A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Csak azért kopogtattam be hozzátok, mert látom, már többen az új gyerekülésen gondolkoztok. Már nálunk is esedékes, sőt mi már meg is vettük.
Nem szeretnék okoskodni ebben a témában, biztosan mindenki sok cikket elolvasott már ebben a témában. Engem a terhességem alatti két autóbaleset nagy óvatosságra intett. Bár nem vagyunk túl jó anyagi helyzetben ( a válság elért minket is, sajnos a párom jelenleg nem kap fizetést ), de mégis hosszú hónapok alatt összegyűjtöttük a pénzt a tesztek által legbiztonságosabbnak tartott ülésre. Látom, hogy nem tesztelt, no name üléseket nézegettek, de ne csak az árakat nézzétek, hanem azt, hogy a babátok mennyire van biztonságban benne.
Nikinek olyan ülést vettünk, amibe már most pontosan beleillik, ülésszűkítő nélkül, a fejénél olyan párna van, amivel lehet követni a növekedését, duplahéjjú és azért nem is túl nehéz.
Vannak ennél sokkal szebb tervezésű ülések, divatosabb huzattal, de azt hiszem itt nem ez a fő szempont. A másik pedig, amit mindenütt szajkóznak, nem szabad úgy ülést venni, hogy nem próbáltad bele a gyerkőcöt és az ülést nem próbáltad bele az autóba.

Bocsi, hogy zavarogtam. A betegeskedőknek jobbulást kívánok, Dorcának nagyon sikeres szemműtétet ( Nikinek szerencsére múlóban van a probléma, de hétfőn megyünk vissza a Sényi doktornőhöz ).
A babócák gyönyörűek és eszméletlen milyen ütemben fejlődnek. Mindenkinek szép estét, napot kívánok!

Nem akartam reklámot csinálni az ülésnek, ezért nem írtam ki a nevét. Ha kell tudok felrakni képet, hogy a 8 kilós lányomat milyen szépen megtartja, és ha valaki kéri megírom az akciót is amiben megvettük.

KépKép
bende

Sziasztok!

Mi már kétszer jelentkeztünk párommal a széfbe. Rögtön az induláskor először. Mindkettőnket felhívtak telefonon, aztán annyi volt. Másodjára már behívtak bennünket, fényképezkedni kellett, meg pér teszt kérdése válaszolni, de nem jutottunk tovább.
Próbáljuk meg harmadjára is, és csináljunk nekik cirkuszt... ??? :D :lol:

Kép
felicia

Szia Apróka!

nagyon szépen visszahúzódott a haemangióma a szemhéján, ezért valószínűleg nem lesz szükség sem tapaszra, sem szemüvegre, sem műtétre. Ha fáradt, nem nyitja, olyan nagyra azt a szemét, de szerencsére a látásával nincs baj. Biztosak vagyunk benne, hogy hétfőn a doktornő is elégedett lesz, mikor megnézi. Nem volt rá gyógymód, csak azt javasolták, hogy sétáljunk vele sokat a hidegben. Megtettem. Mindennap mentünk legalább 2 órát, csak egy- egy nap maradt ki, ónos eső, vagy a nagyon nagy szél miatt.

KépKép
bende

Sziasztok! Na kiderült hogy a Brevi ülés nincs is, pedig már majdnem megrendeltem... azt mondják hónapokat kellene várni rá... Lehet hogy mégis leugrunk egyszer Pécsre körülnézni, aztán meglátjuk...

Bende, milyen ülést vettetek, hol, mennyiért? Minden érdekel... Ha jó, reklámozd csak nyugodtan... ;-) Örülök hogy jól van Niki szeme, és ilyen jól kialakult napirendetek van! :-)

yuyu79

Igen Bende, ha jó az ülés akkor mesélj róla!
Örülök Niki szemének. Ugye milyen aranyos Kati néni?

Nekem eddig a maxicosipriori jött be leginkább, ár-érték arányban és eddig csak jót hallottam róla.vagy?
Megnéztem, semmivel sem instabilabb, erőtlenebb vagy keményebb, mint a concord vagy a römer. Kinézetre meg tök hasonlóak is. Meg találtam egy oldalt ahol EU3 szabvány maxicosikat lehet kapni használtan 16-24 ezerért és képen tök újnak néznek ki.
Szóval Bende mesélj, mert én jövő héten mennék egy ilyen maxiért.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

megígérem, holnap mindenkinek és mindenre válaszolok. Most megyek, Nyanyó már alszik, ilyenkor lehetünk kettesben a párommal.

KépKép
bende

Sziasztok!

Mi is köszönjük a tranzitolást. Cs-andi bocsi hogy sem ülni sem állni, sem szopiztatni nem tudtál nyugodtan a Bömi fiamtól :oops:
Mi mindenesetre jól éreztük magunkat és örülök, hogy megismertelek titeket.
Teszek fel egy jó pár képet. :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Az én prüntyögőmről nem sikerültek túl jól a mai képek úgyhogy inkább egy fürdőset mutatnék

Kép

Kép
bucsek

ja és még egy itt nem Miksa babát akartam fényképezni, de nagyon édes volt behajolt és lesett a kamerába. Na nehogy már ő lemaradjon a fényképről :) :) Kép

Kép

Kép
bucsek

Jaj, annyira jókat csináltál Bucsek....ugye ugye elküldöd?
Már tudod, de azért a bizti kedvéért:
r.zsoofi@gmail.com
Nagyon édeseket kaptál el a rosszcsontomról IS.
Miksa baba kék szemei és Csenge asszonkánk mosolya és rácsodálkozó pillogásai...legalább élőben is olvadozhattam végre!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Még nem volt időm visszaolvasni benneteket, csak részlegesen, de igyekszem potólni. Amióta a férjem uram itthon dolgozik én számüzetésben élek a számitógéptől. Természtesen így legalább haladoka a háztartási tehendőkkel is ami azt illeti, mert nagyon elvagyok maradva.
Miskolcon jártunk kedden az ortopédián. Nagyon rendesek voltak és hihetetlenül gyorsan végeztünk. Hála Istennek semmi komoly, csak egy kicsit még kötött a bal csípőlye ezért még 5 hétig kell hordani a terpesz pelenkát. Illetve mivel eléggé csámpás szegénykém ezért pelenkázásnál meg kell tornáztatni a kis lábfejét, hogy amikor járni kezd akkor ne okozzon gondot.
Ja és külön cipőt javasoltak nekünk, ha elkezd már járni. Volt még valaki akinek szintén ajánlottak cipőt az ortopédián?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

sziasztok,
nagyon jók lettek a képek bucsek!levi meg elképesztően pózólt és grimaszozott, nagyon kedves arcocskái vannak.
örülök, hogy végre személyesen is találkozhattunk, kár, hogy mindenki beteg és nem jöttek a kik még szoktak , mert most jó sokan lettünk volna.na mindegy

jön valaki holnap jógázni?én mindenképpen megyek mert nagyon rámfér, bár sajna se niki se verocs nem jön,szóval??

bende!üdv!kár, hogy rég voltál...ti is szépen növekedtek, ügyesedtek :wink:
bucsek, nem volt gáz azért nem tapostatok el és a fejem is a helyén maradt :D annyira izgatott és kiváncsi volt csengi az új arcok miatt, hogy itthon pótolta az alvást és az evést is amit ott elmulasztott!
Vendég

Tényleg jók a képek nagyon, főleg Levi alakított nagyot :-) Úgy látom szereplős kedvében volt ;-)

yuyu79

Cs-andi: akkor örülök, hogy nem élted meg gáznak a helyzetet :) :wink:
Az az igazság, hogy nem mindenki tolerálja jól a nagyobb gyereket. Az én fiam mivel most féltékeny is a kistesó miatt és azt gonolja ha nem viszem magammal kimarad valami iszonyatosan jó buliból nem marad otthon senkivel, csak nagy sírások árán. Nekem meg nincs szívem otthon hagyni, meg hát végül is ő is hozzám tartozik és ha ragaszkodik az csak jó dolog. :) Úgyhogy most mindenhova viszem magammal, még ha most egy kicsit nehezebb is nekem, aztán majd ősztől jön az ovi és szabadon lófrálhatok :)
Szóval ebben a felállásban szívesen megyünk máskor is.

Örülök, hogy azért otthon már rendesen evett meg aludt Csengi.
Gonolom ti is kellemesen elfáradtatok mire hazagyalogoltatok :)

Kép

Kép
bucsek

Sziasztok! Volt másnak is csomó a pneumo oltás helyén? Mit kell csinálni vele??

yuyu79

Sziasztok!

Meddig tart még ez a szeles idő? Mi megint óránként keltünk, de bezzeg most sem akar alukálni a KisBrekkencs. Azt hiszem ma mint a régi szép időkben, ha Levi alszik én is durmolni fogok... :oops:

Julcsi, csak egy dudor, vagy piros és dagadt a combija?
Első esetben este fürcsinél masszírozd minden este picit erősebben, épp hogy ne fájjon. Elég pár mp.ig.
Ha piros is, akkor meg jegeld napi 2-4 alkalommal, ez is csak pár mp. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Bende, nem csak akkor lehet jönni, ha valami baj van :) beszélgetünk mi másról is, mint pl. most a gyerekülés, amiről ha van infód én is szívesen olvasom, bár most nem tervezek venni. De érdekelne, hogy melyik ülést tartják biztonságosnak a tesztek. Niki nagyon aranyos.

Bucsek nagyon jó képek, de Ádámról is feltehettél volna. A lányok már edzve vannak az én nagyfiam által, aki egész sokszor tranzitolt már a csapattal, biztos nem zavarta őket a "nagyfiad". Én is vittem eddig magammal mindenfelé a nagyobbat, csak most már óvódás lett, így napközben csak a csöppel vagyunk kettesben.

Feluca, úgy rémlik Sziszkáéknál volt ilyen cipő. Tényleg Sziszka, merre jársz?

Julcsi, úgy rémlik vizes borogatást használtak azok, akiknek volt csomó oltás után.

Sajnos az Augmentintől hasmenése lett Zsombinak, így ma viszzamegyünk a dokihoz íratni egy másik antibiotikumot :( csak, hogy ne menjen olyan símán semmi. Sajnos a Nurofent is folyamatosan kell adnom, mert különben fájdalmai vannak szegénynek. De különben jó a kedve és nagyon tündérke, mostanában mindig a bátyus szobájában kell játszanunk, egyre jobban érdeki a sok játék és azt főleg szívesen nézi, ahogy bátyuska játszik. Az elmúlt 3 heti súlyváltozásunk -160 g :( még szerencse, hogy így is jó húsban van a kis drágám, most már jó lenne hízni is egy kicsit. Niki, hogy álltok? :) Mi még csak 8800g így, most lehet, hogy utoléri Barnus Zsombit.
Vendég

sziasztok!

csak gyorsban!

Vera, üdv itt... Niki még mindig nagyon szép baba! Örülök, hogy a szeme is javul, tök jó, hogy nem kell vele különösebben semmit sem kezdeni! ;) Az üléssel kapcsolatban, pedig tényleg reklámozd csak, biztos vagyok benne, hogy nagyon körbejártad a témát... :)

Bucsek, szupik lettek a képek!

Minden baba tünemény, de azért Aproo Leventéje ismét nagyon élvezte, hogy őt fotózzák! :)

Julcsi, volt már másnak is ilyen, talán Szuszu írta, hogy ő hogyan szokta kimasszírozni fürcsi közben. De nem tudom 100%-ra, csak rémlik!

Cs-andi, tökre jó a hajad! A múltkori találkozásunk óta történt vele újra valami, vagy csak most jobban előlhagytad a tincseket az arcodban? Jól áll!

És egy kis horror itthonról... :(

Hajnalban felkelt a kisfiam, persze a szokásos 2 magasságában, szopi, aztán kimentem a konyhába (mármint átmentem, szóval egy légtér), hogy megcsináljam neki a tápit, erre mikor visszafordultam, hogy megnézzem mizu, abban a pillanatban zuhant le a kanapéról! Hátára, vagy inkább popóra, és aztán bucc a feje a parkettában! :( Úgy megijedtem, meg persze ő is, aztán apa is felpattant az ágyból, és Beni csak sírt! Annyira megijedhetett, meg biztosan fájt is a kobakja, én meg végig parában voltam, hogy most mi lesz!? Alig tudtam elaludni. Nem nagyon tudom, hogy mitévő legyek... Érdemes ilyenkor is elvinni orvoshoz, mert tünetei, aluszékonyság, hányás, bágyadtság, stb. nem volt, szóval agyrázkódás jeleit nem látom, de azért bennem van még mindig a frász... :( Szóval így indult a mi napunk...

Most készülök a védőnőhöz, bár ez az iszonyat szél...

Jók legyetek!

sophie27

zsóf, köszi aranyos avgy!voltam pár hete fodrásznál, de persze meg kellett igazítanom,mert elég flegma volt :cry: láttam korábbi képeket magamról mostanában amikor a fotókat rendezgettem és úgy döntöttem, hogy ez jól áll összefogott hajjal is:) szóval köszi, aranyos vagy , hogy észlelted :wink:
jön mavalaki jógázni?mondjuk andi egyszemélynek is megtartja az órát...remélem most is :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Benit Isten éltesse a fél éves évfordulón, bár egy napot csúsztam :oops:
Zsófi, szerintem, ha nem látsz rajta semmi különös jelet, ne izgulj. Tudják ezek a babák, hogy kell esni. Múlt héten Gergő is leesett az ágyról, csak annyi volt, hogy elléptem a kabátjáért és már le is bukfencezett szegény. Kicsit sírt, de szerencsére megúsztuk. Elhiszem, hogy megijedtél, de biztos nem lesz semmi baj.

Aproo! Megint együttérzés, nekünk is car volt az éjszaka, komolyan mondom, hogy szinte óránként, fél óránként fent volt Gergő. Persze szeme az csukva, csak nyöszörög, felsír, csapkolódik. Egyszerűen nem tudom mi a baj. Teljesen mindegy, hogy mennyit alszik nap közben, az éjszakák mindig kegyetlen rosszak :( Én már nem tudom mit csináljak vele, de nagyon rossz lehet neki is, hogy nem alszik nyugodtan 2 óránál többet...Ráadásul mostanában nap közben is csak babakocsiban hajlandó elaludni vagy a kocsiban. Tegnap délután 4-kor már kivittem ebben a nagy szélben, hogy aludjon valamit. 1/4 6-kor jöttem be vele, mert már sötétedett.

Gyerekülésben mi is a maxi cosi-ra szavazunk. Imádom a hordozót is és az ülésről is eddig nagyon jókat hallottam. :)

A tranzitos képek megint nagyon jók! Édes minden baba. Leviről azok a mosolygós képek! Annyira huncut, nagy zsivány ő is :D
Csengének nagyon édes a szerelése, igazi kis hercegnő :D

Julcsi! Szerintem is masszírozgasd a csomót az oltás helyén, úgy biztos hamar elmúlik majd.

Barbi
Kép
manci79

Húú! Kimentem megnézni milyen idő van! Hát nagyon csípős itt a szél, mintha -20 fok lenne :(
Mikor jön már a jó idő???

Barbi
Kép
manci79

Épp mielőtt megvettük,néztük az ADAC teszteket a babaülésekről,és asszem pont a Bébé Confortról írták azt,hogy "mindkét bábu feje megcsavarodott"...na,ez elég is volt

Kocsiülésről:
A német teszt magazin szerint 9-18 kg-s kategóriában, (de a többiben is mejdnem mindben) A Römer isofixes gyerekülése lett a legjobb. Mi ezt nem tudtuk megvenni, mert a Madrinában 85.000,- Ft volt, de megvettük az utána következő legjobbat, nem isofixes, Römer King Quickfix.
Az Isofix annyit jelent, hogy az ülés nem a biztonsági övvel van az üléshez rözítve, hanem a karosszériához rögzíthető. A legbiztonságosabb módszer, ami létezik.
A Bébé Confort (9-18 kg)pár ponttal maradt csak el a Römertől, kényelemben viszont megelőzte azt.

--------------------------------------------------------------------------------

OFF
Gyereküléshez:
Nekünk van ilyen is, olyan is egy speciális helyzetből kifolyólag, de a Bébé Confortban a gyerek fej elebukik a mellkasára és egyálttalán nem tűnik kényelmesnek, míg a Römer Kingben 8-9oo kmeket autóznak egy pisszenés nélkül!
Az előbbit pedig horror bekötni, az utóbbit nagyonkényelmes ebből a szempontból is használni! ON

KépKép
bende

Zsófi - Szerintem is igaza van Mancinak, ne izgulj az esés miatt. A mi védőnőnk, akiben én nagyon megbízok, azt mondta, hogy akkor vigyük orvoshoz, ha az esés után hány vagy nem lehet felébreszteni, olyan bágyadt.

Feluca - Emma esetében nem beszéltek speciális cipőről, csak hogy széles orrút kell majd hordania, és ha jár, vissza kell vinni az ortopédiára. Nagyon speciálisan nőttek a kis lábujjai :)

sushy

A fentieket a Gyereknevelés/ Balesetek amire nem számítunk fórumból ollóztam össze. Egyébként is figyelmetekbe ajánlom a ezt a topicot, bár már régen nem írtak ide, de nagyon hasznos információkat lehet találni.

Kérésetekre nem válaszolok senkinek priviben, hanem itt válaszolok a kérdésekre.
A következő cikkek nagyon jók, mindenképpen olvassátok el.

http://www.origo.hu/auto/20071011-gyere ... tml?pIdx=1

http://www.vezess.hu/magazin/hogyan_vas ... est/13841/

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... efault.asp
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bende 2009.02.13 10:33-kor.

KépKép
bende

Az utolsó linkben megtaláljátok a már sokat emlegetett adac teszteket.

Römer King Plus ülést legolcsóbban most a Mária Bababoltban és a Kenguru boltokban kaphattok. A kenguru boltokban most az ülés árának 10%- át még pluszban le lehet vásárolni, ami nem rossz bolt mert egy 60 ezer Ft- os ülésnél 6000 Ft- ért választhatsz ruhát. Nem mindegyik kenguru boltban árulnak ülést is, erről nem árt előre tájékozódni. A mammutosban nincs, az árkádban van.
Kikában és a Brendonban is drágább, és a hivatalos forgalmazónál is. ( utóbbinál pont a Ft gyengesége miatt )
Ha ügyesek vagytok kifoghattok, még pár darabot, tavalyról, amiknek az árát még régi árfolyamon számolták, nem 300 Ft- os euroval.

KépKép
bende

Nem akarom ismételgetni a cikkekben leírtakat, azt hiszem mindenki el tudja dönteni, hogy igényeinek, pénztárcájának melyik a legmegfelelőbb. Mi nagyon spórolosan élünk most, szinte csak kajára, meg rezsire költünk. Sajnos le kellett mondanom a baba- mama tornáról, a babaúszásról is,( viszont ismerős anyukákkal közösen tartunk majd Ringatót ), a manónak is mindent én főzök, de megvettük a drága ülést.

Inkább most húzom össze a nadrágszíjat, mintsem, ha baj történik verjem a fejemet a falba, miért a gyerekülésen spóroltam 20 ezer Ft-ot.

A végére egy kép, ahogy Niki az ülésében üldögél.
Kép

Később meg is eszi... :)
Kép

Még nem ezt használjuk, de Niki hamarosan kinővi a hordozót, mert nagyon nyurga gyerek és a lábai már nem férnek el az ülés és a hordozó között.

KépKép
bende

A legfontosabbak még egyszer

Vigyük magunkkal a gyereket, mert így bele tudjuk próbálni a kinézett ülésbe. Így kiderül, hogy milyen kényelmes amit kinéztünk, mennyire lát ki belőle a baba és hogy megy-e a szeme színéhez

Lehetőleg az autóba is próbáljuk be a megvételre szánt ülést. Meglátjuk, elég hosszú-e a kocsi öve, illetve, hogy milyen szintidővel tudjuk beszerelni

Ne dőljünk be a mindenre jó üléseknek, mert ezek később fognak bosszúságot okozni

Ha olcsóbb, használt ülés mellett döntünk, bizonyosodjunk meg afelől, - nem lesz könnyű, mert gyakran nem látszik rajta semmi - hogy nem érte baleset az ülést

Csak a szabványnak megfelelő ülést vegyük meg, amit az előírásoknak megfelelően, gondosan kössünk be az autó, lehetőleg hátsó ülésére

KépKép
bende

Bocsi, hogy ennyit okoskodtam, valakinek biztosan nem voltam/ vagyok szimpatikus, de ha már egyikötöknek segíthettem, megérte.

KépKép
bende

Sziasztok!

Bende, üdv újra közöttünk, nagyon édes Niki, szépen növöget, gyere sűrűbben, ha tudsz;)

Zsófi, nálunk is megtörtént tegnap az első baleset, Barnust próbáltam letenni a földre a játszószőnyegre, mert szétbüfizte magát és ha már ott voltunk, gondoltam így egyszerűbb... 10 centire voltunk a földtől, amikor hátravágta magát és a fejét bele a földbe:( hát jól megijedtünk mind a ketten, volt üvöltés rendesen, de pár perc után abbamaradt és én is megnyugodtam estére... vele együtt sírtam, olyan ijesztő volt hallani a koppanást...:( én nem vittem sehova, de szerencsére nem is láttam rajta semmilyen eltérő tünetet.

Ma viszont gyerekorvosnál kezdtünk, mert 2. napja elég komoly hasmenése van Barnusnak, kb. napi 4x, szerencsére nincs láza és jókedvű, csak 2 nap alatt fogyott 15 dekát:( Nem fogad el semmit csak anyatejet, így a felírt gyógyszereket (porokat) is elég nehéz belediktálni. Hétfőn kell menjünk kontrollra. Szóval CsengeAndim, nem hiszem, hogy utolérjük Zsombit, mert visszamentünk 8130 grammra...

Jobbulást minden kis betegeskedőnek (kicsinek és nagynak egyaránt) !!!

sniky

Szia Bende!
Köszi a sok infót, tényleg nagyon hasznos! Én idáig azt hittem, hogy biztosan legtöbb ülés amit 20-30e-ft körül van már biztos jó, de akkor ezek szerint nem :oops:
Tényleg igaz, hogy nem azon a 20e ft-on múlik a dolog. Pláne hogy a férjem szeret 'sportosan' vezetni, lehet, hogy akkor fontolóra veszem amiket írtál, és inkább egy drágábbat nézzünk.

Kép
Kép
dia123

Sniky,
Jobbulást Barnusnak!! Az jó, hogy anyatejet azért elfogad, talán nem szárad ki. Abba nem lehet a porokat tenni és úgy kanalazni neki?

Zsófi,
Elhiszem, hogy megijedtél, én is frászt kaptam volna! Az a lényeg, hogy azóta jól van!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatást! Most jöttünk haza a védőnénitől, na a hazafelé sétánál a lábam között úgy kifújta a szél a combom, hogy most olvadozok ki... :( Iszonyat szar idő van!

Beni 71,5 cm, és 9480 g, hát a korát meghazudtoló mérettel bír a védőnő szerint. A lényeg, hogy annak ellenére, hogy kevesek eszik (szerintem), ő igenis hasznosítja azt, amire szüksége van, szóval no para! Az mondta még, hogy a húst el kell kezdeni adni neki, illetve ő is megemlítette a olajat/olíva olajat a főzikbe! Hát kb. ennyi.

Vera, nagyon köszi a kimerítő választ babaülés tekintetében, nagyon hasznosak a linkek is! (És gyere máskor is, mert szeretünk! ;))

Cs-andi, na hülyéskedj, tényleg így gondolom! ;)

Manci, akkor nálatok is zajlik az élet. És mi vár még ránk ezekkel a hóhányó fiúcskákkal! Na persze a lányok is lehetnek még rosszcsontok simán! És köszönjük nektek is a köszöntést! ;)

Aproo, ez a szél minket is kikészít, de inkább csak az tűnt fel, hogy elaludni nem tud/akar Beni már napok óta, mióta ez az iszonyat szél van... Az éjszakai ébredés még mindig 1x-2x aktuális!

Délután, ha jövünk haza a Camponától, otthon vagytok esetleg? Bedobnám a tápit... :oops:

sophie27

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy most már mennyire nem lehet egy percre sem egyedül hagyni őket. Pedig Dávid még nem kúszik-mászik, bár már kezdem azt hinni, hogy csak előttem sunnyog és nem produkálja magát, mert amikor pár percre egyedül hagyom a földön (hogy ne tudjon leesni semmiről), mire visszaérek, méterekkel arrébb találom, amint éppen szétszereli a pelenkáskukáját, leszedi a posztert az ágya oldaláról és megeszi, stb. A leütősebb az volt, amikor valahogy eljutott a hálónkban a szőnyegen a dohányzóasztalig, és "megette" az illatos füstölgőt...

Kép
felicia

Niki, nem lehet a fogzás miatt a hasmenés!? :shock:

Nálunk tegnap volt többször kaki, illetve a nyála is kb. patakokban folyt Beninek, de nyomát a fognak még nem látom mindig... Mindegy, tényleg nem lóverseny ez, ahogyan azt egy kedves ismerősöm mondta! :)

sophie27

Felícia, hát igen, tényleg nem lehet őket egyetlen pillanatra sem magukra hagyni, kár, hogy nálunk ez így jutott csak el az agyamig... Úgy hagytam a kanapén, hogy a hátán fekve, csukott szemmel sír. Erre tessék, hasra fordult, felállt négykézlábra, és elkezdett hintázni, mintha nappal lenne és éppen játszanánk, és mire visszaléptem, már zuhant is háttal a földre! :(

sophie27

Bende, megnéztem azt a kisfilmet, ami a menetirányú bekötésről szól. :-(
Még egy okkal több, hogy mi még ameddig csak lehet, hordozózunk....
De köszi a teszteket is.
Sajna a maxicosiról egy szó sincs bennük.
Azért ez a römer is, amiről írsz, ha jól vettem ki, 60 körül van. Tehát az isofix nélküli.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi, még nem tudom, csörögj rám, de mikor jönnétek? Mi sztem olyan 3-4ig aludni fogunk....reményeim szerint, mert eddig ma 20 percet sikerült reggel óta.....és akkorra nyáltömegeket bukik szegény Brekkencs. Semmi kajamaradvány nincs benne, csak nyál.
Szóval még beszéljünk, oksa?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Leírom, hogy nálunk mi a baba napi menüje.
Reggelire tápszer. Tízóraira alma+banán (egyenlőre fél banán+egy egész alma). Ebédre krumpli, répa és pipihusi. Uzsonnára gyümölcsös tejpép vagy tejbedarapép. Vacsorára tápszer. Legalábbis így tervezem, aztán meglátom mi lesz belőle. Szerintetek jó így?

Kép
felicia

Amúgy nekünk Baboo Concorde kocsiülésünk van hordozónak. Hátra háttal kötjük be. Újszülött korától azt használjuk, most már persze szűkítő nélkül. Nővéreméktől kaptuk használtan, de nem hiszem, hogy ettől baja lenne. Ismeri valaki, erről mi az általános szakvélemény? 0-13 kg-ig használható, ha jól tudom.

Kép
felicia

Bende,
Sajnos nem tudok németül, így nem sokat értek a 3. linkből. Segitenél abban, hogy lehet a Bebe Confort a második a Römer után, ha ahogyan írtad, "mindkét bábu feje megcsavarodott" :?:
Így azt gondolnám, hogy ezért ez a márka jóval lejjebb kerülne a listán. Vagy valamit félre értettem?? :oops:

Kép
Kép
dia123

Dia!

Sajnos nem tudok segíteni. Én sem tudok németül, és írtam is, azokat a véleményeket egy másik fórumból ollóztam össze.

KépKép
bende

Sziasztok!

Dia: mi sem megyünk úszni mégsem, mert Zorka náthás lett, :( és jövő héten utazunk így most kikezelem, nehogy esetle mást is benyeljen.

Zsófi: Huh, hát majd megnézem, mert örököltük a babakocsit, de aszthiszem papagáj van rajta, jó fajta, és Zorka élvezi.

Panna: Olszországba megyünk, Val Di Fiemmébe, kisebb 5 éves kihagyás után ez lesz a 9. alkalom, hogy oda megyünk. 8 órás az út, de gondolom lesz vagy 10. Kiváncsi vagyok Hogy bírjuk majd, bár Zorka is síelt a pocakomban tavaly :oops:

A képek cukik

Ritus

Kép
rituspoc

[quote="bende"]B írta:bendeocsi, hogy ennyit okoskodtam, valakinek biztosan nem voltam/ vagyok szimpatikus, de ha már egyikötöknek segíthettem, megérte.

ne izélj már bende!elvégre ez egy igazán lényeges téma és rengeteget segítesz a hozzászólásaiddal meg a tapasztalatokkal!!nagyon szívesen olvasom az ilyen hasznos hozzászólásokat!!!!és szerintem a többiek sem gondolják másképp!!!!sok köszipuszi érte :wink:
Vendég

Zsófi azthiszem peg perego vagy pierre cardin, az biztos, hogy p betűs :)

Kép
rituspoc

Bende,
Ok, köszi.

Ritus,
Kár, mert talizhattunk volna! Egy kicsit tudsz írni, hogy mégis milyenek a foglalkozások? A vízben mondókáztok is vagy nagyjából hogy szokott lenni? Előre is köszi!! Jobbulást Zorkának is!

Kép
Kép
dia123

Felícia, eddig mi volt a napirendetek? amúgy főziket is eszik már gondolom Dávid... ma mondjuk nekem azt mondta a védőnéni, hogy a délutáni, vagy esti főzelék nagyon jó tud lenni, mert az sokkal laktatóbb a babapocinak! ;) bár nálatok nincs gond az alvással...

Aproo, okés, akkor majd csörizek, de mi 1/2 5-re megyünk a Camponába, aztán onnan, amilyen gyorsan csak szabadulunk! Szeretnék azért 7-8-ra legkésőbb itthon lenni, így hozzátok is inkább késő délután érnénk csak! Szép álmokat nektek! :)

Ritus, köszi, az a pierre cardin lesz, ha papagályos! Zorkának pedig jobbulást, aztán jó síelést!

sophie27

Bende! Köszi a figyelmeztetéseket. Mi is most készülünk venni.
Vendég

Rakok néhány képet az én rosszcsontomról.
Kép Kép Kép Úgyis elérem

Barbi
Kép
manci79

ja, és a legfontosabbat elfelejtettem:
jövőhéttől hétfön 11-től lesz a babásjógaóránk!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

és ezentúl mindig ekkor lesz az óra
Vendég

Kata, megnéztem a webalbumotokat, nagyon aranyos fickóka Kristóf!

ManciBarbi, Gergőd is nagyon kis édes, meg milyen ügyike...

végül 2 fotó rólunk, vagyis Beniről

Kép

járókában, félig levetkőzve...

Kép

ezerrel nő a hajam... de miért csak a fejem búbján!?

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: