A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Sziasztok!

Akkorát sétáltunk a napsütésben. Mire hazaértünk elromlott az idő, úgyhogy jéééééééé!!!!

Hazaértünk ettünk, aztén végigbukta a hátam... :shock: , irány a fürdő, hajmosás miegymás. Miközben én fürödtem hallom, hogy hatalmasat rotyogott a pelus..., mikor kibontottam a köldökéig szaros lett..., irány a fürdő..., megy az idő ha jól szórakozik az ember... :lol:

ha leteszem Danit hasra tök sokáig megtartja a fejét és jó magasan..., a múlt héten a védőnő felhúzta úgyí a kezénél fogva és azt mondta, hogy ügyesen csinálja..., meg a kezemben is már olyan ügyesen tartja a fejét, már nem hanyatlik úgyhátra, gondolom ez jó, nem?

És ha leteszem hasra, ha éppen olyanja van, simán átfordul a hátára, nem is egyszer...

Kép

Kép
dcili81

Még egy kérdés! Az normális, hogy nagyon nagyon vérzek? Szó szerint ömlik..., ilyen erős soha nemvolt, mióta először megjött tinikoromban!

Kép

Kép
dcili81

Voltam ma pajzsmirigy kontrollon, és tök örülök, mert csökkenteni kell a gyógyszert, mert nagyon alacsony lett a TSH-m és 2 hónap múlva kell visszamennem :D

Cili: irigyellek a napsütésért, mi már 3 napja nem tudunk sétálni, mert folyton esik :(

Délután hasra tettem Kiskoboldot, persze rögtön sírva fakadt, én meg hagytam még egy kicsit, hogy erőlködjön, és úgy elkezdett zokogni, hogy mikor felvettem még utána is percekig tartott, mire megnyugtattam :? :( Mindegy, felhívtam az itteni Dévényes nőt, félóra múlva kell visszahívnom, kíváncsi leszek :roll:

Szombaton pedig megnézzük a babaúszást, már nagyon várom :D

Kép

Kép
gabilany79

sziasztok.
gabi. nagyon jo a cumisuveges kep!

cili. nem csak a hasa a hata is olyan kakas volt a kisasszonynak. :lol:

Sophie meg nem nagyon emelgeti a fejet, ha hasra teszem, es 1-5 percen belul sir, olyankor visszaforditom hanyatt. kezben egeszen jol tartja a fejet. most megprobaltam felhzni, egyszer viszonylag jo tartotta a fejet, a masodiknal kicsit hatra bukott.
milyen az a "kiflizes"?
es milyen gyakorlatokat lehet csinalni?

zoldi. mennyi tejet csepegtessek az orraba, ha meg mindig szurcsog?
azzal a hordozoval mentel setalni, ami nekunk is van? vagy mar rendes kenguruval? en meg kengurut nem vettem, milyen fajtat javasolnal?

KépKép
KépKép
mush589

[quote]C írta:ili: irigyellek a napsütésért, mi már 3 napja nem tudunk sétálni, mert folyton esik

Gabi, Gabi! :twisted: Hordozókendősöknek nincs kifogás! Brrrr!

Vérzéshez nem nagyon tudok hozzászólni, szerintem kérdezd meg a dokidat Cili.

Pár cseppet Musi!
Neked még nem is kell, hogy emelje a fejét.
A kiflizés, amikor oldalt van homorítja a hátát, úgy, hogy hátrafelé billenti a fejét. Ha háton van, akkor meg elfordítva csinálha ugyanezt. Mintha olyan dolgot akarna figyelni, ami a hát mögött van.
Ma kipróbáltuk a kengurut - az overall kapucnija megtartja a fejét. A fekvőben itthon szoktam inkább.
Kenguruból a brendon honlapján vannak nagyon jók, pl. Baby Björn - én olyat (is) lőttem teszveszen.
Olyat érdemes venni, aminek
van fejtámlája
széles a pántja
állítható
oldalt csatos/cipzárs/patentos, hogy könnyű legyen ki-be rakni a porontyot
mosható
szivacsos
és minél pamutabb, annál jobb

Kép
zölddisznó

Kiságyában alszik ügyesen Noli. :D Persze jól körülbugyolálva, csak így volt hajlandó. :)

Kép

És ma először Gabi nagybácsi is megfogta Noelkét. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: ajaj, asszem, lebuktam :oops: :P :lol: Egyébként jó, hogy mondod, amilyen lüke vagyok, eszembe se jutott, hogy úgy is lehet sétálni. Egyébként olyankor is overált adok rá, mintha babakocsival mennénk sétálni? Rá kell gombolni a kabátot (mert akkor nyilván a malaclopót kell felvennem)? Kenguruban lehet kabáton kívül is hordani, vagy azzal is csak belül?

Dévényes nő nagyon kedves volt, most egy hétig nem dolgozik, 14.-e után kell megint hívnom, és akkor megbeszélünk egy időpontot.

Kép

Kép
gabilany79

zöldi:a kiflizés az baj? ah leirtad nekem regi folyton ezt csinálja már nagyon rég de aszittem olyankor a hasa fáj mert főleg büféizéskor csinálja ill csak akkor ja és mennyiért lőtted a baby björn kengurut? és miért vetted nem jó a kendő?

andy

Kép
andy30

dévény: vki feltett egy listát a dévényes szakemberekről. simán fel kell hivn a lakhelyeden lévőt és ott fog fogadni? vagy mind pesten dolgozik? tudja vki?

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Mi is hatalmasat sétáltunk!!! Olyan jó volt.

Rakok fel pár képet:

Kép
mannababoca

nekem regi nem alszik el nélkülem nappal..ti h csináljátok?

Kép
andy30

Kép
mannababoca

Kép
mannababoca

na jó abbahagytam....
mannababoca

Zöldi: én úgy emlékszem, hogy Verzsó azt írta, hogy az a kiflizés, amikor hason a fejével együtt a lábát is emeli :? Megzavarodtam....

Andy: nem csak pestiek, hanem az ország minden részéről vannak benne. Egerből is. :)
Kiskobold se nagyon tud elaludni nélkülem. Már most elrontottam :oops: :P

Kép

Kép
gabilany79

gabi azt láttam h van egri is épp azért kérdeztem h akkor ez azt jelenti h nem is kell pestre vinnem hanem ők itt nézik meg egerben szted? holnap felhivom csak ugy kérdezem.

kiflizés: akármelyik is nekem regi mind2t csinálja:) az baj amugy?

Kép
andy30

Andy, én mindig lerakom, ha a kezemben alszik el. Illetve inkább oda fekszem mellé és babusgatom, cumival, simogatva, tologatva a kocsiban.

manna
mannababoca

ja manna: nagyon édi bébi:):) én amugy nem merem a szönyegét a földre tenni olyan hideg a padlónk..ugyh a kanapén van. de eddig félóra volt a rekord amit kibirt rajta. ha odafexek mellé úgy többet is de egyedül.. a vége mindig sirás akárhol is van. a hordozó a leghosszabb távú mert abban viszem magammal leteszem és ha nem teccik akkor lököm lábbal pl főzés közben néha meg be is alszik benne. csak abban meg nem szeretem 1-2 óránál tovább igaz többet abban sincs el:) az ölemben bir bármennyit aludni meg a babakocsiban is de ilyen időben max 1-2 órát tudunk menni.
kiságyban elvan nappal max félórát kb annyi amig nem ébred meg és észreveszi h ott van:)

Kép
andy30

ja és képzeljétek tegnap éjjel felkelt a szokásos idben enni, aztán szépen vissza is aludt és épph elalszok (1óra telt el) iszonyat elkezdett sikitani!! anniyra megijedtem majdnem levertem mindent a komódról ah feloltottam a kisvillanyt és kiugrottam az ágyból, mire odaértem nyitva volt a szeme de nem sirt. iszonu ilyesztő volt aszittem ráesett vmi, de nem, és nemtom hirtelen fájt-e neki vmi, v rosszat álmodott? mintha megijedt volna. ilyen éles hangos hangot még nem is adott ki mi lehetett? ötlet? utána meg kellett megint szoptatni másh nem aludt vissza de amugy nem volt zaklatott nem sirt meg semmi. remélem csak a hasába nyilallt bele v vmi. aztán visszaaludt és a szokásos reggeli volt a következő kelése. remélem ma nem ismétlődik meg. már arra is gondoltam h mostanában ideges vagyok a méhem miatt és azt vette át és ideges v rossz álom :(

Kép
andy30

manna és ha lerakod (gondolom a kiságyba) nem ébred fel hanem tovább alszik? nekem még ha nem is ébred fel azonnal max félóra mulva igen..

Kép
andy30

aida, cili a hasatok is görcsöl amellett h véreztek? én is vérzek már két hete de gondolom én a cseppektől bár már elállhatna és a hasam is görcsöl kicsit

Kép
andy30

na jót mindenkinek ha tudtok válaszoljatok lécci kösz

andy

Kép
andy30

Gabi! Én ma a benti ruka+ovrálban vittem ki Hannát, kabát alá, de kigombolva kötöttem fel. Kicsit kevesebb ruha kell rá, mint kocsiban, mert a test melege és a vastagabb kenguru is melegíti.

Kép
zölddisznó

Andy. a kiflizés nem jó. Egyelőre én sem tudok sokmindent róla, de kezdek utánanézni. Dévényesek kezelést ajánlanak rá. Én holnap hívom a nénit.
Kendő? De kiváló, csak a kengurum melegebb. A kendőt itthon használom, és a melegebb napokon fogom majd kint.
4500.- volt a Baby Björn, a régebbi típus.

Kép
zölddisznó

[quote]Z írta:öldi: én úgy emlékszem, hogy Verzsó azt írta, hogy az a kiflizés, amikor hason a fejével együtt a lábát is emeli Megzavarodtam....

Az is az. A lényeg, hogy a háti izmai feszültebbek.

Kép
zölddisznó

De szép Kismanna!

Kép
zölddisznó

No, én elszenderedem...

Kép
zölddisznó

Zöldi: köszi :D Én is próbálok utánanézni, de ha kigyúrtad magad belőle, majd oszd meg lécci :)

Manna: nagyon aranyos Domi, főleg az alvó képen ahogy mosolyog :)

Andy: szerintem tuti nem kell Pestre vinni, nekem a veresegyházi van a legközelebb, és ő is azt mondta, hogy hozzá kell elvinni

Kép

Kép
gabilany79

[quote="andy30"]a írta:andy30ida, cili a hasatok is görcsöl amellett h véreztek? én is vérzek már két hete de gondolom én a cseppektől bár már elállhatna és a hasam is görcsöl kicsit

Igen, nekem elkezdett enyhén görcsölni, mint régen a menszi görcsök. De gondolom a cseppek is ilyen hatással vannak.

Egyébként kérdés: Most már tényleg annyira vérzek, hogy teljesen menszi jellege van a dolognak. Úgy hogy nem maradt abba a szülés utáni vérzés, így megjöhetett mostanra? Honnan tudom hogy menszi vagy erős vérzés? Vagy a cseppektől kezdtem el ennyire vérezni? Zöldi vagy bárki aki tud segíteni. Köszönöm.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csak gyors bekukk..

ma sok dolgunk van.viszem Hajnit fodrászhoz,csavargunk,barinőzünk.

kenguru:én a visegrádi bababoltban vettem piere fajta.állo és fektethető is..zöldi elvárásoknak eleget tesz.és 4000 piiiz.

Kép

Kép
nikianya21

[color=cyan]Nikianya. [/color]tegyel fel legyszi kepet a kengurutokrol!!(mar kertem korabban is, de biztosan nem lattad)

KépKép
KépKép
mush589

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:15-kor.
Vendég

hahó

köszi lányok.

boci: az ok, de nem tartasz hosszabb szüneteket?

andy

Kép
andy30

Nos 2 napja nem adom az Infacolt Bencének, és azóta, lekopogom, éjjel nincs pocakfájás.... Doki néni volt ma kint, mert anna megint beteg, hányós vírust kapottel, megnézte Bencét is. Ő is azt mondta, ne adjam az Infacolt,mert visszájára is elsülhet a dolog..

Nekem elmúlt a vérzés :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mági

ezt h értette dokinéni?

Kép
andy30

Mági, Visszájára? hogy értve? Attól lesz pocifájós?? Noel2 hetes kora óta folyamatosan kapja az infacolt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sziasztok!

Bevezettem a zöldi fél adjunk a kényeztetésnek napot, este velem alszik el az ágyba , ha elaludt átteszem a helyére, hajnalba amikor ébredezik, magamhoz veszem fekve megszoptatom, aztán alszunk együtt tovább és amikor reggel újra megébred csak bedugom a cicit szájába,és gyakorlatilag délig együtt alszunk.
sőt azt is jelzi ha már elege van belőlem és vágyik a saját helyére.
Addigra megjönnek anyósomék az ebéddel, amíg én eszem ők játszanak vele, utána megyünk sétálni.
estére lefárasztjuk, két napja már hang nélkül fürdünk,aztán együtt be az ágyba és masszírozom a pocakját és úgy alszik el.
vagyis ez volt az elmúlt két nap...meglátjuk mi lesz ma este...

De észrevettem amióta így csinálom, sokkal nyugodtabb vagyok, több a tejem is, sőt észrevettem, hogy Réka sokkal ügyesebben szopizik így mint ha ülök vele.

Körkérdés:
Egyenlőre velünk alszik a szobába, de van saját szobája, mikor érdemes kiköltöztetni?
Van vkinek erről tapasztalata?

aki cerazetett szed:
bocsi, egy kicsit intim lesz a kérdés....
ti nem vettétek észre,hogy amióta szeditek csíp a hüvelyváladék?
de csak este meg hajnalba érzem.
Először azt hittem elkaptam vmit, de csak bizonyos időben érzem.
így nem gondolnám, hogy bármi fertőzés lenne, a váladék állaga sem változott meg,csak csíp.
bocsi ha túl intim lettem volna.

KépKép

Kép
orsimorsi

Aida! Már írtam, hogy vérzéshez nem értek, hívd a dokidat.

Infacol: szerintem úgy értette a doki, hogy ahogy fejlődik a bébi bélműködése, már egyedül is lehet, hogy megbirkózna a pukikkal, kakákkal. Ha erre még rásegít az infacol, akkor az kb. olyan lehet nekik, mint amikor jól bebablevesezünk, aztán meg csikar a hasunk a gázoktól.

Kép
zölddisznó

két napja többx ébred éjjel mint szokott gondoljátok fejlődési ugrás?a tejcsim is kevesebb..

Kép
andy30

Orsi! Ajánlások szerint fél éves kora előtt érdemes átköltöztetni, utána már nehezebb.

...én Cerazatt nélkül is érzek ilyet. Azt mondta dokim, hormonális.

Andy! Ha az, akkor a tejed majd utoléri. Ha meg nem, az sem gáz. Van, mikor te is sűrűbben bújsz a párodhoz. A bébik is ilyenek.

Kép
zölddisznó

[quote="zölddisznó"]A írta:zölddisznóida! Már írtam, hogy vérzéshez nem értek, hívd a dokidat.

Oh, bocsánat. :oops: A dokim azt mondta addig nem érdemes hívnom, amíg nincs a menszinél erősebb vérzésem, mert úgysem csinálnak addig semmit a cseppeket meg úgyis szedem. Csak arra lettem volna kíváncsi hogy vajon a cseppektől vérzek vagy menszi. Bár lehet a doki is tudna erre válaszolni, de gondoltam itt vannak tapasztaltak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Így van, ahogyZödi írja. Miután van jócskán széklete, tehát nem azért fáj a poci, mert nem tud kakilni, így az Infacol szelet csinál. Ez fáj Beninek, mert jönnek a szelek folyamatosan, és bántja a pocakot.Ezt egyébként én már 2 napja észrevettem, így nem is kapta már.

Külön szoba:
pfff.. passz... Anna másfél évesen kapott külön szobát, Bencének pedig most majd közös lesz a nővérével. Szerintem akor érdemes átrakni, amikor éjszaka már nem ébred..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida! Én nem hiszem, hogy az ERGAM-tól vérzel. Én 3 adaggal fogyasztottam el és egyáltalán nem véreztem se közben se utána!

Nagyon édesek a pincurok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából nagyon szuper idő van, remélem decemberig ilyen idő lesz!

Orsi én nem érzek semmiféle csípő érzést!
NIncs görcsöm sem, csak ömlik a cucc...

Mi talán lassan elhagyhatjuk az Infacolt, hála istennek. Csak megtanul a drágám nem olyan mohón enni, és akkor nem nyel annyi levegőt!

Külön szoba: nekünk még meg kell építeni!!!! :D :D

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok Csajok!

Zsófi ma olyan üzemmódban van, amilyenben a kórház óta nem volt. Kaja, nézegetés, vigyorgás, gőgicsélés, játék, kicsi nyöszörgés és alvás. Alvás, de nem akármilyen!!! Nem félálomban, fél órát!!! Hanem mélyen és órákat egyben!!! Kitakarítottam, ágyruhát húztam, vasaltam, két órát levegőztünk az udvaron (közben én a szomszéddal pletyóztam, jót tett :-D ). Szóval ennek a nagy alvásnak remélem nem éjszaka lesz meg a böjtje. :shock:

Gabi!
Nálunk is ez volt ma: hasra tettem Zsófit és kb. 2 perc után olyan iszonyat bőgésbe kezdett, hogy alig bírtam megvígasztalni.

Babaúszásra mikortól fogtok járni? Megvárjátok a 3 hót?

Manna!
Domi zabálnivaló!!! Főleg a szemmeresztgetős képen édes!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:16-kor.
Vendég

boci: azt irja a tájékoztató h a tej beindulásáig kell szedni :roll: meg a neten olvastam vhol h kuraszerűen kell szal ha van tej nem kell szedni csak ha elmegy akkor is addig amig ujra beindul. nemtom. én is szedtem folyam nyugi. viszont most először megvok ijedve alig van tejem. sztetek lehet urtica mellé még a ricinust is? fejek is mint állat alig jön vmi meg két mellből szoptatok de olyan mintha nem lakna jol..eddig 1mellböl evett eccerre és tök kis kövér.

micsináljak? mikortól kell pótolni azt honnan tom? nincs mérlegem h tudnám mennyit eszik :( help!

Kép
andy30

zöldi az lehet h kevesebb is elég neki mint régen?pelusa van elég.ugy tom az számit..

Kép
andy30

nemtom mérnem lett zöld

Kép
andy30

Cili:
[quote]. írta:..nagyon szuper idő van, remélem decemberig ilyen idő lesz!
Hát, én azért június-augusztusra nem bánnék egy hangyabokányival melegebbet :wink: :lol: :lol:

Berni: jaja, muszáj megvárni a 3 hónapot, és 5 kilónál többnek kell lenni (amivel nincs gond :D), és a 3 hós oltások után 3-4 nappal lehet vinni. Ez nálunk március elejétől lesz, mert feb. 26-án megyünk 3 hós kontrollra.
Szerintem tuti van valami a levegőben, mert Kiskobold tegnap, de főleg ma ugyanezt csinálta. Nem tudom, mikor aludt ennyit húzóra. Még a séta után is kint hagyhattam az udvaron, simán aludt tovább :shock: És most is húzza a lóbőrt...

Apropó, séta. Akkorát sikerült ma sétálnunk, mert én szőke, eltévedtem :oops: :lol: . Kb. fél éve lakunk itt, és nincs nagy helyismeretem, sok a kacskaringós földút és hát amúgy sem a tájékozódóképességemről vagyok híres. Ráadásul sikerült bemennünk egy olyan utcába, hogy az egyik ház előtt állt két rendőrautó, a kapu előtt meg géppisztolyos rendőrök vigyáztak valamit. Kb. 100-zal toltam el előttük a babakocsit.

Külön szoba: pont ugyanúgy, mint Bocinál, csak én nem tudom fekve szoptatni, úgyhogy utána bújunk össze a nagy ágyban.

Boci: cuki a kis Csíkoska :)

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: