül.. fiam aludt, addig apa felügyelte volna
:oops: :lol: kb 3 percig, mert amikor leértem, már az ablakból integetett :lol: így visszamentem érte, felöltöztettem és sétáltunk egy nagyot!

megjött citológia eredményem p2 .. HPV még nem jött meg.. remélem az is rendben lesz...

Szép napot,! :roll:

Csenge az én nagyim is mindig ezt szokta mondani a 6 gyerekével , hogy túlaggódjuk a dolgokat! 8) nagyszüleim 13an,/9en voltak testvérek..... kellett a segítség a földeken :wink:
Vendég

Sziasztok!

Panna, én Pickwick gyerekteát, valamint Herbária babamosoly teát készítek felváltva. Mindkettő nagyon finom, nekünk a tuti befutó a babamosoly. Még mi is isszuk. :D :oops:

Mecsi, nagyon jók a képek. :) Ügyes Áron, sokat fejlődött.

Fáradtság...én nem panaszkodhatom (nekem sincs nagyon miért), csak a fogzás nehezíti a pihenést, de ez sem sokáig, és az a rossz, hogy minidg egyedül vagyunk. Az a felfogásom, mint Szuszu-é, van akinek ennél sokkal rosszabb. Ezt vállaltuk. :) Nálunk apa egy héten kb. 1 napot van itthon hétvégén, nagyik 250 km-re, barátok 180-ra, szóval elvagyunk. Néha kicsit kiakadok, de hamar elmúlik. Lesz ez jobb is. :)

k.a.t.i.c.a

Katica, Ti nem párod anyukájáékhoz költöztetek szülés előtt? Mintha az rémlene. Vagy az csak átmeneti volt?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Üdv Mecsi újra itt! Nagyon édes Áron még mindig! Jobbulást neki!!! Ja, és Beni is ugyanígy szopogatja a járóka rácsát! :) Nem tudom, hogy mi lehet benne olyan finom :)

Boni, örülök, hogy jó lett a rákszűrésed eredménye! A HPV is biztosan jó lesz! ;)

Aproo, szerintem üvegest adnak a lányok ezekből a zöldségekből, gyümölcsökből, illetve a fagyasztottat dícsérték még nekem ismerősök, mondjuk ősziből...

Szuszu, jó, hogy Te is jöttél végre! Már azt hittem, hogy valami gond van! :(

Fáradtság... Hát, igen. Szerintem még jó darabig azok is leszünk, hiába alussza végig a baba esetleg egyik-másik nap az éjszakát!

Tegnap voltunk vásárolni, gyerek a bevásárló kocsit toligatva elaludt, úgy kb. 1-1,5 órát aludt így az auchanba! :) Aztán hazajöttünk, kajcsi, mi is vacsi (most nem fogyizunk... :oops: ), aztán fürcsi, és szopi közben bealudt. 22-kor már le is tudtam tenni, és aludt, keményen 0:20-ig... :cry: Kis szopi utána, és végül 4 után kelt újra, akkor tápi, majd 7kor már megint fent volt... Aztán nagyágyban együtt szopi, és végül 9-kor keltünk! Szóval ezek mennek nálunk mostanában!

Ja, és egyébként a napi 1 kakiról 2-re váltottunk, ami kicsit hígabb is, szóval gondolnám, hogy a foga a ludas... Még mindig! :)

Na most szaladok, mert sír a kiságyban, aztán még igyekszem jönni, és reagálni!

sophie27

enyém gyerek sem iszik meg semmit, de nem aggódom mert biztos szól a mikor szomjasha keményebb a kakija akkor az ebédbe belekeverek kis gyömit is.
alma, körte kaphatótélálló a biopiacon.öszibarackot piciüvegeset veszek sintén as biopiacon.kifejezetten kicsibabáknak csinálják elvileg lekvár, de hozzáadott cukor nélkül és talán hőkezelve van, hogy eláljon?ezt nem is tudom , de legközelebb rákérdezek...
Vendég

ja és nálunk mostanság sok kaki vankb.2-4 / nap
pl. az ebéd estére már kijön,szóval hamar átszalad rajta :roll: remélem ez nem baj, nem aggódok mert a kb 100grammot hetente magáragyüjti :)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Tegnap elkiabáltam a dolgot. Mindig így járok! Mert Andris két átaludt éjszaka után most úgy döntött, hogy ő bizony nem fog a saját ágyában aludni, hanem csak velünk (pedig mindig az ágyában alszik). Szóval eleinte keltem, szoptattam, visszatettem, de aztán fél 5-kor megelégeltem és odavettem magunk közé. Így aludt mint a tej, de én sajnos nem tudok így pihenni, mert nekem ez nagyon kényelmetlen. Fáj is a fejem. Na mindegy, talán a következő éjszaka jobb lesz. Nem tudom mi történhetett. Gyanakodtam arra, hogy mivel már két napja csak kis bogyók jönnek ki belőle, talán a hasa fáj, vagy az is lehet, hogy rosszat álmodott és kellett neki anyuci.

Aproo, én csak almát és banánt adok neki frisset, a többi üveges. Kecskeméti őszibarackot szoktam keverni, meg birsalma-körtét. Ez utóbbi nagyon finom pl. sinlaccal is. Állítólag most akciósak a kecskeméti gyümik a tescoban. Ha jól tudom, akkor 159 Ft-ért adják őket. Szilvát nekem is kéne venni. Bár a mi védőnőnk a Sziszkáékéval ellentétben azt mondta, hogy eszembe ne jusson szilvát adni 1 éves kora előtt a gyereknek. Mindenki mást mond, ezen igazodjon ki az ember lánya :(
Egyébként Málnushoz hasonlóan Andrisnak sem jött be a cékla, pedig nagyon finire megcsináltam. Nálunk a kedvenc a krumpli-alma-sütőtök kombó.

Íme az én kis teknősbékám:

Kép

szuszu

Andris, de drága!! :D

Apróka, nem mi a saját lakásunkba költöztünk haza, mivel Pesten csak a munka miatt laktunk albérletben. Így nem kell albit is fizetni, meg lakáshitelt is. De lassan el kell gondolkodnunk az albérletkeresésen, mert nekem januártól kellene dolgoznom 4 órában. Esetleg nem tud valaki a déli, dél-keleti kerületekben jó megbízható albit? Mondjuk Zuglón is gondolkodtam, mert nagyon klassz kis csendes hely, illetve egy része biztos. :)
Szuszu, ha jól emlékszem Ti ott laktok, ugye? Neked mi a véleményed róla? (Lehet ezt off-ba kellett volna, elnézést. :oops: )

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!
Én paracsicsomból, meggyből és szilvából saját kertit csináltam a fagyasztóból. A paradicsomot kicsit megpároltam (egészben van lefagyasztva) Málnus imádta.
Teát mi iszogatunk csőrösből, de egyenlőre még minimális mennyiséget, ismerkedik az ízével, mi Hipp Málna csipkebogyót adunk :) A kakik nekünk is sűrűsödnek, szerintem a fogacska lesz az oka, de még nem látok semmit.
Apró: nincs mire kattintani, csak a szöveget látom, amit kép címnek adsz...szóval légyszi tedd fel....

A banán barackal jó ötlet, így tuti nem fogja meg a hasát, köszi Szuszu :)

Mecsi: Áron képei nagyon édesek, és Csengi és jól mutat a házfalon :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: