A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok, csak gyors bekukkantottam, nem nagyon volt/van időm visszaolvasni:( képek csodaszépek, betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Szegény Barbikám! Megy a drukk nektek, Iminek is mielőbbi gyógyulást! Most már jó lenne, ha nem betegeskednétek!

Csenge, neked is mennek a gyógypuszik!

Sajnos, nálunk is áll a bál, Barnus nem viseli jól a Prevenart:(, már a 2. lázcsillapítót kapta és az ügyeletet is hívtam, egyelőre figyelnem kell folyamatosan, ha rosszabbodik, akkor ügyelet:( szegénykém hajnal 2-kor ébredt lázasan és 4-ig sírdogált, nem bvírtam elaltatni sem, egész nap nyűgös és reggel 8-kor is lázasan ébredt:(

na most szaladok, mert felébredt és sír megint....

puszi nektek!

sniky

Jobbulást Beninek!

Ez a formám, mennék sétálni, erre esik. Nem baj, akkor is megyünk, most mérges vagyok :twisted:
Vendég

Niki, a legjobbakat Barnusnak, reméljük gyorsan átvészeli!!

k.a.t.i.c.a

Nálunk is elég hervasztó idő van, éjjel óta egyfolytában esik, még jó, hogy tegnap picikét tudtunk sétálni. Remélem jön már a tavasz!!

k.a.t.i.c.a

CsengeAndi, köszi, de szerintem Barnust akartál írni! ;)

Rizsi, nagyon ügyes Csengéd, de tényleg! jó kis fizikuma van a kiscsajnak! ;)

Barnusnak, és a többieknek, akik gyengélkednek, mennek a gyógypuszik!

Mi is lementünk sétálni, de végül eleredt az eső, így a gyerek ment a teraszra, mi meg jól begubóztunk a számítógépek elé...

Örülnék már egy kis jóidőnek...

Ha van kedvetek, és lesz végre igazi tavaszi idő, akkor egyszer elmehetnénk az infoparkba is. Van jó kis kajáldájuk, kinti kiülős, napernyős terasszal, nem is olyan vészesen drága árakkal, illetve nagy park, fákkal, kistavacskával, stb. Tudom, ott van a kopaszi is, de, ha már azt esetleg meguntuk! :)

Töltöm fel a felülős videónkat, jó lassan megy, de majd belinkelem, ha érdekel valakit, akkor lesse meg a kis próbálkozó babámat! :)

sophie27

Persze, hogy Barnust akartma írni, bocsi.
Vendég

Halohó!

Csengi tényleg ilyen ügyike!!
Nekem még nem sikerült elkapnom Levi felülését, de ami késik....

Zsófi, nem tudom mennyi a tápi....nem emlékszem, Te tudod mennyiért veszitek, de majd megalkuszunk. :wink: :lol:
Csörgök ha végeztünk az önkoriban. Szopizni lehet, hogy felugornánk, ha elhúzódik, nagyon gáz lenne?? :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barnuskának jobbulást, mi kedden megyünk vágóhídra...már előre félek.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Lányok 1 hét elmaradásom van, majd visszaolvasok. Ádi ma nagyon nyügi volt, éjszaka továbbra is gázos. Osanit még nincs bevetve. Én is gondolkodom valami jó éjt pépen, de Ádi még a hiperantiallergén Sinlacól is hányt legutóbb...

Jóga a héten mikor?

Ja és a lényeg annyira drukkoltatok a múltkor, hogy úgy néz ki, megúsztuk a könnycsatorna-átmosást! KÖSZI! Ilyen szép még sose volt Ádi szeme! Úgy örülök!!!

Pár kép...
Kép
Kép

KépKép
rókalány

sziasztok!végre megint elérhető az oldal :D
de én vagyok az első, még nem írtatok:(
Vendég

sajna néha karban is kell tartani!

:cry: :lol:

megvolt ma a 6 hós kontroll,

súly 7600g hossz 71 cm fiam végigüvöltötte a vizsgálatot.. egész nap nyügi volt..

Snicky BArnus jobban van?

CSele örülök,hogy nem kell átmosni

BArbi hogy vagytok?
Vendég

halihó!

nagyon megdöbbentem reggel, mikor nem volt elérhető az oldal! :) nem is tudtam, hogy létezik ilyen... :)

na mindegy!

betegecskék hogy vannak?

mi jól vagyunk, lehet, hogy csütörtökön tranzitolunk is Aproo-ékkal! ;)

gyerek elaludt, pedig délután is aludt vagy 2,5-3 órát :shock: na, kíváncsi leszek, hogy éjjel mit produkál a szentem!

most megyek, lassan fel kellene kelteni, mert így még éjfélkor sem lesz alvás... apával meg már ezer éve nem romantikáztunk :oops:

többiek, nálatok is ilyen nehézkes ez a dolog!?

sophie27

ZSóf. jó romantikázást!
nekünk múltkor pont a végén felkelt Zsigi... :roll: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Én azt hittem, hogy nálunk a géppel van a baj, azért nem tudok belépni! De az a lényeg hogy már jó!

A hétvége nálunk nagyon mozgalmas volt, szombaton mi mentünk aztán vasárnap meg hozzánk jöttek vendégségbe. Igy tehát nem tudtam mindent visszaolvasni sajna.

Ma reggel voltunk vérvételen Virággal, holnap lesz eredmény. Kíváncsi vagyok!

Sniky,
Jobbulást Barnusnak, szegény akkor ő sem bírja a prevenart!
Mi jövő héten kapjuk meg a harmadikat, már nagyon félek tőle! :(

Zsófi,
Gratula Beninek is a felüléshez! Nagyon ügyes! :) Videót mindenképpen tegyél fel! Majd megmutatom Virágnak is, hogy lesse el a technikát!
Ami a romantikázást illeti, hát igen, eléggé nehézkes a dolog nálunk is, de remélem ez változni fog amint tudunk mindketten legalább napi 6-7 órát aludni felkelések nélkül. Lesz ilyen még egyáltalán??? :shock:

Rókalány,
Örülök, hogy nem kell szemátmosás! :) Nagyon helyes Ádam!

Kép
Kép
dia123

Ja amúgy pénteken elkezdtük a hozzátápit, répa-krumplipürével. Máig azt kapta, holnap jön az alma! Érdekes, mert hol tátog hogy kell még, aztán meg fintorog. De az a jó, hogy legalább nem utasította vissza! Ma már 20g-ot is megevett belőle. Íme néhány kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket! Jól el is tűntem. Apa meglepett és már pénteken délután itthon volt és csak ma ment vissza. Nekünk is jó mozgalmas hétvégénk volt. Szombat de Camponában voltunk C&A-ban vettem egy kétrészes, de egyrészesnek látszó fürdőruhát 7e-ért (Boni azt hiszem te kerestél még fürdőrucit), délután szülinapoztunk. Vasárnap meg az Aquaworld-ben voltunk. Nagyon jól éreztük magunkat, Viki is jót pancsizott.

Ő mostanában öt után fent van, így tegnap is megfőztem, meg mindent összepakoltam a fürdéshez mire a többiek felkeltek. Elég jól hízott a héten majdnem fél kilót, rá is fért mert eléggé legatyásodott a betegség miatt. forgolódni továbbra sem akar, viszont ha felhúzzuk ülésbe rögtön feláll.

Visszaolvasni nem nagyon volt időm, de tudom, hogy vannak betegeink sajna, mindenkinek jobbulást!

Andi

KépKép
jazmin2005

Néhány kép rólunk is:

Kép

Kép

Sírós királylány, avagy tesó ne aggass már rám mindent
Kép

Állni szeretnék!
Kép

KépKép
jazmin2005

na, én még mindig itt. most alszik el Beni... hát nem tudom, de ilyenkor már annyira, de annyira álmos vagyok, hogy kedvem sincs máshoz, mint aludni egy jót, mondjuk úgy 4 órát, mert Beni valószínű, hogy 3 körül megint ébreszt... :/

szóval romantikázással nem tudom, hogy mi lesz, már megint... kb. 2 hete toljuk folyamatosan! :(

JázminAndi! nagyon édes Viki ahogy ácsorog! :) és az egyik képen, háttérben a tündérkirálykisasszonnyal! :) jót nevettem, Cintus nagyon csini volt a nagy partyn! :)

Dia, majd mindenképpen írj, hogy mi a vérvétel eredménye!!! nagyon drukkolok, hogy minden jó legyen! amúgy ez a hozzátápi nálunk is eléggé siralmas :( egyik nap Beni tolja a gyümit, másnap meg kiköpi rám! nem értem, hogy mitől van ez a nagy hangulatváltozás...

ja, és amúgy tervezitek vágni a babók haját valamikor!? mondjuk Dia, ti? Virágnak jó nagy a sérója... mert nekünk még nincs sok, de az már láthatóan barnul be, a kezdeti világosodás ellenére! :)

pénteken megyek a védőnénihez, terveim szerint, és akkor átbeszéljük a dologkat! idegesít, hogy nem eszik rendesen, mert a tápiból is kb. 150 a max mili, amit egyszerre megeszik, és kb. 4 óráig nem is kér enni utána! szerintem ez eléggé kevés, és tudom, hogy jó húsban van a gyerek, de nem értem, hogy miért nem eszi meg az "adagját"

ma átvettem a Felicitas csomit is, tökre kircsi az a kislaszti benne! ;)

Boni, milyen kis magas Zsigi is már! gratula a méretekhez!

Mazska, azt szeretném tőled kérdezni, hogy mióta Laura csak tápit eszik, illetve szilárd kajcsikat, azóta még mindig kel éjjel? vagy nálatok hogy van ez? a másik. megfőztem tegnap egy közepes szem krumplit, csináltam 30ml tápit és összebotmixereltem, és olyan volt az állaga a cuccnak, mint a tapétaragasztó, hát a gyerekemnek nem is kellett... csak öklendezett! megírnád mégegyszer, hogy te hogyan csinálod a krumplipürét!? köszi!!!

szopi fronton van még gáz nálunk... mostanában az esti szopi nagyon lerövidült, aztán hajnalban kel, akkor eszik rendesen, illetve, ha reggel felkel, akkor jön velem a nagyágyba, ahol viszont szopizik még addig, amíg fel nem kelünk, de napközben már nem eszik, illetve, ha kínálom, akkor is csak nyügizik rajta! szóval nem egyszerű, viszont azon gondokoztam, hogy létezik, hogy csak azért kel éjjel, hogy szopizzon? mármint a megszokás miatt? szerintetek?

na jó éjt! asszem gyerek elaludt :)

megyek, becserkészem apát, vagy mi... :oops: :lol:

sophie27

ja, és a videó linkje... eléggé hosszú lett, mert apa vette, ő meg még kicsit amatőr :P

http://picasaweb.google.com/lh/photo/_X ... directlink

sophie27

Aproo, írtam sms-t... :oops:

későn olvastam a tegnap esti írásod, de nyugodtan feljöhettél volna Levit etetni, ha úgy adódik, meg máskor is, ha gondolod, és itthon vagyunk, de mivel aludt, azt hiszem, ma nem volt aktuális! :)

sophie27

Sziasztok!

Annyi ünnepelt van, hogy nem is bírom számontartani. De gratulálok minden szülinaposnak, névnaposnak, illetve az épp félévet töltő babáknak.

Barbi! Sajálom, hogy ennyire kerülget benneteket ez a betegség! Az viszont tök jó, hogy a porontyaid milyen jól viselték a kórházi létet. Remélem hamar rendbejön mindenki és végre túl lezstek ezen a betegesdin!

CsengeAndi! Neked is jobbulást!

Barnuskának is drukkolok, hogy ügyesen küzdje le a prevenart.

Etetőszék kérdés azóta nálunk megoldódott: anyum, még mikor Réka pocakban volt, vett egy hauck-ot, amit most ideadott nekünk, mert hogy úgye használja ott náluk RÉka, többet jönnek ők ide. Aztán majd meglátjuk. Réka imád benne lenni (bár a támlája nem dönthető, ezért nem is hagyom benne sokáig), szereti, hogy püfölheti a tálcát bármivel.
Egy asztalra rögzíthetőt még akarunk venni, a sok utazás miatt. Majdnem vettünk is 7végén a minimanóban, de iszonyat sor állt, így inkább halasztottuk.

Ollllyan édik ezek a babók! És Csengi milyen ügyike, hogy már így mászik! A többi ülős babóról ne is beszéljek! Réka is nyomja a popsi-riszát ezerrel. Majd megzabálom. Apja azt mondja, olyan, mint egy felajzott kankutya.... :lol: Szép kis hasonlat, mi? :oops: :D
Szerintem egy-két hét, és ő is elkezd teperni. Mit is lehet csinálni ilyenkor? Mármint nálunk a nappaliban nincs padlófűtés, és nem tudom, hogy veszem majd rá Bogyit, hogy csak a szőnyegen négykézlűbazzon-csücsüljön. Ti mit csináltok? Attól tartok, a járóka nem megoldás, mert biztos bezárva érezné magát ott. HA egyszer menni akar?!

Jaj, még annyi mindent akartam, de agyam szita megint... :oops:

Esti kajcsinál én is fagyasztott tejjel pótolok, míg futja. Lassan más is fér már majd a fagyasztóba :lol:
Még egy döbbenet: a 8. hóban elrakott tejeket kapta eddig RÉka, és akkoriban még ettem-ittam tejtermékeket rendesen. Most azt vettem észre, hogy ekcéma újul ki megint és lehet, hogy ezért is volt a sok éjjeli ébredés :shock: . Úgyhogy azokat dobálhatom ki. Persze anyatej elsődlegesen, de nem mindenáron.

Réka múlt héten kóstizott banánt. Hát tolta ,mint kacsa a nokedlit. Nem kapott sokat, de így is megfogta a hasát. több mint öt napra jött a kaki, mondjuk akkor egymás után két nap is nyomott egyet-egyet. De azt hiszem emiatt a banán-zabi tolódik :cry:

Na befejezem, mert doloznom kellene egy keveset még :cry: .

Itt Pécsen esett a hó ma reggelre. :shock:

Jaj, képzeljétek, 7végén barátokkal taliztunk, és egy 2 hónapos kissrác is jött már a szüleivel. Azt tudni kell, hogy 1hónappal korábban született, szóval jó pici volt. Most kb akkora volt vagy még kisebb, mint Réki a születésekor. Hihetetlenül pöttömke, és olyan kis falat volt, ahogy grimaszolt, meg varázsolt a kis kezeivel.
Ilyenkor már nagyon várom, hogy legyen még egy kis Törpim. Ja, és másik barátnő meg bejelentette, hogy 10hetes terhes, hipphipp hurrá!

Jó éjt nektek, holnap bekukk...

panna1

Napszemcsis képet rakok majd fel ide is Rékáról. Ha egyszer végre lesz egy kis időm feltölteni a fotókat. :twisted:
Most munka van ezerrel, kocsinak bontott váltót vadászok ezerrel, mert tropázik, barátnak AngelcareAC401-et intézek amcsiba, mert az övéké nálunk, és jön az újabb babóca (tudtátok, hogy ami itthon 40rugó, azt kint kb18e?!). És mai nap még saját ház tervet kellett gyártanom, mert kéne tetőt dobni rá. Rékát ma én fürdettem, apájának sajna most egyáltalán nem volt rá ideje, ő is elvan havazva, még veri ő is a billentyűzetet ezerrel, mert munka van. Szóval nálunk se az a nagy romantikázás folyik mostanság. :cry:

panna1

Jó reggelt!

Dia annyira tetszik a frizurája Virágnak

Jázmin köszi a tippet, megpróbálok eljutni venni..én voltam igen, csak senki nem tudott segíteni anno :lol: édesek a királylányaid!

Zsófi romantikázást sajnálom, ez általános probléma ekkora gyerek mellett:.. de helyre fog állni!

nagyon ügyes Levi..sajna mi még nem tartunk itt... elég lusti a fiam.. hátról hasra pl csak egyszer fordult...kúszik, forog körbe körbe, hasról hátra de vissza nem igen ..elüldögél de csak ha ott vagyok mellette, mert különben liszteszsákozik
:roll:

Panna én is emiatt adok kevésszer banánt mert megfogja székletét.. hétvégén sóskamártást főztem és Zsigi kapott belőle (persze ahogy neki kell elkészíteni) és imádta

etetőszékét imádja... :lol:
Vendég

sziasztok!

én ma reggel gyümölcsdesszerttel próbálkoztam Beninél... hát csak a szokásos! 3 kanállal okés, utána már forgatja a fejét, és nem kéri... :( nem hiszem el, hogy semmi nem ízlik neki!

Boni, sóskáról, vagy spenótról hallottam, hogy csak 6 hós kortól lehet adni, de, hogy miért, azt nem vágom! szerinted? bár igazából, én úgy gondolom, ha a baba eszi, akkor sok baja nem lehet tőle! tudják, hogy mire van szükségük! :)

most gondolkodom, hogy menjünk-e le... eléggé hidegnek tűnik az idő :?

sophie27

Jó reggelt!

A héten itt van a nagymamám, igy nem sokat vagyunk itthon - jött dédunokázni :)

Zsófi - nálunk Laura 2 hónapja átalussza az éjszakát. 8-9 között van a fürdés, utána hami - max. 150 ml-t iszik meg ő is, de van amikor csak 90-t, attól függ mikor evett előtte. Utána be az ágyba és 5-10 percen belül alszik. Időnként fel szokott sirni az éjszaka, de akkor elég odaadni a cumiját és szépen alszik tovább. (Persze sajnos ez elég, hogy néha én felébredjek - de abban reménykedem, hogy az új házban, ha külön szobában lesz, akkor majd ez is megszűnik).

Krumplipüré - leturmixolod, majd adsz hozzá kb. 30 ml tápszert és utána elkevered, és akkor jó folyékony lesz. Én múltkor almát is főztem hozzá - csak vigyázz, azt nem lehet együtt főzni a krumplival, különben a krumpli nem puhul meg - és az alma főzőlevével kevertem össze az egészet - Laurának nagyon izlett. (A krumplit most héjába főztem meg és a vizbe tettem egy kis sót, sőt kakukkfüvet is, mert magunknak is főztem krumplit. a belsejéből vettem ki Laurának, minimálisan erződött rajta, hogy volt más is vizben).

Szopizás - azt olvastam, hogyha nap közben nem szopik már annyira és szilárd ételeket is eszik, akkor van, hogy éjjel még többször szeretne szopizni, mert az megnyugtatja.

Romantikázás - mi szerencsések vagyunk ilyen szempontből, hogy Laura már 9-kor legkésőbb alszik, igy jut egy kis időnk egymásra is - egy-egy borozgatós vacsora, együttfürdés... :) Remélem hamarosan nálatok is több idő lesz egymásra.

Beni nagyon ügyes a videón! :) Laura is szépen megül már a székében, de egyedülmég nem tudja feltolni magát, de már a popóját ő is nyomkodja felfelé.

Dia, örülök, hogy jól halad a hozzátáplálás! Remélem minden rendben lesz a vérvétellel. Jóvolt találkozni, jók lettek a képek - majd máskor is megismételhetjük. :)

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Jaj, kezdem gyorsan Barnussal, akiért nagyon izgulunk, remélem azóta sokkal jobban van!!!
Ezt a prevenart én betiltanám, ha tehetném :twisted:

Zsófi!

Megnéztem Benit, hallod te csaj, hihetetlen ügyes kispasid van!!! :wink:
Mi fényévekkel vagyunk lemaradva. Grat!

Csenge természetesen szintén példaképünk :wink: És persze kábelevő Levit sem hagynám ki az élbolyból :wink: :lol:

Persze minden baba gyönyörű, és ügyes, csak az élen"járókat" szerettem volna kiemelni.

Rizsi!

Habtapit hol vetted a szobába? Én is szeretnék Nonoka szobájába ilyen nagyméretűt, ne a parkettán csússzon-másszon.

Betegeskedőknak javulást.

Jázminandi!

Hogy bírod két gyerekkel, hogy apa ilyen sokat van távol? Le a kalappal előtted. Én tuti megbuggyannék.

Csajok akartam kérdezni h mit tesztek a járókába, vettetek bele huzatot, szivacsot, esetleg pokrócot?
A pokróc összegyűrődik meg szöszölődik...

pöttömpanni

Panna, várjuk a napszemcsis Rékát. Apa hasonlatán jót nevettem :wink:

pöttömpanni

ZSóf.Zsigi elmúlt 6 hónapos :wink:
Vendég

Pöttöm, köszi, de nem hinném, hogy ilyen nagy dolog lenne ez a felülés. Persze, én is nagyon örülök neki, de lehet, hogy Nono meg előbb fog beszélni, szóval nagyon eltérően fejlődnek ezek a kis huligánok, de mind egy csoda, és ez a lényeg! :)

A járókába amúgy nekünk olyan járókabetétünk van, amit a Brendonban lehet kapni, na nem ilyen szivacsos, csak kb. olyan, mint a fejvédő a kiságyba! Szóval rá kell kötögetni, de szerintem sz@rt sem ér... Ugyanúgy kemény tőle, szóval én lehet, hogy teszek majd még alá egy pokrócot is! ;)

Ja, és volt egy nagy koppanásunk is a napokban. Mióta Beni így ücsörög, apája felültette, de azzal a lendülettel borult is hátra, és már nem tudtuk elkapni! Jó nagyot koppan a fejecskéje, volt is nagy sírás-rívás. Úgy sajnáltam szegényt! Féltem, hogy nehogy agyrázkódást kapjon, persze ez így túlzásnak hangzik, de tényleg úgy üvöltött, mint még soha, alig tudtam megvígasztalni is! :( Gondolom lesz ez még rosszabb is, szóval nekem is edződnöm kell még! :)

Dia, mi lett a vérvétel eredménye!? És nálatok Pöttöm, mizújs Nonoka eredményeivel!? Írjatok, mert nagyon érdekel, és remélem, hogy már jobban vagytok!!!

Barnus hogy van? Barbiéknál mi lehet a srácokkal és Imivel??? :( Olyan rossz, hogy ennyi betegeskedőnk van! :(

JázminAndi, milyen ez a fürdőruci? Mintás, vagy egyszínű? Nyárra kellene nekem is valami... :oops:

sophie27

Sziasztok!

Niki! Mi újság Barnussal? Jobban van már?
Barbi! És veletek? Remélem minden oké!
Rókalány! Ádám nagyon édes! :)
Zsófi! Beni nagyon ügyes! Hogy elszórakoztatja magát. Egyébként Gergő is így hintáztatja magát és ilyen hangokat ad, sikít meg magyaráz :D Annyira édesek :D
Szerintem az éjszakai szopizás inkább megnyugtatásként szolgál néhány babának. Pont most olvastam, hogy 4-5 hónapos korukban már ne kényeztessük őket éjszakai szopizással. Na jó, de akkor mit csináljunk? Ha csak attól nyugszik meg? Múlt héten én is adtam gyümölcsdesszertet Gergőnek, de nem tetszett neki és este viszont is láttuk, sajnos :( Ez már a második eset, múltkor a sinlac-tól hányt szegény, mondjuk akkor mentünk is a kórházba vele, annyira rémisztő volt az egész. Úgyhogy én hanyagolom a gyümit, illetve a déligyümölcsöket...még jó, hogy 4 hónapos kortól adható...na mindegy.

Tegnap erre mentem be a konyhába. Nem lehet egy percre sem egyedül hagyni, mert rögtön feltalálja magát :D Kép

Barbi
Kép
manci79

Boni, tudom! ;) csak azt nem, hogy miért lehet csak 6 hós kor után adni... :)

sophie27

Rókalány, édes Gergőd, és jól látom, hogy van már két fogacskája alul!? :shock: :lol:

Manci, Ádi is nagyon aranyos, tényleg nagyon könnyen feltalálják magukat, durva belegondolni, hogy akár ki is eshetnek innen-onnan! ...

Beni a múltkor nagyon kiabált, én pont wc-n voltam, apja meg játszott a számítógépen, mire odamentem, már gubbasztott a kiságy sarkában... Ott ücsörgött! :shock: Készen voltam, szóval nálunk lassan eljön az ideje az ágy lejebb szerelésének...

sophie27

Zsófi!

Hogy állsz a fogyókúrával? Én is megpróbálok figyelni, hogy ne egyek annyit, bár a hétvégén ünnepeltük a szülinapjainkat, rengeteg finomság volt, így kicsit rosszalkodtam. :oops: De amint elfogy a torta megint visszaállok.... :oops:

Barbi
Kép
manci79

Zsófi! Nekem van Gergőm :D :D Egyébként már neki is van két fogacskája alul :D

Barbi
Kép
manci79

Cs-Andi! Köszi, ma megérkezett a kupon!

Barbi
Kép
manci79

bocsi, kicsit össze vagyok kuszálódva! :)

Szóval Manci Gergőd, és Rókalány Ádid is gyönyörű! :)

Hát a fogyót gyűrjük, több-kevesebb sikerrel... Én is bűnözök időnként! De olyan nehéz! :( Utálom benne, hogy mindig akkor lehet azt enni, amit kívánok, amikor nem akarom... Pl. az édesség, vagyis szénhidrát nálunk engedélyezett délelőtt, de ha akkor pont nem kívánom!? :( Ígyjárás...

sophie27

Zsófi! az az egy bajom volt vele, hogy barna, jobban örültem volna valami élénkebb színnek, de a fazonja meg jó, így jött velünk.

Én most, hogy nem volt étvágyam fogytam 2-3 kilót, de lassan kezdek megint rájárni a csoki készletekre. :( A fürdőben vasárnap meg is állapítottam, hogy kb. le se kéne szállnom a szobabicajról, ami a sarokban porosodik.

Hát, nem könnyű apa nélkül, de elvagyunk, már megszoktuk, anyuék sokat segítenek. Jó lenne ha legalább minden hétvégén itthon lenne. Ez a hétvége is olyan jó volt, de tervben van, hogy megyünk ki csak még nem tudom mikor.

Vikica ma olyan arcot vágott a savtalanított hipp almától, mint aki citomba harapott. Egyenlőre talán a banán és a répa jön be neki. Elég nyűgi napja van. :(

KépKép
jazmin2005

Zsófi! Bocs, Beni dícsérete kimaradt. Nagyon kis ügyes. Vikica még mindig nem az a fitness lady, lehet, hogy rám ütött? :D

Barbi gyanúsan nem jelentkezik. Reméljük nem kellett megint kórházba menniük. Barnus hogy van? CsengeAndi hogy bírod egyedül?

KépKép
jazmin2005

Zsófi! Rövid az agyam. A zeneovit akartam még írni, hogy tök jó volt. 3-an voltunk, de a tarifa felment 800-ra, bérlettel 600-ra jön ki.

KépKép
jazmin2005

sziasztok!
hát igen, a romantikázás.....nálunk is a múltkor pont a közepénél felsírt a babó....de hát ez van. majd lesz ez jobb is. addig is azért minél többet kell egymással törődni a szülőknek.

sajnos ez a fos idő, a hidegfront nagyon megviseli Csabit. éjjel többször sírva ébred.
egyébként mi csak este a fürdés után adunk tápszert (babylove-osat), de csomószor már két órával alvás után ébred és éhes. tegnap szopizott táp helyett és három és fél óra múlva ébredt. pedig az elején mikor elkezdtük a tápot adni, aludt egyhuzamban 5-6 órákat. de most már nem. :(

azt hiszem felicia irta a rizses tápot. az melyik fajta?????????

csabi is van hogy napokig nem kakil, utána meg naponta többször is. de ez normális szerintem. eszi az alma-krumplis, barackos, sütőtökös, alma-banános üvegeseket. a zöldséges nem jött be neki.

tranzitot lehet hogy kihagyjuk most, mert félek az influenza járványtól, nem merem kockáztatni a buszozást, meg a tömeget.
lei

Sziasztok Lányok!

Nem azért tüntem el megint napokra, mert baj van, hanem mert a rendszer még a végleges összeomlása elött sem engedett be...
Szóval mindenki megban úgy ahogy. Iminek adom az antibiotikumot, nyákoldót, Regönek nyákoldót és inhalálunk, Döncivel is inhalálok, ha nem felejtem el. Regöt hízlalnom kell, mert nagyon lefogyott és mivel amúgy se éppen testes, nagyon látszik rajta minden hiányzó gramm.
Döncike nagyon jó étvággyal rendelkezik, elég jó mennyiségeket gyür be, így gondolom a kórház alatti fogyókúra eredménye hamar a múlté lesz.
Tegnap megsütöttem megint kedvenc répatortámat, mára már csak a hült helye maradt. Közben mosok, ha éppen az inkontinens mosógépem is úgy gondolja, sikerült már jórészben kitakarítanom is.
Az etetöszéket hazaküldtem, Pesten lesz, ha kell mégis valakinek, ha meg nem, így jártam...
Voltam babaruhabörzén, de semmit se találtam. :(
Eni volt vasárnap szülinapozni az egyik osztálytársánál, akikkel amúgy is összejárunk enni. Olyan jó kis kelttésztás húsos batyukat - is - csináltak, hogy csak na! A brazíl epertorta viszont ehetetlen, ha szép is, mert annyi a cukor benne, hogy már ránézéstöl is megszúvasodnak az ember fogai... :)
Itt szélvihar tombol, így ma autóval közlekedtem gyerekeket szórni.
Jegyzetelnem kéne, hogy kinek és mit is akartam mondani, mert a sok széltöl a gondolataim is összekavarodtak.

Barnusnak jobbulást és persze Csengének is, ha még ugyan nem is tudom, hogy mi a baja, mert visszaolvasni még mindig nem tudtam. Ezer bocsánat!

A képek egytöl egyig édesek!
Dia Virág hajszerkezete nagyon szép kis zuhataggá fejlödött! Lassan nekem is le kell vágnom Dönci gyapjából, mert helyenként hosszú tincsei nöttek. Regö is hajra gyúr, neki elég sürün kell hajat vágnom.

Megint voltam tornázni! Éljen az izomláz és a fogyókúra (utóbbi eddig nem sok eredménnyle)!
Tegnap hallottam a hírt az egyik anyukáról, aki a játszócsoportunkba jár. Ö egy nagyon fekete néger anyuka, a papa fehér. A 2. capucciono most 5 hónapos. Az anyukának magas vérnyomása volt, megpattant valami ér a fejében, agyvérzést kapott és most kómában van. Senki nem tudja, hogy milyen nagy a baj, de nagy a baj. Ehhez a szituációhoz mérve a mi egészségügyi problémáink elenyészöek. Olyan rosszul érzem most magam a börömben, ha a fiatal anyukára és a családjára gondolok. Elfog a szorongás és a nyugtalanság. Csak remélni merem, hogy csoda történik és felépül a lány tünetmentesen. :(

Ami meg az élet kellemesebbik oldalát illeti Zsófi, mi nem két hete toljuk a romantikázást magunk elött, hanem majdnem egy éve!!! Sajnos ez nálam mindig így alakul, ha fiút várunk, akkor már a terhesség alatt se kívánom a közeledést, a szoptatás idöszakában meg végképp nem. Szegény párom, ennyi erövel pap is lehetne... :)

Üdvözlöm rókalányt is, hozzá még nem volt szerencsém eddig!

Remélem Eni hamarosan befut, mert addig nyugtalan vagyok, amíg nincs meg a teljes fészekaljam, hiányzik egy csibém. Ma az iskolával az Operában voltak gyerekkoncerten. Biztos nagyon élvezte.

Puszi nektek: Barbi
Vendég

Barbi! Akkor ha még nem is egészségesen, de legalább otthon. Répatortra az fincsi!

Én ma muffint sütöttem. Találtam egy nagyon egyszerű receptet tojás és tejtermék nélkül, már harmadszorra csinálom. Este vendégeink jönnek. Nekem egy sajttorta recept kéne. Tényleg Dia nem tudsz véletlenül? Amcsiban olyan jókat ettünk és páromnak eszébe jutott a hétvégén.

KépKép
jazmin2005

Barbi, de örülök hogy nem kellett újra kórházba mennetek :-D Gyógyulgassanak csak a gyerkőceid, jó egészséget nekik! Akkor Eni eddig megúszta a dolgot?

Nagyon jók a képek, ügyesek a babák... Nem tudom Eni mikor fog ilyen ülést meg mászást produkálni, de lehet, hogy jobb, ha élvezem a viszonylagos nyugalmat, amíg még nem csinál ilyeneket :lol:

Lányok, az alma az elvileg szorulást okozhat, nem? Csak mert Enit inkább meghajtja, másnál is volt ilyen?? 3. napja almázunk, és utána 1-2 órával jön a folyós kaki, most is úgy összekakilta megát, hogy elöl-hátul kifolyt. Akkor hagyjuk az almát, és próbálkozzunk mással? Vagy keverjem mondjuk krumplival?? Amúgy először elég jól ette, ami bement, azt el is nyelte, ma viszont már tologatta a nyelvével kifelé... Szopi után egyáltalán nem kellett neki, de ma 2 szopi között se nagyon rajongott érte. :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Lei, mi a Mildibé-t használjuk. A rizzsel dúsított, az direkt éjszakára van, kék a doboza, és Szép álmokat vagy valami ilyesmi a neve.

Kép
felicia

Dávidnak még nem volt semmitől szorulása, pedig az alma és a banán volt a kedvence elejétől fogva. Nem tudom, nálatok ez mitől lehet. Védőnőt kérdeztétek?
Minden nap egyszer, szinte órára pontosan egy kakija volt. Most, a fogzás idején, mielőtt a foga kijönne, arra a pár napra naponta 3 kaka van. Nálatok volt ilyen?
De még lázas sem volt soha, mindegyik oltását úgy türte, hogy semmi tünete nem volt, maximum aluszékonyabb lett egy picit, ami még jól is jött... :)
Ami a romantikát illeti, lehet azért van, mert nem szoptattam, ki tudja ezt, de én nagyon szoktam kívánni a szexet, a páromat, és nálunk szinte minden nap van műsor. Van úgy, hogy többször is... :)
Néha egy-két nap kimarad, de akkor is összebújunk és úgy alszunk el és minden este együtt fürdünk. Már lassan 10 éve.

Kép
felicia

Halihó!

Barbi, örülök Nektek otthon.

Zsófi, akkor így jártam, ha találkozunk majd visszaveszem.
Ha esetleg nem kell másvalakinek????Na, csajok?
Csütörtökön reméljük végre Tranzitolunk is!

Mi egnap este betoltunk 150-170 sinlacot, de alvás előtt két órával, mondván, majd rászopizik és utána lesz nagy(obb) alvás....hát, nem így lett. Szopizni nem volt hajlandó este, de fél2kor már akart. Ami azért jó, mert fél8kor kapta a sinlacot. Tehát van némi remény....
MA megpróbáljuk az esti szopi után még egy picit ráetetni, hátha....

Mai szavaink: baba, mama,hamhamm, blabla és bögyle....imádom :lol: :lol:

Zsófi, Tőled is kérek tanácsot, Te hogy töltöd fel picassára a videot?
Mert én megnyomom ugyanazt, mintha képet tennék fel, elkezdni a feltöltést, majd jó félóra óra múlva kiírja, hogy meghiúsult.... :? :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést! Megvan a vérkép eredmény és most beszéltem a dokinénivel, aki szerint jó a vérképe. Magamtól nem ezt mondtam volna, mivel elég sok csillag van rajta. Pl a neutrophil sokkal alacsonyabb és a lymphocita sokkal magasabb, de erre mondta a doki, hogy kisbabáknál ez így szokott lenni. A többinél meg csak kicsi eltérések vannak vagy pont a határon, ezért nem gond. Egy hét múlva megyünk oltásra, akkor ott a rendelőben megbeszéljük hogyan tovább, kell-e vinnem a Klinikára vagy sem. De most ezen a héten szerencsére hízott 160g-ot. Tehát akkor nem tudom, hogy most mi van, mert még azért vannak a hátrafeszítésék evés közben.

Mazska,
Örülök, hogy itt voltatok, nagyon édes volt Laura baba! Remélem tudott aludni nagyinál aztán! :)

Zsófi,
Nagyon ügyes Beni! Virág is látta a videót, remélem megjegyezte a mozdulatokat! :wink:

Egyenlőre nem tervezem, hogy levágatom Virág haját, sztem édi így ahogy van! Na meg még azt sem látom, hogy hol lesz a választéka, az még alakulóban van. Amúgy nejem is ilyen hajam volt kis koromban, aztán megnőtt hosszú göndörre. :)

Kép
Kép
dia123

Lei, de szerintem ez a Mildibé, amit Felícia ír, csak 6 hónapos kortól adható... Van a www.milupa.hu oldalon ingyenes termékminta igénylő, na ott van olyan, hogy 4 hós kortól adható és az is valami jó éjszakát cucc (megnéztem, Milupa Gyermekálom tejbedarapép), szóval abban is van valami, ami kicsit jobban laktatja a babókat, vagy csak az érzet van meg! ;) én megrendeltem, de még nem jött meg, de ki fogom próbálni...

Julcsi, igen. van, akinek hasmenést okoz az alma! ez is olyan, mint a felnőtteknél, ki mit bír megenni, és mitől lesz szorulása, vagy hasmenése.

Andi, köszi a zeneovis tippet, de akkor ez most ilyen kicsiknek való? 11től van, igaz? lehet, hogy elnézünk most pénteken, ti jöttök? mit kell vinni megunkkal?

Barbi, örülök, hogy jól vagytok és, hogy végre nincs kórház! amit írtál az ismerős anyukáról, nagyon durva! annyira rossz, hogy ilyen szörnyű dolgok vannak az életben...

amúgy milyen az a répatorta? nem dobtad még fel esetleg a receptjét a receptes oldalra? még sosem ettem... :oops:

sophie27

Valóban, a Mildibés az 6 hónaptól adható, bocsánat, csak mindig elfelejtem, hogy Dávid már 7 hónapos is elmúlt, de az itteni babák többsége még csak 5 hónapos.

Kép
felicia

Dia, félre ne érts, nagyon édi Virág a hajával, csak azért kérdeztem rá, mert azt mondják, hogy állítólag attól megerősödik, ha többször vágja az ember ilyen picinek! ;)

jó hír, hogy jók lettek az eredményeitek! örülök!

Aproo, okés. Sajnálom, mert nem is tudtam, hogy van más HA BEBA is, mint a miénk... :oops:

ez a Sinlac-os ráetetős remélem, hogy beválik nálatok! mi sajnos mostanában mindennel csődöt mondunk! :( mindenre fintorog az uraság...

azt is csináltam már, hogy előbb tápi, aztán szopi, mert ha éhes nem sok türelme van szopizni, de semmi eredménye! egyszer alszik 4-5ig, aztán újra visszaáll a 2-3 fele ébredés! :( ez van!

amúgy a sinlacot úgy csinálod, ahogyan rá van írva az alappép recept? 150víz+50g por? nekem kicsit ilyen égett rizsre emlékeztet az íze... :)

Felícia, jó dolgotok van akkor, és ügyesek vagytok, hogy tudtok alkalmat keríteni a romantikázásra Dávid mellett is. lehet, hogy nem a szoptatás hiánya miatt, hanem a kicsitek jó alvókája miatt tudtok többször is foglalkozni egymással, mint mi!? :)

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: