A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Mi a valentin napot nem szoktuk ünnepelni, csak annyi hogy apa küld nekem egy képeslapot neten, meg én is neki. És max veszek neki egy ferrerot, meg raffaelot.

Nálunk apa még mindig nem igazán döntött nevet illetően, illetve most is azt mondja hogy neki a Boglárka az ami jobban tetszik. Meg még a Dominika is. De a Boglárka jobban. Boglárka Nóra, vagy Dominika Nóra.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi:Koszonom :wink: !
A Boglarka nagyon szep nev....ha nem lenne ennyire hosszu es bonyolult a vezeteknevunk...mar regen ez lenne a kiszemelt!

Boo:Mi neten kersztul inteztuk,en otthon,a parom itt....
Nagyjabol kineztunk par kepet,hogy milyen is az ami tetszik...en nem szeretem az aranyat,marmint a sarga szint..a tul csicsasat sem....es aztan a parom egy ekszeresszel megcsinaltatta azt,ami szerinte jo lesz.Feherarany,mattitott,nem szabalyos szelessegu,hanem van benne iv..az enyemben meg egy kis brillecske.Pont olyan,amilyet szerettem volna...Nem hivalkodo,es nem feltetlenul latszik rajta hogy az az a gyuru!

Kaja nem tobb mint egyebkent...csak most kivanom az edeset :oops: Szoval lecsuszik egy kis muzliszelet,csoki(sosem voltam csokis)a kaja melle,utan....
Es ma palacsintara vagyom!

Kép
Kép
ancsurti

ancsunti nekünk szerencsére rövid a vezeték név Liegl csak nehéz kimondani, meg talán mintha a Boglárka egy kicsit kemény lenne a Liegl névhez, de sokan mondják hogy nem. Liegl Boglárka Nóra Liegl Dominika Nóra. Érdekes a fiú névvel valahogy nem bajlódtunk ennyit. Abban rögtön megegyzetünk

Kép

gabi1

Pfff...Mekkora sz@r ez a nap :evil: :evil: :evil: !

Boo!

Mi elmentünk egy ismerős ékszerészhez, és ő kezünkba nyomott kb. 3 nagy katalógust. Külön-külön végignéztük, és választottunk. Mondjuk nem volt nehéz, mert ugyanaz tetszett mindkettőnknek.

Gabi!

Nekem a Dominika sose tetszett :roll: , szóval a Bogira szavazok :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Mi a baj?? :roll: :roll:

Bogi...kedves nev :wink: !Szavazok!!!!!Erre!!!

Kép
Kép
ancsurti

Hopp....egy Valentin napi tiramisu most keredzkedik befeleeeeee :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(nem nyers tojasbol....)

Apanak estere madartejet csinalok....ma megsem palacsinta lesz!

Kép
Kép
ancsurti

:D elmúlt :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!Na jol van akkor... :wink: legalabb gyorsan tul vagy rajta...!

Kép
Kép
ancsurti

Szia, Babanet! :)

Pár perccel múlt fél hét.
Most jövök, mert nem tudom, hogy napközben mennyire lesz rá időm. Egésznap ketten leszünk együtt Manóval és nem tudom, hogy fogok tudni jönni. (Ebben mondjuk önmagában semmi rendkívűli nincs, hiszen ez hétköznap is így van. Csak az teszi széppé a dolgot, hogy Apa most ment el dolgozni és ki tudja, mikor kerül elő. Lehet-hogy már délután. lehet, hogy csak hajnalban... :evil: :( :( :( :( :( :( ))
Tegnap főzni kellett volna, de nem jött össze, úgyhogy ma mindenképpen muszáj bepótolnom. Ki tudja, mikor jön haza, nekünk sincs friss kajánk és bár holnap még tuti nem döfnek le az amnio-s tűvel, már csak azért is meg kell csinálnom, mert nem tudom, meddig ugrálhatok. Mindenképpen főzni kell, ennyi a lényeg. (Jó semmi komoly, csak egy palócleves. Az más kérdés, hogy még csak egyszer csináltam és nem lett az igazi... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

Egész biztosan kikukucskálok majd napközben, de nem valószínű, hogy hosszú esszéket fogok tudni írni... (Most is sietek, mert kb. 8 körül fog Manó felkelni és addig még lenne 1 órám pihenni, amit az Okos Kismamák Könyve erősen ajánlatosnak tart. :roll: :roll: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Akkor és annyit egyél, amikor és amennyi jól esik. Nem véletlenül kívánja a szervezeted. A jajjhánykilótnyomokéshogyfogezlemennivel nem most kell foglalkozni. (Ez persze nem azt jelenti, hogy edd meg az egész hűtőt. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Hidd el nekem, hogy a szoptatás alatt lemegy, 6-9 hónapon belül. (Nekem még többet is sikerült visszafogynom. Igaz, abban már egy kis segítség is volt... :roll: :oops: :oops: :oops: )
Mostanában csak egyszer vagyok éhes: egész nap. :shock: :x :x :roll: :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: Én amúgy is össze-vissza eszem általában ( :oops: :oops: :oops: ), de most nem ritka, hogy este tizenegykor zsíros kenyeret kell ennem, mert úgy érzem behalok, annyira éhes vagyok. Akármennyit, akármit eszem napközben, ez van. És még mindig nem jött vissza az a 2 kiló, amivel csökkent a súlyom.
Épp elég kompromisszumot kell még majd kötnöd a terhesség második felében! Élvezd ki, hogy babát vársz és ne felejtsd el, hogy minden egyes porcikáját tőled kapja. Ha sanyargatni akarod magad, azt halaszd akkora, amikorra befejezted a szoptatást. Ne ő szenvedje meg a dolgot.
Röviden: egyél, ne foglalkozz mással. :wink: 8) 8) 8)

Ha jól esik, akkor nyugodtan aludj hason. A baba úgyis mindig kiharcolja, hogy az legyen, amit ő akar. :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyűrű választás nálunk következő képpen nézett ki: elmentünk a boltba és szétnéztünk. Nem volt nehéz dolgunk, mivel hasonló az ízlésünk és könnyen tudtunk választani. Ennyi. 8) 8) 8) :lol: :lol:
Jó, hogy csináltattátok a gyűrűdet és a te ízlésedet tükrözi, de azért csak létezik még olyan, amit szívesen viselnél... Nem kell túlbonyolítani ezt sem. Első lépésként talán vele beszélj. :wink:
(És az mit jelent, hogy ez lesz az egyetlen költség. Bikiniben fogsz esküdni, ohne ruha??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: )

Ezek volnánk mink:

Kép

Az enyémben van egy kis cirkónia kő. Választhattunk volna brillet is, de az 30 rugó lett volna és akkor azt picit túlzásnak tarottam (pedig Apa benne lett volna, holott ő a "spórolósabb". Őszintén szólva, néha nem bánnám... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De mindig megvigasztalom magam, hogy olyan pici a kő, hogy úgy sem látszik a különbség. :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
Kép
200907?

agmano! :)

Akkor ti nem mellettünk laktok... Hol lehet hóembert építeni? (gabi1, figyelem! :wink: )

gabi83! :)

Jó, hogy minden rendben veletek és éljen a trónörökös! :wink:
"felvette a "hagyjatok már" pozíciót, két kis kezecskéjét az arca elé tette. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pagika! :)

Pihenj sokat, hogy továbbra is minden rendben legyen, de azért gyere minnél sűrűbben. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Neked most jó, hogy ennyire figyelnek(?) rád kint, nincs részed ebben az AFP-s hülyeségben. (Az imént említette pagika, hogy neki sokszor van mindenféle vizsgálat. Mi lenne, ha te várnál három babát? Akkor is ilyen lazák lennének...? :roll: )

Tetszik a babakocsi. Olyannyira, hogy első körben észre sem vettem, hogy nincs ki mind a 4 kereke ( :lol: :lol: :lol: :lol: ), pedig azok általában nem tetszenek. :roll: :oops:

És valahogy mintha úgy megasszonyosodtál volna... Vagy csak én látom úgy? :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A keresztneveket illetően szerintem annyira azért nem vagytok nehéz helyzetben: ilyen vezetéknévhez mindegy mit választotok. Úgysem jutnak tovább rajta... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

Őszintén szólva én eddig és most sem értettem nagyon, hogy miért olyan marha fontos, hogy át lehessen fordítani a tolókart. :oops: :?
Részemről ez inkább a divathóbort kategóriába esik. (Aztán persze kiderülhet, hogy ez igenis tényleg olyan szempont, amivel komolyan kell számolni)
Az én tapasztalatom szerint egy gyerek eleinte csak 2 dolgot csinál a kocsiban: alszik és nézelődik. Nálunk az első 2-3 sarok alatt be bírt következni ( :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: ), de ha a másodikra került sor, akkor is jól elvolt, egyáltalán nem hiányzott neki, hogy engem lásson. (Mondjuk ezt megértem. Nekem sem hiányzik... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Egyetlen dolog miatt mondanám azt esetleg, hogy praktikus: ha fúj a szél. Csakhogy általában nem kilométereken át tolja egyenesen az ember a kocsit, hanem megy jobbra-balra, így hol innen, hol onnan fújja. (Pláne nem annyira fontos, ha inkább autóval történik a közlekedés)
Szóval, nálam egyáltalán nem játszott szerepet. Részemről inkább sokkal fontosabbnak tartom, hogy több fokozatban lehessen dönteni az ülőrészét, majdnem egészen vízszintesig. És az sem árt, ha a lábrészét is külön lehet állítani. De ez tényleg döntően attól függ, hogy mire, hol és mennyi szeretné használni az ember.

Van, aki azt monjda, hogy vita után édes a békülés... :oops: :oops: :oops: Nálatok is? :roll: :wink: :lol: :lol:

gabi1! :)

Kösz, hogy ilyen tök jól leírtad ezt a méhszáj jelölős dolgot! :D

Miért nem néztek olyan neveket, amik magánhangzóval kezdődnek? Egy Anna, Helga, Ivett sokkal könnyebben kimondható, mint egy Réka. (Most csak mondtam valamiket) Az hagyján, hogy mássalhangzóra végződik a nevetek, de rögtön kettőre, amit amúgy sem könnyű kiejteni. Egy Sára vagy egy Viktória is egész jól ejthető. (Egyáltalán van valamilyen konkrét szempontotok vagy csak a hangzását nézitek?)

Kép
Kép
200907?

Pár perccel múlt nyolc. Manó még nem ébredt fel. Megyek és megpróbálok visszasunnyogni a paplan alá, hátha... :wink:

Kép
Kép
200907?

Babakocsi vásárlás előtt elolvastam ezt a cikket, ezért döntöttem a mózeskosár mellett. Én semmi képpen nem hagynám el.

http://www.babakocsi.net/milyenamegfelelobabakocsi

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Már tele van a bugyim evvel a sok hóval. Pécsen lakunk, de állítólag tőlünk 50 km-re sem volt semmi. Pécs, a mediterán hangulatok városa.... Tegnap reggelre volt vagy 10 cm, du-ra kicsit olvadt, estére ez lefagyott és újabb 5-6 cm jött rá. Sajnos nem lehet hóembert építeni, mert nem tapad, de azért motorozni benne kiváló - ráadásul ahhoz felnőtt sem kell, úgyhogy hurrá, mehetek vasalni :? . Tegnap eltörtek egy műanyag lapátot a nagy lapátolásban- ilyenek a fiúk.

07, miért is lesz nálad tutira amnió? Kicsit lemaradtam :oops: . Neked pedig fele lett az AFP-d az első terhességhez képest? Gratula a kislányhoz! A palóclevest nem lehet elszúrni kell bele elég só és babérlevél, ez a lényeg. Én volt, hogy csirkéből csináltam.

Ancsurti szép a kocsi!
Ha jó vétel volt, akkor nyilván meg kell venni, de én nem is tudom hová kapkodtok?! Első babánknál 6 hósan léptem be először bababoltba. Igaz ott kiderült, hogy a kocsi 2-3 hónap mire rendelésre megjön így "csak" a boltiból mertünk választani. 3 funkciós CAM-unk volt, szuper volt, de eladtam, amíg volt ára. 2 gyerek után teljesen újszerű és szép volt, mondjuk nem kajáltak benne a fiúk, mert egyszer úgy kapartam ki a kiflit az utcán Martinból. Csak a kerekeiről a recék koptak le.

Mózeskosár: általában fél éves korig férnek bele az átlag babák, úgyhogy mire jön a tél, már nem lesz aktuális. Fiúk decemberiek, így velük kihasználtuk, ha nem lesz 2 kg alatti Hármaska (Tomi?), akkor most nem veszünk.

Lányok, hiába írjátok, hogy nem jelent semmit az AFP, én is ezt mondanám másnak, de amikor a saját gyerekedről van szó mindenki komolyan veszi a fenyegetést, ráadásul az orvosok is komolyan veszik, nem csak legyintenek rá, ami még aggasztóbb.

Nekem mindig betöltött heteket írnak a kiskönyvbe, mert a szülés is a betöltött 40. hét 0. napján esedékes, mint ahogy azt Martin fiam produkálta :P .

Éva

KépKépKép
agmano

Orsi,

ha nincs mózes, csak olyat szabad venni, ami teljesen vízszintesig dönthető, de Norbi állandóan üvöltött a babakocsiban -is- így neki a mózes alját is meg kellett kicsit emelni, úgy érezte jól magát, kb. 175 fokban.

Éva
agmano

Sziasztok

Hát igazából az a helyzet, hogy mivel van már két lányom náluk elhasználtuk azokat a neveket amik tetszenek. Barbara Bettina, Réka Dóra. Volt még egy talonban az Alexandra Vivien, de az unokatesóm előbb lett terhes és ők is ezt a nevet választották, ezért aztán már nem akartam hogy én is ezt a nevet adjam neki.
A másik meg hogy sok olyan név van ami tetszik de valahogy nem jön a számra. Ilyen pl az Eszter, Dorottya, Anna. Valahogy úgy érzem hogy nem valók ezek a nevek a kicsihez.
AMi úgy igazán nekem tetszik az a Dominika, Boglárka, Nóra, Zoé. Ebből a Zoé kilőve mert apa azt mondta neki egyáltalán nem tetszik.
A Dominika és a Boglárka közül apának a Boglárka tetszik jobban.
Az Eszterrel meg az a bajom hogy ha becézik úgy nem tetszik hogy Eszti, pedig tuti sokan fogják úgy hívni.
Na jó nehéz eset vagyok. A fiú név az hamar megvolt ott rögtön tudtuk hogy Ádám lesz az elős név, apa még akarta a Viktort, de gyorsan lebeszéltem róla, így lett Ádám Tamás.
Aki sajnos angyalka lett ő Krisztián Zoltán lett volna.

Na szóval valószínű hogy Boglárka Nóra lesz, de majd a szülőszobán ha kibújik akkor meglátom hogy melyik jön jobban a számra, szerintem ez a legjobb megoldás.

Kép

gabi1

agmano nekem az előző terhességemnél 0,7 volt az AFP-m és senki egy szóval nem mondta hogy az rossz lenne, pedig az igen csak az alsó határ. Szerintem ez doki függő is hogy mennyire paráztatja a kismamát. uh-rendben volt, úgy hogy feleslegesen nem idegesített vele a dokim de még a védőnő sem.

Kép

gabi1

Kezd az agyamra menni a babakocsi vadászat :evil: ! Úgysem találok olyat, ami mindenben stimmel...Grrr :x ! Lehet egy időre napolom a témát :roll: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

ÖÖÖÖ....

DODI

frissítettem és mintha eltűnt illetve kicsrélődött volna az utólsó írásod :shock:
Vendég

Igen :D , gondoltam Bond talán már elolvasta, és annyira azért nem akartam ilyesmit nagy dobra verni :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Jól gndolod, már olvastam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De én nem láttam semmi kis, vagy nagydobra verni valót. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :wink:

Mi a baja a babakocsikkal? Akarsz róla beszélni? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jelentem, gyermekem kegyes volt velem szemben: 11-ig hagyott aludni. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
Mostanra már kajáltunk és játszottunk is egy kicsit. Itt az ideje, hogy összekapjuk magunkat, utána pedig kimegyek a kiccsönbe, és felteszem a levest - kuktában. (Kíváncsi vagyok :roll: :oops: :oops: )

agmano! :)

Azt tudom, hogy Pécsett laktok. Csak a városban vagy a hegyen?

Egyelőre nem biztos az amnio, de nagy valószínűséggel lesz, csakúgy mint szívultrahang. Természetesen a hülye AFP miatt. Határértéken belül van még, de alacsony az értéke. Én meg valék 34 éves.

gabi1! :)

Nem tudom vetted-e lapot, hogy hova kell menni szánkózni? :wink: :lol: :lol: :lol:

Tudod mit csináljatok a nevekkel? Nézzetek ki egy szimpatikus hónapot, amikor jó lenne ha tartaná és válasszatok az alapján. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Csöngess be a szomszédba, hogy nincs-e szüksége van valamire. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mi kell ahhoz, hogy nyugton maradj már végre!???????????

Ha Apa valóban Mr. Smith, akkor én tutira Mrs. Smith vagyok. Hidd el tudom, hogy mit csinál... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

van köztetek olyan, akinek kamasz gyereke van és most egy új kapcsolatból várja a babát?
ez mindenkinél ilyen komplikált, vagy csak az én életemet keseríti meg a helyzet??
néha már úgy érzem, egyikőjükkel sem akarok élni, elmegyek itthonról aztán utálják egymást nélkülem! :evil: :cry: :cry:
Vendég

Mi a baj?

Kép
Kép
200907?

(Hagymát pucolok, vágok a gép előtt, ha valaki nem látná... :oops: :shock: :shock: :shock: )

Véletlenül akad 2 viccem ( :oops: :oops: :oops: :oops: )

A rendőr felesége elküldi a férjét a boltba.
- Hozzál margarint és ha van tojás, akkor hozz tízet!
Hazajön a rendőr tíz margarinnal.
- Volt tojás!

- Mi a sajt-terrorszervezet neve?
- FETA.
- Hogy becézik Sajt Istvánt?
- Trappista.
- Mi a sajtok kötelező olvasmánya?
- A pálpusztai fiúk.
- Mi a sajt-varázslóiskola neve?
- Rokfort.
- Hogy hívják az égési sérüléseket szenvedett sajtot?
- Füstölt sajt.
- Hogy hívják a hazudós sajtot?
- Mesesajt.
- Ki a sajt-színésznő?
- Jane Fondü.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bementem a másik szobába, hogy becsukjam az ablakot. Mögöttem behajtódott az ajtó. Hallom, hogy Manó ezerrel csattog felém. Vártam egy kicsit és nagy lendülettel kitártam az ajtót. Manó meg pont akkor lökte volna be. Úgy bezúgott szegénykém a szobába, hogy még a földön is csúszott egy kicsit... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De meg se nyikkant. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

semmi új, csak teljesen elegem van az állandó feszültségből pofavágásokból beszólogatásokból ebből az egész hülye háborúból, egyik sem veszi észre hogy ezzel engem tesznek tönkre. Dalma épp közölte hogy nem biztos hogy nem fog "véletlenül rálépni a kicsire ha majd itt négykézlábol és hogy neki ugyan nem testvére egy idegen ember gyereke. Fegyelmeztni, rendreutasítani nem merem, most elmondom: Réka saját maga döntött úgy hogy nem akar tovább élni, és most igyekszem mindenben a Dalma kedvében járni nehogy neki is ilyesmi jusson eszébe. De apának is igyekszem kedvezni hiszen szeretem.
De már ebben az egészben kezdek felőrlődni :cry:
Vendég

Sziasztok Csajok!

Látom, minden az evés körül forog.) Nálam az a helyzet, hogy én mindig nagy evő voltam, kivéve amióta kismama vagyok. A vacsi néha egy natúr joghurt/banánpüré keverékből áll és nekem ez elég is. Mondjuk szerintem nem is híztam sokat, idáig a két babával összesen 4 kilót. (vagy lehet, hogy az sok?) :?

Dodi! Tudom, mit érzel babakocsi választás téren. Nekünk annyival nehezebb, hogy ikres babakocsit keresünk. (tökéleteset jó áron) :lol:

Sillia! Sajnálom a kialakult helyzetet. Nehéz lehet: Az én szüleim is elváltak, kamasz voltam, amikor anyu újra férjhez ment és eléggé genyó voltam az új férjével, pedig rendes volt velem. Utólag már szégyellem, de akkor 14 éves alig múltam. :oops: Szerintem megszületik majd a baba és imádni fogja. :wink: :roll:

Boo! Kérdezzétek meg egy -két ékszerüzletben az eladókat, mert szerintem lehet katalógus alapján, mégis saját elképzelés szerint átalakíttatni a gyűrűt. Biztos drágább, de akkor mégis egyedi, és a ti ízléseteket tükrözi.
nellike

Ancsurti!

Nagyon szép babakocsit vettetek és szerintem unisex! :wink: Drukkolok, hogy kislány legyen odabent! :)

Gabi! Én a Bogira szavazok, szerintem az nagyon édi név. Nálunk nem nagyon jöhetett szóba, mert egy közeli barátunk babája is Boglárka lett.

007! Végre sikerült kimászni a nyavajából? Ennek örülök.

Mi is rendesen parázunk, hogy el ne kapjuk valahol azt a fránya influenzát, úgyhogy tegnap elmaradt a szokásos Valentin napi vacsorázás is:( Viszont beugrottunk egy kis cukrászdába, ahol meg az egy szelet sütit alig tudtam lenyomni:) Én meg nem kívánom az édességet, pedig a gyerekek szeretik, ezt érzem utána. :roll:
nellike

nellike! :)

Te is bátran egyél, ahogy csak jól esik. :wink: Lassan félidős vagy, 2 babát vársz, szerintem teljesen jó az a 4 kiló. 8)

Nálatok tényleg szép kihívás babakocsit találni. De vigasztalásul szolgáljon: pagikáéknak még nehezebb lesz a 3 babával. :wink: :?

Nyavalya elleni védekezés egyik formájának jó, hogy kerülitek a zsufi helyeket, de méginkább a vitaminokra, öltözködésre és a pihenésre(!) szánjatok több minnél energiát. :wink:

sillia! :)

Nem mondok újat és te is tudod: ennek a harcnak semmi köze hozzád. Ez kettejük csatája, ahol te vagy az ürügy. Alighanem mindkettejük változtatni kéne a másikhoz való hozzáállásán, de -bocs a véleményemért- itt a párodnak kéne talán még jobban megerőltetni magát...
Kedvenc Főnököm anno olyan volt, hogy leb@szott minket rendesen, ha mi voltunk a hunyók, fölfelé viszont domborított ezerrel: védett minket ahol tudod, kiállt értünk. De ugyanakkor ami felülről jött az továbbadta felénk is. Tehát mindkét oldalra egyaránt játszott.
Nem tudom, nálatok hogyan zajlanak ezek a dolgok. Próbáld meg, hogy te tolmácsolsz kettejük között: elmondod nekik mi bajuk a másikkal, mit szeretnének egymásótl és fordítva. Ha most is ez megy, akkor viccen kívűl próbáld meg, hogy bevágod magad mögött az ajtót és elmész egy kis időre. (Nem két órára, hanem mondjuk egy hétvégére valakihez)

Kép
Kép
200907?

Sillia!

Átérzem a hangulatodat :cry: :cry: :cry: ! Biztosan van valami a levegőben... :evil: ! Múljon már el!!!!!
Én mondjuk sosem elleneztem, hogy anyunak új férje legyen, mert úgy voltam vele, hogy az nekem is csak jobb, ha boldoggá teszi valaki! Viszont a bátyám nehezebb eset, ő érzékenyebb... Anyunak a mai napig "csak" pasija van, akivel effektív randizgatnak már évek óta, de nem költöznek össze. Anyu azt mondja neki ez így a legjobb, de sztem a tesóm miatt... :roll: . Hidd el, a te lányod is rá fog jönni, ha idősebb lesz, milyen butaság, amit csinál! Sőt ha ő is szerelmes lesz, egyből meg fog érteni! Attól pedig ne tarts, hogy ártana a babának, mert tuti, hogy nem fog, csak téged akar bántani, hogy rosszul érezd magad! Egyszerűen, mert kamasz. Nekem nemrég volt, még emlékszem :roll: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

007

teljesen igazad van én is azt érzem hogy apának lehetne több esze felnőtt férfi létére. tárgyalni már próbáltam, minden eredmény nélkül.
már gondoltam rá hogy egyszerűen itthagyom őket, de mint írtam, páni félelem van bennem, hogy a maradék gyermekem is valami őrültséget csinál elkeseredésében.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:36-kor.
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
tabati

Dodi!
Köszönöm szépen, hogy megkérdezted. Ahogy közeledik a hétfői uh, egyre többet gondolok rá, de most megnyugatattál:)

Boo!
Ha hiszed, ha nem, mi Pesten a WestEndben találtunk rá a környék legolcsóbb gyűrűsére. Az alsó szinten a kajáldák felé, középen, azt hiszem Schmidt a neve, rengeteg, több katalógusnyi gyűrűjük van készen is, de ha épp nincs a méretetekben 2-3 hét alatt megcsinálják és még variálhattok is rajta. Mi is pl. kő nélkül kértük az enyémet és megfordítottuk az egyik gyűrűn a sárga és a fehér aranyat. Tehát a kettő pepitája lett egymásnak. Rengeteg helyen voltunk, de itt a legolcsóbb és itt van a legnagyobb választék. Szóval ha jártok arra, megéri megnézni.

Most megyek meccset nézni:)

Kép
gumilany

gumilany! :)

Szerintem te a Schmuck ékszerszalonra gondolsz. Mi is ott csináltattuk a gyűrűket. De ugyanők vannak a Mammutban is, meg még azon kívűl is van pár boltjuk (feltételezem, hogy az árak egyformák).

tabati! :)

Nem is láttam még ilyen rucit, aminek nincs alja. :shock: Az áthajtogatós bodyt nagyon imádtam!!! A hagyományos sem bonyolult, de ezzel még jobban lehet öltöztetni. Nagyon klassz cuccok! :wink:

sillia! :)

Privi! :wink:

Kép
Kép
200907?

Nem tudom feltűnt-e valakinek, de nincs meg az Iwiw-en a "klubunk". :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?:

De ami még ennél is fontosabb: Apa már kb. 1 órája itthon van. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Most szundizik. Azt mondta, majd együtt befejezzük a levest. A kuktát már lelőttem, most várunk. Neki kikapcsolódás, ha főzhet. :wink:

Kép
Kép
200907?

007!

Melyik klub-ra gondolsz? Nálam mind a kettő fent van.
Vendég

Sziasztok!

Pénteken volt nálunk kismama foglalkozás,ajánlottak pár jó könyvet is.Ki is vettem a könyvtárból kettőt,aki szeret olvasni,és/vagy szereti az érdekességeket annak ajánlom a Lelki köldökzsinór c. könyvet.
Az ikerterhességekről is sok érdekesség szerepel benne!

Mostanában nem sok kedvem volt olvasgatni,de ez nagyon érdekes!

A napokban nagyon gyakran érzem a baba mozgását,nem tudom ti h vagytok vele,de legszívesebben sokszor csak feküdnék,és figyelném... :)
Jaj és ma h jártam:hangos dörgésre keltem:KORGOTT A GYOMROM!!!:)
Látom mindenkinél beindult a vásárlás,nem is lehet kibírni,olyan arik a baba ruhák.Amíg nem tudtuk a nemét naponta hívogattak a rokonok h fiú lesz-e v lány,mert ők már úgy vásárolnának!
Isten tartsa meg jó szokásukban!:) :)

:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Nem direkt a helypazarlás...valamiért a végére pakolta a hangulatjeleket. :oops:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!
Dél körül írtam nektek, de elszállt az éterben, és annyira magam alatt voltam egész nap, hogy nem bírtam újra nekiállni.
Csak apróságok a mai napomból:
Az én lányom 6-kor kelt, holott hétközben 1/4 7-kor mindig úgy kell kiráncigálni az ágyból, és amióta "nem emelhetek", azóta katasztrófális a helyzet. Egy harisnyanadrág felhúzása kb 8-10 percet vesz igénybe (meg anya összes idegszálát!)
Utána 1 teljes óra bömbölés: miért ment el az apa... mikor telefonál...

Szóval kicsit kiríttam a szemeim.
Megcsináltam 4 adóbevallást, megettem egy csomó krumplipürét, úgyhogy most lenyugodtam kissé....

Kép
Kép]
hendegabi

Csibe: én is küldöm az adatokat priviben, ha sikerül. :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

conversano! :)

A Júliusi babavárok 2009-re gondolok. Nem lenni ilyen. :shock: Előbb-utóbb csak előkerül... :roll:

hendegabi! :)

Tényleg elég sz@r napod lehetett, ha az adóbevallás készítés nyugtat meg. :shock: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Vonalzómon nem látszik, - 3 nem akart elférni - a harmadik babót mi is júliusra várjuk, 07.09. a valószínű időpont.

Tabati,
Jó ismerőssel is találkozni :D Gratuláció!

Kép KépKép
lorca

007! :)

Sztem nyári babavárók 2009 lett belőle.
Vendég

Üdv Lorca :)
Vendég

(A rohadt életbe! 3 szóval a vége előtt elszállt a gép... :evil: :evil: :evil: :evil: Most kezdhetem újra. :evil: :evil: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Anyocak!!!

200907?:Rendes egy Manocskad van...vasarnapi pihike :wink: !Lehet kaszkadornek keszul?(ajton becsuszas... :shock: )
Asszonyosodom rendesen,a gyerek mar gyomorbol no :shock: :shock: :shock: !!!

Agmano:Teljesen megertem a houtalatot :wink: !Szerencsere itt eltunt most,pedig 3 honapig csak azt lattam :shock: :evil: !Ezt egyedul a gyerekek elvezik...
Persze tudom hogy nem egyszeru nyugodtnak lenni ha az ember rossz adatokat hall sajat gyermekevel kapcsolatban....de ugy szeretnem ha nem kene vegig aggodnod az elkovetkezendo idoszakot....kivanok jobb hireket!
Babakocsi ugyben muszaj volt lepnunk,mert ez a legnagyobb kiadasunk...es mivel nincsen biztositasom idekint(egyebb problemak miatt)es sajnos nagyon ugy tunik nem is lesz...nekunk a szules kozeledtevel rengeteg penzt kell osszeszedni...Jobbnak lattuk tulleni ezen,es olcsobb nem is lesz a kocsi,ez jo vetel volt.A tobbi aprosagot megoldjuk,de a korhaz az egy vagyon lesz :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: !

Dodi:Nyugi...meg lesz az!Azt hittem ennel bonyolultabb a dolog,mignem rajottem azokra a dolgokra,hogy tenyleg mi a fontos.Sok tanacsot kaptam,abbol kiszurtem a nekunk megfelelot,osszevetve az igennyel...Ha kocsitok van,nem szukseges a mozes...nem is kell sokaig...nekunk lesz meg kendonk is melle...beferjen a csomagtartoba!!!...terep szempont...a kar tenyleg nem fontos,ha allithato az ules iranya a vazon...kerek meret...suly...!
Szoval nyugi,van meg ido,aludj ra parat siman :wink: !

Boo:Basszus!Nekem is igy fajt a betegsegem alatt!Majdnem kiugrott a szemem..csak fekudni(aludni)birtam!
Mertmegkenenyugodnikicsit!!!!Huzd ki a zabszemet a seggedbol!!!!
Hat elegge edesszaju lettem az elmult napokban :oops: :shock: !Nem tudom mi lesz igy....Nalam nem egsznap van ez,de mindennap kell most egy kis ez-az...

Sillia:Nagyon nem egyszeru a helyzeted!Sajnalom...magambol kiindulva nem egyszeruek a kamaszok...de valoszinu direkt az ellenkezojet csinalja a lanyod,mint amit igazan szeretne...es az elozmenyek miatt nem is csodalkozom hogy felsz!Tenyleg kicsit a parodnak kene okosabbnak lennie,de sok felnott nem tur ellentmondast egy kamasszal szemben..pedig...jobb lenne!
Nehez ez a ket tuz kozotti let.Az biztos hogy evvel nem er el senki semmit...csak elezodik a helyzet.Hat okosat nem tudok mondani...

Nellike:Nagyon ugyes vagy a +4 kiloval!Az nem is sok!
Itt nagyon jo ikres kocsik vannak...szuper aron!Meg olcsobbak mint a szimplak...

Czigka:Koszi a drukkot :wink: !

Tabati:Olyan szuper rucikat vettel!!!Az a halozsak,aminek nincsen alja..na az olyan itt nagy slager!Annyira tetszik!Es a mintak...hat imadom az ilyeneket!A sunis a legkiralyabb!!!!

Timi :wink: :Ezt a konyvet rendeltem meg apostol a napokban!!!Mar nagyon varom hogy itt legyen :wink: :wink: :wink: !A masik A baba valszol.
Varom mar a mozgolodast!Talan tegnap este mintha valami.....
Aztan majd eljon az ido amikor nem eppen kedvunkre valo a nagy vihanc a pocakban...
Kaptam egy jo kis konyvet kolcsonbe...babaszoba berendezes,dekoracio...bekakilnal ha latnad :wink: !

Hendegabi:Lelegezz melyeket!!Tenyleg van valami a levegoben otthon...remelem a siras segitett!Aztan most mar csak mosolyogj!!!

Ma nagyon jo dolgom van :lol: :lol: :lol: !Apa mosogatott,most eppen porszivozik...nekem csak foznom kell,es nektek irogatni :wink: !

Es akkor egy asszonyos :lol: :lol: :lol: foto tegnaprol!Rendesen kerekedik :shock: !
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Szóval, arról akartam írni, hogy megnéztem az orsi777 által belinklet oldalt. Háááát, nem tudom... (Babakocsi ügyben telehócipős kismamák inkább lapozzanak most. :roll: )

Az tény, hogy én sem sűrűn találkoztam olyan oldalakkal, amik a babakocsit egészségügyi szempontból közelítik meg. De szerintem ez az oldal kicsit túl van parázva. :oops: :oops: :oops:
A legszebb ez volt: "Azután vannak a “csak majdnem teljesen” hátra-dönthető, majdnem vízszintbe állítható, de alapvetően ülőkocsik. Ezeknél mindíg marad egy kicsi szögeltérés a - háttámasz és az ülőfelület találkozásánál, ami eltér a vízszintestől, ez nem optimális a baba hátának. Minden esetben ezt külön meg kell vizsgálni, mert a baba ebben 4-6 hónapig fog délelőttönként, s délután pár órát pihenni! És kell hogy hasra is tudjon fordulni."
Való igaz, hogy a babakocsik jelentős részét csak majdnem vízszintesig dönthető. Ez 150 fokot jelent. Tehát mindössze 30 hiányzik a 180 fokhoz. Egy átlagos újszülött ötvenegynehány centi, míg egy babakocsi általában 80-90 centi belső hosszúsággal bír. Tehát egy átlagos újszülött a babakocsinak csak mintegy felét foglalja el. Nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy az a kis szögeltérés problémát jelentene a baba háta számára. Simán fektethető.
De ez még Istenes. A csúcs ez volt: a baba ebben 4-6 hónapig fog délelőttönként, s délután pár órát pihenni! És kell hogy hasra is tudjon fordulni.". Kérdem én: már miért kéne ennyi időt eltöltenie benne??? :shock: :shock: :shock: Van neki kiságya, játszószőnyege, járókája is, kinél mije. És van anyja is, aki foglalkozik, játszik vele (jó esetben). Szerintem minnél szabadabb környezetben van, annál hamarabb akarja azt felfedezni. Gondolok itt arra, hogy mennyire más egyfolytában a babakocsiban feküdni, mint a szőnyegen próbálgatni, hogy mit tud.

Igen, tényleg vigyázni kell a baba gerincére, hátára és nem egészséges, ha sokat van bébihordóban. De azért a mózeskosarat sem kell az egyetlen és üdvözítő megoldásnak tekinteni.

lorca! :)

Üdv itt! :)

conversano! :)

Valóban. :shock: :oops: (Már csak az érdekelne, hogy miért csak akkor hozza fel, ha mint keresztnévre keresek rá. Vezetéknévre nem dobja fel... :roll: :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: