A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Köszi csajok a dicsiket!
Anitja: Boldog szülinapot!!!
Dettyk: olyna édesek a gyerekeid....jó lehetett a kirándulás..testvéri szeretett :lol:

Hörcsög: Ildike nagyon édes szép kis csaj, és ez a vigyor!! :lol:

Tündi: nagyon szépek vagytok a kis pasid nagyon helyes..a kis huncutság ott van a szemében :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Köszi a dicsit :oops: :)

Megvagyunk Viranka.Most már kezd Benci is rendbe jönni.

Lányok nem tudom mi lehet,de alig akar elaludni Domi,pörög ezerrel,pedig nem sokat alszik napközben :shock:
varga tünde

Sziasztok!

Anitja! Boldog szülinapot! :D

Most csak ennyi, majd holnap jövök!

Ja, akartam még kérdezni, hogy Rugó hogy van???

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok április 10 a kiirt dátum, várom a tippeket!!!!

Emese jaj, egyébként szerencse, hogy anyukád melletted van, nálunk apa itthon lesz minden este, remélem.
Napközben meg majd alakulunk remélem, Péterke csak 1x alszik napközben, szerencsére akkor gyorsan elalszik.

Itt volt most az uncsitesó 2 napra, csak lestem, hogy milyen jól elvolt együtt a 2 gyerek. Szóval 1.5 év múlva már együtt jáccanak a tesók:-) hihetetlenül megértették egymást, osztoztak a játékokon, nagyon meglepődtem.

Heni
KépKép
heni81

Hello Lanyok!

sense: gratulalok, nagyon edes a kis Lotti

Gyors helyzetjelentes: Liniket visszuk oviba, ahova 1-2 kisebbet ois folvesznek, nagyon alacsony a csop letszam. febr 23 a nagy nap, amior elkezdjuk a beszoktatast.

engem vizsgalnak a tortentek miatt, majd 16.-an jon meg az utso vizsgalat eredmenye is es ut ujra kezdhetjuk a probalkozast, h legyen meg egy gyermekunk. nagyon nagyon szeretnenk!

puszi nektek
Marica

Kép

Kép
mmarica

Kép Kép

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Ünneplőknek nagy puszi! Lotti egy kis tünemény!

Visszaolvasni most nem tudok. Hazaértünk ma anyuéktól és rohantunk is az ügyeletre Zétivel. Pénteken előjött pár kiütés rajta, lerendeztem Fenistil cseppel. Tegnap estére már több volt rajta. Ma mire hazaértünk már hatalmas összefüggő kiütések jöttek elő. Lányok ilyen csúnyát még soha nem láttam. :cry:

Ügyeletes doki azt mondta allergia, kaptunk rá kalciumot és Zyrtec oldatot. Felírt egy kúpot is. Éjszaka figyelni kell és ha befullad beadni egy kúpot és szaladni a kórházba. :cry: :cry:

Vagy valami ételallergia, vagy penicillin....

Reggel hétre kell mennünk a dokihoz ha az éjszakát átvészeltük.

Szorítsatok nekünk, sok-sok vudut kérünk!

Annyira izgulok érte, ráadásul költöznénk a héten... Én sem vagyok jól, gyanítom a vérnyomásom magas. Naponta vérzik az orrom. Nem nagyon, de akkor is...

Puszi! Jövök amikor tudok. A kórházban biztosan itt is látogatási tilalom van. Ha be kell vinni és ott kell hagynom én belehalok.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Lotti nagyon szép baba, Gegi nem kevésbé :wink:

vindo: Rugó?

Megvettük Zsófi új ágyát, igazi nagy heverő, szóval átköltözött az új szobájába, nagyon be volt zsongva egész nap, ma már ott alszik. 10 perc alatt elaludt, remélem ez jó jel, és jókat fog aludni :wink:

Én is megyek, sok volt a mai nap, húz a hasam :?
Vendég

Miléna, jobbulást Zétinek! Szörnyűek ezek az allergiák..

Móni: Gréti szeretni fogja a tesót, nézd meg Mesiéket! Mi Zsófink is állandóan hozza Fruzsi ruháit, és mondja, hogy Fruzsié, meg ma megmutatta, hogy övé az új szoba, és mutatta, hogy a babaszoba meg Fruzsié :D
Vendég

Lányok, itt vagyok én is, és köszönjük a hiányolást. Mielőtt leírnék pár dolgot:

- gratulálunk Móninak, és sok boldogságot kívánunk
- és megdicsérjük a gyönyörűséges Lotti babát
- valamint utólag is minden jót kívánunk az ünneplőknek.

Sajnos visszaolvasni most nem tudok, de majd holnap igyekszem.

Rólunk röviden.

Tegnap előtt délután Rugó felébredt az alvásából. Már elég éhes lehetett, de ilyenkor szeret nyújtózni rajtam tíz percet még. Én cipelgettem, közben meg kesudiót ettem. Nagyon kuncsorgott, így adtam neki egy szemet apró darabokban. Már evett mogyorót, szotyit, semmi baja nem volt tőle, így én hülye, ezt is odaadtam.
Utána kb. öt perccel elkezdte vakarni a száját. Hát, gondolom, biztos sós volt. Majd adtam volna neki a vacsorát, de nem kért. Ezen meglepődtem, mert kis zabagép amúgy. Na, akkor nem erőltettem. Vártuk Gábort, hogy majd megyünk Db-be, mert elfogyott a haleledel. Közben viszont, miközben megint eltelt vagy öt perc - kidobta a taccsot kétszer a szoba közepére. Ezen már jobban meglepődtem. Éppen felmostam, mikor jött Gábor. Rugó akkor már vörösödni kezdett, és kijöttek az első kiütések a nyakánál. Gyorsan felhívtuk a védőnőt meg a Klinikán a gyermek sürgősségit, ahol egyelőre kalciumos ampullát ajánlottak, meg hogy figyeljük a gyereket. Ekkor már Rugó úgy vakarózott, mint a veszett. Gábor bepattant a kocsiba, hogy szerezzen ampullát. Én elkezdem vetkőztetni Rugót, gondoltam, langyos vízben megfürdetem. Már akkor láttam, hogy a pelenkája alatt, a keze meg a lába is kiütéses. De ekkor megláttam a fülét :shock: LÁnyok, kétszeresére volt dagadva és vörös volt :shock: Hívtam Gábort, hogy azonnal jöjjön vissza, és nyomás a klinikára. Így is tettünk. Mire beértünk, Rugó összefüggő vörös és kiütéses volt hatalmas fülekkel. Eléggé szenvedett. Ott rögtön kapott injekciót, és mondták, hogy megfigyelésre benn tartanak minket. Összeírtam egy papírra, hogy Gábor mit hozzon be nekünk, matracot meg vett a tescoban éjjel. Bejött kb. másfél óra múlva, addigra Rugó már javulni kezdett.

Ekkor nagyon jó kedve volt, játszott a kis szekrényekkel, a műanyagszékekkel. Bandázott más babákkal a folyosón. Igen ám, de egy rácsos ágyban kellett volna aludnia - hát ez ugye problémás, mert velem szokott. Így mind a ketten a földre kerültünk.

Aludni sajnos nem tudtunk. Egy nagyon beteg baba volt velünk, a problémáját nem részletezném, de szörnyű volt még látni is. Katica volt a neve, gépek figyelték a légzését, pulzusát, és oxigént kapott. A szülei előtt le a kalappal, hihetetlen odaadással ápolták. Szegény baba már sérülten született, és a helyzete egyre bonyolultabb lett - a szülei előtt le a kalappal, hihetetlen szeretettel ápolták. Éjszaka nagyon rossz lett az állapota, így a gépek kb. 10 percenként jeleztek, a tüdejét fél óránként kellett szívatni, és volt, hogy négy nővér volt a szobánkban, a lámpa meg persze égett. Közben új embereket is hoztak a kórterembe, akiknek persze a rokonai is bejöttek.

Így kb. hatkor tudtam elaludni, Rugó aludt azért pár órát. Állandóan sírt, a folyosón sétálgattam vele, még reggel ötkor is. És persze mindig szopni akart, de olyan ideges volt, hogy nem tudott elaludni bele.

Nyolc körül meg jött a takarítónő, és kizavart minket a matracunkról. Rugót átcsempésztem nagy nehezen a rácsos ágyba, számomra meg véget ért az éjszaka. Ja, és Rugót fel akarták ébreszteni reggel, hogy megvizsgálják. De azt nem hagytam.

A nap eltelt, Gábor bejött, Rugó nem aludt, nagyon nyűgös volt. Egyre rosszabb állapotba került az álmosságtól. Végül délután odaért az orvos, megnézte, és mondta, hogy a tünetek elmúltak, de hétfőig ott tartanak. Hát ez jó, gondoltam, mert nekem az opponensi véleményeket meg kell írni sürgősen.

Egy másik nővér meg kérdezte, hogy miért is nem megyünk már haza. Gábor végül is rákérdezett a dologra még egyszer, erre kiderült, hogy minket összekevertek egy másik babával, neki kell hétfőig ott lennie, mi mehetünk haza.

Rugó nagyon boldog volt, mikor hazaértünk. Megfürdettem, mert ott nem lehetett. Fél nyolckor elaludt, és reggel kilencig nyomta. Én is aludtam kb. 10 órát éjszaka 8)

Ma már semmi baja nem volt. Olajos magvakat egyelőre nem ehet. Holnap megyünk a gyermekorvoshoz, és rákérdezek, hogy csináljunk-e allergia-vizsgálatot neki, meg azt is megkérdezem, hogy szoptatás közben kaphat-e az ember valamilyen allergia-gyógyszert. MOndjuk egy teszt rám fér, mert már vagy tíz éve nem nézték az értékeimet.

Akartam Nektek írni sms-t, de sajnos az új telefonomba még egy régi telefonkönyv adatai vannak benne, így nem tudtam életjelet küldeni Nektek.

Ma meg végre beszereztük a haleledelt, délután meg angolon voltam. Most már leülök, és haladok a dolgaimmal, de előbb ezt már leírtam.

Holnap jönni fogok, az 100%.

Ja, és egy vicces dolog. Más anyákkal azon röhögtünk a folyosón, hogy a férjek miket hoznak be cetlik alapján a feleségeknek. Nekem Gábor papucsnak a kertben használatos szakadt és festékes papucsot hozta be... A babák meg egy fél éve kinőtt bodykat kaptak:) Érdekes, hogy milyen könnyen tud az ember kommunikálni más anyákkal...

Rugó persze igazi sztár volt, állandóan produkálta magát, ismerkedett, játszott a folyosón, más gyerekeket kergetett:)

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Sajnálom hogy nem tudott nekem senki segíteni, :( .

És igen Panndi szeretnénk kistesót,csak szeretnék tisztában lenni ezzel a gyedes dologgal.

Jó éjt.
berni77

Jó reggelt :D !

Vindo, megnyugodtam, hogy minden rendbe jött, de azért ez durva lehetett :shock: . Szegény Rugó :roll: . Pihenjetek sokat!!

Mmarica, Linike nagyon sokat változott, mióta nem láttuk, de továbbra is igazi kis hölgyemény :D ! Minden rendben lesz, hidd el!!

Berni77, én sajnos nem vagyok járatos ebben a témában, és engem már nem is érint :roll: . Nézd csak, ezt az oldalt Regi ajánlotta régebben:
http://www.kalkulator.hu/szakmai_forum/ ... b-munkaugy
Itt biztosan tudnak neked segíteni :D .

Miléna, milyen éjszakátok volt? Mi újság Zétivel?
dettyk

Jó reggelt!

vindo: nem semmi. Örülök, hogy már jobban van Rugó, durva lehetett :?

Mi túl vagyunk az első új szobás éjszakán :)
10 perc alatt elaludt a nagy heverőjén, aztán hajnalban egyszer felsírt, mellébújtam, pár perc alatt visszaaludt, én vissza a helyemre, és aludtunk tovább reggelig nyugiban :lol: Tök jó volt :)
Vendég

Jó reggelt!

10 perc alatt elaludt a nagy heverőjén, aztán hajnalban egyszer felsírt, mellébújtam, pár perc alatt visszaaludt, én vissza a helyemre, és aludtunk tovább reggelig nyugiban :lol: Tök jó volt :)
Vendég

Jó reggelt!

Vendég

Sziasztok!
Egész nap nem volt elérhető a babanet :( egy kicsit hiányzott is.

Köszönöm Detti a válaszod,megnézem az oldalt,köszi.
Berni
berni77

Halihó

Na végre meggyógyult a babanet!
Már elvonási tüneteim voltak ..:-)

Vindo: huh..szegény Rugó..meg te.. :( férjek cetli a alapján :lol:

Panndi: de jó hogy jól aludt a nagy ágyban! :)

Miléna: oh szegény Zéti...mire lehet alergiás?? :(

Emma kacsintgat..na jó néha inkább pislogás.de ahogy rákészül, hunyorít..aztán pislog vagy fél vagy mindét szemmel..meg zabálom....
meg hát pelusozza a babát!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nekem is elvonási tüneteim voltak :wink: :lol: .
Most írjatok jó sokat, pótoljátok be a napot, hogy legyen mit olvasnom reggel a kávé mellett 8) !!

L.Móni, jól vagy :D ?

Rugó, Zéti?
dettyk

Sziasztok!

Én is tiszta beteg voltam,hogy nem tudtam jönni.

Vindo!
Lényeg,hogy nagyobb baj nem lett.

Marica!
Minka már kész hölgy. :D Nagyon szép kislány. :D
Drukkolok nektek.

Miléna!
Sok puszi Zétinek :(

Panndi!
De jó :D

Tünde!
Szépek vagytok :D

Ildike nem hagy :arrow:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Átvészeltük az éjszakát, reggel rohantunk a dokihoz. Ő leállította a tegnap felírt gyógyszereket, írt másikat. :shock: (A tegnapi 5000 ft volt, a mai 3000. ) Azt mondta a múltkori antibiotikum tönkrevágta az emésztőrendszerét és fehérjeallergia alakult ki nála. Szerdán megyünk vissza, semmi fehérjét nem adhatok neki.

Tiszta para vagyok, mert percenként változik az állapota. Van amikor dagad a szeme körül, vagy a keze. Tenyérnyi pirosas-lilás foltok vannak mindenütt rajta. Szörnyen néz ki, ha ránézek sírhatnékom van. Egyébként étvágya jó és nincs annyira rosszul. De ha meglátja a kenőcsöt vagy valami gyógyszert a kezemben már ordít. :(

Rakok fel képet róla :arrow: . Ide nem akarok, tényleg nagyon csúnya. Akiknél volt már hasonló dolog légyszi írja meg hogyan alakult náluk. Mikor múlik el?

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok, most rövid leszek...
Nekem is voltak elvonási tüneteim :roll: Aztán nem is próbálkoztam estig, akkor meg már én nem értem rá az irkálásra.

Marica, Tünde, Dettyk, Hörcsög - jó képek!

Miléna - megnéztem, és írtam is valamit :arrow:

Marica - drukkolunk Nektek akkor!

Hörcsög - jobbulást!

Panndi - hú, de jó dolga van valakinek!

Dettyk, ezt Neked írom le, mert tulajdonképpen lényegtelen, de a kávé mellé olvasni kell valamit :wink:
Szóval leadtuk a zárójelentést. Rugó már akkor ordít, ha meglát valakit fehér köpenyben :roll:
A védőnőnél lecserélték a magasságmérőt. De valahogy nem jött nekik össze a felragasz felhelyezése, mert Rugó két hét alatt összement három-négy centit :roll: 75-nek mérték :roll: Ami azért meglepő, mert csak úgy feszít a 80-as ruhákban. Végül a védőnő hosszas töprengés után beírt neki 79 cm-t.

A súlya meg 9,65 körül van jelenleg.

A következő oltásokat összevonva kapja március végén (Prevenar, 18. hós). Már várom, hogy utána egy csomó ideig ne szurkálják szegényt.

A fiúk már elaludtak 8)

Én tegnap éjjel kész lettem a bírálatok megírásával, egy ismerősöm a tanszékről át is nézte, visszaküldte, így holnap mindent nyomtathatunk (40 meghívó, bírálatok 8 példányban). Szerdán Gábornak szabadnapja lesz, akkor bevisz az egyetemre, és le is adjuk ezeket. Az utolsó napon amúgy, mert a védés előtt két héttel van a határidő :roll:

Na, elküldök még egy e-mailt, aztán megyek aludni...

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Miléna, nagyon sajnálom :cry: , még olvasni is rossz :cry: . Ez a gyógyszerváltósdi pedig durva :evil: ... szinte az ablakon dobat ki egy csomó pénzt :evil: ...

Vindo, kösssszi :D ! A kávéidő kitöltéséhez kellett a "lényegtelennek" titulált irományod :wink: . Nem csodálom, hogy sír szegény Rugó a fehér köpenytől, de majd elfelejti, ha sokáig nem kell dokihoz menni. Nekünk is ugyanez a leosztás: március végén együtt a kettő, aztán egy ideig vége az oltásoknak :roll: . Panka is visít, már ha meglátja a dokit, pedig csak náthás volt, és a tüdejét hallgatta, a torkát nézte, de a kisasszony azt sem díjazta 8) .
dettyk

Jó reggelt!

Remélem ma behozzuk a lemaradást :wink:
Nekem tegnap este nagyon fájt és görcsölt a hasam, de szerencsére kialudtam, remélem ennyi volt. Igaz, most meg hányingerrel ébredtem :roll:

Móni: szerettem volna Tőled kérdezni, a család (főleg a bővebb, ha érted kire gondolok :) ) még nem tudja, ugye?
Vendég

Jó reggelt!

Panndi a szűk család tudja, de a tágabb nem.
Szerintem nagyon rosszul érintené őket :roll: Kicsit később elmondjuk majd mindenkinek.
Örülök, hogy bejött Zsófinak az új ágy :lol:
Hányinger hesssssssssss

Dettyk szuperek a képek :lol:
nagyon jó kis erdő van a közeletekben :lol:
Köszi jól vagyok, ma fáj kicsit a hasam de gondolom nő a babó :lol:

Marica Linike igazi nagylány lett.
Biztos fog neki tetszeni az ovi :lol:
Drukkolok a kistesóhoz++++++++++++++

Hörcsög Ildike is nagyon sokat nőtt, nagyon cuki :lol: :lol:

Varga Tündi jó a közös képetek :lol:

Vindo ez szörnyen hangzik :(
Örülök, hogy már minden rendben van.

Miléna jobbulást Zétikének+++++++++++++++

Fleur mondtam neked pénteken, hogy cica átalussza az éjszakákat egyetlen ébredés nélkül.
Na hát azóta sem :?
Minden éjjel minimum 2* ébred :(
pedig olyan jó volt aludni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Most nem tudok jönni.

Szelikém nincs jól :(, jönnek a rágófogai, közben folyik az orra meg köhög (ez lehet a fogától???). Éjjel többször felsír, reggel is egyfolytában sírt, cseppentettem neki Cataflamot, úgy legalább megevett egy banánt (alig eszik).
Mindenesetre adom neki a Coryzaliát meg Stodal szirupot (náthára és köhögésre homeopátiás szerek).
A torkát nem látom pirosnak, láza, hőemelkedése nincsen.

Remélem, Mindenki jól van!
Jövök, amint jobban lesz Csipetkém!

Kép

Kép
regcsiken14

Móni: akkor jól gondoltam :) Tegnap voltak itt Móniék, és szó volt Grétiről is, de ne mondztak semmit, gondoltam, hogy nem tudják még.

Szelinek jobbulást!
Vendég

Sziasztok !

Köszönjük a kérdéseket mindenkinek. Kezdünk kimászni ebből a csúnya betegségből.
Ádi csak felkelésekkor szokott köhögni. Kicsit folyik az orra de ennyi.
Enni azt eszik amit ő akar. Ha olyat adok neki akkor eszik 3-4 falatot és rázza a fejét, hogy ez nem kell neki.
Derekam kezd javulgatni de még nem az igazi.

Sense : gyönyörű Lotti baba. Gartulálok hozzá.

Vindo : sajnálom ami történt remélem már jobban van Rugó.

Marica : linike igazi hölgy már.

Móni : nagy gratula Ketteskéhez. Furi is volt, hogy Gréti csak úgy leteszi a szopit.

Miléna : ötletem sincs mi lehet Zétivel. Egy biztos én vinném valami szakorvoshoz.
Ezek után gondolom nem fogod díjazni ha antibiotikumot akarnak adni nektek.

És végül hozztam két képet.

Kép ez a kép tök sötétben készült.
Viranka neked tettem fel mert oda vagy Ádi szemeiért.

Kép lehet kaszkadőr lesz Ádi ?

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

Sziasztok,

rendes elvonási tüneteim voltak már tegnap :evil: de végre működik:-)

Szegény Rugó és szegény Vindo, sajna volt szerencsém kórházhoz :( senkinek nem kivánom.

Miléna szegénykéim :(

Panndi majd dobhatsz ám képet az új szobáról!

Timi Ádi nagyon merész!

Egy pocakos kép:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sajnos Rugó belázasodott az éjjel. Nem sokat aludtunk, és elég nyűgi. Most 38,5 körül van. Biztos a kórházban szedett össze valamit.
Majd írok, ha rendeződtek a dolgok :wink:

Heni, szép vagy :D

Reagálok később...

Kép
vindolanda

JAj szegény Rugó! Istenem, reménykedjük, hogy semmi komoly, max. egy kis influenza.
Péterke is egy kicsit náthás, semmi extra, de szörcsög, hörög alváskor, igy kénytelen vagyok kiszippantani alvás előtt az orrát, hogy nyugodtabban alhasson. ette

Kapja a Cebion C a Béressel, nálunk kopp kopp nagyon bevált.

Heni
KépKép
heni81

Drága Lányok!
Miléna, jézusom, nagyon szorítok, hogy Zéti mielőbb rendbejöjjön!
Vindo: Rugónak is sok-sok gyógypuszi és ++++++++++++++++++++!
Megrendülve olvastam a soraitokat, a kórházas beszámoló pedig... hát, felelevenítette az április kórházi hetünket...

A babaképek csodásak, annyira jó volt látni Linikét, és szerettem volna az elbűvölően gyönyörű Szelit is megdicsérni, Ádiról nem is szólva. Heni, Te meg egyre szépülsz, nem tudom, hogy csinálod :-)

Az elmúlt 1,5 év legszürreálisabb éjszakáján vagyunk túl. Ádi tegnap délután aludt kb.1/2 2 és 3 között, az apjával volt itthon. Este próbáltuk a szokott időben (9 körül) letenni. Szokás szerint az apja énekelt neki, mint mindig, altatáskor. De nem aludt, bár álmosnak látszott. Szopi 2-szor, 3-szor, semmi. Ordítások félpercenként, foglekenés, pocaknyomkodás, körbevizsgáltuk, milye fájhat, semmi. Képzeljétek, éjjel fél 2 után (!) aludt el az apja karjaiban nagy nehezen, addig ketten próbáltuk ringatni, altatni, simogatni. Én még ilyet az életben nem láttam. Közben 11 körül kúpot is kapott, amikor már 10-edszerre próbált rajtam bealudni, de újból sírában tört ki. Ma kicsit nyűgös, meg előbb alszik, pár tüsszentés, de semmi jele bármilyen betegségnek (az MMR-es időszakon már rég túl vagyunk). Azóta sem értjük, mi lehetett. Ja és a legjobb: reggel 8-kor (6 óra alvás után!) úgy ébredt, mintha mi sem történt volna... már előre tartok az estétől (és persze idegesít, hogyha ez megy, nem tudok dolgozni és ki fognak rúgni, órákat nem lehet felkészülés nélkül tartani...).

Kép
Kép
irina

milye = mije

Vindo: ez lemaradt, gratula az opponensis válaszod leadásáohoz! Úgy megnézném a védésedet, de sajnos nem fogok eljutni Debrecenbe...

Viranka: sajnálom, hogy anyukádról inkább rossz emlékeid vannak. Nekem él az anyám, mégis főleg rossz élményeim fűződnek hozzá, és ha ezt tudná, biztos a szíve szakadna meg, de akkor is ezt érzem (amikor a húgommal gyerekkori sérelmeket mondtunk el neki, egyszerűen azt mondta, hogy "az nem igaz"). Sajnos neki egy nagyon terrorisztikus anyja volt, és sok mintát át is vett. A legnehezebben azt az ultrakonzervatív légkört viseltem (főleg tiniként), ami itthon volt, és azt a zárt gondolkodásmódot, ami semmit sem változik semminek a hatására. Szerintem a távolság jót fog tenni a kapcsolatunknak.

Kép
Kép
irina

Vindolanda!
Hááát, nem semmi, amin keresztülmentetek. Szegény Rugó. Jobbulást neki!

Miléna!
Nektek sem lehet könnyű. Gyógyuljatok meg gyorsan. Bárcsak tudnának végre egy rendes gyógyszert adni Zétinek.

Heni!
Nagyon szép kismama vagy. Csak úgy sugárzol!

Regi!
Szerintem előfordulhat, h a fogától van. Hihetetlen dolgokat tud művelni egy fognövés. :? REmélem hamar túllesztek rajta.

Marica!
Hű, Linike már indul a közösségbe? Szorítok, hogy gyorsan beleszokjon. Meglátod, egy-egy szünet után már várni fogja a társakat.

Timi!
Szép a fiad! :)

Móni!
Nem akarok tolakodni, de miért mondod, h rosszul érintené a tág családot, h jön a második baba? Egyébként, meg ne foglalkozz velük!
Átaludt éjszakák! De jó lenne. Pár jó éjszaka után már 2. éjjel alig alszunk. De, hogy miért????

Irina!
Nehéz lehet a szüleiddel. Ha külön lesztek csak feldolgozzák ők is, h egy külön család vagytok.

Megyek, kicsit feltöltődöm, mert a fárasztó éjszakák kicsit leamortizáltak. :(

Szép napot!
Gica

Kép
gica1

Irina!
Győztél! Most olvasom az éjszakátokat. Kemény menet lehetett, nem irigyellek...
Kitartás! Ma hátha jobb lesz, bár azt hiszem én is tartanék tőle.
Gica

Kép
gica1

Gica, köszi, Nektek sem lehet könnyű... már a hidegfrontra is gondoltam, jobb híjján...[/b]

Kép
Kép
irina

Mmarica: Linike csuda szép kiscsaj ...inkább hölgy!!! +++++++++++kistesóhoz meg megy a drukkkkkkkk!

Vindo: szegény Rugó... :(

Miléna: Zéti szegénykém.....jó lenne kiderülne mi ez és gyógyulgatna..elhiszem hogy rossz így látni..

Heni: nagyon szép vagy....és a pocid még nem olyan nagy..vagy rosszúl látom??? tipp: április 11.

Ktimi: kis kaszkadör :lol:

Irina: ez az éjszaka......ma nem lesz semmi gond pikk pakk elalszik.....++++++++++++++++++++++++++++++

Mi továbbra is jól. Emma olyan jól eszikmostanában..pedig a fogai is jövögetnek....közel felnőtt adagot eszik....este meg is mérem..mert nem nagyon látszik rajta h ennyit eszik.

Ti gyerkőceitek is ennyit esznek.. :lol: már ha nem betegek vagy foguk jön :(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, akkor gyorsan átfutottam az előző pár oldalt.

Viranka - a fényképezés nálunk is így megy, vagy elkezd vicsorogni, vagy odarohan, hogy megszerezze a csodálatos gépezetet :wink:
Én egyszer tavasztündér voltam farsangkor, anya varrta nekem a ruhát 8)

Silka - veletek mi újság? Ez elég ijesztően hangzik...

Ktimi - tőzsde :shock: Gábor is oda meg vissza van érte, mindig figyeli az árfolyamokat, és ezekkel szórakoztat engem. Sajna nekem soha semmihez nem volt érzékem, ami a pénzzel volt kapcsolatos... De Te biztos ügyes leszel :D

Emese - hát, nem unatkozol akkor :lol:

Emma kis szépség, mint mindig :D

Irina - a mai éjjel biztos jobb lesz. Lehet, Ádi is kifáradt, még ha nem is látszott rajta reggel...
Nekünk a múlt héten volt egy fél kettes fekvésünk, de arról írtam is.

Rólunk:
Kérdeztétek többen, hogy mit kapnak az ilyen erőteljes allergiás tünetekre a babák. Én sem tudtam eddig, de most már át tudom adni Nektek az információt: szteroid-injekciót.

Felhívtam a védőnőt is, hogy mit tegyünk. Azt mondta, hogy ha még egyszer felmenne a láza 38,5 körülre, akkor vigyük orvoshoz. MOst épp erre várok, hogy délután mit produkál Rugó. Jelen pillanatban alszik, mikor letettem, csupán hőemelkedése volt. Tízkor kapott Nurofent, így szerintem kettőkor egy hőemelkedés nem olyan rossz. De majd meglátjuk, hogyan ébred.

Gábor ma nem megy citerázni, hanem négyre itthon lesz, és ha szükséges, akkor még elkapjuk a délutáni rendelést.

Holnap viszont én tuti nem jutok be az egyetemre, így Gábornak kell helyettem a dolgokat intéznie. Szegény :?

Kép
vindolanda

És persze köszönjük mindenkinek az aggódást!!!

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Csajok köszi a bókokat, el is pirultam:oops:

Vindo naná, hogy aggódtunk. Remélem nem lesz láz!Mi steroidos kúpot kaptunk allergiára.

Kaqk nem túl nagy, de nem is kicsi, mikor Péterkét szültem nem volt sokkal nagyobb és most még van 2 hónap hátra. Ja és már 10 kg rajtam van, de még 5 öt engedélyeztem magamnak. Örülj neki, hogy Emma eszik! Én azt valom, hogy tudják, ők mennyit kell.

Irina hát tippem sincs, Péterke akkor alszik el nagyon későn ha későn alszik délután, vagy 2x is elalszik véletlenül pl az autóban.

Heni
KépKép
heni81

Heni nagyon csini vagy :lol: :lol:

Vindo jobbulást Rugónak+++++++++++
remélem semmi komolyabb csak egy kis nátha :roll:

Regi
Szelike hogy van?
Felment a láza?
Nyügöske még?

Gica a tágabb családból csak 1 fiatal házaspárt és csupán tapintat.
Már elég régóta szeretnének kisbabát :roll:

Itt szakad a hó!!!
Hátha ki tudjuk próbálni végre a szánkót valódi havon :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
Így már értem. Nem lehet könnyű feldolgozni annak, aki nagyon szeretne kisbabát,h másoknak sikerül. Bízom benne, h hamarosan nekik is összejön!
Itt is szakad a hó. Én már inkább a tavaszt várom..

Kaquk!
Nálunk Zsuzska elég válogatós alik eszik valamit, Gergőnek viszont jó az étvágya. Ő felnőtt adagokat is meg bír enni.

Kép
gica1

Sziasztok!

csatlakozom az elvonási tünetesek közé :) 8)

itt szakad a hó és világos van :9 olyan jó h. nincs 5kor már tök sötét :)

Vindo!
remélem semmi baja nincs Rugónak :wink: foga nem jön véletlenül?

KTimi!
köszi :wink: de tényleg olyan gyönyörű szeme van :)

MMarica!
Linike milyen szép kislány :) biztos élvezni fogja az ovit :)
kistesóhoz meg drukkolok :) azt hittem már kiderült mi volt agond :roll:

Kaqk!
Bálint nagyon változó :) mikor milyen napja van :) mondjuk ha kezd beteg lenni akkor kritikán aluli atáplálkozása..akkor van olyan nap h. csak tápszert hajlandó inni/enni :( minden mást kiköp :roll:

Irina!
TELIHOLD VAN :!: :!: :!: mondjuk nálunk az elalvás nem gond,sőt :) mostanában addig nem hajalndó aludni,amíg DEDE(Míra) be nem jön és puszit nem ad+megsimizi a fejét :) aztán álomba zuhan :) viszont hajnalban kelünk... :(

Heni!
nagyon csinos vagy :) csak úgy sugárzol :)
legyen a tipem ÁPRILIS 1
Míra kitalálta következő farsagokon mi lesz :) pólyás kisbaba,pattogatott kukorica(csak miattam,h. örüljek) és majd egyszer fa aminek odvában Mókusok laknak :)

s ma sütörttem képviselőfánkot :) Móni Te kérdeztél múltkor receptet? mert én innen sütöttem és vmi mennyei :)

http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/20 ... elfnk.html

de a többi kajája is tök jó :)

:arrow: :arrow: megjött Nyüszike :)

KépKép
viranka

Sziasztok Lányok!

Azért nem írtam eddig, mert úgy akartam írni, hogy már visszaolvastam. Aztán rájöttem, hogy képtelenség. :(
Így előre bocsánatot szeretnék kérni, de csak magunkról írok.

Csak Móninak szeretnék tiszta szívből gratulálni és problémamentes terhességet kívánni.

Először is köszönöm az összes gratulációt, jó szót, és dicséretet. :oops: :)
A szülésről csak röviden most, majd később megírom a szüléstörténetet is.
Kedden reggel mentünk be a kórházba nem túl rendszeres, és elég gyenge fájásokkal. A dokim azért látni akart. Úgy gondolta itt az idő. :D 9-kor burkot repesztett, de nem erősödtek a fájások (gyakorlatilag nem is voltak). Pedig addigra már 3 ujjnyira nyitva voltam. 1-ig várt, aztán kaptam egy kis fájás-erősítő, izomlazító injekciót. 5 perc után 1 perces fájásaim lettek. Ez már nem volt vicces. :shock: :shock: Nagyon fájtam. :shock: De végül 13 óra 55 perckor előbújt Lotti bébi. :lol: A kitolás nem tartott tovább 5 percnél. :lol: Nem kellett sem vágni, sem nem sérültem sehol. :!:
(Silka! Igen, Botonddal is nagyon egyszerű szülésem volt. 3,5 fél óra alatt hip-hopp megérkezett.)
Fantasztikus érzés volt ott tartani a kezemben őt! Annyira hihetetlen és gyönyörű, hogy már két kicsi lényért vagyok felelős, mindkettőjüket szerethetem. :oops:
A kórházban 1 ágyas szobában voltunk. Nagyon szuper volt. Az első éjszaka Balázs benn aludt velünk. Nagyon meghitt volt.
Másnap éjféltől lezárták a kórházat. :evil: Jellemző. 2 napig nem láttam a családom nagyobbik felét. :cry:
Lotti picit sárgább volt a kelleténél, de semmilyen kezelést nem igényelt. Csak sokat kellett szoptatnom, hogy ürüljön a bilirubin.
Pénteken délután jöhettünk haza.

Lotti ügyesen szopizik, csak az első nap szétrágta a mellbimbóm, és még mindig tiszta var. Minden szopinál csillagokat látok az elején. És közben sem annyira kellemes… Ráadásul a kishölgy imád szopizni, és ezt max 2 óránként (vagy másfél) hangosan a tudtomra is adja. (basszus, olyan hangja van, hogy a halottak is felébrednek rá! :lol: ) Most próbáljuk kitolni egy kicsit a szoptatási időket, mert sztem így egyszerre nem eszik eleget, és a mellem sem gyógyul be soha. (egyelőre kenem bepanthennel és ma ajánlott a védőnő egy homeos szert rá, azt hoz majd Balázs.) A sok szopi eredménye, hogy egy hetesen 3770 g-ot nyom az én kicsi lányom. (3660-nal született és 3480-nal jöttünk haza.)

Botond nagyon aranyos Lottival. Iszonyúan érdekli minden, ami a kicsi körül történik. Odahasal., rámtérdel és közelről szemléli a kis jövevényt. Ölelgeti és puszikat ad neki. (nekem nem ad… :cry: ) Persze időnként meg is bökdösi. Egyébként nagyon jól elvolt itthon Balázzsal és Anyummal. Kicsit meg is bántódtam, hogy milyen hamar elfelejti Anyáját!!!
Na meg félek is, hogy elhidegül tőlem, hiszen most nem tudok annyit vele lenni, mint ezelőtt.

Az első éjszaka rémes volt. Gyakorlatilag senki nem aludt. Lotti ordított, Botond felébredt rá. Utána már ő is sírt. Apával fogtuk a fejünket, és arra gondoltunk, lehet, hogy várni kellett volna még… :roll: Végül négyen próbáltunk a 160 széles ágyban aludni. Azt hiszem, ez egy darabig így lesz. Ma éjjel már jobb volt egy kicsit. Lotti is kevesebbet sírt föl (persze, mert meg sem próbáltam betenni a kiságyba, hanem mellettem (sőt rajtam) aludt egész éjjel.) Botond pedig csak ¼ 6-kor jött át hozzánk Szóval mindannyian szokjuk a helyzetet.
Próbálok kidolgozni valami napirend félét. Egyelőre ezt nem írom le, mert még magam sem tudom, hogy tartható-e. De majd pár nap után beszámolok.
Most Lotti alszik, Balázs elment vásárolni Botonddal, én pedig Babanetezek .
Dobok pár képet, és próbálok visszafele olvasni. Ameddig tudok.
Puszi

Ildikó
KépKépKép
sense4

LMóni! Köszi a kérdést! :)
Szelike most jól van, úgy láttam, hogy talán a bal oldali rágó kibújt teljesen, a másik oldalon még nem. Még picit köhög, de már egyre kevésbé folyik az orra. Majd csak túl leszünk rajta. Még jó, hogy van Cataflam cseppünk. Este kapott Viburcol kúpot is, mégis felsírt éjjel, de nem olyan sokszor, mint tegnap éjjel... :roll:

Azért azt az UH képet feldobhatnád, akkor is, ha sötét! ;)

Fogyi: -7 kg-nál tartok. :D De úgy veszem észre, mintha most lelassult volna, de nem bánom. (Lehet a mensi is...)
Kaját csak akkor írok, ha mást eszek, mint szoktam. Most készítek jénaiban zöldbab - pulyka darált hús + vöröshagyma - zöldbab, tetejére joghurt! :) Még sül! :)

Hát nem semmi, szegény Rugó, de rossz lehetett... :( Örülök, hogy túlvan rajta! :)

Miléna! Szelit mikor az antibiotikum kiütötte, másnap semmi baja nem volt, mikor már nem kapta azt a gyógyszert (másik antibiotikumot kapott akkor). De majd megsasolom, milyen.

Mesi! Nem csoda, ha néha bekattansz 2 picurka mellett! Szerencse, hogy Apa ilyen rendi, hogy elzavart sétálni! ;)

Képek nagyon aranyosak! :)
Heni! Csini vagy! :) Nem is nagy a hasad! :shock: Péterkével mekkora volt? Összehasonlító fotó???? :)

Kép

Kép
regcsiken14

Kép
Kép
Kép Botond mindig ölbe akarja venni Lottit. :)
Kép A kis családom.
Kép csak úgy :)
Kép Ma dálutáni szopi után kiterülve :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

sense, most csak Neked: gyönyörűek vagytok :lol:
Vendég

Sense nagyon szépek vagytok!!!!! Gondolom, hogy nem egyszerű sem napirendet, sem éjszakait kialakitani, de esetleg Balázs átköltözhetne a gyerekágya időszakra Botondhoz, hogy te pihenhess és csak Lottival kelljen foglalkoznod éjszaka. Mi legalábbis igy tervezzük, hogy Lali Péterkével fog aludni én meg öcsivel.

Regi nem nagy, de nem bánom, mert ha a nagy pocak miatt nem birnék mozogni, nem tudom mi lenne Péterkével és a háztartással. Vasárnap megyek 32 UH kiváncsi vagyok mekkora a baba. Itt már fogok tudni hasonlitani Péterkéhez.

Kép összehasonlitó fotó, kb egy idős( sajna én annó nem fotózkodtam sokat, amit most nagyon bánok.
Kép
Kép

Heni
KépKép
heni81

Sense! Hát percekig néztem azt a fotót, amin Boti fogja Lottit! :) Nagyon édesek!!! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sense: annnyyyiiirrraaa édesek vagytok..csoda szép kis család!!!
A napirend, alvások..majd kialakul..és mikor Lotti alszik tudsz majd kicsit Botonddal is fogalkozni..majd kialaul...szerintem az fontos hogy minden nap legyen 20-30 perc amikor csak vele és semmi mással nem foglalkozól. Akkor jobban fogja viselni hogy sokat vagy a kicsivel...de ha be tudod Te is vonni mint Mesi Zsófit.....biztos segít......ez csak holmi eszmefutattás....én is nagyon be vagyok ám sózva egy kistesóra....neveken gondolkodunk...pedig még a terv is csak terv :-)
De szerencsére apa is..:-)
Heni poci...aha tényleg nem oylan kicsi..de nem is óriási..pont jó!

Regi: Le a kalappal....-7kg..szupi kitartó csaj vagy!!!

Mikorra tervezzük a talit????

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

Mi is vagyunk csak olvasó üzemmód.Tegnap voltunk vérvételen Petrussal mert 3 hónapja nem volt jó a vas eredménye és addig kaptuk a szirupot de szerencsére mostmár normál értéket mutat de igy is szednünk kell a Béres cseppet.Szerintem nálunk is elindultak végre!a fogacskák.Felül látom a jobb szemfogát lassan leér de sokat sír emiatt és közbe a szájába matat :(

Az összes gyerkőc nagyon édes és szépséges!

Sense: Szerintem egyáltalán nem vagy önző nagyon várom mindig hogy írj magatokról hogy hogy alakult át a kis életetek.Lotti baba meg csodálatos a képeken ahogy Boti fogja és szeretgeti.

Viranka: Míra duma halálos és rendesen feladja a leckét a farsangokra :D A dokin tök ki vagyok még most is :?

Mesi: Rólatok is szívesen olvasgatnék :wink:

Kaqk: Petra is nagyon sokat tud enni van hogy egésznap eszik vagyis nassol is közbe egy kis ropi egy kis keksz.. :D

Heni: Szerintem nagyon kis formás a pocid mindkét képen :)

Regi:-7 kg :shock: Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Vindo: Nagyon örülök hogy jobban van Rugó.Mindig vártam hogy nejelentkezz az alatt a pár nap alatt hogy mi van veletek.

Miléna: Nem semmi kiütés.Remélem azóta már jobban vagytok és megtalálták rá a megfelelő gyógyszert.

Marica: Te jó ég mennyit változott Linike. :D Gyere gyakrabban ha tudsz.

Irina: Remélem rendeződtek Ádi alvási kilengései azóta.Drukkolok hogy igy legyen :)

Gica: Nem semmi lehet két gyerekhez kelni felváltva :roll: És amúgy felébresztik egymást a sírással?

Silka: Hogy van Lizkó?????

Lmóni: Sikerült szánkózni? Itt is szakadt de nem maradt meg :D Grétinek tetszett?

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: