A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Sziasztok!

Andy! Gyönyörűszép a kislányod!

Nálunk 4. napja tart, hogy az esti utolsó evés után 4 órával újra eszik, majd onnan 3 óránként és alig alszik napközben, max fél órákat. Eddig simán aludt 7 órát éjszaka. Szerencsére a cickóm bírja rendesen, már nem is emlékszem, mikor kellett üvegből pótolni. A fagyasztóban lévő raktárkészlethez meg még egyáltalán nem kellett hozzányúlni. :lol:

Itt is szakad a hó, bentről nagyon szép, de én már nem bánnám, ha jönne a tavasz. Tegnap délelőtt olyan gyönyörű idő volt, rendesen ereje volt a napnak, jót sétáltunk babával.

Kép
Kép
szeles4

Végig nézegettem már a babaképeket, nagyon ééédik! :)

Szeles, tündéri a kis Hunor! ;) Nagyon alszik. :D

Susy, háát Vinzent mosoly -> zabálni való!!!

Niki, a Te lánykád mosolya sem semmi. ;) A parókában meg hehe. :)

Mush, a kedvencem a "néha ez is sikerül" kép. Tündéri és ügyes nagyon!

Erika, ez a két fiú tiszta Te! Szép gyerekek nagyon!

Mági, piszepisze képen Beni nagyon édes! Persze a többin is de azon a legcukibb.

Márti, Anett nagyon szép kislány! Noelt beállítom az udvarlók közé. :D

Eszter, üdv Dánielnek! :D

Vera, édes a 12 hetesed mosolya nagyon. ;)

Andy, nyuszis kép!!! óó istenem tündér. A "kijött minden?" kérdésedre meg a válaszom igen, minden szép és tiszta odabent. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ibernuska:
de jo, hogy rendbejott Zsofi baba!
Most, hogy mondod figyeltem fel ra, hogy nem nyuszifules szerko, hanem malackas amiben van Regi :oops: :oops:
Bocsika Andy! :oops:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Andy, nekem nyuszis szerkó marad, oké? ;) :D ha nem baj..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

tegnaptól szakad a hó! :D

Ma olyan jól indult a napom! végre hivtak a TB-ből h küldik a TGYÁs- t , megvizsgálták minden oldalról még orvosszakértő is, és rájöttek h jár nekem.. :D Végre kapok pénzt !

Holnap apu hozza a nagymamámat, karácsony óta nem látta a dédunokáját..

Gaby: hihi.. pelus : a "készletet " átnéztem milyenek a fülei de amit használok nem,, no annak olyan kicsi füle van.. a sleep and play pelus olyan.. bár bevallom nekem fel sem tűnt...
nem lehet h nagyobb méret kellene nektek? mert ha nem ér össze a fül akkor naná h kifolyik a cucc...

Aida: tök jó h minden oké!

Zöldi: most csináltak a 6 hetes kontrollon HPV szűrést.. még annak nem tudom az eredményét.. majd 11 után hivom ma a dokit,,

Andy: nagyon szép a kislányod!

Lbernuska: de jó h rendbe jött Zsófi!
borzasztó h ahány orvos annyi félét mondd,, :evil:

Kép
eszterke24

és egy kajautánjóllakottan kép :) Kép

Kép
eszterke24

Én is jövök 1-2 képpel:

Barátnőmmel Mónikával, neki 2 héttel fiatalabb a kislánya Laura (hétvégén voltunk náluk, sajnos nagyon messze laknak Budapesttől):

Kép

Kép

Nagyiéknál így pancsiztunk régi lavorban:

Kép

Na és végre itthon vagyok a megszokott környezetben Noel mosoly :D

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja és mostanában így feláll Noli haja, nem tudom miért nem én állítom be.. :D :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szép jó napot mindenkinek!

Remélem mindenki jól van! Mama is baba is!

Ma nem bírtam tovább reggel lementem a dokihoz, hogy csináljon valamit a hátammal. Hát persze, hogy semmit nem szedhetek be a szopik miatt! De találtam a neten homeós bogyót holnapra meglesz a gyógyszertárba!

Gyermekem reggel akkorát f...tt, hogy meg kellett fürdetnem rendesen. A nyakáig kifolyt a pelusból az anyag...
Tegnap este 7-kor evett, majd levágott egy olyan hisztis, hogy azt hittem elszakada cérna nálam, majd 9-től aludt 1-ig. Akkor evett, édesen elaludt, és legközelebb reggel fél 7-kor kelt.

Mindenki babája nagyon édes!

Kép

Kép
dcili81

marti. hat nem sokat alszom az biztos.
miutan irtam ide, mentem fejni es mire vegeztem megint fent volt. megetettem, de nem aludt el, hanem csak felalomban volt. betettem a mozesba es kb fel ora molyolas utan elaludt magatol. :lol: aztan 6-kor kelt. cicire csaptam az egyunkban es igy huztuk 9-ig. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

HaliHÓ!

Annyi hó esett, és még mindig esik, szerintem ma kengurus séta lesz, vagy túlélőtúra :lol: Most ment el a ház előtt a hókotró....
De én már tavaszot akaroooook!

Nem győzök gyönyörködni a babákban :D

Mush: semmi :(

Aida: nekünk nagyon bejött a Tescos pelus, gyakorlatilag mindent bent tart. Már az újszülöttet is használtam volna, ha a közeli Tescoban nem hiánycikk folyton...

Eszterke: hát, ez az, hogy a mérete ugyanolyan, csak a "füle" más :? , és össze is ér, ezért lepődtem meg mindig, hogy miért folyik ki. Volt olyan, hogy ki se értem vele a gyerekszobából :lol:
Hát, asszem, ehhez béna vagyok...

Kép

Kép
gabilany79

Mush: hihetetlenül kitartó vagy, minden elismerésem a tied, hogy ennyire bírod a nemalvást/kevésalvást. Én már tuti begolyóztam volna....

Kép

Kép
gabilany79

Szép jó napot mindnekinek!

Itt is esik a hó de inkább latyak lesz belőle. Brrrr

Megkaptuk a két hós oltás felét. :( De hogy miért csak egyet fogalmam sincs.
Volt vkinél ilyen hogy azt mondta doki hogy nem adja be egyszerre az oltásokat. Majd 2 hét múlva a másikat.

Közben meg a védőnőktől azt hallom, hogy két oltás között 4 hétnek kell eltelnie.
Nagyon elegem van már ebből a doktornőből. Olyan mint a pokróc és ha kérdezek valamit még hülyének is néz! :evil:
Kezdek aggódni, hogy fogja Odett megkapni a másik oltást és a nem kötelezőt amit még be szeretnék neki adatni. :(
Vendég

Andy:
azért azzal vitatkoznék, hogy fejben dől el a szoptatás.. :roll:
Én ugyanis bármit teszek, nem elég a tejem.. Fejek, iszok, eszek, szoptatós teázom,sörözöm, de nem elég. Azt pedig, hogy 80 ml szopi után nem adok Bencének , egyszerűen nem tudom megtenni, mivel éhes. Ismerem annyira a gyerekemet, hogy tudom milyen jelzéseket küld felém, amikor nem elég a tejcsi. Szóval persze, mástól is sírhat, de pl. Bence konkrétan ettől sír. Mindkét gyerekemmel így volt ez, és hidd el, mindkét alkalommal úgy indultam neki, hogy én szoptatok, és nem adom fel. A tej mennyisége alkati adottság is, plusz egyéb betegségek, gyógyszerek miatt is lehet kevesebb. Szóval NEM fejben dől el a kérdés.Sajnos. Mert akkor tele lenne a fagyasztóm lefejt tejjel. Bocsi, nem kimondottan neked szólt a fentebb leírtak, de erre a témára nagyon kényes vagyok :wink: (ezt csak az érezheti át, aki küzdött már valaha is azzal, hogy nem elég a teje)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gabi! A Tecsós pelus nem nagyon "zacskós" kívül?

Milyen hosszú hordozó kell neked ... ha egyáltalán kell még?Veraaaaaaaaaaaaaaaaa!

Kép
zölddisznó

Akkorák már a babáitok, hogy csak lesek :) Mi még nagyon kicsik vagyunk hozzátok képest :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]K írta:özben meg a védőnőktől azt hallom, hogy két oltás között 4 hétnek kell eltelnie.

Áááááá! Simán adható együtt a kettő, sőt! A 4 hét eltérés a 3 ugyanolyan oltás között kell, hogy legyen.

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Bocsika ha félreérthető volt de én is igy értelmeztem, hogy most kellett volna.
És azon parázom mikor kapja meg a másikat ill.ha 2 hét múlva adja be a dokinő akor nem lesz-e baja a gyereknek.
Vendég

Húúúúú, nem bírtam, tegnap megrendeltem a kinézett 5 könyvet a Bookline-tól. Musi! Te kérdezted, mik azok:

Cziegler Orsolya Én? Te? - Mi! - gyerekekről szülőknek

Csernus Imre, Dr. Ki nevel a végén?

Hassa Talpag Réka Brunoli - Kézikönyv kisbabáknak kezdő szülőkhöz

Knecht-Boyer, Anne Babamóka

Karmiloff, Kyra - Karmiloff-Smith, Anette Amit a baba kérdezne - ha beszélni tudna

Kép
zölddisznó

Orsi! Nem a Prevenart akarja 2 hét múlva beadni? Most melyiket kapta bébid?

Kép
zölddisznó

Nem akar valaki eljönni velünk? 700.- pénz egy foglalkozás

Budapest
VI. kerület
BÁLINT HÁZ
Révay u. 16 - Nagyterem
--------------------------------------------------------------------------------
Csütörtökönként
Az első csoport: 9:30-tól 10:00 -ig tart.

Második csoport: 10:15-10:45-ig

Harmadik csoport: 11:00-11:30

--------------------------------------------------------------------------------

Hazay Tímea

http://ringatok.hu/index.php/foglalkozasok_budapest

Kép
zölddisznó

IPV- gyermekbéniulás,Hib-agyhártyagyuladás
ezt kapta most
Vendég

Vagy erre:

Budapest
II. kerület
MILLENÁRIS
Kis Rókus u. 16-20.

A foglalkozásokat a TEÁTRUM 2. emeletén lévő HAJÓBAN tartjuk.

Keddenként
Első csoport: 9:30 - 10:00

Második csoport:
10:30 - 11:00

Hazay

Kép
zölddisznó

Abból csak 4 hét múlva lehet a következőt. Mit akar 2 hét múlva? Nem a prevenart?

Kép
zölddisznó

Zöldi: összenéztem a Pampers-szel, és nem sok minőségbeli különbséget látok...

Na, asszem, támad Éhség-rémség, mennem kell elűzni... :D

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi:
Ezt kaptuk és mikor rákérdeztem, hogy a másikat miért nem. És a rotát és a pneomot is szeretném, közölte, hogy most ez így jó.
Szabályosan leorditott. Én meg köpni nyelni nem tudtam. Tájékoztatás nuku. Menjünk mert még neki sok dolga van.

Én ennél a sárkánynál nem tartom a gyereket azt beszéltük most apával keresünk másik dokit.
Bocsánat de nagyon kiakadtam. :? :(
Vendég

Szorsolya! Nem tudom, merre laktok. Mi a belvárosban, a Plaza mellett. A mi doktornénink Dr. Lőrinczi Jolán, a Fábián kapu 4. sz. alatt rendel a Jókai lakótelepen. Nekem nagyon szimpi, az oltásokról előre adott jákoztató és egyszerre kaptuk a Prevenart meg a kötelező 2 hóst.

Kép
Kép
szeles4

Szorsolya!
És akkor a doki mostantól 2 hetente fogja kínozni a gyereket??? Szerintem jobb, ha egyszerre le lehet tudni mindkettőt és akkor csak 4 hetente kell menni újabb szurira. Bár nem tudom, hogy az immunrendszerét mennyire terheli le a 2 oltás... No meg attól is függ, hogy melyik gyerek mennyire bírja. Tegnap előttünk egy oltást kapott a baba, de percekkel később is úgy üvöltött, mondta is a doki, hogy még jó, hogy most nem kérték a Prevenart.

Engem is kiborít, hogy némelyik orvos (ha nem fizetős), akkor mennyire félválról veszi a dolgot!!!

Hát ha így folytatja a hóesés, nem hogy sétálni nem fogunk tudni, de még az udvarra sem bírom kitolni a babakocsit. Már az erkélyen is 10 centis hó van. :-D Már én is nagyon várom a tavaszt, de ez most nagyon bejön. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Ja, tájékoztatás:
Nekem a doki semmit nem mondott az oltásokról. A védőnő meg szóban csak annyit, hogy van a Prevenar, aztán kifújt. A fizetős lehetőségeket meg sem említette.

Kép
Kép
lbernuska

Szeles!
Csabán.
És a rendelő az avason van. De a doki semmiről nem tájékoztatott. Sőt.
Azok voltak a szép idők amikor még én is a Jókain laktam. :oops:
(vagyis kicsit melette a családi házas részben)
Köszike a dokinéni ajánlást átgondoljuk.. Én a régi gyrekorvosomat gonoltam nem nagyon tudom, hogy egyáltalán praktizál -e még. Dr. Török Lajos. Mikor gyerek voltam nagyon prokfinak tartották.
Vendég

Ja!
A gyerek fel sem sziszent.
Nekem jobban fájt a látvány. Ő vigyorgott már mikor hazaértünk.
Vendég

Szorsolya! Lőrincsi doktornőnek a váltója török doktor, ugyanott rendel, őt is dícsérik!

Most beszéltem egy gyógytornásszal, aki ugyan nem dévényes, de tartott már előadást együtt Dévény Annával. Nagyon dícsérik városserte, 3 éves korig foglalkozik gyerekekkel. Csütörtökön 11 órára adott időpontot, azt mondta kb. 1 órás egy mozgásvizsgálat.

Kép
Kép
szeles4

Köszike Szeles!
Akkor még praktizál és ugyanott.

Agyógytornász számát ha lehet elküldenéd priviben érdekekne.
Vendég

Húú kicsit géphez juutok és velen van tele a topic.
:oops: :oops: :roll:
Vendég

Szorsolya! Ment a privi!

Kép
Kép
szeles4

hahó

márti: megy a drukk a nődokihoz!! biztos minden rendben lesz!

berni: ne félj, megoldodik! ha meg mégis kell kis pótlás, akkor próbálj meg inkább anyatejet szerezni és ne tápit adni az allergia miatt! mi is allergiásak vagyunk apával, ezért szinte semmit nem ehetek :? de megéri ha arra gondolok h ezzel védem regust és ha elmenne a tejem biztos vennék inkább mástól mármint pl ismerőstől!itt már többen is ajánlották pl..meg vannak alapitványok akik közvetitenek tejcsit ott szigoru az orvosi ellenőrzés is az anyukáknál. de mondom, sztem fejben sok mulik. különben mivel én nem mérek, lehet regi se hizik minden nap ugyanugy. persze ő kis töltött galamb, mindig mindenki el van rajta hűlve, de ez alkat is lehet, mert egyáltalán nem eszik sokat/soxor! amig mértem is épph megette az "előirtat" mégis mikor mértük 2-3xorosát hizta az átlagnak. biztos jól hasznositja vagy nemtom. na lényeg h ne izgulj mert az csak rosszabb, ha mégis ugy alakul akkor majd adsz neki más tejcsit.

alvás: a gyerekemet csak be kellett nálatok mártani pár napja, azóta nappal többször is alszik egyedül a kiságyában (éppen most is:) rászokott ugyanis arra h magát elaltatja (néha pici segitség-pl fenékütögetés v kis cici és kész): dumál és eszi a kezét:)szó szerint álomba dumálja magát olyan zabálnivaló:) hirtelen ugy megugrott a "beszéde" h apával csak lesünk :o de komolyan tök ügyes! éjjel készer kel de szinte uakkor (8kor elalszik aztán 1kor meg 5kor.)és éjjel csak leteszem és alszik:)szuper.tegnap nappal 4szer is aludt tartósan és egyedül! ja és hason alszik most is végre.

andy

Kép
andy30

aida: szuper hir örülök h végre vége:)ja és maradhat nyuszis persze :wink: noli meg nagyon vagyán!

eszter: danika is elég "jóllakott" bébi akárcsak regi:) tündéri!

mági: igen tudom h lehet több oka, de a fejben eldőlést akkor is fenntartanám legalábbis részben eldőlésként:) vmi szerepe tuti van!! te is irtad h nem adtad fel sokáig, ha feladod lehet hamarabb elfogy tejci nem? pl. anyósomék korában konkrétan anyósom fleadta és 2hóig szoptatott csak mindkét fiát. pedig elmondása szerint előtte ömlött neki. aztán meg "elapadt". multkor nekem is majdnem elment, de megmenekült a haza:)

andy

Kép
andy30

Andy: ez tök jó h ilyen szépen hízik a Regi!

Támogatom Mágnes véleményét mert ha fejben dőlne el minden akkor nekem is tuti tele a fagyasztó.. de sajna nekünk is pótolni kell,,, mert hát az éhes pocak nagy ÚR.

Szorsolya: hűű azt a gyerekdokit le kell cserélni! :evil: nem semmi!
itt beadják a kötelezőt, a Prevenart és aki kéri a Rotát is.. szóval ezt a 3-at lehet egyszerre..

Dánielem is nagyon sokat dumál ( imádom ) a nagyszülők meg odavannak h csak nekik... nem ábrándítom ki őket h Micimackónak is képes fél órát dumálni.. :wink: :lol:

ééés ha jól sikerül este nyélbe ütök egy Baby Björnös üzletet 5000 pénzért.. :D drukkoljatok

a dokival beszéltem okosabb nem lettem mert műtőben volt.. hivjam holnap.. hurrá

Kép
eszterke24

Andy.. tény h kell hozzá akarat, nem is kevés.. csak nem MINDEN azon múlik.. én is nagyon akarom ennek köszönhetően szopizik még mindig a tápi mellett

Kép
eszterke24

megyek behozom Danit az erkélyről mert ott alszik már egy órája és lassan belepi a hó :lol:
aztán nekilátok ebédet alkotni.

Már mikor hált akartam mondani Laurának a kókuszos narancsos muffinért! kösziköszikösziiii :D :D :D isteni, nagy kedvenc lett!

Kép
eszterke24

http://www.teszvesz.hu/item556611382_ba ... nguru.html

Ezt üsse le valaki, de azonnal! Ez még eggyel újabb, mint az enyém - jobbak a csatjai. Nagyon megéri!

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Nálam korhelyleves, baconba göngyölt csirkemáj, serpenyős burgonya. ... na jó, ez mind tegnapi maradék ;) ma takarítás van az étlapon. Meg mosás. Meg varrás.
Bocsi Zsebi, de addig nem megyek méteráruba az anyagodat megvenni, amíg Vera nem nyilatkozik, mert akkor egyben meg tudom venni.

Valaki még kért kb. egy hónapja hordozókendőt, de akkor "leráztam" szegényt, mert nem fért bele az időmbe. Jelentkezzen S.O.S.!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Ez a lehetöség eszembe se jutott. Mármint ,hogy utazás alatt fejek és utánna oda is adom. De nem is rossz ötlet. :wink: Köszi!!!

Andy!
Az ,hogy elötte levö nap fejek le tejcsit is megfordult már a fejemben, csak az necces, hogy épp elötte nap mennyit tudok szopi mellett kipréselni. Lehet pont nem lenne elég. :? Nem tom!

Azért nagyon ne vessetek meg, hogy egy kicsit könnyíteni akarok a dolgomon és tápit adni neki 1-2 alkalommal az utazás alatt. :oops: :oops:

Márti!
Köszönjük a bókot, majd szólok Vinzetnek,hogy van már csaja!!! :lol: :lol:

Nekünk is megvolt ma az oltás! Sírt a drágam, de szerencsére hamar megnyugodott.
Kérdezném töletek, hogy ha pl estig nem lázasodik be, akkor már nem is fog??? :roll: Vagy éjjel is keljek fel figyelni, hogy mi újság. Mert ha éjfélkor leteszem és reggel kelünk csak ,akkor lehet nem veszem észre, hogy belázasodott!!!
susy75

Susy! Este nyomjál be neki egy kúpot, és tuti nem fog belázasodni, nem fog fájni sem neki és nem lesz nyűgös.

Adhatsz tápit is neki, de minek, ha van tej? Egy adag fagyasztottat is adhatsz neki, mert úgyis magától kell, hogy kialvadjon és az is pár óra. Addigra meg megéhezik.

Kép
zölddisznó

Kép
eszterke24

Zöldi!
Kaptunk 2 kúpot , én is gondoltam, hogy este beadom neki az egyiket, ha nem lesz lázas akkor is.

Persze, ha van tej azt kap. Csak az utazás miatt kellett esetleg más lehetöségen agyalnom.
De amit írtál tényleg jónak tartom. Majd berakom a mellpumpát magam mellé a kocsiba és fejek le. :lol: :wink: (csak a fagyis tejjel nem akarok szarakodni!) :?

Aida!
Köszike! Noel is tüneményes, és jó a sérója. Vinzent is átmegy néha punkba! :lol: :lol:
susy75

Eszterke! Örülök, hogy ízlett a muffin! Egészségetekre!
Nálunk ma csirkemell van Stroganoff módra spegettivel, holnapra nem főzök, anyósom adott töltött káposztát. Holnaputánra sztrapacskát ígértem Zalánnak. Hétvégén meg konyoafesztivál, remélem nem lesz túl hideg, hogy minél többet kint tudjunk lenni.

Közben a páromék a 13. havi kompenzálásaként kaptak cafteriát. Igaz, abból nem tudok kenyeret venni, de így esély nyílt arra, hogy nyáron elmenjünk valahová először négyesben. Szerencsére még működnek a régi szállodás kapcsolataim, úgy néz ki, hogy Zalakarosra megyünk nagyon jó pénzért! Alig várom! :lol:

És hát agyalok ezerrel, hogyan fogom megoldani, ha június 1-től visszamegyek dolgozni. Eleinte a párom táppénzen lesz, de az max. 2 hónap. Én igénybeveszem az 1 óra szoptatási munkaidő-kedvezményt, szerencsére nem lakunk messze, így akár kétszer is haza tudok jönni. Jövő kedden megyünk a bölcsibe felíratkozni. tiszta röhej , nem?

Kép
Kép
szeles4

konyoafesztivál=kocsonyafesztivál :?

Kép
Kép
szeles4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: