A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peni! Parancsolj:
CORZALYA tabletta, napi 3-5 tabletta
Többféle nátha elleni homeopátiás szert tartalmaz. Tüsszentés, orrdugulás vagy orrfolyás kezelésére.

SAMBUCUS NIGRA 5 CH napi 3x5 golyó
Szopós kisbabák orrdugulásának fő szere.

Nagyon pici vízben old fel, kell neki jó idő míg felold, így én mindig akkor áztatom már be a következőt, amikor beadom az előzőt.

Maszatmanó! Nem lehet hogy nappal alszik túl sokat? Vannak babák, akik ha nappal túlalusszák magukat éjjel randalíroznak. Enyim is ilyen... :roll: De semmiképp ne hagyd sírni. Elveszíti a bizalmat és amúgy sem azért sír, mert jó neki. Ekkora baba soha nem hisztiből sír.

Krisz! Elektromos párásítóban otthon vagyok. Először Tefal-t vettünk, gondoltam nem gagyi minőség, nem a legolcsóbb, közép árkategória. 16 ezer körül van (Média Márkban a legolcsóbb amúgy). Nálunk nagyon száraz a levegő, 20% körül van. Érdemes megmérni, venni egy olyan hőmérős-páramérős kütyüt. Mert a normális páratartalom 40-60% lenne...
Na szóval Tefal beszart egy év alatt, vagyis olyan hangja van, mint egy barlangi pataknak, rémes, Pötyi csak szörcsögőnek hívja. :lol: nem volt hajlandó aludni mellette olyan zajjal volt. Ja és nagyon nehezen vitte fel a páratartalmat. Igaz, a karbantartással nem foglalkoztunk sokat, ki kellene cserélni benne elég sűrűn a vízkőoldót. Na mindegy, a zaj miatt és mert Pötyinek nem múlt a köhögése Apa elment mérgében és vett egy másikat dupla ennyiért. Ez a BONECO, most 29 ezerért láttam. Sok, de nálunk muszáj, Pötyi elég köhögős. :?
Na szóval neked kell dönteni. A Tefal is jó volt egy évig, utána tojt be. Minden esetre ezt a kettőt ajánlotta minden ismerős. A BONECO-val nagyon meg vagyunk elgedve, kellemes duruzsolása van, fele annyi vizet fogyaszt és jobban párásít.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

sziasztok,

köszönöm a kedves vigasztaló szavakat, jól esett nagyon!!!! Asszem picit összeszedtem magam, és talán a tejcsi is szaporodik. Most jött ki rajtam az elmúlt majdnem 2 hónap nemalvása minden egyébbel együtt...

Amit nem értek, hogy Ti mindig írjátok, hogy 160-200-akat esznek a babák. Levente itt az egyik legnagyobb és legidősebb baba a maga 5,5 kilójával, eddig nem mértem, de most a tejcsi-krízis miatt elkezdtem és csak 60-80-akat eszik.

Próbáltam lefejttel pótolni, de nem kéri. Ezek szerint nem marad éhen. Rengeteget bukik, kakál-pisil, és hízik. Szóval nem értem, szerintem több kijön, mint ami bemegy, mégis hízik és nő :lol: levegővel táplálkozik???? :roll: Na mindegy, azt modnják, amíg hízik, ne foglalkozzam semmi mással...úgy látszik ő ilyen Norbifitnessesen kajál, sokszor, keveset :lol:

Apával beszéltem, illetve folyamatosan próbálok vele beszélni.
Tudom hogy nem hasonlítgatunk, sem babákat, sem pasikat, de kíváncsi vagyok, Nálatok hogyan osztjátok meg a feladatokat és az hogyan működik? Lehet, hogy nem is benne van a hiba, csak én várok túl sokat tőle??????

Nálunk az elmúlt hónapban gyakorlatilag a reggel-este rámosolygás-simogatás- fürdetésben segítkezés- néha bevásárlás (ha összeírom, mit vegyen) és amíg eszek, wc-zek, fürdök, dajkálás-ban merült ki a segítsége. Emellett itthon általában ő takarít és mos. Senki más segítségem nincs. Tehát állandóan én altatok, éjszakázok és egész nap is én cipelem a kis seggét Levusnak :lol:
Amivel semmi bajom, de tényleg azt éreztem az elmúlt pár napban, hogy fizikailag nem bírom, ezt jelezte a tejcsi apadása is gondolom...

Kíváncsi vagyok, Nálatok hogy működik?

Akciók: Tescoban vannak aranyos rucik jó áron:
http://www.tesco.hu/popupimage.php?ssid ... 81be9e9572

http://www.tesco.hu/popupimage.php?ssid ... 429a4251b4

Ja és még egy, amibe belefutottam: nehogy valaki véletlenül a Pampers Sleep & play pelust vegyen, mert brutál a minősége, gyakorlatilag egy pisitől átázik. Kaki után azonnal cserélem és így is kifolyik olyan vékony és gagyi! Ez a pampersnek az olcsó verziója, nem tudtam, örültem hogy itt falun árulnak egyáltalán pamperst, így gyorsan vettem belőle két csomaggal is :evil: :evil: :evil: És piros tőle szegénykémnek a popsija, mivel zéró a nedvszívóképessége!

Gyönyörűek a babák, olyan jó nézegetni őket!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Peni, tényleg klassz csaj és Anyuka vagy, le a kalappal!!!!!!!!!!!Gratula Zéténynek, nem semmi kölök, ennyit aludni!!!!!!!!!!

Enikő, sajnálom a hasfájást...nekünk volt ilyen de szerencsére nappal...a dobálás, melegítés, meleg vízbe ültetés segített rajta valamelyest...

Hanna, boldog hófordulót Olivérnek! Ünneplés? :wink: :lol:

Katuska, a szánkózásért irigy vagyok!!! Mi tegnap babakocsiztunk, de abból is majdnem szánkózás lett itt a meredek utcákon, vicces volt :lol:

Zitocs, nekem pár napja sikerült az esti elalvást 10-11-ről előre hozni 7-8 közé. Fürdés után kis dajkálás, szopi, villanyok lekapcs, zene, éneklés, hintaszékezés és szépen bealszik :lol: :wink:

mi volt még? :roll: mindjárt olvasok még vissza...

Kép
vickybabe

Zitocs! Nekem Leventénél nem pöttyökből lettek. Egyzer csak ott volt.

Sahli! "Éber koma" :D Ismerős

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vickybabe! Ne aggódj amiatt, hogy mennyit eszik Levente! Annyit eszik, amennyire neki szüksége van. Minden baba más, másképp dolgozza fel a téplálékot. Aztán van amelyik gyakrabban kevesebbet, a másik ritkábban többet eszik.
Súlyban mi is ott vagyunk, ahol ti. Pénteken 5,5-öt mért a dokinéni! :D

Apával kapcsolatban: nekem mostanig itthon volt, így aztán több segítséget kaptam (mondjuk többet is vártam el, mert mellette neki sem kellett mást csinálni): övé volt a 2 gyerek fürdetése, éjszaka is keltettem, mert mivel nem tudtam szoptatni Milánt odaadtam, hogy szorakoztassa, amig megmelegítem a lefejt tejet, megcsinálom a pótlást, fejek, stb. Sőt sokszor ő etette én meg fejtem, így is 1-1,5 órára nyúlt az etetés. Napközben is elmosogatott, takarított, segített mindenben, amiben kellett. Most viszont külföldön van, így nem tud segíteni.
Egy dologra azonban rájöttem: kérni kell a segítséget és megköszönni! :D Ez valahogy a pasiknak nem természetes. Első gyereknél emlékszem sokszor duzzogtam, hogy nem veszi észre mennyire fáradt vagyok és nem csinál meg dolgokat magától, aztán egyszer leültünk beszélgetni, kiderült ő tényleg nem vette észre (mivel mindig mindent megcsináltam természetesnek vette egy idő után), akkor megbeszéltük, hogy szólok, ha kell segíteni. Azóta ez így is működik! Sőt már javulás is van, mert magátol is kérdezi, hogy mit segítsen! :D
És nagyon ösztönzően hat, ha látja hogy hálás vagyok, és megdicsérem bármit csinál még akkor is, ha kijavítom, amikor nem látja! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Én is vagyok, csak pár nehezebb napon vagyok túl. Szombaton vendégeket hívtam, anyukám 50. szülinapja alkalmából (nem akartam, hogy náluk tartsuk, nehogy már az ő szülinapján neki kelljen főzni). Na ennek az lett az eredménye, hogy bár Bianka egész nap kézről kézre járt, hozzám csak etetésre került, de pihenni nem tudtam, estére teljesen elapadt a tejem, szerencse, hogy volt egy kicsi lefagyasztva.

Egyébként is észrevettem, hogy mostanában estére kevesebb a tejem. Biankának nincs ereje kiszívni, sír. Most azt csinálom, hogy reggel és délelőtt, amikor amúgy is több van, próbálok fejni, de sajnos így sem sikerül egy egész adagot lefejni.
Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy pótolnom kell esténként, de én ezt sem bánom, csak ő ne legyen éhes. Olyan rossz látni, ahogy szenved a cicin.
Kérdés: tápszert csak receptre lehet kapni?????
Pótlásról: miért gondolja bárki, hogy az anya hibája, ha nincs elég teje?????? Ez van! El kell fogadni. Én nem stresszelek rajta. Ha esténként tápszert kap majd Bianka, nem lesz semmi baja. Az a lényeg, hogy ne hagyjam éhezni!!! Akkor lesz baja neki is, na meg nekem is, ha hagyom, hadd sírjon az éhség miatt.

És minden este szenvedünk. Már több napja, amíg este nem teszi tele a pelust, sír. Nem tudom, miért megy neki ilyen nehezen. Péntek éjszaka csak 1-kor sikerült kakilnia, hát... addig nem aludtunk. Utána viszont aludt 5 órát, tehét egyértelműen ez a baj. Nincs ötletetek, hogy tudnék neki segíteni????
Tornáztatást próbáltam, most vagy béna vagyok és nem jól csinálom, vagy nem segít neki.
Tegnap és tegnapelőtt 11-kor sikerült megszabadulnia a tehertől, de már nagyon fáradt volt (én is) és nagyon nehezen viselte.

A dolgokat még tetézte, hogy hétfőn belázasodtam. Késő délutánra felment a lázam 39,3-ra. A fejem iszonyatosan fájt és hol fáztam, hol melegem volt. Tegnap már szerencsére nem ment fel ennyire, egész nap hőemelkedésem és egy kis lázam volt. Aztán éjszaka úgy megizzadtam, hogy még a takaróm is tocsogott, ma reggelre meg mintha meg sem történt volna az előző két nap. Először azt hittem, elkaptam az influenzát, de a lázon és fejfájáson kívül semmi más nem volt (csak egy kis hányinger, gyengeség). Nem tudom, mi volt ez, de most már nem megyek orvoshoz. Szóval így nem volt valami kellemes az esti szenvedés Biankával, de hát szegény nem tehet róla.

Császár témához: én is nagyon szerettem volna természetes úton szülni, de reálisan kell gondolni. Lehet, hogy nem lett volna semmi baj, de ha mégis??? Ha tényleg a szülőszobáról visznek az idegsebészetre gerincműtétre??? Be kellett látnom, hogy nemcsak a saját, de kislányom érdeke is, hogy császár legyen.
És üzenem mindenkinek, aki azt gondolja, hogy egyszerűbb: próbálja ki!!!!! Mert én utána azt hittem megőrülök, hogy nem tudtam felkelni az ágyról, csak kb. fél óra alatt és nem tudtam szülés után rögtön menni a kislányomért. Meg kellett várnom, hogy jöjjön valaki látogatni, hogy elhozza a babámat az újszülött osztályról. Azt az érzést nem kívánom senkinek!!!
Arról nem is beszélve, hogy amikor sírt, hogy éhes, nem tudtam rögtön adni neki a cicit, mert várnia kellett, hogy egyáltalán fel tudjak ülni. Nem tudom ez hogy volt másnál, de nekem min. 1 hétbe tellett, hogy úgy-ahogy használni tudjam a hasizmomat.
Tehát, amit megspórolnak fájdalmat a császárosok a szülés alatt, azt megkapják utána. Biztos, hogy természetes szülésnél is vannak fájdalmak utána, nem is kicsik, ezt nem vitatom, csak felháborít, amikor ilyet hallok, hogy a császár "úri-szülés", mert nem az!!!!
Elnézést, hogy így kiborultam, de nagyon felháborít a téma.

Kép
jandrea

Enikő! ó majd talán nyáron lesz egy kis színem:)

Vickybabe! Nálunk apa segítsége: időnként büfiztet, ha elmegyek fürdeni akkor vigyáz a gyerekekre, ha épp itthon van és nem vág fát, szerel autót akkor segít a fürdetésnél, Ő öltözteti Mátét és altatja el. Meg esténként ha megkajált Petra és felébred míg Ő pl számítógépezik akkor dajkálni szokta. Ennyi. Meg éjszaka is szokta büfiztetni vagy viszsa alatatni, cumit a szájba dugdosni....

Elmentünk kerítéseket nézni a lakóparkba de tök bénák és egyformák vannak mindenhol. Így marad a magunknak tervezés.
katuska79

Halihó!
Most tettem le a seggem, kiganéztam a konyhát, csili vili lett, Bence 9 óta alszik a pihiszékben, már rég ennie kellene, de megvárta, amíg kitakarítok :wink:

Csak gyorsan az akciókról:
Aki liberot használ! www.liberoclub.hu Itt regisztrálni kell, és a libero vonalkódokat gyűjteni. Ezt kivágod, és beküldöd, amikért pontokat kapsz és beválthatod könyvre, cd-re, előkére, játékre. Én most váltottam be Annának Alma együttes Cd-re, egy hét múlva itt is volt :)
Ja és a peluson lévő nyuszikat is gyűjtsétek, kapni fogtok majd levelet a liberotól, abban vlaszborítékkal 10 nyusziért lamaze játék jár, a lányom imádta! Aztán további nyusziért könyvecske, bábnyuszi : )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szia Jandrea!!! Húúú, mázli, hogy ilyen hamar átestél a betegségen... pedig ez bizony influenza volt! És nem csoda ha a tejcsid rovására ment. :? Csak hát mi anyukák erős immunrendszerrel vagyunk megáldva, nálam is ilyen lefolyású volt, mint neked. Nekem nappal feszül, meg folyik, csepeg a tejem, estére mégis kevés az egyik cicim... ez van. Estére mi is elfáradunk.

Enikő! Írd meg lécci a címedet priviben. Küldöm a Babyfen-t.
Sajnálom, hogy egyedül vagy!!!

Mi pont tegnap beszéltük férjemmel, hgy valamelyik este bent kell maradjon sokáig, nekem kell a két gyereket fürdetni és különböző stratégiákat találtunk ki, hogyan lehetne kivitelezni. Én még soha nem fürdettem őket egyedül. :oops: Férjecském két hét múlva elmegy 4 napra síelni, hát én hívtam inkább segítséget, anyum vagy anyósom jön, a nyagypapák meg mennek síelni férjemmel, öcsémmel és sógorommal... :roll:

Hanna, még akartam tőled kérdezni, hogy akkor főzöl magadra vagy rendeltek kajcsit? Neked is nagyon nehéz lehet egyedül. :shock: Jobban vagy? Nagyon szépen hízik Olivér!

B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Apa segítség:
Hát ő elmegy itthonról reggel fél 8-kor és este 7 előtt nem ér haza... Ilyenkor hazaér, és amíg Bencét vetkőztetem, addig elkészíti a vizét, amíg én Bencét etetem, addig elkezdi fürdetni Annát, én pedig befejezem a művét.. :)
Én főzök, nem rendelek, mert most nem győznénk anyagilag...
De a hét végén jönnek Anyumék, aztán Nayimék,utána apa 1 hét szabin lesz, szóval alig várom, lesz egítségem, főznek helyettem! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: de jó, hogy írtad ezt a liberoklub dolgot!!! Mi azt használunk, nálunk nagyon bevált. Akkor most már gyűjteni fogok a vonalkódokat! Erről a nyuszis dologról nincs szó az interneten, de azért el kezdem azokat is gyűjteni. :-)

Bartika: és neked is "csak" lázad volt???

Egyébként én is egyedül vagyok a második naptól kezdve. (Első nap még a férjem itthon maradt, de akkor sem volt sokat, mert be kellett vásárolni, el kellett mennie a gyerekorvoshoz, gyógyszertárba, stb.). Mondjuk nekem szerencsém volt, mert az első napokban Bianka szinte tényleg csak evett-aludt-evett-aludt. Most már ez nem így van. :-) Sőt!!! Szerintem nagyon keveset alszik napközben. Van olyan nap, amikor összesen alszik kb. 2 órát. Vagy ez nem kevés??? Nálatok mennyit alszanak a babák???

Mondjuk ez pont nem érvényes a mai napra, nem is tudom, mi van vele. Aludt két szopi között másfél-két órát, most pedig megint alszik. Azért is tudok, így írogatni ma. :-) Na megyek is, befejezem a vasalást, amíg lehet.

Kép
jandrea

Andi:
Bence is Csipkejózsikát játszik ma... Lehet, hogy a frontot érzik...
Nálunk a délelőtt az aktív, olyankor nagyrészt ébren van, du. alszik két etetés között, és este még fürdetés előtt éberebb. (meg néha éjszaka, aminek nem örülök... :? )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bartika!
Én úgy fürdetek egyedül, hogy először is Mátét behajítom a kádba, gyorsan lemosom (erről jut eszembe, hogy tudtátok, hogy van egy olyan alattomos betegség, hogy a gyerekeknek iszonyatosan fáj a hajuk, bőrük ha sampon vagy tusfürdő éri? Ja meg a körmük is irtózatosan fáj a vágástól.....nagyon sunyi egy betegség :twisted: :twisted: csakis ordítva lehet átvészelni ezeket a műveleteket:) )
Aztán beborítok neki egy vödörnyi játékot, közben felfűtöm a fürdőszobát és hozom a csajszit fürdeni.
Megfürdetem, felöltöztetem. berakom az ágyába vagy hordozóba, játszószőnyegre. HA Máté ki akar jönni akkor kiszedem, felöltöztetem ha nem akar még és jó meleg a víz is akkor addig Petrát megszoptatom és utána szedem ki. De volt, hogy előbb egyiket elláttam teljesen aztán a másikat, de az egyszerre fürdés nálunk jobban beválik.
Nyugi nem oylan nagy bravúr ám ez, ilyenkor nekem a sokgyerekesek vagy ikresek jutnak eszembe...

Mágnes! az a liberós napocska olyan aranyos volt!
katuska79

Sziasztok!
Újra itt...
Délelőtt kivittem Sacit szellőzni, és tettem egy kísérletfélét a hólapátolásra... egy óra alatt sikerült a kocsibejáró utcai részét többé-kevésbé kiásni, valamint a 100 méter járdából kb. 25-öt ellapátolni :( sajnos már eléggé be volt taposva... ennyi járda meg a saroktelek átka :(
Amikor bejöttünk, Saci előadta a "farkaséhesvagyokmindjártéhenhalok" figurát, és, bár nem hittem neki (előtte másfél órával evett), adtam a cicit. Na, azt látnotok kellett volna! :D Nagy lelkesen nekilátott, majd olyan arccal köpte ki, hogy "fúj, ebből jön valami" :lol: :lol: :lol: édesem, folytatta az öklével :lol: :lol: aztán mégis betermelte a cickót, most végre alszik :)

Viki: nálunk Apáé a konyha (reggeli- és vacsorakészítés, utána elpakolás), a bevásárlás (lista nélkül... nem tudnék listát csinálni, minthogy nem az enyém a konyha, de egyéb dolgokat össze szoktam írni), fürdet. Amíg én fürdök, addig rázza Saci sejhaját, de egyébként nem. Soha nem kel fel éjszaka, max. nyűgösködik, ha Saci sír. Előfordult már, hogy tisztába tette Sacit, de nem viszi túlzásba.

Hanna: ne is kérdezd Apát :evil: kezd elegem lenni ebből a dologból. Azt csinál, amit akar :evil: Egyelőre kitalált egy olyan helyet a kocsinak, hogy ne kelljen lépcsőn cipelni, ami időlegesen jó megoldás, de csak tüneti kezelés.

Na, mentem, jelez a bébiőr, Saca felébredt ...

Csöre
csöre74

katuska79!
Hol laktok? Azért kérdezem mert a párom asztalos és szokott kerítéseket is csinálni. (és minden mást is)
Van web lapja is de sajnos arról kép nincs még fönn.

Nálam a párom abban szokott segíteni, hogy az esti fürdetésnél a vizet ő behozza, büfizteti, ha éppen éhes vagyok és ő fönn van akkor elfoglalja, a házimunkában úgy segít be, hogy együtt csináljuk, hogy minél előbb készen legyünk.

Elég fáradt éjszakám volt ma is. Kezdek rájönni, hogy amikor esik a hó előtte való éjjel nyűgős.
De reggelre nagyon szép időnk lett, ki is használtuk egy kis sétával hazajöttünk evett és most alszik.

Én vettem Pampers New Baby pelenkát a Joelnek, egész jó bár volt már, hogy annyira be volt kakilva, hogy ruha csere lett belőle, mert a háta közepéig kakis volt.
Most vettünk abból a fajta pelenkából amit már előző üzimben említettem. 100 db 3400 ft-ba került. Az eladó szerint jó minőségű (majd most meglátjuk), ha tényleg jó akkor ilyet fogok legközelebb is venni.
A Pemperst legfeljebb éjszakára, bár ha ez jó akkor azt csak ezt veszem.

Valamelyikőtök megkapta már a picire a családit?
Én tegnap megint fölhívtam az Államkincstárt de még be sincs vezetve az adataimhoz, csak az anyasági.

Lenne egy kérdésem: van amikor előfordul, hogy a Joelnek elég híg a széklete a dokinénitől kaptunk kalcium kalbonic por amit lefejt anyatejbe kell raknom egy késhegynyit és megitatnom vele, de azt vettem észre, hogy attól mintha szorulása lenne.
Ti mit javasolnátok? A nagyobbik fiaimmal ilyen nem volt azért kérdezem.

manocskak

Jandrea! Lehet kapni tápszert recept nélkül is, kivéve a hipoallergént.
A pelus telerakást nálunk is mindig hasfájás előzi meg. Sőt ahogy elkezd enni, annyira fáj a pocakja, hogy mindig abbahagyja.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jandrea: hipoallergént tápszert vegyél szerintem, de azt csak receptre adnak. Bianka kapott a kórházban? Ott Milupa-t kaptak, nekünk most Humana HA-1 van. Ádi szereti.
Sajnálom a betegséget, de örülök, hogy gyorsan kilábaltál belőle.
A kakival mi is ugyanígy szenvedünk. Kb. 1 órás nyűglődés, míg telerakja a pelust. De akkor a háta közepéig. Én is tanácstalan vagyok ilyenkor. Én a lábát szoktam tornáztatni, hogy kijöjjenek a szelek. Van, amikor bejön, van, amikor semmi hatása. Olyan kétségbeesetten sír ilyenkor.

Hulla fáradt vagyok. Megcsináltam a kaját, felmostam. Minden másodpercet ki kell használni, mikor Ádi alszik. Délután én is ledőlök. És kikapcsolom a telefont.

Segítség: én is egyedül vagyok estig. A férjem segít a fürdetéskor, meg büfiztet. De azért én is ki tudok akadni rá. Basszus, beül tévézni, mikor én épp fél kézzel a gyereket tartom, fél kézzel meg a pótlást csinálom. Szóvá tettem. Válasz: miért nem szóltál, megcsináltam volna. Szóval tényleg szólni kell. Szokott vigyázni a gyerekre, mikor én bevásárolok. A nagybevásárlás az én feladatom. Így olcsóbban kijövünk. :D

krisz78

szokta valaki olvasni a márciusi topicot?

Kép
Kép
Kép
mágnes

krisz:
Jajj de ismerős ez a miért nem szólsz duma!!!! Apa is ezzel szokott jönni, ha borul a bili... De én utálok folyton segítséget kérni, na meg szerintem bizonyos dolgokat fel lehetne érni ésszel, vagy észre venni.. :)
Mondjuk én abszolut nem panaszkodhatom Apára, amíg kórházban voltam ,ő volt itthon szabin Annával tök egyedül, és hétvégén nagyon sokat segít :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bartika! Köszönöm szépen, küldöm a privit. Én 2 hetet vagyok egyedül és 2 hetet van a párom. Végülis nem olyan rossz, csak ez a hasfájás ne lenne!

Katuska! Mekkora a fürdőszobátok, hogy egyszerre tudod fürdetni őket. Nekünk olyan pici, hogy ez nem megy! Őszig el kellene költöznünk!
Nálunk a pelenkázás is alattomos betegségnek számít. Milánt könnyebb tisztába tenni, mint Leventét.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

A fiam kis ebédszünetet engedélyezett, durmol :D

Bartika: nem eszik mindig 16-at, van, hogy 100-at, 120-at, van napi 1-2 ilyen kiugrás, de az átlagfogyazstás kevesebb :wink: És 7-szer eszik naponta,gyanítom,ha még egy kaját beiktatnánk, ő is megenné a 800-900-at... Tegnap így 780-at evett.Csak amíg békésen alszik az eddig pihire szánt időben,addig nem kajáltatom pluszban. Ha majd éhes lesz,kap még :wink:

Bocsi,most nincs időm visszaolvasni,bekapom az ebédet és lesben állok, mert lassan szopi idő lesz!

KépKép

KépKép
kata8110

Na, újra gép előtt...

Vickybabe! Örülök, hogy jobban vagy.
Köszi a köszöntést.
Most a kérdésedre egyben válaszolok a Bartikáéra is.
Én egyedül vagyok Olivérrel. Laca 3 napig volt itthon, akkor volt itt 2 napig anyukám. Azóta kettesben nyomjuk. Főzök, mosok, vasalok, takarítok. Drágám reggel elmegy, este későn jön haza. Akkor átveszi Olivért. Eljutok fürödni. Mi este későn fürdetünk. 9-10 körül. Utána eszik Olivér és 1/2 3-3 körül ébred, majd reggel 6-7 körül. Éjszaka átosonok szoptatni. reggel már Laca hozza át Olivért. Max hétvégén, ha nem dolgozik, akkor tud segíteni. Anyukám azt mondta, le a kalappal előttem. Olyan jól esett. Tudom... az öndicséret büdös..de akkor is.

Jandrea! Jó, hogy nem lett komolyabb bajod. Anyukádnak boldog szülinapot. :)

Manocskak! Én ma adtam fel postán az államkincstáros papírokat. Kíváncsi leszek, mikor lesz belőle valami.
Mágnes! Nagyon rendes Beni baba.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

SZiasztok!

Én külön külön fürdetem a kettőt....Soma aszisztál Zétény fürdésénél, nem bírná ki, hogy lemaradjon. Először a kicsi fürdetjük a nagyfiammal....a fürdéstől Zétény nagyon beájul, akkor van jó 20 percünk amég ő félálomban fekszik. Olyankor viszem Somát, legtöbbször együtt tusolunk, azt nagyon szereti, vagy beültetem a kádba és játszik ott egy negyed órát.........
Soma így 5,5 évesen elég önálló, szépen fürdik egyedül...csak a törölközés megy elég gyengén, törölközés után sokszor van olyna ézrésem, hogy vizesebb lett mint mikor elkezdte :lol: .

KépKép
peni

Jó vacak éjszakánk volt, két és fél óránként kelt fel, és félórákig altattam vissza.

Segítség: anyós, anyám főz, és jönnek is vigyázni rám. Ők átveszik a gyereket, náluk folyton kézben, és így nyugton van.

Férjem vásárol, és együtt fürdetünk. Kaját hoz nekem. Néha visszarakja a cumit, és ha megkérem, akkor játszik vele, stb. amíg pl. hajat mosok. De való igaz, hogy van, hogy szólni kell, hogy mibe segítsen, mert nem veszi észre. Csak mondja, hogy milyen fáradtnak látszom. Ja, mert fáradt is vagyok :D

Minden tiszteletem azoké, aki egyedül csinálja!

Laktoherb: nektek nincs hasmenésetek tőle? Mert, hogy naponta kétszer van székletem, és szinte mindig rohanni is kell, az szerintem nem normális, és nem tudom mi mástól lehet...

Rotavírus elleni oltás: védőnő javasolja, de baromi drága. Nektek van tapasztalatotok?

Kép
gombócmakka

Enikő! tényleg a pelenkázás is iylne betegség:)....nálunk közelharc megy.

Nekünk is pici a fürdőszobánk. 140 cm széles és talán 3m hosszú? A végében van a kád, ott fürdik Máté, Petra meg a földön lévő kiskádban, a pelenkázó lap meg fent van a mosdón ami be van építve a szekrénybe így rá tudom tenni. Éppen elférek a szűkös helyen....

MAnócskak! nincsenek képek a honlapon? Mert igazából csak arra lenne szükség, párom is fával dolgozik, játszótéri játékokat készít, szóval nem nagy ügy megcsinálni, meg apósom is asztalos bár Ő vidéken lakik.
Most állnak neki az új játék kollekcióknak lakossági részre, talán sikerül mindet bevizsgáltatni is a TÜV-el is :)
katuska79

1 hónaposan :)

Kép

Kép
hanna30

Hanna: gyönyörű Olivér! :)

Gombócmakka: nekem nincs hasmenésem a laktoherbtől, sőt... :?

Mágnes: én nem olvasom a márciusit, örülök, ha azokat sikerül, ahová írni szoktam :wink: de most kíváncsivá tettél :wink:

Csöre
csöre74

Hanna:csodszép Olivér!!!

Én is hozok képet!!!

Mosolygok!

Kép

Gondolkom

Kép

Tegnapi hóhelyzet :lol:

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: Olivér :lol: :lol: Milyen nagyfiús gatyája van!

Mi van a márciusi topikban???

krisz78

Hanna te sem unatkozol akkor egész nap, van mit tenni bőven, bár szerintem ezt itt mindenki elmondhatja , hogy nem sok szabad perce van.

ENIKŐVEL nagyon egyetértek, a segítséget kérni kell és megköszönni. Nálunk Soma születésénél rengeteg konfliktus volt ebből, hogy én vártam,hogy a férjem észrevegye, hogy mit kellene segítenie, hogyan tudna könnyíteni rajtam, mit várok el tőle.......Ő persze nem vette észre én meg dultam fulltam magamban hogy milyen érzéketlen, pedig csak férfi és tényleg nem vette észre :roll: . PErsze azóta már tudom, hogy tényleg érzéketlen de ez más téma :lol: :lol: .
Szerintem akin nagyon sok a teher lányok és megteheti az ne csináljon belőle lelkiismereti kérdést, kérjen segítséget bárkitől akitől tud, férjtől, rokontól, szülőtől, baráttól............nem kell összeomlani a fáradtságtól ha van más út:-).
Nálunk olyan iszonyú szél fúj, hogy nem merem kivinni Zétényt.

BARTI, CSÖRE: köszi a sütireceptet!! Hétvégén nekirugaszkodok a sütigyártásnak:-)

KépKép
peni

Kata: Martin is nagyon édi! Nekünk is vannak pont ilyen ruháink! Imádom azt a sárga macskásat pöttyös bodyval!

krisz78

Most szállt el, amit írtam :evil:
Na még egyszer.

Hanna, Kata, nagyon helyesek a fiúk!

Nem olvasom a márciusi topikot. Mi van benne?

Julcsi kiütéseire azt javasolta a gyerekorvos, hogy fogjam vissza a tejfogyasztást (max. 2 deci/nap), ha nem segít, akkor teljesen iktassam ki az étrendemből. Ha az sem segít, akkor a hormonok lesznek a ludasak.
Híg széklet nekünk is van, de a doktornéni azt mondta rá, hogy az teljesen rendben van.

Kép
petne

Köszönjük a bókokat! :wink:

Csak még egy kép, de már a gyerekemmel lesz tele az oldal :oops: :lol:

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Gyönyörű Martin!
Nálunk ma ilyen hó volt:

Kép

(Séta után Olivér még pihen)

Köszi csajok a dícséretet. Kisfiamnak továbbítva.

Kép
hanna30

Petne!
Én nem iszom tejet, Olivér arca sajnos ilyen:

Kép

Szopis tea receptek:
A tejelválasztás serkentésére 1.

2 rész őrölt édeskömény, 2 rész ánizs, 1 rész kömény, 2 rész kapor, 2 rész görögszéna, 3 rész vasfű. Készítsünk forrázatot: 1 teáskanál keveréket öntsünk le egy csésze forró vízzel, várjuk meg míg kihűl, majd szűrjük le. Ízesíthetjük citrommal, mézzel.

* Használat: Naponta 3-5 csészével fogyasszunk belőle.

A tejelválasztás serkentésére 2.

Ánizsmag, csalánlevél, édesköménymag, kecskerutafű, izlandi zúzmó.
A tejelválasztás serkentésére 3.

4 dkg citromfű, 3 dkg köménymag, 1 dkg ánizsmag és 1 dkg édesköménymag keverékéből forrázatot készítünk.

* Használat: Naponta 2 csészényit fogyasztunk belőle.

A tejelválasztás serkentésére 4.

4 dkg majoránna, 3 dkg köménymag, 2 dkg ánizsmag és 1 dkg édeskömény keverékéből 2 evőkanálnyit leforrázunk fél liter vízzel. Állni hagyjuk, majd leszűrjük.

* Használat: Naponta 2 csészével fogyasztunk belőle.

A tejelválasztás serkentésére 5.

2 rész őrölt édeskömény, 2 rész ánizs, 1 rész kömény, 2 rész kapor, 2 rész görögszéna, 3 rész vasfű. Készítsünk forrázatot: 1 teáskanál keveréket öntsünk le egy csésze forró vízzel, várjuk meg míg kihűl, majd szűrjük le. Ízesíthetjük citrommal, mézzel.

* Használat: Naponta 3-5 csészével fogyasszunk belőle.

A tejelválasztás serkentésére 6.

2-2 rész ánizsmag, édesköménymag, csalán, 1-1 rész majoránna, kakukkfű.

Forrás: Wikipédia

Kép
hanna30

Sziazstok anyukák! Szia Enikő!

Először is szeretnék csatlakozni a topikhoz. Enikő sajna csak most értem ide....mert amíg a férjem papaszabin volt nyugodtan nem bírtam gépezni….mindig adódott valami.
Kislányunk most 4 és fél hetes…..én Mititojónak neveztem el, 2800 grammal 48 cm-rel született 20 nappal a kiírás előtt. Konkrétan tökéletes adottságokkal( hadd legyek nagyképű) csak mindene picikébb az eddig általunk megszokottnál….amúgy egy hete mérte a dokinéni, már 3,5 kg volt a súlya. Igazi erőmű, hő és vízerőmű, felülről hőerőmű, mert amit betáplálunk az eltűnik….alul meg úgye nem kell részleteznek.
Sokatok gondolatát olvastam, némelyik egy az egyben a mi babónk napi tevékenységével egyező…..ébredés előtt egy órás nyomakodás, nyögés nyüszítés stb….
Valójában eddig szerencsésnek mondhatjuk magunkat kisebbik gyermekünkkel Virággal, így az 5 hét közepén 120 ml 150 ml kaját bír betuszakolni, egyenlőre hosszabb alvások után a több adagot. Mivel ugyanúgy jártam mint anno 5,5 éves fiúnkkal, vagyis véresre szopizta a melleimet ő is, hazajövetelünk óta fejem a tejet, ami napi egy kajálásra elég, remélem még egy hónapot kitartok……a többit hipoallergén tápszerrel pótoljuk. Pocifájás elvileg még nincs, talán már nem lesz, de ha 2 kajánál kimarad a nagymunka, akkor vannak izgalmas 10-20 percek, kajáltatás közben….rendesen melózik a kiscsaj a salakanyag eltávolításán. Férjem vér profi ennek megsegítésében, szó szerint ülő helyzetben előrehajlítja a babót, ez jól légtelenít na és a beleket is megmozgatja…ehhez nekem nincs szívem….pedig nagyon hatásos.
Napi átlag 6-szor etetjük. Eleinte ő is nappal aludt 4-4,5 órákat de aztán egy két hét alatt sikerült ezt este 9-10 utánra úgy átvarriálni, hogy nappal nem sietünk gyorsan visszaaltatni, akkor akár 1,5-2 órát is nézelődik, cipelgetem, beszélgetek vele….szemmel láthatóan már követ a szemével nézegeti a környezetet. Séta előtt ha már a babazsákban van elalszik, szerintem imádja a friss levegőt…végigalszik a szabadban.
Nos férj téma: igen a férfiak majdnem egyformák……de be kell vonni őket is…..az esti vagy késő délutáni fürdetést időben beosztjuk a nagyobb és a kisebb gyerkőcök közt….a fiunk az ő dolga…amennyiben idehaza van….Éjszaka az éjfél előtti kajálást ő végzi el…ez neki 2 órás elfoglaltság….nálam 45 60 perc a dolog…mindig mondja, hogy én kezembe veszem a kislányt és tudja a piszok, hogy anyánál van…ő eleinte azt gondolta, hogy kajál, büfizik majd esetleg kakkant a babó és alvás…nos egy kis dencelés testi kontaktus kell a babának…igaz ezt az anya könnyebben megadja….Elvileg éjjel jó 3,5 órákat alszik, nekem az éjszakai 2 utáni kelés már nem fárasztó, de ha éjszakai szolgálatos a férjecském, akkor azért megvisel az éjszakázás…..ezért napközben igyekszem aludni egy keveset
Egyébként most itt van velem Virág a francia ágyunkon( szokja meg hogy máshol is alszik nem csak a kiságyban)…de ezerrel dolgozik, szerintem peluscsere lesz)

Szeretnélek benneteket meginterjúvolni, hogy aki pótlást ad vagy azt is ad a babájának, azt hetes kor szerint …ki mekkora mennyiséggel teszi meg?

Időjárás: tegnap este 5 után indultam kocsival a város másik végén lévő TESCO-ba persze lazán csak melegítőben kabát nélkül. A kocsiba való bepakolásnál szerintem totál megfáztam, szó szerint nálunk Nagykanizsán hóvihar volt vagy fél óráig, aminek mára már nyoma sincs.

Képeket itt tudok mutatni Virágunkról:

http://extra.hu/gallery/userview/gyongy ... 7559e89547
Üdv mindenkinek…sokat írtam, próbáltam felvázolni a helyzetünket egy kis ismerkedési céllal….

Mire végeztem az üzenettel a ksicsaj is elvégezet a dolgát…szépen alszik tovább

gyongyike

Szia Gyöngyike! Üdv közöttünk.
Csodaszép Virág! Gratulálok neki az első hónaphoz!

Kép
hanna30

Röviden:
Van ott egy hármas ikres Anyuka, akinek megszülettek az ikrei. Állítólag. Mert hogy kiderült, ill. állítja valaki, hogy nem igaz, amiket ír, ki is derült, hogy sok dologban hazudott, de úgy egyébként sántít az egész története ( 21 hetesen AFP, sürgősségi császár EDÁval, stb.stb. ) Szóval, ha tényleg kamuzott a történetével (már pedig nekem is és másoknak is nagyon gyanús),akkor nagyon durva, hogy ,még ha gondolatban is, de gyerekek életével szórakozik .

Gyöngyike:
Üdv itt köztünk :) Mindjárt megnézem a kisVirágodat :)
Bencénk 6 hetesen 60-70 ml pótlást kap.Ez az átlag, neki a mennyisége alkalmanként 140-160 ml, ennyit eszik egy étkezésnél :)

Most jöttünk fel levegőzésből, megszánkóztattam a lányomat :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

csajok most azért még alaposabban belée beleolvasok az irományaitokba, de csak ezen az oldalon annyi dolgo merült fel, amiben totál egy tapasztalatunk van: szoptatás császárszülés....aztán esetleg az adminisztrációs dolgok intézésében is tudnánk infót csreélni.....most még inkább hasznosnak látom a babanetet...naggggyon jó hogy a technika ezt lehetővé teszi....szóval engedelmetekkel azért meg megnyilvánulnék....

byby
nyugodtan Gyönygiken írjatok...a regisztrációs nevemben a becézés, csak a foglaltság miatt van

gyongyike

Megnéztem Virágot: nagyon édes :) Látom ő is szolizott :)

Hanna:
Olivér milyen határozottan mosolyog :)

Kata:
egyencumi :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna! nagyon jó az oldal, technikailag...a kissrácotok pedig tünemény...na a nagysrác sem hazuttolja meg férfi mivoltját, adja a férfi példaképet rendesen( lustálkodás) amúgy Olivér hason alvó....A fiam a férjem és már a kislányunk is csak hason alszanak ...a két férfiú, még a lábát és a kezést is ugyanúgy ugyanazon oldalon húzzák fel...mint nálatok az egyik apa/fia képen.

Mágnes! Akkor nincs gond Virágnál sem....mert szerintem a ksi súllyal születésű babók az elején intenzívebben gyarapodnak( 480 majd 40 grammot egy hét alatt) erre mondta a védőnő, hízlaljuk a babánkat...ÁÁÁÁá nem csak ennyit eszik.....

Tegnap vittem a fiúnkat dokinénihez aki megmondta hogy hogy számítják a napi bevitelt....na azért mi ezt simán übereljük.....120 ml volna a norma....és ez a testsúlytól függően nagyobb a nagyobb súlyú babáknál...nem is érdekes....ami lemegy az oda kell...

gyongyike

Mágnes! Fura, de Olivér hangosan nevet (néha).

Gyöngyike! Igen, hason szeret jobban aludni. Pedig mostanában nem ajánlják.... A doki hála megnyugtatott. Szép mennyiséget eszik Virág is. Én már nem mérem Olivért. A mérleget is leadjuk.

Voltam a DM-ben. Megkaptam a pakkot, amiben tampon volt és egy krém, meg a kuponok. :shock: Ja, és postán is... ahová persze megint nem fértem be. Az őr, vagy minek nevezzem.. állt és nézte hogy szerencsétlenkedem. Kinyitottam az ajtó másik szárnyát is és bunkó módjára úgy is hagytam. Komolyan mondom, a belvárosban az ajtók anorexiás embereknek készültek.

Kép
hanna30

krisz: igen, kapott pólást (mint később kiderült, én akkor nem is tudtam róla) Gondolom dokinője válogatja, hogy melyiket írják ki... holnap fel is hívom...

Gyöngyi: üdv közöttünk! Hogy is van ez az ülve előredöntés pontosan??

Hanna, Kata, Gyöngyi: gyönyörűek a gyerkőök!!!!

Hanna: köszönöm édesanyám nevében is!!!!

Laktoherb: tuti, hogy van hashajtó hatása, mert majdnem minden nap tudok menni wc-re, ami nálam nagy szó!!!! Esküszöm, ezt a hashajtókkal nem tudtam elérni régen. :-)

Mágnes: ez nem semmi, amit írsz!!!!Nagyon durva!

Kép
jandrea

Mágnes! Szánkózós kép?

Kép
hanna30

Gyöngyi: üdv itt, gyere gyakran! Én le szoktam mérni, mennyit szopizik, utána ennek megfelelően adom a pótlást. Ádám egy evése most kb 110 ml. Ha éjjel nincs tejem, ennyit készítek neki cumisüvegbe. El is fogy rendesen.

Mágnes: :shock: Ez tényleg durva. Ki talál ki ilyet?

krisz78

Andrea...olyan mintha féle hajtaná....szóval röhej, mert vörösödik a gyerek...aztán nagy büfi és utána jól érzi magát...apa már csak ilyen kíméletlen

köszönöm a kaja limit infókat....

nos...elkezdődik az esti progi
byby

gyongyike

Na visszaértem a szülőiről... februárban már 3-ik alkalommal voltam :? ez egy ilyen időszak, készüljetek lélekben :wink:

Gyöngyi: üdv itt :) aranyosak vagytok

És természetesen Olivér és Martin is :D hol is kell jelentkezni hogy a kispasik erre jöjjenek udvarolni? :lol: :lol: :lol:

Dobok egy képet én is :) Csak hogy lássátok, hogy hörcsögösödünk :D

Kép

Csöre
csöre74

Üdv Gyöngyike!

Lányok én úgy ki vagyok akadva a védőnőre............ezen a héten is azt modnta, hogy szerdán jön 9 és 12 között. Erre nem jött, a múlt héten sem jött hanem jött helyette csütörtökön délután........
Mit gondol? Bármikor amikor olyanja van csak úgy beesik??? MEg fogom kérni, hogy akkor jöjjön amikorra ígéri magát ha nem jön hívjon fel........szerintetek??

KépKép
peni

Gyöngyike! üdv köztünk! Nagyon jók a képek! A kisfiad is jóképű csávó:)

Megint nagyon klasszak babaképek!

lépek fürdetni mert Máté tombol...
katuska79

Csöre! Saci napról napra gyönyörűbb! Méghogy höri....:)

Peni! mekkora köcsög! mond neki, hogy sajna nektek nem jó!
Hozzánk is holnap jön délelőtt.
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: