Mush: tök jó, hogy Sophie ennyit aludt. És szerintem ez egyre többször lesz már így
Nagyon szuper, majdnem egy hónapig lesztek itthon
Apa nálunk is nagyon ráállt az autóprojektre, hogy én is ki tudjak mozdulni.
Na, és akkor az úszás. Bemehettünk mi is végignézni, és kicsi "bemelegítős" éneklős-mondókázós masszázzsal kezdődik, azt mi is csináltuk, aztán jön a pancsi. A mostani csoport épp a merülősdit gyakorolta. Tök jó, mert minden gyakorlathoz van valami mondóka vagy dalocska, és az oktató végig ezeket nyomja. Például viszik a babákat körbe-körbe a medencében hason, és van ez a szivacs hurka, ami az úszásoktatáshoz van általában (biztos tudjátok melyik), abból csinál az oktató "kaput", ami alatt átmennek, közben a bújj-bújj, zöldágat éneklik, és aki a végén "bent marad", annak a hátára kell fordulnia, és úgy megy tovább a kör. És úgy csinálja, hogy mindenki sorra kerüljön. Akkor pl. háton úszásnál a süss fel, napot énekli, és egy hatalmas napocska formájú úszógumit tart a babák feje fölé. A végén pedig beborít a medencébe egy nagy csomó műanyag fürdős játékot, és a gyerkőcök tobzódhatnak. Van olyan féléves lurkó, aki már 3 hónapos kora óta jár, és hihetetlen, mennyire ügyes, és mennyire imádja a vizet. Beszélgettem az anyukájával (mert apával úszott), és ő mondta, hogy a kissrác is utált hason lenni, és nagyon sokat fejlesztett rajta az úszás, mert ugye muszáj volt kiemelnie a fejét, különben a vízben lett volna az arca.
A medence is elég kicsi és a csoportok is 4-5 fősek, szóval jut idő rendesen mindenkire.
Az oktató mondta, hogy már Kiskobolddal is el lehet kezdeni a nagy kádban ezeket a gyakorlatokat, meg a merüléshez szoktatást (ezt szerintem apa fogja csinálni, mert olyan vízben kell, mint az oktatáson, és ott kb. 33 fokos a víz, ami pont 10 fokkal van az én komfortzónám alatt

). Az meg úgy működik, hogy egy bögrét teletöltött medencevízzel, és a baba háta mögül indulva elkezdte a fejére önteni, és vitte a bögrét előre, és közben mondta, hogy "merülés".
Szóval nekem nagyon tetszett, főleg az, hogy láttam, mennyire élvezik a kicsik.
Kiskobold tök jól elvolt az ölemben, nem zavartatta magát, sőt a végére bealudt apánál
Bocs, ha kicsit sok voltam, de nagyon belelkesültem