A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Kisvirág, rendben lesz minden! nagyon rossz lehet otthagyni kendét, sajnálom :( az azért biztató, hogy nem vagy nyitva egyátalán! remélem hamar otthon leszel, és meg tudjátok oldani, hogy feküdj, és valaki ott legyen, és foglalkozzon a többi dologgal! szegények :(

kisszilva, én fürdök, de nem tudok olyan nagy vizet csinálni, hogy benne legyen a pocakom :D kilóg a kis cápa. én is így szoktam, hogy locsolgatom, és rugdos. ksi vizicsibéd lesz neked is.

ja, tisa, a front miatt is lehet csendesebb, de igen, a vége felé kevesebbet mozognak. van valami szám, hogy mennyit kell mozognia naponta, és ha nem érzed annyit, érdemes bemenni egy ctg-re, vagy szívhang hallgatásra. védőnőt kérdezd meg, mennyit kell neki.

az enyim egyenlőre rendkívül fájdalmasakat rugdos, nem tudom, mi baja van. de néha a lélegzetem is eláll.
na, húzok, túl sokat voltam így is itt...
szép estét!

kikocska

Kikocs!

Én hisek ezekben a jelekben. Szerintem valaki oda fent nem akarja hogy ennél a dnőnél szülj. Ha van más probáld meg őket.
Nézd lehet hogy hülységet írok most, de szerintem tökéleteset nem fogsz találni. ha jó a doki akkkor valszeg a korházban nem lesz oké valami. Ha akorház jó akkor meg lehet a d nem lesz jó. Szar egy világban élünk. A sotenek is nagyon sok hiábája van. Kezdve a gyerekágytól a csecsemősökis nagyából mindennevan bibi. viszont az orvosom és a sülésznőm annyira jó, hogy azokat valahogy túl lehet élni. Nekem az volt a fontos hogy akinek a kezébeb vagyok abba bizzak.
Lehet ez nagy baromság, de ez az én véleményem.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Az apaságit mi megcsináltattuk, már december végén, mert a dokim javasolta, mivel akkor még fennállt a koraszülés veszélye. Most már nyugisabb a helyzet, de legalább nem kell a cetli után rohangászni. Mellesleg: a tiszakécskei okmányiroda csúcsszuper! Apasági, lakcímkártya, új személyi: nem volt több egyik sem félóránál! Ilyet azért nagyobb városokban nem lehet tapasztalni.

Fürdőzni én is szoktam, de kilóg a sziget, csak locsolgatni lehet, meg kunyizni szoktam a páromnak, mert ha ő is bemászik, akkor megemeli a vízszintet, és zátony lesz a szigetemből :D

Nem tudom, most hány front volt, a babó mindig sokat mászkál. Tény, hogy néha úgy néz ki a hasam, mintha földrengés lenne benne, csak úgy megrázza. Legutóbb pont fürdés közben volt ilyen, ki is nevettük, hogy cunami van a kádban :D :D :D

Kisvirág, szorítunk neked, de hidd el, minden rendben lesz! Maximum te leszel a fórum első befutója, és mi mind irigykedünk rád, hogy már kézben van a kicsikéd. Csak pozitívan!

icamica

Ez a márciusi sztori tényleg megdöbbentő. Akkor most mindenki, aki nem rak fel fényképet, vagy adja meg az iwiwjét, gyanús kéne legyen? Ugyan máááár!

icamica

Kisvirág: Én már az 5. hetet húzom 1000-res méhnyakkal és hála Égnek azóta is zárt. Pedig csak itthon pihenek, semmi infúzió nem volt :shock:

Nekem a betöltött 35. hét után veszi le az orvosom a Streptococcust. Amúgy ennek lenne valami tünete? Mármint ha valaki hordozza?

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt mindenkinek!

Gyönyörű havas napra ébredtünk. :D
Főleg így, hogy ma semmi dolgom.

Ez fogadott amikor reggel kinéztem az ablakon:
Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Cat nagyon szép tájon laktok! Mehettek Benivel szánkózni, vagy lapátolhat megint :D :D

Kisvirág! gondolunk rád, rendben lesznek a dolgok, jó kezekben leszel! most csak magatokkal foglalkozz!!!

Tegnap nagyon kibuktam...ugye per pillanat anyagilag zérón vagyunk, apa aktivált egy olyan hitelkártyát, amit én jól eldugtam, hogy csak végszükség esetén használnánk fel...most mondtam neki, hogy ok, itt az idő sajnos, igy aktiválták, de a számlámra nem tudtak utalni (hogy a lakáshitelt le tudják onnan emelni) erre mit csinált??? bemegy a kaszinóba, hozott nekem 30ezret, és ruletten két pörgetésen bukott 20at. összesen 55ezret emelt le a kártyájáról. azt hittem szivinfarktust kapok, mentem volna jog órára, de olyan állapotban voltam, hogy nem tudtam beülni. a duna plázában vettem homeos nyugatot, sedatif a neve, és megnéztem a vérnyomásom, ami ok volt, ahhoz képest hogy azt hittem gyomorgörcs, szivdobogás, sirás minden volt. majdnem csomagolt. felhivta a havert is, akinek még mindig nincs pénze, és egyösszegben fogja MAJD megadni a pénzt...mi meg MAJD valamikor megkapjuk...szegény Lucára gondoltam, hogy rendben lesz minden, de nehéz. számomra teljesen felfoghatatlan, hogy hozhat ilyen helyzetbe??? otthon elmondtam neki, hogy hogy érzek, mit gondolok, ő is, hogy megbocsáthatnék, mert hát most csinált egy nagy hibát, de pofozzam fel, mert megérdemli, inkább, mint hogy szomorú legyek miatta... hát ennyi.... és elmentünk a brendonba (ha már a tanfolyam közelében van) leültünk, mert nekem igy nem volt kedvem venni semmit. mondtam, nem érdekel, ha nem lesz kocsija a gyereknek, lesz hordozókendője, de most nem kell semmi, és hogy a20ezret itt mennyi mindenre el tudtuk volna költeni...téma lezárva, mert mindig sirok itt nektek. egyébként márciustól kezd egy takaritós munkát is, meg tavasztól már mehet egy szomszéd nénikéhez is kertet gondozgatni. a fociedzésekről lemond, csak meccsekre fog majd menni.

jó nektek lányok, hogy kádatok van! :D nekünk zuhanyzó, de múltkor mint irtam voltunk a szegedi fürdőben, és ott nagyon jó volt ázni egy kicsit! a dokimat is megkérdeztem egyébként előtte, azt mondta, ez még belefér, mert a méhszáj zárt, és nincs semmi panaszom, mehetek.

Kikocska elhiszem hogy nehéz most a doki-kórház kérdés, főleg igy a végén új helyre menni, új emberben bizni. De szerintem jó döntést fogtok hozni!!!

Kép
tünemény

Sziasztok!Mindjárt visszaolvasok, csak jöttem az új hírekkel.
Tegnap voltam fogrvosnál.Nincs újabb romlás, eddig elvannak a fogaim.Megkaptam a pecsétet és még pénzt sem kért érte. Pénteken megyek a szemészetre, hogy szülhetek-e természetesen(2,5-es a szemem,de állítólag jobb az elővigyázatosság), jövő hétfőn UH, utána hétfőre meg szeretnék bejelentkezni 4D-re

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Tasin!

Nekem ilyenkor Benivel már feküdnöm kellett mert rövidültem és nyíltam. Tegnap pedig C3000 volt. Tehát nincs összefüggés szerintem.

Sajnálom, hogy a párod nem lesz bent veled. Bár van aki nem is igényli. Nekem nagyon jó, hogy ott volt és lesz most is.

Tünemény!

Köszi!
És szívesen a segítséget.

Az én fiam nem rézi a frontokat. Soha nem érzem, hogy többet mocorogna. Nagyon nyugis baba.

Apaságit szülés előtt sokkal könnyebb és jobb elintézni. Ne halogassátok szerintem!

Sajnálom, hogy Apa ennyir éretlenül tud viselkedni nálatok. Én is kiakadnék a helyedben.

Mostanában engem is nyugtalanít az anyagi helyzetünk. De Apa azt mondta, hogy ne foglakozzak vele, majd ő elintézi.
Igaz, én a jelenlegi helyzetemben kihoztam a maximumot amit lehet. (És ha ezt összehasonlítom a tesómék tanári fizetésével, még mindig sokkal jobb vagyok. Kb. mint ők ketten együtt, most hogy a tesóm GYED-en van.)

Sildi!

Ha engem Marci moszgása szórakozatatna fekvés közen, akkor meghalnék az unalomtól. Ha mocorog is, az sem látványos.

Strepto szűrésről fogalmam sincs. De biztos lesz.
Én majd csak március 17-én megyek legközelebb nőgyógyászhoz. Addig szabadságon lesz és a szülésznőm is, aki az asszisztense.

Én most örülnék egy kis hasmenésnek. Olyan történt velem ugyanis ami még soha: kijöt a aranyerem. Azt sem tudom, mit csináljak. Eddig nem is foglakoztam a témával, mert nem érintett.

Gizu!

Úgy néz ki, hogy egynlőre nem veszünk új autót. Megpróbáljuk ezt megcsináltatni.
Az a gond, hogy van még rajta hitel, és nem is kevés. És amikor azt felvettük, 156 Ft volt a svájci frank. Most már 206 Ft fölött. Még nekünk kellene fizetni a Banknak, ha gazdasági totálkárossá nyilvánítanák, és akkor autónk sem lenne.
Így majd megtartjuk, és max emellé veszünk újat.

Gabka!

Örülök, hogy rendes ügyintézővel találkoztatok. Én vidéken egyre több ilyennel találkozom szerncsére. :)

Mosással, vasalással csak óvatosan! Ne erőltsd meg magad. (Én még mindig nem kezdtem el semmit csinálni.)

Kikocska!

Tegnap én is hulla voltam. Mivel most nincs autó, gyalog elvittük Benit a bölcsib, közel másfél km, aztán busszal be Pestre, orvoshoz, majd a munkahelyemre a város másik végébe, aztán Apával ebédeltem és délután együtt jöttünk haza. Beniért bölcsibe, újabb séta haza... Így én a délutáni hógolyózásból már kimaradtam, mert nem volt hozzá erőm.

Péterfy: Nem tudom mit írhatnék. Nekem 3 éve megfelelt, igaz egyágyas alapítványiban voltam. És nekem pont az a jó, ha nem zargatnak folyamatosan.
Azóta pontosan milyen változások vannak, nem is tudom. Tavaly január elsejétől új az osztályvezető, de hogy ez mit jelent?

A császárról pedig nem tudok, mert szeretném elkerülni, így nem is érdeklődöm a témában. Ez a olyan struccpolitika. Ha nem tudok róla, akkor talán nem is lesz rá szükség.
De azt tudom, hogy 3 éve még, a csszáros anyukával bent maradhatott éjszakára isegy hozzátartozó, ha egyágyasban volt. Sőt, javasolták is. Bár neketek az otthoni két gyerek mellett nem tudom ez mennyire alternatíva.

pocakom: Köszi a dícséretet!
Tegnap a munkahemelyen a sok "hozzáértő" azt mondta hogy olyan nagy, mintha bármelyik nap szülhetnék.

Tisa!

Öt napig egydül leszel? Vagy lesz Veled valaki?
Teljesen normális, hogy a kisebb hely miatt már kevesebbet mozognak. Emiatt ne aggódj. Ha lefekszel nyugiban és egy órán belül megvan a 10 mozgás, akkor minden rendben van. (Én ezt kaja után szoktam csak kipróbálni.)

Lili!

Én hajam is gyorsan nő, s most sokkal sűrűbb is. De tapasztalataim szerint ez majd elmúlik a szülés után 2-4 hónappal. :(
Viszont a fodrászt nem ártana felkeresnem.

KIsvirág!

Kitartást a kórházhoz!
Arra próbálj meg gondolni, hogy a pocaklakónak ez a legjobb.

Kisszilva!

Én már egy éve nem fürödtem legalább. A kamillás fürdő tényleg jó az aranyérre? Mart akkor kipróbálom.

Sziszike!

Remélem Koli jobban van már!
Egy kis játék a hóban szerintem sokat segít.

A vérnyomásod szerintem alacsony, de a pulzus magasnak tűnik.
Nem mész el egy újabb EKG-ra? Talán kiderülne valami.
Vendég

Most csak az utolsó oldalt olvastam végig, bocsi...

Tünemény, nagyon sajnállak, nem semmi néha a helyzet nálatok.... :shock:

Kisvirág, vigyázz magadra!

"Kókuszra" :lol: már szűrtek engem, negatív lett, nem tudom csinálnak-e megint...

Sildi!Pihengess!!

Most muszáj mennem .....gyors fotók Kép táj Kép előkert Kép hátsó kert Kép Berton Kép Kis kutyánk

Tájképek nálunk: Kép

Kép

Kép
tasin

Tünemény!
Hát igazából megszólalni sem tudok. Le a kalappal,kemény csaj vagy, én nem is tudom mit csinálnék, ha a mi helyzetünkben is Dani kiszórna 20 ezret az ablakon. Mindenesetre próbálj megnyugodni, meg fog oldódni a dolog, csak kitartás,és türelem hozzá. Nem tarthat ez a nyomoronc válság sem örökké!!!!Legalábbis én ebben bízok. Különben nagyon nagy bajban leszünk hamarost mi is.:(
Kisvirág!
Vigyázz nagyon magadra!!!!! Tényleg próbálj arra gondolni, hogy nem kell bent lenned sokáig, és a babónak is ez most a legjobb!!!!Nagyon sok ölelés megy!!!!
Kisszilvi!
Én rendszeresen fürdök.Szinte minden nap.Engem ez kapcsol ki igazán. De a pocakom már a helyhiány miatt mindig kilóg a vízből, így én is locsolgatom. A dokim szerint lehet fürödni, csak ne túl meleg vízben.Meg érezni is fogod,mikor már elég.
Cat!
Irigy vagyok.Gyönyörű helyen, mesés környezetben laktok!!!! Építsetek ám hóembert, hogy legyen ki vigyáz a házra. Tegnap a fogdoki után én is "megfürdettem" lent Stellát.Imád hógolyózni. Nagyon boldog volt, de nem igen bítam sokáig.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Tasin!

Nagyon szép helyen laktok!

És irígykedem, hogy ilyen szép dolgok vannak a kertetekben. :oops: :D
Nekünk még minden hiányzik, csak a kert van. De már ez is több, mint amit sokan elmondhatnak.
Vendég

Jajj lányok!Most nézem a frank árfolyamát.Már 209Ft!!!Ez őrület!!!!Bele sem merek gondolni mi lesz akkor, ha addig nem rendeződik vissza legalább max. olyan 180 Ft-ig, mire Riki megszületik. Akkor alig-alig fogunk megélni hónapról hónapra.Jajj, most olyan nagyon rossz kedvem lett. :cry: :cry: :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Cat!

Igen, a kamillás ülőfürdő jó az aranyérre, itt is ajánlotta valaki a fórumon, meg a dokim is javasolta. Nem túl meleg vízben kb negyed óra áztatás. :D

Vicces volt ez a ma reggeli újabb adag hó. Szegény apósom még most is lapátolja, gondolom Ő nem találta annyira örömtelinek az eseményt, mint én. :wink:

Kép

Kép
kisszilva

Kutyafüle!

Ezek sajnos olyan dolgok amelyekre nincs befolyásunk.
Ne foglalkozz vele, mert azzal csak magatoknak ártasz!
Hidd el, megoldódnak a dolgok.

Gondold azt, és érezd is azt, hogy minden rendben van, és úgy is lesz!
Vendég

Aranyos vagy Cat!Igyekszem!!!!Csak hát néha elinal az optimizmusom.De majd mindjárt kerítek egy lasszót és elkapom valahol. :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Tasin nektek is szép környezetetek van!! Jó helye lesz majd a kiscsajszinak! A kutyus nem fázik ilyenkor?

Kutyafüle én is aggódom, hogy mi lesz majd májustól (nekünk akkor ugrik majd meg a törlesztő), de azért bemegyek a bankba és megmondom nekik, hogy már nem fogok dolgozni, kevesebb lesz a pénz, és kérni fogom, hogy a futamidőt meghosszabbitsák. Ezt látom most kiútnak. Sajna Catnek igaza van, erre nincs befolyásunk.

Én már azért nem foglalkozom az aranyérrel, mert egyszerűen annyi van, hogy ezeknek már a krémek meg semmi nem használ, hogy elmenjenek. Viszont nektek jó minél előbb elkezdeni a kenegetéseket, a rostos kajákat, az ülőfürdőt, és igy hátha visszamegy.

és köszi a biztatást (ma is bekaptam a relax-bogyót, igy most oké vagyok)

Kép
tünemény

Sziasztok!

ááááá és újra ááááá
A párom beugrott egy ügyintézésre az önkormányzathoz, majd hazaérve elújságolta, hogy kezdhetjük elölről a papírmunkát, mert mégsem az a lakcímünk, ami először!!! Mert ez új terület, és mégsem a meglévő utcát számozzák tovább, hanem ez egy új lesz, persze eddig az összes papíron a továbbszámozott címet tüntették fel. Még én vagyok a szerencsésebb, mert e szolgáltatóim felé nem jelentettem, csak a munkahelyemre. Most akkor újra lakcímkártya, és lehet jelentgetni.... Ó, azért annyira nem akartam én újra okmányirodába menni, bármilyen jó fejek is :?

icamica

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most írok, de minden olvasás után úgy elfáradtam.
Manó más egy hete befordult és néha nagyon nyomiz ott lent. Főleg két oldalt a hajlatba, hol a fejét hol a kezét nyomja oda. (gondolom)
Fent a cicimnél pedig állandóan dugdossa a lábát.

Na:
A kutyusok nagyon aranyosak és a csajos kisszobák is tündériek.
Sziszike: jobbulást Kolinak.
Viri: remélem minél hamarabb, hazaengednek. Nagyon szorítok.
Tasin, Cat: gyönyörűek ezek a téli képek. Nálunk szinte semmi hó sincs. :(
Cat: a falvédő szupi és ahogy olvastam már jobban vagytok. Az autó is biztos megoldódik. Egyébként meg szerintem egy nagyon jó probléma megoldó kézséggel áldottak meg, ahogy a pár hónap alatt tapasztaltam. Ja és a kép is szupi rólad.
Egyébként mindenkinek egy nagy puszit küldök!

Képzeljétek a barátnőm 02.27-re volt kiírva. Vasárnap este 9-kor császárral megszült. Egész idő alatt farfekvéses volt a kislány.
Lili 58 cm és 4000 g lett. Első baba. Tegnap beszéltem a barátnőmmel most már jól van (vannak). A hétfőn elég rossz volt neki. Ja és látogatási tilalom van a kórházba így senki nem mehet be hozzá nagyon sajnálom.

Kérdés:
Most láttam a tévébe és itt is olvastam erről a gátvédelmes dologról.
Mikortól miket lehet előre szedni és hol lehet kapni?
Málnalevél tea: 36. héttől?????
Homeós dolgok????
Jártas ebben valaki??

A múlt héten azért nem voltam, mert az anyukáméknál voltam (ott nincs net) egész héten. A hugom is itthon volt németo.-ból, így egy kicsit olyan volt mind gyerekkorunkban. Egy ágyban aludtunk, együtt tévéztünk, együtt volt a család. Na jó azért a párom hiányzott de ennyit még kibírunk.

Na már eleget írtam majd még jövök.
Kellene valami ebédet csinálni.

Kép
evike79

Erről jut eszembe.Megkérdeztem a védőnőt,és itt nem kell,hogy a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál ne legyen régebbi. Jó az is,amit 2,5 éve kaptunk.
Mit csináljak,csak fénymásolaot vigyek, vagy mindenképpen vigyem az eredetit is???Úgy félek, hogy eltűnik!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Köszi a dicséretet! Nagyon szeretek itt lakni, nincs közvetlen szomszédunk se :wink:
Még én is szeretnék sok-sok fát és bokrot a kertbe, de majd meglátjuk mit hoz a válság...... :roll: :roll:

Kutyafüle!
Én is nagyon ideges vagyok a frank miatt, mert az autónk abban van, most éppen 10 ezer Ft-tal lett a havi törlesztőnk több.... :twisted:
A lakásunk forinban van, de ki tudja abból is mi lesz. :x

Tünemény!Nem fázik a kutya ( legalább is nem mondja :lol: )
De tényleg, ez a fajta jól bírja...

Azt hallottam, hogy vigyázni kell a törlesztőrészlet meghosszabításával, mert ha most meghosszabítja az ember, akkor szinte bebetonozza a rossz árfolyamot magának...tehát ha később jobb lesz az árfolyam, akkor is ezen kell majd fizetni...
Én annyira nem vagyok bankszakértő, de az biztos mi csak akkor hosszabítjuk meg, ha nem lesz más megoldás....
a tv-ben is azt mondták, hogy nem éri meg..lényegesebben többet kell majd visszafizetni....
Persze ha muszáj, mert az ember nem tud fizetni akkor nem lehet mást csinálni... :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

Icamica:én ma is voltam okmányirodában ...De csak a húgomat kísértem jogsit csináltatni , mondta is a tegnapi ügyintéző, hogy az egész családdal én járkálok!! :D :D

Képzeljétek reggel úgy folyt az orromból a vér ,így még sosem folyt sőt még életemben nem folyt a vér csak véres szutyi jött.
Azt olvastam, hogy normális terhesség alatt az orrvérzés. :roll: :roll:

Tasin:látom élvezte a havat Berton, Bagira most kezdi elengedni magát.. :shock: :shock:
Azt hiszem apa viszi majd sétáltatni mert ha egyszer a fejébe vesz valamit nem tágít.Tegnap ölben kellett előre hoznom a hátsó udvarról mert akart jönni.Jó kis súly volt a 15 kg-al. :? :?
Berton is ilyen?

Kép

Kép
gabka7926

Gabka!

Ilyenek ezek!!!!
:roll:
Nagyon makacs fajta, volt amikor én elvittem sétálni és pórázt raktam rá inkább megfulladt volna minthogy arra menjen mint ahogy én gondoltam....így én is mondtam apának hogy mit csináljon a kutyájával... :lol: :lol: :lol:

Ugyhogy nálunk is apa szokta a "fiát" elvinni sétálni. :lol: :lol:

Vigyázz az orrvérzésre, bár azt mondják, hogy ez a terhességgel jár... :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

Orvérzés nekem is volt főleg az elején kb. 4x, 5x.
Egyik alkalommal éjjel mikor aludtam arra ébredtem, hogy folyik az orrom. Pár másodperc múlva jöttem rá, hogy vérzik. Felébresztettem a párom, hogy adjon gyorsan egy zsebkendőt, mire ő azt se tudta mi van így előszedett valahonnan egy használt, pindurkára összehajtottat. Na addigra már az ágynemű is tiszta vér lett. Szóval én így jártam. Utána csak orrfújáskor volt.
A védőnőm is azt mondta ez előfordul, elvékonyodik az orrnyálkahártya.

Kép
evike79

Na kész az ebédem!

Rizs borsóval, kukoricával és répával.
Valamint virslik félbevágva, vékonyan kolbásszal és sonkával töltve, főt tojás és sok sajt a tetejére. Sütőben egybesütöttem.
Csak kár hogy egyedül vagyok és nagyon nem szeretek egyedül enni.
Jó étvágyat mindenkinek.

Kép
evike79

Sziasztok!

Jaj, Viri, sajnálom a kórházat, nehéz lesz Kende nélkül. :?
Drukkolok, h a kislegény, még jó 1-1,5 hónapig bent maradjon!!!

Evike, Weleda márkájú masszásolajat lehet kapni pl. a DM-ben is. Nekem van valahol egy olyan homeos összeállítás, amit kifejezetten szülés előtti hetekben kell szedni, a szülésznőm javasolta annó. Ha gondolod, feltehetem, de amúgy nem értek hozzá. :oops:

Tasin, Cat nagyon szépek a kertek.
Ki használja a hintát meg a csúszdát? Korit még leköti?

Sztrepto: elvileg a 36. hét környyékén szűrik, úgy tudom. Nekem pozitív volt Emmával, gondolom most is az lesz, de a vajúdás alatt kaptam antibiot, és nem volt belőle semmi gondunk. Sztem ne aggódj miatta Ildi!

Tünemény, sajnálom, h megint „hülyeséget” csinált a párod, megértem, h ki vagy bukva. Jó volna, ha végre benőne a feje lágya. Nem tudtok nyugodtan beszélni ezekről a dolgokról?
Vagy egyszerűen csak vedd el a bankkártyáit, kérd be a fizuját, és adj neki zsebpénzt havonta! Tudom, hülyén hangzik! :oops: :roll:

Kikocska, én nem hiszek a jelekben, bizti megpróbálnám újra felhívni a dokit, de ki tudja…

Sziszike, jobbulást Kolinak!
Ki mered vinni lázasan? Nem akarnék beleszólni :oops: , de biztos jó ötlet?

Tegnap öcsike megrugdosta Emma kezét, a kiscsaj nagyon meglepődött. Gondolkozott egy darabig, h mi is volt ez, aztán folytatta a játékot! Annyira édi volt!
Apánk ma éjjel dolgozik, kettesben leszünk Emmával. Úúúúúgy nem szeretek Apa nélkül aludni!

Zsu
svs

Hűűű Evike jó étvágyat, tök jól hangzik, főleg hogy én is most megyek ki ebédszünetre!

Csajok jó édesek ezek a nagykutyák! Ti biztos picinek tűntök mellettük (még pocakosan is :lol: )

mostanában kezdem átérezni Tisa álmatlan éjszakáit! egyszerűen szinte minden órában felébredek, vagy csak nem tudok visszaaludni. És már várom a 6órát, hogy a tvben nézhessek valamit ami mozog.

Kép
tünemény

Svs!

Köszi a segítséget és ha lesz időd és módod akkor megköszönöm, ha felteszed azt a listát.
Előre is köszi. :D

Most olvasok egy kicsit, majd jövök.

Ja ha valaki furcsállná. Egész nap egyedül vagyok a párom szolgálatba csak reggel jön haza, anyósék is úton. Így nagyon unatkozom és van időm itt üldögélni. :lol:

Tök jó hogy naprakész vagyok és nem kell vissza felé olvasni. :roll:

Kép
evike79

Meg is találtam, ez az (ne kérdezd, h melyik konkrétan mire való :oops:, a neten biztos rá tudsz keresni):
Kb. 4 héttel a szülés előttől ajánlotta nekem.

A homeopátia pedig a következő: 4 félét kéne beszerezni (c9 is jó)
Caulophyllum C12
Cimicifuga C12
Pulsatilla C12
Arnica montana c12

1. nap: reggel: Caulophyllum 5 golyócska
délben: Arnica 5 golyócska
este: caulophyllum 5 golyócska

2.nap: R: Caulophyllum 5g
D: Arnica 5g
E: Cimicifuga 5g

3. nap: R: Caulophyllum 5g
D: Arnica 5g
E: Pulsatilla 5g

4. nap, mint az első, 5. nap, mint a 2., stb., stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára svs 2009.03.03 14:53-kor.

Zsu
svs

Sziasztok csajok!

Van egy nagy problémám,légyszi segítsetek!Most vagyok a 19.héten de már a 15és 16.héten megállapították a plexus chorioideus cystat a baba fejében.Teljesen kiborultunk a párommal.Akkor a genetikus lebeszélt a magzatvízvételről és azt mondta legyen inkább sima genetikai vérvétel.Az AFP azaz Mom értékem jó lett:1,48.De még a köv. héten mindig ott volt a cysta sőt egy másik orvos nagyobbnak is látta,ezért amniocentesist javasoltak.Na, ezt most csinálták hétfőn.Most kérdeztem meg az AFP értéket:szintén jó:0,8.De az orvosok nem mondanak semmit,állandóan csak azt hogy ha rossz lesz az eredmény meg kell szülnöm.Az interneten rákerestem erre a cystára,így jutottam el ide is.
Láttam hogy [u]chaterine-nél[/u] is volt ilyen gond.Szeretném a tanácsodat kérni!Na meg a többiekét is ha vki tud vmit mondani.
Köszönöm.várom válaszotok![/b]
telokin

icamica

Tasin: akkor tényleg ilyen makacs a természetük.Én is próbáltam vele menni de inkább megfolytja magát, minthogy arra menjen mint amerre szeretném.Apa is csak finommal tudja elvinni, mert kell valami amivel haza felé csalogatja.Finom:valami kutyakeksz.

Evike:jól hangzik az ebéd.Én egy kis tejfölös gombát csináltam tésztával.Nekem itt van most a húgom de mindig megvárom apát és vele eszek.Én sem szeretek egyedül enni.

Jaj csajok most megyünk pécsre, visszük a táppénzes papíromat és remélem akkor egy szép szőnyeget hozzunk haza a Kikából.

Tünemény:én is azt csinálnám a helyedben amit Zsu ajánlott a zsebpénzes dologgal.

Kép

Kép
gabka7926

Telokin:sajnálom de ebben a témában nincs semmi tapasztalatom vagy tudásom és hülyeséget nem akarok írni. :( :( :( :(

Kép

Kép
gabka7926

Zsu, Gabka, igen, elvettem a kártyát, és a pénzét is. most én adok neki, vagy viszek be neki kaját. Mondtam, hogy következő fizuig semmit nem fogunk venni, és ő se számitson kiadásokra. (egyébként úgy néz ki rátették a fekete listára mert nem fizette a folyószámla hitelét, mondtam is neki, igy legalább nem, vagy jó nehezen kaphatna több hitelt, hogy megint valami hülyeséget irjon alá. úgyhogy ezt nem is bánom)

Telokin sajnálom. Én se tudok erről a témáról, de Cat majd biztos irni fog a tapasztalatairól.

olyan melegem van, majd meggyulladok!!!

Kép
tünemény

Köszi Zsu, ez tök jó. Akkor majd még utána olvasok. Ezt meg kinyomtatom.

Teloki bocs én nem tudok segíteni, de vannak itt akik biztos tudnak adni vm jó tanácsot. Fel a fejjel! :roll:

Gabka: a tejfölös gombát is nagyon szeretem csak a tésztából kellene visszavenni egy kicsit, mert nagyon tésztás vagyok. Jöhet bármilyen diós, mákos, sajtos - tejfölös, miláói, pörkölt mellé mindig tészta és hétvégén meg halászlé volt és felénk azt is tésztával esszük. (Sok-sok tésztával) :oops: :oops:

Kép
evike79

Cat én is remélem, hogy csak nem úgy áll a baba, na meg a 24oogr-nak is lehet már más érzés a cipelése.

Tasin a párod egy hőőős katona.

Tünemény azóta is meg van ez a hülye érzésem. Ráadásul tegnap a kedves barátnőm leosztott,hogy majd megbánom később,hogy ilyen lusta vagyok. Mert ő végig biciglizett, na meg is érte mert kinyil és volt visszatartáson. De úgy felhúzott.
És én az Uh-nál úgy jártam most először,hogy vártam szépen a sorom és egyszer csak kijött az asszisztens és azt mondta, na akkor egy nagy terhest kérnék be,éééés mindenki rám nézett. Tök jóóóó volt, végre bemehettem soron kívül. Azelőtt meg hiába voltam ott korán, behívták előttem a nagyterheseket.
Na ja nálam is a havat érzi szerintem a manó,majd kitépi a hasam. A húgom mondta az elején, hogy álljak a gyertya elé, hogy átvilágítsuk a pocakot, h. lássuk mit csinál.

Ti mit tudtok a grapefruit mag kivonatról? Most szabad vagy nem használni a kismamáknak?
Mert a Candida nagyon elhatalmasodott rajtam megint. Csak kenyér,tészta,sajtot,édeset kívánom. Semmi hasznosat, amire a babának szüksége lenne. Na a lenti dologról meg ne is beszéljek.

Kisvirág szorítunk!! Nekem holnap este derül ki, hogy áll a helyzet ott bent.

Kisszilvi ami jó a mamának az a jó a babának, csak nem szabad túl meleg vízben. Na meg a Wellnesezők is megúsztatták a pocakot szerintem, bár ott is inkább a fertőzés veszély a rizikósabb.

Én leszek a legszebb, ha jön ez a hajhullós időszak, nekem így is csak párszál van. Ritkaszép!

Kikocska rémisztő hallani, hogy készülsz szétcsúszni, amikor te vagy az egyik legkeményebb csaj, mami köztünk, ha te így állsz, akkor mi lesz velünk? Atyaságosééég!
Egyébként a mindenki kedvenc dokijával én is így jártam. Annyira elérhetetlen volt,hogy felis adtam.
Én mindig azt hittem, már 1oéve is,hogy nekem való már egy gyerek, jobban is mint a barátnőmnek,akinek becsúszott csak. És most, hogy itt van ennyi év után, fogalmam sincs mit csináljak majd vele. Ráadásul ált.isk.,szakközép, és a felsőfokűban is tanultam gyermekvédelem, csecsemőgondozást, de más dolgában mindig okosabb az ember és majd,mint vizsgán, elfelejtek mindent.

Icamica veled jót játszanak..

Ti mit tudtok az egyedülálló, vagy a családban nevelő nő mennyi lóvét kap a gyerek után?Vagy ahhoz vissza kéne jelentkezzek anyuékhoz,hogy egyedülállóként kapjam a csp-t?

Tasin a kutyus tetszett a páromnak is. A mienknek is ilyen plömplöm feje van, boxer.

kocska

igen olvastam már azt az oldalt a cystáról,tulajdonképpen már mindent elolvastam ami az interneten van.főleg catherine válaszában vagy tanácsában reménykedem,remélem ma még fennt lesz a fórumon
teljes idegben van már az egész család 2-3 hete...
telokin

Sziasztok Lányok!

Nagyon sok munkám volt tegnap és ma (értekezlet, tárgyalás, stb.)
De visszaolvastam mindent, így képben vagyok! :shock:

Kutyafüle!
A macik a bútorral együtt voltak, amit a Brendonban vettünk.

Én már hónapok óta szoptatós melltartót hordók, hiszen azok merevítő nélkülik, és úgy tudom, hogy ilyenkor azt kell használni.

Nálunk mindenképp apás szülés lesz. Ha császár lesz, akkor lesz egy kis gondunk, mert a Jánosban nem nagyon szokták ilyenkor beengedni a kispapákat. A férjem viszont ragaszkodik hozzá.

Mióta terhes vagyok, én csak zuhanyozom. Fürdeni csak nagyon meleg vízben szeretek, azt meg most nem szabad.

Cat, Tasin!
Nálunk is hasonló a hóhelyzet. Gyönyörű, de én már akkor is nagyon várom a tavaszt.

Este megyünk a havi nődoki vizsgálatra. Remélem, hogy most is mindent rendben talál.

Kép
gesztenye74

Kedves babát váró Kismamák!:)
Szakdolgozatom kutatásához kérném segítségeteket. Vizsgálatom fókuszában az életciklusváltás áll, ezen belül is a várandósság időszaka.
Amennyiben babát vársz, (vagy ismersz terhes kismamát, és továbbítanád felé ezt az üzenetet) nagyban segítenéd munkámat a következő linkre kattintva (vagy ha a böngésző sorba másolod)a kérdőív letöltésével, majd kitöltésével : http://www.yousendit.com/download/U0d5b ... YURIRGc9PQ
Utána a kitöltött tesztet a justimister@gmail.com e-mail címre tudod elküldeni.
A kitöltés névtelenül történik, az adatokat bizalmasan kezelem!
Amennyiben érdekel, szívesen elküldöm majd kutatásom eredményét!

Jó egészséget és sok örömöt kívánok az elkövetkezendő időkre! :)
Előre is köszönöm együttműködésed!
justimi4

TELOKIN!

Bocs, hogy csak most jövök, de pihentem a nagyobb fiammal!

Ez a cysta igazából nem cysta, csak felritkulás az agy plexus részében. Még nem elég fejlett, ezért nem tudja elvezetni a folyadékot.
Általában nem jelent semmit, pár hét alatt magától felszívódik. Azért szoktak odafigyelni rá, mert más egyéb jelekkel együtt (Pl. jelentős vesetágulat, szívben lévő eltérések...) utalhat genetikai problémára.
Mivel nálatok az AFP jó értéknek tűnik, ezért szerint ugyanarról van csak szó, mint nálunk volt.
Persze tudom, hogy most mit éreztek, hiszen nálunk is hetekig ment a para. De elmentünk még egy geneteikai UH-ra, szívUH-ra is, mindekettőnek jó eredménye lett, így mi utána már csak azt vártuk, hogy eltűnjenek.
Nálunk ugye a 19. héten vették észre, akkor volt mindkét oldalon 5-5mm.
Másnap már 5 és 6 mm.
Egy héttel később a két cystából több is lett. Egyik oldalon 5; 3; 3mm a másik oldalon pedi csak egy 3 mm-es látszott akkor. (Lehet, hogy úgy fordította a fejét, hogy a többi ott nem látszott.
A 22. héten egyik oldalon 6 mm-es másik oldalon 3 mm-es felritkulást említenek meg az UH papíromon. Nem tudom volt-e több, csak nem említetteék, vagy a többi akkorra felszívódott.
A 23. héten végzett UH-on már nem is írt semmit a papírra a doki. Amikor megkérdeztem, azt mondta, még van nyoma, de már nem jelentős, hamarosan teljesen eltűnik.
Egy héttel később nyoma sem volt.

Mi nem csináltattunjk magzatvíz vizsgálatot, mert a nyaki redő. a kombinált tesztem eredménye, az AFP, a genetikai UH és a szív UH is annyira tökéletes lett, hogy nem akartuk még amiatt is idegesíteni magunkat.

A dokim különben azt mondta erre, hogy lehet, hogy Beninek is volt ilyen, és még nagyon sok babának, csakakkor még nem voltak ilyen jók a gépek, és nem vették észre.
Amíg nincs másik anomália is, addig ez csak a fejlődés egy része.

Egyébként megnyugtatásul közlöm, akkoriban én is megsmerkedtem egy másik kismamával, akinek ugyanez volt a problémája. Neki 3 hét alatt szívódott fel, szemben a mi 5 hetünkkel.

De nagyon profi genetikus szerint ezek a 28. hétig el szoktak tűnni. De olyat is látott már, akinek csak a szülés után 2-3 hónappal, mégis teljesen egészséges volt.

Szóval fel a fejjel! Minden rendben van és lesz!

Majd írd meg, hogyan alakulnak a dolgaitok!
Vendég

Megjöttem!!!!

És van szőnyegünk végre!!!!! :D :D :D
Nem olyan hatalmas de pont elég rajta majd játszani a hely.Jól elfáradtam de apa is.Képzeljétek találtunk micimacis tapéta csíkot is és csak 1500 ft volt.A praktikerben 5000 ft lett volna 10 m és nem akartunk ennyiért venni. 8) 8)

Majd holnap lekapom a szőnyeget mert nincs hozzá erőm jelenleg. :? :?

Evike:én annyira nem vagyok tésztás csak a nokedlivel mindig pórul járok na jó eddig 2szer próbáltam.Én inkább rizst eszek különböző zöldségekkel felturbózva.

Kép

Kép
gabka7926

Kocska!

Szerintem azért a havi 1500 Ft-ért nem éri meg csalni és hazudni. Ha lebuksz egy ellenőrzésen, sokkal rosszabb és nem mellesleg megalázóbb.

De lehet, hogy csak én vagyok ennyire törvénytisztelő.

Egyébként az idei összegek egészséges gyermek esetén:
egygyermekes család esetén 12 200 forint,
egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13 700 forint,
kétgyermekes család esetén gyermekenként 13 300 forint,
két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 14 800 forint,
három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 16 000 forint,
három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 17 000 forint,
Vendég

Hát csajok, ma úgy fürödtem, h Emma is ott volt, és meglátta a cicimet (amúgy ritkán látja). Rámutatott és közölte, h "cum-cum" (=cumi)!
:lol: :lol: :lol:
Olyan röhögésben törtem ki, h az nem is igaz! Szegényke nem értette, h mi bajom!

Zsu
svs

Sziasztok!

Cat, Tasin!
Gyönyörú helyen laktok! NAgyon szépek a képek... :-)

Cat!
Ne izgasd magad a mi kertünk 2 évig olyan volt mint a trágyadomb.... Most kezd el alakulni. Már van fű ,tuják..... Kolinak egy homokozó :-)
Nem tudsz valamit az oldal kamra tágulatról? Kicsit el kezdte aggasztani. utána olvastam és nemírnak túl sok jót :-( A 28 hetsen 8 mm volt most 32.hetesen 9mm. Azt mondták még nem kronikus, de figyelni kell.... Tudod már 3 genetikai uh voltam, szív uh, afp jó lett leszűártek az összes létező fertőző betegségre és minden jó lett. Még is azt találtom, hogy fertőzéstől lehet :-(

Kocska!
Én sem varriálnék ennyi pénzért... Ha legalább egy 10 ezressel több lenne talán, de ilyen kevéske pénzért....

Zsu!
Akkor vittem ki mikor nem volt lázas, de annyira nem kívánta, hogy hoztam is be....
Ez a cici dolog nagyon aranyos lehetet :-) HOgy álltok bilivel? Mi ott tartunk, hogy ha lefeszük a pelust már hozza is, de nem ül rá csak mellé ül.......

Gabka!
Szőnyegre kivánccsi vagyok.... Holnap majd rakj fel képet..

Mi jól vagyunk bár koli még mindig beteg. Nem várok tovább holnap visszük orvoshoz....
Én meg vagyok.

Kikocs!
Van valami fejlemény doki ügyben?

na mennek. Koli most nagyon kiveszi az erőm
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Zsu: ez nagyon aranyos volt Emmától!Te mikor fürödtél először együtt Emmával?Egyszer -kétszer én is szeretnék majd fürdeni Andrással.
Biztos mókásabb nekik ha nem egyedül fürdenek!! :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Sziszi, remélem doki gyorsan ad valamit, amitől Koli meggyógyul!
Bili ügyben: volt egy pici kaki, meg 3 pisi, de ma pl. egyátalán nem akart ráülni. Mondjuk nem is erőltetem, csak megkérdezem mindig, h van-e kedve. Csak azt szeretném, h biztosan tudja, h mire való meg ne tartson tőle, aztán ha itt az idő, akkor koncentrálhassunk az időzítésre is!
Gondolom Ti sem siettetitek még!?

Gabka, talán 4-5 hósan fürödtünk együtt, de persze úgy, h aki vele pancsolt, az lezuhanyzott előtte és fürdőruhában volt.
Most csak én fürödtem, ő csak ott mászkált, mert ketten voltunk/ vagyunk!
De tényleg jó móka együtt!

Zsu
svs

Sziasztok lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés!
Megvagyok csak sok a munka és nem érek rá... itthon meg még a hétvégi festés romjait takarítom!

De olvasok!
Remélem senkinek nem lesz oka izgulni!
Szorítok mindenkinek!
Remélem már hétvégén tudok jönni rendesen... és töltök fel képeket is a szobáról!
Addig puszi nektek és vigyázzatok magatokra!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

ma eldöntöttem, hogy többet nem megyek be pestre a gyerekekkel, csak ha dokihoz kell, és muszáj. a moszkva tér környékén van a barátnőm, akinél reggel voltunk, a nyugati és a lehel között félúton meg a bőrgyógyász, ahol voltam, és egy óra volt az út :? szóval úgy döntöttem, teljesen lerobbantam.
Vezetni meg ugye már nagyon régóta nehéz, annyit még hajlandó vagyok, hogy beviszem a dokihoz dunakeszire a gyerekeket, meg néha elintézek valamit, de csak szigorúan forgalommentes időben. nekem az is halál, hogy beparancsolni őket az ülésbe, és bekötözni :?
dokit meg úgy döntöttünk gergővel, marad a péterfy meg a dr végh györgy. aki egyébként ott osztályvezető helyettes. és nagyon nagyon szimpi. még ő nem tudja, holnap felhívom :) az alapítványi szoba árát is kiszorítjuk majd valahogy, majd megpróbáljuk megbeszélni, hogy nem végig, hanem úgy, hogy csak amíg úgy érzem, hgoy szükséges, mert nem tudok elmenni gyakran a folyosó végéig, vagy ha olyan az a kzös mosdó. igaziból nekünk eléggé számít ez a napi 5ezer ft, keményen érint a svájci frank minket is. apuék aggódnak értünk nagyon, amíg a férjemnek van munkája, úgy gondolom, el fogunk boldogulni, még mindig van miről lemondani, csak munka legyen...

kocska, én is igyekszem becsületesnek lenni, de most nem tudtam megállni, hogy ne menjek táppénzre és vegyük fel a gyest... szóval nem prédikálok. Egyébként nem csak erről az 1700ft-ról van szó havonta (ami egy évben már több mint 20.000, és úgy már azért jobban hangzik),m áshol is számít. és szerintem külön lakcím kell.
és én catről nem tudom elképzelni, hogy szétcsúszik :) én bizony szoktam. aztán jön a terv, ami alapján elkezdem működtetni az életünket. nekem ez bevált. ez a tél vége amúgy sem egy szerencsés időszak az életemben általában, ilyenkorra meg szoktam szülni :P amikor meg nem, akkor kicsit amúgy is bedepizek, most ráadásul van is hozzá táptalaj... ma is bőgtem egy sort az uramnak a telefonban, hogy milyen rossz, hogy a nagymamák nem akarnak maguktól jönni segíteni, hiszen mindketten szültek négy gyereket, és tudják, milyen, meg milyen segítség nélkül lenni, én meg nem tudok segítséget kérni, hogy gyere már el a jövő héten, meg tudom oldani a problémáinkat, akárhogy is. és egyébkétn is legyen már fontos, hogy találkozzanak az unokájukkal, miért nem fontos nekik, miért mindig nekünk kell keresztülutazni a fél országot. szóval nem elég a meglevő, még csinálok hozzá :) de január, február, itt a nyár...

sziszike, a szívével meg csak nincs semmi komoly, ha azt mondják... nem kell a neten keresgélni. ha figyelik, az jó, nem?

tünemény :( sajnálom nagyon! a sedatif meg jó ötlet, lehet bekapok én is egyet, van is itthon, csak lehiggadok... leszaromtabletta :)

zsu, ráértek nyáron. a legtöbb gyerek visszaszokik a pleusra, ha megszületik a tesó, meg dackorszak előtt a legfeleslegesebb, mert dacot csinál belőle : lásd fiam meg a lányom :) emma meg cuki, és azért nagyon nagyon ügyes a bilizéssel!

na, megyek vízszintbe, túl a fürdőn, éljen a jóbarátok :) rachel most szült, ott tartok :)

kikocska

cat akkor csak férjhez kéne menjek.Semmi hasznom nem származik abból,ha egyedülálló maradok. Pedig valaki azt mondta,hogy kétszer annyi jár. De úgy látszik járni,csak a kisebbségnek jááár minden.Pedig már mi vagyunk a kisebbség. :? :?

Emma halálilehetett.Nekem az volt a jó sztorim, mikor keresztlányom közölte,hogy anyának nagyobb van. :lol: :lol: :lol: Nem is kicsit.

kikocska én rád gondoltam szétcsuszás ügyileg.

kocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: