A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

De király szánkók :D

Saci nyűgös :( egy csomót bukott :( pedig nem szokott...

Csöre
csöre74

Katuska: szánkózásért irigy-irigy :lol: Egyszer van 20évente ilyen hó és akkor ÉN nem szánkózhatok...Nálunk meg sajna nagyobb tesó sincs, hogy az ő révén mennénk :wink:

Csöre: sajnálom a nyügit!

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: van még! És van benne kedvezmény a C&A-ba, kétszer lehet 50 %-kal olcsóbban babaruhát venni!
magdolnasz

Na végre csend van, mindkét gyerek alszik. :lol: Amióta Ádi 100 fölött eszik, azóta visszatért az alvókája... 8)

Kata! Martin hány kiló most? Csak, hogy ő itt a kajabajnok most... :lol:

Katus! Én is irígy vagyok a szánkózásért... itt Zuglóban már olvad is. :? Aztán csak a latyak marad. :roll:

Hanna, én már ki is váltottam, én is a C&A és az üdülés miatt mentem el érte (kell vinni bemutatni eredeti anyakönyvi kivonatot).
Amúgy a pontgyűjtés is megéri, amikor 10 ezreket hagyok ott a pelus, popsitörlő, WC papír és stb miatt. Össze szoktam gyűjteni. :roll:

Na megyek elnyúlok a TV előtt. Elkezdtem nézni ezt a Rúzs és New Yorkot, annyira nem rossz, de bosszant, hogy a Született Feleségeket meg megint ismétlik. :roll: Az volt a kedvencem eddig. Mondjuk én mindent felveszek, mert csak elalszok, bármi is megy műsoron, és így a reklámokat kigyilkolom. :evil:

Jó éjt mindenkinek, nyüszi mentes éjszakát!!! :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Katuska: de jó, hogy szánkóztatok! Jól tettétek! GOndolom Máté élvezte.

Lányok köszi a túrós recepteket, Csöre a gyümölcsös túrós még jobb mint a sima túrós bár minden jöhet. A fiam nagyon szereti én meg még sosem csináltam...de majd MOST :) .

Kapott Zétény orrcseppet...Tobrex a neve amire az van írva hogy szemcsepp...de az orrába kell tenni, erre a prüszkölős takonykorra írta a doki. Holnap kiváltom, majd referálok, hogy bevált-e :wink: .

KépKép
peni

Katuska: nagyon klassz a szánkós kép :D

Lányok, szerintetek a hordozókendő vagy a babazsák a jobb?

Moffli: tegnap éjjel már mi is majdnem mentünk a teraszra, de aztán nagy nehezen sikerült az elalvás.

Na megyek, mert Manókám felébredt.

Jó éjt!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Katuska:szuper szánkótok van! Én még leragadtam a fás változatnál. :lol: Jó lehetett kicsit "szórakozni".
Nálunk tegnap esett a hó, de mára nagyja elolvadt. D.u. esett rá az eső, most meg szépen lefagy a latyak. :(

Sajna nem tudtam feltenni a túros receptet, de látom már úgyis van egy. :lol:

peni:szorítok, hogy használjon a csepp! Olyan rossz látni, ahogy nyűglődnek, szenvednek.

Bocsi a tudatlanságomért, de mi ez a dm-es pontgyűjtés? :oops: Én nagyon lemaradtam...

Kép
moffli82

OK, Peni, holnap feldobom, bocsi, hogy nem ma :(

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Krisz! Mekkora szemei vannak Ádámnak! Csodaszép!

Magdolnasz! Nagyon jó ez a kép! Édesek a pasik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: köszi :) A kicsi lány :D
magdolnasz

Bartika: Martin lenne a kajabajnok?? :shock: :lol: Most 4400, 3470 volt 4 hete :wink: Fura, nem tudom, pl Pötyinél hogy volt, de tényleg megeszik napi 700-750-et,de nem ugranak fel extrém gyorsan a dekák....mondjuk most múlt kedd óta 17 deka kúszott fel...Dokinéni viszont teljesen elégedett,azt mondta, ez teljesen jó!
De azért asszem vannak itt nála jobban gyarapodó babák is :wink:
Csináltam csak neked fotót az extrém nagy hóról itt nálunk, holnap felrakom :lol:

Magdolnasz: A C&A-s tippet köszi, akkor nekem is ki kellene váltani! És tündéri tényleg a kép!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna! Most is van a bababonusz program. Én már kiváltottam. Az anyakönyvi kivonat kell hozzá!

Katuska! De jó, hogy ki tudtatok menni. Tök jó a szánkótok! Ma mi is voltunk, de csak a nagy fiammal. Közben gyorsan elintéztem a vásárlást.

Kép Levente a hóban

Képzeljétek ma a gyerekem 200-at evett délben. Ciciből evett 100-at, aztán akartam csinálni 70 pótlást, de véletlenül 100-at csináltam és azt is mind benyomta. Aludt is 1-től fél 6-ig.

Bartika! Én is nagyon szeretem a született feleségeket. Megdöbbentem, hogy ismétlik, mert mikor reklámozták új részekkel reklámozták.

Peni! Zéténynek jobbulást!

Magdolnász! Bocsi! Hogy én milyen lökött vagyok!

És egy kép Milánról:

Kép mosoly

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, ez a Milán mosoly zabálnivaló :D
Tényleg csajok, milyen kedvezmények járnak a DM-es pontgyűjtéssel?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Bálintanyú! Összesen 15 pontot kell összegyűjteni (minden 1000 Ft vásárlás után 1 pontot kapsz), 10 pont után kasz egy kuponfüzetet, amiben különféle kedvezmények vannak (Ft-ban meghatározva), és ha összejött a 15 pontod egyszer 15 %-os kedvezménnyel vásárolhatsz. Én ilyenkor szoktam feltankolni pelenkákból, tápszerből, annó bébikajából, stb. Így olcsóbban jössz ki, mint bárhol.

Lányok - ha valakit érdekel! A Bookline-ál is lehet pelenkát, tápszert, stb vásárolni olcsóbban, mint a boltban és 10000 Ft felett ingyenes a házhozszállítás. És az sem mellékes, hogy a gyerekkönyvek (minden könyv) is 20-30% olcsóbbak, mint a boltban.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Enikő! Csodaszép Levente és Milán!!
Köszi a DM-es infót. Csak azért kérdeztem, mert a honlapon csak a 2008-ban születetteknek van fent.

Kata! Azt hiszem Olivér is bélpoklos. 3310 volt a hazahozási súly, 4 hetesen 4500 volt. :oops:

Csöre! Tetszett Apának?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Ja, igen...
Még Enikő Bookline hozzászólásához. Van amikor még ezeken a kedvezményeken felül küldenek 30%-os kedvezményt könyvekre. Illetve van könyvszerda.

Csajok! Mi lenne, ha valaki valahol jó akciót lát, megírná ide? Szerintem sokat tudnánk spórolni. :wink:

Ja, a Felicitasnak van egy új csomagja, akit érdekel. Regisztrálni kell és küldik hozzá a kupont.
www.felicitas.hu

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Kissé nyűgös éjszakánk volt. Orrszörcsögés és szélgörcs. Most bevágta a szunyát, én meg gyorsan megcsinálom a házimunkát.

Peni: nekünk is szemcseppet írt fel a doki a náthára. Úgy utálja Ádi, ha csepegtetem. Meg ajánlottak tengervizes orrsprayt, azt is használjuk. Persze utálja azt is.

Lányok! Ha az orrüregben nincs takony, de szörcsög a gyerek, akkor is szívjam a porszívós orrszívóval? Mert nem jön semmi. Vagy csak csepegtessek, és az majd feloldja, és utána szívjak? Hogy kell ezt?

A Született feleségek ismétlés? Fel se tűnt. Olyan későn adták eddig, hogy mindig bealudtam, így nekem tök újnak tűntek. :shock:

Kösz a DM-es infót. Én csak a pontgyűjtésben voltam eddig jártas. Akkor ezek szerint csak bemutatom az anyakönyvi kivonatot , és kapok kuponokat?

krisz78

Krisz: még szép hogy udvarolhattok ne viccelj ilyen jóképű sármos fiatalember????? :D :D aranyosak vagytok lányok. Magdolnasz: Nóra és apa egyszerűen bájosak kis hajasbaba :D Isarenikő: Milán hogy mosolyog bájos :D Kép apával de jó is
erzsebet0312

Szia krisz78!

Előbb csepegtess az orrába vagy ha spray-d van akkor fújjál mind a két orrnyílásba és utána porszívós orrszívóval szívd ki neki a váladékot, én is így csináltam és jó sok váladékot kiszedett a Joel orrából.

Szia erzsebet0312!

Nagyon aranyos kép a piciről, gratulálok és jó egészséget kívánok nektek.

manocskak

Hanna, a Felicitasnal nekem nem világos, hogy hol kell regisztrálni. (bocs kicsit szőke vagyok :D )

Most már jobb éjszakánk volt, bár fél kettőtől 3 ig megint nem nagyon akart aludni, utána meg beájult.
Van olyan akinek már átaludta az éjszakát? Én már alig várom.

Én már kb 2 hete feljelentkeztem a DM-es bababónusz programra. :D

Kép
Kép
cs_erika

Krisz! Jobbulást Ádámnak!!!!

Manocskak! Arra gondoltam, ha valahol valami olcsóbb. Pelus, popsitörlő... Gondolom, különböző helyeken vásárolunk. Ötletek jól jönnek.

Erika! :lol:
http://felicitas.qwertynet.hu/hu/index. ... ba_csomag/
Kinyomtattad a DM-hez a jelentkezési lapot?

Kép
hanna30

Nem, odamentem a DM-be, vittem a szül-i anyakönyvi kivonatot, vagyis csak a másolatot, és ott is adnak jelentkezési lapot.

Köszi a linket

Fel is regisztráltam a bookline-ra

Kép
Kép
cs_erika

hanna30!

Most vettem Sparban 72 db-os popsitörlőt (saját termékük) 399ft-ért.
Mivel én Zala megyében lakom itt van olyan baba üzlet ahol a 100 db-os pelus 2700 ft körül van. Igaz még nem vettem, mert most láttam meg azt az üzletet.
Én általában Sparba megyek vásárólni.
Bár vettem a Tescoban is 94 db-os pampers pelust 3200ft- ért.

manocskak

Enikő! gyönyörűek a srácok!

Krisz! fujd be az orrát, majd masszírozd át az arcüreget és utána szívd le!

egész jó éjszakánk volt....kopp kopp.

A szánkókat meg apa hozta ausztriából lomtalanításból:) ott már kidobták...

egy kép rólunk Kép
katuska79

Sziasztok, kicsit eltűntem... :oops:
Azt hiszem visszaolvasni esélyem sincs, remélem mindenki jól van.
Nálunk volt néhány válság és egy-két zsúfolt nap, de kezdünk helyrerázódni.
Itt mi újság?
kisbogacs

Jó reggelt!
Krisz, azta mennyit változott Ádámod!!! Tisztára kikerekedett... :)

Kata, azért kérdeztem, mert mindig írod, hogy 160-akat eszik, azt hittem "súlyosabb" Martin azért eszik ennyit. Vagy nem mindig ennyit nyom be? Nekünk megvan simán a napi 800-900. :shock:
Az nem érdekes, hogy ki mennyit hízik, mert ez nincs összefüggésben azzal, hgy mennyit eszik. Pötyi alig evett mégis megvolt a heti 150-200 g hízás. :roll:

NÁTHÁS-ok FIGYELEM!!! Feljebb írtam két homeos bogyót, tegnap reggel kezdtem adni Ádinak és ma éjjel már nem kellett orrot szívni! Szóval biztos hatásos!!! Próbáljátok ki! Ma még taknyos, szóval nem múlt el, de éjjel már nyugisan aludtunk végre!!!!! És kevesebbet szívok neki ki. Bár jó sűrű sajna... :?

Enikő! Micsoda huncut szemei vannak Levinek! Megzabálom! :)

Peni! A szemcseppet a nyálkahártya gyulladására írják fel, öszehúzza az ereket és így kap levegőt a baba! De csínján bánjatok vele, mert hozzá lehet szokni. Pötyinek meg egyenesen kimarta a nyálkahártyáját, mindig vérzett szegénynek. Anyja lánya, én sem bírom a cseppeket, csak a szteroidost tudom használni, ha már nagy a baj. :shock:

Olyan szépen süt itt a nap, tök jó lenne végre kimenni sétálni. De itt -5 fok van. :shock:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!

A képek csodálatosak, a babák pedig nem kevésbbé.

Mi az éjszaka rekordokat döntögettünk. Este 9-kor evés, 1/2 10-kor alvás, következő ébredés hajnali 4-kor. Teljesen el voltam ájulva. Én sajnos már hajnali 1-től éberen aludtam, azt vártam, mikor követeli a cicit. Ezek után pedig a 7 órás kajánál bekapott 230-at :shock: . Komolyan mondom, nem is tudom, hova fér abba a pici pocijába.

Kép
petne

Kisbogacs! Már hiányoltalak! Helyreállt a tejcsi?
Mikor utaztok?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Képek:
Kép
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: de édesek! Hogy nézi Pötyit!!! :lol:
Katuska: nagyon szépek vagytok!

Nátha: befújtam a sprayt az orrába, megpróbáltam leszívni, de szinte semmi se jött belőle. Most vagy én vagyok nagyon béna, vagy nem is náthás a gyerek. Akkor mitől szörcsög?

krisz78

Erika! Én az éjszaka átalvásárol egyelőre még nem álmodozom. Levente 1,5 évesen aludta át először az éjszakát.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Bartika: vadul keresem a homeos bogyók nevét feljebb de nem találom....vagy vak vagyok vagy szimplán béna.......segíts kérlek, hogy mi a neve? Kipróbálnám!

Itt nálunk csajok akkora hó esett ma reggelre. A nagy fiam kiment reggel az udvarra...és térdig elmerült a hóban, piszkosul tetszett neki!! Látom szomorú sorsomat, hogy naponta 100-szor kell majd átöltöztetni mert csurom vizes lesz folyton, de nagyon élvezi a havat és végülis az a lényeg:-).

Nálatok is nagy hó van?
Én nem is tudtam hogy ez a Dm-es pontgyűjtés így működik. Voltam ott valamelyik nap és kaptam is pontot........de nem tudtam mire való, jó, hogy írtátok!
Ott szoktam venni pelenkát meg törlőkendőt. MEg fogom nézni ezt a sparos törlőkendőt, az ára nagyon jónak tűnik!

KépKép
peni

Manocskak! Köszi!

Katuska! Bartika! Csodaszépek vagytok!!!!!!!!!!!!!

Kisbogacs! Mesélj!

Krisz! Hány fok van nálatok? A melegtől is szörcsöghet!

Kép
hanna30

Bartika: jajj, de aranyosan nézik egymást!!!! Imádnivaló!!

Katuska: de jó kép!!! Édi, ahogy Máté és Petra ugyanúgy tartja a száját!!!

Erzsébet:
Édes pöttöm Nelli babó hatalmas Apuval- nagyon jó kép!!!

Akciók:
csajok, köszi az infót- ha találok valamit, én is megosztom!

Kisbogács:
Üdv újra! Hiányzol! Témák: akciók, szép bébik, esti altatás, meddig és hogyan szoptassunk, tápszerezés (jó-e a pótlás), milyen zenét szeretnek a bébik, hogyan kezeljük a náthás bébit, új receptek a recept topikban, hordozókendők rejtelmei, hasfájás elleni csodaszerek... most ennyi jut eszembe :)

Éjszaka:
Nem igazán tudom eldönteni, hogy jól csinálom vagy nem- keresek szakirodalmat. Manó este 9-fél 9-kor eszik, de csak fél 11 körül alszik el (előtte sírdogál, mi meg dajkáljuk, ami a szakirodalom szerint nem túl helyes :? ) Alszik 3-ig, és aztán 6-kor kel. És aztán nem alszik vissza, ma már 7-kor nyöszörgött, hogy társaságra vágyik. A reggel 8:30-as szopi után viszont alszik édesen. Van rá esély, hogy egyszer "elfelejt" hajnal 3-kor felkelni? Akkor alig eszik valamit, alig ébred fel, 10 perc szopi, fél órán belül újra durmol... Ami jobban zavar, hogy este nem alszik be szopi után. Én korán fekvő vagyok, este 10 után szinte használhatatlanul fáradt. Jobb lenne, ha hamarabb bealudna, de erre ötletem sincs. Dr. Spock szerint hagyjuk sírni, zárjuk rá az ajtót, és akkor megtanulja, hogy éjszaka aludni kell, nem ölbebabónak lenni... :? :? :?

Apropó, hova lett, amit tegnap este írtam ide????

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska! Aranyosak vagytok! Petrát nagyon jól tartod! Te viszont még mindig nagyon sápadt vagy!

Erzsébet! Az én fiaim is versenybe szállnak Nellike kegyeiért! :)

Bartika! De édesek a gyerekek! Pötyi szereti az öccsét?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: anya is pont ezt mondta az előbb, hogy szerinte nem náthás, hanem a melegtől csinálja. Távfűtés 25-26 fok és iszonyat száraz a levegő. Amit kiszív a porszívó az orrából az nem takony (bocs) állagú, hanem inkább száraz. Párologtatok, de olyan szinten száraz a levegő, hogy egy nap 2 szer töltöm meg a párologtató edényt. Most gondolkozok egy elektromoson. Van valakinek tapasztalata róla?

krisz78

Kérdés: ha hámlik a bébi feje, az koszmó, vagy a koszmó ennél speciálisabb dolog? És ha hámlik a baba feje, jó, ha fésülgetem, vagy rossz?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Krisz! Hűűű... Az nagyon meleg. Babáknak 20-22 fok az ideális.
Vegyél párásítót akkor, ha annyira száraz a levegő.
Simán szörcsög ettől.
Olivér is szörcsög ha melegebb van.

Kép
hanna30

Nekünk nagyon hasfájós hajnalunk volt! Fél 5-től 8-ig annyira sírt szegény gyerek, hogy enni sem bírt! Valakinek volt már ilyen?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! Nálunk távfűtéssel 20 fok van, én majd megfagyok!

Zitocs! A koszmó sárgás színű és vastagabb, mint a hamlás.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz: Dr. Spock könyve szerint a beszáradt váladékkal akkor kell foglalkozni, ha azt látod, hogy belégzéskor a kis mellkas alsó széle alatt a has minden lélegzetvételkor behúzódik- mert ilyenkor valóban nehezen lélegzik a bébi, már zavarja, és nem tudja a levegőt a száján át pótolni. A doki néni nekem azt is mondta, hogy a felszívott tejcsi miatt is szörcsöghet egy babó, tehát lehet, hogy nem is nátha, csak beszívott némi tejet és az a száraz levegő miatt beszáradt. Ezek csak ötletek.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

SZÖRCSÖGÉS: nekem azt mondta tegnap a gyerekorvos hogy attól is szörcsögnek a babák, hogy a tej visszamegy valahogy az orrába amikor bukik. Nem nagyon értem hogyan de a bukós babáknál a szörcsögés állítólag gyakori.........bár az enyém taknyos szóval nem a bukás miatt szörcsög de azért ez is egy info.

A gyerekek édesek nagyon!!! Ennyi szép baba egy helyen :wink: !

Maszatmano: az én gyerekem feje is hámlik és én sem tudom, hogy koszmó-e..........a nagyifamnak sosem volt! Jön a héten a védőnő majd megmutatom neki....

Képzeljétek Zéténykém tegnap este 10-től aludt ma reggel fél 7-ig! Nem vagyok magamnál milyen rendes fiam van. Soma nem volt ilyen rendes, sőt.........

KépKép
peni

Koszmó: Enikő, kösz az infót, én is így emlékszem a hugom esetéből! De asszem a gyerekem fején van koszmó és hámlás is :cry: . Bár amit koszmónak nézek, azok úgy kezdődtek, hogy apró tejcsi-pöttyök, amiket bekentem (sárga!!) olajjal a védőnő instrukciói szerint, s most vastag, sárga réteg keletkezett a kis fej egyik részén. A pöttyök eltűntek. Ez most vagy a pöttyök második fázisa (a szemén és a homlokán ugyanez jelent meg korábban, mára lejött), vagy koszmó, és csak véletlen egybeesés, hogy pont ott voltak a pöttyök... vagy a koszmó pöttyel kezdődik :shock: :?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Köszi lányok! Most vizes törölközőt tettem a radiátorra a párologtató edényen kívül. Aztán este apát elküldöm párásítót venni.

krisz78

Enikő: déli fekvés, egész nap süt a nap, sok az ablak, viszonylag új panel. Ezért van ennyi fok nálunk.

krisz78

Sziasztok!

Maszatmanó: a mi bébikénk feje is hámlik egy kicsit! A védőnő azt mondta hogy gyógyszertári napraforgóolajjal maszírozzuk át a bubuját fürdés után.

Enikő, Bartika: nagyon aranyosak a gyerkőcök!

Kisbogács: remélem minden ok, gyere sűrűbben!

Patrik továbbra is szörcsög! Én Sterimart fújok az orrába és utána leszívóm orrszívó porszívóval. Este viszonylag több trutyi jön reggel szinte semmi mégis szörcsög egy kicsit- de muszáj szívni mert egyébként nehezen megy a szopi!

Az éjszakánk szuper volt: evés du. 4-kor aztán 11-kor utána pedig hajnali 4-kor- Furcsa volt hogy ilyen sokáig szundizott- végig éber kómában tudtam csak aludni :D

sahli

Zitocs: Viola és Saci kezet foghatnak... ugyanez a menetrendünk, és engem is kimerít, én 9-kor már aludnék... bár reggel kicsit gyakrabban volt farkas éhes :roll: :? már úgy néz ki, mint egy szumó bírkózó :lol: :lol: :lol:

Nagyon helyesek a babák :D

Kriszti: mesélj, mi van veletek?

Krisz: nekünk volt elektromos hidegpárásítók, bevált, de ne kérdezd, milyen, mert 8 éve volt, és már nem emlékszem. Most nincs, mert elég párás a levegő.

Csöre
csöre74

Köszi, édesek vagytok!

Baba fején hámlás
: fésülni, sőt közepesen erős egyenletes fejű fogkefével bátran vakargatni, 1-2-3 napi rendszerességgel. Megelőzhető vele a koszmó.

Barti, a tejem kezd visszatérni, de még nem a régi. Mindenesetre a nehezén túl vagyunk hál'Isten.

Most megyek az Államkincstárhoz, délután jövök. Igyekszem nem eltűnni :D
kisbogacs

Repült a túrótorta recept a másikba :)

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: