Sziasztok lányok!
No csak ide találtam, persze hogy nem tudtam irni, mert nem is voltam bejelentkezve:)))); na mindegy, fő hogy most sikerult.
Megpróbálom a lehető legrovidebben leirni, hoy mi torténik/tortént velem, hogy utam a Dévai Intezetbe, Vass dokihoz vezetett.
Tini kor: elégg érendszertelen mensi, nodokis kiserletek, norcolut, vitaminok, abbahagyas utan semmi eredmény, ugyanugy nem jott meg (kb. 15-16 éves koromig összevisszavolt, de előtte normalis volt - oriási görcsok, sulibol hazakuldes, meristin, stb). Aztan jott a fogigatló 14 !!!! évig. Igazaból addig nem sikerult olyan tarsat talalni, akinek gyermeket vallaltam volna. Tudom rohejes, de igy van,nehez ma megbizató tarsra lelni. Aztan 4 éve összeismerkedtem a jelenlegi párommal, akivel 3 honap utan osszekoltoztunk, valahogy ereztem, vele tudnek egyutt elni akar orokre is. Lassan csiszolodtunk, sokat vitaztunki, aztan lenyugodtuk, elfogadtuk egymas hibait. Ugy dontottunk haza koltozunk a szuleimhez es az udvaron levo lepusztult kis hazat (anno ide szulettem) felujitjuk hitelbol, es itt fogunk elni. 2007-ben kezdtunk neki, aug.ban ugy dontottem (tudvan nem fog osszejonni azonnal) abbahgyon a gyogyszert. Kihagytuk a szokasos 3 honapot. Láss csodat visszatertek a tinikori tüszőérés koruli tunetek (feszulo has, nyáktermelődés, mell feszules), orultem, hogy jéééé vannak meg csodak.

A ciklusaim gyonyoruen jottek minden honapban egeszen 2008.juliusig, amikor nem jott meg. Rohanas teszt, csalódás. Honap vegen elmentem a dokimhoz hogy most akkor mi van, csinaljunk valamit. Uh nem mutat semmit, de mondvan hosszuak voltak regen a ciklusaim, varjunk meg, hatha van bébi, de még nem latszik. Oké, elmentunk nyaralni, semmi valtozas, visszajottem, ismet negativ teszt. Doki felirt nekem norcolutot, hogy majd ettol megjon. Igy is lett. Emellé társitotta clostyt, szoval hogy csinaljak 3 honapos kurat meglatjuk mi lesz belole. Az elso honapban (2008.szept.) azt hittem kidurran a hasam, annyira feszult - closty hatas, szerintem egész Magyarorszagnak termeltem a petéket:) - ; nagy mennyiségű nyákom volt, örultem tok jo lesz valami!!! Hát nem. Iszonyu fajdalmas mensi jott. Ekkor mar ki voltam akadva hogy mi a franc lehet velem, miert nem sikerul. Kov. honapban (2.havi adag stimulálás) fogtam magam és elmentem egy sztk-s dokihoz, ugyan nezze mar meg huvelyi uh-on hogy van e valami érés (ciklus 12.napja). Látott egy darab tüszőt, ujjongtam, ez mar valami, na majd ebben a honapban siker lesz. Persze a doki rém undok volt, na gondoltam én sem leszek a te beteged soha. Nov. elejen kiderult nem kellett volna előre orulni, mensi. Aztan mivel egy darab tüszőt látott gondoltam ha két honap alatt nem volt siker, mi a fenének szedjem be a harmadik adagot, nem szedtem. Dec. elejen, ismet mensi, ujabb csalodas, mar kész voltam, hogy ez nem lehet igaz. Gondoltam majd az unnepek jo hatassal lesznek ram, nyugi lesz, pont akkor lett (volna) pé, szoval vártam. Jan. elején semmi, teszt negativ. Áh, várjunk még. Smmi változás. Aztan bejelentkeztem a dokimhoz, és csodák csodája pont aznap jott meg, amikor mentem hozza; 57!!!! napra!!!!!! Óriási, görcsök ezerrel, de gondoltam akkor is elmegyek, mert ez nem normalis, és hát ugye letelt az egy év próbálkozás is. A dokim egyből tovább irányitott Vass Zoltánhoz, mondvan ő innen nem a dolgok szakembere, nem akar tovabb kiserletezni, ő jo szakember majd ő kivizsgál a páromma legyutt. Oké, egyből kaptunk időpontot az intézetbe (öröm ezerrel); hétfőn estére. UGy ereztem felporognek az esemenyek. Elmentunk, konzultacio, elmeseltem mi van mi volt, és mit szeretnenk. Na, meginvitalt egy huvelyi uh-ra. Kiderult szép kis édes cisztaim vannaka petefészkeimben. De a méh egeszseges, normalis alaku,stb, megvan mindenen. (érdekes, oktoberben hogy a francba nem latta a cisztakat a masik doki????) Elkuldtott teljes vérvételre (mostmar tudom milyen a vércsoportom is); FSH, TSH, LH és prolaktin mérés. És akkor mondta hogy a férjemet (még nem az) is meg kéne vizsgálani, ha mar egyszer itt vagyunk (persze a 4-5 nap "házaséletmentes" napokon rég tulvoltunk). Mondjuk jó, persze. Vizsgálatra leadtuk a "mintát", és vártuk a szerdát mi lesz. Álmomban sem gondoltam volna hogy ez lesz az eredmény. Drágám ugyanis kb. 98-%-ban steril!!! A kocsiban sirogorcsot kaptam, ott ultem egyedul, és csak bőgtem, hogy ezt nem hiszem el, hogy ez is velem torténik meg. Annyira biztos voltam benne, hogy velem van a baj, erre tessék. Az eredményei siralmaasak voltak: össz spermium 0,02!!! Na gondoltam ebből nem lesz bébi soha. Immobilis 55%; jelen állapotban csak ICSI javasolt és dupla spermáztatás. Teljes kétségbeesés. Én jobban, minta párom, ő tudomásul vette de lévén pozitivabb ember lévén nem élte meg ilyen tragikusan. Vass doki tovább is kuldott Dr. Kopa Zsolt andrológushoz. Márc.16-ra kaptunk időpontot, szoval most varunk, mi lesz, mit mon d, sikerul e feljavitani a fickokat, hogy miert is van ez,stb. (mindez olyan gyorsan tortent, meg egy hete sem volt, hogy 57 nap utan megjott). Most hétfőn tudtam meg, hogy hormon eredményeim tok jok lettek, minden érték a ref.tartomany kozepén van, szoval ebbol még azt semtudtak volna megmondani hogy cisztaim vannak. (lehet hogy a closty okozta) Na gondoltam vére valami jo hir, Vass doki mondta az eredmenyek alapjan nalam nincs akadalya, hogy teherbe essek, ugyhogy amig a kedvesnel ki nem kúrálják a problémát,nem is foglalkoznak velem, mondvan minek, jok az eredmenyeim. Szoval most itt tartunk, mindez 1 het alatt kiderult, nagyott forult velunk a vilag. Persze nem hibaztatom a kedvest semmiert, miert is tennem, nem tehet rola. Én még hozzátok képest bébicipőben járok, de miciona hivasara jottem ide, lelkileg sok erot ad, hogy hozzam hasonlo problémákkal kuzdo emberekkel megoszthatom a dolgokat, tapasztalatokat. Koszonom, hogy vegigolvastátok, igyekszem gyakran feljonni ide, és bekapcsolódni a veletek folyó ügyekbe. Mindenkinek szép napot!