A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Szia gizella82!

Én inkább azt tanácsolnám, hogy mindenképpen vagy a szülész orvosoddal vagy a védőnőddel beszéljél.
De azért kérdeznék valamit. Nem emeltél hirtelen vagy tettél olyan mozdulatot aminél esetleg érezted, hogy hirtelen jött ki nagyobb mennyiségű vér?
Móni

manocskak

Vérzés témában nem tudok mit mondani, nekem szerencésre elmúlt, de melékszem, hogy Annával még a 6 hetes kontrollnál is véreztem.
Nem szabadna emelni??? :roll: Én Annát emelgetem ....

Nekem egyre kevesebb a tejem, gondolom pihenni kéne kicsit, de ez kivizelezhetetlen.... Így már nincs olyan etetés, amikor ne kellene tápszerel pótolnom, annak is egyre nő a mennyisége..
Ma reggel tudtam volna végre kicsit aludni, Beni fél 7-kor evett, Apa itthon van, gondoltam akkor visszafekszem, tegnap ezt mondtam is Apának. Erre 7 óra10 perckor felébresztett, hogy Anyósom kérdezi, kell-e valami a piacról... Hát én sírva fakadtam... Minden reggel kelek, hogy Beni után Annát is rendezzem, most végre lett volna lehetőségem kicsit aludni még... Erre mi volt a reakció?? Hogy ő is fáradt! Kérdeztem, hogy igen? Egy hónapja 2 óránkét kel? :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Móni:
Próbáltam, de azt vettem észre, hogy Beni pocakja nem szereti...
Szaporítt fejést is csináltam, madártejeztem, de semmi eredmény....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Maszatmanó: mérleg :evil:

Csöre, Mágnes:
beteg gyerkőcöknek mielőbbi jobbulást!!

Batkata: nagy smile jelet küldök, hogy jobb kedved legyen :D :D :D

Sahli: sajnálom a rossz éjszakát :cry:

Mágnes: Fitolacot is próbáltad? Én vegyesen iszom a Laktoherbbel (1-1,5 l vízbe 2 Fitolac 1 Laktoherb) és eddig – lekopogom – semmi baja tőle Bálintnak.

Nekünk ma nehezen indult az éjszaka, 11-ig hiszti volt, de aztán szépen elaludt és csak 3 óránként kérte a kis adagját Bálintka :D Kivételesen még délelőtt is aludt egy órát, pedig ilyenkor általában soha nem sikerül elaltatnom. Most meg Apázik :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Szia bálintanyu!

Nekem se volt valami jó éjszakám most.
Hajnal 2-kor evett a picur és a következő etetésig hisztis korszakot élt át, nem volt hajlandó aludni.
Utána 5-kor volt a következő etetés, evett elaludt nagy nehezen és egy olyan jót mosolygót álmában, hogy azt elmondani nem lehet.
Mit ne mondjak én nagyon álmos voltam, és vagyok is.
Majd lehet, hogy délután alszom egyet a picurral, ha ő is alszik.
Móni

manocskak

Mágnes: a Laktoherb Ádinál ugyanazt váltotta ki, mint nálatok. Szegényke állandóan hasgörcsöl. Le is álltam róla.
Ne görcsölj a tej miatt. Már én se teszem. Ha pótolni kell, pótlunk.

Felrobbanok? Mi a fenéért kell a gyerekkel selypíteni???? Nem hülye, csak kisbaba? És miért nem lehet levenni a cipőt, ha bejönnek??? Anyós :evil:

krisz78

Kérdőjeleket nyomtam a kijelentő mondatok végére. Csak gyorsan gépelek, bele ne lessen!

krisz78

ilyeneket mond: ajanyos, cép, tyutyuka, Ágyámka stb No comment

krisz78

démántoszka vad = gyémántocska vagy , isztenem, de édesz vad
Lekaparom a falat!!!!!!

krisz78

manocskák:nem,nem emeltem semmit,és nem is a mennyiséggel inkább a vérzés szinével van problémám...
mágnes:nem irigyellek :(

Kép
gizella82

Krisz!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nyugtasson, hogy a gyerek még nem fogja eltanulni... :wink:
Eredj sétálni egyet, olyan nagy bajt csak nem okoz!!! Hagyd ott őrnek az uradat. :)

Sajnálom Csajok a rossz éjszakákat! Enyim gyerek amióta Suttogó szerint szegényt "beállítottam" (áldva legyen Tracy Hogg) úgy műkszik, ahogy a nagykönyvben. MOndjuk hozzá kell tennem nem minden gyereknél műxik, Pötyi nem jól olvasta... nála nehéz volt menetrendet kialakítani. De Ádi mintagyerek és tényleg kivitelezhető nála. Meg ehhez az is kell, hogy ne legyen hasfájós. Még nem az... kopp-kopp. :roll:

Gizella! Még én is vérzek. Van, hogy egy-két napig semmi, aztán egy nagyobb adag frissebb vér jön. Nem a legpirosabb, de nem is a barna. És büdös. :evil: Állandóan mosdok, olyan szinten idegesít. :( Azért megnyugtatás képpen szerintem is nézesd meg dokival!!!!

Mágnes, annyira sajnálom amiket írsz! Tényleg itt lenne az ideje, hogy segítséget kérj és legalább Annát elküld egy időre. Nem tudod megoldani? Férj: :evil:

Pötyi hál Istennek jobban van, már nincs láza sem, így az antibikát sem kellett kiváltani. Anyáéknak a macska issza a levét... :)

Na megyek, vár a vasalás... :?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok lányok!

Máris jobb a kedvem, lehet, hogy csak hosszú volt Nagymamával bezárva lenni... :shock:

Krisz! Szegénykém! Engem is idegesítene, ha így beszélnének a gyerekkel! Jesszusom! Borzalom! És még én hisztiztem! Egy szavam sem lesz többé anyósomra. Minden eddigi nyavalygásomat visszaszívom. Nekem ezügyben arany életem van, bele is bolondulnék a sok gügyögésbe!
Kitartás!!!
Szerintem is vegyél egy nagy levegőt, szabadulj ki, nyugodj meg, hogy van még néhány hónapod a nagy csatára beszédtanítás ügyében.

Cipőlevétel: nálunk a védőnéni trappolt be tegnap a lakásba, kézmosás nélkül fogta meg a gyerekjet infulenzajárvány idején... no comment. Legalább nem akart újabb homeopátiás összejövetelre időpontot adni... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Vérzés: még én is vérzek, s nekem is büdös enyhén, én is naponta min. 2x mosdom meg én is úúúútálom.
Remélem, a büdösség nem gond, darabok nincsenek benne, pocakom nem fáj.
Nekem a nagyoknál is sokáig volt vérzésem, nem állandóan, hanem egy-egy szoptatás után intenzívebb, van, hogy csak du. indul meg, de van, hogy éjjel, teljesen rendszertelen...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

gyerekjet=gyereket
infulenza=influenza
Bocs... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Már gondolkoztam, hogy előveszem Montágh Imre szép magyar beszéd könyvét és látványosan kiteszem az asztalra.
Annyira idesít. De most, hogy mondjam neki, hogy ne csinálja??? Azt hiszi, kurvára jópofa ezzel. Ja, és a nyelvújítók elbújhatnak mellette. Nagyon vad a szóképzése is. pl.: alváskázol? (magyarul:alszol?) És én még csodálkozom, mikor a suliban a gyerekek ilyen vadakat mondanak. Biztos ők is a nagyanyjuktól tanulják!!!! :roll:

Vérzés: nekem alig van már. A tisztasági betét elég.

krisz78

Batkata: a védőnő nálunk is cipőben jött be. A fehér szőnyegemre ráadásul!!! :twisted: Előtte takarítottam. Lehet, hogy büdös volt a lába vagy lyukas a zoknija?

krisz78

Sziasztok!

Nekünk szerencsénk van, védőnéni és doktornéni is cipőt levesz, irány a fürdőszoba, és kezet mosnak. Kizárólag ezután nyúlnak Julcsihoz. Na, még szép.

2 fantasztikus éjszaka után ma egy kicsit macerásabb volt, nyűgös volt a kiscsaj, és ezt délelőtt is folytatta, és már megint 2-2,5 óránként kérte a cicit. Most szerencsére bealudt, remélem, legalább a 3 órát kibírja.

Mellszívót szerintem is lehet használni, én amint hazajöttem (4. napon) a kézivel küszködtem, aztán pár nap után vettünk elektromosat. Nem lett semmi bajom, és a tejci mennyisége csak nőtt.

A vérzéssel még én is mindig küszködök. Azt vettem észre, hogy ha többet vagyok talpon, akkor sokkal erősebb. Nem lehet, hogy ez van veled is, Gizella?

Kép
petne

Gizella: nekem is az a tapasztalatom, mint Petnének, ha sokat voltam talpon, akkor löketszerűen több ürült (mondjuk vasaláskor). És élénkvörös. Pedig előtte már gyenge volt.
Egyébként most is így van, ha sokat rázom Saci sejhaját sétálgatva, akkor még jön pár csepp (de már nem vörös).

Lányok, sajnálom az anyós problémákat. Azért erre a tyutyulizásra tutira beszólnék :evil: én nagyon rosszul bírom (és beszólós vagyok :oops:)

Rossz éjszakák: próbáljatok meg nap közben pihenni, ha lehet... én most tervezem, még van 1/2 órám Saci keléséig, ha óra szerint működik :roll:
Sütöttem buktát :D Alig várom, hogy kicsit kihűljön :D

További szép napot :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!!!

Csöre: ok, nem parázok....főként, hogy az éjféli 'álombanetetős' (a Suttogóból tanultam :wink: ) szopinál olyan 6 perc alatt bekapott 100 grammot, ma meg nem evett még 100 alatt :D Bukta!!! :oops: :oops:

Csak hogy miért nem bír 2 percig egyedül meglenni most kajcsi után?? :lol: Bezzeg,ha lát, akkor semmi gond, elmagyaráz a pihernőszékben :lol: Mellesleg nappal nem bírja a kiságyat, csak ha alvás közben parkoljuk le oda :roll:

Krisz: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez nagyon gáz :lol: :lol: Hála, nálunk normálisan beszélnek a gyerekkel, meg is őrülnék én is, ha így selypegnének neki :oops: No comment a cipős betrappoloáshoz!

Mágnes: bizony, pihenned kellene! Tudom, hogy szinte lehetetlen! Remélem, Anna jól van már!!!

Vérzés: nekem szinte teljesen elmúlt, csak mikor reggel kelek az égyból,akkor van egy kicsi löket, de aztán szinte semmi.

Tegnap éjjel aArtin az ágyában aludt!!! És kibírt 5.5 órát, utána is csak gőgicsélt!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

vérzés: nálam is hasonló a helyzet: tegnap már azt hittem, vége a "piros" műsornak, már teljesen elszíntelenedett a folyás, ma meg megint piros, s viszonylag nagyobb mennyiség. MOndjuk tegnap egy nagy sétát tettem, akkor lehet, hogy ez volt az oka!

Selypítés: részvétem... :roll: szerencsére eddig nálunk mindenki normálisan beszél a gyerekkel- még én vagyok a legvadabb, hogy Manónak hívom a saját neve helyett. A nagyikkal és egyéb családi "tartozékokkal" nincs ilyen gond. Sőt, a nagyik a legszuperebb bébi nyugtatók- náluk simán elalszik a Kiscsaj, miután engem és Aput végigterrorizált.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

csöre,petne:hát nem tudom én eddig viszonylag sokat voltam talpon,viszont 2 napja csak az ágyat nyomom a mellgyulladásom miatt :roll:
védönő:nálunk csak egyszer volt,mikor hazajöttem a kórházból,a doktorbácsihoz meg úgy kellett bevinni mert nem jött ki :twisted:
selypités:nálunk is volt ilyen mikor a dédimama a 2,5 éves lányomnak gügyörészett hogy gyere "tatálunk" a bilibe :twisted: na én felvilágositottam hogy mi lenne ha nem süllyedne le egy 1 éves gyerek szintjére :roll:
nektek is be szokott riasztani a légzésfigyelő?

Kép
gizella82

Sziasztok!

Tegnap egy hatalmasat csavarogtunk Zsófival.

Voltunk de barátnőmnél, aztán elmentünk nagymamámhoz, utána anyukám. Jó vlt kimozdulni végre. Furi volt úgy vezetni, hogy ott van egy gyerek is. Az rendben van, hogy terhesen nem keveset vezettem, de az valahogy más volt.

Vérzés: kb 2 napja gondolkoztam azon, hogy talán elég lenne a tisztasági betét is. Aztán akkor jön egy nmagyobb adag vérzés. Azért jó lenne, ha már elmúlna.

Mágnes, sajnálom, hogy nem sikerül pihenned, azért a férjed odafigyelhetne egy kicsit.

Figyeljetek, akinek lehet, próbálkoztatok már a keksz témával? Csak érdeklődni szeretnék, hogy mennyire ment könnyen vagy nehezen. Én azért tartok a dologtól egy kicsit.

Kép
Kép
cs_erika

Gügyögés :evil: :evil: :evil: :evil: most még hagyján, hanem amikor elkezd beszélni és akkor mondanak iylet! Én simán azt csinálom, hogy kijavítom amit mondanak és hozzáteszem, hogy így kell mondani. ez azért elég ciki annak aki veszi a lapot.

Gombócmakka! melegíts fel valmai törölközőt vagy pelenkát nagyon forró vízzel vagy akárhogy és csomagold be vele a melled! Olyan meleg legyen, hogy épp elbírd azért viselni, majd utána óvatosan kezd el először körkörösen simogatni a csomókat, majd fokozatosan erősebben is masszírozhatod.Ha egyből erősen masszírozl akkor fájhat! Ezután próbáld meg fejni géppel. Kézzel akkor megy könnyen a fejés ha jól működik a tjleadó reflex és szinte magától elkezd folyni a tej. De sokszor még akkor is pár percig kell küldözgetni a tejet a bimbó felé, hogy elinduljon.

Nekem ma jó volt mert Máté sokat kint volt fát vágni apával így gyorsan feltakarítottam és szundikálhattam Petrával.

Éjjel az a legjobb, hogy mikor fent vagyunk és világot megváltunk akkor tudom, hogy valaki közületek épp ezt csinálja szintén.
katuska79

Sziasztok!

Kivetett az ágy. Család szuszog, én meg szemezek a majdnem-teliholddal... :)

Katuska: ez jó, majd én is erre gondolok, mikor rázom Borcsa sejhaját iccaka.

Na megyek, eszem valamit :shock: , utána meg egy kicsit vízszintesbe helyezem magam... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

jó reggelt!

tegnap beköszöntött nálunk a brutál hasfájás :cry: kb délután 2-től este 10-ig kisebb megszakításokkal üvöltött Levente :cry: a szívem szakadt meg érte :cry: Valószínűleg az én hibám, mert abbahagytam 1 napra az Infacolt (attól meg szorulása volt szegénynek :( )

Sajnálom a mellgyuszit, vérzést, betegségeket :( Gügyögés: no comment :evil: nálunk szerencsére senki nem csinálja.

Ercsi, kex elvileg a 6. hétig tilos, nekem legalábbis ezt mondták :roll: Szóval nekünk mától zöld az út :wink: :lol: 8) :oops:
Csavargásért irigy, jó lehetett :wink: Mi tegnap autóztunk Vele először, fél óra volt, mire beleraktuk a hordozóba (kinőtte, ahogy be volt állítva :roll: )

Batkata, látom sokat aludtál Te is :roll: a táblát majd javítom, egyelőre az van, hogy a párom újratelepített valamit a gépen, azóta nem tudom az excelt megnyitni :roll:

Katuska, ez aranyos gondolat :lol: majd én is erre gondolok...

Gombócmakka, üdv újra itt! Képeket kérünk!!!!

Megvettem a hordozókendőt, de egyelőre sír benne. :roll: Ha hordozni szeretnétek, minél hamarabb kezdjetek neki, később nehezebben szokja meg.

Kép
vickybabe

Kisbogács, nem tudok kommentelni a blogodba... :(

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Vickybabe! Nem gond a tábla, ez már nem oszt, nem szoroz azon, hogy Borcsa megszületett... :)

Hordozókendő: nekem sem szerette Julcsi, üvöltött benne... Most rendeltem egy Mei Tai-t a Vaterán, most kiderül jó lesz-e Borcsának. Ha nem, továbbadom szintén a neten...
Innen vettem: http://borameitai.gportal.hu
Szerintem a jövő héten érkezik meg, remélem szeretni fogja. (Amúgy imádja, ha rázzák a seggét...)
A kötési módokkal is lehet variálni a kendőnél, lehet, hogy nem szereti úgy, ahogy éppen benne van, érdemes több verziót kipróbálni, s a kendőtanfolyam sem lehet ártalmas. Sajnos a barátnémmal nem nagyon fogok találkozni, pedig ő szokott tanfolyamot tartani. Megkérdem, mikor, hol...
Itt is lehet találni: www.hordozokendo.hu

Na megyek, ébred a család... :roll: [/img]

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

gizella: első nap riasztott be tévesen a légzésfigyelő, mert a gyerek épp mocorgott. Szóval tuti téves volt. Aztán megnéztem a lapokat, ésw megpróbáltam pont úgy betenni, hogy a feje alatt legyen. Elvileg nem számít, de mások azt mondták, tévesen riaszthat, ha a gyerek lemászik róla.

Katuska: éjjel mi is megváltottuk a világot. Másfél óra nyögés és nézelődés. Amikor kiosontam, visítás.

krisz78

Tök szép idő van. Ma biztos sétálunk egy nagyot. Tegnap tök jó volt. Elmentünk egy brátnőmhöz lakásnézőbe. Gyereket be a mózeskosárba, és átsétáltunk. Azt röhögtük, hogy lóbáltuk az utcán , mint egy tescós szatyrot, ő meg vigyorgott. Aztán a lakásfelújítás kellős közepén dobozokra tett mózeskosárban jobbat aludt, mint itthon a szép kiságyában. :roll:

krisz78

Jó reggelt Csajok!!!

Végre én is elmondhatom, hogy a gyerekem éjjel nem 3 óránként kelt. 9-kor tettem le aludni és 1-ig csend volt!!! :)
Krisz! MI is jó sokat csavarogtunk! Ki kell használni ma is az időt, mert jövő héttől megint hideg lesz. :(

Én is azt mondom, hogy minél hamarabb tegyétek kendőbe a babát, mert könnyebben megszokja, ha kisebb.

Csajok! Szerintetek az ananász okozhat hasfájást??? Enyim gyerek is üvöltött este 8-9-ig, rögtön kaja után. :(

Még egy kérdés! A légzésfigyelő szerintetek mire indul be? Úgy értem, ha nem vesz levegőt, azt miből érzékeli???? Csak mert tegnap az hozta meg a megváltást, hogy ráhasaltattam a melegítő párnára. Alatta meg a légzésfigyelő. Nem jelzett be, de elgondolkodtam mitől indul be????

Na ennyi fért bele, megyek sütni, jönnek babanézőbe.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika: a légzésfigyelő a mozgás érzékelésének a hiányától indul be. Nem a levegővételt nézi, hanem bármilyen mozgást. Ha nagyon érzékenyre van állítva, azt is érzi, hogy te a kiságy mellett sétálsz, miközben talán a kiságy üres, és senki nem vesz benne levegőt (ergo nem riaszt be). Tehát ahhoz, hogy riasszon, az kell, hogy 15 vagy 20 mp-ig semmilyen mozgást ne érezzen az érzékelő lapon illetve annak környezetében az érzékenységtől függetlenül.

vickybabe: mennyire mások a babák! Mágnesnél és nálam az vált be, hogy elhagytuk az Infacolt, nálad pedig egy kimarad, és szegény babád szenved... :cry:

Krisz: Mózes mint tescos zacsi :D :D :D

No, tegnap megint vagy hülyeséget mért a mérleg, vagy nem volt tejem. Az történt, hogy a nap végére behisztiztem- persze minden ok nélkül- bőgtem, mint a zálogos tehén. Ahelyett, hogy ettem volna vacsit, elrohantam a jövendő keresztapa lakásfelújítását megnézni (ez legalább a hisztit lenyugtatta). De csak a fürdetésre értem haza, bekapkodtam némi vacsit, iszonyú szomjas voltam, és ezzel se foglalkoztam... Aztán csodálkoztam, hogy szegény Maszatmanónak nincs elég tejcsi. Legalábbis ezt mutatta a mérleg, meg az, hogy csak szopott, szopott 50 percen keresztül, és nem volt "elégedett manófej". Végül két ciciből valahogy összejött egy normális adag (legalábbis utána aludt este 9-től hajnal 2-ig), de nagyon dühös voltam magamra. Literszámra ittam utána a vizet, amitől persze egész éjjel a WC-re jártam... Most kételkedem persze, hogy helyrejött-e a dolog vagy nem...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

ananász: állítólag 16-20 óra múlva jelenik meg az anyatejben az, amit ettél, tehát ha azonnal üvöltött, akkor az olyan "ananász" volt, amit 1 nappal korábban ettél :)

vérzés: no, tuti nem a sétától van, mert tegnap nem sétáltam, és mégis totál erősnek tűnik...

keksz: jó lenne, de 6 hét moratórium van :cry: :cry: Ha meg ez a vérzés dolog fennáll, akkor amúgy is reménytelen :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Keeeeksz????? na én még a ne közelítsen felém senki érzés van erőteljesen....bár még két hetesek sem vagyunk.

Batkata! akkor együtt ettünk mert én is 4 után vágtam be egy szelet sütit:) Ma éjjel úgy aludtunk, hogy éjféltől 5-ig kint a nappaliban a kanapén. Ha megnyikkant már húztam is cicire. Így tudtak aludni a fiúk is mert nem járkáltam egyfolytában meg valamennyit én is. 5-kor már érdekes be lehetett tenni az ágyikóba és nyugisan aludt fél kilencig. Simán megvan fordulva a nappal meg az éjszaka. Ilyenkor meg eszik alszik....

NA én most azt találtam ki, hogy szopi előtt fejek amikor már majd szétdurranok, utána szopi és ha kér még akkor adok neki a lefejt tejből. Ha nem kell akkor elteszem. Így megoldom, hogy legyen lefejve pótlásnak ha éppen kell és szopival teljesen ki is ürül. Szoptatás után nincs mindig kedvem még fejni is mikor még büfi meg pelus meg altatás is van.

Valaki iszik Mecsek tejszaporítót?

Krisz :lol: :lol: :lol:

Nekem a szervezetem oylan szinten ráállt a tejtermelésre, hogy iszom rendesen de wc-re szinte nem is járok.

Vickybabe! először Petrának sem tetszett a kendő, főleg nem az az újszülött hordozás amikor oylan bölcsőszerűen fekszik benne. Az vált be amikor úgy szemből van rajtam. Többféle pózt kell kipróbálni valamelyik úgyis bejön.
katuska79

Bezzeg ilyenkor ilyen szépen alukál:

Kép
katuska79

Ma mi is megyünk sétálni,kellemes idő van

Bálintanyu,nekünk is ez a fajta orrszívónk van amit felraktál,még nem bontottuk ki,de ezek szerint jól használható.Még szép.9000Ft-ért.

Két napja áttértünk az éjszakai 3 óránkénti ébredésre,az eddigi 1,5 óránkéntival szemben

Nálunk már letelt a 6 hét,apa alig győzte kivárni.Én meg örültem hogy élek nemhogy ekörül forogjanak a gondolataim

Hónap végén visszük Tomit oltásra.Én kint maradok a kocsiba az biztos
liuska

De jó,mire felkerekednék addigra elmegy a nap
liuska

Mágnes: én dettó így vagyok vele néha már nem látok a fáradságtól, és tegnap délután végre elküldött a férjem aludni így sikerült 3 óra hosszát aludnom aztán felkeltett, hogy jöttek vendégek :shock: nem panaszkodom ez a 3 óra hossza is felért egy felüdüléssel komolyan mondom mert már a mult éjszaka kocsányon lógtak a szemeim két etetés között :wink: ez az hogy éjszaka nem nagyon alszunk, mert a kisasszony éjszakás :D nappal meg amikor az ember egy kicsit letudna pihenni mindig jön valaki komolyan mondom hogy bezárom az ajtót és se ki se be :x vérzés: nekem most múlt el :D bő 3 hét :D Katuska: Petra nagyon édes kis manó :D Kép nagyon alszom
erzsebet0312

Az ananász okzhat hasfájást.. Én akkor jöttem rá, hogy milyen savas, amikor a nyáron Annámnak adtam belőle. Beteg volt, én meg örültem, hogy viszi be a C vitamint... Ivott egy nap alatt fél literrel, és szabályosan véresre csípte a popsiját, nuniját.. Szegénykém 3 napig szenvedett, ahányszor pisilt, mindig sírt...

maszatmanó:
Boldog hófordulót gyerkőceinknek! :)

Hát én csak olvasom itt, hogy mennyit alszik a babátok egyszerre éjszaka... Mi szerintem sosem fogunk többet aludni... Nem tudom, hogy növekedési ugrás van-e, vagy egyszerűen bélpoklos a fiam, de 2 és fél óránkét enni akar... :?

Tegnap viszont megállapítottuk, hogy a gyerek kárpitos lesz... Esténként vacsoránál kihzzuk a pihenőszékbe, hogy köztünk legyen, és amíg mi eszünk, ő teljesen elbűvölten szemléli a sarokülő huzatát.. Képes akár 1 órát is gyönyörködni benne :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

De édes ez a Petra leányzó!!!

Bartika: milyen melegítő párnád van? Hol vetted? Használ a hasának? Én is vennék, mert fájdogál Ádám hasa. Egyre több anyatejet kap, gondolom attól.

krisz78

Erzsébet:
Az én párom is elküldött tegnap du. aludni, negyed 7-ig húztam a lóbőrt, és ő is ébresztett (igaz már félve), hogy itt vannak Anyósomék, és lassan vacsi meg fürdetés lesz... Olyan jó volt aludni egyet!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

jajj ez a bebugyolált baba nagyon édes! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! kárpitos :lol: :lol: :lol: :lol:

Én lányom világosító lesz mert a fényt nézi elmélyülten. Mondjuk mást még nagyon nem lát....
katuska79

Sziasztok!

Katuska,Erzsébet: csodaszép Petra és Nelli!!!
Ennyi gyönyörű leányzó közül nem tudom, kin akad meg a szeme Martinnak :lol:

Katuska: ez jó, bizti sokanráznak apró popsikat éjszaka :wink:

Én tegnap estére akadtam ki, enyém gyerek alig aludt napközben! Nem volt baja, csak nézelődött a pihiszékben, ha kiosontam, elkezdett hüppögni, úgyhogy nekem kellett szórakoztatni őkelmét szinte egész nap :shock: Estére hulla fáradt volt, bealudt a cicin 2 perc alatt, úgy ébresztgettem, hogy egyen, mert ez így nem lesz jó....Éjjel jól aludt, negyed 7-kor kelt,nagyon jól evett és most is húzza a lóbőrt! :D

Mágnes: ez aranyos! Martin akkor nyílászáró szakértő lesz, mert a pihenőszékbe téve le nem veszi a szemét a tetőablakról, sőt,ha felveszem és elfordulok vele, mindig úgy tekergeti a nyakát, hogy lássa :lol:

Kex: Vickybabe,irigy-irigy :oops: :oops: Mi 4 hetesek vagyunk, de valahogy sürgetném már az időt :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz! A DM-ben vettem, cseresznyemag van benne, mikróban kell melegíteni. Nekem nagyobb is van, fájdalmas mensire is vot, hogy csak ez segített. Szinte mindig látom, nézz utána, tutti most is lehet kapni, bár én még 2 éve vettem, vagy 3? Pötyinek...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok, én is vagyok! :)

És csatlakozom a tegnap nyűgös babák anyukáinak táborába. :) Hihetetlen Kristóf mit le nem vágott. De úgy tűnik ma már jobb napja van. :)

Amúgy pocakfájással mit lehet kezdeni? Lehet, egy kicsit túl fűszeresre sikerült a paprikáskrumpli és amiatt fájt neki a pocakja tegnap.
Próbáltam simogatni, masszírozgatni neki, hátha segít, de nem nagyon jött be. :(

És a kakit a rucikból mivel tudjátok kiszedni?
Én próbálkoztam már mindennel, de egyszerűen nem jönnek ki, ott marad a sárgás foltocska a ruhán. :(

Vérzéshez annyit, hogy nekem kb. 3 napja kezdett rózsíszínű lenni, és csökkent a mennyisége. Most már elég egy normál betét, nem kell az extra vastag és hosszú.
Amúgy nekem még mindig elég büdi. :roll:

Kekszhez. ... Egész pocakosság alatt nem volt hozzá kedvem, most meg totál be vagyok zsongva. :oops: És még elég messze van a 6 hetes kontroll.
Vendég

Katuska, Erzsébet! Nagyon aranyosak a lányok!

Vérzéssel kapcsolatban! Akinek más szaga van, mint a menzesz szokott lenni (bűzös) mindenképp hívja fel az orvosát, mert akár baktériumfertőzésre is utalhat! Nekem is ilyen volt és időben antibiotikummal ki lehet kezelni.

Cseresznyemagpárna! Lehet kapni DM-ben, 800 Ft.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Picuranyú! Foltkivétel: hideg vizet engedek rá, és ökonet mosógélt teszek rá. 5-10 perc mulva szépen ki tudom mosni. ( meleg vízzel nehezebb kimosni!)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Picuranyu: nekem a Vanish szappan vált be. Kihozott minden foltot. Bedörzsöltem vele, hagytam rajta egy negyed órát, utána be a mosógépbe.

Köszi Bartika! Meg fogom nézni a DM-ben.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: