A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

hahó

na ma megvolt az első különalvásunk a bébimtől..hát, sztem egyelőre hanyagolom ezt. kb semmit nem aludtam!! hajnal egykor meg reggel 5kor kelt, de egyig csak forgolódtam (vártam mikor sir föl) a reggel 5öst meg mire meghallottam már könnyes szemmel üvöltött szegénykém ugy be voltam ájulva (eddig sose kellett igy ébrednie éjszaka mert egyből meghallottam h felkelt és már vettem is ki). utána 7kor kelt akkor átvittem magunkhoz na azóta apát hallgatom mert ah ott szoptattam kibukott a lepedőre és a matrac is olyan lett:(engem nem zavar csak apát.

nálatok h van az alvás? ki alszik külön szobában és akkor éjjel h halljátok meg ha felébred? igy most sokkal fáardtabb vok mint mikor bent alszok vele pedig ott egy iszonyu kis kényelmetlen heverőn alszom..

andy

Kép
andy30

Andi! Tegyél egy törülközőt az ágyra, és akkor nem lesz olyan a lepedő, meg matrac.
Ha külön szoba, akkor szerintem bébiőr a megoldás - persze csak akkor kell, ha ilyen messze van a hálószobátoktól, hogy nem hallod meg.
Vagy esetleg nem fér el a kiságy a hálótokban?

Kép
zölddisznó

HAlihó!

Andy!
Mi egyszobában alszunk, pontosabban Vinzent nálunk.
Nem is akarom külön legalább fél éves koráig. :wink: Szerintem is jó lenne egy bébyphone!

Tápit adós lányok!!!! Kérdésem lenne. Ha útra keltek a babával,hogy viszitek a tápit?? Gondolom a már felforralt vizet,meg külön a port és frissen keveritek be?
Csak azért kérdem,mert március közepén utazunk haza. Bevállalunk 12 órás utat... :oops: :oops: :roll: Viszont ha minden szopinál megállnánk fél órára,akkor még 20óra alatt se érnénk haza. Persze hajnalban indulunk,amikor Vinzent alszik, de nála sose lehet tudni mikor jön rá!
Szóval gondoltam, egy-két szopit megoldok tápszerrel és azt menet közben is oda tudom neki adni, nem kell megállni.
A vizet szerintetek termoszba is berakhatom, nem baj ha azt nem tudom kisterilizálni,csak elmosni? Vagy ti mibe viszitek a vizet? :?: :roll: :?:
susy75

Andy: mi külön alszunk! Simán meghallom ha Marci felkel! Bár az az igazság hogy az első pár nap néha apa előbb meghallotta mint én! :oops: :oops: De gondolom aztán beálltam arra, hogy eléggé éberen alszok és akkor a kis Manót meghallom. Viszont mégis pihent vagyok. :lol: :lol: Én ha az ágyban szoptatom teszek alá eldobható pelenkázó lapot és az tök jó!!! Ha bukik az sem folyik a lepedőre/matracra és ha véletlenül a pisi kifolyik az sem. A Rossmannban vettem, azt hiszem 800 piiiz körül volt 10db! :lol: :lol:

Nálunk most a fiúk csendes pihenőt tartanak! Bent alszanak a nagyágyban ketteskén! Sajna nem tudunk kimenni mert olyan örült szél van, hogy majd felborítja a babakocsit na meg azt is aki tolja!!! :cry: :cry: Elegem van már a télből!!!!!
Vendég

[quote]A írta: Rossmannban vettem, azt hiszem 800 piiiz körül volt 10db!

Ólcsóbban is meg lehet úszni! A Tena decubitus alátétje 3 méretben 48.- -tól 98.- pénzig kapható. (Alegnagyobb már majdnem kiságy méretű - asszem 90*60-as)

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Andy:
mi egy szobába alszunk, csak külön alszik a bölcsőbe.
Van saját szobája, de amíg nem veszünk bébiőrt, nem akarom kitenni, de a keret csak jövő hónapba vehetünk.
Ágyba szoptatok én is, odateszek egy pelust és ha bukik az felfogja.
De van, hogy pelenkázó alátét teszek alá, mert hajnalba amikor sok tejem van folyik ki a száján is az ágyba.

mi sem voltunk kint, mert olyan hideg szél fúj, valamelyik nap jöttünk haza akkor kezdödött a nagy szél és lefújta róla a takarót, úgy megijedt és anynira sírt szegénykém.
megvárom míg elmúlik ez a szeles idő.

nekünk a pénteki napunk a babakocsivásárlásról szólt, addig a nagyszülök vigyáztak rá, csak szoptatni mentünk haza, de estére sikerült megvenni.
A régit eladtuk, mert, hogy kaptunk egyet kölcsön, de a kölcsön kapott nem jött be, de a másikat meg már eladtuk, így vettünk egy teljesen újat, gyönyörű meggypiros vadító színbe.
Az a jó benne, hogy jó picire összehajtható, teljesen kettéhajtható és befér a kocsiba.:)
csak legyen már jó idő és sétálhassunk vele.

KépKép

Kép
orsimorsi

Susy! Én cumisüvegbe bekészítettem a vízet. Annyi cumisüveg, ahány etetés. A tápszert meg akkor tettem bele mielőtt etetni akartam. Van autóban használható cumisüvegmelegítő, igaz kicsit lassan melegít (kb 10-15 perc), de nekünk bevált, csak a várható etetés előtt 20 perccel el kell készíteni. Mi is megtettük párszor a picivel a 10 órás utat.
Mi mindig éjszaka utazunk, este 9 körül indulunk és reggelre ott vagyunk. Éjszaka kevesebbet ébred enni, többnyire átalussza az utat.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Megjöttünk! Szuper volt, igaz kicsit hűvös van. Hunor végig aludt, hazafelé az autóban is, meg még itthon kb. 1 órát a babakocsiban.

Alvás: nekem első perctől külön szobában van Hunor. Éjszaka simán meghallom, ha felébred, megszoptatom aztán szépen alszunk tovább ki-ki a saját helyén.

Alvás máshol: 3 hetes volt, amikor először elvittük anyukámékhoz úgy, hogy ott is aludtunk. Szerencsések vagyunk, mret anyukámék szereztek egy kiságyat, ami abban a szobában van, ahol mi szoktunk aludni. Kb. kéthetente ismételjük ezt, eddig nem volt semmi gond, ott is ugyanúgy mennek a dolgok, mint itthon.

Íme pár kép a kiruccanásunkról:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
szeles4

Enikö!
Köszi, ez is jó ötlet! :P
Gondolkodtunk mi is az éjjeli utazáson, de az nekünk elég fársztó lenne,mert én nem merek elaludni, figyelem a férjemet, hogy ö nehogy elaludjon. :oops: :oops: Bár az éjjeli utazás szopi szempontjából tényleg jobb lenne!
Azért is gondoltuk, hogy hajnalban indulunk,mert mi is tudunk pár orát addig aludni,meg Vinzent is alszik általában délelöttig.
susy75

Végre megörökített Vinzent mosoly! (megvan a trükk,hogy tudjuk rávenni) :lol: :D
Kép Kép
susy75

végre én is itt vagyok.sikerült pár képet felraknom..miota megszületett Vivi ti nem is láttátok. Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
ezek vagyunk mi..

Kép

Kép
nikianya21

sziasztok!

NAGYON CUKIK A BABOK!!!

sajna ma mi sem tudtunk setalni, pocsek ido van, de majd holnap!

tegnap apa elvitte setalni Sophiet, 3 orat aludt (amugy o sem szokott napkozben aludni, ugy, mint Regi). hogy ezert vagy a forgo miatt vagy masert, de nagyon szornyu ejszakank volt.
probaltam a mozesban altatni, ugy hogy nem veszem ki, masfel ora utan feladtam, cicin bealudt, kb 40 perc mulva ujra fent volt. en eddigre total karos voltam, mondtam Tonynak hogy csinaljon vele valamit. elvitte megetette, bealudt, egy ora mulva megint fent volt.
ekkor cicin a hintaszekben megint bealudt, aztan egy ora mulva megint felebredt, megint kajalas, aztan fel ora mulva megint felebredt, akkor meg a cumit a szajaban tartottam, egy ora mulva megint kaja. eddigre reggel 6 volt.mindketten nagyon kivoltunk. aludt megint egy orat, utana bevettem az agyunkba es cicin volt n10-ig. igy meg tudtunk aludni valamennyit, de a vegere mar elzsibbadt a kezem, es fajt a hatam, igy felkeltunk.

most meg a kisagyban alszik. anyosomek jatszottak vele, aztan enekelt neki, majd amikor mar felalomban volt leraktak es elaludt. nekem miert nem csinal ilyet???
remelem a mai ejszaka jobb lesz.

amikor azt irjatok, hogy 2 orankent eszik, azt az elozo kajalas kezdetetol vagy vegetol szamoljatok?

andi. jo hir, hogy meggyogyultal!

laura. nagyon irigykedem a mai napodra!

suzy. en is cumis uvegbe teszem a vizet, es hasznalat elott keverem be.

KépKép
KépKép
mush589

köszi az alvós hozzászólásokat. bébiőrünk van, de nem működik sajna, sógoroméktol kaptuk és állitolag zavarja vmi, mert nem tudták beüzemelni:( most aszem egy darabig még maradok a babaszobában, ill. addig amig nagyjából nem alussza végig az éjszakát. igy, h többször is kelünk elég rossz.

boci, szeles: milyen messze van a hálótok és a gyerekszoba?

olyan eldobható pelusozót lehet veszek, de amugy sima pelust mindig teszek alá, csak most ebbe a szobába még nem készitettem be (ugye először aludtunk ott), és nem volt kedvem felkelni, otthagyni regit és átmenni a szobájába érte. mind1, már rég megszáradt, előtte persze kisuroltuk és nem is látszik.

viszont 2napja próbálgatom a kiságyat és egész jól haladunk. ma is aludt benne nappal du. egyet, ráadásul hason:) nálam aludt el és becsempésztem. ja és popsiütögetés. azt én is csinálgattam eddig is, de nem mindig válik be.

niki: nagyon szép vivibaba! és jo az a kép amin 2en vagytok:) a kengurura tudnál reagálni? hogy nem billeg-e benne két oldalra a feje mert ugy látom ennek nincs oldalsó támasztója..

andy

Kép
andy30

suzy.ez melegen tartja:
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/ ... ogId=11051

zoldi.kinotte???en 6 honapos koraig akartam hasznalni. :shock: :shock:

KépKép
KépKép
mush589

KépKép
KépKép
mush589

andy:nem billeg teljesen stabil benne.nekem pont a melleimhez esik a szája és fölé a nozija.nagyon jo...ugyhogy bátran használd.

Kép

Kép
nikianya21

Sziasztok!

Szépek a babócák! Gratulálunk!

Mi egész nap lustálkodtunk, olyan lelkiismeretfurdalásunk volt a séta elmaradása miatt, hogy a férjem fél órája elment vele.... :D :D (pedig már sötétedett, mindegy úgyis csukva a szeme :) )

Andy: A megoldás a bébiőr. Nálunk amúgy közel van a babaszoba, egy előszobán kell átvánszorognom. És ami érdekes (tudom hülyén hangzik) de az éjszakai kelésnél olyan mintha én mindig egy pillanattal előbb ébrednék, mint Domi. Felébredek, hallgatózom, semmi, felülök, és akkor kezd el nyöszörögni... :D Egyszer megfigyeltetem apával, hogy előtte is nyösszen-e már, csak arra nem emlékszem, vagy ennyire együtt működünk!!! :D

Mush: Sajnálom az éjszakát. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem alszik (főleg most már két hónaposan) hosszabb etapokat. Éhes? Szerinte nappal van? Fáj a hasa? Nappal túlalussza magát? Passssz. Még egy hülye tipp: Nekünk az elején az jött be, hogy tologattuk a babakocsiban, ringattuk, arra bealudt. De az, hogy másfél óra után kivetted a kiságyból, nem feladás. Én is kivettem volna. Teljesen lefáraszt, és közben meg nem alszik.

manna
mannababoca

Kép
mannababoca

manna: nagyon édi domika:)

niki: köszi. még nem döntöttem, annyi félét lehet kapni, csak ez itt lenne Egerben.

Kép
andy30

Megjöttünk dédikézésből, Kiskobold egész jól tűrte a jövés-menést, családot, viszont szinte semmit nem aludt, úgyhogy most már állati nyűgös szegény. Most apa próbálja megnyugtatni, lassan fürdés, evés.

Változatlanul nagyon édesek a babák :)

Alvás: nálunk első pillanattól külön szobában alszik éjjel, közvetlenül a háló mellett, így bébiőr sem kell. Viszont én is olyasformán vagyok, mint Manna, hogy szinte 2 pillanattal azelőtt riadok fel, hogy nyöszörögni kezdene. Egyébként annyira érdekes, hogy nappal szinte egyáltalán nem hajlandó az ágyában aludni, viszont fürdést követő hami után ha letesszük, simán alszik benne :? :) Persze ezt egyáltalán nem bánom :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Mush!
Köszi a linket!
A pelenkázo táskához nekünk is van hasonló. Valami vastag anyagból van a cumisüveg melegen tartására. Bár még nem próbáltam, de kifogom.

Èn a szopi közötti idöt kezdéstöl kezdésig számolom!

Manna!
Az a mosoly is édes!! :wink: :wink:
susy75

Édesek ezek a mosolygós babák! :-D Nálunk is folyton ez megy, de igazán jó képet nem tudok róla csinálni, mert amint meglátja a fényképezőgépet, mosolygósból átvált érdeklődőbe.

Alvás:
Nálunk az volt a terv, hogy egy ideig én alszok Zsófival a szobájában, de mikor hazaértem a kórházból, annyira hulla voltam (ott szinte végigvirrasztottam az éjszakákat, nem bírtam aludni), nem voltam hajlandó kibírni még egy éjszakát az ágyam nélkül. :-D

Szóval Zsófi első éjszakától fogva a saját szobájában alszik, én meg Apa mellett. Amennyit néha mocorog, nyöszörög a kiscsaj álmában, nem is bírnám közvetlenül mellette, folyton fent lennék. Így is minden rezdülését hallom, közel van a két szoba egymáshoz. Éjszaka csak a légzésfigyelőt használjuk.

Nappal meg ott alszik a kiscsaj, ahol épp vagyunk. Néha kiságy, néha nagyágy (a miénk), néha mózes a nappaliban.

Kép
Kép
lbernuska

Lyányok!

Nem akarunk szervezni valami közös sétát, levegőzést, vagy bármit. Tőlem mehetünk egy hülye centerbe is, hogy ne legyen annyira hideg....

Olyan jó volt a délutáni lustizás, nem tudom, hogyan fogok elaludni...És most derült ki, hogy jön az anyósom egy napra, ÉS nem lesz itthon a férjem!!!! Teúristen!!!! Eddig ilyen még nem volt, mindig itthon volt. Velem ugyanis - mondjuk így - nem nagyon beszélget. Mit fogok csinálni??? Jaj, kész vagyok.

Kép

manna
mannababoca

suzy ha jöttök haza Egerben is lesztek? sétizhetnénk akár egyet..

niki: aszem olyan pierre cardint veszek de találtam egy másikat aminek oldalvédője is van a buksihoz. 3000pénz annyit csak nem bánok meg. csak mert a babóm a hordozókendőt annyira nem szereti llehet ezt sem fogja :roll:

andy

Kép
andy30

Andy!
Csak Egerben leszünk! :P :wink: Èn oda való vagyok, szüliem is ott laknak. Igen ,akár talizhatnánk is! :D
susy75

holnaptól egy hétig gastroyalt eszek kiváncsi vagyok..apukám kitalálta h sovány vagyok és rendeljek az ő kontojára egy heti kaját:)gondolom reggel 8kor fogják kihozni neh fel tudjak kelni:)

vki szokott táluk enni?milyen?jó?

Kép
andy30

suzy emlékeztem h mondtad h egri vagy..majd szolj ha jöttök és megbeszéljük! de jó lesz a kis lurkók talizhatnak:)

Kép
andy30

na megyek alukálni (a babaszobába:) mindenkinek jóét

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Hoztam egy kis segítséget a nemalvós babák anyukáinak! Elég gyatra minőség de olvasható, érdemes átrágni, nekünk bejött!! :wink:

http://osze1969.multiply.com/video/item/210

Le lehet tölteni jobb egér gomb, "cél mentése más néven" segítségével és ha kész, a kiterjesztést át kell nevezni "rar"-ra és úgy olvasható.

Szép napot!
Vendég

Manna, én szivesen megyek, nekünk a kora délután a legnyugisabb, klassz lenne ha levegőzni is tudnánk :D

Susy, mi meg sielni készülünk, az kb 6 ora ut, de majd beszámolok a tápis tapasztalatokrol. Klassz lenne cumisüveg termoszban vinni a meleg vizet, és ut közben csak bekeverni..

Ja, és a lényeg...elkezdtük manocskát visszaszoktatni a kiságyába. Bár nagyon klassz volt hogy közöttünk aludt, de a hozzábujás apához éjjel már nagyon hiányzott.
Szoval, este még ébren hami után betettük a kiságyba, és egy két hasfájos ébredés után, reggel fál 7ig aludt ott :D Imádom!!!

Berni, terpeszpellus kérdés: ráadtam ahogy mondták, a rendes pellus után a body alá. Igy közvetlenül a combjával érintkezett és az egész napos mozgolódással ki is dörzsizte a két combját, ja és a gumi meg megszoritotta. :(
Szoval ma ráadtam a nadrágra, igy ez van most legkivül, nem tul esztétikus, de muszály..
Szoval Nektek nincs ilyen gond? Ti most akkor 56-ost hordtok? Én azért vettem 62-est, mert az 5-7 kilóra jó..

Kép
Kép
zsiraf8

jo reggelt!

eppen fejek, gondoltam addig netezek.. :roll:

a halozsak ala ti mit adtok a bebire? csak bodyt vagy rugit is?

szegeny laja es zsofi, nem lehet valami kenyelmes a terpesz pelus.

ma lesz az oltas nalunk. :shock: remelem nem viseli rosszul... es nem lesz lazas

kepek
Kép bealudtam, de amint letettek felebredtem Kép felebredtem... orultok ti is? Kép neha ez is sikerul... Kép anya, most mi van?

KépKép
KépKép
mush589

sikerult valakinek mefnezni ezt a linket? nekem nem megy. :cry:

na megyek sterilizlani. tovabbi szep almokat mindenkinek

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Hát én kevésbé! Annyira fáj a hátam, hogy alig kapok levegőt! Csemetém elaludt húsklopfolás közben, így hamar meglesz az ebéd is! A husik már pácolodnak. Szokás szerint mosok, meg hajtogatok!

És ami a legjobb Dani már a 2. napja magától elalszik este. Csak ámultunk, hogy mi történhetett. Tegnap is meg tegnapelőtt is este 8-kor evett, aztán 9 fél 10-között elaludt. Vasárnap hajnali 3-kor keltett, ma hajnalban meg 1-kor. Szuper jót aludtunk.

Mush Sophie egyszerűen gyönyörű! Írtam privit!

Kép

Kép
dcili81

Mush az attól függ, milyen hálózsákod van. Nekem van (illetve csak volt) ujjatlan az alá én adtam egy hosszú ujjú body-t, meg egy zoknit. De most van hosszúujjú hálózsákom, az alá vagy egy rövid ujjút vagy egy ujjatlan body-t meg egy kiszoknit fogok adni.

Kép

Kép
dcili81

hahó

na lecsaptam egy kengurut a teszveszen kiváncsi leszek. nem akartam venni de belátom, h én sem leszek meg nélküle:)mármint ha a kisasszony tűri. a hordozókendő annyira nem teccik neki de azt sem adom fel, mert használni szeretném. muszáj, mert több helyre se tok bemenni babakocsival, pl. babamamajóga, helen doron, stb és ide mind akarok járni vele.közel van csak nincs akadálymentesitve szal pont ideális lesz a kenguru sztem. ja és a kisboltba leugrás is igy a legkönnyebb..

na tegnap megint bent aludtam nála:)megint hajnal egykor és 5kor majd 7kor kelt. ez már párn napja percre pontos lehet beáll rá? az este 8as fekvést is ő alakitotta ki másfél hónapja és azóta tartja :D viszont van egy uj dolog is: 7-9ig még hajlandó aludni velem, utána szopi és aáltban kelés végleg.de már 2szer sikerült otthagyni az ágyban, és aludt tovább egyedül (most is negyed 10óta egyedül szunyál bent!!!sőt a kezecskéi is kiszabadultak a bugyolálásbol és mégsem ébredt fel(ő csak bugyolálva tud aludni egyedül)éljen!csak igy 5percenként be kell rá néznem mert a nagyágyban ugye nincs légzésfigyi én meg parázok :roll: ti nem féltek mikor nem a kiságyban alszik és nem felügyelitek folyamatosan?

musi milyen édes ez a kis szofi! én is jövök már képekkel nemsokára annyi uj van és regi napról napra változik(hizik:)

andy

Kép
andy30

hálózsák: uugy csinálom mint cili.

wera:köszi a linket nekem lejött el is fogom olvasni este!

Kép
andy30

sziasztok

fiam kinőtte az 56-os bodykat.. Pedig olyan gyönyörűek... :cry: tegnap mértük, 5010 gramm, most olyan kantáros gatyó van rajta, ami a nővérén egy éves korában volt... :lol:

hálózsák:
Én bodyt adok alá, és betakarom Bencét.

mush:
milyen ügyesen tartja Spohie a fejét :)

manna:
nagyonhuncut mosolya van Dominak :)

alvás:
Velünk alszik egy szobában, de külön ágyban. Pontosabban csak velem, mert Apát száműztük a nappaliba.. Úgy tervezem, hogy a fogzás beindulása után összerakom a gyerekeket egy szobába, már, ha Bence is alszik rendesen éjszaka..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andy! 77 nm a lakás, a mi szobánktól pont a kicsié van a legmesszebb, mert Zalán nem akart cserélni, én meg nem erőltettem, nehogy emiatt ne szeresse a kicsit. Nincs bébiőrünk, légzésfigyelőnk, de a kicsi első neszére felébredek és megyek. Megszoptatom, visszateszem az ágyába és én is megyek vissza apa mellé.

Valószínűleg túlaltattuk az előző pár napban Hunort napközben. Most is kétszer szopizott éjszaka, ami nem lenne probléma, de 5.10-kor már kukorékolt és játszani kellett vele. Este meg úgy ébresztgettem 1/29-or, hogy tudjunk fürdeni. Ma megpróbálom visszaállítani a "rendet", amit megint csak Huni alakított, csak a napi többszöri levegőzéstől megváltozott, így valószínűleg előbbre kell hoznunk a délutáni sétát.

Gyönyörűek a babócák, olyan jó nézegetni őket!!!

Kép
Kép
szeles4

[quote]L írta:yányok!

Nem akarunk szervezni valami közös sétát, levegőzést, vagy bármit. Tőlem mehetünk egy hülye centerbe is, hogy ne legyen annyira hideg....

Én már nagyon igen, de én szabadtéri párti vagyok. (Amúgy pláza-gyűlölő)
DE: a szabadtérrel az a bajom, hogy két szopi közé csak max. egy Margit sziget fér be nekünk. Ha pláza, akkor ott valszeg van baba-mama szoba - a Westendben tök szép és kultúrált, ugyan picik, de 2 van, lábtartós fotellel, pelenkázóval, mosdóval - de én nem nagyon tudok "idegenben szoptatni, mert van, hogy a kagylóból is kicsordul, annyira ömlik a másik cicimből is a tej.
Szóval vagy Margit sziget, vagy Westrend, mert onnan haza tudok jönni cummantani.

[quote]g írta:ondolom reggel 8kor fogják kihozni neh fel tudjak kelni:)

Andy! Csak a fizetős napon kell felkelni, a többin a kilincsreakasztós módszer működik.

Köszönjük Wera!

Musi! Kismusi tök aranyos!!! :)

Lánunk nagy a hőmérsékletkönönbség a szoba két vége között - az egyikban a konvektornál 24 fok kell legyen, ahhoz, hogy a másik felén 20-21. Így attól függ a hálózsákosdi, hogy a kiságyban, vagy a kanapén állomásozik-e Hanna.
(Ma csak reggel 6-kor tudtam áttoloncolni az ágyába)

Csajok! Használ valaki Baby Love-os pelenkát? Überelte a Moltexet!!! Csúcsszuper! 2*-es gumírozás a comblál, hátul ez a legmagasabb és rugalmas a dereka. Naggyon bejön.

Kép
zölddisznó

Kész az ebéd, mr eszem is afinom hagymás rostélyosT! Nyami!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Kezdünk kilábalni a náthából és Gergőm sokkal nyugodtabb így hogy rendesen kap levegőt.

Zöldi! Sikerült megvarrni a hintát? Én nagyon szeretnék ilyet, már régóta nézegetem csak egy kicsit húzós az ára. Milyen anyagot vettél hozzá és így mennyiből jön ki?
Én használtam baby love-os pelust, jó volt, sok pisit bírt csak kinőtte úgyhogy meg is maradt egy fél csomag.

Olyan szépek a babók! Imádom nézegetni őket!
Mági! Bence nem semmi!
Musi! Sophie milyen ügyesen tartja a fejét!

Kép
Kép
Kép
erika26

Pár kép:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
erika26

Sziasztok Csajok!

Nemrég jöttünk meg a 2 hós oltásról. Kötelező + Prevenar. Basszus Zsófi egy hős! Szegénybe beledöfték a két szurit, akkor üvöltött, de rá pár pillanatra már minden ok volt! Szerintem engem jobban megviselt! Arra számítottam, hogy kidől utána, de itt pörög mellette, ugyanúgy, mint máskor! :-D

A dokinkra meg k*rvára ki vagyok akadva!!! Tegnap vettem lázcsillapító kúpot, a gyógyszerész tök rendes volt, adott receptkötelest recept nélkül. De ha ma a dokinál nem kérdezek rá, hogy jó-e ez a kúp, akkor szóba se hozza, hogy esetleg csillapítsam vmivel a lázát. :evil:

Aztán az orruk alá dörgöltem az UH-s leletet, meg hogy Dévényi-tornát javasolt az ottani doki. Erre, hogy ők is fontoskodjanak, adtak beutalód gyermekneurológiára, mert hogy kötöttek Zsófi izmai. Viszont ott is csak ugyanezt tudják megállapítani és onnét is Dévényre küldenek. :evil:

Aztán dokinéni megjegyezte, hogy sokat javult Zsófi bőre. Elmondtam neki, hogy a bőrgyógyászt is letudtuk maszekba... :evil:

Amúgy Zsófi egy hét alatt egy dekát sem hízott. De állítólag nem alultáplált, tápot még egyelőre nem kap, jövő hét hétfőn megyünk vissza mérésre. Most 5160 g, 64 cm.

Ja és még azt is mondta a védőnő, hogy lehet, hogy a szájizmai sem úgy működnek, ahogy kell, ezért nem tud normálisan szopizni! :evil: Érdekes, az első hónapban nem volt ilyen gondja!!!

Más császárost is csesztetnek azzal a dokik, hogy a császár miatt rosszabb a baba izomtónusa? Igaz ez? Már az agyamra megy a doki meg a védőnő ezzel! Mintha én választottam volna a császárt... :evil:

Zsiráf!
Mi 62-es terpeszpelust hordunk, és olyat, ami tépőzáras, vállpántos. Van még gumibugyis, meg megkötős változat is, de azok könnyebben el tudnak mozdulni. Az 56-ost csak pár hétig hordtuk, mégsem akartam egyből a nagyot adni rá, de azt hamar kinőtte. Én a rugi fölé adom, nem is bírnám begyötörni alája. :-D De azt hiszem a leírásán is ez van: ruha fölé kell adni. Így nem dörzsöli ki a combiját. Nem túl esztétikus, de a cél érdekében bármit. :-D

Gastroyal:
Én is azt eszem. Nálunk hajnalban hozzák, szerintem kiszállítótól függ, hogy mikor ér oda vele. Eddig a postaládába gyömöszölte bele, de a kutyánk már többször lenyúlta, így most inkább délelőtt beadja a srác. Amúgy szerintem ehető, csak tudni kell, hogy mi az, ami ízlik náluk.

Manna!
Részvétem anyós miatt! Majd folyton Domival beszélgetsz és akkor nem lesz kínos a csend. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Erika! Még nem estem neki, mert eszembe jutott, hogy egy csomó varrnivalót ígértem még ismerősöknek, és azt kezdtem el csinálgatni.

Apropó Vera! És még valaki, nem emlékszem, bocs. Kell-e még nektek a hordozókendő? Holnap tudok menni anyagot venni. (És ha igen, akkor pontosan milyen hosszú? Lusta vagyok visszakeresni :oops: )

Szerintem sima katron anyagból csinálom, több rétegben, vatelinnel bélelve. Aztán ha sikerül a prototípus, szívesen átadom a "szabásmintát". Én úgy számolom, hogy 2 db seprűnyél kell hozzá, 1,2 m anyag, és 5-6 m kötél. (Kötél van, anyag van, úgyhogy nem lesz túl borsos az ára)

Hát ezek a pasik tiszta TE!

Kép
zölddisznó

sophie altalaban nem tartja ilyen szepen a fejet, csak veletlenul sikerult elkapni egy jo pillanatban, de azert probalkozik.

mi meg csak most nottuk ki a Pampers 1-es pelenkajat. 2-esbol meg van huggies es pampers. a huggies annyibol jobb, hogy rugalmasabb a dereka. viszont itt rengeteg kupont adnak, amivel kevesebbe kerul a pampers. igy van belole egy csomo,de ha elfogoytt, akkor gondolkozom egy kornyezetbaratabb pelenkan, mint peldaul a moltex.

KépKép
KépKép
mush589

[quote]V írta:iszont ott is csak ugyanezt tudják megállapítani és onnét is Dévényre küldenek.

Nem biztos ám, lehet, hogy más módszert javasolnak...vagy semmit ;)

[quote]I írta:gaz ez?
Általában igen.

Nem akarsz dokit váltani?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

végre idejutok én is.

egy gyors kérdés: szerintetek mennyire jók a Chicco Go kenguruk?
érdemes ilyet venni vagy más tipusban gondolkozzam?

na nekilátok visszaolvasni, :D

Kép
eszterke24

Zöldi! Akkor majd írj,hogy sikerült e, nagyon kiváncsi vagyok!

Kép
Kép
Kép
erika26

Berni engem nem cseszegetnek. Sőt nekünk semmit nem mondott a védőnő, hogy lenne valami baj az izmokkal. De a doki sem mondott semmit.
Hála istennek a mi dokink nagyon rendes, és lelkiismeretes.

Kép

Kép
dcili81

A neurológus tényleg nem biztos, hogy Dévényre küld, sőt! Sok esetben hallottam olyanról, hogy semmire nem tartotta a Dévény módzsert, és csak húzta a száját rá...

Hoztam pár képet én is a kis vasgyúrómról:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234791010.3421.jpg[/img] Szopi

[/img] Kép Fullosan megteltem..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234791075.6918.jpg[/img] Nővére kantárosában

[/img] Kép piszepisze :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: