A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Úgy látszik a telihold+hidegfront (vagy meleg? :roll: )megtette hatását februáriaknál ma 2 babó is született eddig. Egy lányzó és egy kislegény. :D

Papillon: Én is várom babakocsiképet! :wink:
Vendég

laptető :lol:
Vendég

Zazzy: tudom.. de ez csak most éjszaka volt.. meg tudom hogy nagyon kiszáradt a bőröm most így a végefelé.. úgyhogy olajozni fogom. szóval nem vakarózom úgy mint legközelebbi rokonaink az állatkertben :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Nory: és még nincs vége a napnak ;) de az a kiscsaj (Csenge) nem semmi méretekkel érkezett :shock: az 56-os cuccokat rá sem tudja adni a mamija...

KépKép
KépKép
adryn

Csenge tényleg elég nagy baba!
Bea: jó lett nagyon a szoba :D! a kanapé meg a kutyát sem ;) :D!

Szép napot!
Vica
wicca

jézus a méretét nem is láttam :shock: Majdnem 5 kiló :shock: :D nem semmi...minden elismerésem az anyukának! :D

Enyimek 3-an együtt lesznek kb 5 kilók. :oops: :(
Vendég

Az előbb bejött a nővér és közölte, hogy itt is látogatási tilalom van az influenzajárávny miatt :( :(
Vendég

Nory
jaj, ez rossz hír, de legalább nem fertőznek meg... :?

szegény nemalvók! én még lekopogom egész jól alszom, csak korábban kelek, mint szoktam.

ma anyósos napom volt. viszont azt kell mondjam, hogy sokkal elviselhetőbb, mikor nálunk vagyunk, mint mikor náluk... :roll: itt voltak Fanni unokanővérei is, jót játszottak, pedig iskolások már! :)

nehéz hétvégém lesz jövő héten, amire fel kell készülni. Fanni szülinapját tartjuk. szombaton családos, húgomék, anyuék, anyósék a két nagylánnyal, plusz egy barátnőmék a fiával, mert ők vasárnap elutaznak Kehidára, és nem tudnak jönni a barátos partira.
vasárnap meg jönnek Fanni barátnői! :wink: de az csak du.-i alvás után kezdődik.
csak drukkoljatok légyszi, hogy betegség miatt ne maradjon el, mert tavaly sajnos elmaradt emiatt... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és képzeljétek, megkaptam a vérvételes leletemet, és olyan tökéletesek az értékeim, hogy csak na! :shock: a vasam is tök jó, pedig nem szedek semmit, csak néha elevitet, kb. hetente 2-szer...
úgyhogy örülök! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: vérvételes eredmények: hurrááá.. buli idén nem marad el.. így döntöttem és kész :lol: :lol:

Nory: sajnálom hogy nem lehet látogatni.. de reméljük hamar változik a helyzet...

hallom otthon jön vissza a tél? anya mondta hogy havazás és hideg várható :? lehet a hidegfrontra beindul a babaeső?? :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Bea szép lett a szoba :wink: :)

Marq pont most gondoltam rá, hogy veszek olyan neylonos matracvédő lepedőt, mert eddig csak a tescoban vásárolt sima nylont használtuk, de erre nem is gondoltam hogy hangos lehet :roll:
Amúgy ti milyen matracot vettetek Lucának?
Sajnálom hogy most meg szét kell szednetek a galériás ágyat, amúgy könnyen lebontható? Ez a baj a gyerekekkel, hogy nem lehet kiszámítani, hogy ilyen dolgokra hogy reagálnak. Panna is már alig várja az új ágyat, aztán lehet hogy nem is akar majd fent aludni :roll:

Wicca ez a dán rakott csirke nálunk is nagy sláger egy-két éve, de nem is tudtam hogy így hívják, vagy legalábbis mi csak fahéjas husinak szólítjuk :D

Zazzy, Papillon sajnálom a fájdalmakat :( Lehet tényleg a tágulástól van. Nekem szerencsére nincsenek ilyenek.
Papillon, azt nem csodálom hogy fáradt vagy és le vagy lassulva. Én is mikor feküdtem 3,5 hetet a kórházban Bulcsúval, utána alig bírtam elvánszorogni a kocsiig, a lépcsőkről nem is beszélve, és mikor hazaértem és megláttam a lakást teljesen furcsa volt hogy színes minden :shock: :lol: merthát ugye a kórházban minden fehér volt. Szóval nekem is kellett 1-2 hét mire magamhoz tértem, főleg fizikailag. Meg bizti a gyógyszerek miatt is van tényleg. Meddig kell szednek a gyógyszereket?

Holnap én is megpróbálkozom az utolsó vérvétellel :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Micsoda receptek röpködnek! Évák (Wicca,Vica), nálunk is megy ez a dán rakott-fahéjas csirke, imádja a család! Fahéjas-gyümölcsös néven emlegetjük, és tényleg nagyon ott van. Én többféle gyümölccsel szoktam készíteni, de az alaprecept ugyanez.

Marq - ágyszétszerelés... Valóban nem lehet előre felkészülni a gyerkők szempontjaira :)

Papillon, Zazzy, rossz hangulatot, fájdalmakat sajnálom... Remélem, lesz ez még jobb!

Csibb, örülök a tökéletes vérképnek! Nem vagy semmi :) Én most nem vállaltam be nálunk Samu szülinapját, kiszerveztem anyuékhoz, most valahogy nem érzem magamban az erőt tizenvalahány embert "egyedül" vendégül látni. Két hét múlva tartjuk anyuéknál a "partyt" - persze segítek neki a menü összeállításában, és így kicsit előrehozva, de legalább lesz Samunak rendes szülinapja. A családdal (nagyszülők, dédik, unokatesó, nagynéni). A barátokkal majd még meglátom, hogyan tartjuk, és legfőképp mikor.
Katka, te már kitaláltad, hogy mikor és hogyan tartjátok Ágica szülinapját (ugye neki van mostanában?), no meg a névnapokat?

Lépek, a mai napom nekem is nyűgös volt, mondjuk mentünk eleget. Holnap meg tanítok délután, szerencsére csak egy órám van (egy tantárgyat indítok útjára, aztán a kollégáim csinálják), de arra is készülnöm kellene.
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Beugrottam még gyors lefekvés előtt, mert megint összekaptunk a párommal :cry: illetve ő haragszik rám. Az oka, hogy mivel még nem tudtunk elmenni ágyat venni a hétvégén, elég sokat filóztam megint rajta és ráadásul az előbb Panna kibotorkált a szobából tök kómáson, még a járókának is nekiment és hát ilyenkor elgondolkozom rajta hogy akkor tulajdonképpen miért is lesz jó nekünk az emeletes ágy? :roll: Az igaz hogy szétszedhető, de úgy is összeraknánk már most és hát egy darabig szerintem csak nézegetnénk a felső ágyat, mert én még nem érzem hogy biztonsággal fel lehetne engedni a Pannát aludni, pont az éjszakai pisilések miatt. :? Na szóval elmondtam ezt a páromnak és megsértődött vagy haragudott vagy mit tudom én... elment zuhanyozni.
De hát mit csináljak ha egyszer nem tudunk ebben megegyezni :evil: A végén még nem lesz semmilyen ágy mire jön Nimród. Meg különben is azt tervezzük - és ezt is a férjem mondta inkább - hogy Panna majd kapja meg a mostani hálót saját szobának - mi meg kijövünk a nappaliba aludni - majd egy olyan 1,5-2 év múlva legkorábban, és akkor lehetne neki mondjuk galériás ágyat csinálni... vagy hát ki tudja hogy akkor éppen mit szeretne...

Na bocsi megint a panaszkodásért, de kezd elegem lenni ebből az ágy dologból :evil:

Ja meg délelőtt mutatum neki az ötletemet húsvétra, hogy névre szóló takarót kapjanak a gyerekek, mondjuk a keresztszülőktől vagy nagyszülőktől... és hát ő szerinte az is minek amikor van olcsóbb takaró is, meg különben is nem tetszik neki...
A falvédőről már nem is beszélve, szerinte az is minek... :twisted: :twisted:
Minden férfi ilyen? Miért nem érdekli őket hogy mi hogy néz ki?

Na jó abbahagytam, bocsi :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Megvolt a fürcsi, hú, nagyon jól esett!

Nory, gondolkodtam, hogy reagáljak-e az alábbi mondásodra, végül úgy döntöttem, igen, nyilván nem kell velem egyetérteni...

[quote] írta:a Sáska épp olvas...jajj de nem is meséltem!

Pénteken csináltak uh-t neki, és nem az ő dokija volt és az orvos meg mondta, hogy "Szépen növekednek a kisasszonyok" szóval akaratuk ellenére megtudták, hogy 3 lányuk lesz. Egy cseppet kiborultak...én meg magamban mosolyogtam rajtuk.

Nem értem, miért olyan elfogadhatatlanul furcsa, ha valaki nem szeretné megtudni a születendő baba nemét a születés előtt. Azt meg végképp nem értem, miért gúnyolódás tárgya és mosolyogni való az, ha akaratán kívül mégis megtudja és ez rosszul esik neki.
Itt a topikban is van, aki nem szeretné előzetesen tudni a pocaklakója nemét, és nekem is vannak ismerőseim, akik így döntöttek... És nem gondolom, hogy ők csodabogarak, és nem hiszem, hogy kárörvendenék a csalódottságukon, ha mégis megtudnák. De ez csak rólam szól...

Most már tényleg megyek szundizni!
Szép, alvós éjszakát mindenkinek!

erpé

Sziasztok, :)

Megnéztük a Hampupipőkét a Vígszínházba.... Hát. Szerintem elég gyenge. Először is keményen eltérnek az eredeti sztoritól, másrészt az az egyik mélypont, amikor a darabban megjelenik a Pókember :!: . De komolyan. Az 5 éves gyerekem megjegyzte a WC-n, hogy anya mit keres a Pókember a Hamupipőkében, azért ez furcsa, nem? 5 anyuka vágta rá kapásból, hogy hát igen..... :roll: A színészek is valahogy gyenge alakítást nyújtottak, nem volt hiteles, nem volt varázslat....
Múltkor a Pánpétert láttuk ugyan itt.... Oda Darth Vadert sikerült belekeverniük egy poén erejéig, amit szintén nem sikerült értékelnem, de egyébként az egy jó darab, sokkal inkább tetszett.

Viszont kellemesen jósló fájogattam a darab alatt, szóval közben csendben méregettem az időket, de igazából komolyabb fájásom továbbra sincsen. most este megint elkedztem fájdogálni.... Már olyan szívesen megszülnék.... :oops:

Bea: Jók lettek a színek és jól van berendezve is. :)

Csibb: Nálunk pénteken lesz Ágica ovis bulija az egyik játszóházban. Eléggé játszóház ellenes vagyok a témában, de most úgy voltam vele, hogy nem baj, ha nem kell felforgatnom a házat... Ágica meg annyira szerette volna. Nagyon várja. Meg, ha közben megszülök, akkor is meg lehet ott tartani, persze rossz lenne, hogy nem lehetek ott....
A családi bulit nem tudom hova szervezzem. Egyrészt nem tudom, hogy mikor bújik ki a Peti, másrészt az exszel az a megállapodás, hogy a gyerekek szülinapját együtt ünnepeljük, nagyszülőkkel, nagybácsikkal stb.... Csak hát nekem közben ugye most ideköltözött Petiapu is, bár mondta, hogy ő elmegy hogy ne zavarjon, ami most még egyfajta megoldás lehet, de 2 hónap múlva a Zsófinak lesz szülinapja és addigra már biztos, hogy megvan Peti is.... Szóval egyezkednem kell az exszel.... De nem tudom, hogy hogy legyen....

Többen írtátok, hogy féltek a szüléstől.... Én meg várom, mint a megváltást, hogy végre a terhességtől megszabadulhatok.... és Petit végre a karomban tarthatom..... :oops:
Viszont az aranyerem javult. Nem teljes a javulás, de jó irányba halad és már nincsenek erős fájdalmaim.... 8)

Katka

katka22

Vica: Pasikkal nem könnyű. Sokszor az a mintájuk, hogy az otthon a nők dolga és ezért nem is foglalkoztatja őket, hogy mitől is lesz otthonos a lakás, csak legyen az....
Az ágy kérdés meg tényleg nem is olyan egyszerű.... Nálunk sem jó a jelenlegi megoldás, de ha már így alakult, nem akarok többet költeni erre. Annó nem gondolkodtam előre és most túl sok nem megfelelő ágy van....
Az anyagiak meg nagyon tudják ám a pasikat nyomasztani.... Főként ebben az időszakban, amikor ők az egyedüli családfenntartók....
Ne haragudj azért, amit most írok, de nagyon hasonló gondjaim voltak a párommal a második terhességem alatt és azt hittem, hogy majd megoldjuk (de nem most, mert hányok, mert a Zsófi beteg, mert valami mindig van).... Nem fogtam fel (vagy nem akartam felfogni), hogy ez a jéghegy csúcsa és a mélyben sokkal nagyobb a baj, ami nem látszik, mert víz alatt van. Mire észbe kaptam, már egy katasztrófa volt a házasságom és csak ültem és pislogtam, hogy de hát miért és hogy történhetett.... Szóval én magamból indulok ki és remélem, hogy ezeken a sorokon csak mosolyogsz, de ha úgy érzed legbelül, hogy baj van, akkor dobj el csapot-papot most azonnal és tessék egymással foglalkozni és egymásra odafigyelni mielőtt kitör a katasztrófa.... Mégegyszer ne haragudj a személyeskedésért és ez csak az én példám és remélem, hogy tök feleslegesen kopogok a billentyűkön..... :roll:

Katka

katka22

Jó reggelt!
Látom Katka nem sikerült megint korán feküdni, e nagyon örülök, hogy jobb az aranyered! :)
A pókemberes Hamupipőke nem semmi. Nem is értem, hova szőhették bele. :o A játszóházas szülinapozást értem. Sztem szuper lesz! :wink:
Vica nem egyszerű az ágy dolog, reméljük hamar túllesztek rajta. A pasik meg olyan dinkák tudnak lenni. Sztem most már kicsit a szülés is kihozza belőlük. :evil: Remélem már elszívtátok a békepipát. A videót akkor jól fére értettem, Panni szárnyaival együtt. :oops: Akkor is édesek és szépek!
Csibb kitartás a héthez. Biztos menni fog minden flottul. Aki ekkorát ugrik, annak nincs akadály. :wink: Majd tőled és Katkától is kérünk szülinapos képeket. A véreredmény szupeeeer! :)
Rázzd csak meg hajas képet kapunk majd? Én este megyek festetni. 2 éve vágattam le az utccsó színt is. Alig várom.
Bea nagyon édes lett a szobátok. Igazi csajos szoba. Már nagyon várjuk, hogy a kiságyról közeli készüljön, mikor be van lakva. :)
Pappilon, Zazzy sajnálom, a lenti fájdalmakat (Asszem még Katka is írta). Lassan itt a vége… Kitartás!
Nory neked is. Pont ettől félek, nehogy akkor is tilalom legyen, mikor szülök. Ilyenkor egy doboz üdítőt semmit nem dobhatnak be? Szólj a sáskának, imádkozza ki a tilalmat, ha már annyira ráér úgyis.
Azért az elég gáz, hogy elmondták a babák nemét. Egyetértek Erpével. Az elején mi sem akartuk tudni, csak én annyira kíváncsi vagyok. Sztem tök nagy elhatározás kell hozzá, és ha vki már a végénél jár, és eddig kibírta, nagy csalódás lehet. :(
Adryn én régóta baba olajat használok. Remélem neked is segíteni fog. Kicsit macerásabb, de én jobban szeretem.
Nálunk tegnap volt anyós. Idén még nem látta Boti (illetve jan. 1-én). Egy dolog, hogy minden amit hoz füstöl a cigitől (banán, stb…), de tudjátok mit vett a 20 hós kisfiamnak (hozzáteszem 9,5 hós kora óta jár önállóan)? Egy pórázt, hogy itthon kezelni tudjam (nem értem mit kell rajta kezelni :shock: ). Nem vmi kis buborékfújót, vagy vmi játékszerűséget. Szte kössem a járókához?????? Mindezt csak azért, mert nem tud vele leülni játszani, ezért Boti örülten viselkedik, ha itt van. Ő az egyetlen a földön továbbra is, akit üt, csíp… Sztem erről nem én tehetek. Régen félt tőle, most már bevadulva védekezik a leszorítások ellen. (hozzáteszem volt hogy azon szórakozott, hogy berakta a gyereket a járókába mikor már állt, mert szte vicces ahogy sírva rángatja a rácsot- hisz látszik miylen erős). Természetesen betegen jött, se hangja, az orra tele, de kijelentette, túl parázom, és amúgy is egészséges mint a makk. Na bocsi. Kijött belőlem. :cry: Megyek vérnyomást mérni. :roll:
Na szebb napot, kevesebb fájdalmat, sok pihenést, sok pocakmozgást, és sok képet ide!
(ja ma jönnek meg az utccsó megrendelt dolgok. :) zenélőforgó, stb... hétvégén pedig egy csomó csajos ruhát kaptunk)

Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsinak kitartás!!!!!!! Reméljük hamar köztünk lehetsz, addigra már befordult kisasszonnyal!!!!!!! 8)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsinak kitartás!!!!!!! Reméljük hamar köztünk lehetsz, addigra már befordult kisasszonnyal!!!!!!! 8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

köszi kukli hát én is remélem . Majd ha kiderül valami valakinek fogok írni sms-t.
gondoltam felnézek még mielőtt indulunk. :( Mindenkinek minden jót, vigyázzatok magatokra meg a babára :wink: És ha valaki lebabázik szeretnék ám tudni róla :oops: :oops:

:!: :!: Puszi mindenkinek :!: :!:
sziasztok

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nory! Kitartást a látogatási tilalom miatt...az is jó, hogy legalább telefonon tudtok beszélni, de gondolom, azért ez nem elég...
Mi is úgy vagyunk vele, hogy meglepi-babát szeretnénk. Mondjuk én nem lennék csalódott vagy elkeseredett, ha korábban megtudnám a baba nemét, de el tudom képzelni, hogy van, akinek nem esik jól, ha megmondják, holott ő még nem akarta tudni... egy ismerősöm járt így, neki nagyon rosszul esett. Tanulság: aki nem akarja tudni, mindig szóljon előre ultrahang esetén. :)

Szülinaposoknak jó szervezkedést és stresszmentes gyerekbulit! :)

A vérvételt a 35-36. hét környékén csinálják ezek szerint? Én a betöltött 35. héten megyek dokihoz, akkor valószinűleg el fog engem is küldeni vérvételre...

Pókemberes Hamupipőke? :shock: Legalább a gyerek eszénél van, ha a rendezők nem is. :lol:

Masut
masut

Nah látom, a lefagyás mindenkit érintett :o

Vica: a gyógyszereket végig szednem kell, sőt szülés után is, és csak majd nagyon óvatosan lehet csökkenteni. Az egyik bnőm szülés utána 6. napon azonnal abbahagyta és összeesett, kórházba kellett vinni :)

elérkeztem én is arra a pontra, hogy már nagyon szeretném a babám a kezemben tartani :oops:

Moncsi: gondolunk rád sokat!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Jó estét :),

Bizony mindenkit érintett, én kicsit csodálkozom is, h "ilyen hamar" helyreállt a szerver, mert kedd délelőttöt írtak ...

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: az még túlzás hogy teljesen helyreállt... nekem még csigul :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok :)

Olyan rossz volt, hogy nem láttam ma Balázst! :( :(

Csibb: Gartula a jó eredményekhez! :wink:
Vica: Remélem megtaláljátok a tökéletes ágyat ami mindenkinek tetszik...pasik pedig mind ilyenek :lol: :wink: Ráadásul a párod is izgul már szerintem, hogy mi lesz, ha megszületik a baba, mit fog csinálni a két gyerekkel amíg ti kh-ban vagytok stb.,stb..
Erpé: Húú itt nagy félreértés történt :) Én nem azon mosolyogtam, hogy megtudták akaratukon kívül, hanem azon ami hisztit levágott itt a csaj...elég röhejes volt... :roll: ( :lol: ) Egyébként én is egyetértek Veled.
Katka: Hamupipőkében Pókember?? :shock:Azért ez elég meredek :shock:
Masut: És a vásárlást hogy oldottátok meg? unisex ruhák? :)
Kukli: Amit hoznak az ügyeletes nővérnek odaadják zacskóban, fölcimkézve és úgy kerül hozzánk. :? :roll:
Vendég

Rászóltam a jóalvásra, tegnap éjjel felkeltem 1 kor, és 4-ig forgolódtam, most először dagadt be a lábam, tök fura látvány, nem megy le.

Szob.dicséreteket köszi, örültem neki:)

Kuklika anyósod tényleg pórázt vett?? :shock:

Zazzy, nekem is székrekedésem van, bármit eszek, már nagyon várom, hogy ne legyen :oops:

Imádkozásról, hát ahány ember annyiféle, én is írtam, hogy biztos jobb egy velünk egy hullámhosszon lévő emberrel összezárva lenni, de még mindig jobb, mintha egy bűnözővel lennénk összezárva. Ezért is kívántam kitartást Norynak, biztos megedzi az idegeket a bentlét. Ez alapján azonban tényleg nem szabad ítélni, mondjuk én alapból ellenzek mindenféle diszkriminációt, próbálok elfogadni mindenkit úgy ahogy van, ritkán örülök más kárának (kivéve, ha ártott valamit :oops: és imádkozom is :D

Moncsi, megy a drukk, minden jót nektek!!!

Megnézem a Februári babót :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csak kukk egy Moncsi sms-sel. :cry:
"Szia!10 napos infúziós kezelésem lesz, kapok tüdőérlelőt is. Most azt mondják több mint 2 hét lemaradás. Nst fájásokat mutat, most próbálják leállítani 24 órás infúzióval, legalább addig amíg hat az érlelő. Senki sem mond semmi konkrétat még súlyt se emrt szreintük baromság a súlybecslés. Puszi mindenkinek! "
Drukkdrukkdrukk!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

jól látom, hogy 3 februári baba is született 7végén? :lol:

Moncsinak megy a soksok +++++++++++++++ drukkkkk!!

ÉN NEM KÁRÖRVENDTEM KÖNYÖRGÖM!!!!
Vendég

Hú mennyien megszültek már a Februáriaknál :o

Moncsi sms nem gyenge, fájások :shock: ? drukkdrukk

Nory, igen olvastam, hogy félreértés volt, csak lassú a babanet, nem láttam az előző hsz-t.

Milyenek azok a jóslófájások? Nincsenek, csak kérdezem

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="nory"][ írta:norycolor=violet]Masut[/color]: És a vásárlást hogy oldottátok meg? unisex ruhák? :)

Nem vásároltunk. :lol:
Mostanában kezdtem el kiválogatni és kimosni a ruhákat, amiket nővérem gyerekei hordtak apró korukban és úgy látom, alapvetően mindenünk megvan. Ami meg még nincs, azzal még ráérünk egy kicsit. :) Egyébként max. csak a rózsaszín ruhácskákkal lenne gond, ha fiunk lenne, fordítva nincs gond, és a legtöbb ruha azért se nem rózsaszín, se nem kék. A fazonjuk meg úgyis egyforma még ilyen korban. :)

Masut
masut

Moncsinak drukk!
masut

Bea: oké :wink:

Masut: jaa úúúgy könnyűűű! :lol:
Vendég

Néztem a januáriakat, hát van ott egy ásítós kép 2-vel vagy 3-oldallal előre, pontosan nem emlékszem, jót nevettem, nagyon édes, jól elkapták a pillanatot, még nem láttam ilyet :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na alváspróba :lol:
Kép mindenkinek

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Egyre kevesebben vagyunk...Tencsi, Tessza, Nemlajos...???

Erpé: a hsz-det köszi, én még annyit tennék hozzá, hogy az imádkozósáskás beszólás sem volt szép (Adryn :cry: ) vannak köztünk vallásosak is, ha lehet, szerintem a hasonló beszólásokat mellőzzük.

Katka: biztos modernkedni akarnak a Vígben :wink: és sikerül elrontaniuk az eredeti sztorit.
Luca múltkor kapott egy Hófehérke könyvet az egyik rokontól, fel sem merül, hogy egy thiller. Hófehérkét a gonosz banya egy zsinórral fojtogatta, több oldalon részletekbe menően, hogy már beleváj a Hófehérke nyakába a zsinór, de még mindig nem fullad meg, stb. Az már jelentéktelen apróság, hogy megszőkült és B. Spearsre hasonlít. :twisted:
Januárban meg voltunk a kerületben egy cirkuszi "gálán", a sok amatőr mutatványon már ki sem akadtam, azon viszont igen, hogy egyszer csak beszaladt a színpadra egy labdát pattogtató kislánynak ölözött öregasszony, majd követte őt egy halálnak ölözött akárki, és el akarta venni tőle a labdát. A nő menekült, a nézőtéren a gyerekek meg sírtak, síkítottak, ami a csövön kifért. Lucának az éjszakai rémálom három napig tartott. :?

Vica: Luca most végül egy felnőtt méretű (90*200) ágyon alszik, eddig ez vendégágy volt. Kicsit féltem, hogy leeshet, de nincs gond, szépen elalszik rajta.
Férjed biztosan aggódik esetleg, csak nem akarja mondani. Anyagiak talán, három gyerek mégiscsak nagy felelősség. Lehet, hogy a takaróban csak azt látja, hogy arra is költeni kell. Aztán lehet, hogy tévedek...

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

most látom, h volt ma egy nagy társalgó szünet - erről lemaradtam, csak furcsán kevés hsz született.

Nory, bocsi, csak a megfogalmazás elég félreérthető volt...

Katka, Hamupipőke Pókemberrel valóban furcsa párosítás... Fájásokat sajnálom. Ágica bulija jól hangzik, családi ünneplés pedig tényleg nem egyszerű eset Petivel és Petiapuval... Pedig előbb-utóbb mind a volt párodnak, mind neked új családod (is) van/lesz. Esetleg egy semleges helyszín?

Kukli, anyóspajtás nem semmi - az ajándéka sem, meg az sem, amit kihoz Botiból...

Moncsinak drukk! 10 nap nem kevés, de legalább jó kezekben van.

Én meg elkaptam a betegséget a páromtól: múlt héten itthon volt betegállományban, és már azt hittem, hogy túl vagyunk rajta... Hát nem, ma sajnos lázasan ébredtem, előző éjjel alig aludtam. Tök náthás is vagyok, meg fejfájás...
Remélem, hogy hamarosan jobban leszek, lázam lement szerencsére.
Megyek pihizni.
Jó éjt!

erpé

Marq: bocsi ha téged ez sértett. de mivel nem neked szántam ezért nem hiszem hogy zokon kéne venned. Azért írjuk le a nevét annak akinek szánjuk az üzenetet hogy ne vegye magára a többi. Ha elolvassa meg ne sértődjön meg rajta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adryn 2009.02.09 23:07-kor.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Moncsinak megy a drukk!! De azért meglepődtem hogy fájásai vannak :shock: , mintha azt nem mondta volna hogy érez ilyeneket, vagy csak nem emlékszem rá? :oops:

Erpé sajnálom a betegséget, jobbulást!

Katka szerintem nagyon jó ötlet a játszóházas buli, főleg ha a gyerekek szeretik az ilyet. :wink:
Ez a Hamupipőkés darab azért tényleg durva, azért kiváncsi lennék hogy ilyenkor mi jár a rendező fejében? Viccnek szánta vajon? :roll: Lehet hogy csak összezavarja a gyerekeket.
Nem haragszom, amiért leírtad a tapasztalataidat az exeddel kapcsolatban, sőt még jól is jöhet :wink:
Abban tényleg igazad ill. igazatok van hogy az anyagiak valószínűleg nagy hatással vannak a páromra és gondolom minden férfira, hiszen tényleg ők a családfenntartók. Meg amúgy is az én párom elég spórolós, de még mindig jobb mintha szórná a pénzt. Meg hát náluk is mindig megvonnak valami juttatást vagy kedvezményt. :(
Amúgy tényleg csak azt látja a takaróban és a falvédőben (na és még sok minden másban ) hogy nem jó semmire és csak pénzkidobás. Egyébként egyik oldalról jó hogy ilyen, mert előfordul hogy észbekapok, hogy tényleg ez igazából nem is kell vagy van ennél olcsóbb, de aztán előfordul az ellenkezője is és vagy meg tudom győzni vagy nem :roll: De azért remélem nem ezen fog múlni a kapcsolatunk :)
Egyébként nem elkiabálni akarom, de holnap tényleg veszünk egy emeletes ágyat :) , végülis belementem. Így ha mégsem válik be akkor majd én mondhatom, hogy ugye megmondtam, míg fordítva ezt én kapnám meg :lol: Na jó csak vicceltem :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Moncsi: Hajjaj.... Szegénykét halálra rémítik. Remélem a fájások leállnak és utána szépen megkapja a kúrát és nem lesz gond..... Sok-sok kitartást! Megy a drukk!

Erpé: Nagyon vigyázz magadra és pihend ki rendesen a betegséget. Nem ám bajotok lesz. Teába tegyél szegfűszeget vagy magában ropogtasd el. Nagyon jó immundrendszer erősítő!

Nemalvók: Sajnálom, hogy átragasztottam a kórt.... Kitartás, már csak hetek vannak hátra...

Bea: Éjszaka nagyon erős front volt, én sem aludtam....

Voltam ma CTG-n és az orvos is megnézett. Sajnos hiába fájogatok továbbra is hosszú, zárt a méhszáj.... :(
Viszont megbeszéltem a dokival, hogyha nincs objekítv akadálya, akkor 40. héten megindítja a szülést....
Voltam természetgyógyásznál is. Nekem ők nagyon kedves ismerőseim és a terhesség elején, amikor folyton hánytam és aludtam, akkor nagyon sokat segítettek. Az aranyeremet kezelik most, hogy szülésre rendbe legyen.
Mondtam, hogy Peti feje nem megy be a helyére és ezért nem indul a szülés.... Mondta, hogy beszél Petivel. És képzeljétek le is ment a Peti, de eléggé fájt (nekem egyik gyerek sem ment le) és vérezgettem is. Most végül Peti egy óra után kiszedte a buksiját....
Kaptam energiákat az éjszakai nem alvásra is. Szóval kiváncsi vagyok, hogy lesz a javulás....

Kukli: Anyósod nem semmi lehet... Sok türelmet hozzá!

Katka

katka22

Hahó!
Erpé jobbulást! Nagyon sajnálom, hogy pont most betegedtél le. Legalább lázmentes vagy, az is jó.
Vica a 35. héten bent feküdtem 6 napot a kh-ban. Sztem az kihozza a fájásokat (nekem pl. míg ebnt voltam szó szerint folyt végig a tejem már ekkor). Én gyermekágyra kerültem, olyan nagy fájásokat mutatott az nst, hogy azt várták megszülök. Én pedig néztem mint a riadt őzike, hogy nem érzek semmit. Mai napig ha összehasonlítom nst-met a szülés napján reggel (semmit nem jelzett egyet sem), vagy a 35. héten, jót nevetek. Reméljük Moncsi is sokáig húzza még.
Katka nagyon érdekes amit Petivel csináltak. Egyik bnőmnek akivel együtt szültünk így fordították meg a kislányát. Sajna Mirus is visszafordult. De lehet megér még egy próbálkozást.
Anyós legközelebb betegen jön, kikötöm a járókához.
Nory sajnálom a kh-i tilalmat. Biztos nagyon nehéz. Más szobákban sincsenek, hozzád közelebb álló anyukák?
Vica ne csigázz majd minket az ággyal!
Tegnap este világosabb lett a hajam, meg jóval rövidebb. Mondtam az én kis Gedeon-omnak, rábízom magam, legyen egyszerűen kezelhető. Na erre jól felnyírta, sztem elfelejtette, hogy növesztem. Viszont a melír marha jó lett. Kicsit lettem világosabb csak. Számomra kellemesen.
Marq, Nemlajosnak nete nincs. Arra vár.
Ma is vendégseregünk lesz, szép napot és sok pocakhullámzást!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt! Egy nap kémnyszerszünet után, újra itt. Látom nem vette el senkinek a kedvét.

Nory Elképzeltem a szobatársad, ahogy megtudja, hogy lányai lesznek. Tényleg nem lehetett neki jó érzés, de azért hisztizni nem kellett volna.
A virtuális látogatás azért nincs tiltva?!
Mi lenne, ha "Apa" becsomagolná magát? :roll:

Vica Hát nem irigyellek! Az ágyban neked van igazad, logikusan kell gondolkodni, nem azt kell nézni, hogy a szülőnek mi tetszik. A falvédőt meg vedd meg, tedd fel, aztán majd megbarátkozik vele. Először Géza is azt mondta, hogy miért akarom lecserélni (nekünk volt), aztán ő rakta fel a végén. :) Csak keményen :)

Adryn-nal egyetértek! Pl. én is vallásos vagyok, mégsem sértődtem meg! Ha nem személyesen írunk valakinek, felesleges szítani a dolgokat! Csak összeveszés lesz belőle. Ha nem téged sértenek (személyesen), egyik füleden be, a másikon ki, és ne reagálj rá, szintén sértően! Ez az én véleményem!!!

Kép

Kép
rszg

Ja és amit elfelejtettem!

Moncsinak kitartást!!!

Én meg holnap megyek UH-ra, meg vizsgálatra, kíváncsi vagyok, tovább nyíltam-e, és mekkorát nőtt a kis Manó. 8.30-ra van időpontom, úgyhogy még de. jövök az eredménnyel :)

Kép

Kép
rszg

Jó reggelt!

Nekem tegnap nagyon hiányoztatok, itt szenvedtem. Azt hittem először, hogy a gépnek van valami baja.

Moncsi drukkolok én is Neked.

Rszg, szorítok Neked is.
Valamelyik éjjel Veled álmodtam. Motoroztál álmomban és nem értettem, hogy hogy mered, amikor nagyon kellene magadra vigyázni :) :shock: :oops:

de álmodtam mást is, ami nagyon rossz volt.
Álmomban elhagyott a férjem :( nagyon rossz érzés volt. még 2 nap múlva is ezzel nyaggattam a páromat. a végén ezért fog elmenekülni :) :oops: :lol: :shock: :?

Én jövő héten megyek nst-re és dokihoz. remélem utána mehetek uh-ra is valamikor. kíváncsi vagyok, hogy mekkora lett a kisasszony.
viszont sajnos lehet, hogy kimarad a szülőszoba látogatás, a látogatási tilalom miatt :(

Katka, szorítok, hogy Petike behelyezze a kis fejét és időben kijöjjön :)

Kukli, nem semmi anyósod van Neked is :)
Tudod mit kellett volna? :)
csenget: kinyitod az ajtót: anyuka ilyen betegen ne ácsorogjon itt az ajtó elött menjen inkább haza, jobbulást :) és ajtó becsuk :)
tudom, hogy ez csak poénnak jó :)

Erpé: jobbulást kívánok Neked!!! én ma vagyok asszem először jól. több mint 2 hétig tartott a takonykórom :(. Remélem, Te hamarabb kilábalsz.

Nory, kitartás, hátha nem tart sokáig a zárlat!

Hiányzók jelentkezzetek, mert megszülünk az aggodalomtól :)

Kép

Kép
gabka77

na, RSZG, vannak bizonyos dolgok, amik nem egyik fülemen be, a másikon ki, attól, mert nem nekem szólnak, sérthetik a jóízlésemet (mondjuk így, és ezen nincs értelme tovább csámcsogni, aki nem érti, ez mit jelent, annak nincs is értelme magyarázni). Ha elolvasod a hszmet, minden, csak nem sértő. :shock: Továbbá: éppen a későbbi vitákat szerettem volna elkerülni, vagy hogy vki csak azért ne írjon, mert emiatt kellemetlenül érzi magát. A megjegyzésem Adrynnak szólt. RÉSZEMRŐL TÉMA LEZÁRVA.

Kukli: ez a pórázos történet!!! Huh...

Katka: remélem, segítenek rajtad a természetgyógyászok! Egy isemrős csajnak nem jött össze a baba, egy új ügyfele pedig első ránézésre levette, hogy milyen gondja van. Kiderült, hogy vmi boszorkányegyesületnek a tagja. Megboszizta a csajt, és köv. hónapban terhes lett.
:roll:

Erpé: jobbulást! Influenza??? :?

Kérdés bölcsisek, ovisok szüleihez: baba születése után a gyerkőcöket hazaviszitek majd ebéd után? Nálunk az a szokás az oviban, hogy a gyesesek hazaviszik. Luca tudja ezt, és már kérdezgeti, és várja, hogy így legyen. Pedig látom, hogy jól érzi magát bent, délután még jókat játszik, ami így kimaradna. Szívem szerint tehát délutánig bent hagynám. Viszont azt sem szeretném, hogy úgy érezze, ő kilóg a sorból a kistesósok közül, csak őt nem viszik haza. Ezt ki hogyan oldja meg?

Nory: ez a kórházbezárás nem hangzik jól. És ha az egyiket bezárják, jön a többi... :(

Szép napot! :)
Szép napot

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq: a mi bölcsinkben nem szeretik, ha elhurcoljuk a gyerekeket, mert az csak megzavarja a többi gyereket. Legkorábban 3 után, azaz alvás és uzsonna után lehet elhozni. (persze, ha muszáj az más).
bár lehet, hogy az ovi más ilyen téren.
gabka77

Gabka Érdekes, hogy motorozásról álmodtál, pedig nem is beszéltem róla. Mielőtt terhes lettem, pont motorokat nézegettem, szeretnék egyet venni, megvan a jogsim már 2 éve, csak az a baj, hogy nem fér be a garázsba az autó mellé. De nagy vágyam, álmom. Csak a Géza kap tőle frászt!
A férjed meg nem fog elhagyni. Ez olyan, mint mikor azt álmodod, hogy valaki meghal :roll: az sokáig fog élni. Tehát a férjed még sokáig lesz veled! :wink:
A szülőszoba látogatásra én is kíváncsi leszek, mert én pénteken mennék, de nálunk is teljes látogatási tilalom van. Lehet, hogy holnap megkérdezem, ha úgyis be kell menni a kórházba.
Az anyósos hozzászólás tényleg csak poénnak jó, de annak nahgyon jó :lol:

Marqueza Akkor az én utolsó hozzászólásom. Én sem neked írtam, meg Adryn sem. És ő sem sértésnek szánta, ahogy Nory sem. Nem azért vagyunk, hogy egymást sértegessük. Én sem rád gondoltam, csak általánosságba írtam, pont az ilyen hsz-ok elkerülése miatt :roll: Ment már szét teljesen topik az ilyen félreértések miatt. Igaz Juji?!

Kép

Kép
rszg

Szép jó reggelt!

Most nem dicsekszem, de front ide-oda, én anyira jóóóóól alszom.... :D

Szegény Moncsinak mennek a drukkok! Írta már, h szokott fájni a hasa...Akkor ezek szerint fájások voltak???

Annyi minden történt 3 nap alatt, amíg nem voltam, h nem is tudok reagálni a dolgokra.

Nálunk minden oké, holnap megyek első nst-re. Kíváncsi leszek. Szerintem Szonja aludni fog. Ilyenkor felébresztik????? Ajajajaj...
Aztán csütörtökön doki, lesz UH, kivi vagyok, milyen nagy lett. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti Igen, ha NST-n alszik a baba, akkor felébresztik. Vagy Te! :) Végre valaki jó hírekkel jön. Örülök, hogy jól érzed magad! Már neked is csak kb. 3 hét van. Vagy 4. :)

Kép

Kép
rszg

Hát ez az...már alig van hátra. Tiszta izgi....Érzéseim vegyesek, van, hpgy felkészültnek érzem magam, van hogy még nem. De ez állítólag ternészetes! :)
Most hívtam a bnőmet, ő jön velem a szülésre. Azt hitte már menni kell, mondtam neki, h ez csak próba, h elérem- e. :D :D :D
Szegény Szonját 4 D-n sem nagyon tudtuk felébreszteni....Na majd meglátjuk!
Drukkolok holnapra neked is rszg!!!Reméljük, minden oké lesz!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Katka, milyen volt az éjszakád a természetgyógyász kezelése után? Tudtál aludni? Elképedek időnként, h mi mindenre képesek számomra felfoghatatlan dolgok/erők/energiák... örülök, hogy az aranyeres panaszaid enyhülnek és hogy Peti is megmutatta, képes felvenni a megszületéshez szükséges pozíciót.

Tehuti, igen, felébresztik a babót az NST/CTG vizsgálat alatt. Ha sikerül :) Én Samuval jártam úgy, hogy noszogatásra sem nagyon volt hajlandó mocogni. Ez van, azért ez nem tragédia :) Tök jó, hogy ilyen jók az éjszakáid, most irigykedem :) Nekem épp az elmúlt napokban romlottak el, de ezt most a betegségre fogom.

Csajok, az ÁNTSZ honlapján meg tudjátok nézni, hogy épp hol van látogatási tilalom (ugyanis az országos tisztifőorvos rendeli el). A főoldalon van egy link, ami egy folyamatosan frissített pdf fájlra mutat. Az aktuális állapot: http://www.antsz.hu/portal/down/kulso/a ... 090210.pdf
Ahogy látom, Bp-en szinte az összes nagyobb intézményben legalább részleges látogatási tilalom van, ami sajnos biztos érinti a szülészetet és az újszülöttosztályokat. És folyamatosan növekszik az érintett intézmények száma. Mindenesetre reménykedem abban, hogy mire mi oda kerülünk, addigra nagyjából feloldják ezeket.

Marq, nem tudom, h influenza-e. Valami vírus, de mondjuk nem durván csapott fejbe szerencsére. Ma már kicsit jobban vagyok, bár a fejfájás és a nátha eléggé megvisel. De pl. végtagfájdalom /ízületi fájdalom / láz és egyéb klasszikus influenza tüneteim nincsenek - egyelőre.
Az azért kemény, amit a Hófehérkés mesekönyvről és a gyerekeknek szóló előadásról írtál. Mi pl. ilyenek miatt nem engedjük Samunak a tévénézést. Nincs is semmilyen előfizetésünk, csak ami jön a szobaantennán. Időnként leteszem a hajam azon is, ami elvileg az ovis-bölcsi korosztálynak szóló Minimaxon megy (anyuéknál az van): vagy siralmasan bugyuta, se-füle-se-farka, vagy ijesztő, áhhh, alig van néhány jó kis mese. És a többi mesecsatornáról nem is beszélek. Samu meseDVD-ket néz. Pl. mi mindig megnézzük a híradót, ő ilyenkor kap egy mesét (hogy nehogy a híradót kuksizza).
Bölcsiből hazahozás: rám van bízva, a bölcsi felől maradhat végig, de el is hozhatom majd, ha akarom.
Oviban itt nálunk más a helyzet: van ahol kifejezetten kérik az otthon levő szülőket, hogy vigyék el ebéd után a gyereket, máshol meg maradhat. Szerintem kezeld rugalmasan. Kipróbáljátok mindkettőt, és amelyik inkább müxik, az lesz úgyis...

Kukli, örülök, hogy elégedett vagy az új frizuráddal. Majd mutasd meg, ha gondolod. A héten én is el szeretnék még jutni fodrászhoz...

Gabka, rossz álmot sajnálom... Remélem, nem túl gyakran álmodsz ilyeneket.
Megyek, mai kisregény megvolt.

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: