A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Musi! Tápis kakálást megkérdezem tesómtól.

Enyim bébi éjjel 1-3-ig akart játszani és szopni egyszerre. Előtte utána SAJÁT KISÁGYÁBAN aludt. Már 2. napja! Jeeeeeeeeeeeeeee!

Indulunk lassan dévényre, aztán tanácsadni.

Kép
zölddisznó

6-kor is evett 150-t.
es azota egy csomoszor bukott/hanyt(nagyobb mennyiseget). nagyon aggodom, hogy kiszarad.
an olyan, hogy akkor is eszik, amikor nem ehes? de kerte, nagyon szopizta az uveget.
vigyem dokihoz?

KépKép
KépKép
mush589

Mush, nálunk Noel ugye ezt csinálta. A kórházban volt olyan délután amikor végig szopizott aztán meg akkorákat bukott, hogy csak na. Nekem múltkor erre a gyerekorvos ezt mondta: ez egy ördögi kör, meg kell találni az aranyközéputat. Mert ha véletlen túleszi magát a baba és már feszül a pocak akkor is adódhat olyan hogy ezt úgy akarja "orvosolni" hogy még enni kér. És akkor még kap.. aztán az már nagyon sok és akkor jön a sok bukás/hányás.

De persze ha nagyon aggódsz irány az orvos!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida:

Baranyi Ágnes Budapest
Balázs Judit Budapest X. 70-388-3013
Kurtos Katalin Budapest I. 20-463-2199
Németh Nikolett Budapest I. 20-410-7341
Juhászné Szabó Antónia Budapest II. 30-219-0918
Knob Tímea Budapest II. 20-376-9035
Lovass Edit Budapest II. 70-866-4237
Molnár Tünde Budapest II. 20-545-9522
Pohlinger Ildikó Budapest II. 20-269-3042
Reicherné Hrabéczy Andrea Budapest II. 20-371-4176
Zsiborásné Jakubovics Mónika Budapest II. 20-991-1696
Stefánkovics Gabriella Budapest II. XIII. 20-415-5071
Harman Ágnes Budapest IV. 20-338-0328
Bálványossy Eszter Budapest IV.XIV.XV.IX. 70-285-8903
Gyenes Anikó Budapest V. 30-481-9570
Holitskáné Spitzár Mária Budapest V. 20-436-5955
László Zsuzsanna Budapest V. 20-357-7305
Szabóné Sándorné Budapest VIII. 30-374-0216
Balázs Mariann Budapest XI. 30-318-5500
Oroszné Póth Renáta Budapest XI. 20-995-3592
Speerné Kemper Annamária Budapest XI. 20-591-0395
Fürediné Lauf Eleonóra Budapest XII. 319-0103
Haraszti Hedvig Budapest XII. 3555-392, Alapítványnál
Horváth Beáta Budapest XII. 30-222-2888
Izsák Katalin Budapest XII. 3555-392, Alapítványnál
Matula Zsuzsa Budapest XII. 3555-392,Alapítványnál
Radnóti Barbara Budapest XII. 30-264-2043
Boda Zsuzsa Budapest XIII. 20-516-7077
Csepregi Marietta Budapest XIII. 20-210-8646
Kiss Valéria Budapest XIII. 30-252-8545
Burján Katalin Budapest XIV. 30-244-8371
Negyedi Viktória Budapest XIV. 20-393-5503
Orosházi V. Andrea Budapest XIV. 251-9113
Dr. Kovácsné Csapó Csilla Budapest XIX. 30-433-4322
Juhász-Tóth Zsuzsa Budapest XVI. 70-297-5998
Rózsa Adrienne Budapest XVII. 70-266-5274
Lencsér Istvánné Budapest XVIII. 20-395-3732
dr. Medveczkyné Morvai Tünde Budapest XX. 30-296-5079
Dankulinné Gazsovits Edit Budapest XXII. 362-5696
Svantekné Laczkovich Dóra Budapest XXII. 20-570-8949
Auner Andrea Budapest, XIII. Dunakeszi 20-452-3213

Kép
andy30

bocs nem tudtam máshogy bemásolni ezek a pesti dévényes gyógytornászok telszámai

vki korábban belinkelte ide onnan másoltam ki

egyeztess időpontot ha jól tom fizetős a vizsgálat is pesten meg ha kell a kezelések is, nekem egerben szerencsére avizsgaálat ingyenes és 25én megyünk regivel

andy

Kép
andy30

ja nálunk pár napja az a helyzet h a kisasszony 2-3szor is felkel este 8 és reggel 6 közt pedig eddig csak 1szer keltünk. mit gondoltok? tegnap éjjel pl már éjfélkor kuruttyolt és nem vok biztos h az éhség kelti fel (kb egy hete mintha megint hasfájós lenne :shock: pedig már épp le akartam állni az infacollal- de ha nem etetem meg máshpgy nem alszik vissza. igy most kb 4órát aludtam, tök kóma vok, ráadásul ma visszük uhra szép lesz. lehet érezte h ma megyünk és izgulok kicsit? vagy fejlődési ugrás még mindig? van vkinek ilyen tapasztalata? tejem van elég nem hinném h éhes lenne igaz hajnalban mostanában kb 10percet eszik és visszaalszik lehet nem eszik eleget rlgebben félórákat nyammogott hajnalban is. mit gondoltok? eddig tök jól aludt erre most romlik el a dolog? nem egyre többet kéne eludnia inkább mint egyre kevesebbet? :roll:

andy

Kép
andy30

a szénsavas dolgokkal mi a helyzet? Lehet inni? Vagy tiltólistás??
Megveszek egy kis Sprite-ért.... :?

Szereztem hallásvizsgálatra időpontot, 23-án mehetünk, szegénykémet azon a héten kétszer is hurcoljuk majd..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok! Dévényes vizsgálat az alapítványnál ingyenes, csak kell beutaló, és sokára tudnak időpontot adni.

[quote]e írta:ddig tök jól aludt erre most romlik el a dolog? nem egyre többet kéne eludnia inkább mint egyre kevesebbet?

Ez rossz felfogás, a dolog csak a te szemszögedből "romlik". Ha a bébidnek ez az igénye, akkor neki ez a jó. És nem értem, miért ne etetnéd meg ilyenkor?
A szopi hosszúságávan nem egyenesen arányos, hogy mennyit eszik. Általában az első 2-3 percben eszik meg a bébik az összes kiszopizott cucc 90%-át. Hanna pl. 5 percnél többet sosem kajál, és ez alatt lecummantja a 100-at. (Pelenkacsere után már csak desszertet kap, és örömcumizást)
Ja, és lehet, hogy már az infacoltól hasfájós, és azért is kel éjjel.

Mági! Miért ne lehetne szénsavasat inni?

Kép
zölddisznó

húú zöldi, komolyan lehet???? Hát most annyira boldoggá tettél! :) Szülés óta nem merek szénsavasat inni!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Én bubis vizet, colát :oops: és sört :oops: :oops: :oops: is iszom.

Kép
zölddisznó

zöldi:
nem mertem semmi szénsavasat, nehogya pocakját bántsa... Egy pohár coláért meg tudnék veszni...bevállaljam??

Kép
Kép
Kép
mágnes

[size=18]Zöldi! Mi volt dévényen meg tanácsadáson?[/size]

Mági! Én már eszem és iszom is mindent, amit megkívánok.

Hunor 11 óta alszik, azóta már megjártuk az Interspart, meg a piacot. Iszonyúan fúj a szél, de a gyereket nem zavarja szerencsére. Este pizzát fogok sütni, nyami!!!

Kép
Kép
szeles4

Susy!
Úgy látom Vinzent akkor nem éhezik! Este mennyiket evett? Nálunk az elmúlt 2 napban megint szenvedés volt. Délben már csak két ciciből tudta összevadászni a 130-at, aztán rá 2 órára megint enni akart. Estére meg persze üres volt a tejbár, folyton az üres cicin lógott, aztán nagy nehezen meg bealudt. Éjjel viszont 6-8 órákat alszik egyhuzamban. Ha éhes lenne, gondolom felkelne, nem???

Zöldi!
Hanna 5 percig szopizik??? :shock: Basszus, Zsófi fél órákat lóg a cicin. Két óránként. Csoda, hogy nem élvezem??? Lehet lelki oka is van annak, hogy kevesebb a tejci... :oops:

Szopi póz:
Én hiába fordítom szopi közben magam felé Zsófit, addig tornázik, amíg hanyatt fekvősbe nem kerül. Néha visszafordítom, de van mikor megunom és hagyom úgy.

Ma megyünk pocak+fej UH-ra, remélem minden ok lesz!

Gabi!
Azt a speckó cumisüveget, amiből Kristóf nyomja, hol lehet beszerezni?

Szedi valaki az Urtica Urens nevű bogyeszt? Ugye napi 2x5 az adag??? Lehet ezt növelni a cél érdekében? Laktoherbből mennyit lehet max. inni egy nap??? Nagyon kéne egy kis tejci tunning. :-(

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ma megvolt az oltás..., Dani azóta nyűgös. Nincs láza hála istennek, de nagyon igényel.

Méreckedtünk is... 6440 gramm és 62 cm. 2 hét alatt 280 grammot hízott. Mostanában nagyon sokat bukik, és nem tudom miért, nem volt ilyen.

Én sem merek szénsavasat inni, sajna nagyon érzékeny a pocakja, mindent megérez.

Berni! Érd nincs olyan messze tőlünk...., 6 liter tejet tudok adni jelen pillanatban!

Kép

Kép
dcili81

Bernuska! Nekem is 5-6 percig eszik Hunor, éjszaka 12-15 perc (egyszer eszik éjjel). Időnként én próbálnám erőltetni, hogy egyen még, de a kis nyelvével kilöki a cicit. Kinevetett a doktornő, mert mondtam neki, hogy aggódom, eleget eszik-e a gyerek. Ez nálam biztos abból adódik, hogy ilyen idős korában Zalán 60 dekával nehezebb volt mint Huni, pedig a születési súlyuk szinte megegyező és mindkettő anyatejes. Rendesen van kaka, pisi, a gyerek nem sír és eleget hízik, az meg nem baj, ha nem lesz olyan duci, mint Zalán volt.

Kép
Kép
szeles4

Mági!
Én is eszek-iszok mindent. Szénsavas üdítőt is. Na jó, mondjuk az esetek 90%-ban ásványvíz és 100%-os gyümilé, a többi csak a bubis üdcsi, de koffeines nálam kizárva. Kukoricát már ettem, káposztával, karfiollal még nem mertem próbálkozni, de az sem várat magára túl sokáig. :-D

Cili!
Köszönöm a tejci felajánlást, úgy tudom már Zöldi is tett ilyet! De egyelőre még küzdök. Ha már feladtam, jelentkezek. :-D

Körkérdés:
Van még valaki, akinek még mindig ilyen sokat (fél óra) nyammog egy szopival a gyereke?

Na jó, most elhatároztam, hogy holnap végigmérem a napot, hogy mikor mennyit eszik Zsófi!

Körkérdés 2:
Oltás után, ha belázasodik a gyerkőc, kb. mikor teszi ezt? Már mint mennyivel az oltás után?

Kép
Kép
lbernuska

Berni! Mi délben kaptuk az oltást, és fürdetéskor észleltem a lázat, azaz 8 órakor. Lehet, hogy már hamarabb belázasodott, de előtte órákig aludt a babakocsiban.

Kép
Kép
szeles4

lbernuska:
általában estére szoktak belázasodni. Mi serencsére mindig megúsztuk, mondjuk én azt csináltam, hogy rögtön oltás után már a rendelő várójában beadtam egy fél germicid kúpot, és ott elkezdtem borogatni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: én is iszom szénsavasat minden nap, szerintem próbáld meg. Barátnőmnek pölö nem szereti a baba, ezért ő kikeveri a bubit a sörből. :lol:

Apropó, sör! Zöldi: miért lehet barnasört inni, ha az is alkohol? És tényleg nem gáz a babának? Meg kell győznöm apát, és nincsnek érveim, pedig úgy inné már egy jó barnasört, az alkoholmentes nem az igazi :oops: Mi volt a dévényen, mesélj!

Berni:
itt mindent megtalálsz:
http://www.medela.hu/Specetetok/haberman/frames.htm
Mi is minimum félórát cicizünk mindkettőből, és aztán jön még a többi...

Kép

Kép
gabilany79

Szeles!
Enhe fokozott izomtónus a háti izmokban (homorítás, kiflizés), és lazábbak a vállöv izmai, és a fejbiccentő (hátrahagyott fej felhúzáskor).
Azt mondta, nagyon enyhék, jól kezelhetők a tünetek, és teljesen korrigálható. Heti 1 alkalmat írt elő.

Tanácsadáson receptért voltunk, és megtapogattattam a nyirokcsomói, mert duzzadtak. Mint megerősítést nyert, ez pici babáknál és kisgyermek korban is teljesen normális - immunrendszer kifejlődésének következtében akár borsónyi göbök is lehetnek.

Berni! Nekem 5 perc után kiköpi, hogy köszi, elég volt. Aztán én még hagyom ott egy kicsit pihenni, de csak azért, mert olyan édes.

[quote]O írta:ltás után, ha belázasodik a gyerkőc, kb. mikor teszi ezt? Már mint mennyivel az oltás után?
Minimum 2-3 óra, de általűban etére. Nem kell megvárni, hogy belázasodjon! Ha nyűgös, vagy sír, be kell küldeni egy fél kúpot, (8 óra múlva meg egy következőt), mert az fájdalomcsillapító és nyugtató is egyben - felesleges szenvedni hagyni, baja nem lesz tőle.

Gabi! Egész nyugodtan meg lehet inni egy pohár sört, vagy egy deci bort esténként, az ég világon semmi baja nem lesz a bébinek.

Kép
zölddisznó

Zöldi: kösziiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi, Zöldi! Én is szigorúan megiszom esténként a deci boromat... :D :D :D

Nálunk is 5-8 perc a szopi, de addig, úgy eszik mintha 10 órája éheztetném.

Nem lázasodott be az oltás után, de azért a biztonság kedvéért adtam neki este egy kúpot. Aztán 11-től aludt reggel negyed 7-ig... :D :D kajcsi, aztán fél 10-ig! Soha nem aludtam ennyit egybe!!! :D

manna

Kép
mannababoca

Bernuska:

nekünk is kb fél óra még a cicizés, de mondjuk az első 10 percbe megeszi az adagját aztán már csak nyugicici van.
nekem is úgy eszik Réka mintha éheztetve lenne már napok óta, messziről szinte méterekről képes pontosan rábukni a cicire,annyira ügyes:)
aztán amikor büfiztetem olyan jó látni, hogy még a füle is tejes.
Komolyan olyan jó, hogy ennyi teje van az embernek, és most bocsánat azoktól akiknek nincs.
A felsorolt listából a Knob Timit ismerem ő nálunk gyógytornász a Heim Pálba én hozzá vittem el a Rékát a kifli miatt, de azt mondta nincs semmi gond, bár kérte,hogy jövő héten menjünk vissza hozzá a csípője miatt.

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!

Berni - nekem is sokat nyammog Panka, nálunk simán eltart egy óráig is a szopi, de ebből 10-15, max 20 perc a "rendes" szopi, a többi csak nyammogás, ill bealszik, de ha el akarom venni tőle, persze rákezdi megint, aztán alvás, kicsit később újra próba az elvétellel és így tovább, míg elengedi. Magától nagyon ritkán, vagy nagyon sokára engedi el...

Kép
trombibébi

Kérdés: szerintetek van értelme járókát venni? Vagy az olyan, mintha ketrecbe zárnám a gyerkőcöt? Vagy hülye vagyok, hogy ezt gondolom? :roll: :?

Kép

Kép
gabilany79

Gabi:
MI Annának nem akartunk venni, mondván, hogy legyen tere a gyereknek. Aztán 8 hónaposan eljutottam odáig,hogy nem tudtam tőle főzni wc-re menni, mert nem mertem egyedül hagyni a szobában,amikr játszott a szőnyege. Vettünk neki ekkor egy járókát, de már késő volt, nem maradt meg benne... Most Bencét már korán bele akarm szoktatni, kint lesz a nappaliban, így tudok főzni, jönni menni, ő is lát minket, társaságban van, és még a kapaszkodásnál is segítség lesz neki :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mági!
Èn napi másfél liter szénsavas vizet iszok és szerencsére nincs emiatt gond!

Gabi!
Söröcskét néha én is iszok, egy-egy pohárral. Szerintem te is nyugodtan ihatsz! :wink: :wink:

Bernuska!
Na tegnap óta tudományost kutatást folytatok! :lol: :wink: Mérem Vinzentet szopi elött és után, ugyebár én eddig nem figyeltem, evett,amennyit evett.
Szóvak tegnap délután 150-et, 110-et szopizott, este pedig 70 és 80-at. Nem mértem minden egyes szopit, de mától igen. Ma is változo volt délben, délután 120 és 90,most este pedig 60gr. :roll: NA de még lesz pár szopi lefekvésig, kivi vagyok rá.

Eddig nem is gondoltam arra,hogy azért szopik olyan sokat este mert esetleg estére már kevés a tejcsi (jó, hogy megemlítetted). Tegnap este is evett: 8, 9, fél 11és 12-kor. JA és általában ilyenkor fél órákat cicizik! Már én is kezdem unni, hogy este egy perc nyugtom sincs. Ha tényleg látom, hogy kevés tejcsihez jut, akkor esténként megpróbálok neki még tápit adni! :? :?

èjjel Vinzent is sokat alszik egyhuzamban, szerencsére! :P Persze ha éhesek lennének,akkor tuti felkelének! :D

Szopitime: Nálunk 20 és 30 perc között változik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2009.02.12 18:41-kor.
susy75

Mági: köszi :) Erről jutott eszembe, hogy milyen idős korától érdemes megpróbálni beleszoktatni? Nálunk is a nappaliban lenne, és így mindig látnám, mert ilyen amerikai konyhás nappalink van...

A másik, hogy hálós vagy farácsos? Nekem a fa szimpatikusabb, de nem veszélyesebb? :?

Na, asszem, ma este inni fogok 8) :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

gabi:
én attól kezdve, amikor már lökdösi a játékait és gagyog, be fogom tenni .Nekünk is amerikai konyhás, így teljesen jó lesz, mert rálátok, ha főzök, vagy ebédelünk

húú köszi csajok, megyek és iszok egy pohár colát :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

voltunk dokinal. azt mondtak hogy normalis, hogy ennyit bukik. csak tudnam mitol kezdett el ennyit bukni.
probaltam csokkenteni a kaja adagjat, de akkor meg sir. asszem nem tul jo, hogy o 50-80-nal tobbet eszik, mint egy nala egy honappal idosebb bebi! :cry:

Sophie csak akkor kopi ki a cicit, amikor bealszik. viszont van, hogy neha "elvesziti" es akkor aztan van cirkusz. ha hagyom o akar orakat is elcumizna rajta. :? :oops: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

itt sajna nem lehet merleget kolcsonozni, de asszem kenytelen leszek venni egy olyan normalisat, mert a logos mindig azt irja, hogy semmit se szopizott cicibol, de en ezt nem hiszem el.

sikerult kakalni vegre. persze nyakig olyan lett, igy ma ketszer furodtunk, es 4-szer oltoztunk at. :roll: :shock:

a barna sor (guiness) tenyleg noveli a tej mennyiseget? ugyan en nem szeretem a sort, de akkor veszek, es leeroltetek egy fel poharral.

megerkezett a more milk kapszula kivancsi vagyok, hogy hasznal-e.

istenem, de irigylem az 5-20 perces eteteseket! nalunk kb masfel ora! :cry:
20-20 perc cicin (zoldi, szerinted csokkenteni kene ezt az idot?), aztan meg a lefejt tej vay tapi a haberman uvegbol. na az sokaig tart!

sajna most egy gram lefejt tejcsim sincs, mindet megette.

ne haragudjatok, hogy mar megint panaszkodom, de egyszeruen nehez megbirkozni azzal, hogy nem mennek a dolgok siman. a szopi gondok, most meg ez a bukas.

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. ugyi Hanna, hogy egyedula alszik a kisagyban. hogy sikerult megoldani?

nalunk a kisagy nem fer be a haloba, es korainak tartom, hogy masik szobaban aludjon, igy amig belefer a mozesba, addig velunk alszik.

erre a merlegre licitalok:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0307489910

KépKép
KépKép
mush589

Ma együtt fürödtünk Kiskoblddal, nagyon élvezte, csinálgattuk, amiket az úszásoktató csaj mondott. Mikor a fejére öntöttük a vizet, tök ügyesen becsukta a szemét meg a száját (nyilván reflex meg zavarta is a ráfolyó víz :lol: ). Amikor meg hasra fordítottam, muszáj volt ugye megtartania a fejét, de elsőre mikor beleért az arca a vízbe, olyan hirtelen kapta fel és tartotta meg, hogy nem hittem a szememnek :D

Lassan teljesen az ő birodalmává tesszük a szobáját, ehhez el kell passzolnunk onnan a kanapét (már nem használjuk, és máshová nem fér, sajnálom kicsit, mert semmi baja). Kell vennünk szőnyeget meg szekrényt meg játéktárolókat meg egy csomó mindent kitaláltam, alig várom, hogy nekikezdhessek. Hiányzik kicsit a kreatívkodás, remélem húsvétra lesz időm kicsit molyolni :oops: :roll: :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Hú most parába vagyok. Bocsánat, hogy leírom, de hátha másnál is volt ilyen.

Létezik olyan, hogy a 6. hetes kontrollon zárt volt a méhszáj most meg nyitott??? Másabbnak éreztem (belsőleg tapintás) mint szülés előtt volt! Teljesen megijesztett! Help!!! :cry: :cry: :cry:

Na most pedig visszaolvasok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vera!

Sajnálom! De időben "elkaptátok". És ettől csak jó lesz neki!
Nagyon tündéri még mindig a kiscsajszid!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Musi! Szerintem a sör nem növeli a tej mennyiségét, csak ha hiszel menne. de úgy a vajaskenyér is növeli. Viszont az előbbi finomabb, jobb kedve lesz tőle a mamának, ergó mégiscsak növeli.

Nem kell csökkenteni neked az időt, mert a te bébikéd nem habzsol be 5 perc alatt egy kajálásnyit. Te csak hagyd, amennyit akar!

[quote]z írta:oldi. ugyi Hanna, hogy egyedula alszik a kisagyban. hogy sikerult megoldani?

Őnála nem az volt a gond, hogy egyedül alszik, vagy altatni kell, hanem az, hogy éjjel nem hajlandó megmaradni a kiságyban, csak mellettem. Igazából ez sem gond, csak az, hogy 2-3 órát fent van az én ágyamban is, és játszik, ficereg, vagy engem szopat a cumikiköpésekkel. Direkt csinálja, és még röhög is hozzá. :) De már sikerült párszor hajnalo elalvás után visszacsempésznem. Kopp-kopp-kopp. Akkor én is terpeszkedhetek és forgolódhatok kedvenre.

Gabi! Dejódejódejóóó! Mármint a happy-skedésed!

[quote]L írta:étezik olyan, hogy a 6. hetes kontrollon zárt volt a méhszáj most meg nyitott??? Másabbnak éreztem (belsőleg tapintás) mint szülés előtt volt! Teljesen megijesztett! Help!!!

Gabidani!
Persze hogy más, hiszen kibújt rajta egy bébi!

Vera! Kis gombszemű sapoját ki horgolta? Cukimuki!

Kép
zölddisznó

Zöldi!

De Dani kibújása után olyan volt mint előtte. Ezek szerint Gergő "viselte" így meg???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ügyi vagy Vera! Szépek a rucik! Én is rákattantam mindkettőre! Licitálok is bőszen!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok,

Mi is ma voltunk csipőszűrésen, hát, bal csipő kötött, igy terpeszpellus kell nekünk is, és minden pelenkázásnál torna hason és hanyatt.

Berni, ha jol tudom nálatok is. Gyors kérdés: ennek a terpesy betétnek ténzleg ilyen nagynak kell lennie? Én 62-est vettem, es 5-7 kilora jo. De nagyon nagynak találom a betétet benne. És hát éjjel nappal :(

Jövő héten UH ugyanilyen témában, plusz gyógytornászhoz is kell menni.

ÉS: dokinő ránézett, és kapásbol jobb oldali arc asszimetriát állapitott meg.
Ez annzit jelent, hogy mindig jobbra dől a feje, balra nem nagyon akar. Állitólag igy feküdt a hasamban, na de dolgozni kell rajta, mert hátul a buksija igy jobb oldalon laposabb is, most hogy megnéztem. :(

Jövö héten gyógytornász, lehet hogy rendszeresen kell majd járni.

Körkérdés:
Dokinő mondta, hogy nappal a kiságyba forditva tegyem be, ahol eddig a feje volt, most ott legyen a lába.
Mondom, de ő napközben nincs kiságyban, mert nem igazán alszik, inkább játszószőnyeg, kézben, pihenőszékben.
Na, akkor kiakadt, hogy hogy tehetjük földre a játszószőnyeget :?: És hogy nem lehet egész nap kézben...
Szóval nálatok hol töltik a manók a nappalt? Nekünk a háló fennt van, lehet lentre is kellene kiságy? Vagy most mi baja van a néninek a nappali tevékenységünkkel? :shock:

Vera, klassz cuccokat szereztél :D

Kép
Kép
zsiraf8

Sziasztok!

Zöldi! Gratula a kiságyhoz. Szerencsére nálunk gyorsan beszokott, persze pár estét hajolgattam mellette és simogattam. :D :D

Gabi járóka témában teljesen egyetértek Mágival. Látok pár baráti párt ahol "elvből" nem kerül bele a gyerek....aztán egész nap nincs fél perced kimenni a wc-re....hát ez tényleg baromi jó....

(amúgy ezek a járókával korlátozom a mozgásterét, meg a lelki világát dumáktól teljesen kiakadok. miért, az a feladta a szülőnek, hogy mindenfajta korlát nélkül éljen a gyermekével, és az első percben, amikor a gyerek kilép a világba, majd jól pofán vágja ami fogadja..) Nem gondolom, hogy "készíteni" kell a világ rémségeire, de szerintem fontos, hogy megtanulja és elfogadja, hogy vannak korlátok.

manna
mannababoca

Sziasztok Csajok!

Tegnap voltunk UH-n, koponya, pocak rendben, szerencsére a csípőcsontok is, tehát nincs csípőficam, csak az izmok kötöttebbek. És sajna gerincferdülése van Zsófinak. Amúgy is vittem volna a kiscsajt Dévényes felmérésre, de így a torna sem lesz elkerülhető. A doki néni szerint ki fogja nőni. Dévényes nénivel most beszéltem, 2 hét múlva lesz kb. üres időpontja. :-(

Amúgy ki vagyok akadva, mert ha nincs pénzem erre az UH-ra, akkor egy darabig még ki sem derül, hogy gerincferdüléses a gyerekem. Ennyit a háziorvosról, meg a sok rohadt pénzről, amita TB-nek kifizetünk. :evil:

Susy!
Nálunk tegnap este megint üvöltés volt. :-( Tejci még volt, de sajna a bimbóvédővel elég nehezen indul meg és türelmetlen volt, nem bírta kivárni, hogy beinduljon. Ma iratok fel tápot. :-(

Zsiráf!
Mi 56-as terpeszpelussal kezdtük, ahhoz képest a 62-es tényleg baromi nagy. De Zsófi már megszokta. Amúgy szerencsére nem volt ellenvetése. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni: én is tök mérges vagyok emiatt a háziorvosra, mert ha itt nem beszéltek róla, akkor sehonnan nem tudtam volna, hogy van ilyenre lehetőség. :evil: És amikor rákérdeztem, akkor se mondott semmi, csak megadta a telefonszámot, hogy majd ott mindent elmondanak (többek közt azt is, hogy fizetős...)
Azt próbáltad már, hogy esetleg mellszívóval "előkezeled" a cicit, és azután adod oda Zsófinak?

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Szél ide, hideg oda, tegnap este a pizzavacsora után még családilag elmentünk sétálni. Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy Hunor mintaszerűen tért nyugovóra. 8 órakor fürdés, utána szopizás, majd egyedül elalvás a kiságyban. Evett 3/4 3-kor, 1/2 6-kor, majd 8-kor, a köztes időkben végig aludt.

Most délelőtt is jól viselkedik, éppen alszik. Már elkészült az ebéd, brokkoli krémleves és gyerekkori kedvencem, a mocskos tészta.

Vera! Nagyon szuper holmikat szereztél. Iza így is gyönyörű, de ezekben a kis rucikban ... Hajrá fiúk!!!

Járóka: Zalánnak volt, de nagyon utálta, nem volt hajlandó huzamosabb időt eltölteni benne.

Kép
Kép
szeles4

Na, ettől kapok idegbajt:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=412
vs.
http://www.okosbaba.hu/jaroka-jol-jarunk-vele.html

Én mondjuk az elsővel értek egyet, de az ilyenek kicsit elbizonytalanítják az ember lányát, ha a maximálisat próbálja nyújtani. :oops: :roll:

A kérdésem viszont még mindig él: hálósat vagy farácsosat?

Kép

Kép
gabilany79

hahó

tegnap beirtam egy csomót erre vmi szerverhiba miatt nem küldte el és persze kitörlödött az egész :twisted:

most meg nincs annyyi időm de röviden.

megvolt hasi koponya uh minden ok!

vizeletet is néztünk védőnéninél tiszta.

suly szerdán 6300 g hossz 60 cm
hazahozós 2830 g és 53 cm :lol:

uhun dokinéni elég pokróc volt az asszisztenseit osztotta a jelenlétünkben h mért hivtak be minket épp akkorra mert neki most semmi kedve ehhez :roll: aztán elkezdte. regus ott nézelődött de ugye mozgatta a fejét igy meg kellett fogni ami nem teccett persze sirt. na utána hasi uh, vetköztessem. ok. addig sirást abbahagyta doki rányomta a hideg zselét persze egyből üvöltés. innentől végig :D ekkor dokinéni "ne sirj!" hát biztos abbahagyta :)
mind1 lényeg h minden negativ!!

na ezt most elküldöm neh megint kitörlödjön

Kép
andy30

zöldi: az nem gond h fel kell kelnem többször csak azt olvastam mindenhol h egyre többet alszanak egyhuzamban ah idősödnek és hát nálunk ez most pont forditva alakul.. de biztos ugrás van mert 3 hós.
etetést azért nemtom (persze megetetem)mert ugy rézem h nem azért kel fel mindig mert éhes (biztos h kibirná mert eddig is kibirt 6-7órát most meg felkel 2-3óránként) szoval mert van h hallom h egy nagy pukira kel fel tehát nem azért mert éhes. viszont máshogy nem lehet visszaaltatni csak etetéssel.

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: