A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Gabka!
Az a Várbíró doki (a fiatal göndör hajú), amikor a kh-ba bekerültem januárban és nem volt a dokim mo-on, pont ő vizsgált meg. Sote II.
Nagyon aranyos volt. Elképzelhető, hogy akkor ez a szülészet pont az én kórházam? :lol:
A választott szülésznőmről pont azt olvastam, hogy gátvédelemben nagyon profi. Majd ha megyek hozzá egy-két hét múlva, akkor tanácsokat fogok ezzel kapcsolatban kérni tőle, mert szeretnék én is gátmetszés nélkül szülni. (persze ha összejön...)
Majd megírom nektek az infókat.

Amit a g-mailbe fel szeretnék tenni, abból most bemásolom ezt. Aztán a többit ha sikerül feltenni, el tudjátok olvasni.
Bocsi, ha kicsit hosszú lesz.

GÁTVÉDELEM
MASSZÁZSOLAJOK SZÜLÉSHEZ
Ezek az olajok egyesítik magukban a masszázsolajok síkosító és bortápláló hatásának előnyeit és az aromaterápia által kínált lehetőségeket. Nagyobb mennyiségű (rendszerint illatmentes) bázisolajba néhány csepp aromás olajat keverünk. Vigyázzunk, mert a várandós anyák szagló érzékelése fokozott, ezért ne használjunk túl sokat az "illatos" összetevőkből! Szüléskor a segítők és a partner ne használjanak dezodort, illatszereket és a masszázsolajakat is előbb szagoltassák meg szülő mamával és csak akkor használják, ha o kellemesnek találja!
GÁTMASSZÁZS
A szülés előtti gátmasszázs lecsökkenti a szakadás, a fogós szülés és a vákuumos szülés esélyét.
A 34-36. héttől érdemes elkezdeni az otthoni gátmasszázst, szüléskor pedig gátvédelmest kérni a szülésznőtől. Ezzel csökkenthetjük a szülés közben gátrepedés mértékét.
Hozzávalók
Búzacsíra (Triticum)
A búzacsíra olaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigyműködést. Használhatunk belőle a has borének ápolására is, ez segít megelőzni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Orbáncfű (Hypericum)
Az orbáncfű olaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerősítő, érzékeny idegvégződések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekből 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evőkanálnyi is elég egy "előkészítő" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.
Technika I.
Helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kellően síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat (kb. 3-szor kell beolajozni hozzá a kezed), illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülről egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe (max. 3 cm mélyen) és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égő érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!

Technika II.
A gát, azaz a perineum masszírozása magában foglalja a szülőcsatorna bemenetele és a végbélnyílás közötti területet. Ha nincs tisztában a perineum elhelyezkedésével, akkor vegyen elő egy tükröt. Ha a klitorisz 12 óránál van, akkor az Ön által masszírozandó terület 3 és 9 óra közé esik.
Ne masszírozzon a húgycső felé, mert fertőzést okozhat.
Így masszírozza a gátat lépésről-lépésre:
- Mossa meg a kezét, és vágja le rövidre a körmeit. Jó előkészítés egy langyos fürdő.
- Vagy üljön egy kényelmes, meleg helyen, a lábait széttárva egy félig ülő helyzetű szülő pozícióban, vagy guggoljon falnak támaszkodva, vagy álljon úgy, hogy az egyik lábával a fürdőkád szélére, esetleg székre támaszkodik.
- Használjon tiszta növényi olajat, mint a mandula vagy olíva olaj, E vitamin olaj, orbáncfű olaj. Ne használjon petroleum bázisú (baby) olajat. Masszírozza ezt be a perineumba és a hüvely bejáratába kb. öt percen keresztül. Különösen ügyeljen a hegekre, ha vannak.
- Vigye be az ujjait a hüvelynyílásban lévő második körig (van, aki könnyebben használja a hüvelykujját) és nyújtsa meg gyöngéden, lefelé irányuló nyomással, amíg nem érez forróságot. Ennél a pontnál folytassa a nyomást, amíg az égető érzés el nem múlik. Úgy is csinálhatja, hogy a hüvelykujját beleakasztja a vaginába, és gyengéden kifelé, lefelé húzza. Masszírozza a perineum bőrét a hüvelykujja és az első ujjai között.

Egy hetes napi egyszeri masszírozás után éreznie kell a különbséget a gát nyújthatóságában. Ha már be tudja illeszteni öt ujja hegyét, akkor elérte a 4cm-t. Folytassa tovább a gátnak a végbélnyílás felé történő nyújtását naponta, míg el nem éri a 7 cm-t, ami a két harmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Amikor elérte ezt a stádiumot, akkor elég, ha kétnaponta ismétli a masszázst , hogy megtartsa a gát rugalmasságát.
A perineum masszírozását rendszeres perineum torna kísérje.

Kép

Kép
eda7

Eda:örülök neki, hogy te is örülsz! :wink:

Csajok a márciusi babásoknál fent van a 173.old-on egy kép az első babáról!!!Olyan ennivaló!!!!! :D :D

Nemsokára hozzánk is eljön a gólya!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Jó reggelt!

Kikocska! Ez a két táskás ötlet jó hangzik? Melyikbe mit érdemes rakni?

Etti! Nem érdemes morgolódnod. De ezek után én azért lazítanám vele a kapcsolatot. Nem eről a barátnődről írtál már régebben is negatív dolgokat?

Liliana! Nagyon kis habos lányszoba lesz! Nagyon tetszik!

A hétvégén szereljük össze a konyhabútorokat. Remélem szépek lesznek! Kissé macerás a dolog. Eddig akármit vettünk az Ikeából meg voltunk vele elégedve, hát ez hagy némi kívánni valót maga után... van aminek már a csomagolásban lepattant egy darab a laminálásból! ...és ráadásul elnéztünk egy bútort; a pasi aki kiadta a papírt, elértette mit kérek, a páromék meg azt vették le...jajjj! Szóval összmunka volt!!!...ma meg vihetjük vissza BKV-val a 20 kg-os ormotlan dobozt... azaz szegény Laci, mert én csak majd mellette fogok kolbászolni. Ahelyett, hogy raknánk össze rendesen.
Nem látom a végét az egésznek. Laci közben párhuzamosan felcsapott vízvezeték-szerelőnek, s a "vizsgamunkáin" dolgozik. Egyre több csőkulcsunk van, de legalább a munkafolyamat ezen részét élvezi.
Csak nem tudom mikor fogunk elkészülni a babócska szobájával!

KépKép
annaszuszi

ETTIKE!!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!

SZISZIKE!
KOLOSNAK IS NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

SOK PUSZI!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tasin 2009.02.15 10:04-kor.

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Annaszuszi!

Ikeába mi is jártunk most.... csak van kocsik és nem bkv ni kellett.... Kitartás.
Nekem is két táskám volt.
Az egyik egy sport ez vittük be a szülöszobára.
Ebbe Nekem volt: Köntös, papucs, törcsi, parafinolaj, kicsi neszeszer, zene (Ii. azt rakják be amit kérsz) Fotogép, szőlőcukor, ásványvíz,zokni, eldobható bugyi. tena lady.

A másik az egy nagyobb börönd volt: Ebbe:3 db hálóing. Szopi melltartó, 4 normál bugyi, melltartó betét, gramasten mellkrém, mellbimbó védő, mellszívó, betét! Törölköző
tányér, pohár, evőeszköz, Tisztálkodószerek(olyan tudfürdőt vigyetek ami nem túl illatos, mert a baba úgy szokja meg aaz anya illatát...), iratok, puha wc papír, pzs, mobil töltő. Ja és egy 100%-os multi innivaló, mert van akinek nem megy a kaki azt meg kell szülés után--- Én a pfanner vittem és hamar meghozta hatását. Volt még náltam fertőtlenitő törlőkendő (ahova pakoltam azt takarítottam le vele...) A köntit, papucs átpakoltuk a másik táskából és apa haza hozta a szülőszobásat....

Babának!
Ez már külön szatyorba volt...
Pelus,popi krém, popsi törlő, popi alátét.(csak 1 db)textilpelus, cumi....

Ami nem feltétlen szükséges.... kézkrém sok kézmosástól hihetettlen gyorsan kiszáradt a kezem, van aki visz könyvet, újságot. Nekem nem volt rá időm.......

Na mi ígymentünk. Apa folyamatosan hozta haza a szenyest és behozta nekem még a hajszárított....

Mikor jöttünk hza akkor hozta be a hordoba össze készített ruhácskákat.

na mennem kell főzni.

puszi mindenkinek.

Kép

Kép
sziszike22

Tasin !

Köszönjük! :-)

Ettike!
Mi is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNPOTT KÍvánunk :-)

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Kép

Boldog szülinapot Ettikének!!!

Boldog névnapot Kolinak!!

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Ettike: Nagyon boldog szülinapot!

Voltunk tegnap orvosnál, szerencsére nem romlott a helyzet, a méhszáj zárt, Janka pedig közel 2300 gramm :) Még 2 hét szigorú pihi, aztán már módjával aktívkodhatok :)

Kép

Kép
sildi83

Ettike!
Kép

Kolinak is nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
Kép
tisa

Ettike!

Boldog születésnapot!

Mi tegnap a bálban nagyon jól éreztük magunkat. Fél háromig voltunk, egy csomót táncoltunk, finomat vacsiztunk, jól szórakoztunk a műsoron és nyertünk a tombolán.
Egyszóval nagyon jól sikerült a Valentin napunk. :D
Vendég

A lepényt érettsége alapján négy
csoportba soroljuk(GRANUM):
"0" Sima felszín, homogén szerkezet.
"I" Enyhén hullámos felszín, kis mészszemcsék
láthatók a placentában, közel a magzati felszínhez.
"II" Szabdalt felszín, a méhlerakódások a bazális
(anyai) felszín felé tolódnak.
"III" Érett lepény, "fészkes" mészfelrakódások.

• -mennyire érett a placenta (a III. típusú lepény
beöltött 37. hétre utal)
Ezt találtam róla. De ennél is megoszlanak a vélemények, mert van aki ugyanilyen adatokkal túlhordta,van akinek előbb jött. Ha jobban belegondolok, ha most 36hetesnek néztek, akkor 4hét múlva lennék 40hetes, addig meg tényleg lehet a lepény érettsége III-as, mert azt is írták, hogy 4-5 hét alatt érhet köv.fokba. Akkor márc.péntek 13.án szülhetek is. Na neee.
Tegnap kihozták mamámék a kiságyat,a kis bölcső méretűt, közben sütöttem tortát, mert egy barátnőm 30.sznapjára mentem este. Na meg volt egy kis bőgés, mert a torta sem jött össze és a mama is beszologatott olyan dolgokat, hogy páróra múlva csak bőgni tudtam, meg hisztizni. Az orrom is vérzett, de szerencsére elmúlt az idegbajom. És a torta is szép lett, mamával is megbékéltem.
És a baldachint is feltettem a kiságyra, majd felrakom a képet. Olyan jó már így látni egyben. De még mindig nem tudom mi hova, hogy és mikor kerüljön...
Tortasütés, meg kókuszgolyó gyártás után a szülinapi partyra mentem és mikor a társaság ment dizsibe éjfélkor engem a párom akkor hozott haza. Jókat trécseltünk, egy kivételével mindenkinek van már 2gyereke. Úgy hogy volt ám szüléses élménybeszámoló.

Cat sajnálom, ami történt, de a lényeg tényleg, hogy a párodra vigyáztak az őrangyalai.

Ettike,kikocs lehet, azt csinálom, mert van gyönyörű új nagy kék-fekete utazóm is, hogy abban költözök be és a kis cukiban meg majd a babacuccokat költöztetem. Bár nagyon félek attól,h.tünnek el cuccok itt a kórházban. Na de úgy is fog jönni menni a család,ami nem kell haza küldöm,ami hiányzik behozatom. De megnyugtattatok, hogy akkor nem ciki a nagy pakk.

Ettike ilyen van nálunk is, erre szoktam mondani, hogy nekem nincs szükségem ellenségre, mert vannak ILYEN barátaim.
De én a húgomnál is elővigyázatos voltam, amiről írtam kis nike utazó,ő kölcsönkérte, mert hetente utazik szegedre suliba 2nap, éa mielőtt az történne, h.elfelejti, h.az enyém és nem ő kapta Londonból aputól, mert mire vége a sulinak képes ilyenre,ennek örömére vettem neki egy ujjat karácsonyra.

Lili én csak siratni tudom ezt a gyönyörű rózsaszín szobát…De sebaj nekünk majd talán a nyáron lesz kék.

kocska

Sziasztok!

Nekünk is jól telt a tegnapi nap.

Természetesen, babaholmik vásárlásával kezdtük a délutánt. Megvettük a kiságyba a kókuszmatracot, két szett ágyneműt, színben hozzáillő gumis lepedőkkel. Gyönyörűek! :)

Tünemény!
Bocs, de én sem bírtam ellenállni a LUCA-betűknek, mi is vettünk tegnap. Már fel is tettük az ajtajára, nagyon aranyos lett.

Délután teszek fel képeket.

Vásárlás után elmentünk vacsizni, de nem maradtunk sokáig, mert én hamar elfáradtam. Egyre inkább megterhel a sok járkálás.

Lili!
Nagyon "baba" szobátok lesz, igazi kis rózsaszín szentély.

Gabka!
Jól hangzik ez a kenegetős módszer a gátvédelemre, de egyre több helyről hallom, hogy első szülés esetén elég kicsi az esélye annak, hogy megússzuk a gátmetszést, bármivel is próbálkozunk.

Kép
gesztenye74

Én nem fogok kenegetni mert a dokim is megmondta első szülés úgyis gátmetszés. :?

Hol vettétek a betűket csajok???

valaki nézett már a kikában gyerekszőnyeget?Jövőhéten benézünk és remélem találok valami jót!!! :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

Cat! A tegnapi napotok legalább feledtette kicsit a pénteki gondokat!
Isten éltesse sokáig az ünnepelteket!
Táska: Januárban amikor bent feküdtem, oda kerültek a terhespat.-ra azok is, akik már túlhordták, vagy császárosok. Volt egy lány, aki egy nagy merev, műanyag (olyan nyaralós családi) bőrönddel jött. Szóval szerintem semmi nem nagy. :lol:

Kép

Kép
eda7

Kiscsaj üdv közöttünk. Mekkora a két csemetéd?
A vonalzónál próbáld meg a másik szövegrészt beilleszteni, már én sem tudom melyikkel sikerült.

kocska

Sziasztok!

Húúú, jó régen nem voltam már, sokat írtatok azóta. Gyorsan átfutottam az oldalakat.... 8)

Látom nagy sikere lett ezeknek az ajtós betűknek! :lol: Tünemény, Gesztenye ugye hogy fel tudja dobni a szobát? Olyan jó rá nézni... :wink:
Gesztenye ti milyet választottatok? Olyasmit amilyen a miénk, vagy mint Tüneményéké? Én csak ezt a két félét láttam eddig. Kérek képet! :D

Gabka, mi annak idején a Minimanóban vettük, de hogy a többiek hol szerezték be nem tudom. Bár a miénk nem olyan mint Tüneményé (mert abban nem volt "É" betű, meg a másikat mi vidámabbnak találtuk a kislánynak), hanem ilyen jó kis élénk színekből áll, de amikor a szobáról meg a matricákról raktam fel képet akkor szerintem az ajtóbetűkről is, így meg tudod nézni, ha érdekel.

Már nekem is csak a bőröndöt/táskát kell becsomagolnom. Az elmúlt héten kimostam az összes gyerek dolgot: ágynemű garnítúrákat, lepedők, takarók, törölközők, kifogók, és a rakat kisruhákat. Majd ezek után mindet ki is vasaltam. Elég volt! De legalább minden rendben van, meg a helyén. Most már bármi történhet :D , de azért még maradjon bent Léna egy kicsikét!

Egyébként úgy vettem észre, hogy a melegfrontra beindul, pörög ezerrel, erre a hidegre meg alszik, mint a mormota (meg gondolom a helyhiány miatt is) :lol: ! Gondolom majd akkor bújik elő mikor a macik is. :lol:

Kép
Kép
tisa

sziasztok

jajj csajok köszönöm :) :) :) :) :) olyan jól esett olvasni :) :) :) :)

Kolinak én is boldog névnapot kívánok.

eddig nem sikerül valami fényesen a 20.(!!!!)szülinap.Patrik beteg lett megint.még teljesen ki sem lábalt a hasmenésesből erre benyeli ezt a megfázásost.már 39 fokos láza van :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
itt hintázik mögöttem és nincs egy szava sem,csak néz maga elé :cry: :cry: :cry: :cry:

látom én kezdtem el leghamarabb a babaruhák mosását és én fejezem be legutóljára :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: még van vagy 4 adagra valóm mosatlanul és kb ugyanannyi kimosva ám nem vasalva :roll: :roll: :roll: :roll: na de még van 7 hetem(remélem csak 5)a cuccaimat sem kezdtem még el összerakni.sőt egy csomó mondent meg sem vettem még :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
ettike

Cat! Örülök, hogy nem esett semmi baja a Férjednek. Az autót meg sajnálom, soha nem jön jókor az ilyen dolog. De ezek pótolhatóak, a többi sajnos nem.

Mi nem tartunk Valentin-napot... :oops: Mi helyette febr. 13-át emlegetjük meg. Akkor kérte meg ugyanis a Párom a kezem. Így nekünk a péntek telt csodásan, és meseszép virággal leptett meg! :D

Jaaajj, most jut eszembe, nem tudom,hogy megdícsértem-e a Babókat! Akkor így utólag: csudiszép mindenki, olyan portfóliók készültek, hogy akár modellügynökséget is nyithatnánk már. :lol:
Kikocska! Neked ezerarcú lesz a Fiacskád! :D és névnélküli :D . Ezerarcú Anonimus??? :lol: (remélem nem bántottalak meg...:oops: )

A gyerekszobák is nagyon tetszenek, hát ez a rószaszín szoba meg egyszerűen fenomenális!

Fekvőknek kitartás, már tényleg nincs sok hátra!

Kisvirág! Örülök, hogy nincs komolyabb baj, és jó hogy otthon vagy, de vigyázz magadra nagyon!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Ettike:Boldog szülinapot!És nyugi,nem te leszel az utolsó a babaholmik rendberakásában,ugyanis én még el sem kezdtem őket kimosni,úgy gondoltam,van még időm rá,akár márciusban is.Addig pedig szépen gyűlnek a szebbnél szebb kisruhák.

Tegnap mi is voltunk vásárolni,megvettük a textilpelenkákat,meg a kifogót,vettünk nagyon édes Zsebibabás törölközőt.Azután persze vettünk egy-két kisrucit is,természetesen rózsaszínt :) Ja és megvettük neki a cumit,amit ha nem muszály,nem használunk,illetve a cumisüveget,orrszívót,vettünk egy kistakarót,stb.Szóval csupa hasznos dolgot :)

Gátvédelem:az előadáson a szülésznők nekünk azt mondták,hogy az,hogy vki gátvédelemmel vagy gátmetszéssel szül,az független attól,hogy először szül-e vagy sem.Sőt,azt is mondták,hogy akinek már egyszer volt gátmetszése,annak lehet,hogy nagyobb az esélye az újabbra,hisz a szövetek hegesedése miatt nem tágulhat olyan jól és könnyen,de ez sem igaz mindenkire.
Itt a Szt Imrében nagyon az alternatív szülés hívei.Pontos adatot nem tudok,de azt hiszem,hogy a gátmetszések aránya nagyon kicsi,talán 20% alatt van.Állítólag nagyon jók a szülésznők a gátvédelemben.Hááát,én nagyon bízom ebben :)

Kép
demetnik

Csak úgy érdeklődés szintjén kérdezem: Miért olyan fontos, hogy ne legyen gátmetszés?

Én ezzel a témval Beninél sem foglalkoztam, és most sem. Tudtam, ha kell, az orvosom megcsinálja, de fölöslegesen nem. Repedni sokkal rosszabb, mintha vágnák.
(Nálam a fogó miatt nem is lehetett volna elkerülni.)

Aztán első éjszaka rossz volt, akkor volt a jegelés és az Algopyrin, második este pedig már simán ültem és mentem.

Betűk
: Többféle van. Van a kicsi változat és a nagyobb méret. A nagyobb méretből pedig legalább kétféle: bohócos és állatos. Nekünk Beni szobájnak az ajtaján is ilyen van, tehát Marcinak is vennünk kell majd.

A bababoltok többségében kapható.
Vendég

Hogy Ti már mennyire előre jártok mindenféle dologgal.

Nekünk még Beni bútorai sem jöttek meg, így az övét sem tudtuk átvinni Marci szobájába. Amíg nincs bútor, addig pedig pakolni sem tudok. Amíg nem tudok pakolni, addig nincs mosás és vasalás.

A pár hiányzó dolgot pedig nem tudom hogyan vesszük meg kocsi nélkül. Sürgősen szereznünk kell egyet.

A cucc amit a kórházba kell vinni? Még nem is vettem semmit. :shock: Nincs normális pizsmám, hálóingem... A többit ne is említsük.

Azt hiszem elkezdek pánikba esni. :wink:
Vendég

És ha még nem említettem volna: Megint van egy herpeszem. :evil:
Remélem ez még belefér abba, hogy természetes módon szüljek, anélkül, hogy ezzel a fiamat vezélyeztetném.
Vendég

Cat! És hol van herpeszed???

Gabka! Még nem is gratuláltam a kutyihoz! Nagyon jópofa! Hogy boldogulsz azóta vele?

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Hát, az igény szerinti szopizás szerintem mama függő is. Én az első 6 hétben csináltam, aztán Emma már ritkábban kérte és végül simán átálltunk a 3 óránkénti szopizásra. Én szeretem ha tervezthetőek a dolgok, 2 gyerekkel meg pláne igényem lesz rá (lehet, h hiába :roll: ). Aztán olyan 4 hós korában valahogy 4 óránként lett belőle. De végig szépen gyarapodott, nem szenvedett hiányt tejciben! Persze van aki képes akár 2-3 évesen is igény szerint szoptatni, ismerek ilyet.
Sztem csak az a fontos, h a mama és a baba is jól érezze magát a saját rendszerükben! :)

Cat, sajnálom a pénteki napot, remélem nagyjából kipihentétek magatokat! A buli biztos feledtette kicsit a történteket! :wink:
Beni jobban van már?
A baba és mamacuccokkal mi is hasonlóan állunk, majd márciusban belehúzunk! Én ápr. elejéig nem is mosok Barnusnak, persze hozzád képest ráérek!

Virág, jó, h nem lett rosszabb a helyzet, szorítok, h tudj pihenni és így is maradjon!
Van segítséged Kendéhez hétköznapra?

Kocska, ilyen lepényérettséggel lehet, h nem várja ki az idejét Olivér! A kis kíváncsi!
Szoptatás kapcsán én pont így éreztem Emma előtt, de aztán jött magától az egész! Nálad is így lesz, ha akarod, ne izgulj!
Azért érdekes lesz, h ki mikor szül végül. Sokan vagytok esélyesek arra, h hamarabb megszülessenek a bébik, vélhetően kevés túlhordás lesz majd a csapatban!

Kikocska, tök jó, h Réka megnyílt, így sok későbbi feszkót megúsztatok szerencsére.
Nándival mi a helyzet, ő mit gondol vajon?

Liliana nagyon szép a szoba! Sikerült megvenni a piros járgányt?

Ettike, jobbulást Patriknak!! Neked meg utólag is boldog szülinapot!

Kolit is Isten éltesse!!!

Tisa, Léna még bizti nem akar kijönni, általában inkább a hidegfront indítja meg őket, de ha ő ennyire alszik, akkor még nem érdekli a téma!!!!

Zsu
svs

Tisa!

Szerencsére csak a számon van herpesz. Nem is szokott máshol lenni soha. És ez is elég picinek tűnik.

Megpróbálom bekenni alkohollal és szedek homeos bogyókat.

Remélem minden rendben lesz.
Vendég

Cat!
Én úgy tudom, hogy az nem veszélyes, ami a szádon van. Csak az ami az intim testrészen van herpesz az a veszélyes.

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam este bejelentkezni, megcsináltuk mindkét falat lambériával, belerogytunk a kádba, kaját is csak úgy rendeltünk, aztán elaludtunk. A mosógépet még elindítottam, eztán reggel átöblítettem még egyszer, mert az is ott maradt...

Ma pihinap van, "csak" vendégjárással, szerencsére jó barátok, nem kell feszülni, de azért mégiscsak a délelőtt takarítottuk az egész heti port, mifenét, meg főzőcskéztünk is. Holnap elkezdjük a padlástéri gardrób polcait megcsinálni, a végén még kipakolhatom az összes dobozt, de jó lenne! Hónapok óta ládákban turkálok, és persze sosem azt találom meg amit kéne.

Herpeszem nekem is van, csak belül van a számban de már gyógyul. Én is úgy tudom, hogy ez a fajta nem veszélyes, csak így a fogászati szűrést kell halasztanom.

Nekem már volt egy kórházi rohamcsomagom, hogy ha újra be kellene rohanni, legyek készen, most azt bővítem. Kipakolni nem lehet belőle semmit, mert lehet, hogy pár nappal előbb befektet a doki, csak valahogy külön kéne nekem is válogatnom a babás meg szülőszobás cuccokat. Mármint ha meglenne már minden.
Nekem is kellene még sok mindent vásárolnom, de most örülök, hogy legalább a szoba készül. Ha nem kezdik el jövő héten átkenni a lazúrral, akkor azt is lefestjük, az a lényeg, hogy kész legyen végre, és akkor már csak gyorsan be kell állítani a bútorokat, és belepakolni mindent.

Gátvédelemre azt mondta a dokim, hogy igyekezni szoktak, de első szülésnél kicsi az esély rá, hogy ez összejön, és akkor jobb egy szép vágás, mint a szakadások. Majd ez is kiderül, ha odáig eljutunk.

2-3 hét, és ezen a fórumon is beeshet az első baba, gondoltátok volna? Nincs is olyan sok időnk.

icamica

Íme itt a még délutáni fényben készült fotók:

Kép Kép Kép Kép

Nekünk narancsszínben pompázik a babaszobánk.
(A szárítót ne nézzétek, muszáj volt kiteregetnem!)

LUCA betűket mi a Brendonban vettük, de a Babycare forgalmazza, így sok helyen megkapható.

Megyek sütizni.

Kép
gesztenye74

Gesztenye:nagyon szép lett a szoba!Párod megvan dicsérve azért, hogy ezeket a szép szekrényeket összetudta rakni!Én is a szárogatót a kisszobában tároltam de elfoglalta a babakocsi a helyét.

Már én is bevágtam 2 krémest!!!! :oops: :oops: :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!!!!

Én még új vagyok itt. Most töltöttük a 30. hetet, elvileg április 23-án érkezik a szeretetcsomag. :)
Van köztetek Vác és Gödöllő közötti??

Szió
Meus
meus

sziasztok!
Üdv az újaknak!
Boldog szülinapot utólag ettike!

Bocs, de csak gyorsan kukkantok... meg végigolvastam az elmúlt 2 napot!

Jó hír hogy kész a szoba! :) Ezért nem voltam eddig!
De most meghalok a fáradságtól!
Kipakoltunk, aztán fiúk szekrényeztek... aztán édeskettesben festettünk, bordűröztünk , és ma fiúk bútorokat huzogattak.. aztán majd apránként el kell pakolni, mert abba a szobába nem megy minden vissza, de helyet kell találni!
Majd töltök nektek! Képet! De ma nem bocsánat!

Cat! remélem minden rendben és túl vagytok a sokkon!
Egy autó nem olcsó mulatság, de nagyobb baj sose legyen! Azért valamennyit fizet a biztostó?

Én még a ruhákkal sehogy sem állok, már attól is ugrálnék örömömbe hogy a szoba kész! Szóval remélem a többiek tartanak nagyon előre és nem én vagyok lemaradva! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok

Én sem tartok sehol a babaruha pakolással még ki sem mostam, mivelnincsen hova raknom, azért meg kár mosni meg vasalni, bár már kezdek aggodni, hogy remélem lesz még időm rá.
Még az én táskámat sem pakoltam be. De szerintem holnap megveszek mindentésazért bepakolom.

Ma megvettük a Sára babakocsiját Kép

És már a kapcsolok is fent vannak, a párom teljesen kiakadt hogy én miért raktam fel a képet, ha még a konektorok nincsenek fent.
Mega lépáját is felrakta a párom
Kép

Még a pomponok hiányoznak, de majd az is rákerül egyszer.

Ma semmi különöset nem csináltam, vásárlás után alzdtam, közben föztem babgulyást, meg sütöttem palacsintatésztában almát fahéjjal.

Na holnap ismét jelentkezek

Kép
lili&ana

sziasztok.

cat:

ha a szádon van herpesz az nem okoz gondot a babának.ez tuti.nekem szinte pontosan 3 havonta jön egy.Patrikkal is volt és most is.

gesztenye:

nagyon szép Luca szobája.

igen erről a csajról meséltem valamikor.én nemigazán hívtam,ált. ő telózott ha kellett neki valami.csak én ilyen kis aranyos vagyok amíg nem basznak átt...............pedig párom megmondta mikor megismertem hogy nem lessz ez jó.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
Csak jelentkezni jöttem.Nagyon szuper volt Galyán!!!!!!Nagyon jól éreztük magunkat.Holnap igyekszem majd élménybeszámolót tartani.De az biztos, hogy ez volt a legjobb Valentin nap az életemben,és Dani is ezt mondta.:)
Jó éjt!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!

A múlt héten nem voltam gép közelben így ma és holnap elolvasom a lemaradásom és utána jelentkezem!

Remélem mindenki jól van és csupa jó dolgokat fogok olvasni. :D

Kép
evike79

SZiasztok!
cat, nagyon sajnálom a kocsit. az ilyen mindig bosszantó, de most tényleg a legrosszabbkor :( remélem meg tudjátok azért majd oldani. egy autót azért nagyon kevesen tudnak előhúzni mellényzsebből... de legalább a bálint napotok jól telt. A herpeszről én is úgy tudom, hogy csak az intim herpesz okoz gondot, szájon nekem is szokott lenni. a vectovirt úgy kaptam, hogy lehet használni terhesen is.

kocska, ne vedd készpénznek a korábbi szülést, csak háthahátha :) az még csúcs lenne, ha egy napon jönnének ki mondjuk a csemetéink :lol:

Ettike, Isten éltessen! téged azért nem kell még fiatalítani :) "barátnő" meg :( hát, van ilyen... patriknak meg jobbulást :(

sziszike listája jó, a szülőszobaiba még az összes lelet is kell, tb kártya, fényképező, pót akksi vagy elem. telefontöltőt nem tudom, írta-e...

kiscsaj, üdv! örülök, hogy még egy háromgyerekes! már hárman vagyunk :) mekkorák a nagyok?

tisa, dehogy bántottál, ilyennel? :lol: az ezerarcú meg sokkal jobb, mint az arcnélküli ;)

zsu, szerintem akkor ti is igény szerint szoptattatok... nekem legalábbis az igény szerint azt jelenti, hogy nem az óra az első, hanem a gyerek igénye, amitől jól érzi magát. az enyémek is beálltak 3 majd később 4 órára, de nem voltam hajlandó arra, hogy ha éppen két és fél óra múlva sírt, akkor ne etessem meg, hanem húzzam az időt, cipeljem a bőgő gyereket, ilyesmi. és néha voltak olyan napok, mikor óránként kellett szoptatni. ezek általában ilyen fejlődési ugrásoknál voltak, mikor hirtelen okosodott, vagy nőtt, (az enyémek pl úgy nőttek, hogy egyszer kimostam egy adag ruhát, és mire beszáradt, már nem volt jó rá.) és nőtt a tej iránti kereslet, és így szaporított, pár nap után beállt, és megint 3-4 óránként volt az evés. Én azt nem feltétlen tartom igény szerinti szoptatásnak, ha valaki, ha nyikkan egyet a baba, már cicire teszi. nyilván el fog hallgatni az esetek 80%-ában, de lehet, hogy egy ksi játék vagy figyelem ugyanúgy hatna. (ez inkább az anyuka igénye, szerintem... persze van, aki nem így gondolja, nem is kívánok vitatkozni róla, meg meggyőzni senkit, csak így gondolom)

nándi meg... nem tudom. ő nem foglalkozik ezzel az egész babázás dologgal komolyan. úgy értem, nem olyan látványos. autózik vele, meg simogatja a pocakom, ilyesmi, de nem igazán érdeklődik. mintha nem értené. ő úgy néz ki, nem játssza le előre a dolgokat, mint réka. meggyőződésem, hogy a születés után lesz kicsit nehezebb dolgunk vele, akkor kell majd neki feldolgozni. nagyon készülök rá, hogy türelmes legyek, és állandóan résen, és hogy ne felejtsem el, hogy két éves... azt hiszem, ez lesz a legnehezebb.

a szobák nagyon szépek!! gesztenye, a tietek is, olyan fura, hogy ilyen bolti állapotú még, nemsokára nagyon otthonos lesz :) eszembe jut a mi első babaszobánk... (sóóóóhaj :) )
és az a rózsaszín tündérszoba is gyönyörű, sajnos elfelejtettem kié is, mert az előző oldalon volt :oops:
icamica, jó, hogy ti is haladtok!

meus, üdv!!! én nem vác és gödöllő közti vagyok, hanem dunakeszi, de talán annyira nem messze :) írjál majd többet is!

és elég ijesztő nekem is olvasni, hogy hogy készül mindenki. nekem is lassan el kéne kezdeni összerakni a cuccot. a babások egy része már megvan, a nagyobbik viszont kölcsibe, még mindig. jaj. ruhák már ki vannak válogatva, de még mosva sem. már a szekrényben is csináltunk helyet, réka segített. persze azonnal mondta, hogy inkább az autókat tartsuk a felszabadult helyen :D talán most már lasssan nekilátok. még hétvégén jönnek szüleim, utána anyukám marad egy pár napot segíteni, remélem meg tudom varrni a hiányzó dolgokat, vár rám néhány függöny, meg a babakocsira új huzat... aztán nekilátok tutira ezerrel.
most túl vagyunk a babazsúron is, nagyon jó volt, 11 gyerek volt, a legfiatalabb 1, a legidősebb 4 éves volt. + a szülők. jól érezték magukat, nem is pörögtek túl, kicsit féltem tőle. nagyon finom tortákat sütöttem, (répatortát meg csokis-meggyes túrótortát) meg fánkot megint :) jól kifáradtak estére, percek alatt elájultak. egyik anyuka csinált fényképeket, mert ugyen ekünk nincs most gépünk, majd ha elküldi, megosztok egy-kettőt remélem. aranyosak voltak nagyon. nem is nagyon csináltam ki magam, rosszabbra számítottam, segítettek sokat az anyatársak, meg beosztottam okosan a tennivalókat meg az időt, mindig volt időm ledőlni kicsit :) azért rom van bőven még, de inkább csak lent, a fentit elég gyorsan el tudtuk tüntetni. a többi holnap tutira megvár.
réka reggel díszbe vágta magát, aztán viszont harisnyában és kombinéban volt, nem volt hajlandó mást felvenni :D úgyhogy így fújta el a gyertyát is, hiába próbáltuk rábeszélni, hogy legalább a fényképen legyen rajta valami rendes :)
most már megyek elfeküdni, szép estét mindenkinek!

kikocska

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket :-)

Gátmetszés..!
Én nem foglalkoztam vele Kolinál és most se viszem tulzásba....
Nekem volt kolinál és két öltéssel varrtak össze... első nap éreztem második nap semmi és a 4., napon úgy jöttem haza kivette a doki és semmi bajom nem volt..... és már bocsi mindenkitől , de apa is megnézte meg én is és olyan mintha nem is lett volna. Én úgy gondolom még mindig jobb egy szép "munka" mit egy agyon szakadt toldozás-..... A másik én nekem a szülőszobán volt annyi bajom, hogy eszembe se jutott ez az egész..

Cat!
Beni hogy van? És Te?

Kikocs!
Ügyi vagy. Én is beosztottam az időm, de két órát voltak a vendégek és valahogy sikerült végig ugrálnom így nagyon fáradt vagok. Tán az is volt a baj, hogy későn jöttek.....

Lili!
Nagyon jól néz ki a kocsi :-)

-Gesztenye!
Jaj nagyon irogy. Mind két gyerkőnél szemeztem ezzel a butorral, de sajna nem fért bele. De nagyon cép :-)

Tényleg nagyon jól állnak az első babások :-)
Nálammárcius első hetén lesz über nagytakrítás ablak mosás, butor tologatást stb... és csak utána fejezzük be véglegesen a szobát. és akkor kezdek mosni. Úgy osztottam be, hogy a 36 hétre remélem kész leszek.... és onnantól már csak vérjuk....

na menegyek aludni.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Haladok az olvasással, de most ennyit bírtam. Majd holnap a többit még 3 oldal van.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
evike79

Icamica!

Van egy restanciám Feléd... :oops:
Nem tudom,hogy azóta utána jártál-e, de leírom, én hogy tudom, illetve, hogy az én esetemben mi a szitu.

Ha jól emlékszem, Te is veszélyeztetett terhes vagy. Erről ugye a katonai kórház kiállít egy leletet, amit te a csapatorvosnál leadsz, és ő kiír eü. szabira szülésig. Ezt a papírt meg leadod a személyügyeseteknek. Ezzel egyidőben a kórház megküldi a papírjaidat és hogy vesz. terhes vagy a FÜV-nek. Ők az illetékesek, hogy valóban veszélyeztetettségel ki legyél írva eü. szabira. Igazából ezzel neked különösebb dolgod nincs, mert mindent a személyügyezed intéz eztán. A Tb-sek felé, meg a parancsjavaslatiba is így kerül bele. Ez esetben a 100%-os fizudat kapod szülésig, és csak azután fogod megkezdeni a szülési szabidat. Majd a szülési szabi lejárta előtt kb. 1/2 1- 2 hónappal előbb bemész és nyilatkozol arról, hogy mi a terved: visszamész-e dolgozni, vagy megkezded a GYED-et...

Hivatásosoknál ez így van, de szerintem nálatok szerződéseseknél sincs másképp.
Aztán járj utána, hogy szerződéseskén jár-e neked egyszeri parancsnoki segély / családtámogatás (ha a párod is katona és ő hivatásos, akkor ő biztos megigényelheti.) Mondjuk ez pk.i elbírálástól és kerettől függ.

Ti ruhakönyvet vagy mosatási pénzt kaptok? Mert ha könyvet, akkor azt is kérheted, hogy a fel nem használtakat fizessék ki.

De ezek már annyira speckósok, hogy nézd meg mi vonatkozik rátok. Elvileg a személyügyesteknek ezt tudnia kéne vagy a log. beosztottnak aki intézi az ilyen ügyeket.
Meg nézd meg a Hjt.-t, abból is sok mindent kileshetsz.

Remélem tudtam segíteni Neked! :wink:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Én is csak gyorsan...

Gesztenye!

Nagyon jó lett a szoba! (Nekünk is ilyen ajtóink vannak. :) )

Jól látom, hogy a kiságy, az ajtó és ablak között van? Mert az a leghuzatosabb rész, és nem biztos, hogy megfelelő hely. Kiságyat nem jó huzatba (ajtó és abalak közé tenni), ablak alá és fűtótest mellé. Ezekre érdeme odafigyelni, mert nem fogod tudni, miért nem akar az ágyban aludni majd.

Sziszike!

Beni még köhög, de már nem olyan vészes. Az orra is tisztul, de még kell neki pár nap.

Én viszoonylag jól vahyok, bár most elkezdett fjni a fejem. ÉS a szám másik szélén is kijött egy herpesz. :evil: Azt hiszem több vitaminra lesz szükségem. Talán mostana merült ki a szervezetem. Vagy a Beitől elkapott betegség nem tett jót.

Lili!

Még nem is írtam, hogy nagyon jó lett a szoba!
És a babkocsi is tetszik.

Bogi!

Holnap derül ki, hogy fizet-e a biztosító. Mármint hogy a javítást fizeti-e vagy gazadási totálkáros lesz. Csak azután gondolkodunk rajta, hogyan tovább.
Vendég

Jó reggelt!

Gratula a szép szobákhoz mindenkinek!!

Cat, sajnálom az autót, remélem a biztosító fizet....

Gátmetszés..nekem mind a kettőnél volt, nem volt az első hét után különösebben semmi bajom vele....most se foglalkozom ezzel a kérdéssel, ha lesz, lesz....( legföljebb meg tudom kérni a dokit, hogy kicsit szűkebbre húzza a dolgokat... :wink: :lol: had örüljön apa.. :oops: )

Újaknak üdv....

Az előbb olvastam, hogy a márciusiaknál megvan a második anyuka.....Egyből kettes ikrek születtek, de egy hónappal előbb......sajnos a rossz hír, hogy hármas ikrek voltak.......nem tudom mi történt, nagyon sajnálom.. :cry:

Remélem itt azért nem lesznek ilyen dolgok és senki nem szül egy hónappal előbb.....

Kép

Kép
tasin

tasin:

a kis Doroti nem fejlődött rendesen,nem kapott elég tápanyagot.
a 28. hétre születtek,ahhoz képest a másik kislány és a kisfiú is szép súllyaj bújtak ki.pedig pont most engedték haza az anyukát pár napra :( :( :(
pedig nagyon bíztam benne hogy csak az orvosok mérik rosszul a kilányt............nagyon sajnálom én is.

gátmetszés:

szeretném elkerülni ha lehet de ha vágni kell akkor vágni kell.ezt már a dokival is beszéltük.nem ragaszkodik hozzá de ha úgy látja jónak akkor nem kérdez.én is azt halottam eddig mindenkitől hogy max első nap volt rossz utánna semmivel nem rosszabb mint ha nem lett volna.és ha a indokolt akkor jobban járunk vele.

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt!

Jaj csajok én tegnap este olvastam , hogy mi történt a márciusi babásoknál és annyira fájt amit olvastam.Egész este ezen gondolkodtam. :cry: :cry: :cry: :cry:
De legalább a másik 2 kisbaba életben van és jól van.

Én március 15ig megcsinálok mindent a mosástól elkezdve a takarításig és utána csak pihi.Meg akkora hassal bizti nem lenne nagyon kedvem vasalgatni.

Kép

Kép
gabka7926

Ettike!
Visszaolvastam, tényleg nagyon picike volt, fél kiló körüli ugye??
De 28. hétnél nem voltak idősebbek?
Márcsak azért, hogy a márciusiak között volt..

Kép

Kép
tasin

Tasin:májusra voltak kiírva azt hiszem!

Kép

Kép
gabka7926

igen májusra voltak kiírva de március valamikorra tervezték a császit.azért írt oda.

Kép
Kép
ettike

Olyan sokan írtátok a Penaten krémet, hogy gondoltam én is megpróbálok beszerezni egyet....
Beütöttem a netre, hogy hátha lehet valahol itthon is kapni..
és ezt adta ki....szerintetek a mostani krémekben már nincsenek ilyen összetevők?? :shock:

https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=031105

http://tudatosvasarlo.hu/cikkek/961

Kép

Kép
tasin

Sziasztok Lányok!

Köszi a szobagratulációkat!

Gabka!
Apa dagadt a büszkeségtől, amikor átadtam neki az üzeneted. Természetesen, most már csak legyint egyet, hogy á, nem is volt olyan nehéz összerakni a bútorokat... :)

Cat!
Igazából az a fal a legideálisabb a szobában a kiságynak, mert onnan könnyen rálátok majd a mi szobánkból nyitott ajtónál. A kiságyhoz közeli ablakot nem nyitogatjuk majd (van még kettő a szobában ezen kívül), a szigetelés meg nagyon jó.

Sziszike!
Szívemből szóltál gátmetszés témában. Én is így állok hozzá.

Elfelejtettem, hogy szombaton nem csak Lucának, ha nem magunknak is vásároltunk: egy-egy gyógypárnát vettünk oldalfekvéshez. Már két éjszaka használtuk, és tényleg nagyon jó! Semmiféle vállzsibbadásom nem volt. Ami továbbra is zavar még az oldalfekvésben, hogy a csípőm vonalában zsibbadok épp a használt oldalon. Ezért állandóan forognom kell.

Kép
gesztenye74

sziasztok Lányok!

Most már sikerült visszaolvasni, jó sokat termeltetek megint a hétvégén! :D

Babafotók: Tündériek!!! Pedig még mindig milyen picik! :D és hogy pózolnak a kismanók :D :D

Babaszobák: A rózsaszin nagyon szép!!!! Majd ha bent lesznek a kisbútorok akkor is tegyetek fel egy 'márcsakababahiányzik' képet! :D Gesztenye nagyon aranyos a Luca-szobátok! A szekrények tök jól néznek ki! Jó nagy szobája lesz Lucának! és szép napos is! Bár most olvasom, hogy nem tanácsos a kiságyat az ajtó-ablak közé tenni :? meg radiátor mellé....nekünk meg pont ott lesz. Én is igy látok rá jobban a mi szobánkból, meg azon a falon férne el jobban. de hátha még rendezkedünk addig, és át lehet majd tenni. Az ajtón is tök jók a betűk! :D :D

Gabka mi is a minimanóban vettük a betűket, apa választotta ki, mire én a pénztárhoz értem, és olyan kis büszke, hogy valami az ő döntése volt! :lol: De mi is láttunk a brendonban is.

Üdv az újaknak is és további jó babavárást!

Cat nagyon sajnálom a szerencsétlenséget! Az azért mégis jó, hogy párodnak nem lett baja!!! Olyan erős vagy, hogy igy tudod viselni a problémákat, mert ismerve magam, én már tök ideg lennék. Azért remélem a biztositó az előnyösebb döntést hozza! És örülök, hogy legalább a hétvégén jól éreztétek magatokat! Rátok fért ezek után!

Kikocska te csudajó háziasszony/anyuka vagy!! Sütsz/főzöl, gyereklelket ápolsz, bulit tartasz, varrsz, és még babát is vársz!!! :shock: :shock: ha lenne valami verseny, téged be kellene nevezni! :D Remélem az ilyenbe bele lehet majd jönni, mert nekem még egy gyerkőccel is nehéz elképzelni, hogy hogy fognak majd a napok átalakulni, és takaritás, főzés meg ilyenek hogy lesznek megoldhatók :?

Gátmetszés: én majd kenegetek, bár a dokim eléggé szkeptikus fajta, mint irtam, ő mondta, hogy lehet próbálkozni, de első babánál általában kelleni fog. én majd rábizom magam, nem akarok előre eltervezni valamit, és utána csalódok, meg ő jobban ért hozzá, több ilyet látott, úgyhogy én is úgy vagyok vele, mint Tasin, hogy legfeljebb majd 'szűkebbre húz' utána, és megint olyan leszek apának mint egy tinilány :lol: meg ugye intimtorna és arra is azt mondják segit.

Tegnap 178 valamennyi volt a vérnyomásom, ma voltam reggel a laborban, levették a vért, vizeletet meg mért vérnyomást is, ami most pont jó volt, de mondta, hogy ez már nagyon magas, és mindenképp mondjam a dokinak és védőnőnek.

És köszi a szobadicséreteket is, csak alakul az is, bár Tisa szerintem szinte ti vagytok majdnem teljesen készen! Az én csomagom sehogyse áll, jó nektek, hogy már igy megvan minden! És gratulálok a hétvégétekhez! :D

Ettike, Koli nagyon sok boldogságot utólag! Ettike a barátnőd miatt próbálj meg nem idegeskedni. Sajnos vannak ilyenek :roll:

Hű annyit irtatok, hogy több nem jut az eszembe! :lol:

egyébként Szegeden azért csak tudtam intézkedni:
a rendőrségen majd 1órát voltam bent, felvették az eltűnést, és azonnal ki is adták a körözést, egy nyomozó meg majd szépen utánajár a dolgoknak, felhivja nagymamámékat, a családot is megkeresik, akikkel utoljára volt, és hátha mennek valamire.

és az is kiderült, hogy tatáék azért akarják eladni az ő szegedi lakásukat, hogy az új amit vesznek, az vagy az én nevemre, vagy Lucáéra kerüljön, és igy nem lesz örökség tárgya. mondtam nekik, hogy ajándékozási szerződés vagy ilyesmi, de nem tudjuk, hogy megtámadható-e az, vagy mi a legjobb megoldás. Ők azt akarják, hogy a nevükön semmi ne legyen.

Igy felmerült még egy kérdés, hogy ugye most már élettárs is kaphat 50-50%ot a szétváláskor. Apának mondtam a házassági szerződést, amit ő aláir, de hülyeségnek tartja, hogy ennyire nem bizom benne, és ne emlitsem a családjának, mert ez olyan csúnya dolog... :roll: :roll: még én vagyok a bunkó...hát legyek, de az biztos, hogy amiért az én nagyimék vért izzadtak, ne menjen máshoz. szóval élettárssal is lehet ilyen 'szerződést' irni, hogy kinek milyen tulajdona volt?? vagy ez másfajta? hogy erre ő nem tarthat majd igényt? vagy menjen a Luca nevére?

Tudtok ezekre valami okosat mondani??

na jó sokat irtam megint.. tuti új oldal kezdődik

Kép
tünemény

Sziasztok!

Sikerült kicsit olvasgatni, nem semmi, hogy sokatok mennyi mindennel készen van már.

Én a kórházi csomagot pakolgatom össze szép lassan, de a babarucik mosása és vasalása még hátra van.
A babaszoba majdnem teljesen kész, már csak a dekorációkat várom, innen rendeltük, szerintem olyan aranyosak vannak:
www.mesedekor.hu

Na, megyek feküdni, mindenkinek jó készülődést és vigyázzatok a Babókra :)

Kép

Kép
sildi83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: