Sziasztok!
Banokla, Samunak is vannak néha félős időszakai, szerencsére csak egy-egy este, esetleg néhány nap volt eddig. Nyáron pl. félt a katicabogártól, azt találta ki, hogy bejön hozzá a fürdőkádba. Mostanában pedig valami rosszat álmodhatott és a repülőtől, meg a szobanövényektől félt. Tudom, hogy nem vigasztaló, de ez egyébként azt is jelenti, hogy nagyon fejlődik a fantáziájuk. Persze ne szorongjon emiatt a gyerek... Katka ötlete tök jó, egy mese, ami megnyugtatja. Én ilyenkor magam mellé vettem (ez nem mindig segített), éjjelifény nálunk szintén bejött.
Gabka, már kérdezni akartam: hogy állsz a szakdolgozatoddal? Haladtál vele? Nekem is le kellene adnom még egy nagyobb lélgezetű művet a szülés előtt, de nem nagyon haladok vele. Pedig most aztán más dolgom nincsen igazán...
Nemlajos, és párod mit csinál Olaszhonban? Munka? Sajnálom, hogy épp a szülinapodon nem lesz veled.
És igazad van abban, hogy amíg csapatként müxik a topik, addig felesleges bizalmatlankodni. Eleve nicknevek vannak és nyitott fórum, szóval bárki jöhet a témában. De szerintem épp ez a jó (sajnos a maga veszélyeivel).
Egyébként majd egyszer jó lenne egy topiktali, csak ez nagyobb előkészületet igényel majd, mert szerencsére nem csak a főváros képviselteti magát.
Bea, elég szomorú történeteket meséltél a kórházi ellátásról nálatok. Anyum is a szemével küzd, bár ő (még) nincs szerencsére súlyos állapotban, "csak" annak az előszobájában. De neki gyakran kell kontrollra járnia, és elég speckón beállított gyógyszerezése van. Ő is sokáig keresgélt orvost, mert az otthoni (dunaújvárosi) szemészettel nagyon elégedetlen volt, ott mindenképp műteni akarták. Egy barátnőm segített neki végülis, és most ide jár Bp-re orvoshoz a SE szemklinikára. Nálatok esetleg Debrecenben nem jutna könnyebben kezeléshez anyukád? Ott azért elég jó az eü ellátás (klinika és megyei kh), és nincs annyira messze tőletek.
Csibb, örülök, h eljutottatok CTG-re végül. És azt is érzékeltem itt, amit mondtál az ovikról: hogy inkább menjek majd a nyílt napra, ne zavarjam a köreiket addig

De a nyílt napok itt már a beiratkozós héten vannak és nem szeretném addig halogatni ezt a választást

A pocit és a kistesót meg úgysem tudom/akarom eltitkolni

De itt Csepelen tényleg nem annyira súlyos az óvodai férőhelyhiány mint néhány más kerületben. Vagy csak remélem... A körzeti ovi biztos felveszi, szerencsére az sem rossz. Esetleg azt fogják elvárni, hogy ebéd után vigyem majd haza...
Ma Samu kijelentette, hogy repülős szülinapot szeretne repülős tortával

(apja modellrepül és ez elképesztő hatással van rá). A bölcsis barátjának (Marci) a bölcsiben ma ünnepelték a szülinapját, kapott ajándékot is (kisautót) a bölcsis csoporttól, és ennek is teljesen a hatása alá került. Ja, és azt is kitalálta, hogy hívjuk meg hozzánk Marcikát játszani. Tudom, hogy mindez kissé offtopik, csak teljesen ledöbbenek, hogy milyen gyorsan fejlődnek a szociális készségek ebben a korban. Csak lesek.
No, mai kisregényem vége itt van.
Jó éjt!
RÉ