A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok,

Hangolka: de jó, hogy jelentkeztél! Nagyon szépek a fiaid! Jobbulást Sebidnek, és remélem azért tudsz majd jönni. Hiányzol ám! Sziszi pedig hatalmasat nőtt :) Nagyon édes kisbaba!

Szaszi: én vettem a gyógyszertárban gyógyszeres fiolákat (kb 120 ml), és 50 Ft volt darabja! Azt kiolvasztás után is újra tudom sterilizálni, szóval szerintem jobb mint a zacsi. Az Aventes pohárkáknak pedig agyrém az ára!

Melaszka: szegény kis Marci baba ((((())))) remélem ma már jobban lesz. Amúgy tegnap Noelnek is rossz napja volt, nyűgös is volt egy ideig és nem aludt szinte semmit. Remélem ma jobb lesz már.

Judit
Kép
sonny

Sonny: köszi az infot, az nem jutott eszembe de sokkal jobb mint a zacsi az biztos. :wink:

Melaszka: lehet nyűgi az oltástól , Fanninál volt olyan hogy borogatni kellett a lábát mert az oltásnál bekeményedet a lába és eléggé fájt neki ha hozzáértünk. valószinüleg hogy nemjó helyre adta be .

Jenni sem lázasodott be az oltástól csak két napig nyügős volt és nem aludt rendesen , még kézben is csak 5-10 perceket aludt.

Tegnap nálunk is elég rossz napja volt a kiscsajnak mert 5 perceket aludt csak napközben.
Vendég

De örülök, hogy jelentkeztetetek eltűnt lányok!
Honey, irtó aranyos kis pofikája van Bettinek!
Marcell, Natasa is nagyon szép babucik!
Hangolka! Úgy örülök, hogy Sziszi jobban , sőt, teljesen jól van! :) Úgy hallom ki a "hangodból", hogy túltetted magad az anyatej témán! Jól tetted! Csodálatosak a gyerekeid!!!! :) Sebi egy tündér! Sziszi meg édes kis manócska! Győrben laktok már? Mert úgy emlékszem szó volt költözésről!
Sonny, írtam már, hogy tündérke a kisfiad? Hajacska eltűnt? Cukika!!!
Szaszi, én innen-onnan kaptam aventes vagy medelás zacsikat, de már nem fagyasztom, mert a hercegnő nem óhajtja cumisüvegből vagy bármi másból cicin kívül fogyasztani a kis tejciadagját!

Rólunk: tegnap nálunk sem volt alvás egy fikarsznyi sem. Csak cicin alvás volt pár perc. Aztán bőgés. Azt sem tudtam délután hová dugjam a kis bőgőmasinát, hogy a bátyját fel ne ébressze. Biztos a szél volt a ludas.
Képzeljétek, ugye mérem a szopását Pannának, és hétvégén olyan sok tejem volt, 3 napig elég volt neki egy-egy cici, és mindig kiszippantott 130-140-t. Aztán hétfőtől ismét egyre kevesebb, már kettő kellett neki ehhez a mennyiséghez, tegnap me már csak 100-110-t evett a kettőből. Ez miért van? Persze múlt héten 2 óránként evett, ekkor volt ismét egy növekedési ugrásunk, amit marhán nem bánok, mert az előző hónapban 600 g-t hízott összesen. Van valaki, akinek ilyen lassan gyarapszik a babája? 3 hósan volt 4800 g. Majd teszek fel este képeket róla én is!
Fogyás: marha lassan megy, és mindig visszajön ha hazalátogatunk, mert akkor süti-rántotthusi, mindenféle jó vár minket!

Kép
Kép
dalminha

Dalmi!
Havi 450g hízás megfelelő, úgyhogy ne aggódj! ;)

Bocs, most nincs időm többre. Majd jövök valamikor.

Eszter

beszteri

Honey
hol veszed ezt a sörélesztőt, és hogy kell alkalmazni????
Sajnálom a helyzetet amibe kerültetek, könyvelő nem vagyok, de szurkolok h. összejöjjön, bármit is terveztek majd!
Nagyon édes Bettikéd!!! Majd kitalálunk valami topic fogyit ;)

Hangolka
Örülök hogy jöttél, szépek a gyerekek!

Csuri
Mi van veletek?? Néha segítesz egy-két jótanáccsal :) de magatokról rég nem írtál?!

És keresem még Beagle-t???

Léna sem aludt ma éjjel.. 11,30kor volt hajlandó elaludni, sztem is s szél miatt.

Anya
megkeresem majd a papírt és leírom. Nem és sajna nem szedtem terhesen vasat, bár nálunk a koraszülöttség miatt van a vérszegénység. :? 8 hete kapja a vasat,de csak keresztülszáguld azóta rajta minden...csak 1300 gr hízott ez idő alatt. Így most abbahagyjuk, remélem hatott már,jövő7en vérvétel.

Tejet, ami a tejgyűjtőkagylóba csöpög, én jégkockatartóban fagyasztom, amikor megfagy bezacsizom őket. Arra gondoltam így pont akkora ami 1-1 főzelék visszahűtéséhaz jó lesz??? Lehet hülyeség?? Több babás anyukák sztetek?

Kép
katica_75

Katica!
Köszönöm a hiányolást! :D Nagyon jól esik! :wink:

Jól vagyunk mind!!! Katus kedden kapta a 3 hónapos oltását (hihetetlen gyorsan telik az idő :shock: :) ).
Már 6560 g és 63 cm! Igazi kis puffancs :D .
És tegnap fél 10-től reggel fél hatig aludt :roll: (rá ezek szerint nincs hatással a szél- a kis Mary Poppins). Én persze ébredek 3 óránként, de majd csak beállok :wink: !!!

Hangolka!
Nagyon aranyosak a fiúk! Örülök, hogy jobban vagytok!! :D

Néhány kép a csajokról :) :
Kép Kép
Kép Kép

Megpróbálok többet jönni :oops: !

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri!

Teljesen egyforma méretekkel rendelkezünk! :D
Matyi is pont ekkora volt kedden:)

1,2 kg-ot hízik egy hónapban :lol:

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Csuri
nagyon szépek a lányok mint mindíg! És az a séró :shock: :lol: forgója van Katusnak elöl? aranyos. Örülök hogy jól vagytok, szigorú napirend kell összehangolni két ilyen pici gyerkőcöt? Ezt minden többgyerekes anyukától kérdezem, mert engem 100%-osan lefoglal 1is ,bár biztos gyakorlat teszi a mestert?! ;)

Anikó
nektek nem kell vasat szedni? Léna is 1200-et hízott még előtte.

Most fürdés után mértem és már fogyott is 5750 volt vasárnap most meg 5720 :cry: :cry: remélem "csak" a vas és nem más miatt.

Kép
katica_75

Dalma!

köszi! ti is nagyon szépek vagytok!tejcsivel mi is ugyanígy vagyunk.pár napig elég 1 cici,aztán meg kettő is neccesen elég :roll: .én sem értem mi miatt van ez.
Őszinte leszek!nagyon szeretek szoptatni,és harcolok is azért,hogy 6 hónapig csak szopizzon,de én már nagyon várom,hogy mást is egyen.rengeteget idegelem magam a tej miatt.

Katica!

Müllerben vettem,de lehet kapni minden drogériában!én napi 4 szemet veszek be egyszerre,így volt ráírva a dobozára.

Csuri!

Nagyon szépek a gyerekeid!

Ma nekem is elég nyűgös volt Betti.2óránként evett,nyűglődött,picit aludt,és előlről.most alszik már 1 órája.kiváncsi vagyok ,mikor kel.
24-én megyünk a 4-hós oltásra.hihetelen hogy rohan az idő.tavaly ekkortájt lettem terhes :lol:
Na megyek,fejek

Jó éjt

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Anikó!
Katus most "csak" 700 g-ot hízott 1 hónap alatt. :) (ha Katus fiú lett volna, Mátyás lenne :wink: , és akkor lenne csak nagy hasonlóság :) )

Katica!
Köszönjük a dicséretet!!! A napirendünk már adott volt Anna miatt, és ebbe kellett Katust "beleszoktatni". A nap legmeghatározóbb eseménye az ebéd és az azutáni alvás. Ez többnyire mindennap azonos időben van, bár szerencsére nem borul ki senki, ha eltérünk tőle :wink: :) ! Mivel Katus napközben 3x alszik, könnyű a 2. alvását Annáéval egyeztetni. Így nekem is van időm egy csomó mindenre :) , bár néha tudnék jobb elfoglaltságot a vasalás-mosás-takarítás-főzés helyett :wink: !!!
Egyébként amíg csak Anna volt én is ezt éreztem, mármint, hogy 100%-osan lefoglal. Most úgy érzem, kicsit könnyebb! (ezt abból is gondolom, hogy most nem akadok ki két naponta :roll: )!!!
És igen az egy forgó! Annának is pont ott van, és nekem is (csak nekem a másik oldalon is).

Honey!
Neked is köszi a dicséretet!!!

Vera!
Éppen ma este csaptunk egy fergeteges kalap-próbát a lányokkal :D . Rengeteg sapkánk, kalapunk van!
Iza nagyon cuki! Akkora szemei vannak!!!!!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Katica: Nagyon jól esett hogy hiányoltál, nem is gondoltam volna hogy valaki még emlékszik rám, hiszen mióta Dóri megszületett nem tudtam jönni egyáltalán. Heti rendszerességgel azért olvasgattalak Titeket, és látom, hogy sok új taggal bővült a csapat , akik már nem is újak, csak én voltam itt régen.

MInden baba gyönyörűséges!

Velünk is minden rendben van, természetes szülésem volt, de meg kellett indítani, mert már 2 ujjnyira voltam nyitva fájások nélkül. nov 14-én pénteken reggel 8kor indították és este 18.05-kor 3300grammal és 51 centivel megszületett a kislányom. Megvan a teljes szülsétörténetem, ha érdekel titeket szívesen felteszem.

Azóta végülis minden rendben, nekem a szoptatás a legnehezebb dolog a babával kapcsolatban. Lehet furcsa lesz amit írok,de nekem szoptatni nehezebb volt mint megszülni őt. Olyannyira hogy már nem is szopizik, lefejt tejet kap üvegből és tápszer pótlást. Sokat szenvedtünk a tejjel, nekem nem volt sok, de lehetett volna talán több ha a baba is akart volna szopni. Nem akart, nem ment neki, nem értem magamse... Minden szopi 5 perc intenzív bőgés mire úgy bekapta a cicit ahogy kell, és mire kitalálta hogy szívja... Sajnos egy hónap küzdés után sem lett jobb a helyzet, és bevallom fealdtam....A mellem még egy hónap után is úgy fájt hogy a könnyem csúrgott Dóri meg csak vergődött és ha 20-30milit megevett, már örültem. Kész idegroncs ésdepi voltam,és akkor aztmondtam hogy elég!!!! Inkább kell egy kiegyensúlyozott anya és feleség, mint egy idegroncs,csakhogy elmondhassuk mi is ciczünk.

Azért se jöttem ide, mert mindenhol mindenki első kérdése az volt, hogy van e elég tej,és szopik e a baba, először mindenkinek szépen elmondtam h mi a helyzet nálunk.. jöttek a jobbnál jobb okosságok, meg azt suggalták hogy én nem csinálom jól, pedig tényleg mindent megtettem, utána ha valaki kérdezte rávágtam hogy igen szopik, igen van tej, mert elegem volt.
Itt a topicon is ha jól tudom csak Gabi82 babája tápszeres, tudom hogy itt nem kaptam volna azokat a megjegyzéseket,de valahogy nem volt kedvem írni, na meg sokáig örlődtem hogy tényleg velem van a gond. De megállapítom, hogy mindkettőnkkel, a baba is ludas :D
Anyukám azt mondta én dettó ezt csináltam....

Bocsánat hogy ennyit írtam,de így még sose mondtam írtam le és jól esett nagyon.

Mára van egy kiegyensúlyozott 57centis, 5300 grammos Dórim,és ez a legfontosabb.
Kép Kép Kép
Vendég

Csak gyorsan pár képet dobok fel!
Beszteri, köszi a megnyugtatást! Nagyon cukika Julcsika!
Honey, akkor mitől ilyen szép formás gömbölyü baba Betti? Én egy hónap múlva tervezem az almát neki.
Katica, most állítom könnyebb a kettővel, mint a Kornéllal tapasztalat nélkül, pedig nagyon jó kisfiú volt. jobb, mint a Panna. Fagyitejem nem is volt, de nem is kellett volna főzelékbe, mert inkább a zöldség, gyümi igazi ízét ismerte meg, és imádja a mai napig is az összes fözeléket.
Csuri, gyönyörőek a lányok!

Kép

Kornéllal

Kép

Így nézzük a tv-t...

Kép

Kép
Kép
dalminha

Beagle,
Örülök, hogy jelentkeztél! nagyon aranyos a kislányod! Egy jó anya mibenléte nem abban nyilatkozik meg, hogyan táplálja gyermekét!
Én is sokat küzöttem Kornéllal a szoptatással, most megy egész jól. Ö sem szopizott tul jól, én meg sokat görcsöltem rajta. Én sem és a tesóm sem akart szopizni annak idején. A barátnöim közül a fele nem szoptatott, nem ment, ezt így kell elfogadni. no para :wink:
Én kiváncsi vagyok a szülésedre. Nekem meg ez nem ment. császár volt mindkettő... :)
puszi,
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Így sértődik meg, duzzog egy kétéves...

Kép
Kép

Kép
Kép
dalminha

Dalma!
Köszönjük a dicséretet!
Panna igazi kis hölgy! És szerintem nagyon hasonlítanak Kornéllal egymásra (Ti hogy látjátok?) .
A két és fél évesek is tudnak így megsértődni :D :D ....

Beagle!
Nagyon aranyos Dóra! Milyen kis huncut mosoly van az arcán minden képen :wink: :) !

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

De jó, hogy ilyen sokat írtatok! Beagle, jó „látni” újra téged!

Dalmi:
a gyerekeid még mindig csodásak, és Kornél duzzogása… hát itt nevetgéltem magamban :-) Vicces mutatványokra képesek a gyerekek. Noel mostanában nem akar egyszerűen aludni, és amikor már ragad le a szeme, akkor is erőltetve nyitja ki, felvonja a szemöldökét, de közben csukódik is le a kis szeme, hát haláli! :) Kérdzeted Noel hajacskáját: hát igen, elhullajtottuk sajna, úgyhogy egyelőre ilyen kis kopin hódítjuk a világot :D Ja, ha szél van, Noel sem alszik, iszonyat érzékeny rá. Tegnap fürdetéskor anyukám itt volt, és letette egy pillanatra az ágyra, hogy kicseréljük a pelust, és ott elaludt :D

Katica:
a széltől Noel sem aludt, érdekes hogy ennyire hatással van a kisbabákra az időjárás! Ha jól emlékszem Te vettél zsebes hordozót, meg vagy vele elégedve? Mutatsz képet esetleg? Korábban már mondtam, hogy Noel sem szereti a babakocsit, és kenguruval járunk sétálni, de lehet beruháznék egy profibb darabra, csak egyelőre nem tudom mit és hol keresgéljek.

Csuri:
tényleg jó, hogy jöttél, mindig olyan jókat írsz! Gyönyörűek a lánykáid. Hihetetlen mennyit nőtt Katus!

Beagle:
Dóri babád nagyon aranyos! Remélem visszaszoksz közénk! Ami a tejcsi-kérdést illeti: szerintem senki sem szólhat egy rossz szót sem, mindent megpróbáltál, és azért a tápszer egyáltalán nem mumus! Ahogy mondod: sokkal fontosabb, hogy Dórinak kiegyensúlyozott anyukája legyen, és ezt kell szem előtt tartani. Aki meg okoskodik, az k@pj@ be! (húúú…de mennyi van belőlük pedig)
:evil:

AKÍRA, JUDIT, ZSEMLYÉCSKE, NATI
és a többi kimaradó: gyerteeeeeek!

Judit
Kép
sonny

Beagle!
de jó látni benneteket! Nagyon szép kislány Dóri! :D Örülök hogy megkönnyebbülést hozott hogy leírtad...és sztem sokan tudjuk mi itt, pontosan miről beszélsz', tényleg nem könnyű.Én is gyakran borotvaélen táncoltam, csak annyi a különbség h. Léna megszállottként szopizik- ha rajta múlna egész nap csak azt tenné- és ez segített. Igaza van Dalmának tényleg nem ettől jó anya valaki.
A szüléstörténetre kíváncsi vagyok, a Dp-iből sztem nem is írta le senki, ha jól emlékszem.

Csuri-Dalma
jó hogy ezt írjátok a ketteskék érkezésével kapcs. :)
3 alvás napközben??-mhhh édes álom, ma napközben már' kerek 15percnél tartunk.
Édes a duzzogó Kornélod, gondolom nevetsz ilyenkor rajta? :D Panna is szépséges.

Kép
katica_75

Sonny
ez a www.babaslings.hu -amit multkor is feltetettem, nekem ilyen van. Léna nagyon szereti, praktikus mert csak magamrarakom és kész is, hasonló mint 1 hordozókendő csak 1szerűbb. Úgy fekszik benne mint 1 függőágyban.Vizsont csak 1 vállas, most még könnyű , de lehet h. 10kg-os gyereknél már nehézkes lesz, igaz az még több hónap. Kengurúnk is van quinny, az is jó, de az erszénybe többféleképpen beletehetem, meg szoptatni is lehet benne.

Anya
ezek az értékek alacsonyak neki, nálatk ezek mennyin állnak?
-Vas: -vörösvérsejt: -hemoglobin: -hematokrit:
köszönöm.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Katica,
köszönöm szépen a hiányolást. :)

Megvagyunk, jól vagyunk. :)
3 hós adataink: 5,7kg és 62cm.
Nagyon rendes gyerek, imádja a bátyját, aki imádja magát produkálni neki, én meg imádom, hogy ilyenkor tudok ezt-azt csinálni. :D
Szépen tartja a fejét hason, ha van kedve 10-20 perceket elnézelődik, hasról fordul hátra, mindent tömköd a szájába és pár napja felfedezte a hangját, iszonyatos hangerővel "énekel" :lol:
Éjjel 1x eszik 4 körül, amúgy meg össze-vissza, ahogy kedve tartja.
Délelőtt alszik 1 órát és ebéd után egyszerre alszanak egy hosszabbat. Vacsora környékén ha tudom, akkor elaltatom még egy fél órára, 9 körül alszik el.

Megpróbálok visszaolvasni, reagálni. :)

KépKép
dreika

Sziasztok!

bocsika hogy nem jöttem csak rossz volt a gép mostanáig,mostmár végre jó.nagyon édesek a képek kis tündériek. :lol:
Kevin végre meggyogyult még egyet egyet köhög de jol van és képzeljétek már vagy 5 napja jol alszik éjszaka csak max 2* kel fel enni de rögtön alszik is. :lol: Ugy örülök :lol:

PipaL: golyacsör: nekünk látszik még halványan és nekünk még a szemünkön is van de ha sir nekünk is jo vörös :lol:

000kata

ne haragudjatok hogy nem válaszolok mindenkinek csak Kevin itt sir a kezemben megyek elaltatom

000kata

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy hirtelen ilyen sokan visszatértünk, bár én már megint sikerült lemaradjak... izéééé

Szóval Dalmi, Csuri, Beagle,Dreika hurráááá

Kata: nekünk is van az egyik szemünkön. Érted meg már aggódtam, nem szoktál ilyen sokáig elmaradni. De akkor szerencsére (ez is jó kis szerencse) csak a gép...

+kilók: egyrészt azt hiszem szerencsém van egyenlőre, hogy rögtön lement minden, de azt hiszem ez a várandósság alatti diétának is köszönhető, másrészt pedig elég sokat van kézben Natasa, pl mi kendőben sétálunk 1-1,5 órát minden délután (na jó ma majd leesett a fejem a széltől, így csak 50 perc lett), és hát ez viszi le a kilókat. Néha ha már nem bírok Natasával és csak kézben van el, nekiállok vele tornázni (guggolgatok, jó kis fenék-, comberősítő)

ÉS képzeljétek ez a harmadik nap, hogy Nat dél körül 3 órát alszik egyben, és ebből kb 1,5-2-őt a babakocsiban egyedül. Néha már rossz is, hiányzik az én kis apa szerint "velem szimbiozisban élő" kismanóm. Na persze amikor meg nem alszik el csak visong a fáradtságtól, akkor persze örülnék ha letehetném végre. De azt hiszem sokan vagyunk így ezzel nem?!

Bocsánat, de most csak ennyire futotta, muszáj fejnem (és közben nem tudok netezni, mert én kézzel fejek), mert Minimanó annyira ritkán eszik (4,5 óránként, és éjjel egyáltalán nem), hogy megcsappan a tejkészlet a "tárolóban" ha nem fejek plusszban.

Jóéjt Mindenkinek:
Pipal

Kép
pipal

Kicsit visszaolvastam.
Először is minden baba gyönyörű és csuda édes. :D

Altatás: B. este cicin alszik el az ágyamon, utána teszem be az ágyába. Napközben változó, vagy cicin, vagy magának, de napközben sosincsen az ágyába. Nekem ez így már bevált a nagynál is és egyenlőre úgy néz ki, most is működik. :)
Én sírni képtelen vagyok hagyni. :oops:

Eszter,
Julcsika nagyon hasonlít Rád, ugye jól látom?

Melaszka,
A nagynál én is teli raktam 3 fagyasztót, kerestem tejtesót, de rengeteget ki is dobtam. Sajnos. Senkinek nem kellett. :( A főzelékekhez nem tudtam már felhasználni, nem ette meg.
Most reggel-este fejek, néhány adag van csak a fagyasztóban, a többit megkapja a nagy. :oops:
Ha szopik eleget Marci, akkor miért akarsz neki üvegből, vagy kanálból pótolni? És miért adsz neki teát? Csak kiváncsiságból. :wink:
Nekem egyik fiam sem tud/tudott cumisüvegből inni.

Kilók: rajtam legalább egy 10es van plusszban. Még az első terhességem után maradt rajtam, amit most híztam 14 kilót, az le is ment.

Szaszi: a fogacskák már simán gyötörhetik Jennit. Az nem biztos, hogy ki is bújik – de akár ki is bújhat – de már dolgozik neki az ínyje alatt.
Én Aventos pohárban fagyasztom le a tejet, majd ha megfagyott, akkor sima, steril zacsikba átöntöm. Ennél tuti nincs olcsóbb. :D

Katica,
Jégkocka tartóba is jó fagyasztani, reméljük Léna a főzit majd meg is eszi vele. :)

Beagle,
Nagyon jól döntöttél! Amit írsz, az nagyon igaz, a lényeg egy nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka, mert akkor a baba is az lesz.

Kamilla: vigyázni kell, mert szárít nagyon és allergizálhat. Én a szemvidítófüvet ajánlanám. :wink:

Eddig bírtam, ragad le a szemem, próbálok majd gyakrabban benézni.

Betegeknek jobbulást!

KépKép
dreika

Pipal: azt hittem csak nekünk van ilyen gólyacsörünk ( szemen+ középen)

+kilok: róllam lement mind söt 2kg kevesebb lettem mint voltam,nem értem miért

Fejés: én nem fejek és a fagyiba is csak 6 aventos pohárnyi van.Szerintetek kéne még?

000kata

Sziasztok!

Elég rég jártam erre.Krisztián teljesen lefoglal,ha alszik akkor meg mosok,főzök,takarítok.Sajnos beteg vagyok párnapja :cry: Nagyon fáj a gyomrom meg kicsit megy a hasam is.Lehet a hasmenéses járványt kaptam el :cry: Krisztián hál istennek nem beteg :D kopp-kopp :) Már nagyon sokat gügyög meg egyre többet nevet hangosan és csak úgy tud magyarázni olyan édes :D Már hasról a bal oldalára fordul :D Olyan jó látni,hogy napról-napra többet tud :D Persze morcoskodni is nagyon tud ám :lol: Éjszaka már nem nagyon kel fel csak akkor,ha olyan 9 körűl alszik el akkor is olyan 4-fél5 körűl kel fel :) Tejem sajna egyre kevesebb van :cry: Amióta beteg vagyok meg pláne :cry: Eddig napi egyszer kapott tápszert most meg olyan 4szer :cry: De szépen gyarapszik a súlya is és ez a lényeg :D 2hósan már 5870grammosak voltunk :D

Kata:Örülök,hogy Kevin meg gyógyult :D És,hogy már alszik éjszaka :D

Katica:Neharagudj,hogy nem hívtalak vissza és nem reagáltam,de sajna pénz most nincs a kártyámon :oops: :cry: Ha meg gyógyultam és elmúlik ez a rossz idő hívlak majd.

Az összes baba nagyon édes :D És hogy telik az idő :shock: :D Már szép nagy mindenki :D

Friss kép Kriszről :D

Kép

Kép

Kép

Kép :D

Kép nézem anyut :D

Kép apával :D

Kép

Kép kis huncut :D

Kép

Betegeknek jobbulást!

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Ez a rossz idő megőrjít. Annyira de annyira várom már, hogy szép idő legyen!!!!!!!!

Képzeljétek, ma 8 éve randiztunk először a férjemmel 8) ...és azt hiszem ma egy éve, hogy megfogant Noel :-) Sajnos viszont kettesben vagyunk, Apának rengeteg dolga van, csak 7 körül ér haza :( ...de azért csináltam egy kis meglepi muffint, vettünk finom Törley alkoholmentes pezsgőt, szóval ha a baba időben elalszik azért romantikázunk egy kicsit ;)
Amúgy Noel már annyira édesen játszik, a kedvence egy csörgős labda, imádja a szájához tuszkolni :) Élmény volt amúgy együtt sütni :lol:

Katica: hát már tényleg kérdeztem a hordozós dolgot, 1000 bocs :oops: csak sok mindent olvasgattam, és már nem emlékeztem mit mondtál róla. Ez a babyslings nekem is nagyon szimpatikus.

Dreika:
jó, hogy jelentkeztél! Nagyon ügyes a kisfiad, hogy hasról hátra tud már fordulni! Tornáztatod őt, vagy csak sokat tetted hasra?

Pipal
: szuper, hogy ilyen jól visszafogytál! Pár napja Noellal az extra meredek utakon sétálgatunk, remélem meglesz a hatása.

Reni:
aranyos Krisztián, és ő is nagyon ügyes, hogy már oldalra fordul hasról. Jobbulást neked!

Kata:
örülök, hogy Kevin kevesebbszer ébred este, és annak is, hogy meggyógyult! Jó, hogy ilyen hírekkel jöttél! ;)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam mi is történt veletek a héten :D .
Minden baba gyönyörű :lol: :lol: :lol:
A betegeknek jobbulást.

Tegnap este érkeztünk meg. A síelés nagyon jól sikerült :D . Jó volt kimozdulni. Zsombi sokat evett, aludt. A fürdést is végre élvezi és pancsol :lol: :lol: :lol: Már nyúl a játékokért és mindent tömköd a szájába.
Viszont itthon rengeteg dolog vár rám (főzés, mosás, rendrakás, ....)
Majd még jövök képekkel.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Judit!
Gratulálok az évfordulóhoz! ;) És drukkolok, hogy Noel baba is támogassa a romantikázást. ;) (Tegnap mi is terveztük apával, de Julcsika másképp gondolta, 1 körül volt csak hajlandó elaludni... :lol: Na, ennyit erről.)

Reni!
Nagyon szép Krisz! :wink: Remélem, hamar túl leszel ezen a betegségen.

Kata!
Szerintem ne aggódj a lefagyasztott mennyiség miatt. Annak idején Benivel tele volt a hűtőnk, aztán meg dobhattam ki. A fiatalúr ugyanis nem volt hajlandó megenni, még a főzelékbe se tudtam beletenni, mert ha megérezte az ízét, akkor nem ette meg. Most időm sincs nagyon fejni, és (valószínűleg pont emiatt) be is állt a kereslet-kínálat. Szóval nekem sincs túl sok lefagyasztva.
Gólyacsőr amúgy Julcsikának is van a homlokán, de most már alig látszik.

Dreika!
De jó, hogy jöttél megint! :lol: Sírni hagyás: én is így vagyok, bár két gyerekkel ezt már nem mindig lehet megoldani... :lol: De szerencsére Julcsika nem sírós. Igazából nem tudom, hogy hasonlít-e rám. A húgom szerint kiköpött én vagyok. :lol:

Pipal!
Emlékszem, Benivel én is kendőztem. Tök jók ezek a séták! :lol: Julcsika egyelőre nem nagyon kedveli a kendőt, kíváncsi vagyok, hogy ez később fog-e változni.

Dalmi!
Gyönyörűek a gyerkőcök. És azok a durcás képek Kornélról! ;)

Beagle!
Szerintem jól döntöttél. Nem attól leszel jó anya, hogy szoptatsz, hanem attól, ha kiegyensúlyozottan odafigyelsz a gyereked igényeire. A szoptatás nagyon intim kapcsolatot tud teremteni gyerek és anya között, de ha nem megy, akkor ez másképp is megteremthető szerintem.
Dóri gyönyörű baba! :lol:

Vera!
Biztos rossz lehet fájdalmat okozni Izának, de ha ez segít, akkor sok későbbi fájdalomtól kíméled meg ezzel. Amúgy nagyon édes ebben a sapiban! Igazi kishölgy!

Csuri!
Olyan szépek ezek a lányok! Apa készülődhet, hogy kergeti majd el az udvarlókat. :lol: Amúgy a szél Julcsikára sem volt szerencsére hatással, pedig ő ráadásul beteg is. De olyan kis nyugodt még így is, hogy hihetetlen.

Hangolka!
Jó, hogy jöttél. Gyönyörűek a gyerekek! Sajnálom, hogy Sebi beteg, jobbulást neki, meg neked is! Ha nincs is időd reagálni, azért nézz be néha, és írj pár sort, hogy mi van veletek!

Melaszka!
Marcell is nagyon édes baba! :lol:

Egyelőre ennyire futotta. Teszek fel még két képet, és ígérem, hogy jövök majd. Ha valakinek nem reagáltam, elnézést!

Eszter

Kép Kép

beszteri

Sziasztok!

Hú, de rég voltam már!! :)

Dreika! :)
Marcinak a pocakja miatt adok teát, a tejet meg már nem fejem, eddig meg muszály volt, mert ugye majdnemhogy végigaludta az éjszakákat, és a cicim majd szétdurrant reggelre.Most sajna 2x is kel újra éjszaka(mint pár hetes korában) :?
Aztán egyszer-kétszer nem fagyasztottam le, csak a hűtőbe raktam el, hogy később odaadom neki, hogy ne menjen kárba.De sajna a csapban landolt :cry:
Ja, és külön ilyen zacsiba fagyasztottam le.

Kri! :)
És hogy bírta Zsombi az idegen helyen?
Mert én is tervezek hazamenni szüleimhez(Tolna megye)én meg Veszprém megyében lakom :)

Kata! :)
De jó hírek Kevinről!! :)

Eszti! :)
Édesek a gyerkőcök!! :wink:

Nálunk nappal elég békés a helyzet, Marci sokat játszik egyedül is, nagyon jól egyre hosszabb időkre lefoglalja magát! :)
De sajna az éjszakák hol ilyen, hol olyanok.Tegnap pl.este 8-kor elaludt, éjjel felkekt fél 2-kor, aztán utána én nem tudtam visszaaludni, csak olyan 3 körül, ő meg ébredt újra 4-kor :?
Aztán meg visszaaludt 5 körül 7-ig.Meg most is alszik 9 óta.
Estére meg nem bírunk vele már 7 körül.
Meg a szemecskéje újra váladékozik :cry:
ez a szemviditófű drogériában v. gyógyszertárban kapható?
Vendég

Melaszka!

Próbáld masszírozni Marci könnycsatornáját és utána kitörölni vagy kamillateával vagy forralt vízzel. Nem fogja hagyni a masszírt, ezért szopi alatt csináld.
Húzd végig az ujjad a könnycsatorna kimenetelétől, ahogy a pici arccsontja megy. Akkor lesz jó, ha látod, hogy a könnycstornából kijön az a váladékos cucc.
nekem ezt a szemész mondta, mert Ádámnak mindkét szeménél a könnycsatornája nem nyílt ki és mikor baci került oda, váladékos lett. Mára már rendbejött.

Eszter

Kép
ske

Eszti! :)
Köszi a tippet, kipróbálom.Az orra felől kell iondulnoi, vagy a másik irányból?
Egyébként én is gondoltam, hogy a könnycsatornája van elzáródva :?
Vendég

Sziasztok!

Most voltunk egy barátnőm fiának a keresztelőjén, nemrég értünk haza. Natasa naggyon édes volt, odafele a kocsibna még dumált, de aztán mikor kiszálltunk, be a kendőbe és azóta alszik (ez volt f10-kor...) Pedig azóta volt már egy kendőbők ki, hordozóba be, hordozóból ki, babakocsiba be...És azért olyan jó volt, hogy ha rövid időre is, de csini ruci, smink, felnőtt emberek...

De hát ilyenkor szokott ő mostanában egy nagy szunyát dobni. Sziesztázik.. Na de cserébe este most már harmadik napja kisebb balhé van, mert ugyan elalszik a szokott időben (9-10), viszont f11-11 körül felébred picit, és kikéreckedik (üvölt :)) a kiságyból egy röpke félóra-órára és csak utána megy aludni... Én meg persze ideges vagyok, mert elkényeztetett eddig max 10kor be az ágyba, és reggel 6:30kor kelés. Anyásodik a gyerek...

Reni: aranyos nagy Krisztián. És nagyon ügyes is a forgolódással.

Sonny: hát a hegyremenet hordozóval tuti látszani fog :D és hát gratula a 8 évhez, az jó sok. Mi még csak idén nyáron lesz 5 éve,hogy randizni kezdtünk (előtte csak ismertük egymást)

Kri, majd mesélj, nagyon jó lehetett. Akkor most jó kipihent vagy?

Na majd folyt köv, ébredezik odakinn...

Kép
pipal

na lehet, hogy csak egy pukkancsot nyomott ki...

Kép
pipal

Beszteri: nagyon helyesek a gyerekeid. Hát az biztos, hogy nekem a kendő nagyon hasznos, bár mostanában van hogy nem tetszik Natasának, de lehet, hogy csak azért nyafizott, mert kilógott a lába a kabát alól, és fújt a szél nagyon...

Na nem, tényleg felkelt...

Kép
pipal

Sziasztok!

Sonny,
Nemcsak Noel fogant Valentin napon. Nekem is mindkét fiam. :lol:
Pár hétig tornáztunk, de most már nagyon ritkán. Azért kezdtem el, mert nem nagyon akarta kinyomni magát.

Eszter,
Szépek a gyerekek! :)

Melaszka,
Amit Ske írt, az jó, és még azt is csinálhatod, hogy szívod az orrát és közben masszírozod ott a szeménél. Nekünk egyébként nem segített, mindkét gyereknek átmosták a könnycsatornáját. A kicsinek 3 hete.

Pipal,
Nekünk már idén 15 éve lesz, hogy együtt vagyunk. :shock: :D

KépKép
dreika

Dreika, én még emlékszem, hogy régen (középsuli környéke...) milyen nagy szó volt, hogy már 1hónapja együtt, jajj már fél éve, az év pedig már az örökkévalóságnak tűnt...

Na most sem tudom folytatni, mennem kell játszani :roll:

Kép
pipal

Sziasztok!

Ahogy ígértem, íme a szüléstörténetem. Indított szülés volt.

November 14-én reggel 7-re a kórházban voltunk, A szülésznőm fél8 ra érkezett meg. Bekísért minket apával a lila szülőszobába. Kérdezte megfelel-e, én mondtam, hogy persze hiszen ennél csak egy jobb szoba van, amiben kád is van, de mivel nekem burokrepesztésem lesz, ezért nem élvezhetem a kádat, úgyhogy bementünk és letelepedtünk.
A szülőszoba nekem teljesen megfelelt, tiszta volt, lila függönyei voltak, ami kicsit tompított ezen a kórházi hangulaton.

Megjött az orvos, és fél9-körül megvizsgált, ez nagyon fájt. Viszont a jó hír az az volt, hogy már 2 ujjnyira voltam nyitva. Hát teljesen elégedett voltam magammal, hogy semmi fájdalom és 2 ujjnyi tágulás, hiszen 5 ujjnyinál már tolunk, tehát majdnem a felén túl is vagyok ilyen könnyen… az orvos burkot repesztett, hogy meggyorsítsuk a folyamatot, ezt nem is éreztem. Ahogy a burokrepesztés megvolt folyni kezdett belőlem a langyos magzatvíz, nagyon furcsa érzés volt. Kaptam egy nagy tenna pelenkát, de semmit se ért, olyan tócsát csináltam a szülőszobában magam alatt, hogy apa itatta fel papírzsepivel, mert folyt mindenfelé. Gondoltam már 2 ujjnyi és megvolt a burokrepesztés is, akkor lassan tényleg szülünk, de jó még mindig nem fáj.
10körül bejött a doki, megkérdezte, hogy, hogy vagyok, mondtam hogy tök jól, erre összeráncolta a homlokát, és így szólt: „az nem jó”. Nem értettem miért baj az, ha jól vagyok, nem fáj semmim, hát később rájöttem, hogy tényleg akkor jó ha fáj, sőt minél jobban fáj annál jobban halad a szülés. A babának se jó, hogy magzatvíz nélkül fekszik a pocakban anya meg kaszinózik idekint. Na a kaszinózásnak annyi, 10.30-kor bekötötték az oxytocin infúziót először 6 cseppszámmal. Hát innen már nem volt olyan vicces a dolog.
Elindultak a fájások, na ezeket már megéreztem. Feküdhettem volna, de állva jobb volt őket elviselni, illetve mondták is, hogy ha bírok álljak, mert a gravitáció is segít, hogy a baba elinduljon lefelé. Én rendületlenül álltam addig apa gyártotta az sms-eket a családnak, hogy, hogy haladnak a dolgok.

Újabb vizsgálat következett 12-kor, már nem is írom, hogy fájt, mert akkor minden fájt már, sajnos még nem értük el a 3 ujjnyit, az orvos ennyi idő alatt jobbra számított, úgyhogy megemelte az infúzión a cseppszámot talán 30-ra, de ez már homályos. Utána 2-3 órát ültem a nagy kék labdán. Jó volt az a labda, mert lazította a gátizomzatot, megakadályozva ezzel a végén keletkező szakadást, repedést. A labdán ültem, fejem az ágyba fúrva egy vizes ruhán, amit hol a szülésznő, hol apa vizezett be újra és újra. Beszélgetni nem tudtam, teljes csönben ültem és „szenvedtem”. Apa közben végig masszírozta a derekam egy görgős valamivel, illetve folyamatosan beszélt hozzám. Elmesélte mi lesz, ha megszületik a baba, miket fogunk csinálni együtt. Ez jó volt, mert erőt adott. Minden egyes fájásnál elképzeltem, ahogy a baba csúszik lejjebb. Ezt a részét rosszul képzeltem, hiszen még a tágulási szakaszban voltunk, nem a kitolásnál, de azért sokat segített. Minden fájást, mint egy ajtó kinyitást éltem meg, minden egyes ajtón való átjutással közelebb kerültem a végéhez. Apa is kitartóan olvasta le a ctg-ről a fájás számát, jó érzés volt hallani, hogy elértük a 100-at végre, most még tart kb 10-20másodpercig és vége. A fájások kb 2 percenként jöttek. Nagyon rossz volt, de ennél volt még rosszabb is. Talán 4 vagy fél5 lehetett, amikor felfeküdtem ismét az ágyra és megvizsgált a doki. Szólt a szülésznőnek hogy a következő fájásokat oldalt fekve csináljam, mert baloldalon még kell pici tágulás. Ja és egy nospa injekciót is kaptam még a labdán, hogy gyorsabb legyen a tágulás. Sokat tudnék még erről írni, de a lényeg hogy végre 4 ujjnyi a méhszáj végre.
és lehet tolni. Lábaimat a lábtartóba tették a doki a lábamnál, szülésznő a fejemnél, apa tartotta a nyakam,és lehetett is nyomni. Oxitocin már 80-100cseppszámon volt.
Nem tudtam jól nyomni „mérgesen, hang nélkül nyomj-mondta a szülésznő. De nem voltam valami mérges, csak fájt, és hangok is kijöttek, akárhogy próbáltam csöndben. Kb 8 max 10 nyomás lehetett mire éreztem a gátmetszést és rá pár pillanatra kicsusszant Dóri közénk. 2008.11.14-én 18.05-kor 3341grammal és 51centivel.
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jövök, de azért olvaslak néha benneteket.
Minket nem kerülnek el a betegségek, ezért nem nagyon tudok jönni.
Én a Lilla két hetes korától 8 hétig nagyon beteg voltam. Először nem adtak a szoptatás miatt antibiotikumot, utána kaptam hármat egymás után. Nagy nehezen rendbejöttem. Utána mindkét gyerek náthás lett, Lillánál hamar elmúlt, Levente köhögött még egy darabig. 1 hónapig nem volt oviban a karácsony majd a betegség miatt.

Aztán a Lilla elkezdett január 21-én köhögni, azóta egyfolytában betegeskedik. Azonnal adtak neki antibiotikumot, ami után még rosszabbul lett (a gyógyszertől ment a hasa is), még jobban köhögött, majd lázas lett. A doki elküldött röntgenre, szerencsére nem mutatott tüdőgyulladást. Ekkor hörgőtágítót kapott kupban, négy nap mulva már nem sipolt a tüdeje, azt mondta a dokinő most már túl van rajta.

Erre nem múltak a tünetek, egyre nagyobb lett a hőemelkedése, ezért újra doki, aki beutalt a kórházba. Két napig bent voltunk. A véreredmény jó lett, a vérsüllyedés volt rosszabb, ami azt mutatja, hogy a fertőzés leszállóágban van. Szájon át kap hörgőtágítót, maszkba fújják bele, miután elengedtek én csinálom a befújást. Holnap megyünk újra vérvételre és akkor kapjuk meg a zárót. Még mindig náthás és köhög. T...köm tele a téllel!

Na remélem azért már nem sipol a tüdeje, mert akkor nem tudom mi lesz. Még jó hogy hazaengedtek, mert két nap után már el is ment a tejem. Éjjel nem lehet aludni, 27-28 fok volt a szobában, majdnem megfulladtunk. Az ablakot csak pár percig lehetett kinyitni, mert kb. egy ablak 3 m magas volt, dőlt be rajt a hideg.
MÉg jó, hogy külön szobában voltunk, mivel szoptatott baba.

Remélem ti nem estek bele ennyire a betegségekbe. Jelenleg a fiam újra köhög és a párom tiszta takony.

Lilla 7 kg volt 3 hónaposan, a kórházban a dokinő azt mondta rá ducinak mondaná, ha nem szoptatott baba volna.

Aranyos minden baba!!!! Az én Lillám nem hajlandó úgy ülni a kezemben, hogy eldől, rendesen ülni akar egyfolytában. A kezében lévő tárgyakat vinné a szájába, csak nem mindig találja. Rengeteget mondogat, be nem áll a szája néha. Éjjel szopik többször, az órát nem igen nézem. De alszik tovább. Egyik felemen a Lilla, másik felemen aLevente az ágyában (két ágy össze van tolva) ÉN meg elgémberedve ahogy tudok. :D

Teszek fel pár képet!

Sziasztok!
Kati

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
szakmarinekati

Köszönöm szépen mindenkinek a kedves szavakat. Már nem szomorkodok a szopi miatt, de tényleg jó volt leírni.

Holnap jövök, és reagálok .
Szép vasárnap estét nektek.
Vendég

Melaszka!

Igen, azt elfelejtettem írni, hogy az orrszívás is segíthet. :?
És igen, az orra felől indulsz átlósan lefelé.
ha nagyon sok váladék van és már zöldes színű, akkor mutasd azért meg a gyerekorvosnak vagy szemésznek, mert lehet, hogy írnak fel Neomicin szemcseppet és az kiírtja a bacikat, de a könnycsatornát nem nyitja meg. :( Ezért is kell a masszírozás meg az orrszívás. Marci orrocskájában van a könnycsatornának egy membránja, ami nem nyílt ki és ezért telt fel könnyel és ebben a felhalmozódott könnyben megtelepednek a bacik.

Nem vagyok ám szemész, csak 2 hónapig kínlódtunk Ádám szemeivel. :shock:

Remélem, hamar rendbe jön Marci.

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

A síelés szuper volt. :D Az utazást Zsombi nagyon jól bírta szinte végig aludt. 5 óra volt az utazás egy pihenőt tartottunk. Nagyon jól tudtunk haladni. Pálya szállásunk volt a hegyen így nagyon közel voltunk a sípályákhoz.
Szinte minden nap nagyot sétáltunk Zsombival míg apa síelt, kivéve mikor hóvihar volt. :lol:
Sajnos szerdától elkezdett iszonyatosan fájni az egyik bölcsesség fogam, de e miatt nem jöttünk előbb haza. Nem vette el a kedvem szerencsére. A gyönyörű környezet mindent feledtetett. :D
Ma megyek fogorvoshoz remélem tudja úgy kezelni, hogy a szopit ne kelljen megszakítani.
Zsombika sokat evett, aludt, és nevetett.
Néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Bocsánat anya118 vagyok, csak most vettem észre, hogy a másik nevemmel maradtam bent. :oops:

Húú, de jó sokat írtatok!! :)

szaszi

nagyon szépen köszönjük az érdeklődést! Kincső hála az égnek jobban van, tápszert váltottunk, most gyógytápit kap szegénykém, de minden esetre jobb lett, bár még vannak pocifájások. :( Én nem tudom meddig tart, mert szerdán 3 hónapos, és sokan mondták addigra elmúlik, hát reménykedek.... Meg majd menni kell gasztroenterológushoz. Valaki volt ilyen vizsgálaton mit csinálnak ott???

katica dárga írok privit!!

kata neked is írtam privit!! :)

Minden baba gyönyörű!!!!!!

Akkor Én is felteszek egyet 12 hetes "nagylányomról"
:lol:

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok hu levagyok maradva.

Sz.Kati: sajnálom h korházba kllett mennetek reméljük mostmár meggyogyul a picur.

Kri: Tök jok a képek,hoztál nekünk egy kis havat??? :lol:

Nagyon édesek a babucik olyan gyönyörüek egyik szebb mint a másik.

Kevin már három napja majdnem éjfélig csak sir :cry: nemtudom megint mi lehet vele. :cry: De utánna nehezen elalszik és csak eszik és alszik pl most is még mindig alszik :lol: Szerdán megyünk szurira mert multhéten még beteg volt.

000kata

Sziasztok! :)

Köszi a tippeket a szemmel kapcsolatban, ma reggel szép volt Marcell szeme, majd meglátjuk ma még mi lesz...

Kri! :)
Nagyon jók a síelős képek!! :) Hát, nagyon jó, hogy így viszed mindenhova Zsombit.Nagyon édes!
Én mindig attól félek, hogy sírni fog, messze nem merem vinni :?

Kati! :)
Üdv itt is! :)
Csuda édes Lilla! :) Örülök, hogy már jobban van :wink:

Csillag! :)
Milyen édes a kis Kincső is! :)

Kata! :(
Sajnálom, hogy megin rossz hírekkel jöttél, de bízz benne, hogy front játszik közre.Marci is sírva alszik vissza éjjelente, mondjuk talán 5 percet sír, azt alszik is el.De régebben ilyent nem csinált :?
Vendég

Hoztam pár képet:

Kép Kép Kép Kép

000kata

Kata!

nagyon édes Kevin! :)
Szerintem tiszta Te Kevin! :) De milyen fiatal vagy!!! :) Hány éves vagy?Ha szabad kérdezni? :oops:
Vendég

Melaszka: 23 éves vagyok :lol: hasonlit rám?pedig mindenki azt mondja hogy tiszta apja :lol:

000kata

Derika
örülök hogy jól vagytok. és jelentkeztél, gyere gyakrabban. :)

Sonny
ja, nem azért írtam. :D csak a weboldalt már sokszor beartam és már olyan ciki, lassan jutalékot kérek tőlük.

Csajok
kakitémában help! :oops: Nektek hányszor kakailnak még a gyerkőcök naponta? (tudom van akinek hetente 1x) de a többieknél? L. még mindíg vagy 5-6x.Azt hittem a vas miatt, de lassan 1 hete nem kapja és még most is.

Szkati
szépek a gyerkócök, olyan kis formás Lilla, nem is látszik 7kg-nak, sztem nem dagi.

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: