sziasztok! jó reggelt!
tegnap már csak olvasni volt időm...
CsengeAndi, jobbulást! nálam sosem volt mellgyulladás, most meg már csak 1x tudok szoptatni egy nap, így szerintem nem is lesz... anno volt valami gondom, mikor fájt a cicim, de az nem kimondottan mellgyulladás volt, de én akkor is többször tettem cicire Benit, bár baromira fájt, de végül 1 nap alatt rendbejöttem! szerencsére más problémám nem volt azóta!
Barbi, hogy vagytok? Imi???
Dadomi, ügyes vagy nagyon, hogy ilyen klasszul megcsináltad a fürdőtöket! szép lett nagyon!
szopi vs. tápszer... sokszor volt már szó erről! szerintem mindenkinek az a természetes, amit tud adni a gyerekének. aki szoptat, annak az, és a tápitól tart, aki tápszerrel etet, az pedig már beletörődött, hogy nem tud szoptatni, így neki meg ez a természetes, és tény, hogy Beni sem volt még 1x sem beteg a közel 6 hónap alatt, pedig már a legelejétől kezdve nálunk a tápszer dominált az anyatejjel szemben! ez van! nem tudtam mit tenni. adott körülmények között kell a legjobbat a babánknak biztosítani!
amúgy miért ódzkodtok tőle? Aproo, párod miért "tiltja"?
sajnos nem csak a tápszertől lehet bajuk, bár én ezt nem nagyon tudom elképzelni, de ahogyan Aproo is írta, hogy majd 20 év múlva derül ki, sajnos sokmindenről kiderülhet utólag, hogy nem volt valami jó hatással az egészségükre, bár inkább ne derüljön ki...
amúgy meg én kicsit úgy gondolom, hogy ez a beteg, egészséges dolog meg nem feltétlen az anyatejjel táplálás, vagy tápszeres táplálástól függ, hanem eleve attól, hogy a gyerkőc milyen géneket örökölt, és azon felül pedig ezek a dolgok is befolyásolják, de nem csak és kizárólag ettől függ. a mi dokinénink pl. azt mondja, hogy napi 50 ml anyatej legyen meg, és az már fedezi azokat az ellenanyagokat, amiket az anya szervezete ad a babának, bizonyos betegségekkel szemben. az meg azért nem valami sok...
na mindegy. reméljük, hogy minden baba egészséges lesz 20 év múlva is!!! és szerintem csak ez a lényeg!
egyébként nálunk nagy újság van! Beni felült! egyedül! tegnap többször is! annyira édes, ahogyan tolat, és elkezdi rakosgatni a popóját! megpróbálok majd fotót készíteni, de eddig még nem sokszor jött össze neki elsőre, így nem is próbálkoztam. na majd talán ma!
és úgy nézem, hogy ma szép időnk lesz. szóval irány ki a szabadba. ha jövő hétre tényleg szutyok időt mondanak...
Aproo, akkor hétfőn talizunk! egyébként mennyi pénzt is kell összeszednem!?

bocs, de tökre nem vagyok most képben!