A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Erika! Mi történt?????
A sárgaság remélem megoldódik.
Gratula a hízáshoz!

Kata! Irigy-irigy a segítség miatt..
Én, azaz mi az elejétől önellátók vagyunk.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: ősanya duma: igen, de az ősidőben csak a szerencsések élték túl ... :roll: ennyivel jobb most nekünk :wink:

Erika: sajnálom a pocifájást :(

Kata: lehet, ha elmész, előbb születik :lol: :lol: :lol:

Jaja, Barti: nekem nincs benne rendszer, hogy hány cicire rakom rá. Alapból egy cici, ha kevés, akkor kapja a másikat, de ebből nem csinálok problémát. Lehet, hogy valamiért éhesebb, lehet, hogy valamiért kevesebb a tej (ma este tuti kevesebb lesz, mert nem sokat pihentem a reggeli farsangjárás miatt). És nem alszik már 2-3 órákat, sokat van ébren, sajnos ma extra nyűgösen, de ölben egészen jól elvolt, ha kedvére váltogattam a pozíciókat. Most a repülős a kedvence.
Ja, és képzeld, Barti: a nandu kendőknél nem csak a magasságot adják meg támpontnak a választáshoz, hanem a ruhaméretet is :D így azért könnyebb :D

Nyelvújítás: :D csajok, én úgy éltem le eddigi kis életem, hogy a Nagymamám (aki most novemberben halt meg) hatalmas nyelvújító volt :D ők a családban nem magyarul beszéltek (hát, úgy fiatal felnptt koráig), iskolában tanulta a magyart, és egy csomó vicces kifejezést használt (következetesen, és mély meggyőződéssel, hogy azt tényleg úgy mondják :)) hiányozni fog :( bocs az off-ért, csak annyit írtatok róla, nekem meg ez kötődik hozzá...

Na, megyek, hátha tudok vasalni, bár Saci nyökög

Csöre
csöre74

Csöre! Én azt megértem, hogy akkor csak a szerencsések élték túl.
Bár szerintem a jelen korban ez már túl van csámcsogva.
Ahogy Mágnes is írta, furdaljon a lelkiismeret, ha nem így teszel.
Nekem ez nem tetszik.
Attól nem jobb szülő az egyik a másiknál.

Sacit pedig össze kellene kötni Olivérrel. Hihetetlen, hogy egész nap nyafog ő is.

Erika! Azon gondolkodom, hogy neked Zsófi a kórházban nem volt sárga?
Olivér értéke a határ alatt volt, mégis maradni kellett 1 napot a szoli miatt. Szóval... nem értem.

Kép
hanna30

Erika:
Húú hát azt nagyon megköszönném, szívesen kipróbálnám, hátha, nálam beválna.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre! egy pár példa a vicces kifejezésekre? Oylan jó hallani a régiek furcsa szavait!
PL: tedd bentebb az ablakot (a csukd be helyett) vagy a zárd el a tv-t :)

Hanna! tüdőgyuszid? Jól vagy már?

Császár téma: mit mondjak nekem is volt olyan gondolatom vajúdás és aztán a kitolási szak közben, hogy inkább császározzanak meg mert ez nem fog menni....

Bartika! Ha úgy látod, hogy éhes még két cici után akkor pótolj neki! Egy oldalról mennyi ideig szopik? HA túl hamar teszed át a másikra akkor valóban az van amit írtál, hogy a zsírosabb táplálóbb tejet nem eszi meg!
ÉN is csak egy oldalról etetek egyszerre. Meg azt csinálom,hogy ha kevés ideig eszik és egy óra múlva újra kér akkor ugyanoda teszem még vissza.

Azon gondolkodtam ma délután miután próbáltam még egy pohár folyadékot magamba gyűrni, hogy a harmadik országokban ahol még víz sincs nemhogy rendes táplálék mégis sokáig szoptatnak az anyák mert ez az egy út van a túlélésre....szóval ezek szerint tökmindegy mennyit eszem iszom nem?

NA az király lesz ha brutto 130 ezernél húzzák meg a határt mert akkor a minimálbéren kívül szinte mindenki beleesik.

Ééés hurrá még mindig nem kaptam meg a fizumat. A munkahelyemen még mindig azon görcsölnek, hogy miért voltam én fizetés nélküli szabin nyilvántartva. Elmagyaráztam már nekik, hogy anno nem terveztünk még egy gyereket így Máté után a gyes idejére azt kellett kérnem! Jaaaaaa akkor értik mááár....komolyan birkák. :evil: :evil: :evil:
katuska79

Katuska! Köszönöm, jól vagyok. A jövő héten megyek vissza, meg akkor lesz egy teljes labor is.
Petra csodaszép. Mutattam Olivérnek. :wink:

Kép
hanna30

Hanna! kíváncsi vagyok neked mennyit javult a vérképed! Én is majd a hat hetes kontrollnál kérek egy labort is.

Az jutott eszembe, hogy én Máté után visszamenőleg másfél hónapra igényelhetném a gyest nem? Csak azt nem tudom, hogy elküldjem az igénybejelentőt és egyből a lemondást is? Most már úgy vagyok vele, hogy csakazértis adják ide ami jár mégha szarrágásnak tűnik is!
katuska79

Katuska! Én is kíváncsi vagyok.
Én kaptam vasat a dokitól. Te????

Eltűnt kismamik?????
Vicky? Moffli?

Kép
hanna30

Csajok, én jövő héten megyek a 6 hetes kontrollra. A teljes labort alapból csinálják, vagy kérjem, ha kíváncsi vagyok?

Kép
petne

SZIASZTOK!

Először is elnézést, hogy nem jelentkeztem, de pár napja elnyelte az üzimet a gép, azóta meg nem volt időm írni.

Kegyetlen hónapon vagyok túl. Párom, mikor még itthon volt, akkor sem sokat, de azért segített, most, hogy már több, mint 1 hete egyedül vagyok, káosz az életem. 7végére nem tudott hazajönni a férjem, így kissé magamba zuhantam.
Nagyon fáj, hogy csalódnom kellett páromban. Az első pár nap még foglalkozott a gyerekkel, de mikor tapasztalta a sok sírást, hogy nem olyan egyszerű dolog ez a gyerek, menekült. Folyton a pincében ügyködött, vagy fát vágott, csak enni jött be, így minden rám szakadt. Éjjel sosem kelt fel a gyerekhez, sosem vállalt át semmit, így az lett a vége, hogy kimerültem, és majdnem elapadt a tejem. Fáj, hogy anyám kórház óta fel sem hívott, meg sem nézte az unokáját. Fáj, hogy közel élnek a szüleim, mégsem jut eszükbe, hogy talán segíthetnének, ha másnem, abban, hogy főznek rám.
Egyedül vagyok, nincs kivel beszélgetni, csak a kutyák és a baba. Teljesen egyedülálló szülőnek érzem magam. Bocs, hogy kicsit irigykedem, akinek van segítsége. Igaz, nekem csak ez a pirinyó van, nincs mellette még 1, de nagyon sokat sír, és írtó nehéz mellette a háztartást is vinni.

Bocs, hogy nektek panaszkodom, de nincs senki, akinek kiönthetem a szívem, és már nagyon tele van és folytogat. Főleg, hogy most írt párom, hogy lehet most 7végén sem jön haza. :cry: :cry:

császár, szoptatás:a kemény vajúdási szakasz végén nekem is már úgy volt, hogy császár lesz, csak éppen nem találtak dokit. De már én könyörögtem, hogy legyen, mert nem bírom. Végül hüvelyi lett, de nem éreztem vna kevesebbnek magam, ha császároznak. Szerintem a lényeg, hogy kihordjuk a babát és világra hozzuk. Hogy hogyan, az már lényegtelen.
Most sincs sok tejem, főleg délután és este már 2 mellből kell szoptatnom. És sokszor van, hogy este így sem elég. Viszont szívem szakad meg, mikor ilyenkor óránként eszik, mert tudom, hogy miattam éhes, én nem tudok neki többet adni. Doki viszont nem ad pótlást, mert 1 hónap alatt majdnem 1 kilót hízott - persze, mert akkor még több tekem volt. Most várnunk kell 1 hónapot, és ha nem hízik sokat, csak akkor kap, nekem meg addig megszakad a szívem. Én is feltehetem a kérdést. Szoptatok, de éhes marad, akkor is jó anya vagyok?

Bocs, hogy nem reagálok mindenre, de nem vagyok formában. Azért most már megpróbálok visszjönni hozzátok.

Valaki tudna nekem segíteni a tgyás igénylőlap kitöltésében?(amit netről kell letölteni, már akinek)

Kép
moffli82

Hanna! igen kaptam ferro folgammát! A szülés előtt is már három héttel szedtem és megis csak 10-et javult a hemoglobin értékem....

PEtne! nincs alapból labor, kérni kell! Szerintem nem veszítesz vele ha csináltatsz! Amúgy meg csak sima rutin vizsgálat....

Utánanéztem és nem igényelhetem a gyest táppénz mellett.... :cry: vagyis nem érdemes. Apa viszont kérhetné ha nem adtuk volna le a tgyás igénylést. jaj de elbénáztuk ezt!
katuska79

Na most néztem a híreket:
A családi pótékot a fizetéshez csapják, és abból vonnak adót.. Viszont van eszük, a két szülő közt megosztják a családi pótlékot, felét Anya fizujára, felét Apa fizujára, és így mindketten adózniuk kell a pótlék után! Ezt a rohadékságot!! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: meglátod, eltelik még egy kis idő, aztán megyek órákat venni hozzád, hogy hogy is kell ezt egyedül csinálni???? :lol: :lol: :lol: Tényleg összetehetem a két kezem a segítségért, csak félek, hogy úgy el leszek esetleg kapatva, hogy nehéz lesz visszarázódni...Persze, azért egyedül is vagyunk bőven :wink:

Csöre,Hanna: küldöm az álommanót, én a gyerekemet ma egybefüggően 2 órát még nem láttam ébren :oops: Aztán nehogy a visszájára forduljon éjszaka :shock:

Moffli: sajnálom, hogy így állnak a dolgok! Remélem, azért párod is változtat a viselkedésén, nagyon nem szép tőle ez! A szülőktől sem!!!!

Én csütörtökön megyek 6 hetesre, bár csak vasárnap töltjük -- nem baj,le van carva :lol:

Családi pótlékhoz és egyéb pénzügyekhez no comment!!! :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Jaj, lányok, nehogy már a császármetszés meg a tápszerezés miatt kevesebb legyen bárki is. Majd a következő 18 évben dől el, ki milyen anya. És biztos vagyok benne, hogy itt mindenki a világ legjobb anyukája lesz a gyerekének. Ez az ősanya duma, hogy szoptassunk 3 évig, szenvedjünk akár 24 órát is a szüléskor, engem halálra idegesít. Nem vagyunk egyformák.
A császár meg nagyon sokszor életet ment. Azt tartom felelőtlennek, aki a gyerekét kockáztatja, és adott esetben elutasítja a császárt, mert ő attől kevesebbnek érzi magát. Hanna, te meg szard le! A lényeg, hogy a fiaddal nem történt baj. Különben nem mondtam még, de nálunk is szabályos csomó volt a köldökzsinóron. Szülés után derült ki. Meg is ijedt a doki, hogy ebből milyen baj lehetett volna, ha megszorul.

A legjobb ősanya duma , amit eddig hallottam: ne borotváld a hónaljad, és ne stiftezd, mert a gyerek nem érzi a szagodat. Na???

krisz78

Moffli: írtam pü-t
magdolnasz

Moffli: nagyon sajnálom, hogy nem segítenek. Ilyenkor amúgy is labilisabb az ember. Nem tudsz a férjeddel leülni, és megbeszélni vele? Nem csak a te gyereked.

Családi pótlék: tudtam, hogy megszívjuk! Azért jót röhögtem (volna), amikor azt mondtaGy.F., hogy a magasabb jövedelműek számára megszorítás lesz. Mióta számít a bruttó 130000 Ft magas jövedelemnek???? Az mennyi is nettóban? Kb. 85-90000 Ft? Ja, az tényleg "magas". :twisted: :twisted:

krisz78

Katuska! Én is azt kaptam most. 3x1 kíváncsi leszek...

Petne! Nekem a házidokim csináltatja. Kérjél, ha úgy érzed.

Moffli! Nagy ölelés!!! Sajnálom, hogy így alakul. Nem tudtok leülni beszélni?

Kata! Azért jó lenne, ha egyszer valaki meleg kaját tenne az asztalra, nem nekem kellene főzni.

Krisz! Igazad van. A hónalj stiften meg csak röhögök. :D
A csomó viszont nem vicces! Tragédia is lehetett volna. Sajna ezt uh-on nem látják. :(

Kép
hanna30

Hanna: igen, én is nagyon megijedtem, és hálát adtam, hogy nem lett semmi gond. De, ha látták volna, vagy gyanúztak volna, mint ahogy nálad, akkor tuti nálunk is császár lett volna. És egy fél percig sem gondolkoztam volna rajta, mint ahogy te sem. A gyerek a legfontosabb, nem az, ki mit mond.

Kata: és nem fáraszt a sok segítség? Mert hétvégenként én jobban elfáradok anyós segítségétől, mint mikor egyedül vagyok.

Bartika: Ádi is elkezdte a kajahisztit. Megetetem, másfél-két óra múlva üvöltött. Szerintem most nőtt meg a kajaigényük. Nem? Egyidősek, közel azonos súlyúak, mindketten haspókok. Lehet, hogy még nem érte utol az ő szintjét a tej mennyisége. Nálam pláne nem, én több pótlást adok neki délután óta. Azóta nem üvölt.

krisz78

megetetem=megetettem

krisz78

Krisz: kicsit.... :oops: A segítség jó,ami annyiban ki is merülhetne, hogy kapok ebédet, ahogy Hanna is írja. De néha a plafonon vagyok, amikor minden nyikkanásra rohanna fel, hogy jajj, mi történt, most nem kétségbeesetten sír? Mi baja lehet? Mikor kell kelnie? Mikor eszik??Én bevallom, nem nagyon látok különbséget nyüszi és nyüszi közt, persze egészen más, ha sír, mert valami nem jó neki...
Anyumék más tészta, ők nem veszik ennyire 'komolyan',tudják, ha nyüszi van,akkor lehet neki dumálgatni, hintáztatni a pihiszékben, de nem kell minden nyikkanásra felkapni.
De hála, alakul a dolog...

KépKép

KépKép
kata8110

Köszi csajok, hogy meghallgattatok!

Sajna megpróbáltam megbeszélni vele, és akkor keseredtem el mégjobban. Szememre hányta, hogy ne mondjam, hogy nem vesz részt, hisz, igaz, ami igaz takarított, főzött az első 2 hétben, és néha megfogta a babát addig, míg kezet mostam. És egyszerűen nem értette meg, hogy inkább kitakarítok helyette-amit ugyebár most már amúgy is nekem kell csinálni- csak foglalkozzon a gyerekkel, pl. fürdesse meg, vagy böfiztesse, hisz csak 7végente van itthon-vagy még akkor sem-, és ismerje meg a gyerek, alakítson ki vele kapcsolatot. Nagyon remélem, hogy idővel észhez tér!

Magdolnasz:köszi, már írom a levelet!

Hogy valami jót is mondjak:ma megkaptam az anyaságit!!2 hét alatt! Végre valami kis mani.

És egy kis nosztalgia, szüléstörténetem:

Amint tudjátok a vérnyomásugrások miatt már 1,5 hete dekkoltam a kórházban. 4naponta vérvétel, de az értékek szerencsére a tűrhető határokon mozogtak, bár a 36 hetesen néhány érték ugyebár rossz volt, de ezek később picit javultak.
Jan. 13-án hajnali 3-tól nem tudtam aludni, olyan furán éreztem magam. Rossz volt a közérzetem, és nagyon enyhe hányingerem volt. Reggeli vizitnél, mivel pont a dokim volt, megemlítettem neki, hogy-akkor már- erős hányinger gyötört. Épp aznap reggel volt laborvizsgálatom, így megpróbálta dokim megsürgetni az eredményt. Persze reggelit sem tudtam már enni, étvágyam nem volt. D.e megint végzett ASK-t - amit utálok, mert összesen 8szor csinálták, blee-, akkor kiderült, hogy majdnem 2 ujjnyira nyitva vagyok. Egyből mentem a szülőszobára, de csak ellenőrzére, nst-re. 9-11ig ott töltöttem az időmet. Kész lett a laborom, de a 3,4-es cukron kívül más érték nem volt aggasztó. Délben visszamehettem a kórterembe, szigorúan rámparancsoltak, hogy egyek. 2 kakaón, 1 túróstáskán és negyed szelet husin kívül nem tudtam mást megenni, mert akkor már a gyomrom is fájt. Délután megpróbáltam aludni, de fél órás pihi után arra ébredtem, hogy pocsékul vagyok. Kértem lázmérőt, akkor 37.8 volt, majd 1 óra múlva már 38.2 a lázam. Egyszerre uh-oztak, majd 4kor dokim megint csinált ASK-t. Mivel az osztályvezető főorvos is kiváncsi volt, ő is csinált közvetlenül utána, az már nagyon fájt. Kiderült, hogy a méhnyakban van egy kis polipom, ami a vizsgálat hatására vérezni fog, ezért bekenték valami trutyival.
1 óra múlva jött az ítélet, be kell vonulnom a szülőszobára, és onnan már csak darabban jövök ki. Aznap kaptam 1 infúziót+ antibiotikumot, de estére már kutya bajom sem volt, és azóta sem. Szerencsére páromat beengedték, így ismerkedhetett a környezettel.
Egész éjjel rajtam volt az nst, így 2 órát sikerült csak aludnom, enni pedig "ebéd" óta semmit. Reggel 6-kor megkaptam a beöntést, fél 8-kor pedig ask után felhelyezte a doki a ballonos katétert. Mint kiderült később, hogy sajnos a méhszájam reggelre valami csoda folytán visszaszűkült 1 ujjnyira, így a doki már készült a császár lehetőségére. Ez a katéter 40 ml sóoldattal feltöltött kis lufi, ami bő 2 ujjnyira tudja kitágítani a méhszájat. Ez 10 órára meg is történt, persze addig folyamatosan mászkáltam. Ekkor bekötötték az oxitocint, én pedig róttam a köröket a pici szobában. Délben burkotrepesztettek. Folyamatosan emelték az oxi adagot, és így 3ra már 2 perces fájásaim voltak. SAjnos azonban a méhszájam nem akart 3-ról 4-re tágulni, és 6 órakor a dokim már megpróbálta szervezni a műtéthez a csapatot, de a másik dokit nem találták. Én ugyanis a nem alvástól, nem evéstől, és az 1 perces fájásoktól már teljesen kimerültem, amit a doki is látott. Doki addig is megemelte az oxi adagot, amikor én láttam már 25ös volt, és onnantól kezdve brutális volt. Ennek azonban meg lett az eredménye, 3/4 óra alatt eltűnt a méhszáj. Ekkor közölték, hogy ez már hüvelyi lesz, nincs visszaút. AZtán jött minden, baba szívhangja gyengült, így a doki egy hatalmasat vágott alul, és a következő fájásnál fentről kinyomta a babát. 3/4 órán keresztül varrt, ugyanis a baba szántott, mert szalutáló kéztartással jött ki.
Akkor úgy láttam, hogy én nem csinálom ezt még 1szer végig, de most már újra vállalnám, bár nem indítással.

Kép
moffli82

Petne: alapból nem csinálnak labort, bár látom, mindenki ezt írta :)

Katuska: ok, úgyis össze akartam írni :)
Ja és víz kérdés: amikor Zazát szoptattam, volt egy egy hetes fosós-hányós nyavajám, semmi nem maradt meg bennem, a víz sem, Zaza nem volt hajlandó, csak szopni, de volt tejem... 6 kilót fogytam azon a héten... (persze rögtön visszajött, amint enni kezdtem)ű

Moffli: nagy ölelés :( szegénykém :(
TGYÁS igénylést a munkáltatód adja le, neked egy nyilatkozatot kell kitölteni, és leadni a munkáltatónak...

Stift téma: hát, az erős parfümöt nem szokták javasolni, de hogy jön ide a stift és a borotválás?! Komolyan... már :evil: ez tényleg röhej :)

Na, megyek, megfürdök, amíg Saci alszik, jó éjt!!

Csöre
csöre74

sziasztok,

köszi a szopis biztatást, alakulóban van, bár estére megint kevesebb lett a tejcsi :( de nem adom még fel!

Moffli, örülök, hogy jöttél, amiket írtál a párodról, azt nagyon sajnálom :( próbálj beszélni vele, drukkolok, hogy javuljon a helyzet. A szülésed emlékeztet a sajátomra, az oxitocin, a brutál vágás és a kézzel kinyomás tekintetében :? de mondjuk én ugyanígy is végigcsinálnám mégegyszer, azért remélem a 2. könnyebb lesz :roll: Kitartás!!!!
Pár-téma: én párom lelkesedése is picit alábbhagyott az elmúlt egy hónapban. Ezért is készültem ki, mert nekem ő (lenne) az egyetlen segítségem. Most látta, mennyire kivagyok, meg ennek köszönhető a tejapadás is, most újra összeszedte magát :D

Bartika, drukkolok, hogy megoldódjon Nálatok is a gond!!!

Császár téma: nálunk is a levegőben lógott a vége felé, és egyáltalán nem érdekelt volna, csak Levente egészsége számított.
Le kell sz*rni, aki ilyet mond. Ezzel kompenzálja, hogy ő valóban nem (volt) jó anya. Szerintem nincs olyan ember (vagy ha van, az hülye...), aki, ha leesik a gyerkőc szívhangja vagy bármi esély van rá, hogy gond lenne Vele, nem könyörög az azonnal császárért...
Tőlünk nyugatabbra (pl Svájc) egyébként az anyuka kérésére is végeznek császárt.

Egyszer voltam még terhesen LLL csoportban, utána én is úgy éreztem, csak akkor leszek jó anya, ha minimum iskolás koráig szoptatom a gyerekemet, együtt alszok vele míg leérettségizik és a klotyóra is magammal viszem hordozókendőben :? :lol:

Egyébként engem azzal b*tat a saját anyám, hogy biztos attól fáj a Manó pocakja, hogy nem magam főzöm a kaját (rendelem a Gastroyaltól) és ki tudja, miket eszek :evil: persze, tuti jót tennék neki, ha fél napig főznék, addig ő üvöltene, és hurcolnám magammal a boltba az influenzajárvány kellős közepén, majd 3 napig ugyanazt a kaját enném :evil:

Kérdés: ha a lefejt, hűtött (nem fagyasztott) tejcsit megmelegítem, és nem eszi meg, lehet visszatenni hűtőbe és újramelegíteni? Vagy inkább ne?

Megyek aludni, mert összeesek mindjárt...Manó már egy hete este 8-kor takarodót fúj magának :lol: :wink:

Kép
vickybabe

Vickybabe! Ölellek az otthoni dolgok miatt.

Csöre! Írtam privit!!!!!

Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Moffli: sajnálom a párod hozzáállását. Próbáld meg vele megbeszélni, hogy ezek az első napok, hetek a kisbabátokkal megismételhetetlenek, és később nagyon bánni fogja, hogy ezt kihagyja.

Én már alig várom az estét, hogy párom egy kis időre átvegye Bálintot, addig én nyugiban letusolok, telefonálgatok egy kicsit, nekik meg tényleg kellenek ezek a percek az ismerkedésre. Egy dolog bánt csak most pár napja: Bálint valahogy nem akar megnyugodni Apa kezében :cry: Már kérdezte tőlem, hogy mi a baj vele, miért nem szereti őt a kisfia? Azt hittem, megszakad a szívem :cry: Már mindenfélét mondtam neki, hogy ma épp anyás hangulata van, meg hogy nekem van 9 hónap előnyöm, de olyan rossz látni, hogy őt bántja ez a dolog. Nálatok volt ehhez hasonló szitu? Mivel segíthetnék neki?

Képzeljétek, ma megszületett egyik barátnőm kisfia :D

Jó éjt mindenkinek!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Vickybabe: melegítés után ne tedd vissza a tejcit a hűtőbe, az sajna már az enyészeté, ha Levus nem kéri mindet :roll:
Apa meg kapja össze magát és segítsen neked!!!
Hála,nálunk Apa pörög a gyerek körül, már a földszintről kiabál fel Martinnak az emeletre, hogy megjött Apa a munkából! :lol: Akkor a segítség mellett ebben is hatalmas mázlim van! Miért kergülnek meg így a pasik???? :evil: Nagy ölelés, kitartás!

Bálintanyu: nekünk fordítva van :lol: Martin ha kicsit nyügi délután, akkor megjön Apa,pici porontyom meg tágra nyílt szemmel örül neki -- ilyenkor én hiszem, hogy engem nem szeret :lol: Pedig bizti nincs így és nálatok is szereti Apát!!!

Jó éjt!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli!
Nagyon sajnálom, hogy a férjed nem vesz részt a baba ellátásában. Ez ugyanis nemcsak a segítség miatt fontos nekünk, jó látni, hogy szereti, foglalkozik vele. Remélem tényleg észhez tér és többet igyekszik veletek lenni és segíteni a baba ellátásában.
Szüleid miért nem segítenek? Probáltál tőlük segítséget kérni?
A szülésed sem volt könnyű. Ott legalább volt valaki melletted? Nagyon ügyes voltál, hogy végigcsináltad!
Ide, ha időd engedi gyere gyakrabban. Nekünk nyugodtan panaszkodhatsz, sokszor már az is jó ha valakinek elmondhatjuk ami bánt.
A sok sírást Noéminél okozhatja esetleg a te "szomorúságod" is. Olyan érzékenyek ezek a picik és a tejben is sokminden átmegy.

Császár téma: én nagyon szerettem volna mindkét alkalommal természetes uton szülni, most másodjára ehez orvost és korházat is kellett keresni, mert van olyan korház ahol alapba programozott császár van, de soha egy pillanatra sem tettem volna kockára egyik gyerekem életét sem. Ahogy a szívhang lement és az orvos császárt javasolt (én elég szörnyűnek éltem meg) én azonnal elfogadtam. És örökké hálás leszek a sorsnak, hogy van 2 gyönyörű szép és egészséges gyermekem.

Vicky! Neked is nagy ölelés!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szoptatással kapcsolatban: nekem nagyon meg kellett/kell küzdenem mindkét alkalommal. És bár én is elhatároztam (mint Mágnes), hogy nem fogok ezen rágodni, ha nem lesz elég a tejem majd pótolom, ezt mégsem olyan könnyű megtenni. A probléma ott van, hogy az embernek mondhatnak vigasztaló szavakat, ha a sok szakirodalom (Kismama, internet, stb.) már olyan mélyen belevéste magát a tudatunkba, hogy bennünk van a félelem - nem is az hogy jó anya vagyok-e ha nem szoptatok- hogy ugyan olyan egészséges lessz-e a gyerekem, ha nem szoptatom, mert azt szajkózzák, hogy az anyatejjel megvédhetem a gyerekemet sok betegségtől, ez a legjobb a fejlődéséhez, stb., így aztán annak ellenére, hogy többször elhatároztam már, hogy feladom és tápszert kap, másnap újra- és újra megpróbálom kisajtolni magamból az utolsó csepp anyatejet is.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Moffli, sajnálom, hogy a párod így áll hozzá a gyerek témához. Szerintem próbálj meg megint beszéln vle. Két hét alatt nem lehet kapcsolatot kialakítani egy kis újszülöttel. Főleg, ha utána pedig hetekig nem látja.
Az apák ilyen pici korban még csak olyanokkal tudnak kapcsolódni a babákhoz, hogy fürdetés, pelenkázás, büfizetetés(ha vállalja), fenékrázás. Ezt valahogy el kellene neki magyaráznod, mert utána meg fogja neki háláni amikor már nagyobb lesz, és imádni fogja az apját.

Bálintanyu, sajnos nem tudok neked tanácsot adni abban, hogy hogy nyugdjon meg a baba apánál is. Nem lehet, hogy ha sír, akkor a párod is nyugtalan lesz? Iszonyatos antennáik vannak, és észreveszik, és tuti nyugtalanok lesznek.

Szerencsére nálunk Zsófi megnyugszik amikor az apukájánál van. Tegnap mondam is, hogy hihetetlen, nálam nem akar bealudni amikor nyugtalan, és akkor jön Andris, és ő úgy bealtatja, hogy alszik több órát. Persze kivéve amikor éhes.
Este amikor hazajön munkából nálunk is át szokta venni, hogy fürödhessek, stb. Akkor van fürcsi is, és nálunk nagy százalékban apa fürdet.

Hanna, sejtem, hogy Zsófinak miért fájt annyira a hasa. A szívem szakad meg érte. Iszonyatosan sírt, és ezt úgy, hogy du. 2-től 4-ig, és este 6-tól kb este 9-ig. Aztán egyszer csak abbahagyta. Tegnap mondtam is a gyerekorvosnak, reggel pedig felhívtam a védőnőt. Ő ajánlotta a Gripe watert, ami 1 hónapos kortól adható. Most azt és az Espumisant kapja felváltva evés előtt. És beszereztem szélcsövet. Gyerekorvosnak van még görcsoldós kanalas orvossága is, de ezt csak akkor kapjuk, ha ezekkel végkép nem tartható kordában. És szerencsétlen gyereket többször büfizetetm egy szoptatás alatt. Látnotok kellene, amikor elveszem tőle, kap a cici után. De szerencsére gyorsan büfizik és folytatjuk is.
Szóval valószínüleg ettől a more milk plus kapszulától fájt a hasa, mert mielőtt azt nem szedtem ilyen baja nem volt. És iszonyú koncentrációban vannak benne a gyógynövények. Pedig kérdeztem mástól, és azt mondta, nem fáj tőle a baba hasa.
Sárgaság, amikor vasárnap reggel jött a gyerekorvos a kórházban, akkor éppen határértéken volt a bilirubin szintje, nem kellett lámpázni. Hétfőn azt hittem nem fogak hazaengedni, mert én nagyon sárgának láttam, de mégis elengedtek. Lehet, hogy ráfért volna egy nap a szoliban, és akkor most már nem lenne sárga. Amúgy szép napbarnított színe van. :D

Mágnes: azt nézem, hogy Dunaharasztin laktok, mi meg a 18. kerületben. Annyira nincs messze a két ehly. Valahol összehozhatunk egy találkozót, és odaadom a kapszulákat, vagy el is postázhatom.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Enikő! Én büszke vagyok rád!

Erika! Sajnálom a pocifájást. A jó hír, hogy hatnak a bogyók.
A bilirubin határérték: 15. Olivérnek 12 volt és nem engedték haz. Már nem is bánom.... Akkor bezzeg kivoltam.

Kép
hanna30

Moffli: sajnálom a helyzeted, és sajnos ismerem is........Én válófélben vagyok a két fiam apjától.....elköltözött tőlünk én meg maradtam egy 5 évessel meg egy félidős terhességgel......

Azt tanácsolom, hogy szedd össze magad és minden nehézség ellenére próbáld pozitívan nézni a dolgokat. Van egy gyönyörű egészséges gyereked, ennél nincsen fontosabb!!!!! Nekem is ez a túlélési technikám :wink: . Mondjuk nekem kettő van :wink: .
Nem szabad berendezkedni arra, hogy mindenkinek szuper a férje, segít és jó apa........sajnos, tudom, hogy borzasztó amit írok de egy nő alapvetően magának szül gyereket szerintem. A legjobb férj és apa is megőrülhet...........én ezt megtapasztaltam......
Szóval fel a fejjel!!!!! És mosolyogva nyomás előre.....ne keseregj, nem érdemes!!!

CSÁSZÁR, SZOPTATÁS: Én mindkét gyerekemet császárral szültem és mindekttő tápszert kapott egészen korán pótlásként........és szerintem jó anya vagyok:-)). Úgyhogy ne törődjünk szerintem a "társadalmi elvárásokkal" nem érdemes!

Olyan szépen esik a hó lányok!!!!

KépKép
peni

Peni! Én ezt nem is tudtam. Büszke vagyok rád.
Nem lehet könnyű neked.

Kép
hanna30

Moffli! csak bíztatni tudlak én is, hogy fel a fejjel! Az apukák iylen pici korban nem tudnak mit kezdeni a kisbabával! OK felveszik, büfi esetleg de elég esetlenül és tanácstalanul állnak hozzá. Ahogy nőnek úgy kezdenek egyre többet foglalkozni velük mert akkor már tudnak! Lehet bohóckodni, érdekes dogokra megtanítani! Szerintem ne erőltesd mert rosszabb is lehet! Lehet neki is vannak félelmei, problémái csak idő kell míg meg tudja fogalmazni! A pasik oylan kukát tudnak lenni ha a problémákról van szó!

A tgyás papírral mi a gond? Én nemrég adtam le, ha kell segítség csak szólj!

Vickybabe! jót nevettem mert épp tegnap kendőstől Petrástól mentem wc-re :lol: :lol: nem volt szívem levenni mikor oylan jót aludt rajtam:)

MA nagyon rossz kedvvel keltem fel....mindenen bőgtem. Ehhez hozzájárult, hogy Petra szinte semmit nem aludt az éjjel.
Máté meg csak csinálta a hülyeségeket. Tegnap vettem popsitörlőt mert elfogyott erre Máté titokban kihúzgálta majdnem a felét, kiborította a szekrényéből a ruhákat, áthordtott kismillió játékot a nappaliba, a reggelinél kiköpködte a kaját, apa kiborította a savanyúságot aminek gyűlölöm a szagát és csak félig takarította fel. Majd megláttam, hogy az este kivett gyöngyös nincs feldarabolva hanem egészben figyel a tálban....a tűz nem akart égni, közben felébredt Petra is stb stb. Szóval volt okom a sírásra....úgy volt nem csinálom meg az ebédet sem de valamit adnom kell a fiúknak. Szerencsére apa hazaszaladt és feldarabolta a húst így legalább leves lesz belőle. NAgyjából sikerült össze is pakolnom...

Délután meg majd kimegyünk szánkózni, már 4 db szánkó sorakozik az udvaron. Hoztam be Máténak egy hógolyót és baromira tetszett neki. Elkezdte idebent dobálni:)
katuska79

Peni! Nem is mondtad ezt mostanig.Nagyon sajnálom a gyerekek miatt is. Te nagyon bátor és erős csajszi vagy, hogy ezt így tudod kezelni. Az kétségtelen, hogy a gyerekek miatt nem is engedheted meg magadnak a depressziót meg a búslakodást.
Azért szorítok neked, hogy olyan társat találj, akivel boldog leszel, mert egyedül nagyon nehéz felnevelni 2 gyereket.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Neked sem lehet könnyű.

Tapasztalt Anyukák!!!!! Help!
Ti ilyen időben kiviszitek a babákat?

Kép
hanna30

Katuska!
Amikor Mátéról írsz, mintha Leventéről írnál. Ő is ugyan ezeket produkálja! Valamelyik nap elalvás előtt a szobájában felejtettem a popsitörlőt, amire bementem az összeset kiszedte a szivacsra. :twisted:
Én a szekrényeket szobájában erős hajgumival összekötöm (gomb fogók vannak rajta) és azt még nem tudja leszedni.
Azért vigyázz magadra, túl sokat pörögsz. Kaját néha nem tudnál rendelni? Esetleg rokonok abban nem segítenek? Két gyerek mellett nagyon nehéz mindennap főzni.
Vigasztaló puszit küldök!
Felénk jártok mostanában?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna! Ha nincs szél, akkor ki lehet vinni -5 fokig. Ha van egy kis szél én az esővédőt felteszem és úgy viszem ki, így levegőn van, de a szél nem éri.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Köszi szépen a választ.
Akkor megyünk. :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Igen HAnna! Úgy ahogy Enikő írja! Esővédőt rá és irány a a levegő! Nekem muszáj minden nap kicsit kimenni velük mert Máté nem bírja idebent az állandó bezártságot.

Enikő! már alig várom kicsit jobb idő legyen, elmúljanak ezek az influenza meg egyéb kórságok és mehessünk a játszóházba!
Sajna nincs rokon aki tudna kicsit segíteni de a kajarendelésen fogok gondolkozni! Csak az a baj, hogy apának azok a mennyiségek kevesek:(
VAlami menza is jó lenne csak a suli ahonnan el lehetne hozni nincs épp túl közel. De talán majd nyáron vagy már tavasszal is ha jobb idők lesznek akkor tudok onnan hozni kaját.
katuska79

Jó reggelt Mindenkinek!

Peni, köszi a tippet, ma meg is veszem a C-vitamint. Ez erősebb is, mint a Cebion csepp, nem? Ezen kívül most kapja a Coryzalia-t és egy SAMBUCUS NIGRA nevű bogyót kap, olyan ügyesen megissza kiskanálból, vízben feloldva. Nappal már nagyon jó a helyzet, éjjel viszont most is kétszer kellett porszívózni, akkor kapott csak levegőt. :?
Húúú, nem semmi amit írsz… most akkor egyedül élsz a két gyerekkel vagy már van párod? Nagyon tökös csaj vagy!

Moffli! Az az igazság, hogy nagyon sok fiú barátom van, akivel hasonló gondokról beszélgettünk már, és ők vallották be, hogy nekik nem megy a babázás. Szó szerint idézek: „Nem tudok mit kezdeni vele…” Ők nem rossz apák, csak egy ekkora babával tényleg nem tudnak mit kezdeni, mert abból indulnak ki, hogy ekkora gyereknek csak az anyja jó, meg a cicije… tehetetlennek érzik magukat. De pár hónap, amikor már meglesz a kontaktus kettőjük között, vagyis a baba elkezd kommunikálni, akkor elkezdenek feloldódni. Enyim férj minta fajta… Pötyivel mindig sokat foglalkozott, büfiztette, stb. Pötyi mindig megnyugodott a vállán. Most meg Ádi üvölt, mint a sakál, ahányszor rá hagyom… Na erre varrjatok gombot. Pedig ő nagyon jól bánik vele, fürdeti is, pelenkázza, mégsem nyugszik meg nála a fia.
Szóval fel a fejjel!!! Lesz ez még jobb, adj neki időt, neki is meg kell szokni, hogy ott lett egyszer csak egy gyerek, neki nem nőtt a pocakjában, több idő, míg megszokja, feldolgozza.

Na az LLL-t hagyjuk… én is simán adtam pótlást Ádinak, amikor már 4 órája üvöltött szombaton. Szerencsére a tegnapi két órás szopizásnak meglett az eredménye… délután már 140-150-eket szopizott, este 8-kor evett 120 grammot, majd éjjel is csak 2x kelt fel enni, 1 körül és hajnal 5-kor.
Erika! Én szombat este vettem be az első Mother More Milk kapszulát, nekem bevált úgy tűnik. Végre újra dagadnak a melleim. :lol: De volt aki azt írta be sem szedett 4-et, mert begyulladt tőle a melle… hát nekem meg kell a négy… Viszont k@va drága. :evil:

Krisz!!! Igen, most van a 3 hetes fejlődési ugrás. Csak nekem kellett 3 nap a cicimnek, míg hozzáállt. Úgy tűnik az volt a baj, hogy most jobban kellett volna Ádi, hogy a fejlődési ugrás miatt szívja, ő meg pont most lett beteg és nem szívta eléggé. Én meg nem fejtem és elapadt a tejem. Meg Katusnak van igaza, túl hamar áttettem a másik cicire, nem szívta ki teljesen és a cicim ezt azonnal vette és csak kevesebbet termelt. Sajnos nekem mindig is így működött, azonnal idomul a kínálat a kereslethez, ha nem vagyok résen és nem fejek. Na most ez kicsit nehezebb Pötyi mellett.

Szóval sokat olvastam tegnap a neten és így vannak a fejlődési ugrások: 3 hét, 6 hét, 3 hónap. 6 hónap. Persze ezt sem lehet napra pontosan venni, de kb. egyezik… Nálunk múlt hét pénteken kezdődött. És igen, oda kell adni mindkét cicit, tegnap még oda kellett, ma már elég volt az egy is. :lol:

Mágnes! Tündéri a kis vasgyúród, annyira cukik a kis pihék a fején. :)

Csöre! És a végén használ a kendő? Szereti Saci?

Hanna, én már tegnap sem vittem ki, bár -5-ig elvileg lehet. Csak én azt vettem észre, hogy hiába teszem rá az esővédőt (a szél ellen tettem rá, 5 napig ugye olyan szél volt, mint az Antarktiszon) fázott Ádi, pedig rendesen beöltöztettem. :shock: Ők mégiscsak egy helyben fekszenek, ha nem mozogsz nem lehet eléggé felöltözni. Nekem védőnő is azt tanácsolta, most csak ablakot nyissak. De ha Olivér szereti, akkor azért egy fél órára tutti kiviheted. Enyim gyerek bazi fázós, 39 fokos vízbe kell tennem, hogy ne üvöltsön este… :roll:

Sajnos Katuska ez most az én mintagyerekemről is elmondható. Figyelemfelkeltésnek szánja… Valahol csak le kell vezetni a féltékenységet. Minket is kiborított a hétvégén Pötyi, már le sem írok miket csinált, de egyértelmű volt, hogy a határokat feszegeti. Kitartás… és türelem, más nem segít. :roll: Túl kell élni… mi ezt hajtogattuk egymásnak Apával 4 napig… Bevallom nem tudom hogy bírnám minden nap azt csinálni, amit ti… na itt jön elő igazán, hogy valaki szar anya, vagy nem. :( Nekem e miatt vannak álmatlan éjszakáim. Lehet, hogy ha ez lenne az ALAP felállás akkor megoldanám, de most elképzelhetetlen számomra. Áldom az OVIT rendesen. :oops:
Na megyek, kaja van. 8)
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

BArti! ez nagyon jó hír, hogy visszaállt a termelés!

A nagyob gyerekekkel kapcsolatban meg megnyugtató, hogy másnak a porontya is viselkedik esztelenül:) ilyenkor látszik, hogy nem a mi készülékünkben van a hiba egész egyszerűen iylenek a gyerekek.

Fejés? Nálunk az úgy megy, hogy Máté nagyon akar segíteni és Ő is akarja huzgálni a fejőt. Most pl azzal játszik meg a babájával. Szerintem utánoz engem :)
katuska79

Bartika! Örülök, hogy minden ok.

Tegnap este szopikor nálunk is óriási patária volt. Olivér üvöltött, tolta el a cicit, forgolódott. Nem tudtam vele mit csinálni.
Lefejtem a tejcsit, pohárból megitta. Éjszaka és reggel már semmi gond nem volt. Nem értettem, mi lehetett ez. :(

Séta: nekünk mózes van, nincs esővédő. :(

Kép
hanna30

Katuska! Máté édes lehet. Jó apuka lesz. :wink:

Vicky! Gyere már elő! Mi van veletek? Alex baba?

Kép
hanna30

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most válaszolok a kérdésekre.

A rajfilmeket a www.docler.hu weblapon lehet megnézni klikkelj a filmekre és állítsd be a jobb oldali fülön a rendezés módját állítsd át arra, hogy videó hossza így a leghosszabb filmeket veszi előre.
Nem tudom, hogy le lehet-e tölteni őket, de jó minőségűek meg lehet nézni végig.

Csókkirálynak nem egyedül a fiam öltözött be ( ez egyébként zenés műsor volt nekik), volt rajta egy sötétkék nadrág, ing, nyakkendő, zakó és napszemüveg a fiam gitáros volt.
Egyébként 14 éves lesz júniusban a nagyobbik fiam.

Nekem amikor a középső fiam megszületett ő most 11 éves) és szoptattam akkor a nagyobbik is elővett egy állat figuráját ő is oda tette a cicijéhez, mert őis szoptatta akkor a figuráját amikor én a testvérét. Olyan aranyos volt. Most elmeséltem neki, hogy mit csinált ő is nevetett egy jót rajta, hogy ezt ő csinálta annak idején.

Ma nem tudom mi volt viszont a Joellel éjjel 11 órától csak 1 órákat volt hajlandó aludni.
Nálatok mi a helyzet? Jön valami front megint az időjárásban?

manocskak

Jó reggelt!

Hanna, köszi a privit, továbbítottam Apának :)

Peni: le a kalappal előtted! A gyerekeknek tényleg ilyen hozzáállásra van szüksége.

Moffli: igaza van Enikőnek, sajnos a babáknak hihetetlen antennáik vannak a feszültség, szomorúság érzékelésére, és bizony nagyon valószínű, hogy emiatt nyugtalanabb Noémi (tapasztalatból mondom... sajnos úgy alakult az életünk Zaza születésekor, hogy az idegeim cafatokban, végigsírtam - szó szerint - 2-3 hónapot... nos Zaza is... és az a baj, hogy a lelke mélyén a mai napig magát okolja érte, pedig nem tehet róla :( a mai napig küzdök vele, hogy megértessem: őt ugyanúgy szeretjük, mint a két lánykát)
szóval: fel a fejjel, nem azt mondom, hogy boldogan, de fogadd el ezt a szituációt. Lehet, hogy ha kiegyensúlyozott, vidám családba jön haza a férjed, akkor máshogy áll a dolgokhoz :wink:

Hanna: nyugodtan kiviheted, én is megpróbálom majd

Katuska: tényleg rengeteg dolog szakad rád... a helyedben átmenetileg szerintem én is rendelném azt a kaját...

Viki: "Egyszer voltam még terhesen LLL csoportban, utána én is úgy éreztem, csak akkor leszek jó anya, ha minimum iskolás koráig szoptatom a gyerekemet, együtt alszok vele míg leérettségizik és a klotyóra is magammal viszem hordozókendőben"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: behalás... nos: hüvelyi úton szültem, a gyerekeimet 2,5 éves korukig szoptattam, Mesi 8, Zaza 6,5 éves koráig velem aludt, és bizony jöttek velem időnként wc-re, ha már nagyon kellett, és nem tudtam őket letenni :lol: :lol: de soha eszembe nem jutott, hogy ettől jobb anya lennék :wink: sőt, az együttalvástól a végén kétségben voltam esve :oops:, hogy ezek a szülői ágyból fognak házasodni, hogy még iskolás korukban is hazajönnek cicit nassolni, és a wc témának is van egy hátulütője: a mai napig rámnyitnak a fürdőben, amit nagyon nem szeretek :oops: most akkor milyen anya vagyok? jó, mert végigcsináltam vagy rossz, mert közben ilyenek jártak a fejemben? költői kérdés volt :lol: :lol: majd kiderül, milyen felnőttek a gyerekeim :D

Apus: szegényem, most, hogy beteg volt, tiszta rosszul érezte magát, hogy kerülnie kell Sacit, a fürdetést az ajtóból nézte, tartotta a 2-3 lépést... de ha Saci üvölt a kezében, ő is hamar feladja :roll: persze nem üvölt gyakran nála :D[/i]

Csöre
csöre74

Barti: örülök, hogy alakul a tejcsi
nektek még picik a gyerekek, nem fejezik ki magukat olyan világosan, mint pl Zaza :( persze nem is lehet megbeszélni velük úgy a dolgot, mint Zazával :roll:
kendő: egyelőre nem szereti :( de rajta vagyok a témán :)

Manócskák: izé, Saci 11-ig volt nyűgös, utána 5,5 órát aludt... csak nem a nyűgösség is manóbőrbe bújt, és babáról babára jár?

Hanna: hm... ilyet Saci még nem csinált... én sem értem :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Jajj de jó, hogy végre egy topic, ahol nem "ősanyák " vannak! : )
Nem egy olyan fórumot láttam,ahol a tápszeres pótlás miatt lenézték a másikat, vagy kiközösítették..

peni:
hát minden tiszteletem a tiéd, 2 gyerekkel válófélben... Nem tudom hogy bírnám ki.... Kitartás..

Erika:
Esetleg meg tudnánk ejteni azt, hogy jövő héten Bencét úgyis visszük hallásvizsgálatra, és akkor beugranánk a csodakapszuláért, ha neked úgy ok..

Tegnap este Apa lement Annával az udvarra szánkózni, hógolyózni. Az összes lakü kint volt a házból, és hógolyóztak, húzták egymás gyerekeit. Én meg álltam Benivel az ablakban, integettek nekünk, és olyan rossz volt, hogy nem lehetek lent... Mondtam is Apának, ő meg mondta, hogy miért nem szóltam, feljött volna, hogy cseréljünk. Így ma drukkolok, hogy legyen még hó, és alig várom az estét, mert én megyek le Annával szánkózni! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mágnes 2009.02.17 11:22-kor.

Kép
Kép
Kép
mágnes

lakü:lakó..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok... nagyon durva... Hasi és koponya UH-ra április végére kaptam időpontot... nem késő ez? Nincs határidő? Nem emlékszem, hgy Pötyinél ilyen sokat kellett volna várni. :shock:
Alapítsunk egy antiősanya topikot!
Anno én is betoppantam egy topikba ahol kiváltak a tápszeres anyukák... nagyon nagy indulatok dúltak ott is... rossz volt olvasni. :( Nem értem... nem mindegy mit eszik a gyerek? Nem ezen múlik, hogy milyen ember lesz belőle. Hanem a nevelésen és hogy mennyi szeretet és figyelmet kap. Punktum!!!
Na megyek lefektetem szegény gyerekem... beaudt Vivaldin a hordozóban. :roll: :)
B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! Nem tudom késő-e. Nekünk megcsinálták a kórházban.
Ortopédiára pedig vissza kell menni.
Elég gáz, hogy minden kórház más és más.

A topicban benne vagyok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: