[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Élet a vetélés után babásai! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Csigu :lol: :lol: Miért tűnne el a két csík?? amíg nem mentünk az első vizsgálatra, én is állandóan nézegettem, ott van-e tényleg :wink: :wink:
Minden rendben lesz, nyugi!!!

Annus :lol: Remélem, azért mi előbb megtudjuk... Bár, ha kiscsaj, biztosat csak akkortájt mondanak, igaz?? Mitől fulladsz?? :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Madaran!

Nekünk azért derült ki a 25.héten,mert addig nagyon takargatta magát!!!!Törökülésben ült és a köldökzsinór is az ölében volt!Aztán a 25 héttől már nem szégyenlős!Mindig megmutatja h tényleg kislány :wink:

Hogy mitől fulladok?Na majd megtudod te is :lol: :lol: :lol: Néha a baba nyomja magát felfelé...és így összeszorul a rekesz!

Ma megállapította a férjem h egyre kevesebb a helye :lol: Nagyon szaki lett a témában :lol:

annus11
 
 


Hát remélem én is eljutok odáig, hogy kirúgja az oldalamat a babóca. Most azért bizakodom és remélem jól kapaszkodik bent a kis bestia. Persze azért az emberben benne van a félsz. De most minden rendben lesz.
Felteszem a tesztemet, mert ti már rég láttatok ilyet :lol: ti már az eredményt élvezitek, vagy hamarosan fogjátok :lol:
Kép
csige-bige
 
 

 
 

Csige-bige!

Nagyon gratulálok!!!!
Most végülis melyik dokihoz jársz?A SOTE-ra?
Szülni is ott fogsz?Mert a Kisfalvi is ott van..a SOTE II-n.

Wruska!

Jól írta Tücsök,és Merszi hozzátáplálása is a nagyfiával teccc :wink: csak anyatejes babánál 6 hónapig elég a tejci...utána lehet gyümizni majd később főzelékek,tejpép stb...de minél tovább csak anyatej van annál jobb :wink:

És tényleg vannak fejlődési ugrások amikor a baba többet igényel..esetleg többször akar szopizni...először 6 hetesen,utána kb.3-4 hósan ahogy te is írtad.Igazából nagyon változó...van amelyik babánál nem annyira érezhető,de van akinél nagyon..de úgyis fogod érezni és tapasztalni :wink: ...általában úgy van h olyankor a pici többször szopizik és ezáltal több tej is termelődik,szal alkalmazkodik a kínálat a kereslethez.

Márk néptáncfellépése nagyon jól sikerült..büszke is vok rá :oops: :wink:
Hog-yhogy bírom a sportot is?!Igazából nagyon nagy szervezést nem igényel ,mert délelőtt a nagyok oviban,csak Olikára kell anyunak vigyázni..nagyon kell a mozgás...attól sokkal jobban érzem magam :wink:

Hajninak Gratula!!!!!!!!!!!

Merszi!

Jó kis alvókája van a picikédnek :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nem is tervezem korábban bevezetni a gyümölcsöt én sem, mint 6 hó - mert addig igenis bírom tejjel:wink:

A kiváncsiságom igazából afelé irányulna, hogy hogyan adtátok neki. De Merszi, ezek szerint te szopi után, Panni te?!Alziza?! És minden már itt tartó anyuka?!

Merszi: tényleg rendes kispasid van - találó a neve is:wink: Nekünk nem kellett menni csípővizsgálatra, képzeld. Be volt írva a kiskönyvünkbe, hogy negatív - lehet, hogy valamikor, míg bent voltunk az első 5 napban megcsinálták neki? Nem rémlik, hogy elvitték volna a gyereket bárhová is. :shock:

Csige: csak pozitívan:lol:

Kép
wruska
 
 


Maradok az új dokinál, nagyon szimpi és hát lelkesen vizsgálgatott. Szóval elnyerte a bizalmamat. A SOTE II-n maradok, mert ez a doki is ott van. Ha összefutok a régi dokival akkor tuti nagyon ciki lesz, de majd túlélem valahogy.
Az éjjel arra ébredtem, hogy fájdogál a bal petefészkem, úgy mint amikor a clostit szedtem. Remélem minden rendben van odabent. Néha még most is van az az enyhe fájdalom. Próbálok pozitív lenni, de azért félek egy kicsit.
csige-bige
 
 


Wruska!

Alapból a kórházba meg kellett volna nézni a csípőt, de nem tették. Azon a héten mindenkinek azt mondták intézze maga :twisted: :twisted:
merszi
 
 


Wruska!

De hat hetesen el vitted csípő UH-ra?Még ha nem mondták akkor is.Sztem nagyon fotnos..pont most hallottam egy esetről h a kifiúnak 4 hósan derűlt ki h kengyelt meg terpeszpelust kell hordania....és 4 hónaposan egyre nehezebb helyre hozni..mert akkor már mozogna stb..minél kisebb a baba sokkal könnyebben és gyorsabban helyre jönnek a picik..szal sztem vigyétek el mindenki akinek most pici!!

Úgy kezdtem a hozzátáplálást gyümivel h először csak 1-2 kanalat adtam nekik szopi után(bár tudni kell h az én srácaim azonnal egy kis üvegeset bevágtak) :wink: ..aztán szép lassan adtam nekik szopi előtt is és idővel kiváltotuk a tízórait gyümivel.

Csige-bige!

Normálisak a kisebb nagyobb fájdogálások,szúrkálások a terhesség alatt bármikor..szal ne aggódj és csak pozotívan!!!++++++++++

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Köszi Panny. Egyenlőre még el se tudom hinni. Egyáltalán nem bíztam ebben a hónapban mert a peteérés után legyűrt az influenza és meg voltam róla győződve hogy így nem lehet baba. Azt mondta a doki, hogy ilyenkor úgy működik a szervezet, hogy mindent vagy semmit. Hát nálam mindent :lol: Tényleg nagyon bízom benne, hogy most nem lesz semmi probléma. Hozzáteszem mi is olyanok voltunk mint a nyulak :lol: nem kétnaponta ahogy a nagy könyvben meg van írva, hanem naponta kétszer :lol: :lol: meg is lett az eredménye, mert akkor fogant szerintem :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Csige! Gratulálok!!!!

Wruska!
Én a déli kaja előtt próbálkoztam az almával. Az első kanállal kitolta, aztán a másodiktól elkezdte nyelni mint kacsa a nokedlit. Ugyebár elsőre nem mertem neki sokat adni és teljesen besértődött, hogy nem kap többet. Most délben simán lenyom 200-250 ml főzeléket. Vagyis csak főzeléknek hívom mert igazából párolt zöldség meg gyümi vegyesen. Tegnap kezdtem el a főtt helyett az ici-pici olivaolajon párolt tököt brokkolival. Hát mondtam is apának, hogy lehet hogy áttérek a babakajára, mert nagyon fincsi lett.

Anyukák!
Ha már egy hónapja kiváltottam az egyik étkezést főzivel, akkor hogyan kell tovább lépni? Melyik a következő étkezés amit ki kell váltani és mivel? Főzelék, gyümölcs, tejpép?

Úgy néztem, hogy sikeresen áttört a második fogacskája Csabinak. Bár még kicsit nyügi, úgyhogy még biztosan fáj neki, de talán hamarosan megnyugszik az ínye. Tegnap este megtörtént az első fogmosásunk. :wink: Ujjra húzható nyuszis "fogkefénk" van. A drágám csak vigyorgott, meg rágcsálta, alig akarta visszaadni. :lol:

tücsökbogár
 
 


Tücsökbogár ez az újjra húzhatós nyuszis fogkefe nagyon tetszik :lol: még nem is hallottam róla hogy van ilyen :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Panni: persze, UH-on voltunk. Már úgy küldtek bennünket haza a kórházból, hogy volt időpontunk. Igaz, onnan majdnem elküldtek, hogy minek akarok ekkora gyereket megvizsgáltatni, azt 7 hetesen kellett volna - én meg mondtam, hogy de hát a gyerek 7 hetes -erre ők - és ekkora?! :shock: Na mindegy. Szerencsére Olivérrel minden rendben volt és nem kellett neki terpeszpelus sem :lol:

Merszi: ez az új rendszer- hihetetlen.

Én is azt gondoltam, hogy először csak szopi után és először a tízórai, aztán az uzsonna és utána az ebéd, reggeli, vacsora. Vagy rosszul gondolom?
Na, majd kiváncsi leszek, hogy fogja fogadni. A kanalazással nincsen gond, a görcsoldót, meg a kamilla teát is így kapta és ügyesen eszik belőle. Kérdés csak az, hogy mi megy befele :wink: De ráérünk még ezzel. Csak szopizzon a kis drágám.

Tücsi:ez a brokkolis cucc jól hangzik. :P Nincsenek új fotóid?

Kép
wruska
 
 


Tücsök!

Sztem már elkezdheted neki a tejpépet..először csak HA-t..a dokival lehet felíratni és uzsira kiválthatod vele a tápit.Én is így adom és így csináltam a srácoknál is.Aztán majd elkezdheted szép lassan a főzeléleket kevés husival is vagy kevéske reszelt sajttal,túróval...

Wruska!

Jó gondoltad,így kell nagyjából a hozzátáplálást..nem olyan ördöngősség :wink:
Mi így csináljuk:reggeli:biojoghurt,tízórai:gyümölcs,
ebéd:főzelék husival,zöldséggel,uzsonna:tejpép,vacsi:táp

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


CSige!
Gratula a 2 csíkos teszthez!

Elárulom, hogy én is teszteltem tegnap, de negatív lett (10 napja késett), aztán mára már megis jött...Mondjuk Márk után még várni szerettünk volna egy picit (még pár hónapot), de aztmondtuk ha jön akkor jön a pici.

Többiek!
Annyit írtatok a hozzátáplálásról, és annyira irigykedem a jóevő babák anyukáira. Nálunk már legalább 1-2 hete alig eszik Márk. Ha 2-3 kanál főzeléket megeszik akkor boldog vagyok. Ma csúcsot döntött: megevett reggelire 1 db virslit meg egy almáspitét! Ebédre 2 kanál spenótot. Még az a szerencse, hogy vacsira mindig benyom 2.5 deci tejpótló tápszert (meg szopizik kicsit). Tényleg idősebb gyerekek anyukái: ti mikor adtatok a gyerekőcnek először forralt tejet. Mondjuk mi már a tejet tejbedarában meg a főzelékekben megesszük, de amúgy még nem nagyon ittuk magában.

Felrakok pár képet: Megnyirattuk a kis egyévesünket, és mostmár olyan kisfiús és nem bébi (szerintem).
Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Vera!
Tutira szakács vagy cukrász lesz a nagyfiú! Tényleg sokat nőtt a hajvágástól, nagyon helyes!
Szerintem a kaja miatt egyenlőre nem kell aggódnod, mert édes kis husipofi. Persze ezt csak én, mint "nagy hozzáértő" gondolom.

tücsökbogár
 
 


Vera!

Tényleg nagy fiús lett Márk! Eltűntek a bab tincsek :wink:

De jó már tervezitek a Tesót! Én is most olyan állapotban/hangulatban vagyok, hogy szívesen szülnék még...de mi már teljesítettük a tervet :cry:
merszi
 
 


Sziasztok,

Csak egy gyors bejelentkezes, mert csak most ertunk haza...

Februar 16-an hetfon 12:46-kor megszuletett Andrew Fletcher Goodwin - 3940g es 56 cm (ez sajat meres, mert itt kint hosszt nem mernek) Maratoni menet volt a pentek hajnalban elfolyt magzatviz utan hetfoi csaszarral, de megerte!!! :D

Majd hozok kepeket es tervezem, hogy egyszer visszaolvasok, hogy kivel mi van. :wink: Csak ido kerdese.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


Szia!

Hajni! Gratula a nagy babához! Sok boldogságot és tejcit kívánok!
Kíváncsian várom a maratoni szülés történetét! :wink:
merszi
 
 


Hú Hajni, ez nem semmi. Én a fotókat is várom :lol:

Mi tegnap fodrásznál voltunk testületileg. A legkisebb közös többszörös sem maradhatott ki a szórásból :wink:
Most olyan nagyfiús lett a kis kópé...



Kép

Kép

Kép
wruska
 
 


Hajni gratula nektek és várjuk a képeket.
Wruska hát nem semmi hogy már fazonigazításra jár a kis krapek, bár ekkora séróval :lol: Nagyon édes, igazi nagyfiú :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Oli nagyon édes! 2 hónapos és már saját fodrásza van!!! :lol:
merszi
 
 


Wruska!

Nem semmi h 2 hónaposan már fodrászhoz kell látogtania..nagyon édes!!! :wink: :wink: :wink:

Vera!

Márk sérója is nagyon pasis lett!!
Volt nagy izgalom a kistesó miatt,mi?! :wink:
Amúgy mikorra tervezitek a 2.-at?

Én még úgy érzem nekünk is lesz még babánk...

Tejet:sztem 2 éves korig egyátalán nem szabad.A tej nagyon allrgizáló és nem egészséges..az a szlogen h a "Tej élet erő és egészség.."már rég nem helytálló sajna..főleg a mai tejüzemi tejek... :?

Hajni!

Még egyszer Gratula!

Majd írj részletesen he lesz időd!! :wink:


Tegnap volt az óvodában a Farsang!


Kép

Kép

Kép

Kép

Olika a ruháskosárban :wink:

Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni: Olika micsoda nagy fiú már! El is hiszem, hogy ilyen csodaszép pasik után vágysz még egy picire.

Én is négy babát szeretnék, párom azt mondta kettő, de tegnap már azt mondta, tudja, milyen autónk lesz, ha 3 gyerekünk lesz :wink: Én meg csak mosolyogtam...gondoltam, lesz ebből még négy is...szóval közelednek az álláspontok. Na de addig egy családi ház sem ártana, hogy el is férjünk ennyi lurkóval. Szóval most ezek a tervek:lol:

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Nálunk is apa kicsit ágáll a 4.baba ellen..de amikor a kocsikra kerül a szó már tervezgeti h milyen kocsi kéne 4 gyerek meg a nagymama meg a sok holmihoz ha épp nyaralni megyünk :lol: ..szal nekünk is lesz sztem...az az igazság h rajtam múlik,mert úgyis rá tudom őt beszélni :lol: ..imádja őket!Igazából csakis azért vonakodik egy kicsit h akkor lehet még többet kell dolgoznia és kevesebbet tud velük lenni...

Nektek meg hajrá!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


4 gyerek Panny! Az nem semmi! Csupa boldogság! Én már bizti nem tudom megfűzni a párom...Ő egyke volt. :roll: Persze boldog a második baba után is :wink: , mert jobban akarta a végén mint én! Néha viccelődik, hogy mi lenne ha becsúszna egy lány... :?

Ma reggeli kép:
Ebbe a nagy ágyban 5-en is elférnénk... :) (Na jó csak vicc volt)

Kép
merszi
 
 


Merszi!

Nagyon szép nagy baba Álmos!!Még csak 19 napos és legalább 2 hósnak kinéz!! :wink:

Akár még becsúszhat egy lyányka neketk is... :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Panny!
Kösz a tippeket tej ügyben. Második baba ügyében meg akarom várni, amíg Márk már stabilan megy, mert most egyenlőre még vezetegni kell (már nem érzem a derekam).
Bár tudom, hogy akkor is felveszem majd ha terhes leszek, de így talán nem kell mindig cipelni a 10 kg-ját.

Jók lettek a jelmezek!

Merszi!
A pici tényleg szép nagy baba.

Hajnski!
Itt Magyarországon nem hagyják, hogy elfolyt magzatvízzel 24 órán túl vajúdjál, tényleg maratoni volt a szülésed, de biztos megérte!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Minden hajvágáson átesett nagyfiú nagyon macsó lett!!!

Én is hoztam képet,mai,azaz 30 hetes pocakfotó!
Kép

annus11
 
 


Háát igen eszik is rendesen ez a gyerek és hizik is tőle!!! Holnap kell mennem méretni. Most hétfőn még 3900 gr volt pénteken már 4200... :shock:

Annus! Most aztán már igazi kismami vagy a szép pociddal!!!
merszi
 
 


Merszi!

Az szép...más egy hónap alatt hízik ennyit mint Álmos baba 5 nap alatt :wink: ez szuper!!!!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Lányok, nem tudjátok, mitől lehet, hogy étvágytalan a baba?

Olivér két napja alig eszik valamit. Nem veszek észre rajta semmi különöset, nem különösebben nyűgös, és alszik éjszaka is, csak nagyon kevéskét eszik.
Tejem van, de tápszerrel is megkínáltuk, hátha valami a szopizással vagy a tejcsivel kapcsolatban nem tetszik neki, de az sem kellett.

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Ma már legalább alszik napközben rendesen, de tegnap összesen 3szor fél órát szundított, este fürdés előtt mondjuk másfelet (szerintem már elfáradt) és éjszaka is aludt, de máskor mindig alszik azért egy órát és a sétaidőben két, két és felet. Látszott rajta, hogy álmos, de nem tudott aludni. Mitől lehet ez? Front, vagy fogacska?

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Simán lehet a fogacska sajna..egyik-másik apróságot nagyon megvseli-valakinél meg észre se venni ha kibújt :shock:

Erre is nagyon jó homeos szer van. Cahmomilla 5,9,15 vagy 30c h.

És a lázát mérted?Ha nincs láza akkor sztem különösen nagy baja nem lehet és igazából nem tudsz mit tenni mint mindig kínáld meg a cicivel...remélem hamar rendeződtök :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Csak tudnám, mitől hízik a kis szaros, ha enni nem eszik :lol:

Igyekszem nem stresszelni magam ezen a kaja kérdésen, de úgy látszik ebből nem lehet kigabalyodni :roll:

Lehet, hogy van olyan baba, aki akár 5 óránként kér enni?

Köszi Panni, a homeóst kipróbáljuk, de majd csak kicsit később, mert ha esetleg durvább lesz a fogzás, nem akarom előre ellőni a muníciót :wink:

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Tudom könnyű ezt mondani, de ne izgulj gyönyörűen fejlődik a fiad! Hatalmas gyerek!!! Én uezeken mentem át a naggyal! Most sem lesz máshogy... :wink: Annyira hevesen akar a picurom szopni, hogy sokszor saját kezével veri ki a szájából a cicit és majd megfullad... :lol: No és annyit eszik, hogy mindenhol tej folyik... :wink: A múlt héten még nagynak tűnő ruha ma már jó rá 3cm-nőtt azóta :?
Bizti nagyon jó a tejed és jól lakik annyival amit éppen szopik. Nekünk szülőknek ez akkor is tud kétségeket okozni :oops:
merszi
 
 


Lányok kérdezhetek tőletek valamit, hisz ti most benne vagytok ebben. Elég sokat fájdogál a hasam és gondolkozom a táppénzen. Holnap megyek dokihoz és megbeszélem majd vele. Tekintettel az előzményekre ugye veszélyeztetett terhesnek számítok. Azt tudom, hogy ha táppénzre megyek, akkor a fizum 70%-át kapom majd. Viszont ha megszületik a baba, akkor hogyan számítják ki hogy mennyi pénzt kapsz?! Azt tudom, hogy egy évet néznek, de honnan?! Az előző évet, vagy a szüléstől számított egy évet visszafele?! Erről megoszlanak a vélemények. Azt tudom, hogy max le van korlátozva hogy mennyit kaphat a kismama, max a minimálbér kétszerese, ami kb. annyi lenne mint amit táppénzen kapok. Jól gondolom?! Tudom most nem ez a fő szempont, de hát a mai világban sajnos szükség van a pénzre. Az a baj, hogy a három, három és fél óra bkv és a 8 és fél, 9 óra munka sok együtt. Üllni meg egyszerűen nem tudok. Azt vettem észre hogy fáj a hasam ha ülök. Ha felállok, akkor sokkal kényelmesebb, de hát nehéz irodai munkát végezni állva?! Szóval most a táppénzen gondolkozom erősen.

KépKép
csige-bige
 
 


Csige!

Elméletileg a jelenlegi dolgok szerint ha te 2009ben szülsz,akkor a 2008as jövedelmed számít!Tehát abból fogják megállapítani a TGYÁST,ami a fizud kb 70-75%-a.Ez jár 168 napig.Utána jön a gyed,na ez van lekorlátozva,jelenleg kb 83 ezer Ft.Az a gyerek 2 éves koráig jár.(de ha a minimálbér 2szeresénél kevesebbet keresel akkor ugye nincs ennyi)
Viszont azt nem tudni h most milyen változások lezsnek ezügyben,illetve h téged az mennyire érint!
Szerintem most nyugodtan irasd ki magadat,max ha úgy érzed h megint tudsz menni,vagy muszáj lesz menned akkor visszamész!

Hát én ennyit tudtam neked mondani :wink:
(Tavaly egész évben dolgoztál?)

annus11
 
 


Csige: a TGYÁS, amit az első fél évben kapsz, ugyanannyi lesz, mint a táppénzed. Nekem spec nem sokkal rosszabb (5000Ft-tal kevesebb), mint a nettó fizum volt. A gyed ugye adott, mert szerencsére elég jól kerestem, így én a max-ot kapom, ami nekünk pl nagy érvágás lesz, hozzá kell nyúljunk a megtakarításainkhoz. Mire mondjuk te a gyedhez jutsz, addig akár változhat is, ezért azt mondom előre ez utóbbin ne gondolkozz.
Szerintem nyugodtan menj táppénzre, nem jársz rosszul (én nem jártam), nem beszélve a pihenésről, amire a jelek szerint nagy szükséged van.

Ja és ma már minden rendben a kajálással :wink: Leadom azt a fránya mérleget, mert megőrít :lol:

Kép
wruska
 
 


Köszönöm lányok, sokat segítettetek. A mult évben egyszer voltam táppénzen a vetélésemkór, akkor két hetet. Nem igazán vagyok egy beteges típus. Talán ezért is mondom azt, hogy most szükségem van a pihenésre. Nálunk volt decemberben bónusz, ami tök jó mert az kompenzálja azt a két hét kiesést. Akkor az első fél évben nem sokkal fogok kevesebbet kapni mint a nettó, bízom benne. Egyenlőre az most nem is annyira érdekel, az a lényeg, hogy a babóca jól legyen. Holnap uh, már annyira várom. Nagyon bízom benne, hogy jó helyre fészkelte be magát és minden rendben van vele. Utrózom ezerrel :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


A baba a fontos Csige, semmi más. Én végig táppénzen voltam és hát megmondom őszintén, nem bántam meg :wink:
Ha tehetném, nem is mennék vissza, pedig szeretem a munkámat, de olyan csodás itthon lenni ezzel a csöppséggel.

Merszi, Panni: igazatok van, mint mindig :lol: Majd a második babánál már edzettebb leszek :wink: Még lesz pár kezdőmami-parám, szerintem. Ugye kibírjátok?! :roll:

Kép
wruska
 
 


Sziasztok Lányok,

Annus,
Szép nagy mar a pocakod!

Csige-Bige,
Gratulalok en is a ket csikhoz!
Szerintem is pihenj minel tobbet, inkabb maradj otthon tappénzen, ha fáradtnak érzed magad. A baba a legfontosabb.

Wruska,
A mérleg engem is megőrjít, mert már annyit mocorog rajta PEtra, hogy nem lehet rendesen lemérni. Szóval én is szenvedek tőle. De örülök, hogy már rendben vagytok.
Petra ma éppen 2 óránkét szopizik 100 grammokat. Nem tudom mi lelte. De ma ilyen napja van. De remélem azért ejszaka majd alszik.
Te irtad, hogy eszed ezt a homeos tejserkento golyocskat. Ezt hogyan kell szedni? Naponta hányszor szeded, és meddig lehet egy huzamban szedni? Kell szünetet tartani a szedésnél?

Eszter

Kép
eperke25
 
 


Eperke: Olivér szép nyugodtan elvan a mérlegen, sikerül mindig felkelteni az érdeklődését, így nem olyan nehéz megmérni. Mindemellett ideje elhagyni ezt a rossz szokást. Amiről nem tudok, az nem fáj alapon :wink:

Urtica:2x5 golyó a CH5-ös potenciából (ennél magasabbat ne, mert az apasztó, még a c6-os is jó, abból 3x5 golyó kell) amikor már érzed, hogy beindult a tejtermelés, akkor abba kell hagyni. A legtöbb helyen azt javasolják, hogy 7 nap után mindenképpen legyen 2 nap pihenő.

Én sem szedtem folyamatosan, csak kúraszerűen, tehát, amikor megint éreztem, hogy na most mintha megint nem lenne elég, akkor megint elkezdtem szedni. Most éppen nem szedek semmit, csak a Laktoherb és az alkoholmentes sör maradt meg. No és persze a rántott leves és a rendes étkezés, mert anélkül nem lesz tej, bármit is kapkodsz be.

Holnap reggel megyünk szocpolt intézni - vagyis már csak aláírni a szerződés módosítást. Remélem a kis Csücsök kibírja. Elvileg a 8 óra szabad szokott lenni kaja szempontból, így akkorra kértünk időpontot.
Vasárnap eldöntöttem, hogy összeszedjük magunkat és elutazunk nagyszüleimhez. Nagyapám októberben múlt 90 éves, és sajnos az idei év nem kezdődött jól. Nagyon legyengült, már csak árnyéka önmagának, és hát Olivért még nem láthatták. Elvisszük nekik megmutatni, mert tudom, sokat jelentene nekik és ki tudja, meddig lesz lehetőségünk erre. Anno, engem is látott még a dédapám, ő akkor 99 éves volt, és hát egy hónap múlva sajnos meghalt. Érdekes, hogy én erre mindig olyan melegséggel a szívemben gondolok, pedig én sem voltam idősebb Olivérnél akkor.

Ja nem is meséltem, hogy már 2 hete babamasszázsra járunk. Vagyis nálunk van (így nekem kényelmes és ingyenes) és ide jönnek a csajok és egy védőnő, aki tartja az egészet. Nagyon élvezik ezek a lurkók. Olivér is nagyon imádja, még az alvást is hajlandó eltolni, csak végig ott lehessünk. Azt élvezi a legjobban, hogy babák vannak körülötte. Nem tud betelni a látvánnyal. Minden baba érdekli, meg hogy mit mond nekik az édesanyjuk. Látni kellene, hogy nézi őket. Majd kiesik a szemén, annyira figyel. És a masszázst is nagyon élvezi mindegyik baba. Tényleg nagyon jó, ha van kedvetek hozzá, érdemes kipróbálni. Így az esti fürdetés is jobban szertartásos, mert akkor szoktam aztán "gyakorolni" rajta és a kis kéjenc nagyon élvezi. Sokkal nyugodtabban végigmegy a fürdés, és az esti altatás is pofon egyszerű, mert annyira ellazul.
Hát mondjuk én is kibírnám ezt a kényeztetést. Kaja után egy kis masszázs, aztán egy kis meleg habos fürdő, ahol végig dörzsölnek, aztán egy kis desszert (szociális szopizás - én csak így hívom) és irány a pihe puha ágyikó.

Ágyikóról jut eszembe, megyek is aludni.

Kép
wruska
 
 


Wruska!

Szép dolog h megmutatjátok Olivért!Nekem is összeszorul a szivem ha arra gondolok h a nagyszüleim nem fogják már megérni mondjuk a ballagást stb.Szeretném ha minnél többet látnák,ehhez persze nekünk is utazni kell....De megéri!Lelkiismeret furdalásom lenne ha lemaradnának vmiről!Ráadásul első dédunoka lesz az egyik ágon,így pláne nagyon várják már!

Masszázs nagyon jó ötlet!Én is akarom majd csinálni babóval.Remélem h ő is élvezi!Még ilyen házhoz jövős dolgot is bevállalnék,elfér még itt pár baba :lol:

Lassan én is beszerzem a homeós bogyókat ami a szüléshez kell...remélemh lesz itt vmelyik patikában!

annus11
 
 


Wruska!

Nagyon szupi a baabmasszázs...és még h nektek el se kell menni :wink: ez meg főleg extrán jó :wink:
És nyugodtan kérdezz és csak parázgass :wink: ...én speciel ha tudok szívesen segítek :wink: ..lassan te fogsz tanácsokat osztogtani mert olyan ügyes vagy és rutinos :wink:

Én is most úgy érzem h egy darabig tutira nem megyek vissza melózni..na gyon jól el vok itthon a kicsival meg a nagyokkal..egyátalán nem hiányzik más:)

Csige!

Sztem is pihizz ha teheted...legfontosabb a baba!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Wruska!

Én is készültem mindig masszázsra, de így könnyű ha házhoz is mennek :lol: :lol:

Végre kimozdultam Husikával!!! Íme a levegő hatása:

Kép
merszi
 
 


Merszi, hihetetlen mennyit változott Álmos baba ez alatt a pár hét alatt! Csodaszép még mindig :wink:

Panni: rutinos, én?! Mondjuk a tejserkentő szerek teljes arzenálját fel tudnám sorakoztatni, és véleményt mondani róluk az én szemszögemből, szal Annus, ha el akarnál indulni valamerre, ebben tutira tudok segíteni :lol:

El is hiszem, hogy nem vágysz vissza - én sem :roll: De még ráérek ezen gondolkozni. Talán mire vissza kellene mennem, addigra jöhet a kistesó, ha apa is úgy akarja :wink:

Alziza: merre vagy :?: :?: :?:

Pumpóka: veletek mi a helyzet? Zsófi baba nagy már? Jó lenne hallani felőled.

Zsibiről nincs híretek?

Kép
wruska
 
 


Hát Merszi ezt a képet képeslapra lehetne tenni olyan édes :lol:
Én tegnap voltam dokinál. Minden rendben, egy baba van, jó helyen, korának megfelelő és jó vastag anyálkahártya, így bízunk benne, hogy jól be tudja fészkelni magát. Legközelebb két hét mulva kell majd mennem. Péntektől táppénzen vagyok, mert a doki ezt tanácsolta, én pedig megfogadom. Már szóltam is a munkahelyemen és remélem megértőek lesznek.
Szednem kell gravidát, folsavat, magne b6-ot, utrót. Csupán ennyit :lol:
Teszek fel nektek képet a kicsi csigámról, aki még tényleg ici-pici :lol: Kép

KépKép
csige-bige
 
 


Sziasztok,

Csige-Bige,
Örülök, hogy minden rendben van. És az is jó, hogy szót fogadsz adokinak. Szedd szorgalmasan a gyógyszereket!

Merszi,
Nagyon aranyos Álmos baba. Nagyon komoly abban a szerkóban. Hát igen a friss levegő csodákra képes. Petra is nagyon jókat tud kint aludni.

Wruska,
Próbálok nem görcsölni a tejcsi dolgon. Mindig próbálom szoptatni és utána fejni is. Szerencsére reggel sok van, ilyenkor fejni is tudok, most is sikerült 80 grammot eltennem későbbre. De ha nagyon nincs akkor adok neki pótlást.
Babamasszazs az jó lehet. Ahol mi lakunk, sajnos itt nincs ilyen lehetőség. Bár van egy könyvem a masszázsról, de sajnos még nem próbáltam. De majd most már áttanulmányozom. Csak egyedül félek tőle. Ti a masszázshoz használtok valami olajat?

Küldök nektek pár képet! Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
eperke25
 
 


Eperke: Gabi babaolajat használunk. Kell is a masszázshoz, különben nem lesz élvezhető. Ja ez tuti nem allergizál, de a sima parafin is jó. Mást ne nagyon, mert az illóolajos cuccok még nem jók nekik, a Johnson termékek meg könnyen kiüthetik a bőrét.
Nekem is van könyvem a masszázsról egyébként, csak szerettem volna, ha valaki hozzáértő az alapokat megmutatja, aztán a többit már éni s tudom. Szerencsére a védőnőm egy tündér és ő leszervezte nekünk :lol:

Szopi: próbálj a délutáni szopizás előtt pihenni egy kicsit. Nekem ez bejön és ilyenkor mindig termelődik egy kicsivel több. Egyébként ha kell neki, én is adok pótlást, de eddig nem igényelte, most már lassan egy hónapja. Ja és rántott leves, alkoholmentes sör..csodákra képes :wink:

Csige: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
wruska
 
 


Eperke!

Nagyon csinos a lányod (mint mindig!).
Egyébként én is sok rántott levest eszem és újra teázok, már nem fáj tőle a kisfiam hasa. A madártej is jó kaja a tejtermeléshez és finom is! A sört nem szeretem, de az is hatásos!

Én is Gabi olajat használok egy ksi átsimogatáshoz.
merszi
 
 


két napja én is rántott levesen élek.
Én amúgy imádom, de a sört nem tudom meginni. Utálom.
Próbálok én is pihizni többet.

Kép
eperke25
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: