A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Végre találtam olyan oldalt,ahol más pózban is látható a verda :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/baba ... 75390.html

kocska

Jó estét!

Ma szerencsére hamar hazaértem, még világos volt. Így megfűztem anyámat, hogy sétáljunk egyet. A végére már jól kimerültem, de azért jól esett.

Akkor elvileg csak egy terheléses cukorvizsgálat van? Mondjátok, hogy igen!

Cat!
Mi volt az orvosnál? Mit mondott?

Tünemény!
Micsoda tüneteid vannak! Én biztos nagyon megijedtem volna!

Ja, és amit ma hallottam a férjem egy kolléganőjétől: amikor Ő szült, akkor hallotta, hogy a szomszédságában vajúdó nő ezt ordítja: "Mit csinálsz??? Császározz már meg b.....g!"
Nem fűzök hozzá véleményt.

Kép
gesztenye74

Kocska!Ez a kocsi nagyon jóóóó! Mondjuk elfogult vagyok,mert a miénk is nagyon hasonló. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

sziasztok.

nem tudok visszaolvasni bocsi :oops: :oops:

csak gyors egy kérdés:

mióta beteg vagyok azóta szinte egész nap kemény a pocim,nem fáj csak kemény,meg feszül.
szerintetek holnap elmenjek megmutizni magam dokibának vagy ez nem veszélyes?lehet csak a betegség miatt van.
Alex sem olyan aktív..........mozog rendesen csak ő olyan volt mint Patrik,folyton mozgó.ez Patriknál nem változott most meg azért kevesebbet érzem.

Kép
Kép
ettike

csajok arról még nem beszéltünk,hogy a babafürdetéshez,testápoláshoz milyen termékeket kellene venni?Tudom,hogy köldökcsonk kezelésre, meg 1-2 dologra ír ki a doki cuccot.De pl.fürdetőt nem feltétlen.Szóval vélemények?

Ettike a sűrű keményedés koraszülés jele lehet, én csak ezt olvastam.Ugy hogy keress dokit,az a bizti.

kutyafüle kössz a megnyugtatást, rámfér,mert kicsit bizonytalan vagyok, mérleghez illően.

kocska

Sziasztok!

CSak gyorsan,

Kocska!
TÉnyleg mindent felírnak még a fürdetőt is. ha kell még popsi kenőcsöt is én a sudocremet használtam meg még most is nagyon jó. De nem az olcsobbik fajta. Fürdetőt alkoholt írt fel a dokinő. Én egyedül hintőport meg a popsikrémet vettem. Más hirtelen nem is fog kelleni..

Ettike!
De kár, hogy még mindig ilyen carul vagy :-( Kérdezdmeg a dokit. Tarts ki!

Kikocs!
Én nem lehetnék a gyerkőd annyira irigyellem őket a fánkért :-)
Gyógyulgass.....

Gesztenye!
Bizti jót tett a séte :-) Ott nem volt szél?

Kisvirág!
Tartsd ki. Bár már nem lehet nagy baj. szép nagyok bár ezek a baók. De azért csak feküdj.

Cat!
Mit mondott a doki?

Nem vagyok túl jól. megyek fekszek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Voltunk a MÁV-os előadáson. A négy dologból kettő volt megtartva, mert a szülőszobalátogatás elmaradt, az anesztes doki pedig beteg volt. Jó lett volna azért egy szülésznőt is meghallgatni, mert biztos sok fontos infót mondhatott volna el ő is (pl. mit kell vinnünk nekünk vagy a babáknak). A doki a szülés anatómiájáról tartott előadást. Sokat beszélt ill. kérdeztek a császárról, ill. a gátmetszésről.

Ha valakinek plusz rásegítés kell, akkor a volt Mávos dokik vákumot használnak. Ha császár van az apa nem lehet a műtőben, hanem kívülről figyelheti egy üvegablakon keresztül. Ha valaki érzéstelenítőt szeretne, akkor epidurálist kap. Ha a szülés közben derül ki, hogy mégis császár, akkor az spinálist kap (az anesztese válogatja, hogy ha már volt bent epidurál, akkor szúrnak-e újat vagy sem, de ált. nem). Altatásos császárt (Kikocska, azt hiszem ez neked fontos!) csak vészhelyzetben csinálnak. Számomra megdöbbentő volt az indok a császárra: mert így kevesebb perük van.....
Ajánlott egy szuper síkosított, ami használ a gátvédelemre. Dianatal a neve, svájci, 2 hónapja kapható nálunk, alig lehet pár gyógyszertárba kapni (de az ÁEK-ban igen), s "csupán" 30ezer Ft-ba kerül.
Ezen kívül a Sejtbankból jött egy lányzó. Náluk 372 ezer Ft-ba kerül, de bővebb felvilágosítás: www.sejtbank.hu.
Érdekes volt, de egy kicsit egyoldalú (dokiközpontú). Ha valami fontosat elfelejtettem volna, akkor Judy majd leírja.

A babaképek nagyon édesek!

Hajni, Ildi! Pihenjetek!

Ettike! Kérdezd meg a dokid?

Cat! Mit mondott a dokid? Én egyébként úgy tudom, hogy mononukleozisnál nem a tüdőtől nem tudsz rendesen levegőt kapni, hanem a megnagyobodott léptől. Nem semmi, hogy ilyen betegségeid vannak pont most!!! Említetted, hogy herpeszed is volt. Az Beni bárányhimlője miatt jött ki rajtad? Nagyon vigyázz magatokra!

KépKép
annaszuszi

CSsaj gyorsan, mert indulnom kell.

Orvosnál nem voltam, mert tegapra nem volt semmi tünetem.

Találtam egy jó oldalt, megosztom Veletek is.

Homeopátiás szerek:

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... &hid_from=
Vendég

sziasztok.

kocska:

fürdetéshez én baba szappant használtam.a kórházban kérdeztem és ott mondták hogy az a legjobb.azt sem úgy képzeld mint ahogy te kezet mosol szappanal,mielőtt Patrikot beletettük egy kicsit megáztattuk (nem tudom máshogy írni) a vízben.
esetleg ha szeretnéd maszírozni akkor ahhoz baba olajat,de azzal szerintem óvatosan mert lehet rá allergiás.
szerintem ha megvárod míg megszületik és a kórházban megkérded mit használnak és az jó e a te a babádnak akkor ráér hazamenetel utánn megvenni,vagy esetleg apa megveszi.

nem sokat aludtam.Patrikot sem akartam felkelteni az állandó ugatásommal így fél éjjel kinn ültem a konyhában és teát ittam.
ja és reniet ettem :roll: :roll: :roll: anniyra égett a gyomrom és ég most is hogy fél dobozzal megettem tegnap este óta.
megyek el is dőlök aztán lassan elindulok a dokihoz.

betegeskedőknek jobbulást.

a babák nagyon édesek a képeken.olyan szép husik már :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Cukorterhelés: nekem volt egy a 24. héten, meg most. Mindkettő zsemle tejes volt, de ha cukros lötyis lett volna, akkor is kettőt csinálnak itt. Nem tudom miért, állítólag orvos függő is a dolog.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Benéztem a márciusiakhoz és megvan az első baba náluk :o

Kép

Kép
sildi83

kocska, mindent ír fel a dokinéni, és szerintem azok a legbiztonságosabbak a babaápoláshoz, mert nem tartalmaznak allergéneket. Fél éves korig minimum érdemes ezeket használni, bár egy éves korig ajánlják általában a dokik.
köldökápoláshoz alkoholt, hexaclorophenes hintőport, popsikrémet és fürdetőt is kapsz. ez egy krém, amit mi úgy használunk a mai napig, hogy bekenem vele a gyereket még szárazon, mert hidratál is, időjáráskrémnek meg száraz bőrre is ajánlotta a dokinénink meg a védőnők is, és utána beleteszem a vízbe, és szépen lemosódik róla. azt is mondják, hogy feloldani a vízbe, ez nekünk megoldhatatlan feladatot jelentett :D De nem is hazsnáljuk mindig, mert a tiszta víz is tökéletes szerintem a gyerek tisztán tartásához, mi a nagyon érzékeny bőrük miatt igyekszünk minél kevesebb vegyszerrel találkoztatni őket. nándi ekcémája pl a tegnapi ovi óta rengeteget romlott, elő kellett este venni megint a szteroidos krémet, megint vérzik a pocakja, meg pikkelyes a válla, pedig már tök jó volt :(
a popsikrémből kétféle van gyógyszertári, fehér meg sárga, én a sárgát szeretem, és azzal kenem alapból, ha pirosodik, vagy bármi gond van, akkor meg sudocrem, szerintem hatékonyabb a bepanthennél.
olajból a sima mandulaolaj, esetleg olívával is lehet kenni, ha masszíroz az ember, vagy a hajlatok tisztítására. a gyógyszertári napraforgó olajtól konyhaszaga lett a gyereknek :)
hintőporból nyáron szerintem elkel a sima patikabeli szintén a hajlatokba, hogy ne pálljon ki, melegkiütésre, fenékre én nem használtam. és ha már gyerekkozmetikumok, a neogranormon krém nagyon jó a gyors sérülés-gyógyuláshoz, pl ha mégis kimarja az izzadság a hajlatot, vagy a pelus kidörzsöli a lábacskájánál nyáron. mondjuk asszem eddig mindkétszer kaptunk a kórházi ajándékcsomagban.
egytől tartózkodjon szerintem az ember általában, a johnsonos cuccoktól, már nem emlékszem, hol és mikor, de nagoyn nagyon rossz dolgokat olvastam róla, és kaptunk repibe is, és magamnak használtam, és az olajtól pl szárazabb lett a bőröm :shock:
egyébkétn szerintem árban is jobban jár az ember a receptes cuccokkal...

hát, szegény betegek meg jobbuljanak! :( nekem is megint fáj a torkom, pedig meg sem gyógyultam még az előzőből :( és tiszlta nyomoréknak érzem magam ma, nem megyek el a nődokihoz, délelőtt védőnő, gyerekeknek státusz, és kiderült egyedül jönnék haza is a gyerekekkel este, mert apa megy zülleni, szóval inkább kihagyom, valszeg nem élném túl utána a fürdetést :)

na, mennem kell, elunták magukat a gyerekek megyünk fel játszani. szép napot!

kikocska

Sziasztok!
Igérem, visszaolvasok, mert a héten amikor jönni akartam, akkor azt írta ki, hogy valami gubanc miatt nincs a társalgó.
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a köhögésre használhatom a Baby Luuf balzsamot? (Marcinak szoktam éjszakára, hogy jobban kapjon levegőt. Tegnap este tettem a hátamra, jobb is volt, de nem tudom, hogy szabad-e. Nézegettem a neten, nem írt semmit, nincs már meg a betegtájékoztatóm.
van benne: kámfor, eukaliptusz olaj, terpentinolaj, majoranna olaj.)
Esetleg valakinek a tájékoztató meg van még? köszike
nem szeretnék a babának ártani vele.

Kép

Kép
eda7

Ettike! Én azt olvastam, hogy most már a baba a32. héttől egyre kevesebbet fog mozogni, csak kidugdos dolgokat, mert kezd kevesebb helye lenni. Lehet, hogy csak ez az oka.
Azért érdemes megnézetni, hogy megnyugtasson a doki!!

Mi régen első hónapban a gyógyszertárit használtuk a doktornéni ajánlására. Utána a Penaten termékeket. (ezt régen lehetett nálunk kapni, de már nem lehet, mi Ausztriából szoktuk hozatni.)

Kép

Kép
eda7

sziasztok Lányok!

Kisvirág próbálj meg minél tovább feküdni, segitséged nincs, aki kicsit lehetne Kendével is, hogy lefoglalja egy időre legalább? Szoritok, hogy a babóca minél tovább bentmaradjon!!!

Ettike te is gyógyulj meg! Szegényke, biztos most tök fáradt lehetsz, fent voltál éjjel, most meg Patrik lesz kis aktiv napközben. és még azt mondták tegnap, hogy kb4-6hétig is eltarthat ez a hülye influenza járvány. :roll:

még egy múltkorira visszatérve, olyan szépeket irtatok, mikor azt meséltétek, hogy nem az anyagiak a fontosak a babának. És most már kezdem hinni, tényleg, hogy rendben leszünk. voltam a bankban, most majdnem 1,7millával többet kellene visszafizetni, mint mikor felvettem a hitelt majd másfél éve. :shock: hát nem semmi. májusban fog megdobódni, mert akkor számolják majd újra, és kérhetek futamidő hosszabbitást. Szóval ez megnyugtatott, hogy akkor maradunk itt, és alacsonyabb törlesztővel elboldogulunk.

Tegnap megcsináltuk a babaszobát! olyan gyönyörű lett a kiságy, hogy sirni kellett. lefotóztam, majd töltök fel képeket! :D micimackós függöny kiderült csak 2,1m hosszú, és nekünk meg 240cm ami kellene, a bazi nagy ablakok miatt. Majd kiötlök valamit, hátha ügyesen meg lehetne mégis csinálni. vettünk még kókuszpólyát, pelenkázólapot, meg néhány babaruhát (olyan vagyok mint Kocska, egyszerűen 'otthagyhatatlan' darabokat látok meg a turiban!) és az ajtóra is ki lett irva a neve, igy olyan jó érzés odapillantani, és tudni, hogy hamarosan lesz lakója is. Máskor mikor Tisa irta, csak elképzelni tudtam, de most már értem, mikor irta, hogy néha bemennek, és csak 'várják' Lénát. :D

Csajok mikor irtatok hálóingeket. Ezeken a szoptatós hálóingeket értettétek, vagy a 'szülős' hálóinget?? Szülésnél akkor nem adnak rád olyan hátulkötös, mindenkilátszós dolgot, hanem maradhatok a saját hálóingben? :? szóval akkor kettő kell majd? vagy szüléskor nincs rajtad semmi? mert most belegondolva ha egyből a hasamra teszik, akkor gondolom nincs rajtam a hálóing...na ezen is jól elfilóztam. csak tényleg nem tudom. Anyukák majd irjatok!

Tegnap a minimanóban (ugye ott nincs peg perego) ajánlották a pierre cardin fektethető, kétoldalról tolható kocsiját...ez kb 30valamennyi. Apa szerint ez is tökéletes, olcsó, ugyanazt tudja...de én meg mondtam, hogy az uno szerintem jobb. az viszont 80valamennyi. :?

Kép
tünemény

Most jöttem meg a védőnőtől,de 11re vissza kell menni,mert akkor jön a doki.Hát megint majdnem sírva fakadtam a mérlegnél,94 áááááááááááááááá, nála 77,2ről indultam.CSak mázsás vágásérett leszek húsvétra.
Ja és csak 2kémcsövet kaptam holnapra. Itt nincs még 1terhelés szerencsére.

Egyébként voltam én gyaxin az újszülött osztályon, és fürdettem is a csapalatt a bébiket minden nap, de csak a szoptatás előtt és utáni méricskélésre emlékszem, meg hogy csőrös pohárral pótoltunk nekik, tán cukrosvizet, meg fürdetés után köldökcsonk kezelés volt. Hát ez már10-12 éve volt. Lehet a tankönyvemet, füzetemet kéne elővegyem.
De végülis elég nagy a szám, majd megkérdem.
Babaszappan jó lehet, mert apa is azt használja.

Kikocska gondolom valami hydophilre gondolsz, mert azt írják elő az érzékeny bőrre ált. Szociban is azt használjuk.
Jó ez a konyhaszagú gyerek, tetszik…szegénykém. Én is vettem már napozás utánra gyógyszertárban olajat,ja meg erotikus masszázsra, hát had ne mondjam ,attól mindenkinek elment volna a kedve..
Akkor ezeket a Johnsons(én szeretem az illatát), meg Bebe stb termékeket mikor kell, vagy lehet használni, hisz ezek is babaápolós cuccocok. A Penantenről én is csak jót hallottam, csak németből lehet hozatni.
A hintőporozásról mindig az Apja lánya című film jut eszembe, mikor az újdonsült apuka magára marad és az egész flakonnal benyomja a kislány lába közé.

Dejó neketek tünemény, én csak várom papáékat, hogy kihozzák a kiságyat, meg a párom, hogy ráérjen apuval lehozni a pelenkázót, meg hogy anyu szabin legyen és segítsen elrendezni a cuccokat. Én csak várok. Szegény emberemnek olyan sűrű a programja,hogy ma reggel is haza jött éjszakából, bekellett mennie a rendőrségre, megbeszélésre,közben eldobott engem a védőnőhöz, hazafele elhozott, most fát hordanak a szuterinban,mire végez, mehet temetésre (1focistársának az apja halt meg).Holnap eligazítás,utána fodrász,egy kis fahordás, majd megy kajára. De ált. minden napra teli van zsufolva, és persze minden 4.nap nappalos, amikor este 8ra ér haza. Már úgy sajnálom.Én meg csak nyaggatom, hogy nekünk olyan kevés jut belőle. Ja és emellett persze, pont a baba előtt rángatták bele a fősuliba, úgy hogy még az is van. Amiről kiderült, hogy 50 helyett 100 a féléves díj.
Na most van mit olvassatok, abba is hagyom, mennem kell vissza.

kocska

Tünemény!
A Micimackós függönytől én is azért voltam annyira oda, hoyg anya megcsinálta, mert nekünk is 250-es kellett , de nincs akkora. Anya úgy oldotta meg hoyg az alsó nagyminta a tetején i svan és szatén szalaggal varrta össze! abszolút nem látszik hyog az pótlás... és alig várom hyog fellógassam! szóval ha van valaki ismerősöd aki tud varrni biztos segít neked! Anya sem varrónő, és mégis gyönyörűen megcsinálta! :D

Nagyon jó mindenkinek akiknek már kész vannak a szobák.... én is úúúgy szeretném már! De mindig csak tolódik valami miatt! :(
De lassan kénytelenek leszünk elkezdeni! :)

Kocska ne törődj a mérleggel.. én már elértem a mázsát... sokkoló volt! Mondjuk jóval többről indultam, de mit csináljak??? Nekem a dokim mikor mondtam neki hoyg jajajaj a sok hízás, azt m,ondta hoyg nem vészes, és mit vártam??? iylen magassághoz azért súly is társul és ne ezzel foglalkozzak! Azért ez megnyugtat!

Képzeljétek a barátnőm "szüléstörténetén" aki pénteken szült úgy zokogtam mint valami idióta! Annyira szépnek hat még ha tudom hyog nagyon sokáig tartott is neki! De már ott lehet a kismanó a kezébe! :roll:

A Máv-os infokat köszönöm nagyon!
remélem a következőre eljutunk!

Ja és lányok kérdezhetek még egy butát?
Azt honnan tudják akismamák hyog hogy kell lélegezni a szülés alatt? mindig hallom hyoga z miylen fontso, meg iylenek.... de azt hol "tanítják" meg? Én járok jogára ahol lélegzünk speckón, de nem szüléssel kapcsolatos spec légzések...
??? Köszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok

Catherine

Én is fogom szedni a homeopátiás dolgokat a szüléshez, azt mondják nagyon jó. Málnalevél teát is elkezdem a 36.héten, nagyon sok barinőm itta szülés előtt ( 1 babás) és azt mondták nagyon gyorsan tágultak, meg 2. babás is mondta.

Fürdetés
Én is az elején a gyógyszertárit fogom használni Jonhson NE használjatok semmiben nem jó, unokatesom ott dolgozik náluk, és mondja hogy semmi sem jó allergiásak lesznek a babák.

Tünemény Háloing:
Nem tudom hogy te hol fogsz szülni én a SOTE II és oda vinni kell saját háloinget a szüléshez, persze ha nagyon össze koszolom akkor fogok kérni összekötöset, rajtad lesz a háloing csak majd a nyakadig kell felhuzni, azt mondta a szülésznő nekem. De lehetsz semmiben csak azért ha légkondi van a szülőszobában ami nálunk van azt hiszem akkor elég hideget fogsz érezni a kimerültségtől.

Nekem is keméyedik mostanában a hasam 4x1 magneB6 mondtott az orvos hogy tovább szedjem a 36.hétig, utána már ne. Akkor kell elkezdenem a homeos dolgokat szedni.

Mi ma fejeztükbe a szobának a parkettázását tegnap meg a tapétázását, hónap végére lesz csak kész a bútor, ugyhogy én elég szükösen leszek.
Babakocsit még nem vettük meg, ma érkezik csak piros színű.
Nálunk mindig minden az utolsó pill. van minden meg, a férjem nagyon babonás. De én meg nagyon türelmetlen vagyok, mert igazából már pihenni akarok a 36.héttől.

Még mosni sem tudok elkezdeni mivel nem tudom hova rakni a ruhácskáit.

Nálam amúgy minden rendben, csak nagyon ájulos lettem, pedig a vérnyomáson renben van, csak vérszegény vagyok.

2hét múlva megyek megint a dokihoz Sára amint mondtam már 2200 gr nyom.

Kép
lili&ana

1234438766.9906.pdf

Sziasztok Lányok!

Bocs, de én csak így tudom feltenni az egyetlen "nem mozgó" képünket Lucáról. Ahogy mondtam, sajnos nem nagyon akarta mutatni magát, de azért valamit csak sikerült elcsípni.
Anyám azt mondta, hogy egy az egyben olyan a képen, mint én voltam picinek. Kis pufók arcú, pisze orrú.

Kép
gesztenye74

Gesztenye teljesen jól ltszik Luca!
És hiába na... nem bontja meg a sort.... ő is gyönyörű!
:)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Gesztenye!! Nagyon aranyos Luca babátok lesz! Szép baba!!!

Liliana köszi a hálóinges tippet!!! Mávos vagyok, de mivel pont tegnap gondolkodtunk hogy venni kéne hálóinget, nem tudtam, hogy megéri-e, vagy hogy milyen kellene. Igy majd felkészülök többel, a rosszabbikat szüléshez, meg majd lesz szoptatós is.

Ma megint jog óra...remélem nem leszek sz.rul, mint kedden. ha igen, gondolom ez azt jelenti, hogy ennyit már nem birok, és akkor inkább kérek halasztást. Nem ér annyit, most, hogy ezért legyek rosszabbul.

Bogi! köszi az ötletet, igy akkor lehet mégis lehet olyan függöny, amit szerettem volna! unokatesómnak van varrógépe, gondolom majd ő megcsinálja. egy függöny csak nem akkora ördöngösség...

most ki kell szaladnom kajaszünetre, mert különben lemaradok róla! később jövök még!

Kép
tünemény

kocska

Sziasztok!

Kicsit elvesztem tegnap, valahogy nem jó helyen van a picim, illetve biztos neki jó, de nekem délutánra már borzasztóan leül (fejenáll) a hasam aljára, és szinte mozogni sem tudok tőle. Ha lefekszem, félórán belül visszamegy, és megint jó egy darabig, de azt hiszem, ehhez hozzá kell szoknom mostantól. Hajolgatni meg aztán nem igazán tudok már, ha rosszul csinálom, elég fájós.

Babaszoba: a héten szépen megcsináljuk a hangszigetelő réteget a falra és lelambériázzuk, mert így meglesz időre. Utána már végre be lehet rendezni a már meglevő bútorokkal. A héten már mostam, meg össze is raktam neki a kórházi-hazahozós rucikat, nem tudom, milyen tisztálkodószereket kérnek a kórházban, meg pelust, azokat majd akkor, ha már kiokosítottak. Majd márciusban megyünk látogatóba.

Nekem a 32. hétre ígértek még 1 vérvételt, de csak ellenanyagra. Azt mondták, cukrot csak akkor terhelnek megint, ha volt valami eltérés. Persze biztos mindenütt más a metódus.

A homeopátiás doksit épp most nyomtatom, legalább az én számomra is van haszna annak, hogy beüzemeltük a nyomtatót :)

Múlt hétvégén a tescoban vettem 2 óccsó hálóinget, ha egy elrongyolódik a szülés alatt, ott a másik. Nem gombos, de akkora a kivágása, hogy simán előkapom a muníciót :D

icamica

Sziasztok

Kocska,
Milyen ötletes, nem semmi.

tünemény
Nekem is azt mondta a szülésznő hogy szüléshez vihetek egy hosszú polot ami esetleg a férjemé volt és nem sajnálok kidobni. De volt már olyan aki azt mondta, hogy máig is azt a háloinget használja amit szüléskor viselt mert kimosta és semmi baja nincsen.
Majd megláttjuk.

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Bogi:a légzéseket mi a kismama-tornán gyakoroljuk.Kétfélét,az egyiket vajúdás közben kell alkalmazni,a másikat pedig majd a kitolásnál.
Egyébként azt mondta a gyógytornász csajszi,hogy a szülésznő úgyis mondani fogja,hogy hogyan lélegezz,mert hogy sokat számít.

Nekem legközelebb a 34. héten lesz vérvételém meg vizelete vizsgálat,de cuk.terhelés már nem lesz.

Kocska:ne is törődj a kilókkal,majd szülés után lemegy az emberről szép lassan.Én pl. a csokinak és a túrórudinak nem tudok ellenállni!!!Pedig a terhesség előtt nem igazán voltam édesszájú!Dehát ha a pici lány ezt kívánja....Jó magyarázat,nem? :)

Kép
demetnik

Sziasztok!
Gesztenye,nagyon aranyos Luca baba!!!!!!
Lassan majd én is kérdezősködöm már a szüléssel kapcsolatos dolgokról a védőnőnél.Márc.11-én kell mennem legközelebb terhesgondozásra,és megkérdem tőle a szülőszoba látogatást és minden egyéb tudnivalót. Érdekes, hogy a MÁV-ban nem hajlandóak altatni. Én kérdeztem a dokim.Ő azt mondta,ő ha egyetlen mód is van rá,akkor természetes úton szülés párti. De ezt az altatást meg lehet beszélni az anesztessel.Merthogy nincs az a világ,hogy én ébren legyek császár közben,ha az lesz.De szurkolok Rikinek, hogy legyen ügyes és forduljon be időre.Még van néhány hete.
Képzeljétek,most vannak itt az asztalosok, és rakják fel a gyerekszobába a bútort. Annyira örülök neki. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Megkérem Danit,hogy ha hazajöttünk a wellnesezésből vasárnap,ragassza fel a tapétacsíkot is.És akkor teljesen totálba kész van minden,és jövő héten kezdhetek majd neki a nagytakarításnak.Még tudom van a szülésig majd 2,5 hónapom,de áprilisban már nem akarok csinálni semmit, március végéig meg a nagytakarításon kívül 4 vizsgán is túl kell jutnom.Szóval apránként minden helyre kerül majd.
Igaz nemcsak a kisszobába kerül bútor, hanem a konyhába is csináltattunk még kettő,és az előszobába is két szekrénykét.Azokra is kiváncsi vagyok.Majd hozok képeket.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

sziasztok.

szerencsére minden rendben.nem nyíltam,rövidültem de azért dokibá szigorú fekvést tanácsolt a 36. hétig.kaptam valami másik bogyeszt is a magnézium mellé azt kell szednem 1 hétig napi 3 at és utánna folyamatosan csökkenteni.
ha nem múlnak a keményedések akkor hétfőn kell visszamennem.
remélem nem lessz rá szükség mert igen befektetős szemmel nézett rám mikor mondta.
Patrikot sem szabad emelnem.most még megy is mert apa itthol van de mi lessz mikor dolgozik?

na megyek is mert apa feljött a boltból és már csúnyán néz :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

Kutyafüle! Majd csinálj képeket a szobáról! biztos szép lesz, és te is elérzékenyülsz ha meglátod! :D

én gyorsan feltöltök néhányat ide, mert a céges gép nem engedi a gmailre feltenni őket :roll: remélem nem bánjátok, de akkor majd tekertek lejjebb :lol:

Kép
tünemény

kocska, én is most jöttem védőnőtől, és én is 94 kiló :D majd együtt csináljuk a kilencvennapost egy év múlva :) legalábbis én azzal simán ledobtam 10 kilót, és így 5-el kevesebb lettem, mint szülés előtt... szóval a bevált módszer marad majd ;) egyébként a réka három hónapos korára 77 kiló voltam, és 75-ről, vagy 76-ról indultam, csak utána híztam, mert mindig este zabáltam, mikor végre tudtam, meg a fáradtságot vaníliáskarikával kompenzáltam... szerintem te is hasonló alkat vagy... nándival 72-ről indultam, és 74 lettem fogyó nélkül.
a johnsont én sosem használnám a gyereknek, a többit olyan fél éves kor után, vagy még később, egy éves kortól. Mi egy éves kortól használtuk a gabi fürdetőt, hetente egyszer kb, a többi tisztavizes volt, de aztán beütött az ekcéma :(
és az apja lányát néztem otthon, amíg vajúdtam rékával, hogy terelje a figyelmemet, mert még nem fájt nagyon, és még nem mentem be a kórházba. nagyon nagyon rossz választás volt... és nem is maradt meg belőle semmi :)

nekem három hálóingem van, és mindhármat elhasznltam, sőt, mosnom is kellett... mert a melltartó a kisebesedett, agyongyötört melleknek nem tesz jót, anélkül meg nem lehet melltartó betétet feltenni, és csupa tej volt mindig mindenem, a tejbelövellésig meg összevéreztem őket. SZülni meg akár meztelenül is lehet, pólóban, vagy ingben pl, szerintem a nagy ing határozottan jó választás is lehet, mert könnyű levenni.
na, most megcsapott az anyatej szag, ahogy eszembe jutottak a csupatejmaszat pólók meg pizsik, valami eldugott zugból, igaziból jó lesz megint szoptatni :)

szoptatásról meg elsőgyerekes mamik tessék készülni, sokat olvasni, mert nem ösztönös! és egy-egy rossz tanács nagyon félreviheti, tönkreteheti a dolgot. Nyilván nem a helyes mellretételről van szó, mert azt élőben lehet, hanem azokról, hogy mimindnet érdemes megtenni érte, meg tejszaporítás, meg pihenés, mellgyulladás, kisebesedett mellek elkerülése, felismerése, kezelése, meg a többi! elég sok hülye védőnő, csecsemős meg gyerekorvos van, aki tápszert írat fel feleslegesen, holott pl egy két napos összebújás segítene a helyzeten.

légzés meg asszem az, hogy a fájásoknál háromig számolsz belélegzel, négyig számolsz kilélegzel. A tolófájásoknál meg az a lényeg, hogy a rekeszizom ne csússzon fel, ne engedje vissza a babát. de ezt szerintem biztos mondják a szülőszobán, én már nem emlékszem, hol tanultam, talán egy szülésfelkészítőn. AZ biztos, hogy a fájásoknál a helyes légzés iszonyú sokat segít, hogy elviselhető legyen, és nagyon fontos votl nekem pl, hogy legyen valaki, aki rámkiabáljon, hogy rendesen lélegezzek :) mert mindig elfelejtettem mikor már nagyon elfáradtam. minnyá bőgök, akarom, hogy fájjon :)

tünemény, ne vegyetek pierre cardint... rossz minőségű, lehet, még lucababát sem szolgálja ki, ti sokat fogjátok használni. és vehettek egy év múlva újat. legalábbis ismerősök között ez a tapasztalat. vegyetek egy unot, azt még el is tudjátok adni, ha már nem kell. vagy az intersparban vette meg most a barátnőm szintén harmincért a gracot, az is sokkal jobb a pc-nél.
és örülök, hogy megtaláltátok a lakáshoz a megoldást!

na, nándi jött, puttputtozni akar :D
mennem kell

kikocska

Kép ez mind 8000 volt!

Kép

Kép

Kép
tünemény

Kép

Kép babaruhabörze a lakásban :)

Kép

Kép
tünemény

Tünemény!!!Nagyon szép a kiságy a berendezésekkel!!!!És 8000-ért??? :shock: Nagyon ügyes vagy,jól vásároltál!!!!!!!! Azért picit összeszorult a szivem a rózsaszín kis cuccok láttán.Sebaj!!!A mi barnánk is szép.Komoly és férfias.Na majd legközelebb hátha Larácska lesz. Tök jó, hogy a hitel dolog is rendeződni látszik. Mekkora az a lakás,amiben laktok?Csak kiváncsiságból kérdem.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Köszi Kutyafüle, olyan jó most már oda bemenni :) nem üres:) itt van fent galéria is(duplaágy méretnek megfelel), majd ha Luca nagyobb lesz, megcsináljuk neki a felső részt is, játszani, meg valami csúszdát lejönni, valami ilyesmi, de gyerekbiztosan. (ha maradunk itt)
55m2 a lakás, sajna nincs csak zuhanyzónk, meg egybenyilóak a szobák, van nagy konyha, de leülni nem tudunk, mert hülye az elrendezése :roll:

Kép

Kép

Kép

ja és apa a rövid szemhéjával alszik a mackóval és a szopipárnával (ő Lucának hivja...mármint a párnát)

Kép

Kép
tünemény

szaladok jog órára! szép estét mindenkinek!

Kép
tünemény

Tünemény, ezért apa agyon fog csapni! Kiadtad őt, meg a mackóját :D :D :D

icamica

Tünemény:nagyon aranyos az ágyneműje Luca babának!És tényleg nem volt drága érte!Ti hol vettétek a betűket?Én nem láttam eddig sehol, igaz nem is nagyon nézegettem.

Kocska:én pont ma kérdeztem a védőnőt az ápolási cuccokról és mondta, hogy csak parafin olajat vegyek mert a többit majd receptre írják.És ezek nem annyira allergizálnak vagy sima víz is megteszi.

Ma megkaptam a teszveszes csomit és olyan arik a ruhák.Akartam venni műanyagkiskanalat ezért bementem a bababoltba , kanál nem volt de vettem 1 mamuszt,1 pamutsapit, 1 nagy tetrapelust micimackóék vannak rajta és 1 micimacis bodyt!Utána meg beszereztem egy fürdőlepedőt 100x150es ebbe legalább elfér majd! :D :D :D Elég jó ahoz képest, hogy kiskanál volt a cél!Apának csak a felét mertem megmutatni! :? :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Tünemény:NAGYON JÓ KÉP LETT APÁRÓL!CSAK MEGNE LÁSSA!VAGY A HAVERJAI KEZÉBE NE JUSSON! 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Nálunk apa csak néha teszi a feje alá a szopipárnát de nem azzal alszik! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Tünemény!Az azért jó,nagy lakás!!Ellesztek ott jó sokáig,ha megszeretitek. Az egybenyíló szobákon meg nem tudtok esetleg idővel változtatni.Esetleg fal kiütéssel vagy ilyesmi? Viszont a galéria a gyerekszobában csúcs ötlet.És a csúszda is!!!Látod,ne aggódj!Szuper kis élete lesz ennek a Luca babának ott!!!!!!! Ha meg rendeződik a válság,és mégis inkább mennétek,bizti találtok majd kedvetekre való lakást!! Azért remélem mihamarabb enyhül kicsit a helyzet,mert tartósan bő egy 10-essel mi sem igen fogunk egykönnyen fizetni.Most tragikus volt a részletünk!! :cry: :evil:
Szétnéztem a Tesz-veszen is,és találtam egy csajszinál tök jó rugit,napozót,meg bodykat. Licitáltam is rájuk.Bizti megnyerem,mert nem sok idő volt már hátra. Lassan körül is nézek a szekrényben,mert igencsak meglesznek a huhácskák is a szükséges mennyiségben. Én úgy 5-5 56-os és 62-es bodyval,és ugyanennyi ilyen méretű rugival számolok. Szerintem az elég lesz. Max,még majd veszünk pár darabot,ha úgy látjuk,hogy kevés.
A kisszobában már fent van a bútor.Nekem nagyon tetszik!!!Most csinálják a konyhát,aztán az előszobát.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok!

Kikocska! Nekünk is érzékeny a bőrünk, s felnőtt létünkre mi is a fürdetőkrémmel mosakszunk. Egyen szagú lesz a család. :) Egyébként egyik barátnőm is feloldja a krémet; ő belerakja vízbe, majd beteszi mikróba.

Bogi! Én a MÁV-ba járok (járogatok) terhestornára, s ott tanítják. Hallottam olyat, hogy ezt az ember az adott helyzetben két perc alatt elsajátítja, de az án koordinációs képességeimmel?!
Egyébként hova jársz jógázni?

Gesztenye! a Te Lucád is gyönyörű!

Demetnik! Te hová jársz tornára?

Én nem nagyon fogyókúráztam eddig, de lehet, hogy erre a 90 napos dologra majd nekem is be kell neveznem. Mindenki anyukámra néz, és úgy gondolja, hogy 100%-an az ő karcsúságát örököltem... ja részben, mert apura sok mindent lehet mondani, de hogy vékony, azt biztos nem. Most hogy 2 hete nem dolgozok, azaz nem rohangálok, nem idegeskedek, 3 kilo jött fel...úgy tűnik apám lánya is vagyok... mi lesz így később!

Tünemény! Jól néz ki a gyerekszoba! Tüneményes! :)

Kutyafüle! Kíváncsiak vagyunk a Riki szobájára is!

KépKép
annaszuszi

Köszi a "bókokat"! :lol:

Tünemény!
Mikor megláttam a LUCA feliratot, könnybe lábadt a szemem. Nagyon aranyos!

Mi hétvégére tervezzük a dekorációs dolgokat feltenni.

Rohanok csontkovácshoz.

Kép
gesztenye74

na ehhez nekem szerintem nem nagyon lenne türelmem:

http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20090206 ... us_nelkul/

Na és nektek?

Kép

Kép
gabka7926

Ha valakinek rossz kedve van:

http://www.youtube.com/watch?v=vF8vZM-O ... re=related

Kikocska háát nem azért vagy te nekünk itt,hogy elmond kis laikusoknak a szopis jó tanácsaidat?

Tünemény én is úgy hallottam, hogy PC tönkre megy, bár a 74ezres változata, nemtom melyik számú, az már jó strapás és stabil,de akkor már ugyanott vagy, mintha a másikat vennéd.
Nálatok már látszik, hogy várjátok, nálunk még csak hült helye van.
Marhajó a rövidszemhéjú apa, rögtön eszembej

kocska

Gabka, sztem ez a cikk hülyeség. A gyerek nem szobatiszta ettől, mert az azt jelenti, hogy tudja kontrollálni az ürítést. Az, hogy anyuka ráér kitanulni minden jelzését, az én számomra azt jelenti, hogy rohadtul nincs más dolga, nincs másik gyerek, férj, háztartás, mitöbb: munka.
Ez olyan, mint amikor azt olvasom, hogy csak biopiacra jár valaki, csak bioterméket vesz, süti a kenyeret, eteti a biodisznót: tehát, nincs munkahelye, de van rá pénzük.
Irigylésre méltó állapot, de nem jogosít fel arra, hogy másokat bíráljon egy ilyen kvalitású illető.

icamica

sziasztok!
Nagyon szépek a babák!! A kutyusok pedig édesek!!!
Hugom tavaly szült, és ő pl majdnem mesztelen volt, a sajátját amikor a kádba bement (volt nekik a szülészeten), akkor levette, után már a kórházast vette fel, de szinte nem is volt rajta. Tehát ott majd a helyzet hozza gondolom.
Ma megvettük a Pepe ágyát! Végre valami...
Ahogy néztem, pont olyan, mint Tüneményéké, csak a miénk majd fiús szinekben fog pompázni. :lol:
A Minimanóban akciós volt.
(Fél óra alatt megjártuk, ezt engedélyeztem magamnak!! :oops: )
Milyen sokan lettünk a végén, akiknek pihenni, vigyázni kell!
De a babáért mindent megteszünk!!!

Kép

Kép
eda7

gabka, csinálja, akinek két anyja van :) komolyan :) olvastam már róla máshol is, de 30-40 percenként öltöztetni-vetkőztetni, megőrülnék én is, inkább pelenkázok :)

tünemény, a szerzeményeid meg sem dicsértem!!! ügyi voltál, és nagoyn szép lett a babaszobátok! igazi kis habos babos csajos :)

kocska, én is laikus vagyok :D főleg, mert kevés problémám volt a szoptatással. de akkor is érdemes olvasgatni ilyen szoptatós-megküzdős történeteket előre is! egész könyvek szólnak a szoptatásról, nem tudnám összefoglalni :) A La leche liga honlapját is érdemes nézegetni esetleg, vannak a füzeteik, amiben elég jól össze vannak foglalva a dolgok, bár nekem kissé túlzásba viszik, én ennél azért sokkal lazább vagyok :P szóval én semmi szakirodalmat nem tudok szentírásnak venni... mindegy, szóval www.lll.hu

na, megyek, becsomagolom az eladott cuccokat, aztán elfekszem. ma egyedül vagyok, apa végre kimozdult, mondtam is neki, érezze jól magát, mert ha megszületik picike, akkor biztos vagy két hónapig nem szeretném, ha elmenne. azt hittem, majd jót netezgetek, de nem tudok ülni. rossz érzés, hogy alkalmatlan vagyok az életre :?

kikocska

Sziasztok!Alig élek.De komolyan,annyira kihajtotam magam a takarítással. Sajnos az előszobánk lejt,így pár mm-el nagyobb lett az egyik szekrény,szóval még majd visszajönnek.És a konyhai fogantyúkat is akkor teszik fel.Szóval az előszobát összepiszkítják még egyszer,de a többit már remélem nem.És akkor kezdem majd a nagytakarítást a fürdővel,vagy a nagyszobával. Hű,de kész vagyok.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok,

Tünemény tök jó lakásotok van:-)Szupi a Luca birodalom!!!! Mi annó Pesten egy pici garzonban laktunk, ahová apa csinált nekünk egy galériát gipszkartonnal beépitve, mi ott aludtunk fenn, tök jól sikerült neki, nem lehetett fellátni, az volt a mi kis hálónk, lent meg nyitott konyha, étkező, nappali együtt. Imádtam, mert minden egy helyen volt.

Kutyafüle ne hajtsd magad túl! Majd csak szépen lassan minden elkészül.

Szoptatás: nagyon jó az lll oldal, szerintem fejben dől el az egész.

Bili: 2 éves kor előtt biztosan nem tudatos, én próbálkoztam, de végül is rájöttem, hogy majd nyáron ráér Péterke leszokni a pelusról. A bili jelen van a szobájában, hogy szokja.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Megjöttünk 4D-ről. Minden ok, Barnus pocakja egy hajszállal karcsúbb a koránál, ezért a méretét is egy héttel kisebbnek becsülték. De ez nem jelent semmit, majd behozza!
Súlyra 1125 grammot dobott ki a gép.

Próbált elbújni a kis kukis, de azért elcsípte a doktornő, íme:

Kép Kép

Holnap hozzák a fagyasztót, de majd jövök bővebben!

Zsu
svs

egy kis gyerekzene:

http://www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70

imádom, ez a jókedvcsináló zenénk melóhelyen, aki nyűgösködött, megkapta, és onnantól fogva vigyorogtunk egész nap :D :D :D

icamica

Sziasztok!

No megjöttünk uh-ról. A víz sok, de nem ez aggaszt. Egyrészt még mindig ül. Szerintetek van esély hogy megforduljon még? Másik ha 6 lábuja lenne szerintetek nem szóltak volna eddig? Szóval az van hogy az egyik foton olyan mintha egyelt több újja lenne, de nem mondta se most az uh-.s meg senki...... ???
És még az van a leletenogy jobb kamra 9 mm bal pedig 7 mm... Szerintetek ez gáz??

Amúgy nagyon édes volt beni baba :-) 1700 gramm és kb 40 cm :-)
32 hetesnek fele meg......

Gesztenye!
Nagyon ari Luca baba.

Tünemény!
Pc -t ne vegyetek nagyon car. Nekem semi baja nem letta hálóingemnek, még ma is hordom. Egyébként én a kínaiban vettem egy ocskát a szülére hogy ki tudjam dobni, de nem volt rá idő hogy felvegyem :-) Luca szobája nagyon szép. Ügyi vagy

Kikocs!
Osztom véleményed :-) Szoptatásról olvassatok jó sokat. Én nagy carban voltam nem jártam utána és a kórházban elakarták hittetni velem, hogy sose lesz tejem. táp receptel engedtek haza ,d e nem adtuk fel még tejtesója is van Kolinak mert annyi tejem volt.

Ettike!
Pihizz otthon inkébb mint korház. Nyugi rendben lesz minden

Huh valamit akartam de elég feldult vagyok.
majd talán holnap
puszi
Ja a 2 képen van az aggasztó 6 lábúj Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

Mennyit írtatok ma is...

Sziszike!

Az nem hat lábujj, hanem a köldökzsinór e van szorulva két kábujja közé, ész látod a hatodiknak. Nyugi!

Szoptatás: Én semmit nem olvastam róla. :oops: Mégis 15 hónapig szoptattam Benit.
Igaz, hogy a mi gyerekorvosunk szoptatási tanácsadó is, és még az elején egyszer megnézte hogy szoptatok és azt mondta, hogy jó.
Az első két hónapban mi bimbóvédőt használtunk, mert csak azzal ment a dolog, de aztán egyik napról a másikra leszokott róla. Éppen amikor azt kezdtük el taglalni, hogy milyen trükkök vannak a leszoktatáshoz.
Illetve a mellem is begyulladt, közel 40 fokos láz... De túléltük.

Szerintem ez a dolog valóban agyban dől el. Még ha nem is mindig tudatosan.

Hálóing: még mindig használom amiben Benit szültem.

Babák édeseka képeken!

Tünemény!

Luca-lak édes és csajos. :D

Ettike!

Próbálj meg pihenni!

Szobatisztaság: 2-3 éveskor előtt nem alkalmasak rá agyerekek, mert nem tudják tudatosan befolyásolni a záróizmaikat. CSak nagyobb kárt okozunk, ha erőltetjük. Amikor eljön az ideje, jelzi a gyerek.
De az is természetes, hogy érdeklődik egy ideig, próbálkozik, talán még szobatiszta is lesz egy időre, majd visszatér a pelenkához.

Szerintem, (és azt átvettem Ranschburg Jenőtől) a legfontosabb, hogy ne erőltessük.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: