A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

kicsidodi (gumilany)! :)

Bőven megfordulhat még az a sorrend...! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

Jó sokat írtatok megint tegnap!
Mi ma megyünk 4Dre szombathelyre,már nagyon izgulok mert még mi nem voltunk ilyenen!
Ma látni fogom a babám arcát! :lol: :lol: :lol:
Na és a Brendonba is szeretnék bemenni!

Gabi!
Nagyon szép az ágynemű,pont mi is tegnap nézegettük a csajokkal hogy most milyet is vegyünk!
Kicsit furcsa mert 2 lány után át kell állnom a fiús dolgokra ,de nem baj már kezdem megszokni! :lol: Baldachin most nekünk nem lesz mert a lánykáim azt mondták,hogy "Anya az csak lánynak való" :oops:

Sillia!

Ezzel én is így vagyok hogy minden holmiban csak a csajoshoz nyúlok,de 2 lány után ez szerintem nem meglepő!
Mi tegnap választottunk ágyneműt a csajokkal,belinkelem Neked,hátha találsz köztük Te is olyat ami tetszik!

http://www.teszvesz.hu/item550041947_eg ... ermek.html

http://www.teszvesz.hu/item550041873_eg ... rafos.html

Ha megnézed ennek a készítőnek a termékeit itt a teszveszen szerintem találni benn bőven fiusat!
Én mindkettöt megveszem mert nem tudunk dönteni,annyira szép mindkettö!

Apa tegnap kérdezte mit kezdünk a sok rózsaszín ruhával?????
Mondtam neki hogy majd hétvégén átválogatom a bébi ruhákat,és meglátjuk mennyi van!
Mondta is hogy :Na most akkor vásárolhatsz! :lol: :lol: :lol:
Ennek én is örülök mert imádok vásárolni!

Bocsi csajok hogy csak erröl írok,de nekem szerda óta csak ez van a fejemben,kezdem szokni a gondolatot hogy lesz egy fiúcskánk!
Úgyhogy remélem nem haragszatok!
Ha hazajöttem Szombathelyröl majd jelentkezem!
Na megyek keltem a lányokat!
Szép napot!
20140328174041

Jó reggelt!

Hajnal háromkor felébredtem mert pisilnem kellett, aztán már majdnem visszaludtam amikor hirtelen tüsszentettem egy hatalmasat. Ez még nem lett volna baj, de felébresztettem vele a babócát! Olyan forgolódásba rugdosásba kezdett mint idáig még egyszersem. Néha úgy éreztem, teljesen kereszbe fordul bennem!
Aludni persze így már nem lehetett, de nem bántam :)

A kisfiunk azt hiszem még sokáig név nélkül lesz. Két név maradt fenn a rostán idáig amit apa elfogadna: Andor és Nándor
Vendég

Tabati

Igazad van abban hogy el kellene fogadni Dalma névjavaslatát, de:

1. K betűvel végződik a vezetéknév ezért nem jó a Konrád.
2. Én nagyon keménynek, nagyon németesnek érzem ezt a nevet.
3. Boldog leszek ha apa az én javaslataimat mérlegeli, nem hogy Dalmáét.

Nem is értem a dolgot, hiszen bár nem mindenben egyezik az ízlésünk, azért ez nem szokott igazi konfliktusokat okozni. Most viszont bár látom hogy próbál hajlani a konszenzusra, valahol magában nagyon odakötötte az ebet a karóhoz.
Azért remélem válóok nem lesz a baba nevéből. Legvégső esetben engedek én, de úgy érzem a Tomaj névvel egyszerűen kiszúrnék a gyerekemmel.

Csibe

szeretnélek megkérni, töröld ki a táblából a Tomaj nevet és egyenlőre hagyd üresen az első név helyét.

Moncsy

jaj, az a zsiráfos nagyon nagyon tettszik! Úgyis kiszsiráfunk lesz :D
Jó látni hogy ilyenek is vannak, de ahogy 007 babonából nem rak fel képet úgy én babonából nem vásárolok, legalább amíg nem tudom az amnio eredményét.
Vendég

persze én sem vagyok fából, körbenézegettem a Brendon honlapján. Micsoda gyönyörűségek vannak! És milyen elérhetetlen áron!
Ugyis börzéken keresgélünk majd, de azért álmodozni jó :)
Vendég

007

eszembe jutott valami. Bár nem sok mindent tudunk rólad, egyvalamiben majdnem biztos vagyok: Az összes Fable könyvet kiolvastad, többször is. Ha tévedtem szólj :)
Vendég

Szép reggelt!
máris dobok majd táblát is.

007!
gratulálok a Csillátokhoz!Manó nagyon édes és imádnivaló.

Végre eszembe jutott,hogy hétvégén beszéltetek a szopiipárnáról.
nekem már van és mindenkinek csak ajánlani tudom...imádok vele aludni :oops: :oops: :oops:
és párom is szereti ellopni :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo

bár egy válóperes tárgyalás nem öröm, mégis valaminek a lezárása és örülök hogy megvan az időpont és túlleszel rajta. 22 hetes pocakot szerintem már nem nagyon lehet rejtegetni... Bár nem is értem, miért kellene? Bocs, ha butaságot kérdeztem, nem ismerem a helyzetedet...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

én is hasonlóra gyanakodtam, de ha a régi férj kijelenti hogy nem az övé a baba akkor mi gond lehet? Vagy nem is tud róla? Mert akkor valóban kellemetlen a helyzet :shock:
Március végén még felvehető egy poncsó :)
Vendég

itt az új és jó tábla.a terhességi kort elfelejtettem frissíteni :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok :lol: :lol: :lol: :lol:

007!
3 hét múlva a magzatvizvétel eredményénél kiderül a neme.

Csibe!
Én lányt érzek majd meglátjuk.

Császár azért lesz mert az első bébim vákummal szedték ki (túl nagy volt) a másodikat császárral szültem nem volt lent a hasam és nem akartak az előzményekre tekintettel "megkinozni" engem se meg a bébit se. :wink: A harmadikat (20 hetesen) is császárral kellett megszülnöm mert nagy-nagy próblémák voltak (méhlepény a méhszájon feküdt és nem tudtam megszülni.........) és ekkor már a doki közölte hogy ezek után már csak császár jöhet szóba nálam. De én egyáltalán nem bánom csak a bébim legyen egészséges én mindent kibirok (eddig is kibirtam) :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Csibe nekem a kórház: SOTE I. következő vizsgálat március 3.

Kép
Kép
minimano74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

minimano

te is túlvagy már néhány dolgon. sajnálom :(

de most reméljük a legjobbakat!
Vendég

Vendég

Én is kislányt érzek nálad :lol: :lol: :lol: :lol:
most biztos minden rendben lesz...
táblát már csak szokás szerint 2kor mielőtt megyek haza,akkor teszek fel.

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok! :)

Majd jövök még vissza, csak nem bírom ki, hogy ne reagáljak sillia gyanújára:

Ennyire egyszerű volnék?????????????????, :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)
(Ha a legutóbbi könyvének az utolsó fejezeteit is elolvastam volna, akkor telibe találtál volna, de így csak 99,9%-ban nyertél. :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

007

a Padlógáz is kimaradt vagy csak a Kedves mint egy kéjgyilkos?
Vendég

sillia! :)

A Padlógáz is kimaradt. Olvassam?

Kép
Kép
200907?

mindenképp

nekem a Padlógáz a kötet kedvence :)
Vendég

nna, befaltam egy fél zacskó csokiskekszet... :oops:
Vendég

Jó, akkor elolvasom. Csak tényleg nem éppen egy kismama könyv... :)

Tegnap már keresett a doki asszisztense, de csak ma tudtunk beszélni. Az AFP-s papírom továbbra sincs meg ( :evil: :evil: :evil: ), de legalább tudja az eredményt: korrigáltan 0,86. (Emlegetett még valami terheléses 0,4-et is, de azt már akkor sem értettem... :shock: )
Úgyhogy héfőn mehetek genetikai tanácsadásra, és később esélyes egy szívultrahang meg egy amnio is. Down-kórra nem kértem szűrést, de 35 leszek decemberben és ilyenkor már azért erősen noszogatják az embert.
Őszintén szólva nem tartok semmitől. Inkább az a szép feladat most, hogy hogy tálaljam Apának, de méginkább anyámnak, hogy ne pánikoljon be. Az előbbi szerintem menni fog, de az utóbbi már a kihívás kategóriába tartozik. :?

Kép
Kép
200907?

Hát nagyon sajnálom 007 :( :( :( :( !
Teljesen átérzem,hogy min mész keresztül,hisz nekem is a páromnak való
tálalás volt a legnehezebb,mert ő azonnal pánikba esett....
igaz én is,de éreztem és tudtam,hogy nincs gond csak amit már tegnap is írtam,hogy
mégis ott motoszkélt a rossz eredmény...

A szívultrahang miért szükséges??

Kép
Kép
csibe83

007

sajnálom :(

nálunk a nagyszülők a pánikolósabbak. Én hol kétségbeesek és már szinte búcsúzom a babámtól, hol biztos vagyok benne hogy semmi baj nincs.

csibe

szívultrahanggal is rendellenességre szűrnek, ugyanis a Down kóros babák nagy részének szívrendellenessége is van.
Vendég

Sziasztok!
Még meg vagyok, csak eltűntem egy kicsit. Ahogy Timcike is írta, pihengetek, ami fekvést jelent, hogy ne terheljem a méhszájamat (nehogy hamarabb kinyíljon. El is magyarázta a doki, de ebbe most nem megyek bele)
A lényeg, hogy minden rendben van, a nemüket nem tudta megmondani, vagyis azt mondta, most még nem akar találgatni. De a 18. heti uh-n már reméli meg fogja tudni mondani. Hát mi is reméljük, de előtte megyünk a kméti dokihoz is, ő 99% hogy meg fogja mondani. Nagyon várom már. A jó hír még az, hogy azt mondta a pesti dokim, hogy ha minden rendben, nem lesz semmi panaszom, a méhszájam zárt marad, akkor akár a 26-28. héten is elég lesz befeküdnöm. Mondjuk én azt már kicsit kockázatosnak tartom, úgyhogy inkább szeretnék már a 24. 26. hét körül befeküdni, azért ha bármi lenne, Pest nincs olyan közel, és csak hamarabb tudnak segíteni,m ha bármi van a kórházban, mint itthonról még be kell menni. Szóval röviden ennyi. A héten voltam még afp-n is, meg egy csomó másik vizsgálatot is kért a doki.
Ami még fontos: érzem már őket, mocorognak, bár egy pár napja már volt egy ilyen érzésem, de nagyon bizonytalanul. Aztán tegnap is éreztem valamit, és kértem a páromat, hogy hallgasson már oda, és ahogy a pocimra tette a fülét rá egy két perce az egyikük rúgott egyet. És pont mind a ketten éreztük, annyira jó! Aztán még volt egy kis mocorgás a másik oldalon is, de erőteljesebb rúgást azóta nem éreztem. Viszont a mocorgást most is érzem. És most már biztos vagyok benne, hgoy ők azok.
Remélem, mindenki jól van, próbáltam visszaolvasni, de már most elültem itt a popómat nagyon. Azért megpróbálok néha hírt adni magamról. (feltéve, ha érdekel valakit).
Puszi mindenkinek! És gratulálok a kislányokhoz, kisfiúkhoz!!!
(Nellike, írigykedem! Remélem, nálunk is vegyesen lesznek! :D )

Kép
pagika

moncsy.78! :)

Ha még sohasem voltál 4D-n, akkor különösen nagy élmény lesz. És "összecsapják" 15-20 perc alatt, amikor órákig is tudnád nézegetni. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bár, általában valóban nem szerencsés olyan betűs keresztnevet adni a gyereknek, mint amilyenre a vezetéknév végződik és valóban kemény hangzása lenne, azért szerintem próbáld rá megfűzni Apát. :wink: (Ha már Andor vagy Nándor: akkor pont az előbb miatt az Andor könnyebben ejthető, egyébként mindkettő jó :wink: )

csibe83! :)

Köszönöm! :)

Szopispárna lopás: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Majd azért adja vissza, ha már ott tartotok... :roll: :lol: :lol: :lol: )

A tegnapi fáradtságodról jutott eszembe egv vicc, csak neked:

-Min veszekszik két csiga?
- ?
- Hogy kinél legyen a házibuli.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Ja és, hogy miért "lőtted körbe" a megfejtést. Mert először Csengét, kéőbb pedig Lillát mondtál. :lol: :lol: :lol: )

minimano74! :)

Jó, hogy a magzatvízvételnél kiderül a neme, de ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy: ne érdekelje anyuka, úgyis megtudja, ha megszületik. :evil: :evil: :evil: :evil: Ne a doki döntse már el, hogy te mikor tudd meg.! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

boo! :)

Poncsó helyett tutibb megoldás a kartondoboz. Abszolút nem lesz feltünő... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Halló Fiúk, halló Lányooooooooooooook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm a vigasztaló szavakat, de nem vagyok se ijedt, de elkeseredett se semmi hasonló. :wink:
Apával már beszéltem, no problem. :) Anyám a húzósabb, mert Manót le kell passzolnom, tehát nem sumákolhatom el a dolgot. Még kigondolom, de most azt hiszem, hogy majd mást mondok neki, hová megyek. És amikor visszajöttem hétfőn és pontosan lehet mindent tudni, majd onnantól ráér aggódni (amit addig maximális szinten fog folytatni, amíg meg nem születik a kicsi. Akkor meg majd fokozza... :? )

Kép
Kép
200907?

007!
Hát tényleg jól körbe lőttem,de ez tegnap nem is esett le :oops: :oops: :oops:
párom csak akkor lopja el szerencsére,amikor én már reggel felkelek és
elkezdek készülődni,,mert ő később kell és ráér még lustálkodni.
örülök,hogy pároddal simán lerendezted.az enyém tényleg teljesen bepánikolt,amikor
mondtam és szerintem miatta is aggódtam jobban a kelletténél.

Kép
Kép
csibe83

pagika

pihenj sokat de azért néha adj hírt magatokról :)
Vendég

Jaj,de jó,hogy írtál kicsit magatokról.Táblába is teszlek.
ha tudsz írj privit az adataiddal.amit tudok kilesek mindenhonnan.

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Megjöttünk még mindig KISFIÚ!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Hát le sem tudom irni annyira nagyon tetszett!
Hihetetlen nagyon szuper!
Képzeljétek nagyon szégyenlös babám van a kis kezeit állandóan az arca elé rakta,na de azért sikerült meglesnünk a kis pofiját!
Esküszöm még mosolyogni is láttam!
Rengeteget mocorgott,és szépen megmutatta mindenét!Kb 354gramm!
Apa is teljesen odáig van!
Kiváncsi vagyok majd a csajok mit szólnak ha hazaérnek!

Voltunk a Brendonban is ,de nem vettem semmit csak körülnéztünk!
És elhoztam az új katalógust!

Olvastam szóba került a szopipárna!
Nahát én is beszereztem egyet,nagyon szuper de csak akkor tudom használni ha a gyerekek nincsenek itthon! :?
Teljesen kisajátitották,és azt mondták ha meglesz a baba "nem adják neki",vegyek másikat!
Úgyhogy szerintem érdemes beszerezni,én 3500ért vettem neten!

Csibe!
Küldök privit a táblához!

Nevek!
Eddig vezet az Olivér de Apa hazafelé mondta hogy neki még mindig tetszik az ÁRON!(Jázmint így hívtuk volna,meglepi volt hogy lány lett mert fiúnak látták az uhn)
JA és még az Ábel ami versenyben van!

Sillia!
Nekem az Andor tetszik jobban! :lol:

Minimanó és Pagika örülök hogy jelentkeztetek!

Majd rakok képet is azt mondták a mailemre küldenek többet is!
20140328174041

pagika! :)

De jó, hogy jöttél és minden rendben van! :D :D :D :D :D :D :D
Ha nagyon aggaszt, hogy "csak" akkor fekhetsz be akkor mindenképpen említsd meg a dokidnak. De nyilván ő is tisztában van a helyzettel és nem akar feleslegesen bent "üdültetni". A vége(?) felé már így is alig várod, hogy kijöhess majd. (Többek között ezért lenne jó egy laptop... :roll: :wink: )
Esetleg megpróbálhatjátok, hogy 1-2 héttel korábban feljöttök Pestre. Már, ha van ismerősötök, ahol ellehetnétek addig, amíg be nem fekszel ténylegesen. Így, ha esetleg mégiscsak korábban kéne menni, ahogy te gondolod, akkor -elvileg :? - hamarabb bent lennétek, mintha Kecskemétről indulnátok.

Apa nem pánikolt be, ha de ha meló engedné, akkor ő is jönne hétfőn a tanácsadásra. De így nem fog tudni jönni.
(Azt mindenesetre megemlítettem, hogy ha amnio lesz, akkor utána 2-3 nap ágynyugival kell számolni. De ezt is csak azért, hogy ha akar/tud vegyen ki szabit. Azért ennyi ideig ne legyen Manó a nagyszülei nyakán, én meg nem emelgethetem majd. Nem mintha nagyon szoktam volna, de most még annyit sem lehet)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Köszönöm a választ szószólómnak, Dodinak!:) És egyben bocsánat, hogy nem én reagáltam, de csüt. esténként edzést tartok, utána pedig már csak arra van energiám, hogy hullaként az ágyba huppanjak.

Pagika!
Örülök, hogy végre jelentkeztél. Akkor biztos tényleg minden rendben van, ha a doki azt mondta, hogy elég később befeküdnöd. Éljen!

Hétfőn nem írtam, hogy a doki látott valamit Boti szívén, de azt mondta, hogy ne aggódjak, elég sok babánál előfordul, idővel el fog múlni. És mivel mondtam neki, hogy megyek ma a rendes sztk-s 18 hetesre is, így szólt, hogy tényleg nincs semmi probléma, ismeri az sztk-s uh-s nénit, ő majd jól rám fog ijeszteni, hogy gond van a kicsi szívével. Na hát, így is lett. Ezzel kezdte a sztk-ban a nő, hogy gond van a pici szívével, bár általában nem szokott komolyabb következménye lenni, de azért hétfőn menjek vissza, amikor megnézi majd valami spéci uh-s doki. Ő valószínűleg beutal egy gyerekkardiológushoz, aki szív uh-t fog csinálni Manókámnak, aztán meg mehetek megint a nődokimhoz... Na szóval, örülök, hogy voltunk hétfőn 4d-n, mert különben tényleg nagyon beparáztam volna.
Egyébként a leletemre azt írták ma, hogy 3x2mm-es echodens növedék látható a bal kamrán.
Kicsidodi, esetleg tudsz valamit ilyesmiről?
Ezen kívül minden ok, nagyjából ugyanazokat az adatokat mérték ma is, csak egy picivel nagyobbat mindenre. Boti lábai már jóval a köldököm fölött pásztáznak és ezerrel rugdosnak. Az uh-s nő alig tudta leméregetni, mert mire rögíztette volna a képet, Boti már teljesen kimászott belőle:) :) :) Úgy kell neki, ijesztgeti itt a kismamákat:) Reméljük fölöslegesen!

007!
Lehet, hogy neked is valami ilyesmi miatt lettek rosszak az eredményeid és ezért megyünk babaszív uh-ra. Viszont nekem azt mondták, hogy ott aztán tényleg tüzetesen átnéznek mindent és akkor tuti lesz, hogy semmi gond. Kop-kop-kop

Kép
gumilany

moncsy.78! :)

Volt sírás-rívás? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

gumilany! :)

Nem tudom mi az echodens növedék, de 2 dolgot igen:
- vannak kifejezetten ilyen című topikok, itt a Várandósságon belül, úgyhogy azokba beleolvasgathatsz, ha gondolod
- "sok" baba születik egy kis lyukkal a veséjén vagy a szívén. Ezek többnyire teljesen elmúlnak kb. 1 éves korukra. Mondhatni normális. :wink:

Kép
Kép
200907?

Ja és a lényeg, ma is megmutatta a kis kukacát!

Ennek örömére hazafele vettem apának kemény 290Ft-ért egy pár kék kis mamuszt, amibe majd mindjárt belehímzem, hogy Apa pici fia, a talpaira, meg hogy BO-TI, ezt fogja kapni Valentin napra. Bár megbeszéltük, hogy semmit sem veszünk egymásnak, de ő úgyis hoz nekem virágot (máskor is szokott, szerencsére:)) így hát én is kedveskedek neki legalább ennyivel:)

Kép
gumilany

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:31-kor.
Vendég

007!
Nekem azt mondták, hogy ez még magzati korban el fog múlni valószínűleg, és nem lyuk, hanem valami kinövésszerű. De azért köszönöm, majd belenézek ezekbe a fórumokba.

Kép
gumilany

De jó moncsy!!!Hatalmas gratula!majd várjuk a képeket!!!
Biztos minden rendben lesz gumilány.

007!
én párom se díjazta,hogy nem tudott jönni,de azonnal informáltam mindenről és
szerencsére már megnyugodott...
baross utcába mész te is??kihez??

Kép
Kép
csibe83

íme az ígért tábla.szép napot mindenkinek.ha még tudok jövök.

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

czigka! :)

Az a pocitól függ. :lol: :lol: :lol: Szerintem inkább úgy áll a dolog, hogy a poncsó, mint olyan manapság nem divat. Egy-két idős nőt kivéve nem látni, hogy hordanák az utcán.
Kivéve a kismamákat. Úgyhogy ebből a szemszögből nézve, ha a homlokodra tetováltatnád, hogy: "Gyereket várok!" az nem lenne olyan feltünő, mint a poncsó. :shock: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

gumilany! :)

Mondtam, hogy nem tudom mi az. :oops: :lol: :lol: :lol:

Én alapból a Barossba járok. :wink: Nem tudom ki lesz ott hétfőn (nem kérdeztem meg :oops: )

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:32-kor.
Vendég

Oké. :D Az idős néniken, a kismamákon és a dél-amerikai indiánokon kívűl még egy csoport van, akik hordanak poncsót: azok akik szeretik. Mert csak. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Még neked akartam írni a múltkor, amikor azon filóztál, hogy te vagy-e a legidősebb:

-Mit mond a kéményseprő, amikor belenéz a kéménybe?
-?
-Hm...a koromhoz képest egész jól nézek ki!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Laboreredmények értelmezében tud valaki segíteni esetleg? :roll: (NEM az enyém! :wink: )

Kép
Kép
200907?

007

:) :D :lol:
Vendég

(Buliból megnéztem: Manónál 1,5 volt az AFP-m. Mindegy.)

Szóval, ha valaki esetleg tudna segíteni vérkép értelmezésben, akkor azt megköszönném. :)
Valószínűleg gyomorproblémáról van szó. A leleteken ezek a kérdéses dolgok:

-gyomor parietal AT kimutatása: erősen pozitív
- antinucleáris AT 1:40 : ++ foltos

-albumin: 52.0 g/l (Referencia tartomány felső határa 50.0 g/l, tehát kicsit magas)
-tkoleszterin: 5.38 mmol/l (Referencia tartomány felső határa 5.20 mmol/l, tehát ez is magas kicsit)

-EO%: 0.00% (Rerencia tartomány alsó értéke 1.00%, tehát gyakorlatilag nincs jelen)
-Eoabs: 0.00 G/l (Referencia tartomány alsó értéke 0.20 G/l, tehát ez sincs jelen a vérképben)

Valakinek valami...?

:?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
200907?

007!
csak a koleszterinhez tudok hozzászólni, nekem 17 éves korom óta nézik, azóta nem volt ilyen szép eredményem. Ugyan magasabb, mint a referencia tartomány felső határa, de mivel manapság az egészséges ételek vannak divatban, amikben nincs koleszterin, így a referencia tartományokat is lejjebb vitték. Normál esetben ha 5,5 alatt van, az teljesen jó.
Nekem gyógyszerszedés mellett szokott lenni 5,9 és 6,5 között. Mot legutóbb 7,5 volt. Szóval az 5,38 egyáltalán nem aggasztó.

Amúgy próbáld meg kielemezni ezen az oldalon:

http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/

Kép
katy76

katy76! :)

Hát az orvosi diplomától még arrébb vagyok, de azért köszönöm szépen. :wink: :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: