. Igaz nem hozott meleget , de egy fotóval kiengesztelődöm
. Anita
2004.03.21 18:53
Dugó, segrecsüccs, és főleg ez a nevettetés.
Nagyon ügyi!
Szerintem jó, hogy ennyit adtál neki, Gabi a második napon lett pöttyös az őszitől, mert az első nap szinte semmi sem ment le.
Hinta.
Székfoglaló beszéd.

Én is vettem napozót, nem bírtam ki.
Lehet, hogy nincs kedved tornázni, de ha leírom, hogy mennyire csodállak, hogy képes vagy rá, akkor biztos nagyobb kedvvel csinálod, ugye?
Egyébként szerintem te sokkal jobban figyelsz mindenkire, de tényleg

, nekem van, amikor nincs időm rá, mert akkor éppen Gabira figyelek.
Az éjszakák nálunk is hosszúak maradtak, Gabi általában 5x ébred, és hét után már nem alszik, meg nappal is max. a sétálás alatt. Küldök akkor még energiát, ha igényled: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.
Ilyenkor muszáj felvenni és megharapdálni és összepuszilgatni.
A lábát meg állandóan kitekeri.
Majd megpróbálom lefényképezni, nagyon ügyi. Remélem hajlékonyabb lesz, mint én, én nem is ismerek nálam kevésbé hajlékony embert.
A tükörben már nyúlkál a másik baba felé, olyan cuki!
Voltunk nagymamiéknál, és azt kell észrevennem, hogy Gabi egyre anyásabb. Amikor kicsit fáradtabb, akkor csak nálam érzi jól magát. Kíváncsi vagyok, mikorra növi ki.
2004.03.21 18:59
Mindenfelé voltunk Zsoltikával, nagyon ügyesen bírta a bevásárlásokat
Voltunk a Corában, a Brendonban és az OBI-ban is. Én nagyon élveztem a hosszabb kiruccanásokat, igaz szopira mindig hazajöttünk.
Kitartás neked is, szerintem biztosan a fogacskája zavarja Robókát, mihelyst kibújik, könnyebb lesz! Küldök én is sok-sok pozitív energiát: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Zsoltika nálunk is megijed olykor, ha nagyon belejövünk a nevetgélésbe, de olyan is van, hogy velünk rötyög ő is
Irigyellek
Klassz lehet a hinta, ha majd tudsz, tegyél fel képet a hintázó Hamiról.
Azt meg nem hoztuk el, nagyon lestrapáltnak tűnt... Tudom, már írtátok, de az állványos hány kilóig jó?
Szerintem fokozatosan emeld az adagokat.
Tessék csak mondani a dolgokat a leányzóról, az a jó
Alvás
Végülis voltatok dokinál Gabóval? Mintha írtad volna korábban...
Céklát nem eszik még Zsoltika.
Le sem tagadhatná! Szépek vagytok együtt, és a vadaspark is nagyon jó lehetett
Mi is kelünk még éjszaka, 1-2-3 alkalommal, mikor hogy. Általában csak egyszer. És végre sikerült vennem egy olyan harisnyát, ami megmarad Zsoltikán! Jókor, mindjárt itt a nyár
Zsoltika nagyon izgága kajálás közben, kivenné a kezemből a kanalat, bekapja az ujját, a partedlit is a szájába tömi, a lábujját is enné, persze mindent összeken pürével... Ma meg a karomat is jól összekarmolászta. Szerintetek mi baja? A száját szépen nyitja, eszi is a kajákat rendületlenül
Csak épp össze-vissza ficánkol. Mivel lehetne lekötni, hogy nyugton maradjon? Kapott már kanalat a kezébe, de persze azt is a szájába tömi, aztán meg hadonászik vele, beterít mindent a kajával. Nálatok van ilyesmi? 

2004.03.21 20:52
csicsókát, fél reszelt almával. Nálunk a krumplis próbálkozások után 2 db csicsóka (közepesen kicsik) és legalább fél rszelt alma simán lecsúszik. Legyen elég híg, leves és főzelék közötti állag.
. Most már általában 1/3 banán és fél alma együtt pépesítve adagolódik be a kis szájába délutánonként. Konzerv kajákat nem próbáltam. Ma először meggyet tettem a banán-alma szószba. Csak 2 szem levét. Lecsúszott. A déli kaját a gyümihez képest 2-3 hét múlva kezdtem el. Délben mindig szopi előtt adom a kaját. Krumplival kezdtem, de nem magában, hanem almával, hogy ismerős legyen az íz. A krumpli nehezen ment, és most próbáltam a csicsókát, ez bejött, lásd fent
Tényleg nyitja a száját majd Laca, ha kell még neki, illetve ha nem akkor úgy becsukja, mintha sosem akarná kinyitni, mint egy makrancos gyerek, aki nem akar enni, ill. megszólalni.
, meg minden, amit leírtál. Van viszont olyan, amikor nyugodtabb. Én hagyom, vagy legalábbis nem rendezem. Nem törölgetem minduntalan a száját, kezét, hogy ne zavarjam vele, inkább én bohóckodok és dumálok neki, akkor nem ér rá az 1 méteres körzetben mindent összemaszatolni
Zsolti gyönyörű! És ügyes! Tetszik! 2004.03.21 21:39
Én nagyon szeretem a hosszú írásokat. És köszönöm a tanácsokat, a bohóckodás jó 5let
Csicsóka
Esetleg még séta közben is alszik Zsolti, de az egyre ritkább. Hétvégén ez a rend felborul, hisz Apa is itthon van, mászkálunk... Ma 1x volt alvás, másfél óra
Szóval ha minden jól megy, még jópár évet itthon töltök, meg aztán hátha jön a kistesó is addigra 

Mihelyst megvan, bemutatom!
2004.03.21 21:51
2004.03.21 22:32
. Sok puszikát küldök neki
. Köszi az energiát, igazán rendes tőled.
Milyen kis barna már az arca
.Tényleg nagyon ügyesen ül, alakul a dolog
. Köszönöm szépen neked is az energiát. Aranyos vagy nagyon
szerintem természetes dolog, ha izgága Zsolti, hiszen új dolog ez most neki és az is lehet, hogy izgatott
. Nálunk is csinál ilyesmiket Robó, még a lába is jár ha finomabb falatokat eszik
.
. örülök, hogy kialakulni látszik egy kis rend az életetekben, maradjon is így!
Nálunk az alvárs régebben (1 hó kb), 2-3 óra délelőtti alvás és délután 1-2 óra, ami leredukálódott mostanra 1/2- 1/2 órácskára.
. persze mellette elfárad, de ő sem aludna semmi áron. Sőt egyre mozgékonyabb és több törődést igényel. Tényelg ne fogd vissza magad, örömmel olvasom írásod. Egyáltalán nem zavar a hosszú hozzászólás, sőt!
.Azt hiszem nem próbáljuk ki, így is elég merész néha Robó
.
2004.03.22 07:03
Komolyan, nagyon ügyi szerintem, és hihetetlen gyorsan fejlödik!
Szóval önös érdek is minket megörvendeztetni.
Mindkét részröl

2004.03.22 08:04
.
. 2004.03.22 08:39
Mára már kezd javulni, a lakáson belül már menni is tudok rendesen, de a séták helyett a héten marad az erkély.
De amint meggyógyult a lábam, találkozunk, jó?
Ez gondolom csak véletlenül sikerült így, de nagyon jó! Édes nagyon!
Robó biztosan imádni fogja!
2004.03.22 09:20
Voltunk dokinál, minden rendben Gabival, szóval nem lehet tudni, hogy miért ilyen kis sírósak az éjszakái mostanában. Az is kiderült, hogy csak egy dekát hízott két hét alatt.
Harisnyavétel.
Nálunk is nyúlkál a kanálért Gabi, és ide-oda csapkod vele, szerintem ez természetes, mert izgatott a sok újdonságtól, az új ízektől, ezenkívül minden érzékszervével meg akarja tapasztalni a dolgokat, ezért maszatol annyit.
Nagyon ügyi Zsolti, hogy már így majdnemül.
Az ujjtartás is tényleg jó, mintha okét mutatna.
Nagyon feldobott a lelkesedésed, már alig várom, hogy kipróbálhassam.
Nappali alvás: ilyen nálunk nincsen.
Már két hós kora óta nem alszik, max. fél órát, esetleg, ha valami front van, akkor elnyomja az álom, de ez olyan szokatlan, hogy nézegetni szoktam, hogy nem beteg-e.
Újabban a babakocsiban el szokott aludni úgy 15-20 perc után, és alszik vagy fél órát, de itthon nem.
Bene tényleg nagyon ügyi, ha már ilyeneket csinál a vízben, én is nagyon kíváncsi vagyok a képre.

Tuti az etetőszék, látom ezt is át lehet majd alakítani asztallá és kisszékké.
Sajnálom, hogy Botinak egyelőre nem jön be az úszás, remélem, azért majd hozzászokik. Örülök, hogy bejött az anyatejberizs!
A kép nagyon jó, milyen nagy kutyátok van! Botival szeretik egymást? Köszi a köszöntést Gabi nevében, a pontos névnapi dátumunk 24-e.
Benci nagyon szép, ez a sapó nagyon jól áll neki.
2004.03.22 09:21

Jó sokat hízott, most mikor nem kellene neki (dokinéni szerint

) 

2004.03.22 10:00
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Mi is kinéztük a 7végén, valszleg olyat veszünk, mint Fanninak van: narancssárga BigBrevi
De majd csak a jövő hónapban, mert nekünk még van 1,5 hónap a hozzátápiig, ha kihúzzuk. Egyelőre sztem tej van, csak hízni nem akar... most ugyan nem 1, hanem 4,5 dekát hízott...
Ha már rászánom magam, nem olyan rossz, csak elkezdeni nehéz... 

Hami mindig ebúúúú-t vagy embúúúú-t mond, ha mi baja van, ő még nem tud babát.

Ugye láthatunk képeket? Mijaz, hogy duplamerülés? Az egyedülfelúszást még eltom képzelni... Olyan érdekes! Mesélnél még róla?
Mit csináltál vele?
Csini!
No meg a kiló is
De a legédesebb az, hogy ha eljön a kaja és meglátja a cicit, 2 kézzel nyúl érte, és a szájába teszi, vagy elindul felé!
Itt nem látszik - mert épp hátul-fent van a hinta (apa fogta, h ne homélyos kép legyen belőle mozgás közben) - de természetesen még döntött formában használjuk
2004.03.22 10:20
Köszönöm a tanácsokat követni fogom, mi teljesen kezdők vagyunk. Még két hét gyümi lesz.
El ne felejtsd!!! 
2004.03.22 10:29
Neked is akarom mondani, hogy Ann mellett Te is mindig figyelsz ránk és dícsérsz minket, amiért ezer KÖSZI! És egy kis vígasz: amióta kijött az első fog, azóta Beni csak 2x ébred éjjel!
Nem növi ki szerintem, innentől tuti te leszel az Ász! Személy szerint szívesen nézem Gabit, rakhatod a képeket!
. Vigyázz magatokra az úton, annyi nem normális van az utakon.
Megindult a második foga is, úgy láttam áttörte egy ponton az ínyét.
Végre-végre! Csak beindulnak azok a fogak!
2004.03.22 10:30
Neked is akarom mondani, hogy Ann mellett Te is mindig figyelsz ránk és dícsérsz minket, amiért ezer KÖSZI! És egy kis vígasz: amióta kijött az első fog, azóta Beni csak 2x ébred éjjel!
Nem növi ki szerintem, innentől tuti te leszel az Ász! Személy szerint szívesen nézem Gabit, rakhatod a képeket!
. Vigyázz magatokra az úton, annyi nem normális van az utakon.
Megindult a második foga is, úgy láttam áttörte egy ponton az ínyét.
Végre-végre! Csak beindulnak azok a fogak!
2004.03.22 12:36
Mondjuk ő szerencsére éjjel alszik, este 9-10től reggel pontban fél6ig. Aztán rövid szopi után még 9ig. Úgyhogy én nem panaszkodhatok tényleg!
De szerintem a hozzátápitól nem híznak már olyan rohamos ütemben és a sok mozgás miatt sem. És nálunk ráadásul a hozzátápi nagyon jó hatással van a kakira. Eddig 3-4 naponta nagy erőlködések árán volt csak, most naponta, sőt van hogy naponta 2-3x is
Ennek én nagyon örülök és különben sem szeretném ha kis pufi lenne, így is olyan kis lusta
De ma már féllábon vasaltam is
szóval nekem nem is hiányzik a munka. Csak a társaság, de azt meg megoldom máshogy
Én is azt hallottam hogy a gyerek 2éves koráig hacsak lehet maradjunk vele egész nap, mert ez meghatározó a későbbiekre nézve. De nálunk ez mindenképp adott, mert nem akarok még dolgozni
2004.03.22 15:17
. Világosbarna, rücskös, a húsa fehér és szintén a karalábéhoz hasonló.
biztos az anyja lába miatt
Apával készült fotó nagyon jó!
2004.03.22 16:03
. Igaz kismamuszával kitámasztottm, hogy a kezét ne csukja be, mert annyira rángatja, hogy namég
.Igazi dolgos fiam van
.Jó lenne pl IKEA-s fiókteszetlőnek
. Hatalmas gyönyörű szemei mindig elbűvöl
.Albumot is végignézegettem, egyik kép jobb, mint a másik
. A babaáruházad oldalt is megkukkantottam, vannak tényleg jó kis rucik, Te már rendeltél onnan?
. Köszönöm a rengeteg pozitív energiát, rámfér, de ezt hiszem Rád éppenúgy. majdcsak "megjavulnak" ezek a babók és megtanulnak rendesen alukálni minimum 8 órát
. Addigis kitartást és sok erőt kívánok nektek is!
Olyan tündéri kiscsajszi
. Igazi csábító mosollyal
.
. Akkor szeretettel várjuk azokat a fogacskákat.
.Tényleg nálatok is sokszor ébredt beni, ugye? Mindig vagy csak az elmúlt hetekben?
.
.Képet róla is nézegetnék!
2004.03.22 16:51
Fiókhúzogatás
Zsoltikának tényleg nagyon jó színe van, pedig a nap nem nagyon érte, de elég sokat vagyunk levegőn
Én is szeretem a képeket a babócákról, teszek fel egy újabbat, ha már ilyen szépen kéred 

Ma nem nagyon ette Zsolti a főzeléket, nem nagyon volt még éhes. De még gyümit szeretnék neki adni, azt nagyon kajálja
Alváshoz és fogacskához is gratula!
Gurulás
, levédhetitek Ti is lassan a nappalit
Nagyon szép kislányod van, és a hinta is klassz!
Bencike nagyon-nagyon aranyos, megnéztem az albumototkat is, úgy mosolyog apukájára, hogy na! Zsoltika ujjtartása: valóban véletlenül kaptam el
De elég gyakran csinál így, Apa erre tanítja

2004.03.22 17:46
2004.03.22 18:06

Lehet, hogy tévesen fordítok...

Hát igen, mindig is tudtuk, h az anyatejnek nagyobb a tápértéke, mint a hozzátápinak, de nem hinném h sokáig állni fog a súlya. No meg lemozogják... 2004.03.22 18:50

2004.03.22 19:41
Ilyenkor (is) tényleg olyan büszke az ember a gyerekére, nem? Olyan jó érzés mikor megdícsérik
De nekem csak egy gyerekem van! Meg egy férjem
, akinek majd' minden cuccát vasalok...
És Bene pedig nagyon ügyi!!! Milyen ügyesen áll már. És hozzá az a mosoly, mintha beállított fotó lenne
A fürdős kép csúcs, azok a kis hurkácskák. A másikon pedig a hatalmas nagy barna szemei gyönyörűek
Narancs
Nálunk a szabály (amit én állítottam
) hogy csak azt ehet a gyerek amit én engedélyezek
Ötlet a helyszínre?
Jólesett amit írtál!
és csak sepregeti a játékokat a kezeügyében
Amit elkap azt megrágcsálja, ha már elég, bedobja a feje mögé, és veszi a következőt... de hogy ő valamiért elkússzon! Áááá
Résen kell ám lenni!
nem Bencike) és persze hogy a szájába vette (Bence a masnit) ha nem voltam túl érthető
Édes!
Bár nálunk amíg éhes Benci semmi nem kell, csak az hogy nagyon-nagyon gyorsan adogassam a szájába a kaját, különben balhé van
de itt is meg kell dícsérnem
Annyira édes kismanó
Csak a fényképezőt ilyen elbűvölve tudja nézni és igen sokat kell ahhoz bohóckodnom hogy nevetős képeink legyenek
Bezzeg mikor elteszem a gépet... vigyorog ezerrel. Azért így is sikerül a nevetős kép, lásd apával
2004.03.22 20:17
2004.03.22 20:26

2004.03.22 20:54
2004.03.22 21:05
2004.03.22 21:11
legalábbis almával. A magot kivettem, a héját lehúztam, mert nincs botturmixom, a "kancsós"-ba pedig nem lehet pépesíteni lé nélkül
. Próbáld ki! És azt hiszem, a meggy nem allergizál, mint az őszibarack.
). Mindenféle főzelék jöhet, szerinte, az eddigi módszer szerint pürésítve a saját levében, és szerinte már tehetek bele egy kis csirkemellet is (hiszek neki, mert gasztroenteorológus a lelkem). Kaptam egy könyvet a bébiételek készítéséről, receptekkel, ötletekkel. Nem rossz. Például azt írják (ZIT), hogy a húst érdemes megfőzni előre, és kis adagokban lefagyasztani a jégkockatartóban, így ha kell, mindig egy vagy két kockát elővehetsz az aktuális friss főzelékhez, püréhez. Még most tanulmányozom, ha találok valami érdekeset, akkor megírom, már ha érdekel benneteket. 2004.03.23 07:17
Csak közben a kutya érdekesebb volt
Meg kellett simizni
Egyébként a háttérben látszik a másink kutyánk két szeme is, csak ö fekete
Meg egy kicsit kisebb, igy sose fér oda hozzánk az Omártól.
El tudnám képzelni

2004.03.23 09:03
+ jegelnem kell, amitől elapadhat a tej, szóval főleg abból szopizunk, de így meg rettenetesen fáj...
szóval picit ki vagyunk. Közben Nórinak kibújt a foga, több napja szenvedünk ezzel
úgyhogy kómák vagyunk . 2004.03.23 09:25
Ez így egésznapos progi lenne, de jó levegőn, kiszabadulva a városból
Ami nagyon megy már: baba, papa, apa, mama, amma, pápá (ehhez ezerrel integet. Múltkor a babakocsiból integetett egy 20 körüli srácnak
Vissza is fordult a gyerek és vigyorgott ezerrel
)
Fanni rugiban márcsak alszik.
Köszi a hiányolást!
Azért jövögetek

Főzelék pedig majd beindul
Énis jártam úgy, h vagy 1 órán keresztül ette meg a felét, a másikat rámköpte
Mondtam is Apának, h a gyerexobában kéne aludni, elfoglalta az ágyunkat
:
Ádi is nagyon ügyes, h így lépcsőzik.
Én nemtom Fanni mikor fog elindulni
Ellenben most épp önállóan reggelizi a tápit
Már nem én fogom a cumisüveget, így egyedül meg is eszi az egészet, az ölemben meg max. a felénél megunja
Most épp a 2-es, de ezután 2+ lesz, mert ez nem elég tápláló úgyérzem

Énis szoktam ilyet fésülni Fanninak
2004.03.23 09:44

2004.03.23 09:49
Szolit nem tudom, talán kérdezd meg a szoptatás topikban.
És a kajákról is írj majd, engem érdekel!
Ennyi belőlünk egyelőre.

2004.03.23 10:37

2004.03.23 14:50
Ha jó lenne a scanner, pár képet is tudnék felrakni hozzá, deháááát. Majd utólag.
A fiúk többsége itthon azért próbálkozott a lányoknál, hogy meglegyen egy évre a betevő falat. Ezért páromon is csak röhögtem az elején, azt hittem ő is erre gyűjt. Na mindegy.
Volt egy lány, akinek az volt a dolga, hogy beszerezze az olcsóbb piát, cigit, stb. a fiúknak a zónába és elvigye nekik (mert ők szinte folyamatosan szolgálatot adtak. Páromnak is egy hónapban 6-8 pihenőnapja volt). Ez a bolt helyileg ott volt, ahol én is "szolgáltam", Famagustán. A csaj mindent drágábban adott el a fiúknak, mint ahogy megvette a boltban.
Első nap ahogy kiértünk, levittek minket egy öbölhöz. Mondták, hogy ha szerencsénk van, esetleg láthatunk teknőst is. Bár ők még nem találkoztak egyel sem. Na, bementem a vízbe, próbáltam pipával merülni, ahogy veszem ki a fejem a vízből, kb. egy méterre jön velem szembe egy teknős. Úgy megijedtem, majdnem megfulladtam. Persze utána meg már nem értem utol.
Télen egyszer akkora árvíz volt a táborban, hogy a mi irodánkban is derékig állt a víz, mehettünk hétvégén egyenruhában kilapátolni, meg feltakarítani. Tök poén volt, a szlovák pk ott videózta, hogy a kapus srác derékig áll a kapu előtt a vízben. Viszont hó nem volt, hál istennek.
Érdekes volt, hogy a felesége fehér.
Majd megpróbálom nem ilyen unalmasan és hosszan megírni a választ. 2004.03.23 16:20
tündéri volt.
ez majdnem olyan mint a "hamma"
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint