A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Békáné Kép
Középen a kicsi fehér foltot Kép Abban a légbuborékban vannak a kislurkók, akkor még hárman Kép De én is örülnék neki, ha 31én kiderülne, hogy ketten vannak. Kép

Virág Kép
Hol mérted ezeket a hőket?

Orsi
KépKépKép
icsilya

V.K.Orsi
Ja, én azt hittem, hogy az egészet kell nézni, ami körül veszi. De biztos, hogy ketten vannak, úgy mint Cateye-nél. Amikor kiderül írd meg, hogy mizus van. Oké. Akkor az is lehet, hogy hárman vannak, jaj de csodálatos. KépKépKépKép

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Békáné, Orsi!

Koszi nektek a drukkot. Fene se tudja jo-e ez a teszt. En is azt mondtam a ferjemnek, hogy tuti nem jo, higgyen csak nekem. Csak mar haromszor "megszivattam" ot, ugyhogy szegeny nem csodalom, hogy nem "dol be" most megint... Clearblue. Catnak is az mutatott teveset, tudom, de nem 6 nappal a kimaradas utan!!!!! Gondoltam en ilyet meg nem vettem, most beruhazok ra. Na, tessek, jol megjartam... Nem hozott szerencset...
Az az igazsag, hogy en alapvetoen turelmes tipus vagyok, mutatja ezt az is, hogy majd masfel evig spontan probalkoztunk es nem mentunk el semmilyen vizsgalatra. Talan jo, talan nem... Ez most mar mindegy is...
Vegulis a gyogyszereket szedem, duphaston, utro, bromo, ugyhogy baj nem lehet...(Igaz, hogy holnap reggel be kell mennem receptert mert elfogyott a duphaston, de nem kerhetek vervetelt a novertol, ha az orvos nem engedelyezte. Nem is csinalnak meg. Nem azert, nagyon kedvesek, csakhat...)
Lehet hogy csak varni kell? Ezt csak a Joisten tudja...
Nalunk egyebkent nem nagyon preferaljak a vervetelt. Kertem a multkor, hogy lehessen, 21, 24. napon, de azt mondta felesleges, mert mire kiderul a vervetel eredmenye, mar lehet latni teszttel is... Persze ez hulyeseg, mert a vervetelvol lehet esetleg mast is latni, de nem eroltettem. Azt mondod, Orsi, valtsak orvost? Most mar tok mindegy. Ha most nem jon ossze, mar ugyis csak egy van hatra, azt megcsinaljuk, aztan nem tudom mi lesz...

Arra gondoltam, (hallottam mar ilyet,) mi van ha reggelre megiscsak ott van a masik csik? Szerintetek az meg ér???? Vagy akkor mi van????

Koszi, puszi

dodo

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
A duplacsík mindent üt Kép mindegy, hogy előtte hány negavítod volt. A tesztek pozitív irányba nagyon ritkán csalnak, inkább negatív irányba.
Nem rossz hozzáállás ez a várakozó sem, szerintem mindenki tegyen úgy, ahogy neki jó. Aki szereti siettetni a dolgokat az tegyen úgy, aki nem, az várjon ki. A lényeg, hogy az ember minél kevesebb energiáját eméssze fel a babaprojekt.
Orvost semmiképp ne válts. Ha nem jönne össze, akkor irány a lombik. Gondolkoztál már intézeten?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

De ha csak 12 ora mulva lesz pozitiv az azert eleg furcsa, nem????? Azt irjak 1 perc alatt kimutatja!!!
Bar az is igaz, hogy te irtad, hogy a duphaston meg az utro nem tolja ki a ciklust, emlekszel. Nekem eddig mindig kitolta 5-6 nappal. Elotte pici barnassal. Csak most nem. Lehet hogy, furcsa ezt mondani, de lehet hogy nekem meg "koran" van???? Ez is eszembe jutott...
Tudod,en nem szeretek "nyomakodni", marmint a dokival... Erzekeny emberek ezek... A multkor is lattam, hogy amikor feltettem nehany ertelmesebb kerdest,amit itt toletek tanultam, akkor csak nezett, es kicsit zavarban volt. Lehet hogy rosszulesik neki, hogy mas is ert hozza, nemcsak o??? Fene tudja. Nem baj, azert bizom benne...
Szoval inkabb turelmes vagyok, most sem sirtam, nem borultam ki, csak egy kicsit csodalkozom...

Ha nem jon ossze, akkor egy kicsit mindenkepp pihenunk. Nagyon ki vagyunk faradva...
Aztan persze, hogy irany a lombik...
Intezet vagy a bmc vagy a Kaali. Nem tudom mennyivel dragabb a Kaali. Igazabol a bmc nagyon szimpi lenne, csak a sorbanallas es varakozas kicsit elijesztett. Vagy nalatok is volt hosszu varakozas a vizsgalatoknal? Igazabol nem tudom hogy oldjam meg a cegemmel... Szabira menjek ketnaponta? Nem tudom, hogy meg tudom-e- csinalni...
Ti ezt hogy inteztetek?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
Akkor félreértettelek. Azt értettem, hogy ha reggel pozitív lesz-e akkor az ér-e? Kép Bocs. a tesztnek tényleg 10 percen belül el kell szineződnie, akkor ér.
A Kaáliban én eddig összesen 8.000 Ftot fizettem az első konzultációért. Semmi többet. A vérvételeket máshol csináltattam. A fagyasztásért fogunk még 15.000 Ftot fizetni, ez húzósabb tétel. Ennyi.
Várni eddig max. 1 órát kellett, de azért mert a dokit felhívták a műtőbe. Átlagban azért 20 perc várakozással számolni kell. (kivétel ha reggel 8ra mész Kép )
Én a leszívás után mentem szabira, de könnyű a helyzetem, mert egyetemre is járok, így könnyen mondtam, hogy órám lesz. Kép kegyes hazugság a lurkókért Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor hiaba nezegetem a tesztemet, hatha most, vagy reggel pozitiv lesz? Kár, na, mindegy...

Akkor ha jol ertelmezem akkor a nagy tetel a gyogyszer, az meg mindenhol ugyanannyi...
Vagyis mindegy hogy hol irjak fel. A vervetelt hogy lehet mashol csinaltatani? Csak ugy bemegyek valamilyen korhazba, hogy jottem,itt vagyok, kerek vervetelt?

A szakember gardaban van kulonbseg a ket intezmenyben? Cat orulten dicserte a bmc-t ilyen teren...
Te mit gondolsz? Talan ez a legfontosabb kerdes... Meg a penznel is fontosabb. Megiscsak az eredmenyre utazunk...Gondolom az meg reszben rajtuk is mulik.

Te egyebkent miert nem mentel a bmc-be? Vagy miert a Kaaliba mentel?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo Kép
A hormonvizsgálatokat a mostani nőgyógyászoddal meg tudod beszélni és akkor ő ír beutalót. A Kaáliban egyébként 12.000 Ft lenne. A Kaáliban rugalmasabbak, és szakmailag nem különbözik a BMCtől. A BMCben az embriológiai labort nagyon dícsérik, még a Kaális dokik is. A BMCben jobban szűrik a fertőzéseket. A sikerarány a két intézetben szerintem szignifikánsan nem tér el egymástól. De a BMCsek Kép cáfoljanak meg!
A munka menetéről csak a Kaáliéról tudok írni, a BMCséről majd pl Cat Kép beszámol.
A Kaáliban nincs hierarchia, nem kell a Koncz doktorra várni, aki kimondja a mindenható ítételeket. A saját dokidhoz jársz, és csak vele találkozol.

Summa summarum: mindkettő jó választás. Én szakmai alapon nem tudnék dönteni. Érzelmi alapon döntöttünk!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

koszi a jo tanacsokat, majd egyszer lehet hogy hasznat veszem, bar en meg remenykedem, hogy soha!!!!

Mi az az embriologiai labor? Miert olyan jo a bmc-ben?

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!Kép

Voltam dokinál, megnézett UH-n, van egy szép tüszőcském 13x14 mm-es, mnyh 5mm./Ez a 11. nap/ Mondtam neki, hogy legutóbb 34 napos volt a ciklusom, és sokallom. Azt mondta, hogy az már tényleg nem okés, mert ha későn van tüszőrepi, akkor a méhnyálkahártya "elöregszik", és már nem alkalmas a beágyazódásra. Kérdeztem a hormonprofilt, azt mondta, hogy a hőgörbéim alapján nem vszínű, h. komoly gondok lennének, a mensi előtti barnára azt mondta, /mivel nekem egy-két napig van, és csak minimális/, hogy ettől nem kell tartani. Szóval, azt mondta, hogy szépen van peteérésem, csak azt kell elérni, h. hamarabb legyen, így írt fel Serophent, a köv. ciklus 3. napjától kell szednem. Megvárjuk, hogy mit csinál, UH-n ellenőriz folyamatosan! és utána, ha nem lesz baba, csinálunk hormon profilt, ha az is rendben akkor jön a párom, ha ő is rendben akkor megnézik, h. kinyírom-e a kiskatonákat, aztán átjárhatósági, utánna inszem, lapar, lombik. Ezek a lehetséges lépcsőfokok, de kihangsúlyozta, hogy ezekre nekem nem kerül sor, és kérte tőlem, hogy ne rontsunk ajtóstól a házba, mert biztos benne, hogy nincs nálam komoly baj. És én úgy érzem lányok egyetértek vele, nem akarok a dolgok elébe menni, és a párom is egyetért ezzel. Hallgatok a dokira, és lépcsőről lépcsőre haladunk, nem érzem, hogy gyorsabban kéne.
Tudom, most sokan butának gondoltok, hogy nem erőszakolom ki a vizsgálatokat, de mégegyszer mondom - mi egyetértünk ezzel a tempóval, amit a doki diktál. Hiszünk benne, hogy meg lesz az eredménye!
Szóval ez van! Köszike, hogy végigolvastátok ezt a litániát, és köszönöm azt is hogy megértetek engem, nekem ez nagyon sokat jelent!
Kérlekszépen, szorítsatok továbbra is nekem is, úgy mint itt mindenki mindenkinek!

Dodo!Kép

Nagyon-nagyon drukkolok neked, minden reggel gondolok rád, és kívánom, hogy minnél hamarabb megjelenjen a második csík!
És még egy régi kérdésedre válaszolva: ha külföldre kell mennünk, akkor hál istennek nem örökre, csak pár évre. De még azért reménykedem, hogy nem kell menni!!!
Kicsit már megnyugodtam, mert elmondtam anyumnak, és azt mondta, hogy ha egyedül vagyok, és hazavágyok, akkor ő felül a repülőre és eljön akár pár hónapra is! És ez megnyugtatott!

Dóri!Kép

Nagyon-nagyon gratulálok!KépKép

Puszi csajok!Kép
Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita!

Azt hiszem ezek most itt nagyon jo hirek!!!
Ugye jol erzekelem? Klassz, hogy eljutottatok idaig a vizsgalatokban, es szerintem sem kell rohanni. Lenyeg, hogy latod a menetet, es fokozatosan szepen haladtok a cel fele! A kis gyogyikkal meg szepen rendbeteszik a ciklusod, es minden rendben lesz! Jo hogy ellenoriz UH-gal, azt jo latni ketnaponta kb, hogy hogyan alakulnak a tuszocskek. Ugy megnyugtatja az embert, hogy tudom mi van odabent es mekkorak...

Es ha meg nem is kell kulfoldre menni, az meg meg jobb!!!!

Orulok, hogy jobb a kedved! nagyon le voltal torve, hallod-e!!!!
Koszi a drukkot! Ha van valami, irok rogton!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo!Kép

Örülök, hogy te ís úgy látod, hogy ez így rendben van! Én is úgy érzem, hogy így OK lesz minden!Kép
Tényleg jobb a kedvem, jól látodKép, és köszönöm, hogy így figyelsz!
A külföld témát meg megpróbálom elásni, elég lesz akkor foglalkozni vele, ha biztos lesz, h menni kell.
Nagyon várom a híreket felőled!Kép
Megy a drukk! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXKépKépKép:

Zita

Kép
Kép
zituska28

VKOrsi, Cat,

A hőmet hüvelyben, higanyossal, meg sem moccanva, minden reggel pontban azonos időben mértem. Így lett a 36-37. nap: 37,1 C, 38. nap:37 C; 39. nap: 36,9 C.

Most már totál zavarodott vagyok. Azt olvastam, hogy ha hosszabb a ciklusod, mint 28. nap, akkor a 21. napi vérvételnél a progi szint nem mutat jó eredményt. Nekem a 22. nap vették le. Lehetséges, hogy ez nem mutat jó eredményt, ha pl.nekem hosszabb szokott normális esetben lenni a ciklusom?

Pusz, Virág
virag08

Orsi, megkérdezhetem miért kell még egy hetet várni az UH-gal??? Mindig úgy gondoltam,hogy otthon, Mo-on sokkal könnyebb egy UH-ot megejteni,mint itt Kanadában.Itt komolyan úgy bánnak az UH géppel,mint ha aranyból lenne.
Vagy egyszerüen csak várni akart a doki,hogy nagyobb "krumplikat@ (bocs Cat, tudom, ez a te szavad...) lássatok??
Kiváncsi lettem, hogy egy esélyes ikres terhességnél miért nem akarják azonnal megnézni, mi a helyzet...
Bocs, ha nem rám tartozik...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Cat!
Levél ment!
Mindenkinek mega drukk, és Dórinak, Orsinak gratuléjsön!
Ilduci

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

SziasztokCSajok!
CAt! Alena! Bocs, hogy tegnap nem jelentkeztem, de nem jutottam géphez. Meg ide írom nem magánba, hogy mindenki el tudja olvasni.

Szóval tegnap voltam a CAt orvosánál és még ilyen nem volt eddig. Nem megalázva, letörve, agyomnyomva jöttem ki, hanem tök normális emberként, úgy mérlegelve, hogy most mi van, és JÓKEDVŰEN!
Pedig nem mondott semmi különöset. Csak egyszerűen ember volt. Azt sem mondahatom, hogy kedves volt,mert volt már kedves orvosom: " Réka, drága, nem kell megijedni ez a kis prolaktin, csak egy kicsi kis daganat miatt van a kisagyba, de az nem olyan veszélyes, kedves Réka"
Na, hát nem ilyen volt, meg nem is egy fehér köppenyes istenkirály, mint általában az orvosok. Szóval össezfoglava, elégedett vagyok, és
CAT! ALENA! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!KépKépKépKép

Amúgy szerencsére nem vagyok túlstimulálva, vagy legalábbis ez most nem derült ki, csak bebeszéltem magamnak. Jövő hét hétfőn újra megyek. Akkor folytatja a vizsgálatokat, vért vesz, meg valami hüvelyváladékot, aztán, ha megjön utána petevezeték vizsg. Aztán majd meglátjuk.
Ja, és úgy kezdte, hogy nem kell megijedni a pozitív PCT-től, mert nem egy baba rohangál, aki így fogant, és spontán.(KedvesErazmusz ezt egy kicsit másképp adta elő, persze azt mondaná, hogy nem akar hiú ábrándokban ringatni. Hát azt gondolom, jobb ha Ő a gombáknál marad, azoknak, nincsenek érzelmei!)
Na, jó hosszú lettem!
Orsi csoda szépek a "gyerek(ek)(én is duplán látok?)Kép

Sziasztok
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

RékacsKép
Tegnap sokat gondoltam ám Rád, és mindig lestem, hogy írtál-e. Örülök, hogy egy véleményen vagyunk a dokiról. Nem Istenkirály, de én szeretem a létező hibáival együtt. Nem mézes-mázos, tárgyilagos, és a lényeg, hogy szakmailag ott van a topon.

DodoKép
Egyetértek teljesen Orsi véleményével a két Intézetről. Szerintem mindkettőben nagyon profi a szakembergárda, mert ha nem lenne az már kirostálódtak volna. A BMC mellett szól, hogy minden vizsgálatot ott ingyen megcsinálnak a János kórházban, de sokat kell várakozni a lombik program alatt, mert sajnos Koncz tanárúr szeret mindent egy kézből irányítani. A reggeli vérvételek eredménye délben lesz meg, és akkor személyesen beszéli meg veled a hogyan továbbot. Ez 2 naponta van a stimu alatt, nekem 4 alkalom volt, amikor szabit vettem ki. Utánna úgyis betegácsiba mész a punkciókor. Én is nehezen oldottam meg, a munkahelyemen, de hidd el, hogy 3 hét múlva már senki sem emlékszik rá. Nekem ez azért jött be, mert vérvétel nélkül el lett volna cseszve a lombikom, mert UH-n hiába voltak 24mm-es tüszők, de az ösztrogénszint alacsony volt, tehát éretlenek voltak a tüszők. Kellett még szurikat felíratnom. És ezt Zeke adjunktusnak köszönhetem, hogy felismerte, és jó döntést hozott. Viszont a BMC-ben nincs különösebben barátságos légkör, objektívek az orvosok, inkább a várakozás alatt a páciensek bátorítják egymástKépKép A Kaáliban szerintem ettől sokkal szorosabb a beteg-orvos viszony, és végig hozzá jársz, nem kerülhetsz más orvoshoz. A sikerarányban szerintem számottevő eltérés nem lehet, de ennek utánnanézek még.
Egy dolgot viszont nagyon tanácsolok. Pihenjetek a lombik előtt 3-4 hónapot. Ennyi idő úgyis kell a vizsgálatok elvégzéséhez, de nagyon jót fog tenni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Tegnap voltam 7. napi UH-on. Kezdenek szépen indulni a tüszőcskéim. Még elég kicsik, 9-10-11 mm-esek, de azért vannak. A nyh-m 6,5mm volt. Ezen még van mit hízlalni. Csütörtökön reggel megyek megint, az lesz a 10. nap, akkor már többet tudok majd mondani. Akkor derül ki az is, hogy mikor lesz a leszívás. Leghamarabb vasárnap, de elképzelhető, hogy átcsúszik jövő hét elejére.
Lujza
lujza

V.K. Orsi!
Hányingered van már, vagy mellfeszülés
vagy valami tünet??

Tegnap nagyon rossz napom volt!Kép
A barátainknak elmeséltük a gyerektémát,
hogyhát mi már próbálkozunk és szeretnénk!!Kép
És mindegyik nagyon örült ,de tényleg
olyan édesek voltak...de sajna már úgy
kezeltek,mintha babás lennék, pedighát nem...
és ez olyan rossz...merthát láttam rajtuk is
a páromon is ,hogy hogy örülnek, s bennem
meg még nincs babaKépKép
HAjjajaj

DODO!
Én is folyton a teszteket nézem...és én
is tüneteket produkálok és az én párom is...;)
Jó lenne már,ha Mi is örömtelien írhatnánk
lányok mi is Kép
De ne aggódj, eljön majd a mi időnkKépKép
millió pusz,eszti
esztyx

Zita Kép
Én is olyan típus vagyok, aki nem szereti siettetni a dolgokat, DE azért azt gondolom, hogy egy hormontükör nem ártana. A görbe szerintem nem 100%-ig mérvadó. Mielőtt elkezdenéd szedni a gyógyszert, érdemes lenni megnézni a hormonokat. Ezt én is a magam kárán tanultam meg. Sokkal előbb is lehetett volna rendezni a ciklusaimat, ha nem várok olyan sokat. A másik a barnázás. Annak valami oka van, szerintem ezért is érdemes lenne a hormonprofil.

Rékacs Kép
Örülök, hogy jobb a kedved. A dokit Catnek Kép köszönd, nekem is ő ajánlotta. Számomra is nagyon megnyugtató a stílusa és a hozzáállása. Egyébként ha jól emlékszem, Editnek Kép is nagyon rossz lett a PCT eredménye. Aztán a Kaáliban azt mondták neki, nem kell ezzel igazán foglalkozni, mert nem hoz megbízható eredményt.

Lujza Kép
Szorítok nagyon.

Esztyx Kép
Ha jól emlékszem, ti még nem próbálkoztok olyan régóta. Nem szabad ennyire elkeseredned. Csak lazán, és már ott is lesz a baba.
Puszi, Alena
alena

LujzaKép
Pont ma gondoltam Rád, hogy lassan punkció van. Nagyon jók ezek a tüsző méretek a 7. napon. A nyh-a kicsit vékonyka, de vastagszik ez még addig addig. Megnéztem az én eredményeimet, de nekem csak a 8. cn-en volt az első UH, így nem összehasonlítható. Rettenetesen szurkolok most Neked. Ennek sikerülnie kell, ha már ilyen jól megtárgyaltuk a gyógyszerezésedetKépKépKép

EsztyxKép
Szerintem a barátoknak nem szabad elmondani ezt. Innentől kezdve egy hónapban 3-szor meg fogják kérdezni, hogy terhes vagy-e már, és agyon idegesítenek. Mi az anyósommal jártunk így, akit végül a saját fiának kellett leállítania, hogy ne kérdezősködjön, majd szólunk ha van valami.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Eszti
Én is úgy jártam a barátokkal, hogy elmondtam nekik, mert hát sosem áll be a szám és sajnáltattam is megam, meg ki kellett beszélni, meg ilyenek. de egy idő után az ember agyára megy, a "Na, mi van?2 és a " következő már úghyis Te leszel" mondatok. Persze, tudom, hogy jóbol mondják, de mikor végre az ember nem erre gondol, másról tud beszélni, meg iylenek, akkor nagyon idegesítő. persze, olyan vagyok, hegy ezt is kifejtettem a barátaimnak és hát a javánál használt.(Persze, ha megfeletkeznek magukról, még mindig igen kedvesek: "Nem lehet, hogy félre kéne ... és akkor sikerülne?";"Zolival tuti mindenoké?")

Alena, jó hogy néha írsz.
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Alena!Kép

Igaz, hogy a sorrend megfordult, és később lesz hormonprofil mint gyogyi, de én megbízom a dokibmban és a szakértelmében!Kép /az elmúlt hónapokban nagyon utána érdeklődtem/
A barnázás nekem igazából csak annyi, hogy mensi előtt 1-2 napig kicsit barnás a wcpapír, de még tisztaságibetét sem kell. Ezért mondta a doki, hogy ez nem ad aggodalomra okot!
Ettől függetlenül megértem amit mondassz, és köszönöm is, hogy írtál nekem, és ha indokolt, akkor nagyon hamar megfogjuk csinálni a hormonvizsgálatot is!
De nekem tényleg elég ez a lassú, de biztos előrehaladás!Kép

Eszti!

Ne legyél elkenődve, még /ha jól értelmezem/ nincs veszve semmi!Kép Ne görcsölj, mert ezzel megkeseríted az egyébként édes várakozást! Persze, tudom, könnyű mondani, de hidd el én is átéltem ezt, és most a várakozás idejében visszaolvastam az EGÉSZ! topikot, és szuper, hogy mennyi reménytelennek tűnő helyzetből lett baba kis rásegítéssel, vagy spontán! És persze ott voltak a lombikok! Rengeteg baba fogant az elmúlt 3 évben!Kép Olvasgasd el te is, egyrészt megnyugtat, másrészt sokat lehet tanulni belőle!Kép
Mióta is próbálkoztok?

Puszi, ZitaKép

Kép
Kép
zituska28

Barbi Kép
Krizsa doki szerint a terhesség elején még nagy az átrendeződés lehetősége, ezért ő a szívhangra esküszik, ezért van a 6. hét elején az UH, mert akkor már nagy valószínűséggel lehet látni ill. ha mégsem, akkor is a szám pontosabb, mint egy héttel korábban. Tehát mehettem volna korábban is, de azt mondta, hogy több értelme van később menni. Kép

Eszti Kép
A barátos témában egyetértek a többiekkel.
Tünetem nincs. Semmi sincs, a legminimálisabb se!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
26. nap! Nem érzek semmit, biztosan megint meg fog jönni. Asszem azt mindenképpen érezném, ha baba lenne a dologban.
Szép napot mindenkinek!
Át szoktam menni a friss...topicot olvasni, olynan jó kedvem lesz tőle. Mintha én is oda tartoznék.....Sovány vigasz.
Puszi, A.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ti szoktatok kádban fürdeni, mármint én
amióta most olvastam, hogy ez árthat
a termékenységnek, csak zuhanyzom...de
úgy fázomKép Kép
pusz-eszti
esztyx

Sziasztok Lányok!

Most jövök a dokitól.UH eredmény: 14. nap, megrepedt a tüsző, 15 mm-es a nyálkahártya!
Aztán PCT: mozognak a kis gézengúzok!!!Hurrá!
Most már csak várni kell....csak...2 hét, és a vérvétel után kiderül, hogy állunk. Persze feltéve, hogy addig nem jön meg...de nem fog...most hatalmas a drukk bennem!
Kár hogy ilyen jó hírekkel teli napon ilyen csúnya idő van odakinn... Kép
De sebaj, jön a Tavasz, és potyognak a babók! Majd meglátjátok!!
Addig is ezer drukk Mindenkinek!
Legyetek jók!
Babóca
babóca

Szia Babóca!

bocsi tudatlenságomért, de mi az a PCT??? És mit is csinálnak most veled? Gyógyszeres kezelést kaptál? Elég hülye kérdések, ne haragudj! :-)
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!!!!!
Puszóka
Krisztina
kriszpy

KrisztinaKép
A felettünk lévő topikban sok hasznos info van, érdemes lenne elolvasnod. Többek között a PCT tesztről, Erazmusz írása, amit TinkaKép 2003.07.13-án bemásolt oda, de sok más is.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Krisztina!
A PCT az olyan vizsgálat, hogy először is UH-n nézik a tüszőérést 10. és 12. és 14. napon.(legálábbis nekem a 28 napos ciklusom miatt ezeken a napokon nézték)Aztán a 14. napra saccolta a doki a tüszőrepedést, ezért a 13. nap éjszakájára javasolta, hogy szeretgessük meg egymást a párommal, maj másnap, azaz ma menjek el hozzá, és vesz a nyálkahártyából mintát(ez olyasmi, mint rákszűrés esetén),aztán mikroszkóp alatt megnézte, vannak-e benne mozgó spermiumocskák.Voltak!És én is megnézhettem! Kép
Nem kaptam gyógyszeres kezelést, semmilyet.Csak eddig spontán nem jött össze, és megnézte dokim, hogy mi lehet az oka. De úgy néz ki, csak türelmetlenek voltunk...
Azt mondta, csak nyugi, minden normális, jönni fog az a baba!
Hát ilyen ez a PCT.De én is csak ma tudtam meg a részleteit, 2 napja még azt se tudtam, hogy ilyet is lehet....
Köszi a drukkot, szió:
Babóca
babóca

Sziasztok!

Tegnap voltam a dokinál ciszta ügyben. Azt mondta, most nincs ezzel különösebb teendő. Ha következő hónapban megjön (de nem fog!!!), akkor el kell mennem UH-ra, hogy megnézzék felszívódott-e, és adhatja-e tovább a Closty-t.
Ha viszont nem jön meg kb. 30 napra (+1 hét még belefér) akkor pedig azért kell visszamennem, hogy utánajárjunk, mi okozza, talán egy bébi. Merthogy előfordulhat, hogy bármelyik nap megreped a ciszta és akkor még lehet babó. Csak ki tudja melyik nap.
Viszont ha nagyon erős alhasi görcseim lennének, azonnal hívnom kell a dokit a mobilján, mert akkor baj van. Azért remélem túlélem.
Úgyhogy most bizakodom, hogy megreped magától, addig is hősiesen próbálkozunk, és ebben a hónapban össze kell jönnie.

Móni
Móni

Sziasztok Lányok!

Meglettek a 7. ill. 22.napi hormoneredményeim.

7. nap:
Progeszteron: 3,6 nmol/l
LH: 6,9 uIU/ml
Tesztoszteron: 0,9 nmol/l
Prolactin: 8,3 ng/ml
FSH: 9,2 IU/l
Ösztradiol II.: 73,09 pg/ml

22. nap:
Progeszteron: 1,09 nmol/l
LH: 5,17 uIU/ml
Tesztoszteron: 0,21 nmol/l
Prolactin: 9,6 ng/ml
FSH: 3,8 IU/l
Ösztradiol II.: 301 pg/ml

A doki azt mondta, hogy nincs peteérésem. Ma vagyok 40. napon és most jön meg normálisan. Eddig 1 hétig csak jövögetett.

Clostilbegyt írt fel 2X1-et 5 napon keresztül a mensi első napjától. Azt mondta, hogy így 14. napon várható a peteérés. Más semmit nam írt fel és azt mondta, hogy nem kell UH sem közben. Majd jelentkezzek, hogy megjött-e vagy sem.

Egy másik doki, pedig azt mondta, hogy nem kell semmi gyógyszer, hanem várjak néhány hónapot és biztos rendbe jön a ciklusom. Szerinte előfordul,hogy nincs peteérés egyes hónapokban.

Ti mit szóltok az eredményekhez? Tényleg nem kell semmi UH? Akkor honnan tudom, hogy érett-e meg pete? És szerintetek nem kell semmi progi pótlás a ciklus 2. felében? A doki azt mondta, hogy nem kell, ha terhes leszek, legfeljebb akkor.

Ja és 5 napja 37,1-36,9 a hőm.

Kérlek segyítsetek, mert holnaptól szednem kellene a Clostit!

Virág
virag08

Hali!
Dodo
Nagyon drukkolok, hogy most összejöjjön.XXX

Én is beszéltem a dokimmal telefonon, majd hétfőn megyek megbeszélésre.
Remélem beleegyezik a lombikba és nem fogja erőltetni a lapart. Amúgy meg én sem tudom mikor lenne ideális az időpont a lombikra. Az az igazság, hogy élvezem ezt a ciklust most így, hogy nincs inszem:tornázok mint állatKép, voltam szolizni, és a szauna is be van tervezve. Semmi kényszer: sex amikor csak akarjuk.Másrészt azt is figyelembe kellene vennem , hogy 4 osztályom vizsgázik májusban, júniusban. A sulinak június végén van vége számunkra.Na majd hétfőn már okosabb leszek.
Minden jót! Kellemes éjszakát!Kép
Kriszta
vizkrisz

Virág Kép
Különösen az első hónapban kellene az UH, hogy lássátok, hogy hogyan reagálsz a gyógyszerekre. De az semmiképp sem normális, hogy 40 napos a ciklusod. Mivel ebben a ciklusban nem tudtátok, hogy mikor van a tüszőrepedésed, így én ennek a 22. hormonvizsgálatnak nagy jelentőséget nem tulajdonítanék.
Javaslat: UH a ciklus pl. 11. napján, hogy lássátok mi a helyzet, majd a tüszőrepi után 1 hétte újabb vérvétel, mert annak az eredményei már értékelhetőek lesznek.
A progipótlásra meg tartom a véleményem, hogy ártani nem tud, és ha valakinek nagyon alacsony a progija, akkor, ha akkor kezdik el adni, amikor kiderül a terhesség, akkor már késő.
A másik, ami eszembe jutott. Ha van erőd, akkor ebben a ciklusban mérhetnéd a hődet, az is segítene meghatározni a tüszőrepi időpontját.

Vizkrisz Kép
Hétfőn gondolok rád. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

VK Orsi,

Köszi a választ. Csak az a baj, hogy az én dokim nem igezán erre az esetekre van specializálódva és szerintem lazábban veszi ezeket a dolgokat. Kell keresnem addig valakit amíg terhes nem leszek, aki inkább ilyenekkel foglalkozik.

Mérni fogom a hőmet ebben a hónapban. De nem sikerült a dokinak meggyőznie, hogy nem volt peteérésem ebben a hónapban. Mert, ha nem volt akkor mindegy, hogy mikor veszik le a 2. vérvételt, nem? Akkor nem csak UH-n lehet bebizonyosodni, hogy nincs peteérés?

Virág
virag08

Lanyok!Kép

Nem tudja valaki,hogy mi van ViraggalKép? A regi Viraggal...
Es VicaKép te is bejelentkezhetnel neha, meg ha most pihiztek is.Csak hogy tudjuk,hogy jol vagytok.

szoszi
szoszi

Zsuzsa!

Teljesen megértelek!!Kép én is ugyanebben
a cipőben járok!!Ha anyunak mondom,ő
azt mondja, ne gondolj rá ennyit, mert akkor
nem fog jönni a baba, meg hogy türelem rózsát
terem!meg ilyenek! DE OLYAN ROSSZ VÁRNI!!!
Tudom!Én is úgy szeretnék anya lenni, a
testemben érezni egy pocaklakót, akivel
együtt sétálok a Ligetben...
DE ELJÖN ez is!!!Csak lehet, hogy még várat magára, majd ha már eljött megkérdezem tőle,
mi tartott ennyi ideig?Kép
Ne izgulj! puszi - eszti
esztyx

Lanyok!

37. napon vagyok, s meg nem jott meg, de a teszt sem mutat semmit!!!!!!
Jaj, valaki segitsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi a fene van most?????
Es mar folyton WC-re jarok! (De kozben nem jon sok!!!)

dodo

KépKép
Kép
dodo32

DodoKép
A tesztek nagyon szarokKépKép OrsolyKép is írta itt, hogy 7 hetes volt, amikor halvány 2. csíkja lett csak. Ne szugeráld, hogy meg fog jönni, mert nem fog és kész!

VirágKép
A dokid jó gyógyszerezést adott, szerintem kezd el a clostyt. Viszont UH kellene mellette, mert látod MóninakKép is cisztája lett. Ha arra rágyógyszereznek a következő hónapban, akkor csak műtéttel tudják majd kiszedni a cisztát. Persze nagyon kis %-ban lesz ciszta, de van aki így reagál a stimulálásra.

EsztiKép
Eljön az az idő is, amikor lesz pocaklakód, mert mindenkinek lesz. Sajnos ezt a terhet vinnünk kell, hogy nekünk nem adatott meg egykönnyen. Vannak itt olyanok, akik 4-5 éve próbálkoznak, és mégis ép ésszel kell bírni. ZitaKép nagyon jól csinálta, hogy visszaolvasta a régi hozzászólásokat, mert az erőt ad, hogy a régiek közül már nagyon kevés ember van csak itt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Virag Kép
Nekem sem irt fel a doki Closti melle a ciklus masodik felere progipotlast. Azt mondta, hogy elso honapban jojjek el UH-ra, hogy ellenorizze, van-e peteeres, az utana kovetkezo honapokban pedig ha szeretnek, jojjek el, de nem feltetlenul muszaj. Azt, hogy kepzodott-e ciszta, a ciklus vegen lehet ellenorizni, nem? Nekem azt soha nem nezte meg.

Lanyok Kép
Akkor is megjon a mestruacio, ha ciszta van? Mert ha akkor nem jon meg, akkor nem allhat fent a veszely, hogy ragyogyszereznek.

Mandula
mandula

MandulaKép
Akkor is megjön a mensi ha van ciszta,de kitolhatja időben. Nekem mindig megnézte a dokim a mensi 3. napján, hogy tiszták-e a petefészkek, és hogy az előző ciklusról megrepedt tüsző (sárgatest) felszívódott-e a petefészekből. Tehát egyik ciklusról a másikra nem maradhat sárgatest a petefészekben, mert arra ha rástimulál lehet ciszta belőle. Ha már van ciszta, akkor az kitolja a mensit, mert nem esik le miatta a hormonszint.
Igaz sosem volt ilyen gondom, de biztos ami biztos, jobb a körültekintés.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SzosziKép
Kedves vagy, hogy hianyolszKép. Szoktalak titeket olvasgatni neha, de most eppen koltozkodes van, igy idom sincs semmire. Es most egy hetig meg netem sem lesz, nem tudom, hogy fogom kibirni nelkuleKép. Amugy jol vagyunk, nem ragodok a babateman, sikerult teljesen kikapcsolnom, ezt mindenkinek tudom ajanlani! Azota sokkal jobban erzem magam lelkileg, amiota nem gyotrom magam ezekkel a problemakkal, amiken ugysem tudunk sokat segiteni.

Mindenkinek nagy drukk, akinek szuksege van raKépKép

Vica
vica72

Köszi a választ Cat, Mandula!

Azt szeretném még kérdezni, hogy a Clostyt el elehet kezdeni a mensi 2. napján? Vagy csak az elsőn lehet?

Virág
virag08

Virág!

Én a 2.naptól szedtem.Így írta elő a doki.

Terka
terka

Virág!

Van aki a 2.3. sőt 5. napon kezdi el szedni. Ez orvosa válogatja, hogy mikortól szedeti. Nincs kimutatható különbség.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!

Ismét visszatérek hozzátok. Novemberben 4 hónapi próbálkozás után sikerült pocaklakót kreálnunk, de sajnos a 9. héten megállt a szíve. December 31.-én operáltak. Jó kis szilveszter!
Most már szerencsére jól vagyok! Férjem nagyon sokat segített nekem a nehéz pillanatokban, még a kórházban is bent aludt velem.
Műtét után 5 héttel rendesen megjött a vérzésem, és a kontrollon is mindent rendben talált a doki.
Ebben a hónapban már ismét élesben játszunk Apával, remélem gyorsan lesz eredménye is.

Barbara
babar

Terka,

Érdekes nekem az első napot mondta a doki, te a 2.-tól szedted, más az 5-naptól. Akkor ez hogyan működik?

Neked hány szemet kellett szedned? Nekem 2X1-et írt.

Virág
virag08

Virág!
Ahogy Cat is írta lehet szedni a 2. illetve az 5. naptól is.Nekem a dokim a 2.napot mondta de egy ismerősömnek egy másik doki az 5.naptól írta fel.
Szóval ahány orvos...
Én a 2.naptól szedtem 2*1 szemet öt napon keresztül.

Barbi!
Nagyon sajnálom ami Veletek történt de az nagyon jó, hogy most minden rendben Veled és újra belevágtok!Kép

Terka
terka

Barbara!

Nagyon sajnalom ami veled tortent, es kivanom, hogy minel hamarabb megint pocaklakod legyen!!!

dodo

KépKép
Kép
dodo32

BarbaraKép

Sajnálom nagyon én is ami veletek történt.Kép Remélem a lelked is hamar meggyógyul mint a tested, és egy újabb pocaklakó feledteti a szomorúságotokat.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: