A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ismételten voltam kismama tornán.
Még a múltkorról felejtettem el mondani, hogy a gyógytornász néni dagadó mellekkel mesélte, hogy a lányok közül hárman is megszültek. Ebben nem annyira maga az esemény a pláne hanem, hogy állítólag 1-1,5 óra alatt zavarták le az egészet. :shock: :shock: Ami különösen széppé teszi a dolgot, hogy -ha jól értettem- a három jánykából kettőnek ez volt az első szülése. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Teljesen örült és külön kiemelte, hogy a lányok minden órán ott voltak. (Hogy ez mit jelent ne kérdezzétek, mert a 12. héttől lehet járni és hetente 2 alkalommal tart órákat...) A lényeg a lényeg: egyáltalán nem biztos, hogy ilyen könnyen fog menni a szülés, de a kismama torna mindenképpen használ. Úgyhogy, akai teheti járjon (utána, ha nem hiszi :lol: :lol: :lol: ) :wink:

A SOTE I-es kismamákok figyelmét felhívnám még, hogy -bár, erről sehol, semmilyen infó nem található :evil: - minden csütörtökön 16:00 órától kismama tanfolyam van a Klinikán. 10 alkalomból áll és ingyért látogatható. Per pillanat influenza miatti látogatási tilalom van érvényben, de ha feloldják, akkor már a szülőszobát is meg lehet skubizni az előadások után.
Úgyhogy, ide is tessék elkocogni! :wink:

lidike, norka81, moncsy.78! :)

Kaphatunk tőletek is élmény beszámolót, hogy nektek milyen a torna? :wink:

lola29, minimano74, ancsurti! :)

Hogy vagytok? :?: :?: :?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 14:10-kor.

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Nem baj, azzal is megbirkózóm. :? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)

Menj elébe a dolgoknak és egyél-igyál mindent ami segít elkerülni, hogy te is beteg legyél!

Miért pont a 2007-es névlistát? :shock: Ennyi erővel a XVIII. század közepére is visszamehettél volna... :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:25-kor.
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:25-kor.
Vendég

Tizenhárom óra huszonkét perc. 007-es ügynök ismételten libazsíros kenyeret rágcsál (most ohne saláta :oops: ) és közben kiigazítással él, mert rájött, hogy hülyeséget írt tegnap. :oops: :?
Nem kb. fél kiló, hanem 1 kg hiányzik a teherbeesési súlyomhoz. Sajnos, nem figyeltem matek órán, ezért nem tanultam meg 68-ig számolni, csak 7-ig... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

Egye rák, megbocsájtok! :roll: 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Manó tényleg Levente. Hugi nevéből nem akartam rejtvényt csinálni, de ha már ennyire ragaszkodtok hozzá... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa tegnap azt mondta először, hogy 3 név között vacillál, aztán estére azt mondta, hogy eldöntötte. (Részemről azért még nem innék rá lúgot... :roll: :wink: :lol: :lol: )
Fordítsuk meg a dolgot! Nem én adok fel rejtvényt, hanem ti mondjátok meg, hogy melyiket nevet tudnátok elképzelni Huginak.
Szempontok:
- vezetéknév nem ismerhető ( :shock: :twisted: :twisted: :twisted: )
- csakis magyar (tehát nem török-magyar, hun-magyar és hasonlók) származású lehet
- és én se, de Apa még kevésbé bevállalós, tehát ilyen, hogy Szellő, Napsugár és hasonlók nem játszanak.
Tehát, hogy fogjuk hívni Hugit...? :wink: (Túl azon, hogy: Gyere, ide! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Tizenhárom óra harminchárom perc. 007-es ügynök kábé 1 órája ért haza. Már mindent kitalált, hogy elodázza, de most muszáj belevágnia a takarításba, ami úgy uszkve 1,5-2 óra. Hogy minnél sűrűbben tudjon pihenni (és azáltal elnyújtani a takarítás hosszát - ami ugyan nem jó, de szükségszerűen ezzel jár :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) légyszi, írjatok minnél gyakrabban, mert sűrűn fog frissíteni. :wink: 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007
nálunk kislánynévként a Lelle volt a fő esélyes. Ízig vérig ómagyar.

Teletömtem a hasam az ebéddel, most egészen kellemesen érzem magam.

Nálunk keddenként van kismamatorna, majd szeretnék eljárni. Persze csak ha lejárt a biztonsági idő az amnio után.

Képzeljétek, Dalma hazaért az iskolából és bedobott egy fiúnevet.
Konrád
Nem tudom honnét vette ezt, de nem is ez a lényeg hanem hogy foglalkozott a gondolattal :lol:
Vendég

Egészségetekre! :D

Lelle ősmagyar, de nem játszik. :wink:

Dalma: :D :D :D :D :D :D (Lehet, hogy a suliban vagy a lovardában van egy ilyen nevű srác, aki tetszik neki. :roll: :wink: Szerintem érdeklődik ő, csak nem reklámozza... :oops: :wink: )

Kép
Kép
200907?

007!
köszi szépen a bíztató szavakat!most már sokkal nyugodtabb vagyok csak
azért bennem volt még a bogár...de én is csak jókat hallottam a baross utcaiakról.
Nekem már van is tippem lánynévre nálatok:lol: :lol: :lol: :lol:

Az én tippem a CSENGE valahogy ez ugrott be hozzátok,de nem tudom miért.
ez is csak egy megérzés :roll: :roll: :roll: :roll: [/i][/b]

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Örülök, hogy megnyugodtál egy kicsit! :D :D :D :D

Csenge nekem jól csengene ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ), de Apának nem jönne be. De mindenképpen jó úton jársz! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

akkor agyalok tovább

Kép
Kép
csibe83

Hoppá! Most esik le, hogy lehet, hogy akaratlanul megint tévútra viszlek titeket. (Basszus, hogy írjam körbe, hogy segítsek, de mégse!? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem magyar eredetű, hanem magyar "eredetű" : :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 13:50-kor.

Kép
Kép
200907?

007

Emőke?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.12 13:49-kor.
Vendég

Hanga :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:27-kor.
Vendég

Nem és nem. :wink:

(Időközben korrigáltam az előző bejegyzésemet, mert így jobb szerintem. Bocsika. :roll: :oops: )

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

Ennyi az egész. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nincs is olyan sok variáció, mint hinnéd... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok itt vagyok

A doki nem mondta meg mi lesz, azt mondta ugyis 3 hét múlva megtudom, utálom a klinikán az uh-t.

Egy élő magzat fejvégű fekvésben. A lepény a fundusban tapad . A magzatvíz mennyisége átlagos.
Amennyire a vastag anyai hasfalon át megítélhető, durva anatómiai rendelleneség nem látható.

BPD: 42mm OFD: 60mm HC:163mm
AD1: 40mm AD2: 42mm AC: 127mm
FL: 27mm
Magzati súly: 240 g

Ezek az adatok voltak a papíron.

A doki mondta, hogy nem várjuk meg a 40. hetet tehát jún.30 és júl. 1. között fogok szülni csaszival. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Köszike a hiányolást, jól vagyok csak nincs kedvem netezni.

Ma voltam a védőnőnél (lánynál) olyan fiatal :wink: Nem találta meg a szívhangot csak a köldökzsinór lüktetését :shock: na de mindegy ugyis minden rendben mozgolodik a kicsikém. :wink: :wink: :wink: :wink:

Ma csináljuk anyummal holnapra a gyermekem farsangi ruháját. :wink:

Kép
Kép
minimano74

minimano74! :)

De jó, hogy jelentkeztél! :D :D :D :D :D

Mi az, hogy 3 hét múlva úgyis megtudod milyen nemű. Ezt komolyan ő akarja eldönteni!? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jók az eredményeid, ennek hurrá ( :D :D :D :D :D :D ), de mi az, hogy "Amennyire a vastag anyai hasfalon át megítélhető" :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Az időpont finoman szólva is erősen behatárolt. De legalább tudod, hogy mire készülj. :wink:

Kép
Kép
200907?

mano

örülök hogy jelt adtál magadról! Miért szülsz császárral?
Vendég

De jó,de jó manó!!!
tényleg nem volt rendi a dokitól,hogy nem mondta meg a nemét.
te mit is érzel mi lesz???
én kislányt érzek nálad...
érthető,h nincs kedved jönni,de azért néha adjál életjelet magadról.
és ha szeretnéd,hogy beírjak valamit a táblába,akkor írj bátran...

Kép
Kép
csibe83

007!
Hát én most már elveszítettem a fonalat...

Kép
Kép
csibe83

007!

EMESE!!!!!!!
Totál magyar, nem merész, és éppen illik a Leventéhez! És ebből kiindulva gondolom a vezetéknevetekhez is jó! :mrgreen:
Eszembe jutott még a Réka, de az hun-magyar...
E-E-E-Ű-re rímelő lánynevet meg nem tudok :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Az Emese volt az egyik. Apa nem emellett döntött ugyan, de ha változtat, akkor az lesz az egyik variáció. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Ügyi vagy! :wink: )

Hol maradtál le, csibém? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!
iwiwen szépen benéztem a linked :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
csibe83

Hát a korrigált üzidnél :oops: :oops: :oops:
Emese nekem is talonba volt a Fruzsinával és Gyöngyvérrel együtt,de
nagyon úgy éreztem,hogy Csenge,ezért írtam először azt.

Kép
Kép
csibe83

Vagy 4 óra olvasgatás után talán beértelek bennetek! :)
Mondhatnám, kissé leizzadtam a nagy koncentrálásban, hogy mindent kövessek. Még jegyzeteltem is :roll:
Rövid válaszok:
Sillia: „mindjárt kész az aranygaluska, már terjeng a sütőből az illata :D : nyami! én tegnap ettem a menzán: vaniliasodóval. Fini volt!
Képzeljétek, Dalma hazaért az iskolából és bedobott egy fiúnevet.
Konrád.
Nem tudom honnét vette ezt, de nem is ez a lényeg hanem hogy foglalkozott a gondolattal
. " Látod, alakulnak a dolgok! Örül ő, csak nehezen tisztázza az érzéseit.

Boo: „Hú én ma nagyon szarul vagyok. Mire beértem kidobtam a taccsot
Hány még valaki rajtam kívül???
:oops: Jelentem, 2,5 hét kihagyás után tegnap és ma reggel is sikerült kipakolnom a reggeli teámat! Apropó tea: akkor most homályosítson már fel valaki, hogy jó az nekem, hogy teát iszom? (Főleg feketét, amolyan építőtáborit, citrommal). Mármint, hogy közben dagad, vizesedik a lábam: akkor most leköti a vizet, vagy kihajtja :?: :roll:

Szonibaba: „Marcival...sokkkalsokkkal több a pötty is rajta, erős idegzetűeknek dobok képet róluk
:twisted: Hát ez tényleg baromi sokkoló! Szegény! Ha nagyon viszket, adjál neki fenistil-cseppeket. Az ilyen anti-hisztamin vagy mi a túró. Lényeg az, hogy csökkenti a viszketés-érzést. Bár lehet, hogy iratni kell.

Minimano: "Amennyire a vastag anyai hasfalon át megítélhető, durva anatómiai rendelleneség nem látható"
:!: Nem mondtad nekik, hogy kapják be? - :?: :evil:
Nem tudom mit szólnának akkor hozzám. :?

Ja, és Bond babája: igazából felsoroltad a kisgyerekes anyukákat, így tényleg támpont volt.
Hozzáteszem: a megoldás tisztára logikus, de nekem nem esett le, csak a végén.

Kép
Kép]
hendegabi

007: név tipp:
Olyan csinált magyar névről van szó?
Mint Csokonai Tündéje?

Kép
Kép]
hendegabi

Csibe!

Pár perce raktam fel és már többen is :lol: :lol: ! Nálad nem gáz, de mindenki más legalább két nevet írt be! Na az a ciki :lol: !
Kicsit tényleg kellemetlenül érzem magam miatta :twisted: ! De annyira azért nem, hogy ne mókzzunk rajta :lol: ! Én sem égtem be, mert a férjemet írtam, meg a kutyánk törzskönyvi nevét (csak hogy mégis legyen ott még egy pasinév), most ismerősöm lehet, hogy nyomozni kezdett, ki az a Korona Jerikó :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Se nem Fruzsina, se nem Gyöngyvér, de hendegabi már kapisgál valamit! :wink:

hendegabi! :)

Üdv a fedélzeten! :D

Szerintem összejött volna neked is tegnap, most is vetted a lapot! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tea részemről hajtja a vizet, de ne cukrozd agyon, mert az tényleg nem tesz jót. A fekete tea ráadásul koffeint tartalmaz, úgyhogy csak mértékkel (tudom, az "asztal alatt" is egy mérték, de most nem arra gondoltam... :roll: :lol: :lol: :lol: )!
Vizesedés ellen leginkább az alma dzsal almával. De a válzotatosság kedvéért ehetsz egy kis almát is. Ha nagyon ráuntál, akkor tedd változatosabbá további almákkal. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vagy vizet igyál még, szintén minnél többet, de vigyázz, hogy alacsony legyen a nátrium tartalma (tehát ne legyen "sós") :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 14:51-kor.

Kép
Kép
200907?

dodi csibe

én most rettenetesen lemaradtam valamiről... Milyen link, milyen nevek??
Vendég

007!

Fasza, legalább a közelben járok :D !
És a Dalma, az Vörösmatyféle névalkotás. Vagy teljesen régi-régi névre gondoltok?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hát az tényleg ciki :lol: :lol: :lol: :lol:
kiváncsi leszek nekem hányan nézik be :wink: :wink: :wink:
szerintem nagyon poénos amúgy...

Kép
Kép
csibe83

Jókaitól a Tímea és a Noémi ugrik be...

amúgy: most, hogy mondod, lehet, hogy közben ehetnék egy kis almát is... :D

Kép
Kép]
hendegabi

Nem Dalma. :wink:

Én is lemaradtam. :shock: Viszont nálam kész a gyerekszoba. 8) Nálad? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Mondom: "magyar"... :wink: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 14:57-kor.

Kép
Kép
200907?

sillia!
iwiwen üzenőfalon van a link.azt néztem be :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Boglárka!!!! :?:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Graulálok az ügynök kislányához!
Emőke, Sarolta?

Kép
gumilany

Lilla?????

Kép
Kép
csibe83

Jó, inkább gyúrok egy kis fánkot.
Addig csak találgassatok!
:P

Kép
Kép]
hendegabi

Nem. :lol: :lol: :lol:

gumilany! :)

Köszönöm! :D

Se nem Emőke, se nem Sarolta. :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

csibe

az üzenőfalon csak az ismerőseid üzijeit látod...

007

a "gyerek" szoba nálunk már öntisztuló, ha mégsem akkor üldögel a rendetlenségben az ifjú hölgy.

Viszont van egy rakás mosogatnivalóm, és az előbb annyira elszédültem hogy megfordult a szoba körülöttem. De már elmúlt.
Vendég

A Lilla miattam nem lehet. :wink: (NEM, nem úgy hívnak! :wink: :lol: :lol: :lol: )
(Viszont már kétszer is "körbe lőtted", ha szabad így mondanom. :lol: :lol: :lol: :lol: Majd a végén megérted, miért. :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.12 15:03-kor.

Kép
Kép
200907?

Még egy tipp:

ALMA! :!: :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép]
hendegabi

Borbála?
Kincső?
Gyöngyvér?
Napsugár?
Sarolta?

Az első névre a tippeim (tehát a tied is):
Csilla
Tímea
Tünde
Hajnalka

KépKép

KépKép
kicsidodi

Húúúúúúúúúúúúúúú, micsoda eredeti ötlet! Honnan jutott eszedbe? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"a "gyerek" szoba nálunk már öntisztuló, ha mégsem akkor üldögel a rendetlenségben az ifjú hölgy. "
Ezt a funkciót hány évesen tudja a szoba? Vagy rajtam múlik, mikorra sikerül belé nevelnem...? :roll: :roll: :roll:

Mosogatást hagyd a fenébe, inkább tessék a fenekeden ülni és az utóneveket tanulmányozni. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Igen. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (És "nem"... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: 8) 8) 8) )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: