A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

hahó

erika: apukádnak jobbulást!

berni: boldog névnapot!

zöldi: viszont ha csak 24órás tejcsit fagyasztok akkor tele lesz a fagyasztó pár nap alatt sőt nem gyözöm venni a fagyasztópoharakat(jó drágák, a zacsik is) apa szerint meg üvegben nem szabad fagyasztani.. ugyanis 24óra alatt nem jön le 100 sem csak kb 70 ami meg egy fél evésre elég regusnak. hm. sztem kidobálom amik bent vannak csak az e haviakat hagyom még meg, és ezentul csak 24órásat fagyasztok, az e haviakra meg már ugyse lesz sükség sztem, mert még van elég tejcsim.
na megyek mert sirás van

Kép
andy30

ja és ma voltunk 3hós oltáson, egy hős volt, nem is sirt csak abban a pillanatban amikor megszurták utána abba is hagyta:) kapott rotát is a felét kibukta de sebaj mit nekünk 34000ft:) :roll: most meg fáj tőle a pocija ugy sajnálom:( lefektettem remélem mire felkel meg estére nem lázasodik be multkor mondjuk megusztuk remélem most is igaz éjjelre adtam neki egy fél lázkupot sztem ma is kap. a hely is remélem most se fog bedagadni v ilyesmi..

Kép
andy30

Berni: nekem Aventes bimbóvédő van. Éa azért kellett a mini, mert a normál nem fért bele Kiskobold szájába az elején :oops: :P

Susy: Kristóf is totál megszokta, és ezzel is úgy szív, hogy néha horpad a homlokom :lol: :lol: :lol: úgyhogy nálunk is így marad...

Most alszik kint a napsütésben. Lekopogom, de már több mint 1 hete működik így a dolog, nagyjából fixnek tűnik, és ez biztos jó lesz majd a későbbi délutáni alvás szempontjából :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Andy!
én is ritkán tudok egy nap alatt elég tejet összegyüjteni. ezért van hogy több ,mint 24 ora múlva fagyasztom le. :?
szerintem ne dobd ki a tejcsit!

Gabi!
Ez az, jól megvagyunk vele. Engem nem zavar! :wink: :lol:
susy75

Hunor 3 órája alszik kint. Én nem gonoszkodom, hagyom aludni, ameddig akar. Ezen a délutáni nagy alváson kívül napközben inkább csak bóbiskolni szokott, kb. félórákat. Amikor korábban átaludta az éjszakát, akkor is megvolt ez a hosszú napközbeni alvás.

Zöldi! Ma megmutattam hunornak, hol van a piac, meg rendszeresen viszem magammal a konyhába mikor főzök, hogy idejében ellesse a mesterfogásokat! :lol:

Erika! Jobbulást a kisfiadnak meg apukádnak!

Kép
Kép
szeles4

Szeles: ez nálunk is így van, ez az egyetlen hosszabb napközbeni alvása, ezért én is hagyni szoktam :) Kint van a bébiőr, az vigyáz rá és néha én is megkuksizom :lol:

Kép

Kép
gabilany79

húúú mi is olyat sétáltunk! igaz majd megszakadtam mire lecipeltem a babakocsit, de megérte..csodás idő van kint!

a konyhaművészettel mi is ismerkedünk,ma rozmaringos-hagymás krumplit sütünk , rántott hal és rántott sajtgolyó lesznek mellé.

Kép
eszterke24

Mindenki kihasználta a jó időt egy nagy sétára :D

Mi is jó nagyot sétáltunk, de ahogy hazaértünk kipattant a drágám szeme. Most a játszószönyegén beszélget a Macikával. :)

Kúp:
Én úgy tudom, hogy 3 hónapos korig kell felet adni és utána lehet egészet.
Vendég

Ma bevitte a párom a papírokat az állami támogatásokhoz mindent ami rá volt írva. Erre mondják neki hogy kell az én személyim, lakcím kártyám, adókártyám és magánnyugdíj pénztáras kártyám. Na már most, nekem adókártyám kb. 6 éve elveszett azóta nincs csak az adószámom van meg és a magánynyugdíjas kártyám sincs. Ilyenkor mi van?? Most akkor ezeket intézni és csak utána tudjuk leadni? Akkor sajnos elesünk 1 v. 2 hónap GYES-től.. Éljen. :cry: Tapasztalatok?? Tényleg nem lehet nélküle?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Más: Megint elkezdett barnás folyásom lenni pedig hétfőn mindent rendben talált a doktornő. Vélemény?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
Magánnyugdíj pénztáras kártya?? Az mi a fészkes fityfene??? :shock: Sosem hallottam még ilyenről. Az adókártya is minek? Nem elég a szám??? Nekem a személyi, taj, lakcím és adószám kellett. Ha tudod a számod, annak elégnek kell lenni!

barnás folyás : passz... Nekem semmim nincs, de mégis szaglok... kezdek aggódni.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]Z írta:öldi!
Ezekkel a nappali alvásokkal marhára vigyázni kell! Nem szabad hagyni!!! Gonosznak kell lenni. Tegnap Zsófi is aludt egyhuzamban 3 órát. Lehet ezért pörgött annyit éjjel.

Berni! Nekem kb egy-két hete kezdett el Hacsi napközben ébren lenni két szopi között max. fél órát! Eddig hajnaltól estig szinte csak zabálni "kelt fel". Próbálok neki minél több "programot" csinálni, pl. napi 2 séta, ébrenlét alatt játék, és nagy beszélgetések, üzlezekbe járás - hogy minél több inger érje... De pl. tegnap éjjel egyszr 5 órát, utána meg négyet aludt! Azt is egy átaludt nap után. Szeszélyes egy nőci ; :)

[quote]M írta:i tartottak visszamaradott buksitartásnak?
mert nekem szépen tartja, de ha hanyattfekvésből emelik még nem nagyon.. ez baj???? dokinéni csinálta de nem mondott rá semmit

Eszterke! Ha csak lusta, és azért nem emeli, akkor nem baj, mert ki fogja nőni. De h nem TUDJA emelni, akkor fejleszteni kell, mert nem növi ki. Ilyenkor általában egy lazább izomzat, vagy letapadás a ludas. Nézesd meg szakemberrel.

Niki! Hol van az az invázió? És ilyen mammut méretek is vannak? Tök jó volt, hogy összefutottunk! :)

Trombi! Dévényeshez menj! Megéri!

Susy! Én (és a tesóm...meg a La Leche Liga...) 1 napot ajánl. Tudom, hiogy van, akik 48 órát mondanak, de az a te döntésed, hogy melyikre hallgatsz.

[quote]D írta:e úgy tudom, hogy 5 kiló felett egész kúp kell. vagy nem?

Tesómék 6 kilótól tolatják az egészet.

Trombi! Ti mennyire laktok HÉV-közelben?

[quote]z írta:öldi: viszont ha csak 24órás tejcsit fagyasztok akkor tele lesz a fagyasztó pár nap alatt sőt nem gyözöm venni a fagyasztópoharakat(jó drágák, a zacsik is) apa szerint meg üvegben nem szabad fagyasztani.. ugyanis 24óra alatt nem jön le 100 sem csak kb 70 ami meg egy fél evésre elég regusnak. hm. sztem kidobálom amik bent vannak csak az e haviakat hagyom még meg, és ezentul csak 24órásat fagyasztok, az e haviakra meg már ugyse lesz sükség sztem, mert még van elég tejcsim.

Andy! A zacskóba beleöntöd, beteszed (állítva) a mélyhűtőbe, következő nap meg hozzátöltöd. Egészen addig, amíg tele nem lesz a zacskó/doboz...
Hát ja, üvegbe ne tedd!!!

Szeles! Köszönöm, hogy jól neveled a fiadat! Piac, konyha...takarítottatok már együtt? ;)

Kép
zölddisznó

Aida!
Végül is megvetted a Brendonban azt a fejlesztö játékot ,amit egyszer belinkeltél ide?

Zöldi!
Okés, köszi a választ. :wink:
Akkor ezt az utántöltögetést Aventes pohárral is megtudom oldani. Mivel én se tudok olyan gyorsan egy evésnyit összegyüjteni! :? :?
susy75

[quote]A írta:ndy! A zacskóba beleöntöd, beteszed (állítva) a mélyhűtőbe, következő nap meg hozzátöltöd. Egészen addig, amíg tele nem lesz a zacskó/doboz...

zöldi: de akkor nem uolyan dátumú tejcsik kerülnek össze..az nem baj?

különben még nem vettem olyan zacskókat mert drágállottam. az aventes dobozaim nemrég fogytak el, de most kidobom belőlük a decemberieket és akkor felszabadul pár.

eddig még hősies a kisasszony se láz se semmi koppkopp! és már megint aludt ma 4et ebből 3 a kiságyban 1-1 órák hason! remélem ez marad igy, h ilyen jól el fog aludni nappal is, megtört a jég! csak az aggaszt, h mindig bal oldalt van a feje ah alszik hason. hiába forditanám át neki vissza rántja :( majd dévényesék jövő héten megmondják!

ja és ma dokinéninek mondtam h kb 7x eszik egy nap és megint sokallotta! azt is h milyen kövér :roll:
6470 g egyébként és pont h azt néztem most kevesebbet hizik mint egy hónapja. akkor másfél kilót hizott egy hó alatt most meg "csak" egyet. és mult héten mérte védőnéni azóta 17 dekát hizott, azelőtt meg 3-40eket hizott per hét :lol: szoval sztem le fog mostantól lassulni..ugye lelassul innentől azt olvastam?.

mindenesetre ez a dokinéni sose örül h igy hizunk :?

andy

Kép
andy30

csak az elsőt szerettem volna idézetbe:)

Kép
andy30

Mági, elvileg az OTP-s magánynyugdíjpénztárnak van és még meg is mutatta a páromnak.. :shock: Én is úgy tudtam hogy az adószám elég. Azok rajta is voltak a papírokon. De a csaj erősködött a páromnak hogy kell a kártya... És kaptunk egy felszólítást hogy 15 napon belül pótoljuk. Az nem fog menni, annyi idő alatt nem is tudok igényelni adókártyát.

Susy, sajnos nem mert elfogyott az összes pesti üzletből és a vidéki üzletekből is ami még szüleimhez közel lett volna.. :( Most azt várom hogy legyen megint készleten és megvesszük eredeti áron az anyaságiból.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja és dokinéni szerint csak 5x kéne ennie egy nap :roll:
nektek hányszor esznek a babók? nálunk a 7 a legkevsebb..néha több is:)
hogy tegyem át 5be??mos is próbáltam kihuzni fürdésig, próbáltam h aludjon v vmi, de muszáj volt adni neki, mert nyügösködött. azóta meg nyugi van. szal ma igy megint 7evés lesz:)

Kép
andy30

Andy, igény szerinti szoptatáson vagy, nem? Akkor meg annyit eszik a baba amennyi jól esik neki.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Andy! Persze, hogy nem baj!

Kép
zölddisznó

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 22:36-kor.
Vendég

[quote]j írta:a és dokinéni szerint csak 5x kéne ennie egy nap Rolling Eyes
nektek hányszor esznek a babók? nálunk a 7 a legkevsebb..néha több is:)

Andy!
Vinzent még most is naponta 8-10x eszik! :wink:
susy75

Bocika!
Vinzent 5260 gr és. Akkor hasonlóak a fiúk!!! :wink: :lol:
susy75

Bocika! Hunor ennyi idősen grammra ilyen súlyú volt! :lol: Ügyes volt Marcika!!

Andy! Doktornéni nem százas! A baba annyit és annyiszor egyen, amikor csak akar! Nekem Zalán 3400 grammal született és 3 hónaposan 6800 volt. Duci volt, igaz, de most 132 cm-es dalia, 32 kg-mal, ami teljesen normális!

Életem legsósabb sztrapacskáját hoztam össze. A férjem ma 8-ig dolgozik, de azt üzente, ez jelent valamit, úgyhogy siet haza! :oops: :lol:

Pár fotó a játékos fiamról:
Kép Fürdés előtt tegnap
Kép Játszószőnyegen
Kép Mindkét kezemet használom!
Kép Zalán verseket olvas

Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Andy! Ekkora babának 5x egy nap??? Ez bolond!

Voltunk mi is doki néninél, kapott Gergő antibiotikumot, de a mi doki nénink meg kezd egy kicsit szétszórt lenni. Rengetegen járnak hozzá és nem tud úgy figyelni ahogy kéne. Ja és persze mindenki ki volt akadva, hogy a 2 hónapos gyerekemmel soron kívűl bementem.
Voltunk csípőszűrésen is, mutatta a doki hogy tornáztassuk, de semmi komoly, erre most nézem a papíron, hogy széles pelenkázás és ruginadrág viselése. Most akkor ez mit jelent?

Apukám lába nem lett jobb, azt mondták valami gyulladás,kapott infúziót és ennyi. Sajnos a bal lába egy baleset miatt egyébként is rossz, most meg a jobb így most szegény tolószékkel közlekedik.
Köszi a jókívánságokat, remélem helyre jön.

Kép
Kép
Kép
erika26

Susy, Szeles: köszi!

Szeles: nagyon édesek a fiaid. És Hunor milyen ügyes!!!

Erika: jobbulást apukádnak!

Hát a fiam egy kicsit nyűgös, de nem lázas. Ez most normális?
Vendég

Erika: jobbulást apukádnak.

Boci: normális, Kiskobold még másnap is elég nyűgös volt láz nélkül. Dolgozott benne az oltóanyag...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Szeretnék Tőletek véleményeket kérni a rota vírus elleni oltásról, mivel teljesen tanácstalan vagyok! A neten olvasgattam a témában, ahol több infektológus javasolja, ( bár lehet, hogy szerződött az oltóanyaggyárral) viszont a gyerekorvosunk nem kifjezetten.
Ki mit tud róla? Esetleges mellékhatások?
csurimuri

Én ma azt terveztem, hogy House-zal fekszem le...de nem jött össze. Még játsszunk egy kicsit, talán így sikerül éjjel aludni.
Pusszancs!

Kép
zölddisznó

boci: látod, titeket megdicsér a doki minket meg majdhogynem letol :roll: mind1 nem érdekel, már megszoktam h mindenki egyből azt mondja regusra h "milyen jó husban van"! én örülök neki speciel:)

simán szoptatom ugyanugy nem érdekel.

csuri: mi most adattuk be a rota 2.felét, össz. kettő kell és együtt 34ezer ft :oops: receptre fel kell iratni és 4hét elteltével 2 részben adjk(két külön recept) aszem 6hetes kortól lehet de ez nem biztos mi 2hósanm eg most 3 hósan kaptuk. szájon át adják be, finom édes:) arra kell vigyizni neh kibukja mert elég drága:)
mellékhatás:doki mondta lehet h kaki másabb lesz meg kis hasfájás. elsőnél du. fájt a pocak de homeos bogyótól jobb volt, estére meg mr megszünt. most 2tól kb 2x panaszkodott miatta kis hasfájás de kis infacolt elég volt rá. kaki meg uolyan, ugyh ez semmi sztem. azért nem javasolja mindenki mert állitolag itt magyarországon elég ritka h elkapják és mivel nagyon drága nem elég indokolt, de mi mindent be szeretnénk adatni neki amirőlhallunk és a legkisebb értelmét is látjuk. emiatt viszont prevenart csak féléves kortól kezdjük, mert eccerr 3at nem lehet beadni.

ja és kérdeztem dokinénit meningococcusról és aszonta azt csak 1éves korban kell :roll: nem azt mondta itt vki h féléves korig támogatja a tb 50%al? akkor nem értem ezt a dokit.

andy

Kép
andy30

Andy:
[quote]k írta:érdeztem dokinénit meningococcusról és aszonta azt csak 1éves korban kell
ez fura, mert mi múlt hónapban már megkaptuk :? Amúgy 1 éves korig 55%, 1-2 éves korig 25% a TB támogatás...

Kép

Kép
gabilany79

Andy!

A mi dokink meg azt mondta, hogy ha a Rota ellenit is beadattuk volna, akkor ma 3 oltás kapott volna Gergő.
De így csak a 2. hóst és Prevenart adta.

Én most Gergőnek nem adatom be a Rota ellenit úgy döntöttem. Egyrészt, mert sokat bukik és nagy az esélye, hogy kijönne belőle (és hát nem olcsó). Másrészt most hogy nem rég elkaptuk ezt a Calici vírust rájöttem, hogy van más betegség is amitől ugyanígy lehet hasmenés, hányás. Harmadrészt pedig mellékhatásként Daninak ott volt az oltástól a hányás, bukás (Ő abszolút nem volt bukós - na most akkor Gergőnél ennél rosszabbra számíthatok és még hasmenés is).
De aki úgy érzi és minden rendelkezésre áll ezen a téren az adassa be, mert ártani nem árt vele a gyereknek.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Egyik ismerősöm is 3 hónaposan adatta be a Mening... oltást!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Köszi andy!

Mi is hasonlóan gondolkodunk, dokink sem tartja indokoltnak, szinte azt vettem ki a szavából, hogy 4-5 napot ki lehet bírni a László kórházban-hát köszi inkább én nem kérnék belőle.
Egyébként nekem több ismerősömnek a csemetéje megbetetgedett a rotától, elég rossz bőrbe kerültek szegénykék.
Az ára tény, hogy elég húzos, de ha véd, akkor már megérte...
csurimuri

Egyébként szegény Gergőm nagyon sírt. Valószínű Ő érzékenyebb lesz az oltásra. Dani strammabb volt ebből a szempontból, viszont Ő belázasodott. Gergőnek délutánra megint olyan hurutos lett a széklete, bántotta a hasát, szutyog az orra is.
Mérges voltam, mert egy roma család beteg gyerekei is bent voltak a váróba, pedig tanácsadás volt és ilyenkor egészséges gyerekek mehetnek csak. Én sem vittem múlt héten Gergőt, hiszen náthás volt.
Ja és a lábát is fájtatta így előrébb hoztam a fürdést. Meg bekentem aloe vera-s géllel és enyhítette neki. Étvágya sem volt olyan jó mint szokott.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csuri!

Igazad van! Ha nem lenne Gergőm ennyire bukós én is beadatnám, de erről most így le kell mondanom.
Két részletbe pedig ki bírja az ember az oltás árát. Ha van egészségpénztári tagságotok állítólag arra is lehet.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!

Reméljük azért így is megmenekültök(ünk) ettől a "kórságtól", nagyobb korban (kb. 3 évtől) már jobban bírják a törpök, mivel a kiszáradás veszélye kisebb-legalábbis így magyarázták nekünk. Sajnos főleg a csecsemőkre, kisdedekre veszélyes.
csurimuri

gabriell: sajnálom h ilyen érzékenyes a kis buksijaid de azért tullesztek rajta! remélem azért addig már nem kapunk el semi ami ellen a prevenar van, mert nekünk a doki csak félévesen adja az elsőt :x nem értem én ezt. lehet rákérdezek telefonon a köv. kötelező oltás előtt h ne adjunk-e be akkor is vmit meningot v prevenart. de itt mindent modnasni meg kérdezni kell!! :evil: na mind1 nem bosszanotm magam inkább megyek pihizni és figyizni a kislányomat h nem lázas-e de biztos nem mert kupot iskapott meg a multkoritol se volt az:)

csuri: adassátok be sztem. amugy mi is egészségpénztárrol fizettük amugy huzos lenne.

jóét mindenkinek

andy

Kép
andy30

Zöldi: neked is volt először izomlázad combtájon a kengurus sétától vagy én vagyok ilyen kelésgyenge? :roll: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG NEVNAPOT MINDEN ZSUZSANNÁNAK ÉS ZSUZSÁNAK!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Jó reggelt!

Hunor újra 7 órát aludt éjszaka, 4-kor evett és fél 7-ig aludt tovább! :lol:
Fő a húsleves tarjából, lesz hozzá töltike, meg a főtt húshoz sóskamártás, főtt krumpli.

Múlt hétvégén nem voltunk otthon a szüleimnél, de a Kocsonyafesztivál miatt most se megyünk, jövő héten meg a párom forrós. Így hát én hívtam most őket hozzánk, pénteken jönek is. Olyan aranyosak, tisztára fel vannak dobva, mondták, hogy alaposan nézzem át a programot, mire érdemes kimenni. Szédületes forgatag szokott itt ilenni ebben a 3 napban és rengetek program, kirakodóvásár stb.

11-re megyünk dévényes nénihez, majd utána jelentkezem.

Szép napot! Laura

Kép
Kép
szeles4

Hu Laura, pörögtök ti rendesen! :lol:
Drukk, hogy mident rendben találjon a dévényes néni!

Én megjártam a nőgyógyi dokit, minden ok odabent,csak a méhem adta meg magát és hátradőlt... :roll:
Kiirt a doki fogigátlót, ha akarom használni... :roll:
lehet már letárgyaltátok, bocsika, de szed valaki CERAZETTE fogigátlót???Vélemények róla????

Na és tegnap volt a farsangi bál az oviban a fiuknak, az ovonéni előtte egy nappal este szolt, hogy aki tud, jöjjön jelmezben másnap.Kösz... :evil: Igy hát tegnap éjjel nekiálltam jelmezt késziteni.Robi katicabogár akart lenni.Huni kalóz.
Ime az eredmény:
Kép Kép

És a félelmetes maszatos kalózom! Este nem lehetett levtni róla, ebben aludt, persze vacsinál összekente és ma reggel másat kellett adjak rá, mert ma megint be kellett öltözni, jönnek lefilmezik őket a helyi TV.
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

és a hugica fürcsi után:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida:
felirtuk Nóelt a várólistára :wink:

Zöldi rég nem tettél képet lánykádról!Vagy csak én nem voltam rég :roll: :oops:

Susy:
az is lehet, hogy sokat fog aludni az utazás miatt és nem kell másfél oránként szopiztasd! :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti! Nagyon ügyes vagy, le a kalappal! Szuper jelmezek!

Én is Cerazette-t szedek, egy hete. Egyelőre nem érzek mellékhatást, hacsak az árától való erős megszédülést nem számítom annak.

Kép
Kép
szeles4

Köszi Laura!
Hát nem tudom. Egyfolytába kell szedni, szünet nélkül, nem?Hallottam olyant is, hogy apaszttta a tejet... :?: :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

H, az árát még nem is kérdeztem...Mennyibe kerül egy doboz, vagy levéle, vagy hogy árulják?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nekem olyat írt a doki, amiben 3 levél van, azaz 3 havi adag, ez 7880 pénz volt.

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!

Márti! Köszi a névnapi köszöntést! Én is kívánok boldog névnapot a többi Zsuzsának is!
Én fogigátlóként Mirenát tetettem föl (hormontartalmú spirál). Aki nem akar 1-2 éven belül kistesót, annak szerintem nagyon jó megoldás. Igaz, ez is húzós árban van, de 5 évre ad megoldást. A Cerazette mennyibe kerül?

zsebi_baba

Gyorsabbak voltatok... Akkor a Mirena nem is olyan drága!

zsebi_baba

Laura: :shock: jó drága!
Én valahogy félek a fogigátlótól.Nekem ugy bekavart a ciklusomba, hogy alig tudta a doki helyrehozni...Volt ugy, hogy 3 hónapig nem jött piri aztán meg 2 hónapig nem akart leállni...És ezt fogigátlónak köszönhettem.Mondta is a doki akkor, hogy ha akarok gyereket ,ne szedjek többet. De most megkérdezte, hogy akarunk-e még,és mikor mondtam nem, akkor irta fel.

Kép
Kép
Kép
f.marti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: