A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok Lányok!

NEm tudok most visszaolvasni, mozgalmasak a napjaink, nincs egy percnyi időnk sem...
Itt van nagymama, nagyokat beszélgetünk, főzünk...
De azért fárasztó... No mindegy...

Most csak egy képet küldök Nektek Borcsáról... :D
Kép Apa ölében jó ásítozni... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Kata! aza titok, hogy nincs titok. egész egyszerűen lazán kezelem a dolgot, nem görcsölök rá, hogy van-e tej....és aztán mindig van. "Pszihésen" hatok magamra.

Enikő! :lol: :lol: :lol: :lol: csigaaaaa!!!!

MA éjjel már megint világot kellett megváltani éjféltől 4-ig. Nincs semmi baja csak egész egyszerűen tágra nyílt szemmel kell nézni....na és mindezt ölben. A cirkuszigazgató mellé van egy cirkuszigazgató nőnk is:) Most bezzeg alszik, palacsintát sütnék erre nincs itthon liszt!

Nagyon jó idő lesz ma úgyhogy menjen mindenki sétálni!!!!!! Még egy két napig tavasz lesz.
katuska79

Jó reggelt!

Az éjszakáról: este 10-kor evett kislányom, igaz csak kb. fél 12-re sikerült elaludnia, de utána csak 3-kor kelt!!!!!!! 5 órát kibírt kajci nélkül!!!! Hihetetlen!!!! Utána pedig 6:40-kor. És a párom nincs ezzel megelégedve!!!! Csak azért, mert kb. 4-ig nem aludt vissza éjszaka Bianka. Én nem is értem! Kezdek teljesen kiakadni rá! Panaszkodik, hogy ő fáradt és fáj a feje. Pedig hát én kelek fel a picihez.

Kép
jandrea

Sziasztok csajok!!!

Sajna nem tudtam jönni,nem jó a netünk már egy hete,vagy,ha "jó",annyira lassú,hogy képtelenség kivárni,míg betölt.
Persze a szolgáltató tojik rá......!
Megpróbálok visszaolvasni.
Addig is : Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Sajna a nagyfiamról nem tudok felrakni,mert nem engedi magát fényképezni,majd titokban :lol:

Kép
Kép
Kép
regina74

Sziasztok!

Batkata: gyönyörű Borcsi!!!

Katuska!
Ügyi vagy! :D hála, nekem is van bőven tejecském, hogy Martint ellássam, nem kell görcsölnöm :wink: Tök jó, hogy ennyit tudsz fejni!!! És a következő kajcsi után mi is megyünk egyet sétizni!!!

Jandrea: ügyes nagyon Bianka baba! Mit gondol a párod, vajon mennyit kellen a babának ilyenkor aludni??? :shock: Nem szép tőle, hogy ilyet mond!

Regina: tündériek a csemeték!!! És várjuk a titkos fotót is :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Andrea! magyarázd el a párodnak, hogy a babáknak nagyon kicsi még a gyomruk, és mivel csak folyadékot esznek azzal nem lehet messzire menni!!!! 4 óránként még én is megéhezek :oops: :oops:
Ha ennyire zavarja nem lehetne, hogy egy két éjszakára Ő menjen ki a nappaliba valahova aludni? Mi megbeszéltük nem csinálunk belőle hisztit ha nem tud aludni, szépen átmegy a nappaliba vagy Mátéhoz és akkor nyugiban ki tudja magát pihenni. Kompromisszumot kell kötni mert ez még egy darabig így lesz!

NA kész az ebéd:)

Mi majd a délutáni alvás után megyünk ki sétálni. Már nagyon várom!!!! csak úgy csalogat a napfény! Erről jut eszembe milyen szutykosak az ablakok....na majd húsvétkor megtakarítom őket.

Batkata! Fantasztikus ez a kép!
katuska79

Regina! nem lehet, hogy a géppel van a baj? Kevés virtuális memória, kicsi lapozófájl stb stb...most ráadásul elég durva vírus is kering ami szépen letilt minden programot a gépről....nem biztos, hogy a nettel van csak baj.
katuska79

Sziasztok!

katuska79!
Nekem is szokott ilyet csinálni a fiam, hogy 3-4 órát fönn van a kezembe és csak nézelődik.

Most voltunk vele a doktornéninél egy kicsit meg van fázva le kellett szívatni az orrából a váladékot, mert nekem csak az a pumpás orrszívóm volt. De vettünk porszívósat, remélem nem fog félni a későbbiekben a porszívótól ez miatt.

manocskak

Hali!

batkata: Jajj, de ÉDI!! Megzabálom!

Regina: Gyönyörűek vagytok!

Katuska: jó ez a tesópuszi :D , aranyosak! Jesszus, már azt hittem, nekilátsz ablakot pucolni... :shock:

Enikő:
GYÖNYÖRŰSÉGES!!! Jó ez a csigás-méhes dizájn!

manocskak: sajnálom a megfázást! Nekem a porszívós verzió annyira morbidnak tűnik- de kíváncsi leszek a tapasztalatokra!

Ma tök jó éjszaka után szuper délelőtt: Maszatmanó este 9-kor evett, aztán 2-kor, majd 6-kor. Nem aludt vissza teljesen, de hagyott engem aludni, reggel 9-ig játszott a kiságyban (pöttyöket nézett- fene gondolta volna, hogy ez az ikeás rácsvédő ennyire izgi!). Evés közben akkora kakit eresztett meg, hogy a háta közepéig takaríthattam, majd visszaraktam a kiságyba, ahol megint egyedül volt el- most plüssállatokat "pakolgatott", majd próbálta megcsócsálni őket. Most alszik. Így hihetetlen hatékonyan szinte mindent elintéztem :D . Tegnap egész nap ölbebaba volt- ma meg önállóbaba egyenlőre :D Infacolt továbbra se kap, hasfájás napi 5 percre redukálódott :D .

SÜT A NAP- délben hatalmas sétát csapunk- már alig várom! :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Apropó - csócsálás: enyém Manó cumizni nem akar, kezét elvétve eszegeti- viszont kezd rászokni különböző szövetek "fogyasztására". Tegnap este Apu pólóját "szopizta" (nem volt éhes- akkor evett, nem kereste a cickót) egyszerűen megnyugtatta. Most úgy aludt el, hogy Wall-E robot szivacs verzióját rágcsálta. Már látom lelki szemeimmel a sötét jövőt- rászokik valami rongydarabra, azt fogja szívogatni- s közelharcot kell majd vívni vele, hogy kimoshassam néha :D . A cumi higiénikusabb lenne... :?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Batkata: gyönyörű Borcsa!

Regina: szépek a gyerekeid és igen, várjuk a titkos fotót a nagyfiadról!

Itt nálunk is gyönyörű idő van, most jöttünk meg egy órás sétából. Bálint még mindig húzza a lóbőrt a babakocsiban :D

Jandrea: szerintem ez nagyon szép éjszakai teljesítmény egy 2,5 hetes babától, a párodnak tényleg magyarázd ezt meg. Szerencsére nálunk Apa nagyon jól viseli az éjszakákat, nem is Bálintkára ébred fel, hanem hogy én beszélek hozzá (mármint Bálinthoz :D ). Pedig ő is aludhatna a mi hálószobánkban, ahol nyugi van, de ő szeretne velünk lenni :D

Katuska:
nehogy már az ablakokon idegesítsd magad, kit érdekel, ha koszosak? Amúgy elismerésem, hogy palacsintát sütsz, én azt slspból utálom, olyan sokáig tart, meg a szegelszívó ellenére is tiszta olajszag lesz tőle az egész lakásban :evil: Persze a végeredményt már nagyon is szeretem, dehát elkészíteni...

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Ja, elfelejtettem az orrszívót! Nekünk van porszívós változat is, de vettem egy kézi orrszívót, amit utazáshoz gondoltam, viszont annyira praktikus, könnyen használható és még hatékony is (azaz tényleg kiszívja, amit ki kell...), hogy eddig csak ezt használtam. Igaz, elég drága volt (kb. 9.000 Ft), de sokkal halkabb (még zenélni is tud :D ) és egyáltalán nem ijed meg tőle Bálintbaba.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

halihó!
Nem nagyon van időm és energián visszaolvasni, előre is bocsi.. Ma éjszaka sem sokat aludtunk. Na nem Bence miatt,most Anna volt az ügyeletes. Megint beteg lett ,hányt éjjel háromszor, aztán reggel is. Kihívtam a doki nénit, hogy ne kapjon el a váróban még valamit pluszban. Vírust kapott el, csdak tudnám, hogy hol.. :roll:
Így most el van tiltva benitől, kicsukva a szobából, már nagyon elegem van ebből, velünk mindig történik valami... :?

Beni amióta nem kap Infacolt, nem fáj a poci (lekopogom)
Enikő:
ugyanilyen babylove-os párnánk van.. :) tegnap vettük..

Kép
Kép
Kép
mágnes

szia maszatmanó76!

Nekem is morbidnak tűnik, de sajna muszáj.
A dokinéninél, hogy voltunk nagyon sok váladékot szívott ki a kis orrocskájából, és nem is sírt olyan keservesen mint ahogy gondoltam.
De a dokinéni is javasolta a porszívósat.
Ma este próbáljuk ki majd megírom, ha nem is ma de holnap a reakciót.
De miután a dokinéni megcsinálta neki, most sokkal könnyebb neki. 11 órakor evett azóta alszik, nyugodtan.

manocskak

Szia mágnes!
Jobbulást kívánok nektek és remélem gyorsan helyre jöttök.

Szia bálintanyu!
Én nem akartam venni porszívósat, de szegénykémnek annyira sok váladék volt a kis orrában, hogy a kézivel nem tudtuk leszívni neki. Ezért is fordultunk a doktornénihez.
Azóta nyugodtan alszik miután szopizott.
Ő is javasolta a porszívósat, majd este fürdés után fogjuk neki megcsinálni. Hétfőre is mondta a doktornéni, ha kell vigyük vissza és megint megcsinálják neki, de remélem nekünk is sikerülni fog ezzel.

manocskak

Sziasztok!

Visszaolvasni nem mindig van időm. De azért időnként benézek és olvasgatlak Titeket!
Nálunk az első két éjszaka volt nagyon húzós, akkor be is aludtam szoptatás közbe még szerencse, hogy az ágyban fekve szopiztattam... viszont azóta sikerült úgy felkelnünk éjszaka, hogy apát sem ébresztjük fel:) Így ő alszik, mi eszünk, aztán alszunk tovább. Anna is időnként kibír 4-4,5 órát is két szopizás között.
Mi is voltunk tegnap dokinál, de szerencsére csak az egyhetes vizsgálaton így nincs gond.

Móni

csmoni

Mágnes! Jajj szegény Anna! Millió gyógypuszi meg ölelés! Ez tényleg érdekes, hogy honnan kaphatnak el iylen dolgokat ha otthon vannak....lehet egy kedves látogatótól? Aki hozta nem biztos, hogy beteg, elég ha csak hordozó... Borzasztó lehet, Máté még sosem hányt de még belegondolni is rossz!

A porszívós orrszívó csak a nevében borzasztó amúgy gyors és hatékony és nem fog félni a porszívótól később! Úgy kell csinálni, hogy ne lássa a gépet! Nekem elég volt a látvány ahogy térdeltem Máté felett Ő meg sírt és rémülten nézett de legalább jó lett utána! De végig küzdöttem az ellen, hogy ne bőgjek én is.

Edit! Ó már elmúlt rólam a fészekrakó láz....csak tök gáz, hogy tiszta por....mondjuk egy két nap alatt újra poros lesz mert az udvar nincs betonozva. A palacsintát meg én tök gyorsan meg tudom sütni. Szerintem fél óra volt az egész keveréssel sütéssel együtt. És jó sok lett:)

Zitocs! én lányom is a ruháját szokta megtalálni:) azon nevettünk tegnap fürdés után ahogy hasrafordítottam begombolni a ruháját, egyből elkezd jobbra balra keresgélni. Apa azt mondta legel a lány :lol:

Sikerült egyszerre elaltatnom egymás mellett a két lurkót, aztán a lányt kicsempésztem a saját ágyába és most oyaln jó nyugi van!
katuska79

Sziasztok, na hat csatlakozom a sajnalom de nem tudok vissza olvasni taborhoz, mivel annyira tlenek a napok, amikor meg van eyg csopnyi ido kepeket kell kuldozgetni minden fele, tudjatok a csalad nincs itt, es midnneki elvarja a napi 10 kepet, mivel apumek szerint a baba minden percbe oriasit nol:) jo mi, mintha mar 2 meteres lenne:)
igaz valtozik es mindig szebb es szebb. na ezzel nem vagyok egyedul mi:) elfogult anyukak, na most mar tudom milyen amikor azt mondjak, nekunk a mienk a legszebb. :) :lol: :lol:
Na mit is irjak, hat itt minden rendbe, meg mindig nem megy szazszazalekosan a szopi nekunk, de tejem azert van eleg, szoval ha maskent nem megy megetetek cumisuvegbol , hala az egnek csak anponta egyeszer. Csak ez a rohadt mellbimbim ne lenne olyan kicsi nem lenne semmi baj, remelem senki nem szenved ezzel a problemaval, mert tenyleg szenvedes, mig a baba ra tud cuppani a bimbora, na de majd csak kiszivja, es alalkul a dolog :roll: remelem
na gyosan mindenkinek kitartast kivanok, es mar huzatok is el.
puszi
Rita

Kép
brestovsky

cswak bejelntkezem, megint nem tudtam olvasni két napja, tegnap a mentő vitt el epegörcsökkel, majd egy egész napot MAnó nélkül voltam ... szörnyű volt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ha utolértem magam visszaolvasok, válaszolgatok, jövögetek...
kisbogacs

Rita! bimbó kiemelőt próbáltál már? Nekem mondjuk nem kicsi de általában elsimul így szoptatás előtt egy órával használom és mire odajutok már van is normális mellbimbó.

Kisbogács! Azta! remélem már midnen rendben!
katuska79

Batkata! Tündéri Bori!

Regina! Szépek a gyerekeid! Kitti mosolya gyönyörű!

Katuska! Nem semmi, ahogy te pörögsz!

Jandrea! Sajnálom, hogy a párod ahelyett, hogy megdicsérne milyen ügyesen ellátod a gyereketeket panaszkodik!

Maszatmanó! Ne aggódj, ez teljesen normális, hogy mindent a szájába vesz, ők még így ismerkednek a környezettel. Ez egy darabig el fog tartani!
A prszívós orrszívó nem olyan vészes, inkább a hangja az, amitől félnek. Én mielőtt a gyereknél használtam kipróbáltam. :D

Infacol! Én is leállok vele. Szerintem nekünk sem jó! Lassan a gyereket meg sem tudom etetni olyan görcsei vannak evés közben!
A ma éjszakánk: a gyerek felébred, rohanok, hogy a nagyobbat ne ébressze fel, teszem cicire, üvölt és rugkapál, de olyan erővel, hogy csillagokat látok mikor eltalálja a császár sebet. Ez így megy vagy 20 percen keresztül, feldom, megyek csinálok neki tápot, közbe felébred Levente, apja megy hozzá őt vigasztalja, utána eteti a kicsit én meg fejek. Legalább 2 óra egy etetés és ez éjszakánként 2-szer. Ha nem segítene a férjem egy percet se tudnék aludni.

Bálintanyú! Milyen orrszívó az? tudsz róla képet feltenni?

Mági! Annának nagyon sok gyógyító puszit küldök! Ez most nagyon nem hiányzott nektek sem! Adsz neki valami immunerősítőt?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács! Remélem már jobban vagy!

Katuska! Milyen bimbókiemelőt használsz? Én aventot vettem, de nem tudom használni. Hogy kell felrakni? A tejgyűjtő is leesik nekem mindig.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Mágnes: szegényem, tényleg mindig történik valami veletek!!! Hatalmas ölelés és gyógypuszik Annácskának!!!

Kriszti: látom, nálatok is zajlik az élet!!! :shock: Remélem, teljesen jól vagy mostmár!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Én is itt :) délelőtt elvittem Sacómat a zöldkeresztbe méricskélni :D Nagyot nőtt a lánykám :D az utóbbi 4,5 hétben (amióta hazajöttünk a kórházból) 1400 grammot :D születési súlyához képest meg 1130-at :D most 4500 kiló :) Mesikém 7 hetesen volt ennyi :roll: (Zazám meg 2 hetesen :lol: :lol: :lol:) nőtt 2 cm-t, a buksija meg 3 cm-t. A védőnéni nagyon elégedett volt vele :) én is :)
Nagyon édes volt, nyugisan tűrte a huza-vonát :D

Mágnes: szegény pici Anna! Jobbulást neki!

Kriszti: remélem, minden rendben van.

Nagyon szép babaképeket láttam :D

Zitocs, részvétem a ruharágás miatt :? Mesi a mai napig csinálja, sorban mennek tönkre a pólói, törölközői, meg amit ér :? amit megcsócsál, az sajnos kinyúlik, és úgy marad :( remélem, Viola leszokik róla. Ja, meg Petra is. Most látom, ő is ruhaevő...

Porszívós orrszívó: én is kipróbáltam magamon, egyáltalán nem brutális, viszont hatékony.

Csöre
csöre74

Kisbogács: remélem, jobban vagy

Isarenikő:
rosszul hangzik, amit az éjszakáról írsz :x Az orrszívó márkája Avita, megy a kép. Én az Elefániban vettem a Bocskai úton, de szerintem más bababoltban is biztos kapható.

Kép Orrszívó

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Na, tegnap kiborult nálam a bili... De hát ezt is kell, túl rózsaszín volt minden eddig. Szerintem dolgoznak a hormonok, Borcsa édes, a gyerekek rendesek (bár MArci tanítónéije berendelte Gábort az iskolába - a kisfiam hülyét csinál a tanárokból, mindenkiből, tudjátok: egy gyerek ha feszegeti a határokat, ráadásul ezt nem teljesen hülyén, az egy kissé kiakasztja a környezetét) Anyósom is kedves, szeretne a tenyerén hordozni, csak egyszerűen más a temperamentumunk, s túl fájdalmas neki Nagypapa halála, sokszor ez a téma, no meg az anyukám halála... Ja, és a sógornőm szeretne válni, de mit tudom én miért nem egyszerű a válás, ezen nyavalyognak már kb. 10 éve, bla, bla, bla. Szóval mind "fontos" témákat feszegetünk, az udvariassági formulák teljes betartásával... Szeret meg minden, én is szeretm, de nekem annyira steril, hogy csak na! (De hát tuti bennem van a hiba...)

Gábort alig látom, ez is frusztrál, ráadásul lebetegedett, influenza-gyanús...

Szóval kiborultam, ki szerettem volna vonulni a világból, de szerencsére be tudtam gubózni a "szoptatok, itt senki nem zavar" sarokba, s mindenki békén hagyott. Ma reggel sem akaródzott kijönni a szobából, pedig már kétszer megetettem Borcsit, tisztába tettem, olvastam... Valahogy nem volt kedvem embert látni... De majd túlleszünk ezen is. Bocsánat, de ezt most ki kellett magamból írjam... Kissé hiszpicsa voltam este, szerencsére ezt senki nem látta, csak szegény Borcsa érezhette...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Enikő! nekem is avent van. van hozzá ugye az a két darab gumi aminek lukas a közepe és két két kagyló. egyik páron vannak szellőzők, a másikon nincsenek. Szóval a gumit összepattintod a műanyag kagylóval és mehet a melltartóba. Neked nem így van? Nekem ez így tökre fixen áll, sőt a gumi hozzá is tapad a bőrhöz így el sem mozdul.
katuska79

Bálintanyú! Köszi a képet!

Katuska! Köszi, kipróbálom. Én eddig meltartó nélkül próbáltam! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kisbogács!
Sajnálom, remélem, már jobban vagy! Az tényleg szörnyű lehetett. De mostmár jobban vagy? Mit mondtak görcs-ügyben az orvosdoktorok?

Andrea!
Nálunk is az megy, hogy Apa külön alszik a nagyszobábam (csak most van kivétel, mert itt van anyósom - nincs több ágyunk...). Tényleg az egy jó megoldás lenne, ha külön aludnátok.
Te is akkor kelnél fel etetni, amikor akarnál, akkor tennéd magad mellé Biankát, amikor akarnád. Itt most ti ketten vagytok fontosak!!! Amúgy is kialakul nemsokára minden, Bianka is egyre jobban hozzá fog szokni az evéshez, no meg a gyomra is...

Szerintem értesd meg a pároddal, hogy nem lehet még elvárni egy ekkor babától, hogy viselkedjen, hagyja aludni a szüleit. Nem is olyan rég folyamatosan kapta anyától a kaját. Ha belegondolunk, akkor nekünk se esne jól, ha a folyamatos kaja-ellátást egyszercsak megvonnák, s ráadásul még jól meg is terhelné a gyomrunkat, s akkor még ha éhesek lennénk, akkor mosolyogva közölnék, még nem telt le a 2-3-4-5 óra...

Mágnes!
Szegény Anna! Szegény Te! Nem lehet egyszerű! Így pihenni sem tudsz...

Csöre:
mi még nem sétáltunk, ebben a nyálas időben nem mertem kivinni a lyányt.
Ma délelőtt levegőztünk egy nagyot az erkélyen, végre sütött a nap...
Már én is alig várom, hogy tudjunk sétálni, szerintem ha ilyen jó idő lesz, akkor nemsokára mi is megyünk világot látni... :D

Katuska!
Nálunk is van világmegváltás. Én is ki vagyok ilyenkor akadva.
Cirkuszigazgató néni és bácsi: :D :D :D :D :D :D

Ablakok:
én is pucoválnék már, csak nem akarom, amíg itt van anyósom. Még nekiáll és helyettem ablakot pucol!!! Úgy idegesít, hogy egy 75 éves asszony helyettem tereget és mosogat!
Úgyhogy amíg elhozza a gyerekeket, addig én felseprek, feltörlök, meg megcsinálok olyan dolgokat, amit nem akarok rábízni...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: ne aggódj, időnként mindenkinél elszakad a cérna.........
Nálam is. NÉha kiborulok ezen-azon......aztán van 2 ócska depis nap..aztán kitisztul megint az ég és minden happy persze ez is csak 2 napig tart, aztán indul a verkli előről........
Azt hiszem ezzel most mindannyian így vagyunk, a hormonok, az új helyzet, a babák, a pasik, a rokonok..........hmmm...
:roll: :roll:
Fel a fejjel.... :wink:

Porszívós orrszívó: tényleg nem vészes ám, én is kipróbáltam mert annak idején SOma ordított amikor porszívóztam az orrát. Nem fáj de még csak nem is kellemetlen. Fura érzés és csúnyán búg a porszívó de amúgy semmi vészes nincsen benne, úgyhogy csak bátran használjátok ha "szörcsögnek" a gyerekek.....

Kriszti: mentő???? EPegörcs..........sajnos ismerős........remélem helyrejöttél már valamelyest. JObbulást!!!

Csöre: gratula Sacihoz!! Elhiszem, hogy a védőnéni elégdett volt, meg te is! Lehetsz is elégedett egy ilyen kiscsajjal :) !!

Mágnes:jobbulást kívánok Annácskának, neked meg sok erőt és kitartást!!! A fene vigye, hogy mindig történik valami......Somám is beteg, taknyos, fáj a torka......csak, hogy nehogy egyszerű legyen az élet! Puszi és vigyázz a csajra :wink: .

ENikő: hát ez nagyon rosszul hangzik.....nem is tudom hogy lehetne jobb, nehéz időszak ez. Rosszul viseli LEventéd ezeket az éjszakai keléseket? Drukkolok, hogy javuljon a helyzet, stramm pali lehet a férjed, hogy így kiveszi a részét.......

Mi megvagyunk. Éjjel egyszer ébred Zétény, kajál és alszik megint. Napközben nyekereg dehát az bocsánatos bűn azt hiszem:-). Szunyál most is, szépen hízik amióta kap pótlást, már nem olyan kis cérna lábú. A nagyifam tiszta takony, fáj a torka, gyulladt a mandulája......az oviban minden sz@rt elkap.-dehát ezt kivédeni nem lehet. Próbálom távoltartani Zéténytől de olyan nehéz..........azt sem akarom,hogy a nagy lelke sérüljön,hogy elzárom a "kistesótól" akibe szerintem simán szerelemes.
Nem egyszerű az anyasors :lol: :lol: :lol: , de ennél nagyobb gond sose legyen!

KépKép
peni

Peni! Jobbulást a nagyfiadnak!
Levente szegény aludna, de a panel eléggé átereszti a zajokat. Mivel kicsi fiamnak fáj a hasa, ennek hangot is ad, arra meg a szomszédok is felébrednek, nemcsak Levente!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Naház képzeljétek, fiacskám hasn alszik!!! :shock: Ő, aki eddig üvöltött, hahasra tettem! :lol:

Enikő:
de ismerős.... Én is folyton próbálom éjszaka csitítani Bencét, hogya nővérét hagyja aludni, persze szegény gyerektől hogy is várhatnám el, hogy csendben szenvedjen :oops:
Kap Anna Lenkei féle vitamint és most Normaflore-t.. Szerencsére ma jól van, nagyon jó kedvű, lehet azért is mert Apa itthon maradt. Olyan jó is volt ,du. lementünk négyesben levegőzni :)

Porszívós orrszívó:
én áldom, aki kitalálta, nekünk van, Annánál mindig használom, ha meg van fázva. Tényleg nem fáj nekik, már ott tartunk, hogy ha szólok, hogy orrot szívunk, megy, felfekszik az ágyra, és hagyja. Aztán magának is kiszívja. Hihetetlen mennyi trutyut ki tud szedni.. És micel orrot fújni nem tudnak, szép kis arcüreg gyuszi lehetne az egészből, ha nem tudnánk ezzel kiszedni.
Inkább azért sírnak, mert nem szeretik, hogylefogjuk őket..

Kép
Kép
Kép
mágnes

nem leszek egy gyorsíró bajnok, már látom... Bocsi a melléütésekért... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok,

Ma jöttünk haza.
Még nem volt időm visszaolvasni, és ébredezik a gyerkőc, de máris két kérdésem van.

Holnap kijön a védőnő. Szombaton, tök kedves.
Ilyenkor illik neki pénzt adni, vagy bonbont? Vagy csak túlreagálom?

Másik gondom nagyobb probléma.
Most lövell be a mellem. Az egyik elég csomós, konkrétan egy nagy köteg van benne. Masszírozom, használok burov kenőcsöt, DE kézzel nem tudok fejni. Éjszaka avent kézi mellszívóval fejtem, de a szülésznő letolt,hogy a mellszívó még korai, ettől ödémás lesz/lett a mellbimbóm, csináljam kézzel. Na, kézzel semmi se jön.
Szerintetek mit csináljak?

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Használtuk az orrszívót, nagyon sok váladékot kiszedett az orrából a kis Joelemnek. Most békésen alszik.
Bár ezt vettük volna meg előbb és nem a kézit.
Egy kicsit sírt csak, de aztán nagyon szépen hagyta, hogy a párommal kitisztítsuk a kis nóziját.
Örülök annak aki ezt annak idején kitalálta.
Szuper.

manocskak

Szia Gombócmakka!

Üdv itthon!

Cicik: nekem pl. szokott segíteni, ha meleg vízzel lezuhonyom a cicijeimet, de tényleg próbáld meg a kézi fejést.
Esetleg azután is lehet, hogy szoptattál, mert akkor már elindul a tejci.
(Nekem van olyan, hogy ha Borcsi megszívja magát, de még sok van, akkor gyakorlatilag sugárban ömlik a tejecske.) Így akkor nem kell neked beindítani a tejecskét.

No megyek, mert ezek a bides kölkek együtt fürdenek, s rendet kell teremtsek náluk, utána meg meg kell szüntetnem az árvizet a fürdőszobában... :evil: :twisted: :? :) :D :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

gombócmakka:
üdv itthon :)

Nekem is ilyen volt a mellem belövelléskor, azt mondták a tejkonyhán, hogy mirigyes, masszírozzam, és használnom kellett a mellszívót! Ezért is érdekes, amit mondtak neked, mert masszírozni és közben fejni kell, különben begyulladhat! Ne add fel, 2 nap, és eltűnnek a csomók!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok!

Gombócmakka! Üdv itthon!

Egy gyors kérdésem lenne: Ma is jól evett Martin, séta után aludt nagyot, de most olyan 20 perc szopival evett 40 grammot....tuidom, hogy nem kell mérlegelni, stb és végülis aludna is tovább. A ciciben is van még, de van egy olyan hülye érzésem, hogy kevés,nem érzem azt a nagy telítettséget és ennyi idő alatt szerintem keveset is evett.... Van lefejt tej, abból pótolok, de nem akarom, hogy csökkenjen a tejci!!!! Mit csináljak???? Segítsetek.....! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Gombócmakka: a védőnőnek én még soha semmit nem adtam sem pénzt sem desszertet de nem is tervezem. Nem szívességből jön, ez a dolga. Ha nagyon kedves veled, sokat segít, tényleg hasznos a jelenléte szerintem egy desszertet adhatsz de ez tb alapon járó ellátás szerintem.........
HOzzám jön minden héten szerdán 10 és 11 között Zétény 6 hetes koráig utána csak havonta jön egyszer. Kb 20 percet van itt......pont elég :wink: .

cicicsomók: én a csomókat szét tudom kézzel masszírozni.......szétnyomkodni gyakorlatilag. nem nagy élmény de utána olyan megkönnyebbülés :wink: .

KépKép
peni

Gombócmakka:
Üdv újra itt :D
Én egy teát szoktam főzni a védőnéninek. Ennyi.
És szerintem nyugodtan fejd mellszívóval ha nem megy kézzel... nem könnyű. Nekem akkor, amikor Mesi született, egy medelát nyomtak a kezembe a kórházban, hogy fejjek...
A csomókat meg tényleg masszírozd, és én is szoktam zuhizni meleg vízzel :wink:

Kata: no para!!!
1. nem egyenletes a tej termelődésének a mennyisége, van, amikor az embernek lövése nincs, mitől több, vagy kevesebb. Pl nekem tegnap a bal cickó csont üres volt egész nap. Ma meg, mintha mi sem történt volna, normálisan termel.
2. ha kiszívott 40-et, és még volt benne, akkor mi a gond?
3. ezek a mérlegek azért nem patikamérlegek :wink:

Batkata: :( szegénykém, hatalmas pihentető és nyugtató ölelés!

Estére Mesim belázasodott :( remélem, nem kapjuk el!

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Gombócmakka!

Én sem adtam a védőnéninek pénzt, viszont mindig megkínálom kekszecskével és kávéval/teával. Ez nem olyan nagy kiadás, de mégis adtál neki valamit, megvendégelted, így a beszélgetés is másként folyik...

Na megyek elteszem magam holnapra, ill. néhány percre, mert Borikám nemsokára ébred... Én meg szétdurranok...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na ugye!
Máris szólít az én bogárkám: anya, adjál didát nekem! :D

Jó éjt lányok, kitartás!!!
:D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

porszívós orrszívó: köszi a véleményeket- asszem, az első orrdugulás után indulunk a Tesco-ba venni (miután befuccsolok a kézivel)... ahogy magamat ismerem...

magnes: üdv az infacol mentes klubban :)

gombócmakka: szívd ki a kéziszívóval (szerintem sokkal rendesebb a mellbimbóhoz, mint pl. az én drága kislánykám néha :roll: )! Inkább jöjjön ki! Most nem azért, a kórházban a szobatársam, az a profi tejcsárda, aki a fél házát tejeladásból vette, helyből a kéziszívóval csinálta- persze, a masszírozás neki nem is volt elég. Nekem elég volt az átmasszírozás, de a csomókkal nehezen boldogultam (a mennyiség is lényeges- amikor megjelentek a csomók, én rémülten átrohantam a csecsemős nővérekhez, hogy akkor most mit csináljak, mire közölték, hogy "No, ez még nem komoly...")

védőnő: szerintem is az a dolga, hogy kijöjjön az első 6 hétben- de azért szombaton kijönni szép dolog. Viszont "elkapatni" se kell- szerintem ha nagyon segítőkész és rendes, inkább a 6 hét letelte után adj neki valami bonbont.

Kisbogács: Jesszus!!! Jobbulást kívánok!!!

Mérleg: Most adtam fel- ha Bálintanyu nem mondja a lisztes sztorit, totál ki lennék akadva. Maszatmanó 25 percig szívta a cickót, aktívan és erősen, majd hátradőlt elégedett fejjel és bealudt. A remek mérleg pedig kihozta, hogy 10!!!! (nem elírás) 10-et szopikált. Aha, biztos elhiszem... :evil: :evil: :evil: :evil: Csak tudnám, hogy minek mérek, és milyen adatokat adok akkor meg a dokinéninek... A legjobb szerintem az "átlagoló" funkció rajta, amit akkor nyomunk meg, ha a bébi össze-vissza kapálózik. Csak amikor benyomom a gombot, azt plusz súlyként érzékeli, és - valószínűleg- beleszámolja az átlagba. Köszi mérleg!

Beteg nagyobbik gyerkőcök: részvétem Mindannyiótoknak! Eddig is duplán, triplán nehéz volt, most már bele se bírok gondolni- én nem bírnám, tuti!!!!

Rita:
Figyi, a pici mellbimbóba is beletanulnak a kisbabák. Velem vetettek minden vackot a kórházban, mert azt mondták, hogy túl kicsi a mellbimbóm és a mellem, és ezzel esélytelen vagyok. Aztán rájöttem, hogy csak másik szoptatási pozíciót kell találnom, és akkor minden rendben lesz- a kütyü, amit vetettek velem, pedig használhatatlan volt, mert nem megfelelő méretet adtak (direkt nem szóltak, hogy több méret is van)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt, látom én vagyok az első :D

Baromi fáradt vagyok szinte semmit nem aludtam az éjszaka!
Nektek előfordul hogy evés után nyüsszög a bébi, nem akar elaludni?

sahli

sahli: :cry: a rossz éjszaka miatt. Nem kakiproblémája volt? Nekem csinál néha olyat Viola, hogy nem akar aludni, s kajálás után hatalmas szemekkel nézdegél a kiságyban (éjszaka elég riasztó), de olyankor ha égve hagyom neki a kisvillanyt, elvan. Kajálás után nekem akkor sír még- ha még mindig enni akar, s ha cicizhet még egy kicsit, többnyire megnyugszik. Van olyan is, hogy el akar aludni, de még nem sikerült (ásítozik, miközben sírdogál)- ekkor ha rázogatom egy kicsit és némi közelharc árán bekupacolom, akkor elalszik.

Nekem ma éjjel pont ellentétes problémám volt- a gyerek aludni akart :roll: . Csak szopizás közben játszotta meg mindig, hogy 5 perc után bevágta a Csipkerózsika pózt- és képtelen voltam felébreszteni. Ezek után persze nem evett eleget, így 3 óránként keltem éjszaka (jó-jó, ez nem olyan rossz, de bosszantó, mikor a gyerek simán aludhatott is volna 4-5-öt is, ahogy szokott.)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

gombócmakka: a védőnő sztorihoz jut eszembe, nem pont most szombaton kell néhány szerencsétlen kóbor léleknek bedolgozni a gázprobléma miatt kimaradt szombatot? Lehet, hogy a védőnéninek ez sima munkanap (bedolgozós munkanap).

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt! Megetettem Ádit is, magam is, most csend és béke van,egészen 11-ig. Akkor jönnek anyósék. Jön a gügyögés, én meg maradjak úrinő. (bár az ritkán szokott menni)

Gombócmakka: üdv itthon. Nekem a mellszívó lazította ki a csomókat. Bartika mentette meg az életem az elektromosával a kórházban. A kézi semmit nem hozott ki, a gyerek be se tudta kapni. A csecsemősök felajánlották, hogy kimasszírozzák, mielőtt belázasodnék. Hát, majdnem besz@rtam. Szerintem, ha nagyon fáj, inkább mellszívóval csináld!

Kisbogács: Remélem, jobban vagy! Ettél valamit, amitől begörcsöltél?

Védőnő: én nem adtam pénzt. Kötelező nekik kijárni az első hetekben. De a csokit én fogok adni, mert nagyon rendes.

Éjszaka: ez a gyerek olyan rendes! 4 óránként kel, és utána visszaalszik. Kivétel, ha pelust kell cserélni. Na akkor, bepörög, és vagy egy óráig nézelődik a kiságyban.

krisz78

Batkata: Irtó jó ez az ásítós kép!!! :lol:

krisz78

Napsütéses szép jó reggelt és kellemes napot kívánok mindenkinek.

Szia maszatmanó76!

Kérlek ne Tesco-ba menjél ilyet venni, én nem bízom a tescós dolgokban pláne gyerkőcnél.. A gyógyszertárban én 1300 ft körül vettem és jó, szépen kitudjuk szívni neki a váladékot az orrából. (bababoltban a párom 1500-1700ft körül látta).

manocskak

sziasztok.mostanában nem tudtam jönni mert sajnos mellgyulladást kaptam,még most is szedem az antibiotikumot :( csak azért léptem be most is mert nagyon megijedtem már éppen kezdett elmúlni a vérzésem mire tegnap élénk piros vér kezdett el jönni nem is kevés még ma is az van valakinek közületek volt ilyen?mert a neten mindenhol azt olvasom hogy nem szabadna ilyenek lennie :(

Kép
gizella82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: