A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

És azt még nem is mondták el, hogy az altatás milyen buli, tök jó anyagot adnak! :-) Ja jó megyek, mert még drogosnak gondoltok!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Sziasztok Fórumozók!

Sokan írtok a felmerülő költségekről (gyógyszer, vérvétel, magánorvos, privátszoba), természetesen ez érhető, de azért létezik segítség erre is.

Remélhetőleg tudjátok, hogyan lehet mindezt valahogy csökkenteni: egészségpénztári tagság önkéntes vagy munkáltatói befizetéssel, aztán fenti költségeket is kedvezményesen lehet igénybe venni.

Mindenkinek szorítok és sok sikert

üdv kispatak
Vendég

Ági,

Nem vagy semmi: szeretsz várakozni a hidegben, az altatást.

Őrület! Nehogy azt mondd, hogy szurizni is szerettél :)
miciona

kssmagdi!
Prolactin szintet endokrinológus nézethet.
http://www.hipofizis.hu/
Itt ajánlanak dokikat is. Telefonálj körbe. Ahol előbb fogadnak oda menj.

Tüdőszűrés!
Még meg is büntetnek ha nem mész el, egy évben egyszer. Most kapott a férjem papírt.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? A 20. nap tájéki progeszteron hormonnak mennyi idő alatt lesz eredménye? Nagyon köszi!!!

Igen Ági, rohan az idő. Doma már 28 hónapos. De nem rajta látom igazán az idő múlását. Hanem pl. a Te porontyaidon, akik már mindjárt 1 évesek! Húha! Meg a játszin, ahol mi lettünk a legnagyobbak! :shock: :roll:

Mária utcán túlvagyunk, segítségetekkel rekord idő alatt megjártuk. Mindent azonnal megtaláltam és minden ment, mint a karikacsapás. Nagyon köszönöm!!!

Szép hetet mindenkinek!

Melinda

KépKép
melba

Julcsi!

A 6 kémcső vért már sikerült pótolnom. :lol: :lol:
Hétfőn, azaz, holnap az újabb "menet" ahogy írtad! :) Aztán vár még rám egy 2-3 napi vérvétel, ami valószínű, hogy jövő hét után - vagyis, 20-a körül lesz. Aztán következő 7en már irány vissza apánkhoz! :)
Neked mikor kell visszamenni?

Miciona!

Hogy vagy? Mi a helyzet nálatok?

Kép

KépKép
ercsikati

Katám:
izgulok!!!
miciona

Jaj, Csajocskák és SzimbaFamily!
Annyira szorítok Értetek!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nagy ölelés és puszilás tőlünk!!! :D

Kép
bodza2005

Nagy ölelés és puszilás Tőlünk is a gyönyörű Esztikének és szüleinek!

Továbbra is megy a drukk Moncsigának, Szimbáéknak!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Miciona! Szerintem a szerdai leszívás is működött volna, mert hétfőig a picik nem valószínű, hogy elég érettek lesznek, viszont a nagyok jó eséllyel megmaradnának szerdáig. Amúgy mi már jártunk úgy, hogy 1 nagyra lett kihegyezve a dolog, végül két kisebből nyertek kettőt és azok termékenyültek meg, míg az az 1 nagy üres volt, szóval nem olyan egyszerű ez a dolog. A délutáni konzultáción kérdezzetek rá a leszívott peték minőségére, hogy reálisan készülhessetek a szerdai beültire. A központi idegrendszer-leállítós dolgot én jó párszor javasoltam, de a Doki nem szívesen alkalmazza. (Ez az úgynevezett hosszú protokoll.) Nekünk is említette a rosszabb megtapadási esélyt, de van rosszabb is: utána 3 hónapig semmilyen(!) kezelés nem lehet. Mivel amúgy 2 beavatkozás között "csak" 90 napnak kell eltelni, így abban már benne van a következő stimu, itt viszont a 3 hónapig a következő programba bele sem lehet kezdeni. Ezt sem árt mérlegelni. Egyébként azért sem szereti a hosszú protokollt, mert ott minden egyes hormont kívülről kell bevinni, így könnyebb bakizni is, ha egy hormon szintjét nem a megfelelő mennyiségben adagoljuk. Ettől függetlenül nem tartom valószínűtlennek, hogy a közeli jövőben ennél a megoldásnál fogunk kikötni és két okból kifolyólag nem is igazán aggódunk az állítólag rosszabb megtapadási esélyek miatt: egyrészt a rövid protokoll eddig csaknem teljes kudarc, másrészt van itt a fórumon pozitív példa is: (ha jól emlékszem) BBetti is ezzel az eljárással lett pocakos. 8)
Szurkolunk a holnapi naphoz! Tudom, már nem először írom, de megismétlem: eszedbe ne jusson feleslegesen hősködni, mindenképpen kérj altatást! :!:
szimba

Sziasztok!
Lenne szíves valaki aki jártas leírni részletesen,hogy az inszemináció milyen és hogy működik elejétől a végéig.
Beleértve a menstruáció első napjától az inszemináció utánig hogy mit kell szedni gyógyszert.
Írhattok privit is. Köszi.

Kati76
kovacsne.kati

Sziasztok,

Szimba: Köszi az infokat még tegnap elolvastam, csak nem tudtam reagálni.
Az az igazság, hogy ott gyorsan olyan nehéz dönteni és ugye tapasztalatom még nem volt, hogy mekkora méret az ami még nem durran el, mekkorát nőhet 2 nap alatt, mekkora ami már eredményt hozhat stb..
Szóval én úgy döntöttem ,mint (amint a hozzászólásokból látható)
a nők többsége, a szívére hallgatva nem rizikózva, mentem a kevésért hátha...

Szóval túl vagyok a punkcion. Az altatás tényleg csuda jó :)
Dévait nem is láttam már szunya volt egy perc alatt.
Aztán olyan sok punkcios volt, hogy kettőnket (2. voltam) felköltöztettek az emeletre.
Ja, a lényeg 5 szivecske volt a tenyeremben. Nagyon izgulunk, hogy mire lesz elég. Holnap okosabbak leszünk.

A Déli Gyógyszertárban még egy kicsit vacakoltak a TAJ számommal.
Tiszta röhej, hogy ebben az országban minden rendszer rosszul működik. Férjem kicsit pipa volt, de aztán rájöttek, hogy tévedtek és minden rendben, ki tudják adni a gyógyszert.

A hasam még fájdogál, de nem vészes. Az előttem lévő lány férjének párhuzamosan csinált a Kopa herebiopsziát. Na, a srác tényleg hős volt. Mivel vidékiek, nem kért altatást, hogy tudjon haza vezetni. Nagyon sajnáltam szegényt, alig bírt menni.
miciona

Sziasztok.

Mi 840ft-ot fizettünk a tüdőszűrésért.Jó mi?Pedig nem voltunk mostanába.

Holnap megyünk konzira.Eljött ez is.Készítem a papírokat.
Mindenkinek mennek drukkjaim.

miciona:én is pont így döntöttem anno.Minden jó lesz figyeld meg!! :lol:

Kép
Kép
melánia

Szóval mint "inszemináció feleős" a negyedik után már írtam egyszer az egész menetéről. ÍME:
Elöljáróban még annyi, hogy a mensi első napján telefon, akkor kapsz időpontot az első H-ra-mensi közben. Nekem az 5. naptol clostylbegitet kellett szednem és minden másnap ultrahangra menni reggel. Akkor nézni dokibácsi, hogy mennyi és mekkora tüsző érik. Aztán a legvégén injekció a hasiba és rá két nappal du. inszem.

"Nekem a negyedik inszeminációm volt 30-án, múlt pénteken. Így aztán szolgálhatok részletekkel is. Most távírati stílusban:
Szóval leendő apuka fél nyolc-nyolcra megy, Gyöngyi, a biológus szólítja, majd együtt leballagnak az alagsorba. Ott leendő apuka produkál , és mehet haza. Az alagsori részleteket nem tudom, ott még nem jártam, elképzelni meg nem akarom.
Nekem eddig mindig 14.00 órára kellett mennem, kb háromnegyed-másfél órát ücsörögtem kinn a váróban. A doki szólít, bemész, ha nálad van a beállítási lapod odaadod és irány a vizsgáló. Ez nem az a leghátsó hely, ahol az Uh-t csinálja, hanem eggyel előtte. Ugyanúgy mint UH-nál paraván mögött levetkezés. Fel a vizsgáló székbe, lábakat a kantárba. " Tizenhárom és fél centivel tessék lejjebb csúszni!"-mondja a doki, majd a kezedbe ad egy kissebbfajta fecskendőt bordós színű folyadékkel, rajta a neveddel. " Tessék megnézni hogy Arnold Schwarzenegger van-e rajta?" Én mindig mást pasit választok, a legutóbb Stinget . Majd hátramegy és takargatva hozza a szerszámot. " Most megvilágítom a felhozatalt!" lámpát felgyujtja és leül a lábaid közé. Az az eszköz valami fémes lehet, mert hideg egy kicsit. Nekem egyszer sikerült egyszerűen befecskendeznie az anyagot, a többi alkalommal görcsös és feszült voltam, nem engedte be a méh-szájam. Figyelemelterelésnél először megkérdezte mit csinálok majd a hét végén. Én meg elkezdtem neki nagy hévvel mondani: Balaton, horgászat, tök jó előző héten is fogtunk ilyen meg ilyen halat, imádom Tihanyt stb. még rám is pillantgatott. ( otthon jöttem rá, amikor a páromnak meséltem, hogy nyilván marhára nem érdekelte a mondókám, de akkor, ott elhittem.) Mire végogmondtam a hosszított mondatomat, és felnéztem, már mosolygott. Készen volt, semmit nem éreztem. Egy kis meleg lé talán egy alkalommal "kifolyt", at fura volt. Két alkalommal meg viccet mesélt, az már nem volt olyan hatásos, mert nyilván tudtam mire megy ki a dolog.Nagy levegők és próbál az ember ellezulni. "Érzett valamit?". Ha nem, akkor azt mondja meg a férjének, nehogy féltékeny legyen!" kész is a dolog, felkelés, felöltözés, az irodarészbe leülés. Én most a kaptam utrogestant, de csak 5 nap múlva -ma- kezdem szedni, mivel szerinte a progeszteron szintem tökéletes és ha túl magasat csinálunk, akkor a méhen kívüli terhességnek nagyobb lesz az esélye. Néhány szót váltottunk még az egyedi ügyemről. aztán várakozás...Ha megjön, másnap telefon, ha nem, akkor 3 hét múlva tesztelés után telefon . 40 rugó kifizetése, kifelé a doki -nekem 4-ből kétszer- ad két puszit "Csak három hét múlva akarom látni!!" és Viszlát!
Gyakorlatilag az egész nem tart 10 percnél tovább. Más helyeken olvastam, hogy inszem után még 30 percig, eseleg megdöntve fekszenek az asszonykák. Megkérdeztem, a doki azt monda hogy véleménye szerint ki is halna az emberiség idővel, ha a kis hímek nem tudnának álló nőben mozogni. A méhszáj meg ki nem engedi ami egyszer oda bejutott! Egyszer azt is mondta, hogy az inszem gyakorlatilag még mindig csak egy hathatós segítség a kis hímeknek a célbajutáshoz, de még mindig a legjobbnak, legerősebbnek kellene a célba érni. Végül is igaza van.
Ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan!!"
--------------------------------------------------------------------------------
Hát ennyi volt akkor. Most olvasás után-és az eléggé ciki helyesírási hibák kijavítása után-sem tudok nagyon többet mondani róla. Ha érdekel vmi, kérdezz bátran.

Mocmo, aki már ikreket vár....
mocmo

Mocmo:írta privit

Kati76
kovacsne.kati

Sziasztok!
Jó reggelt!

Bocsi, hogy tegnap nem jelentkeztem, de valamiért nem volt otthon net, és ezért nem tudtam jelentkezni! :( Bocsi! Lehet bezavart a nagy havazás és a nagy szél! :? :)

Szóval tegnap megjártam a János kórházat. 1 kémcsővel vettek le, ami nem viselt meg tulajdonképpen, csak a tű kicsit vastagabb volt, mint amihez "hozzá vagyok szokva"! :D :D De azért nem volt vészes. Legközelebb a 2. vagy 3. napon megyek. Attól függ mikor jön meg! De ha minden simán megy, és miért ne menne simán, akkor jövő 7en szerdán megjön, és pénteken újra irány csapoltatni! És ha jól számoltam pont azon a napon lesz meg az eredmény amikor megyünk Apánkhoz. A vércsoport és az ált. vérvizsgálat már most csütörtökön kész lesz, akkor megyek vissza délután a háziorvoshoz egy véleményért! Remélem minden rendben lesz. Tegnap a Jánosban 3.090,-Ft-ot fizettem! Ha esetleg ez még érdekel valakit! Ja és a tüdőszűrő eredményem is megérkezett!

Hogy vagytok?!
Miciona? Janaka? Moncsiga?

Julcsi!
Hogy állsz? Mi a helyzet nálad?

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Kata, neked is azt mondták, hogy 1 hét a hormon eredmény?
Kicsit félek, mert nekem elvileg vasárnap jön meg, tehát kedd a 3. napi vérvétel, és köv. hétfőn megyünk Apánkhoz. Majd megbeszélem, hogy legyen már kész hétfő napközben... remélem összejön.
Amúgy semmi különös, utoljára a pénteki 20. napi vérvételen voltam, ott csinlták a vércsoportosat is. Ezen a héten csak a házidokihoz visszamenetel van, semmi szuri :)

Mocmo: szuper jó a leírás, köszönjük!!! Te aznap dolgoztál? Inszem után ajánlott picit otthonmaradni, vagy minden mehet a szokásos módon? Én azt terveztem, hogy aznapra azért mindenképpen szabin leszek (majd megbeszélem a háziorvossal, h írjon ki :))
Az ikreid inszemmel lettek? Gratulálok hozzájuk! Mikor születnek?

Miciona,
5 kis pici? Jaj de jó!! Nagyon drukkolok, hogy sokat visszakapj, és szépen meg is ágyazhassanak!

Moncsi, mi újság, hogy vagy?
mellfájás, szurkálás, egyéb tünetek?

Szimbáék, és ti?
vjulcsi

Sziasztok,

Most hívtam Apánkat :2 szabályosan megtermékenyült embrió!
Holnap reggel kell telefonálni, ha minden rendben, akkor mehetünk Értük. Nagyon izgulok, hogy holnapig kibírják mindketten!!!

Kata,
Már nagyon belejöttél a vérvételbe. A végén Te is élvezni fogod a hormon szurik beadást is. Én már szerettem magamnak beadni.
Jó be lehet itt dilizni mi :) ?

Julcsi,
Tessék Mocmot lemásolni!!!!

Moncsi, Szimbáék,
Remélem jó példával jártok előttem!!!!! Hogy vagytok?

Bodzi,
Nem lehetne ide is feltölteni egy képet Esztiről?
Mekkora már a Kiscsillag?

Janaka,
Hogy sikerült a farsang?
miciona

Melánia,

Várjuk , hogy mi volt ma!
Ez az első megbeszélős konzultáció?
miciona

Julcsi!

Nekem is azt mondták, hogy 1 hét! Hát én is parázok, hogy a mensis napos vérvételes meglegyen, mire megyünk! Ti mikor is mentek?

Miciona!
Lehet, hogy belejöttem a vérvételbe? Hát igen! :oops: Már nem is parázom egyáltalán! :lol: Na viszont a hormonos szurit tuti nem tudom majd beadni! Attól azért para! Majd az ügyeletet keresem meg vele! :P Remélem segítenek majd!
NAgyon szorítok ám! Szerintem minden rendben lesz, és mehettek értük! De jó lenne ha sikerülne! Természetesen részletes beszámolót kérünk majd mindenről! :):)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Csajszik,
tegnap, hogy karbantartás volt a babaneten, egész nap nem tudtam felcsatlakozni, teljesen kész voltam, hogy nem tudom mi van veletek. Bár én inkább csak olvasó üzemmódban vagyok, mindig követem, hogy kivel mi van ki hol tart.
Miciona, nagyon nagyon drukkolok, hogy mind a kettőt visszakapd és hogy meg is tapadjanak!!!!!
IVF vagy ICSI volt?
Nekünk kb. 3 hét van a kezdésig, bár lekopogom, mert már kétszer úgy volt, hogy kezdünk, elvileg micionával együtt kellett volna kezdenünk.
sok puszi mindenkinek
rencsi79

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy csak így, sokak számára ismeretlenül...

Bodzim, annyiszor jártál a fejemben, hogy mi lehet veletek, aztán a napokban a félresiklott mailek kapcsán most idekeveredtem, és csupa jó híreket látok kis családoddal kapcsolatban.
Jó volt olvasni a soraidat. Sok-sok boldogságot és egészséget kívánok nektek.
Ágim, Albi, szépek a babáitok. Hogy elszaladt az idő. Hihetetlen.
Vigyázzatok magatokra.

A stimusoknak sok sikert és kitartást kívánok, a babócáshasúaknak szintén :-)
finch

Miciona,

Nagyon nagyon drukkolok, h mindkettő kis paca jól legyen, és meg is tapadjanak!!!
Sok pihi, és beszámolót kérünk :)

Kata,
mi 23-án megyünk vissza, jövő hét utáni hét hétfő. Ti meg péntek?
vjulcsi

Sziasztok!

Miciona
Szorítok nagyon a két pöttyöcskének, aztán irány holnap a pocakodba :wink: Visszaülti után mennyit kell ott feküdni? Jól tettétek, hgoy nem álltatok le a kezeléssel, én se tettem volna :lol:

Kata
Látom lassan megvan minden papiros. A bő 2 hét meg hamar elrepül majd :wink:

Bodza
Öröm olvasni, hogy milyen boldogan írsz. Puszi Esztinek és Neked is :wink: A iwiw-en milyen milyen néve lehet megtalálni?

Rencsi
Én is kiegyeznék a 3 héttel, ha akkor kezdhetnénk. Majd izgulunk együtt :lol: :wink:

Julcsi
Nem a Nyírőben lesz a 3. napos vérvételed? Mert onnan átküldik Apánknak.

Moncsi, Szimbáék
Mikor teszteltek? Hogy érzitek magatok?

A farsang szuper volt, negyed 8-ig tartott. Volt sok vetélkedő (családos), kőrjátékok és a szülők is nagyon élvezték. Majd teszek képet, csak még nincs meg, mert mi nem csináltunk, hanem rendeltünk videózást. Igy nem kellett a fényképezővel vacakolni :lol:
Holnap kell mennem, nem lesz vki 5 körül Apánknál? Kiváncsi vagyok mi lesz majd az eredményem, mert őszíntén szólva az édesség néha elcsábított :oops: :oops: :oops: Remélem nem ezen múlik majd :roll: :?

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Julcsi!
Mi 27-én pénteken megyünk IGEN! Elvileg 16:00-ra van időpontunk, kíváncsi leszek mennyit kell várni!

Janaka!
Igen! Lassan minden papír rendelkezésre áll, csak a lényeg, hogy minden rendben legyen, és történjen már valami! Már csak 17. nap és megyek Apánkhoz! Alig várom! :lol: :lol:

Szerintetek van esélyem rá, hogy csinál egy átjárhatósági vizsgálatot? Vagy még kinlódnom kell egy hónapot!?? :?: :?:

Kép

KépKép
ercsikati

Kata
Akkor biztos nem csinál. Vki írta, hogy talán a 9. napon szokta - mintha olvastam volna ilyet :? Az egy újabb mensi, és akkor szerintem, ha minden oké, akkor a következőnél kezdhetsz :roll: Na jó, ez csak az én okoskodásom :lol:
Vendég

Köszönöm Lányok a drukkokat!!

Kata,
a szuri egyáltalán nem fáj. Nem olyan mint a vérvétel.
Tegnap mikor már bent feküdtünk a kórteremben és vártunk a kezdést, közben odahívták be a stimus injekcióra váró lányokat.
Jött 2 kis csini lány utána egy kicsit teltebb, az aszisztensnő felsóhajtott: " Na végre egy igazi has! Mennyivel jobb ide szurni."
Ez Janaka csoki evéséről jutott eszembe. :lol: :lol:
Ciki, de nem tudom a szurit adó néni nevét :oops:

Amúgy majd meglátjátok itt mindennek megvan a pontos időbeli rendje. Nyitásra jönnek a stimusok UH-ra, aztán soron kívül behívják a műtéteseket.Megnézik, hogy megvannak-e a kispetikék. Aztán megy a stimusok UH-ja. Közben előkészítik a műtéteseket.
Mikor az első kész Apánkat hívják, de már csak a teljesen előkészített alvó pácienshez megy ki.Aztán vissza a vizsgálóba folytatja az Uh-sokat. Amikor előkészítették a következő műtétest újra ott hagyja a vizsgálót. Tehát mikor majd mentek 2 naponta UH-ra nagyon korán kell érkezni, hogy még az első műtétes előtt behívjon. Ha későn értek oda és közben bejárkál műteni, akkor ott lehet tölteni a délelőttet.
Szóval 11 körülre hívják a transzfereseket mivel az hamar megvan és nem kell ott maradni megfigyelésre csak 15-20 percet.
Míg tegnap a punkciónál 5 óra után engedtek el. Tegnap egész nap fájdogált is a hasam. Ma már nem.
Aztán még be kellett menni Apánkhoz és úgy engedtek haza.
Tegnap amúgy nagyüzem volt. Csak punkciós 7 volt.
Még valami: mind2 oldalamon fekvő lány Kaáliból jött. Sok panaszuk volt a Kaálira és mondták, hogy itt mennyire másabb minden. Eleve nincs 2 naponta pete ellenőrző UH. A műtét után is egy órával kidobták Őket. Szóval már most nyerők vagyunk!!!!!!!
A LEGjobbat választottuk!
Puszi Mindenkinek:
Miciona
miciona

Miciona
Nekem sajna kivan párnázva rendesen a pocakom :oops: , de legalább van előnye is ilyenkor :lol:
Megértem a Kaálisokat, hiszem én is otthagytam őket. Sokan azt hiszik, hogy azért van ott akkora várólista, mert ott a legjobbak. Mikor írtam egy Nőklapjás topicba, hogy itt nincs várólista, akkor azt kaptam a Kaálisoktól, hogy talán nem véletlen, hgoy ott van - kis buták
Holnapra ++++++++++++++++++ :wink:
Vendég

Janaka!
Én a 9. napon leszek pénteken. Remélem van rá esélyem, mert én már szeretnék túlleni rajta!

Miciona!
Én nem is magától a szuritól félek igazán, hanem nem nagyon bírom látni, nézni ahogyan a tű belemegy a bőrbe!
Szóval úgy döntöttem, ezt inkább a szakértő kezekre hagyom majd!
Szorítok Neked Nagyon-nagyon!

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
először én is féltem, hogy elrontom, kifolyatom, stb.., de mikor minden nap be kell adni, akkor nehéz összeegyeztetni időben a dolgokat.Én a szabit mostanra tartogattam a műtét napjától kezdve. Az előtte lévő 10 napban mentem dolgozni. És ugye 2 naponta Dévisz, aztán Nyírő, aztán gyógyszertár. Szombaton 3 különböző időpontban kellett szurni. De ez a nap eshet Neked majd hétköznapra is. Tehát, ha dolgoznod is kell akkor jó dolog, ha magadnak be tudod adni.
miciona

Kata
Kiváncsi leszek, de szerintem egy sima konzis időpontban nem csinálja meg. Múltkor volt ott egy lány, akinek úgy hallottam, hogy átjárhatóságit csinálnak, és átkellett neki öltözni hálóingbe. De a többiek biztos jobban tudják, mert én csak mintha ilyet hallottam és láttam volna.
A férjed nem akarja beadni neked az injekciót? Nekem Ő szokta :lol: Csak párszor adtam magamnak, amikor nem volt otthon.

Ma hozta a postás a progiszurikat :lol:
Vendég

Miciona
Mindegyik szuridat hasba bőralá kellett adnod? Kb. mennyi lett az injekicók ára a végére? Mi eddig megúsztuk 150 körül a Kaáliban, persze az már nem most volt.
Vendég

Mindegyik szuri hasba bőr alá való volt. Én magamnak szerettem beadni.
A vége 120 ezer volt szinte csontra. Persze mindenkinek másféle és különböző mennyiségű kell és ezért nem lehet kiszámolni előre.
Ja, és tegnap már meg kellett venni az utro golyócskákat + gyógyszert az még 12000 volt.
miciona

Miciona
Persze tudom, csak mégis kérdeztem :lol: Az utro is jó drága. Nekem még maradt az elöző prábálkozásból, mert már a 9. napon megjött akkor, igy nem kellett sokáig dugdosnom. 3 v. 4 doboz a 12000?
Vendég

Miciona!

Te elmondtad a munkahelyen, hogy mi a helyzet veled? Ha igen, akkor hogyan reagáltak? Én nem tudom, hogy elmondjam-e, de azt hiszem, ha beindul a "gépezet" akkor muszály lesz elmondanom! Bár nem tudom hogyan reagálnak majd rá! :?

Kép

KépKép
ercsikati

Janaka,
5 doboz utro +3 doboz duphaston tabletta. Ez kb. egy havi adag.
Igazából ez a többihez képest nem sok.

Kata,
nem mondtam el. Most szabin vagyok. Holnap eldől, hogy mi lesz a bogyokkal és menni kell-e beültetésre 11-re. Ha igen akkor jövő héten "influenzám lesz". Aztán még meglátom, mi legyen. Hosszabb távú tervem még nincs.
miciona

Miciona
Ha kapok progiszurit, az mellé is kell az utro?
Vendég

A duphaston tabletta mire jó? Még azt soha nem kellett szednem.
Vendég

Janaka! Miciona!
Olyan jól elbeszélgettek, és én azt sem tudom miről van szó! :oops: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock:

Miciona!
Egyébként nekem is ez a tervem, hogy először csak "beteg" leszek, aztán meglátom! Lehet, hogy csak úgy bejelentem majd, hogy Kisbabám lesz! :) Bár ott tartanék már! :wink:

Janaka!
Szerintem nálam is az lesz, hogy ő fogja beadni majd, de hát nekem is meg kell majd tanulni, mert tényleg mi lesz, ha nem lesz otthon, és nem lesz lehetőségem ügyeletre menni?! :?: :!: Szóval mindenképpen nekem is meg kell majd tanulni!
De hátha nekem nem is lesz szükségem rá?! :?: :?: :!: :!:

Kép

KépKép
ercsikati

Kedves ercsikati!

Ne haragudj, hogy csak így ismeretlenül belekotyogok, de az átjárhatóságit nem fogja sima konzultációkor megcsinálni. Amúgy is 3 fajtája van: röntgenes, UH-s és lapar. Meg fogjátok beszélni, hogy melyiket szeretnéd. Én az UH-s ban tudok esetleg segíteni. Reggel kell menni éhgyomorra, és hálóingezni kell, befeküdni a kórterembe és utána legalább pár órát ott tölteni. Én anno asszem reggel mentem és 3 körül jöhettem el. Bent csinálják ezt is a műtőben.
finch

Kata,
ezeket kapjuk a beültetés után. Az Utrogestán hüvelygolyó. A másik tabletta.
A duphaston szintén progeszteron pótló illetve a méhnyálkahártya(endometrium) megtartását segíti.
A progi injekcióra rákérdeztem, azt mondta az csak a 3. sikertelen lombik után jár.
miciona

Miciona,
tőled nem kérdezte Dévai, hogy melyik gyógyszert szeretnéd? Tőlünk megkérdezte, hogy az olcsóbbat vagy a drágábbat? Mikor megkérdeztem a különbséget, persze az áron kívül, akkor csak viccelődött, ahogy szokott... annyit mondott, hogy az olcsóbbat patkányokból nyerik a drágábbat meg apácák vizeletéből:))))))
Azt mondta az egyik 70, a másik 160e, ami lényeges különbség...
Szimba,
te mindent olyan jól tudsz, a gyógyszerekről mit lehet tudni, vagy annyira különbözik mindenkinek, hogy hülye kérdés volt....
rencsi79

Finch!
Köszi a segítséget! Azt esetleg tudod, hogy kb. hányadik napon végzi el? Mi a különbség a 3 fajta között?
Egyébként nem haragszom, hogy "ismeretlenül belekotyogsz", sőt szívesen veszem, ha segítenek!
És most is várom a válaszodat! :):)

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Finch!

Milyen sokan jelentkeznek most a régi Fórumosok közül. Egy párszor visszaolvasgattam és emlékszem a Te nevedre.
Meg lehet kérdezni, hogy miért tüntetek el?
Örülünk, hogy ide kattintottál, mégha csak Bodza miatt is :)
miciona

Ja Kata!
Az lemaradt, hogy erről a progi dologról írt nem is olyan régen Bodza egy hosszú értekezést. Bár Neked még van egy hónapod addig, de érdekes. Meg Szimba is írt róla sokat. Ő esküszik rá.

Rencsi,
Az elsőnél novemberben megkérdezte. Aztán még akkor bele is vágott saját szavába , mert végül azt mondta, hogy nem is kérdezi, mert nekem csak egyféle kombinácio jöhet szóba. A Merional+ Fostimon, viszont tripla adag. Ha maradunk az Ő poénjánál, ahogy én tudom ez a patkány. Magyarán a régebbi.
miciona

Miciona!

Igen, én mondhatni régi fórumos vagyok, voltam....:-) Én személy szerint azért tűntem el, mert az életem már szinte csak a baba körül forgott. Nálunk mindkettőnkkel minden rendben volt, van, és viszonylag az elején ( 3 ovu. indukció után ) abbahagytuk a stimukat. Reméljük, hogy azért egyszer lesz majd babánk.

Ercsi,
Nekem a 6. napon csinálta az ultrahangosat. A röntgenes pontosan nem tudom hogy zajlik, de - bár Dévisz nem mondta ki - azért lehetett tudni a gesztusaiból, hogy azt nem ajánlja. Ha netes rákeresel a HSG vizsgálatra, találsz pontos leírást.

A laparoszkópia végül is műtét, altatásban végzik. Tudod, mikor két pici lyuk lesz utána a hasadon.

Az UH pikk-pakk megvolt, picit fájt, olyan mensis görcs féle, de kibírható. Egy katéteren keresztül kontrasztanyagot vezetnek a petevezetőkbe és UH-val nézik, hogy a kontrasztanyag átjut-e.
finch

Finch,

Ha rendben vagytok, akkor tuti jön majd az a baba, mikor itt lesz az ideje. Igazad van nem szabad csak ezzel foglalkozni.
Viszont annyi minden okosat megtud az ember itt a Fórumon amire Dévisznek nincs ideje és lehetősége , hogy részletesen elmagyarázza. Aztán, főleg, ha személyesen is találkozol valakivel, akkor meg már kiváncsi vagyok , hogy nekik hogy alakul a sorsuk.
De tényleg vigyázni kell, hogy ne legyünk függők, főleg, ha nem sikerült egy program. Remélem azért néha bekukkantasz!
miciona

Miciona,
aranyos vagy, és köszönöm az invitálást. :-)
finch

sziasztok!

Én eddig csak olvastalak titeket, illetve Bodza babájának születésének hírét hoztam. Szívesen csatlakoznék hozzátok, ha beférek! :)
s.mónika

Mónika!
Miért ne férnél be? Kérdezz bátran! Szerintem fogsz itt találni mindig valakit, aki tud majd válaszolni! Szerintem mindenki így kezdte!
Köszöntelek a "kis családunkban"!

Finch!
Nem feladni! Nem keseregni! :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: