A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Sziasztok!
Vagyunk mi is, olvasgatni szoktam is de írni soha nincs időm.
Gergő már lasan két hete meg van fázva. Szegénykém már utálja ha szívom az orrát. Étvágya is nagyon változó van, hogy alig eszik (ma is) és van amikor szopizik 90-et és még üvegből 60-at.
Mostanában még esténként is csak úgy alszik ha ringatom pedig mindig egyedül aludt el a kiságyban.
Ráadásul egyedül vagyok a 3 fiúval, apa Belgiumban van és ez így olyan nehéz.

Verzso! Tényleg az a lényeg, hogy Tibcsi így is teljes életet élhet!

Minden babó gyönyörű, szépen ki vannak kerekedve!

Amíg Gergő náthás addig nem kaphat oltást ugye?

Kép
Kép
Kép
erika26

Lányok, de aranyosak vagytok, köszönöm mindenkinek a vigasztalást! :lol:

Zöldi, megpuszilgattam a nevedben, mosolygott is nagyokat! :lol:

Gabriell, az aláírásomban van az album, abban vannak képek, habár nem a legfrissebbek, de majd rakok még fel Róluk.
Addig is az egyik kedvencem:
Kép
Kép

verzso

Verzso!

Ez nagyon szupi kép! Megyek megnézem a többit is!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Erika!

Az én Gergőm is nátis! Nem vittem oltásra! Nem kaphat ilyenkor!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Verzso!

Megnéztem! Nagyon édesek az összes képen! És Máté nagyon ügyes már buksitartásban!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szia!

Vera: láttam a lányod a picibabán szavaztam rá:D

beneveztem a én lányomat is ha gondoljátok szavazzatok rá
Erdősi Réka Luca
beneveztem a februári pirinyóra és a február szépére is.

Én nem tudom mi van az én lányommal, de ezen a héten gyakorlatilag eszik nézelődik játszik és alszik üzemmódban van.
Most is alszik reggel 11 óta úgy, hogy 10-kor evett.
Pedig azt mondják a szeles idő kikészíti őket, hát ez rajta nem látszik.
Meg vártam a 6 hetes kiugrást,de nem jött ugyanúgy 4 óránként evett.
Talán késik?
most vagyunk 8 hetesek.

Köszönöm szépen a dicséreteket a lányom nevében is.

na megyek felébredt:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Kép Duci Gergő!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. A náthásoknak jobbulást!

Ma voltunk először Danival nagyobb bevásárláson. Elmentünka Tescoba. Nagyon jól viselkedett. Egész úton aludt, a boltban meg nézelődött és aludt..., szuper ruhákat vettünk, kisebb vagyonért, de lagalább egy ideig megint van mit hordania. Tudtam volna még válogatni.... :oops: :oops:

De mióta hazajöttünk tiszta dilis... nemrég evett most kint szunyál a teraszon!

MIndenki nagyon gyönyörű!
Holnap megyünk oltásra, nagyon félek, remélem jól fogja viselni!

Kép

Kép
dcili81

Séta, barátnő, apa (csak pár órát tud itt lenni :( )... aztán jövök.

Kép
zölddisznó

Basszus, a délelőtti sűrű kajálás után most meg 4 órája nem evett a kiscsaj. Kiraktam az erkélyre és úgy bealudt, hogy most sem ébredt fel, hogy behoztam.

Verzso!
Nagyon aranyosak a fiúk! Már milyen kis ducik!!! :-D

Gabrielldaniell!
Gergő nagyon husi!!!

Erika!
Te Gergődnek jobbulást!

Gabi!
Germicid kúp is vényköteles? Na ennyit a doktornéninkről, mi semmi ilyet nem kaptunk a kezdő csomagban. :evil:

Ja, és az UH is 15.000.- Ft lesz! Én Zsófi bőrproblémája óta nem várok arra, hogy a dokink adjon beutalót! Akkor is húzta az időd, aztán besokalltam, elvittem maszekba. :evil:

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska:
hová viszitek uh-ra? Mi a II-es gyermekklinikára megyünk, ott a három uh 12 ezer lesz.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági!
Mi a Budai Egészségközpontba visszük, ez nekünk közelebb van és este 8-ig van rendelés, így Apa is el tud jönni velünk. Ebben a 15-ben is 3 UH van.

Kép
Kép
lbernuska

Berni: szerintem vényköteles, de majd megkérdem apát, mert ő váltott ki mindent, míg én a kórházban voltam. Lehet, hogy azt csak mondták neki, hogy kell :roll:
Felhívtam a dokinőt uh ügyben, beutalót nem ad, hívjuk fel az I. sz. klinikát, majd ők megmondják a tutit. De legalább a telefonszámot megadta...

Megkérdezhetem, hogy milyen 3 UH?

Kép

Kép
gabilany79

gabi:
hasi,koponya és csípőuh

Kép
Kép
Kép
mágnes

Berni: vényköteles, nekünk is a dokinéni írta fel.

Cili: ugye, milyen jó cuccok vannak a Tescoba, én is alig birok ellenállni, de nem vihetem túlzásba, mert úgyis kinövi egy hónap múlva.
Bár akárhányszor bemegyünk oda mindig veszünk neki vmit.
A soroksári tescoba úgy fel vannak töltve a készletek,hogy csak győzzek válogatni.
ott vettünk harisnyát is a csajszinak, olyan jó anyagból van.

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!!

Bocsi tudom h ez nem ilyen oldal ahol hirdetni kell a ruhákat,csak válogattam Rékám bébi ruháit és gondoltam hátha vkit érdekelnek a rucik.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mégegyszer bocsi!Ha vkit érdekel,privit írjon és ha kell még kép küldöm és a méreteket.

solya051020
Káld

hahó

sokat nemtok irni mert kisasszony nem engedi de

enikő: az jutott eszembe h az elején azt mondta nekem egy szopis tanácsadó amikor még nem nagyon volt tejem és csak 10-20akat evett a csajszikám h ugy csináljam h kiskanállal kináljam meg anyatejjel és amikor látom h rákapna (höhöhö elkezdené mohóbban kérni) akkor gyorsan tegyem cicire és igy probálgassam ja és fejjek h termelődjön a tejem. próba!

ma voltunk védőnéninél nagyon ügyis volt reguska méretek:
6300(!) g
60 cm

hazahozós suly 2830 g és 53 cm :lol:

holnap megyünk hasi koponya uhra most akkor etessem előtte vagy ne?? nekem semmit nem mondtak!!! help még ma lécci!

na meek lökni tovább a hordozót mer csak ugy akar aludni :?

andy

Kép
andy30

ja és aida: mizuujs az ergamos dologgal??

Kép
andy30

Andy, az Ergam cseppek tegnap fogytak el. Először menszi erősségű vérzésem lett aztán tegnap este és éjjel meg reggel semmi, most megint van egy minimális vérezgetés. Hétfőn megyek vissza a dokihoz meglátjuk mi lesz.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja azt nem vettem észre hogy kevesebb lett volna a tejem a cseppektől.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: nem is lesz kevesebb nyugi. ergam: ha véeztél akkor tuti kijött aminek ki kellett!! drukkolok hétfőre. enikőnek holnap, nekem szombaton derül ki, h mi a helyzet!

andy

Kép
andy30

Képzeljétek ma béreltem mérleget a gyogyszertárból. Kár,hogy hamarabb nem gondoltam rá, azt hittem ugysincs nekik. Ès csak 1 euro egy hétre. :lol: :lol:
Szóval méricskélem mennyit eszik Vinzent,mert eddig gözöm se volt róla. Délután egyszer szopizott 150-gr-ot aztán 110-et. Kivi vagyok este mikor szinte oránként eszik mennyi tejcsihez jut. :roll: :roll:
susy75

nekem már rég nincs mérlegem

suzy itt 2500ft egy hóra :?

Kép
andy30

Sziasztok!

Most jöttünk a Dévényes nőtől!!! :D :D

Nagyon megdícsérte Domit, azt mondta, hogy minden rendben, mindent tud, amit tudnia kell. :D :D :D

Legalább 40 percet vizsgálta, mindent megnézett többször is. Kérdezgettem, hogy mire figyeljek oda, milyen tartásba nem tartsam stb.

A leglényegesebbek: (annak akit érdekel),
- hogy főleg szopinál fordítsuk megfelelően magunk felé a babót, ne legyen a feje kicsavarodva.
- a lehető legkevesebbet legyen a hordozóban,
- a lehető legtöbbet legyen teljesen vízszintesen,
- tegyük gyakran hasra,
- és a legérdekesebb, hogy azt mondta, az az alapszabály, hogy nem szabad siettetni semmit. Sőt az a szerencsés, ha mindent a maga idejében csinál a baba, azaz ha pl. 7-12 hónapos koráig csúszik-mászik. Nem szerencsés, ha már korán feláll, és erre nem is szabad tréningezni (csúszó-mászóba fejlődik a vállöv és a gerinc, utána állva már nem, ráadásul terheli a lábát, ami bokasűllyedéshez vezethet).

Remélem akit érdekel, annak tudtam segíteni.

Még egy érdekes kérdés: azt mondta, hogy izületi és izomzati szempontból nem szerencsés ha nagyon duci egy baba (ha anyatejes, akkor nem akkora probléma, mert az állítólag rögtön lemegy, ha feláll a baba).

manna
mannababoca

[quote="aida"]J írta:aidaa azt nem vettem észre hogy kevesebb lett volna a tejem a cseppektől.

Andy egyébként azt észrevettem, hogy mióta nem szedem megint ömlik Noel szájába és spriccel össze-vissza. Amikor a cseppeket szedtem mintha normál "tempóban" jött volna a tej. Lehet nekem még jó is az a csepp!? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aida 2009.02.11 20:37-kor.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Noel olyan szépen elvan magában az ágyon. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Andy!
Èn is csodálkoztam rajta,hogy csak ennyibe kerül! :shock:

Verzso!
Sajnálom, hogy igy alakult, de biztos így is boldog ,egészséges kisbaba Tibcsi! :wink:
Nagyon édesek! :lol:

Na fürcsi elött mérekeztünk. 4960 gr a drágám. Január 5-én volt 3650gr! 5 hét alatt hizott 1300 gr-ot! :D :shock: A kis ügyes!!! :P :P
susy75

sziasztok.

verzso. sajnalom, hogy igy alakult Tibcsivel. az jo hir hogy igy is teljes eletet elhet majd. es remelem sikerul a nagyidnak latnia oket.

sajna az en nagyijaim se lattak meg Sophiet. ok is nagyon oregek. de talan nyaron sikerul!

KépKép
KépKép
mush589

Az én nagyim most hétvégén látja először Noelt! :D Megyünk vidékre szüleimhez. Kíváncsi vagyok a 2.5 órás utat hogy fogja bírni Noli. Mindig alszik a kocsiban, akkor is ha éhes, akkor is ha kakis.. bmi van ott alszik. Remélem most is így lesz. :)

Ma sírtam egy jót anyós miatt. Ma tudtam meg hogy kijelentette, hogy Noel neki nem unokája mert nincs rendes neve.. :shock: :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznó
[quote]S írta:ophie meg csak epphogy emelgetni a fejet. neha kiflizik, de nem sokszor. a kezemben viszont mar nagyon szepen emeli a fejet. nagyon erosek a labai, allandoan "allni" akar. nem baj ez?

A kiflizés lehet intő jel. Gyógytornász sincs?
Az "állni akar" az egy reflex.

gyogytornasz van, de beutalo kell. es szerintem itt nem nezik meg olyan alaposan a bebiket, hogy peldaul eszrevegyek a kiflizest. de az alapossagrol majd hetfon nyilakozom. sikerult elcserelnem az idopontot igy nem az orult doktornohoz megyunk. :lol:

[quote]z írta:oldi. milyen szakirodalmat vadasztal a libriben? jo volt a westendezes?

Murkoff-Eisenberg-Hathaway: Az első 12 hónap
William Sears: Éjszakai gondoskodás
Alvásról, altatásról... La Leche Ligás alapelvű, ami nekem nagyon bejön. Már falom is!
...meg még egy csomót kinéztem :oops:

az ejszaka gondoskodas nekem is megvan, de meg nem olvastam el. :oops:
miket neztel meg ki?

[quote]e írta:lvihetem setalni Sophiet a kenguruban kifele forditva, ha kezeslabasban van? (kapucnis)

NEM! A gerincnek még nagyobb korban sem tesz jót. Babáknál az a természetes tartás, ha feléd gömbölyödik.

kiprobaltam a tommy kengurut (van benne kulon fejtamaszto, olyan amit a felnottek a repcsiken szoktak hasznalni), de sajnos sirt, igy kivettem belole. remelem majd megszereti.
baby bjorn-t azota se sikerul szerezni. mindig felmegy a licit 30-50 fontra az utolso percekben.

KépKép
KépKép
mush589

na ezt nem egeszen igy akartam :oops: de azert remelem ertheto

KépKép
KépKép
mush589

Mush: nézd mit találtam neked!!! Egy másik aukcióján megnéztem, és Dovercourt-i a csaj :lol: :lol:
http://www.teszvesz.hu/item551047781_ba ... olcso.html

Kép

Kép
gabilany79

jaj Aida. mi az hogy nincs rendes neve. Noel egy rendes nev csak nem magyar!

KépKép
KépKép
mush589

gabi. koszi. azt irja, hogy csak Magyarorszagra kuldi el... meg en innen utalni se tudok, sajna. de nagyon aranyos vagy, hogy gondoltal ram!

KépKép
KépKép
mush589

Sajnos ő nem így gondolja. Mivel ő még nem hallotta ezt a nevet, így ez nem rendes név. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

lécci vki irja meg h etessem vagy ne uh előtt a babát mert holnap megyünk és délelőtt már nem biztos h tudok jönni!..köszi

manna: nem fájt a dévényes vizsgálat neki? amugy most olyan rosszul érzem magam mert amikor fekve szopizik olyankor nem forditom magam felé hanem ő forditja oldalra a fejét felém és ugy alszik el. de különben ő aludni is igy szokott h a hátán fexik és a fejét vmelyik oldalra forditja :roll: ez nagy baj? más babák hogy fexenek háton? mondjuk fekve szopi kb 2x van egy nap este meg éjjel a többi ölben zajlik és akkor magam felé forditom teljesen.

andy

Kép
andy30

Andy, mi már voltunk hasi UH-n. Előtte evett Noel kb. 1 órával, nem volt gond, minden oké volt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mush: kár, pedig szívesen lebonyolítottam volna neked. Tuti ne kérdezzek rá?

Aida: ez megint egy jó nagy mondvacsinált baromság anyósod részéről. Egy igazi nagyi számára hívhatnák Kutykuruttynak is a gyerkőcöt, nem az a fontos. Ráadásul a Noel szerintem tök szép név, Noli baba pedig annyira zabálni való, én nem is értem, hogy mondhatott ilyet.

Andy: én pont mindegy, hogy rakom le Kristófot, mindig hanyatt vágja magát és az egyik oldalra van fordítva a feje (kivéve ha hasra teszem aludni nappal, mert onnan még nem tud hanyatt fordulni)

Kép

Kép
gabilany79

Igen Gabi, sajnos. Annyira fáj ez nekem és tudom hogy a páromat is rettenetesen bántja ez az egész.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ja és Gabi köszi a "zabálnivaló" bókot! :D Te sem panaszkodhatsz, Kristóf is kitesz magáért! ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida köszi. sztem én is egy órával előtte etetem meg és akkor lesz is meg nem is a gyomrában:)

mi 25én megyünk dévényeshez de ugy félek előre már főleg h mondták h fájni fog neki meg h sztem nálunk nem is lesz minden rendben most meg bűntudatom van a fekvős szopi miatt. ráadásul regi nagyon dundi is és manna azt irta az sem jó..de ha ennyire hizik :oops: arra már én is gondoltam h emiatt nehezebben fog haladni mert ugye sokkal nagyobb sulyt kellene megmozgatnia szegénynek :oops: viszont ma olyan szépen emelte hason a fejét és tartotta olyan ügyes volt!

aida: és a koponya uh nem fáj nekik nem veszélyes akutacsára nézve? ok biztos tudja a doki h micsinál de nekem akkor is még belegondolni is rossz hogy fogom végignézni! mennyi ideig tart egyáltalán? noli nem sirt közben? le kell majd teljesen vetköztetni? ugy izgulok megint

Kép
andy30

Andy, ne izgulj! A koponya UH alatt Noel mosolygott, így nem hiszem, hogy fájt neki. :D Nem is tűnt úgy hogy erősen nyomta volna vagy ilyesmi, olyan finoman ért hozzá a doktornő. Nekünk csak a pocit kellett szabaddá tenni, így nem volt meztelenkedés. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Most már mindenhol olvasom ezt a rejtélyes szót : dévényes.. Mindenki erről beszél hogy megy oda. Ez mi lenne tulajdonképpen? Nem olvastam el annyira hogy kövessem. Vmi torna talán, de mire és miért? És én miért nem hallottam még róla? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida köszi remélem nem lesz gond. mondjuk addig ugyse nyuxok meg amig nem végzünk:)majd beszámolok.holnap du megyünk 2re.

a dévény egy gyógytorna fejlesztés és ha elviszed felmérik h jól fejlödik-e és kell-e vmi fejlesztés neki. ugy tom h 1 éves korig lehet korrigálni szinte minden lemaradást szoval érdemes elvinni minél hamarabb mert minél később derül ki vmi rendellenes annál nehezebb javitani.

manna majd ird meg h fájt-e neki meg minden lécci köszi

na megyek lefexek legalább kipihent legyek holnap

jóét

andy

Kép
andy30

a kiscsaj bepuszilt 185-t vacsira. :shock: (150 anyatej, a tobbi tapszer). kivancsi vagyok meddig alszik majd ekkora kaja mennyiseggel. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

gabi. hat vegulis megkerdezhetned, hogy mennyiert adna el fontban, mennyi a posta, es hogy van-e paypal szamlaja. elore is koszi!!:))

KépKép
KépKép
mush589

Andy, és ez a dévényes izé hol és hogyan van? Pénzbe kerül vagy csak úgy megyek? Az egész hogy működik?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Andy: de azt is írta Manna, hogy ha anyatejes a baba, akkor nem számít, mennyire dundi, mert leadja, ha elkezd kúszni-mászni :)

Aida: http://www.deveny.hu/
http://gyoki.hu/?q=category/1/1
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... h_id=76801
(csak így hirtelen)

Mush: akkor rákérdezek :)

Kép

Kép
gabilany79

Andy!!! Nem fájt neki egyáltalán, nem is sírt, nézelődött végig! Ne izgulj én is kifordított fejjel szoptatttam eddig... :shock: Mindegy a lényeg, hogy ezt követően jobban idefigyelek arra, hogy befordítsam.

A duciság miatt se izgulj, szerintem az 6-8 hónapos korától lehet egyáltalán akadályozó tényező, akkor kezdenek el igazán mozgolódni.

manna
mannababoca

ejfelkor felebredt :evil: aztan cicin cumizott kettoig, aztan mostanaig bepuszilt meg 150-t! na o tenyleg gurulni fog! :wink: lehet nalunk most van a novekedesi ugras. :roll:

Zoldi. egy vegyes tuzelesu babanal hany nap normalis kaka nelkul? mi most lepunk a 4. be es mar nagyon szenved a dragam. tudom, hogy anyatejesnel akar 14 nap is lehet, de ha tapis potlast kap akkor gondolom azert hamarabb.

na megyek fejni, aztan aludni, mert ki tudja mikor van a kov ebreszto. hulla vagyok.

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: