[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Macsek Kép
Sajnos nem tudom, hol találtam a gyakorlatokat, és most nincs időm keresgélni. Ha van időd keress rá.
Viszont kimentettem word-be, átküldöm neked mailen és a Hétről hétre című terhes könyvecskében is van jó pár gyakorlat.
Nekem nézte a cicimet, de a terhesség elején csak egyszer, viszont előtte minden rákszűrésen szokta. Mondjuk azóta is kérdezi, hogy vizsgálom-e magamnak rendszeresen (az jobb is, mert a sajátodat jobban ismered és hamarabb észreveszed a változásokat, mintha ő pár havonta egyszer megtapiz).

Moszi Kép
Ez a minden hét túlzás, ugyanis múlt héten kezdtem el, de azóta IGEN Kép

Nekem a havi rendszeres UH-m jön ki épp a 16. hétre, úgyhogy ez gondolom nem genetikai, csak a nőgyógyászom.
Egyébként nem is tudom pontosan mi az a genetikai UH, az nem akkor szokott lenni, ha valakinek rossz az AFP-je. vagy hülyeséget kérdezek?
Holnap már okosabb leszek.

Pussz,

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok Lányok!

Nekem volt cickó vizsgálat, azt hittem bepisilek. Ugyanis még a legelején, amikor alaphelyzetben is nagyon feszültek a cickóim, a rákszűrés alkalmával igencsak alaposan végigtapogatta mind a kettőt. Borzasztó érzés volt. Azóta nem volt tapogatás - pedig már nem fájnak, és könnyebben viselném.

Edit! A dokit nem hívom fel, mert úgyis megyek hozzá jövő hét végén. Ha kell még vizsgálat, a randi után is belefér az időbe, de amiket írtatok, és amiket olvastam megnyugtatott. Lehet, hogy rosszul teszem, de nem szeretnék parázós anyuka lenni, inkább hallgatok a belső megérzésekre, és azok most csak "jókat" sugalmaznak. KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok !
Ma léptem be hozzátok. Én szept 12.-ére vagyok kiirva,tehát most a 15. héten járok. Jövő héten megyek AFP-re. Van már egy fiam,Bence aki nyáron lesz 1o éves.
patricia
 
 

 
 

Szija Patricia!
Üdvözöllek!
Melyik kórházban? Én szeptember 8-ra vagyok kiírva.Írj Linatonak hogy vegyen fel a babás listáraKépKép
Noémi
fantikbaba
 
 


Azt hiszem a védőnős megoldás a legjobb, majd vele konzultálok cici témában. Kép
Én úgy gondoltam, hogy ha a doki amúgy évente csinál rákszűrést, akkor ahhoz hozzátartozna a cici viszgálat is, mert én hiába nézem odahaza, nem biztos, hogy kitapintok bármit is. De még sosem nézte ő, ezért kérdeztem, hogy ti mit tapasztaltatok.
Macsek
 


Gyöngyi, én írtam a Terranovat, csak, hogy végetvessek a találgatásoknak.Kép
kata
katta
 
 


Macsek,

nekem is nézte a dokim régen minden évben a rákszűréskor, most csak az első terhesvizsgálatkor, és azt mondta, hogy terhesség alatt nem szokott semmi kialakulni, mert akkor a többi folyamat nagyjából megakadályozza.

Edit,
a genetikai UHra az AFP eredménnyel kell menni, vagyis úgy a 18-20. héten. Szerintem csak annyiban különbözik a "rendes" UHtól, hogy meg van adva, mi mindent kell megmérni a babán, hogy mindene megvan-e és jól is áll-e. Kép

Noémi,
neked tényleg 1 hét múlva lesz AFP eredményed?? Nekem 3 hetet mondtak (én is MÁVos vagyok)...

Lányok,
nálatok mit csinál a védőnő? Nekem eddig csak súlyt és vérnyomást mért, de ezért elég felesleges hozzá elzarándokolnom... Valaki mesélte, hogy őhozzá ki is megy látogatóba - ez kötelező?
babs
 
 


Sziasztok!

Mostmár elhiszem,hogy terhes vagyokKépDélelőtt voltam 12 hetes UH-on,és még a szívverését is meghallgathattam.Rögtön gyomoridegem is lett,mert a szülőszobai élményeimet juttatta eszembe ez a hang...CRL61mm , NT(nyaki redő)1,3mm , kezei,lábai,szervei is rendbenKépNagyon boldog vagyok!!!
LinatoKépNagy-nagy gratula az ikrekhez!!!
Mostmár azt hiszem bemerészkedhetek a táblázatba:K , X.04. , Péterfy Kórház (még nem biztos).Köszönöm,ha beteszel!

LányokKépAmikor a fiammal terhes voltam,a kismamaruhák zömét varrattam.Szerintem praktikusabb,és egyénre szabottabb megoldás,mint a méregdrága boltok.Most is ezt fogom tenni,bár a régiek is jók lesznek,hisz Gergővel is egy hét eltéréssel októberre voltam kiírva.

Üdv mindenkinek,és szép babavárós napokatKép

K
(12+3)
krisztinke
 
 


Babs!

A védőnőmmel eddig csak egyszer találkoztam. Nekem azt mondta, hogy minimum 4szer kell találkoznunk, de ha igénylem, összefuthatunk többször is. Testsúly, vérnyomásmérés és magzati szívhang hallgatás szerepel a programjában. Továbbá a négy találka folyamán a következőket kívánja megbeszélni velem:

1. Kiskönyv kiállítás, uh rövidítések magyarázata, tessúly és vérnyomás mérés (ezen már túl is vagyunk, épp csak a rövidítéseket hagyta ki)

2. Egészséges táplálkozás és életmód a terhesség alatt.

3. Alternatív szülési módok és helyszínek

4. Lista készítés a korházba magammal vitt cuccokról (mamának + babának). Igény szerint konkrétan az összapakolásnál is segít.

Tőlem csak annyit kért, hogy ha egy hónap alatt személyesen nem találkozunk, akkor a hónap utolsó napjainak egyikén hívjam fel, hogy mnden rendben van-e velem, mert jelentést kell írnia minden kismamájáról.

Nem akar feltétlenül kijönni hozzánk, de azt vettem ki a szavaiból, hogy igazából örülne, ha egyszer eljöhetne.
Ebben a hónapban csak telefonálni fogok. Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


K Kép
A varratás jó ötlet, de én Pesten nem találtam eddig jó varrónőt. Nem tudom, hogy pesti vagy-e, ha igen esetleg megadnád a varrónőd elérhetőségét? Köszi.

Lányok Kép
Bejelentkezni még nem merek, majd a 31i UH után. De szorgalmasan olvasok és gyüjtöm az infókat Kép Bár, mi már téliek leszünk, de innen ismerek sok kismamit, így inkább idehúz a szívem.

Orsi + kismackó(k)
5+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Babs!
Tényleg egy hetet mondtak.A jövő csütörtökön rá is kérdezek a dokinál, én is furcsáltam.
Noémi
fantikbaba
 
 


HahóKép

Ma megyek uh-ra, nagyon izgulok márKép

Csirkesz
Ez a beszédKép Nincs felső határ, jó vicc, akkor minek mérik, hogy felidegesítsék az embert?

Cickók
Nekem az itteni dokim még sose nézte, de volt egy nődokim, aki mindig lelkesen végigvizsgált, akár havonta isKép

Védőnő
Az enyémnél vérnyomás, súlymérés a műsor, plusz a vizeletből is nézeget valamit.

na pusz
Judy 11+2
Judy
 


Babs!

Én írtam, hogy a védőnőm már ki akar jönni családlátogatásra. Pénteken jelentem be a munkahelyem, hogy babát várok, és egyúttal el is kéredzkedek, hogy a védőnő kijöhessen, mert úgy sem hagy addig békén.

Nálam is súlyt és vérnyomás mért.

(Ma kivételesen segítségemre volt, mert mostanában vérzik az orrom egy kicsit, ami nálam régen nem fordult elő. A tanácsa az volt, hogy menjek el a házi orvoshoz. )

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Itt találtam:
az AFP vizsgálat a terhesség 16-18. hete között végezhető (és végzendő) el. A kórosan magas értéket 2,5 MoM felett mondjuk ki, ekkor a "nyitott gerinc" kockázata magasabb. Az alacsony érték általában 0,7-0,8 MoM alatt értendő, ekkor a kromoszóma rendellenességekre kell fokozottan figyelni.
A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.

Mennyi az az idő, hogy az AFP eredményt megkapja a védőnő ?
Válasz:
Helye válogatja. Nálunk 2 naptól 2 hétig terjed, az átlaga kb. 5 nap
Dr. Nagy László


Dr. Ács Nándor
fantikbaba
 
 


Köszi lányok! Kép
Csirkesz, a négy alkalom az nem arra vonatkozik, hogy legalább 4 pecsétnek kell lennie a kiskönyvben vmelyik támogatás megszerzéséhez? Nekem azt mondta, hogy ha az orvos nem szeret pecsételni, akkor menjek hozzá gyakrabban, az ő pecsétei is jók. De nekem már most megvan a 4 pecsét... Ezen kívül a néni hétfőnként 13-15 óráig rendel, amikor oda kéne hozzá menni, de én még dolgozom, és nem pont a szomszédban...

Moszi, majd mesélsz, amikor megvolt a látogatás? El nem tudom képzelni, mit akar csinálni otthon, de ezek szerint ha ő nem forszírozza, akkor nem fog jönni?

Noémi, akkor te protekciós vagy! KépKép Melyik dokihoz jársz?
A védőnő kapja meg az eredményt? Nem mi?
babs
 
 


Babs!
A doki kapja meg, minden lelet oda megy.Szépen összegyűlik, a jövő héten kikérem és megmutatom a védő néninek.Egyszer voltam csak eddig védőnéninél (testsúly,hasi körfogat,duma-duma, repli anyagok, kiskönyv), és persze házhoz is ki akar jönni.Amúgy rendes, idősebb néniKép
A Harsányi a dokim.
Noémi
fantikbaba
 
 


Babs Kép, Noémi Kép
Köszi az AFP-s és genetikai UH-s infokat.
Nem is tudom, miért érdeklődöm annyira, mert igazából nem akarom nagyon beleásni magam a témába, mert elég volt kiokosodni anno a meddőségi kérdésekben, inkább most a szó pozitív értelmében szeretnék tudatlan kismama lenni.

Orsi Kép
Olyan jó téged látni itt. Mindig úgy megörül a szivem, amikor látlak babás topikban.
Hogy vagytok? Vannak bármilyen tüneteid? Milyen gyakran kell majd járnod a Kriszához? 2 hetente, mint Catnek? Mesélj!!!! Anyud tudja? Egyáltalán tudta mikor volt a lombik?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Noémi, én is Harsányihoz járok!! Kép Akkor végképp nem értem a különbséget... Kép
babs
 
 


Én sem Kép
Jövő héten okosabb leszek!Majd megírom.
fantikbaba
 
 


Babs!
Majd írok, hogy mit akart. Az enyém is elég idétlen időben rendel. Pénteken 12-1/2 2 -ig. Persze ez nekem is messze van, kb. 1 óra még a munkahelyről odaérek.
A védőm tudomásul vette, hogy dolgozok,de különösebben nem érdekli, mert családlátogatásra hétfőtől csütörtökig jár ki max. 4-ig. (Én persze 1/4 5-ig dolgozok.)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Babs! Gőzöm sincs, hogy véletlen-e az egybeesés a 4 találka, meg a 4 pecsét között, vagy ez neki fontos, hogy 4szer találkozzunk. Amíg nem tolakodó és bármikor felhívhatom a hülyeségeimmel, addig nem zavar a nőci. A rendelési ideje persze 12.00 és 14.00 között van, de ha majd nagyon fog hiányozni a babám, akkor elugrom hozzá egy kis szívhang hallgatásra KépKép
Na és azt sem bánom, ha segít a kórházi lista kialakításában...

Judy! Drukkolok, hogy minden jól menjen ma az UH-n. Várom az eredményt! Egyébként a nyaki redőnél van felső határ, csak a szakemberek sem hazai, sem nemzetközi szinten nem bírtak még megállapodni abban, hogy mit fogadjanak el a normál érték felső határának. (A többség a 4-5 mm-t tekinti "nem jó" előjelnek, de semmiképpen sem jelentik ki biztosra a betegség kialakulását.) Ebben rejlik az orvostudomány lényege - mondani is valamit, meg nem is.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Noémi !
Te voltál már AFP-n ? Nekem pontosan április 1.én kell mennem, viszont én akkor már a 17.hét elején leszek.Pontosan a 16. héten kell menni vagy betöltött 16. hétnél után ???
Patricia
patricia
 
 


Noémi !
Bocsi, bocsi láttam, hogy irtál az AFP.röl, figyelmetelen voltam nem olvastam végig, mert siettem.Bocsi !!!!Kezdő vagyok a neten.
patricia
 
 


Patricia!
Ma voltamKép Betöltött 16. héttel.
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Nekem már van egy kislányom. Tavaly novemberben volt egy spontán vetélésem és most megállapították, hogy nincs peteérésem.(legalábbis ebben a hónapban)

Clostilbegytet írtak fel a mensi első napjától.
Az lenne a kérdésem, hogy valamelyikőtök szedett-e Clostit és úgy lett terhes? És hányadik naptól kellett szedni és hány tablettát? Hallottam, hogy valaki a 2., más az 5. naptól szedte 5 napig.

Virág
virag08
 
 


Edit Kép
Olyan jól esik, ha ilyet írsz Kép Tünetem nincs, de már olvastam, hogy sokaknak csak később jelentkezik.
Az elején biztosan 2 hetente fogunk menni, mint Cat is, az első 31én lesz, a létszám is akkor derül ki. Kép Már nagyon nagyon várom!!!! Kép

A nagyszülők tudják már. A szüleim azt is, hogy lombik volt, mert nekik a beavatkozás előtt elmondtam. Vagyis a mamámnak és apunak ő mondta. Nagyon aranyosak voltak, hogy izgultak velünk. Minden nap mentek a hírek, hogy mi van, mennyi lett, mennyi termékenyült meg, milyenek az embrikék... stb. A végén azért volt egy kis meglepi, mert hivatalosan pénteken lett volna a vérvétel, de mivel hétfőn már pozitív lett a tesztem, így szerdán volt a vérvétel, és mi már akkor megtudtuk, hogy ott van(nak) a babó(k). Ők csütörtökön voltak fenn Pesten, és meghívtuk őket ebédelni, és akkor jelentettük be Kép Jó volt, hogy azért sikerült egy kis spontán örömöt okozni.
A párom szüleinek csak annyit mondtuk, hogy nagyszülők lesznek, de azt sem mondtuk, hogy több baba is lehet... velük másfajta a kapcsolatunk.

Veletek minden rendben?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKépSajna nem pesti vagyok,így nincs tippem varrónő ügyben.Egyébként ilyen cuccokhoz nem kell olyan fullextrásnak lennie,csak legyen varrógépe,te meg lerajzolod mit akarsz,még szabásminta sem kell,csak mérőszalag,meg néhány jó ötlet.

K
krisztinke
 
 


VirágKépNézz át a "Ma megint megjött..." topicba,ott biztosan segítenek és rengeteg hasznos infóhoz juthatsz.Mielőbbi babásodást kívánok!

K
krisztinke
 
 


Virág, holnap írok neked,mert én is clostis voltam, csak most rohannom kell.
kata
katta
 
 


Noémi!

Tuti, hogy a dokihoz megy?KépKép
Nekem eddig két alkalommal is volt AFP, a dokinknál a MÁV-ban és mind a kétszer a lakóhely szerint területileg illetékes védőnőhöz ment (vagy legalábbis oda kellett volna, de mindkétszer elkavarták, másodszor nem is kaptam meg, elsőre meg csak később, mert véletlenül a munkahelyem szerinti védőnőhöz küldtékKép (hozzá kell tennem, hogy épp egyik alkalommal sem volt ott az asszisztensnője a dokinak, mindkétszer más hölgy írta meg a papírt...)).
Az AFP-t nem helyileg végzik, hanem központilag a Schöpf-Mérei kórházba viszik, és onnan küldik tovább. Legalábbis 2 éve még így volt...
Egyébként én azt sem értem, miért is kötelező...
Ja, és ez volt az egyetlen lelet, amit nem ő kapott meg, egyébként igazad van, mindent ő kap vissza. (De ha megnézed, ilyenkor a beutalón rajta van, hogy "dr. Harsányi, nőrendelő". Szerintem az AFP-hez meg külön formanyomtatványt írnak, és szerintem azon nem szokott szerepelni a neve, de persze lehet, hogy rosszul emlékszem, meg már nem így van. A jövő héten egyébként én is emgtudom, mert jövő pénteken megyek megszuratni magamat.)

Virág!

Én nem Clostit, hanem Serophene-t szedtem (lényegében ugyanaz a kettő), az immár 20 hónapos kisfiam előtt. Ill. mindkettőt, egy cikluson keresztül Clostit, aztán egy ciklus Serophene-t, aztán hónapokkal később megint egy ciklus Serophene-t, emelt adagban. Ekkor lettem babás. Nekem mindháromszor az 5-9. napig kellett szedni. Ez egyébként orvosfüggő, csináld úgy, ahogy a dokid mondja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Azért érdeklődöm a Clostyról, mert eléggé bizonytalan vagyok. Egyik barátnőm és egy doki is azt mondta, hogy ne szedjek még semmit, hanem várjak még egy pár hónapot, hátha rendbejön a ciklusom. De mi már nagyon szeretnénk megint babát és nem szeretnék várni. Már a vetélés előtt is volt barnázás a mensi előt, ami már nem jelent jót és azóta meg egyre rosszabb (most 40 napos ciklus).

Előtte nem volt semmi problémám, kétszer spontán terhes lettem, ezért vagyok most bizonytalan a gyógyszer ill. hormonok szedését illetően.

Virág
virag08
 
 


Patrícia!
Üdvözöllek köztünk jó pocakaosodást kívánok.

Linato!
Gratulálok az ikrekhez! Nagy meglepetés lehetett ilyenkor megtudni, hogy többen vannak. Kép

Orsi!
Üdvözllek téged is!

Egy kicsit nem vagyok gép közelben és megnövekszik a létszám, beindul az ikresedés. Lehet, hogy ritkábban kéne erre járnom? Kép

Puszi

Bibi
11+2
már csak 2 hét van a genetikai uh-ig Kép
bibi
 
 


Virág!

A személyes véleményem az, hogy annak mindig van oka, hogy egy ciklus felboruljon. A Closty előtt mindenképpen kell egy hormonvizsgálatot csinálni, mert az sokat elmond az orvosnak.
A barnásozásnak több oka is lehet olvasmányaim alapján, lehet ov. nélküli ciklus (túlélő tüszővel), de lehet progeszteronhiány is. Ha megvan a hormonvizsgálat, akkor abból kiderül, hogy melyikkel van baj, és lehet kezelni.
Én azt gondolom (bár nem biztos, hogy mindenki egyetért velem), hogy nem minden esetben kell várni. Nem érdemes aggódni, ha normális, rendszeres ciklusaid vannak, mert akkor egészséges pároknál is kellhet 1 év is. Viszont ha valami nincs rendben, akkor igenis kellhet az orvos gyógyszeres segítsége.

Csak ha a saját példámból indulok ki: a nagyobb fiam az első alkalommal beköltözött a pocimba, előtte soha semmi gond nem volt a menzeszemmel. A kisebbre viszont várnunk kellett, de pont amikor belefogtunk a próbálkozásba több nagyobb megrázkódtatás ért, idegeskedések (költözködtünk), és a ciklusom is megváltozott. Barnásozni kezdtem, összevissza hosszúságúak lettek. Csak egy fél év múlva mentem orvoshoz (nem gondolván, hogy akkora probléma lehet, meg ugye bennem is az volt, hogy 1 év is kellhet). Több probléma is kiderült, amik viszont orvosi segítséggel sem voltak megváltoztathatók (1 petefészek, és bár minden orvos azt mondta, hogy ilyenkor az egy átveszi a másik szerepét, én valószínű nem így müködök, mert minden második ciklusom anovulációs. Ez úgy látszik azért nem oylan nagy akadályKépKép.). Az utolsó pillanatban fogant meg gyógyszeres segítséggel a kisebb fiam, amikor már a doki a saját szintjén nem tudott volna többet mondani (nem meddőségspecialista). Most is vártunk pár ciklust (4-5), de most egyáltalán nem aggódtam, nem mentem orvoshoz, mert (saját magamhoz képest) rendes ciklusaim voltak, a pocibaba 15 hetes.

Szerintem fontos, hogy az ember bízzon az orvosában (vagy ha nem érzi megfelelőnek, akkor váltson), és úgy csinálja a dolgokat, ahogy ő tanácsolja. Ne stresszeld magadatKépKép mások véleményével, ha kétségeid vannak, akkor azt érdemesebb a saját orvosoddal megbeszélni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat.Kép
<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Babs IX.1 Máv Kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Patricia IX.12
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Mágika IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Krisztinke X.4 Péterfy kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28
Szila X.29 Péterfy kórház</pre>

Cat! Próbáltam utánanézni a neten az ikreknek, de nem sok mindent találtam. Az ikres topikban mindenkinek már megszületett ikrei vannak. Engem érdekelne egy olyan anyuka aki kicsit előttünk jár pocakosságban az ikreivel. Te ismersz valakit?

Mindenkinek szép napot.Kép

linato(13+4)
linato
 
 


Sziasztok!

Genetikai UH:"Az alapos ultrahangvizsgálatot rendszerint tapasztalt orvos vagy erre a szakterületre specializálódott szonográfus végzi, körülbelül tíz-tizenöt percet vesz igénybe. Megállapítja, egészségesen fejlődik-e a magzat. Megfigyeli a szív és a vesék működését, a koponya és az agy szerkezetét, a gerinc, a rekeszizom és a hasfal épségét, valamint egy sor növekedési tényezőt. Ezekből a készülék súlybecslő program segítségével kilencvenszázalékos valószínűséggel meg tudja határozni a magzat súlyát"

Varrónő: Nekem már anyagom is van egy nyári ruhához, s ha minden igaz, itt Pesten, a Mester utcában van is hozzá egy varrónő. Még nem tudom a pontos címét, s előbb ki is szeretném próbálni, hogy hogy is dolgozik, mielőtt bárkinek ajánlanám. Én viszek hozzá szabásmintát is, a márciusi Kismama újságban volt egy-két használható.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


VirágKép
Írtam Neked a "Ma megint megjöttbe"Kép


LinatoKép
Sajnos én sem ismerek előttünk járó ikres mamit. Akik voltak azok már megszültek, és nem érnek rá fórumozni érthető okokból a 2 picur mellett. Nekem is lenne számos kérdésem, a jövőre gondolva, ikres anyukáknak és kismamáknak is. Pl. milyen babakocsit érdemes venni, hány pelenkázó kell, szoptatás egyben-külön? stb.
Sajnos kevés helyen foglalkoznak ikresekkel.
Állítólag ez a legjobb könyv a témában, mert a doktornő maga is ikerpár egyik tagja, ezt a netről halásztam már le:
Dr. Métneki Júlia *Ikrek könyve* c. ( Melania Kft. Kiadó, Budapest)

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat!

Az "Ikrek könyvét" nagyon ajánlom, bár nem mint ikres anyuka olvastam. Szerintem nagyon érdekes volt, és hasznos tanácsokkal teli. Arra már nem emlékszem (egy éve elajándékoztam egy ikreket váró anyukának (sajnos a 15-20. hét között az egyik baba "felszívódott" és végül egy kislányuk született)), hogy babakocsis, pelenkázós kérdés volt-e benne... De gondolom a növekedésük, a súlyúk, a szüléssel kapcsolatos kérdések is érdekelnek, és arról egészen biztosan nagyon sok volt benne. Ha jól emlékszem szopi is.

Babs!

Akkor a dokinknak sűrű dolga lesz szemtemberben!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Cateye, Linato!
A 2004 nyári topikban C Vali ikreket vár.
filep_katalin
 
 


Sziasztok

Tegnap voltam a dokimnál. Mostmár sokkal jobban látszott a babóca az uh-on, jó volt látni ahogy mocorogKép Sajnos képet nem tudok feltenni róla. Az ülőmagasságunk 49 mm.
A toxoplazma eredménnyel kicsit megijesztett a doki, mert nem tudott rajta kiigazodni. Nem az volt megadva, mint a Gergőnél, hogy negativ, hanem 2 szám a normál tartományon belül. Ma telefonálgatnom kellett, 2 védőnő nem tudott mit mondani, aztán elirányítottak az Országos Közegészségügyi Intézethez, ahol egy mufurc nő annyit mondott, hogy az orvosm hívja fel a főorvost, majd ők elbeszélgetnek, mert betegnek nem mondanak semmitKépKép Végül a labor asszisztense megnyugtatott, hogy jó az eredmény. Azért izgultam, mert gyógyszert kellett volna szedni és én persze utánaolvastam, hogy milyen veszélyes a toxo az 1. harmadban. A lényeg hogy okés a dolog.
Ápriéis elején kell mennem nyaki redőmérésre a betöltött 13. héten.

Ikrek:
Találkoztam egy hármas ikres anyukával még amikor aGergővel kórházban voltunk. Nagyon szimpi volt és nagyon csodáltam őt, szuper hozzáállása volt a dolgokhoz. Mesélte, hogy ahgy hazamentek a kórházból direkt nem kért segítséget, hogy összerázódjanak ők öten. Még az igényszerinti szopival is megpróbálkozott, de így non-stop szoptatott éjjel-nappal, az nem ment, de a picik így is 6 hónapig csak anyatejet kaptak, kb a felét tudta ő adni, a többit hozták. (ez se semmi lehetett, ennyi tejet elhozni, kezelni...)Ő próbál szigorú napirendet tartani, mindent ugyanakkor és egyszerre csinálnak (evés, alvás...), így szoktatta őket és így nem 3-szor akkora megterhelés. Még 3as ikerkocsit is szerzett nekik és sétálni is járnak. Annyira ügyesen csinálta a dolgokat ésa picik is olyan jól alkalmazkodtak, szinte kedvet kapott az ember az ikrekhezKépKép Főleg mikor magamba néztem, hogy én eggyel néha mit bírtam szenvedni.

na pusz
Judy (11+3)
Judy
 


Sziasztok, megint jó régen voltam, de nem volt itthon netem.

Csirkesz, nekem is azt mondta a doki a nyaki redőre, hogy "minden rendben, 3 mm alatt kell lenni, ez pedig 2-3 mm között van", a kiskönyvbe viszont 3 mm-et írt. Mivel nem mondta, hogy ez bármi gondot jelenthet, így én nem idegeskedem. Gondolom, csak mondta volna, ha további vizsgálatokra lenne szükség.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én mintha már érezném az icipici mozgásokat... Mintha egy szellő meglebbentene egy kis virágszirmot, éppen csak annyit lehet érezni, de határozottan vannak ezek az érzések. A pocim esténként fájdogál. Fogtam egy jó vastag törölközőt, azt teszem a hasamra, ezzel alszom, és bármikor fordulok, viszem magammal. Jól esik, hogy melegíti a hasamat.

Jövő pénteken lesz AFP, de nekem ezen kívül semmi mást nem néznek, sem vérkép, se semmi... Nektek ez hogy van/volt/lesz?


Egyfolytában éhes vagyok! Még csak 1 kilót híztam, de az az érzésem, igazán most fog ez beindulni! Alighogy eszem valamit, máris újra ehetnékem van. Inni viszont mindig "elfelejtek" - igaz, ez régebben, még nem pocakosan is így volt.

Elkeztdem gyakrabban beszélgetni a pocaklakóhoz, gyakrabban simizem a hasam, és várom, valahogy adjon jelet... Jó lenne már igazi, jó nagy mozgásokat érezni!

És a fáradtságom is kezd múlni, egyre aktívabb vagyok, szeretném kifesteni a hálószobát és lefesteni az ablakkereteket (persze csak a párom segítségével). A tornára viszont nem bírom rávenni magam... Látom, olvasom, milyen sokan tornáztok, hát ez nekem nem megy sajnos.

Most pedig főznöm kell... Ilyen az asszonysors!
Jók legyetek és szorgalmasan írjatok ide!
Vendég
 


Andi!
Ne aggódj, nekem se néztek semmit mostanában, a doki méhelhelyezkedést nézte csak meg, és a héten volt AFP.Áprilisban 6-án doki lesz, aztán gondolom UH (genetikai).Én többet híztam mint 1 kg.KépKép.55 kg kezdtem most kereken 60 vagyok. De már a negyedik hónapom.A mostani lenne az optimális súlyom egyébként (173 cm vagyok).
Ebédeltem ma is (tökfözeléket), most meg 2 deci tejet iszom egy nagy gesztenyés croasannal KépA pocim feszül nekem is, nő a babóval, krémezgetem.
Az alvás egyre nehezebb, korán kelek, az oldalamon alszom, de hamar elfáradok.Mi lesz ha nagy pocim lesz?Kép
Legyen végre tavaszKép
Noémi
fantikbaba
 
 


Hello csajok Kép

Na, tegnap megvolt a 16. heti UH Kép, de sajnos csak most tudok jönni gyorsan mesélni, mert meló hegyek vannak.

Nagyon-nagyon-nagyon cuki volt picur, először aludt, mégpedig olyan pózban, hogy a feje lefelé lógott, majd a sok has simire (vagy ki tudja mire Kép ) felébredt, elkezdett mocorogni majd hirtelen felénk fordította az arcát és szétdobta kezét-lábát.
Így feküdt egy darabig, hogy jól megnézhessünk rajta mindent, az összes végtagját, az ujjait, a szívét stb.
Úgy tűnt mintha a lába között is kukucskálna egy kis férfiasság, de azt mondta az orvos, erre ne figyeljünk, mert lehet, hogy a köldökzsinór lóg oda, majd egy hónap múlva biztosabbat tudunk.
Olyan nagyon-nagyon boldog vagyok.

Cat Kép, Linato Kép és "talán" Orsi Kép
Nem tudom hol fér el 2 picur, mert nekem olyan meglepő volt, hogy a 16. héten alig volt helye mocorogni.

Holnap megyek AFP vérvételre és akkor a hepatitist is nézik.

Gyönyörű napunk van Kép, hiába szakad az eső.
Puszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Andi!

Köszönöm neked is a nyugató soraidat, nagyon jól jött. Bár már eldöntöttem, hogy nem aggódom, és tartottam is magam ehhez, jól estek a soraid. Szerintem nincs megnyugtatóbb, mint ha valaki ugyanabban a cipőben jár, és jól jönnek össze a dolgai. KépKép

A babamozgást én még nem érzem, és sajna még buborék, pihécske, vagy szellő formában sem. Első babás anyukáknál mikor van itt az ideje a motoszkálások első észlelésének?

Judy, Edit, örülök, hogy minden jól ment a dokiknál Kép

Csirkesz
(13+5)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Csirkesz Kép
Köszi.

A szakirodalom szerint, első babát a 16-20 hét között érzi meg az ember, úgyhogy az tök természetes, hogy nem érzel még semmit.

Pár hete én is beképzeltem magamnak, hogy érzem, aztán rájöttem, hogy csak emésztek Kép
Persze nem mondom, hogy más nem érezheti korábban, főleg, ha nem az első a pici és tudja mire kell figyelni.

Én már a 17. hetet kezdtem, de nem merek biztosat állítani a mozgásról.
Most már napok óta minden nap egyszer érzek egy kis kapirgálást bal oldalon.
Egyik nap egy hatalmas és hangos tüsszentés után volt, másnap a kismama torna végén, tegnap lefekvésnél, mikor apa beköszönt a babának.
Mindig ugyanolyan, nagyon rövid, de határozott kaparás-szerű buborékolás. Mégsem tudom, hogy a babát érzem-e vagy csak bélmozgások vagy ki tudja mi.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Helló Lányok!

Alig bírom elviselni a mai napot. Reggel fél ötkor kellett kimennem pisilni, aztán a még mindig bedugult orrom miatt kialakult "száj-sivatag" miatt vizet inni, úgyhogy mire visszafeküdtem, teljesen felébredtem. Nem is tudtam visszaaludni.
Valószínűleg ennek köszönhető, hogy reggel óta remeg, ráng a bal szemem szemhéja. Ami nem csak kellemetlen, de mostanra már idegesítő is.
Sőt, az időjárás miatt egy fél órája a fejem is bemondta az unalmast, és elkezdett fájni. Teljesen kész vagyok KépKép

Másnak is vannak ilyen kriminális napjai?

Holnap reggel megyek leforgatni a Csirkesz féle "vészhelyzet" első részét a kórházba. Már ma megrendeltem egy kedves nőcinél a következő vizsgálatokat:
*kisrutin (ez nagyon jól hangzikKép)
*ekg
*vércsoport ellenanyag

A vizelet mintát önállóan készítem el. Bár nem tudom hogyan fogom kivitelezni (és egy kicsit rosszul is esett a nő kérése így ismeretlenül) nőci ugyanis kimondottan kérte, hogy mosakodás után "vegyem" a vizeletmintát.
Reggelente egyébként is szoktam tusolni, csak nem tudom, hogy fogom tudni visszatartani a csobogó víz hallatára. Remélem nem a hangom alapján feltételezte, hogy a tisztálkodást külön meg kell említenie!!!!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


CsirkeszKép

Ezt mindig elmondják, ha úgy viszi az ember a vizeletet, hogy a hüvelyváladék ne kerüljön bele, mert az bezavar a vizsgálaton. Ilyeneken ne akadjál fenn szerintemKépKép
Ezt a szemhéjrángást nem valami vitcsihiány okozza?
Nekem is elég tré a napom az időjárás miatt.

na pusz
Judy
Judy
 


Csirkesz!

Nem kell feltétlenül megfürödnöd előtte, csak most meg magad alul. De ami még fontos: középsugaras vizeletet próbálj meg leadni, azaz az elején egy kicsit ki kell pisilni, és csak a többit felfogni.
Egyébként ezen nem kell érzékenykedni, a hölgy nem tudhatta, hogy ki vagy, és a vizsgálathoz nagyon fontos, hogy jól vegyed le a mintát.
És ez igazándiból neked is az érdeked, mert különben megismételikKépKép vagy ismétlés nélkü gyógyszert kaphatsz, ha fertőzésre utalónak találják.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Még mindig AFP téma, nekem is lenne egy kérdésem: nekem is levették az AFP-t, de korábban mint kellett volna, 15 hetesen, hiába mondtam, hogy várni kéne még pár napot. A korán levett AFP-nek is vannak olyan hátrányai, mint a későinek ( más érték, nem megfelelő tartományba eső eredmény )???

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


AFP:

Ma hívott a védőnőm, és rákérdeztem nála: ő azt mondta, hogy az AFP eredményt a dokim fogja megkapni, a Hepatits-B-t meg ő.
Meglátjuk!Kép

Pocó!

Igen. Időben kell levenni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Igen, azt tudom, hogy időben kéne levenni, de ez nem így történt Kép És nem tudom, mennyivel lesz így más az eredmény.
Egyébként első terhességemnél a védőnőm kapta meg a hepatitist is meg az AFP-t is. Hát ez sem ugyanúgy megy mindenhol...

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: