A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Magdi!
Nyugi. A prolaktin szintje szépen szinten tartható. Én is babás lettem.

Miciona!
Nekem magas volt a prolaktinom a terhesség előtt is. Amennyit én tudok róla, az az, hogy ez a hormon felelős a tejtermelésért. Az agyalapi mirigy termeli. Stressz hormon, tehát az idegességtől is megugorhat a szintje. De megnőhet akkor is, ha van egy kis daganat (néhány mm) az agyalapi mirigyen. Nekem ez utóbbi van. MR-rel igazolható, a vérvétel után. Gyógyszer szépen rendben tartja, időnként kontrollálni kell. Ha nem szervi oka van, akkor nem kell állandóan szedni a gyógyszert.

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Sziasztok,

Julcsi,
akkor most már remélem összefutunk egyszer Dévisznél!

Albi,
én is szedem a prolaktint. Csak abban bízom, hogy sikeres babaproject után visszaáll a szintje. Ezek szerint Neked a hypofízis adenomájától magas ,és azért nem állt vissza a baba után.

Kata,
van egy ágy a Jánosban is, de hormonhoz nem kell annyi a drága véredből :)
általánosnál azért kell, mert többféle faktort néznek.
miciona

Sziasztok!

Hétfőtől újra aktív leszek, de még mindig a jelmezzel küzdök :oops: :lol: Holnap farsang :lol:
Kitartást mindnekinek a leletek begyűjtéséhez és drukk mindenkinek! :wink:
Vendég

Igen Miciona. Nem tudom most milyen a szintje, még szoptatok, úgyhogy biztos jó magas, de most annak is kell lennie. Jelenleg nem szedek gyógyszert. A terhesség 12. hetében kellett abbahagyni. Épp tegnap próbáltam időpontot kérni egy kontrollra, de csak augusztusra volt...Aztán egy másik intézményben egy doki adott egyet márciusra, persze, hogy ebből mikor lesz MR is, azt nem tudom, arra a múltkor is 3 hónapot kellett várni...

Moncsi, Szimbáék! Várom, a jó híreket!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Miciona!
A Jánosba tuti elfekszem majd! A holnaptól parázok nagyon, főleg, hogy mondod, hogy sokat vesznek majd le! Hát nem tudom mi lesz, de lassan túl leszek rajta! :o

Julcsi!
Holnapra egy nagy kalappal, és nekem minden sasolni, hogy kihez, mikor, hánykor és mennyiért! :P :lol: :shock: :shock:

Janaka!

Holnapra jó Farsangolást! Remélem elkészülsz a jelmezzel, és egy nagyon-nagyon jó élménnyel tértek majd haza!

Legyetek jók!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, holnap megejtjük a Mária utcai vérvételt.
Sok sikert mindannyiótoknak! Kitartás, megéri, hamarosan sikerülni fog!
Melinda

KépKép
melba

Melba!
A hölgy aki veszi a vért nagyon kedves, és szerintem nagyon klasszul leveszi a vért! Tényleg nem is lehet érezni! Szorítok! NO PARA! :) :lol: Persze megint ki mondja? :?: :?: :?:

Kép

KépKép
ercsikati

:D
Kata, valahogy pedig nem árt hozzászoknod a szurkáláshoz... tudod, babásan sokat kell járni vérvételre... 8)
Köszi a segítséget!
Nekem inkább az a para, hogy a fiammal tudok csak menni, ő meg ki tudja, hogy reagál? Sírni kezd, mert engem bántanak vagy közben szétszedi a berendezést? :? De nagyobb bajom sose legyen... Neked is hasonlóakat!

KépKép
melba

Sziasztok.
Megint segitséget szeretnék kérni ha tud valaki segiteni.
Olyan allapitványt keresek a ki támogat lombik programot.
Kérlek a ki tud valami irjon nekem tel. sz. vagy cim vagy email cim.
Előre is kőszőnőm
Lavy
lavy

Részlet az Index "IVF hasznos linkek" topicból

Mint kiderült, sokan nem tudják, hogy la ombikozók igényelhetnek utazási költségtérítést (ha messzebbről járnak az intézménybe) és szoc. helyzettől függően gyógyszertámogatást is lehet kérni. Ez utóbbiról a következőt találtam a lombikbaba weboldalon:

Egyszeri gyógyszertámogatás

1. A területileg illetékes OEP hivatalnál kell igényelni egy adatlapot, mely egyszeri gyógyszertámogatásra jogosít

1. Az adatlap két részbõl áll: - az elsõ részt a kérelmezõnek kell kitölteni,

- az adatlap második részét a meddõséget kezelõ szakorvos tölti ki.

Célszerû az ET után kitöltetni az orvossal, így minden olyan készítményt rá tud írni, ami a kezeléshez szükséges és az OEP által támogatott.

1. A munkáltatónál kell kérni kereseti igazolást, amit a 3 hónap átlagkeresete alapján állítanak ki

- A kérelmezõvel egy háztartáson belül élõ, munkahellyel rendelkezõ személyek mindegyikének kell kereseti igazolás,

- kiskorú gyermek esetén iskolalátogatási bizonyítvány vagy születési anyakönyvi kivonat másolata

- nyugdíjas esetén a nyugdíjszelvény másolata

1. A kérelemhez csatolni kell a kiváltott gyógyszerek blokkjait is

1. Kérvényt kell írni amiben fel kell tüntetni,

- az igénylés konkrét okát

- család anyagi helyzetét

- mit jelent ez a költségkiesés a családnak

- a havi rezsiköltséget

- minden olyan tényezõt, amely a kérelmezõt pozitív elbírálás alá vonja

A támogatás összege nem a teljes gyógyszerköltségre vonatkozik, az elbírálás a benyújtott dokumentumok alapján történik.

Törvényi vonatkozás: 1997. évi LXXXIII. TV. (Eb.tv.) 50.§ (2.) bekezdése

Lombikkal foglalkozó alapítványok

Nem tudom mennyit fizetnek, de ha kell valakinek, vegye igénybe, és ha tudjátok, akkor ide is adhatjátok azokat az 1%-okat.
http://www.lombikbebialapitvany.hu/palyazat.html

A többi a NIOK adatbázisából van:

http://www.nonprofit.hu/szerv/egyszerv/56995.html

http://www.nonprofit.hu/szerv/egyszerv/63213.html

http://www.lombikbaba.civil.co.hu/modul ... ame=Magunk

Kép
albi2000

Sziasztok.

szimba:jól emlékszel.Kivéve hogy nem vagyunk Budapestiek.Szegedről járunk majd fel.Így aztán én a vizsgálatokat itthon csináltatom meg.A Nyírőt így nem ismerem.

Ma voltunk tüdőszűrésen.Ez elintézve.AIDS teszt folyamatba.20. ciklusnapra beutaló elintézve.Többit majd a doki után.

MINDENKINEK MIHARABBI BABÁSODÁST ÉS POZITÍV TESZTEKET KÍVÁNOK!!!
Megyek pihizni mert naon fáradt vagyok.

Kép
Kép
melánia

Segítsetek! A sógornőm 3 hónapos terhes, és hőemelkedése van. Ha belázasodna, mit vehet be?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Szia, Mocsi,
az első három hónapban elég rizikós bármi, de a paracetamol a legjobb. Anyósom orvos és megkérdeztem az előbb...
puszi
rencsi79

Köszi Rencsi! Nagyon aranyos vagy!
Puszi! (anyósodnak is)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok! Szép Napsütéses Reggelt Mindenkinek! :)

Hát túléltem! Lecsapoltak, és nem is keveset! :? 6 azaz HAT fiolával vettek le! De nem volt gáz, mert a csajszi aki vette nagyon kedves volt, és ráadásul ismerem is! :lol: Szóval elfeküdtem, és végig dumáltuk és röhögtük az egészet! Tehát nem volt gáz! Azt hiszem kezdek belejönni! :oops: :P

Julcsi!
Gondolok Rád! Vajon mi lehet veled ebben az időben?! :?: Remélem már túl vagy rajta, és pozitív élményekkel szolgálsz majd! :P

Janaka!
Remélem túl vagy a farsangon, és jól sikerült! :)

Szép napot!
Majd még jövök!

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Kata, köszi hogy gondoltál rám :) 5 perc alatt megvolt az egész. Bemész, oda kell menni a betegfelvevőhöz, leadni a beutalót, fizetsz és már mehetsz a csapolásra, ami a szomszéd szobában van. Én a legjobb oldalo hölgyhöz mentem, akinek gyanúsan pirospozsgás volt a pofija... és ahogy beszélgettünk, mintha éreztem is volna egy kis alkoholszagot. De ennek ellenére biztos volt a keze, nem fájt, és kedves is volt! Szóval no para, ezek a nők ott 2 percenként vesznek le vért valakitől, nagy tapasztalatuk van.

Most vércsoportos vizsgálat is volt, meg progeszteron is (20. napi), ez 12 500 Ft volt (jó drága:(). Amin nagyon meglepődtem, az, hogy állítólag 1 hét múlva lesz meg az eredmény????
Ez most még ok, de mi lesz akkor a 3. napival? A 8. napon megyünk vissza Apánkhoz, tehát az egy hét nem fog beleférn :(

Kata, nem néztem, hogy hány kémcső volt, bocsi, elfelejtettem, de sztem 2.

Nem semmi neked a 6! Azonnal bekaptál egy kis csokit utána?

Janaka, mesélj a farsangról!
vjulcsi

Moncsiga,
Mi újság? Hogy vagy? Pihensz? Mesélj egy picit.

Ki ez a nagyon helyes baba a képen?
vjulcsi

Julcsi!

Nekem azért volt 6, mert nekem ennél a vizsgálatnál nézik a vércsoport+ellenanyagot, meg az összes többi hülyeséget!
Nekem a Jánosba a 20. napi, ami nálam a 21. napi lesz, és a 3. napi. Ahogy írtad, elkezdtem számolgatni és én is picit beparáztam, mert kb. 20-án megyek a 3. napira, és ha 1 hét akkor pont az nap lesz meg az eredmény amikor megyünk Apánkhoz! Tehát nem tudom, hogy hogyan lesz, mert azt sem tudom mikor van leletkiadás! Tényleg azt megkérdezted? Hányra értetek oda? Sokan voltak előtted?

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
Sokan voltak, de nem kell várni, mert egyszerre vagy 5-en vesznek vért :) Én 8-ra mentem, de úgy láttam, a kiírás szerint már 7-től van vérvétel.
A leletkiadás minden nap (hétközben) fél 11-6ig van, tehát sajnos reggel munka előtt nem lehet menni érte :(
De úgy láttam, mintha vasárnap is lenne!
vjulcsi

Sziasztok!

Hú MELBA már két éves a gyerkőc. Nem semmi. Jól vagytok?? És jól látom most tesóprojekt?? De jóóóó!

Te jó ég mennyi minden történt 3 nap alatt. Nem is győzöm visszaolvasni, időm sincs.

Miciona igen komolyan hiányzik az essőben hóban fagyban az álldogálás, a társaság, stb.. De hát a jó emlékek, tapasztalatok ezt hozzák ki az emberből. :-)

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ja azt nem meséltem kiderült, hogy a kiskutyámnak kullancsfertőzése volt. De már jól van! :-)

Na megyek ébredeznek a gyerekek, és még főznöm is kell!

Ági28

Sziasztok csajok!!!
Sos segítségre van szűgségem!!!!Voltam a házidokimnál nem adott sehova beutalót :cry: :cry: :cry: Azt mondta pos-om van(lehet nem jól írtam) :? Írjátok meg légyszi mennyibe fog kerülni a vizsgálat ha megyünk?????Megvannak a régiek a szabolcs u.-ból a vércoport meghatározás az ellenanyagtermelés azt vajon elfogadja a doki??Ja és képzeljétek a prolaktin szintre azt mondta a doki hogy biztos azért nem kaptam a nőgyógyásztól gyógyszert mert nem is kell.De könyörgöm akkor hogy fog elállni a tejem??? :? Kétségbe vagyok esve!!!Most akkor mit csináljak??????Megmondom őszíntén nincs 100ezrem a vizsgálatokra elég lesz majd a gyógyszereket kifizetni.Írjatok légyszi!
Köszi!
kssmagdi

Sziasztok,

Magdi: mit jelent az ,hogy sehová???? EKG, ált. labor, vércsoportra kötelező adnia. Hormonra tényleg nem adhat, azt nőgyogyinak kell.
A hormon kb. 15.000 Ft lesz. A többire kell ,hogy adjon beutalót a házidokid. Tüdőszürő ingyenes évente és nem kell beutaló.
A hormon eredményedből meg a Dévai úgyis megmondja, hogy kell-e szedned bromocriptint vagy sem. Nekem a Jánosban a hormonvételnél a néni azt mondta, hogy az általános labort is levetethettem volna ott és az ingyenes. Tehát ne aggódj.
Egy rossz hírem van: sajnos a lombik és az inszem is költséges dolog. Esetleg amit Albi föltöltött Alapítványokat ott lehet megpróbálni kérni anyagi segítséget.

Julcsi: azt mondják, hogy egy hét mire kész a lelet, de 3 nap múlva érdeklődhetsz telefonon, nekem mindig kész volt előbb.
miciona

Képzeljétek, ma reggel első voltam Apánknál 8)
Igaz ma apukám vitt aki híres a pontosságáról, most is túlzásba esett, mert ott voltam 6.25-kor!!!!
Három lehetőség közül választhattam:
1. két nagy tüszőm van. Hétfőn leszívás. Kevés eséllyel
2. várunk még, de lehet, hogy a 2 szép nagy eldurran akkor és ezen kívül is csak 3 van
3. leállni
Felajánlotta, hogy esetleg következő ciklusban leállítja a központi idegrendszert és akkor lesz tüsző meg minden, viszont nem tapadnak meg könnyen.
Hát én a hétfői punkciot választottam. végülis első alkalom.A gyogyokra is ki kellett fizetni egy csomó pénzt, tehát legalább egy esélyt adok , ha csak kettő tüszőm lesz akkor is.
Kiváncsi vagyok mi a véleményetek jól döntöttem?

Moncsi: nem emlékszel a hüvely kúpot , ha hétfőn lesz a punkcio, akkor szombat és vasárnap este kell felrakni???

Ági: na ma reggel már tényleg volt több ismerős lány, szóval ma én is élveztem a várakozást a ködös reggeli Budán :)
miciona

Hüvelykúp kérdés stornozva. Rajta volt a gyogyopapíron. :oops:
miciona

Szia Miciona!
Hát egyik vizsgálatra sem kaptam beutalót!Általános vérvizsgálatom van tüdőszűröm oktoberi.De azon kívül semmim sincs.Úgy értettem hogy a gyógyszereket ki tudjuk fizetni azzal nincs gond de gondolom a kivizsgálás is pénzbe kerül.Pl ilyenek érdekelnének:
Sperma vizsgálat vércsoportmeghatározás ellenanyag szűrés,Hepa,aids,amit ilyenkor néznek.Ez ugy összeségében érdekelne hogy mennyi ott.Előre is köszi a választ!Ja ott helyben milyen vizsgálatot tudnak megcsinálni?
kssmagdi

Spermiogram: tavaly szeptemberben: 10000Ft
Vércsopit nekem a háziorvosnál lett levéve: ingyenes ( ha nekem, és ahogy olvasod most volt Kata és Julcsi is ,szóval nekik is ingyenes, így jár neked is!!) Igenis kérjed a háziorvostól.
Hepa, AIDS. :szintén most voltak a lányok, és ahogy olvasom nekik már olcsóbb mint nekem volt tavaly. Lapozz vissza, ha jól emlékszem Kata 3000-et írt.
Az első konzultácio 12000FT
a rákszűrés, ha nem viszel 10000Ft
elvileg azt is tudsz ingyen csináltatni a körzeti rendelő nőgyógyászatán.
Dévainál csak rákszűrés és spermakép vizsgálat van. (Clamydiát is néz)
miciona

Ez igy nem hangzik rosszul.Nem egetverő összegek.De sajna hiába kérek beutalót nem ad a dokim. :( :( Úgyhogy viszem amim van aztán a doktorbácsi megmondja mi lesz.A pcos hátrány?Márha ez van nekem.Az alacsony sperma szám?Én nem tudom szerintem hogy van egy 6 éves fiam az maga a csoda.....Messze van az intézettől ahol vért vesznek?Csak azért kérdezem mert mi Dorogon lakunk az kb 50km pesttől.Az első konzi után mikor kell visszamenni?a ciklusom 25.napján megyünk elöször.Elvileg akkor fog hormont kérni ugye?Bár a ciklusom 40-45 napos :? Előre is köszi a választ.
kssmagdi

Szia Magdi!!!
Én Egom-kertvárosi vagyok! De kicsi a világ!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Az utat már kitapostuk, ne félj!

A Nyírőbe Dorogról nagyon könnyű eltalálni, az intézetbe is, de a kettő között mi is csak navigációval merünk közlekedni.:)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Ki a házidokid??? Nekem a Keszthelyi nem akart adni semmiféle beutalót. Jól ki is akadtak rá itt a lányok-fiúk! Nagyon kíváncsi vagyokhogy veled is ő bunkózik-e!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

A János Kórházban veszik a vért. Nincs túl messze, de azért Gazdagrét viszonylag kiesik a város központtól.
Kb., egy hónap múlva kell visszamenni az eredményekkel. 25. nap már késő szerintem. Először majd a 3. napira tudsz menni.
Az alacsony spermaszám nem hátrány mivel akkor nem hagyományos lombikot csinálnak, hanem ICSI-t, amihez 1db is elég.
Pco-ban nem vagyok járatos, de gondolom az kissé nehezíti a helyzetet. Pco-ról szerencsére csak tankönyvi ismereteim vannak, gyakorlati nem, de valaki biztos tud majd segíteni.
Ne aggódj! Azért jöttél ide, mert Ő az a doki aki segíteni fog!!
miciona

Moncsiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Hogy vagy? Érzel vmit?
miciona

Mi a Nyírőbe jártunk csapoltatni mindig. :shock: Szerintem szabadon választhatsz a két kórház közül.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Áh, ne is mondd! Már a mellem sem feszül úgy mint tegnap.... kicsit feladtam.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Micionám! Én nem tudom, hogy a helyedben hogy döntöttem volna. Igaz, hogy a doki konkrét segítséget nem ad, de lehet érezni rajta, hogy ő mit választana... szoktam hagyni magam...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Jaj ne!

Szúrkálódás???
Mikor kell menni UH-ra, vagy vérvétel van előbb? Tesztet csinálsz?
miciona

Julcsi! Ő a nagy 20hónapos keresztlányom, Bogi. Neki lesz most kistesója.
Imádom, egy gyönyörűség! Kép

Ilyen nagyon imádjuk egymást!

Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga!!!!!
A házidokim a Hamvas!!!!A páromé a Kesztehelyi!!Akkor ne is probálkozzunk nála??????Mármint sperma vizsgálattal meg ilyenekkel???Na szép mondhatom!!!!!Bezzeg amikor pesten laktam nem volt ennyire macerás!!!!!Szóval az itteni ellátás nem a legjobb!!Te is jártál gondolom itt dorogon az sztk-ban az Iványinál?Na ő tavaly egész évben vizsgálgatott egész nyáron szedtem a clostyt meg a dupfastont persze semmi hatása nem volt.A tejszivárgást is elintézte azzal hogy hormonális.Meg,hogy vizsgáltassam ki magam valahol de azt nem mondta hogy hol igy jutottunk a Dévai intézetbe!!!!!Remélem a Doktorbácsi behozza a hozzáfűzött reményeimet annyi jót írtatok róla hogy kíváncsi vagyok rá már nagyon!!!!
kssmagdi

Elvileg 16.-án tesztelhetek csak, és akkor kell uh-ra is menni (feltéve, ha addig nem jönne meg...) Szerintem úgysem bírom ki tesztelés nélkül addig.... :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

A Keszthelyi önérzeti problémát csinált abból, hogy őneki akármilyen MAGÁNINTÉZETBŐL!! üzenget egy orvos, hogy adjon ilyen-olyan beutalót. Nagy szentbeszéd mellett (porig alázott) adott csak EKG-ra, meg vérvételre. DE általános véleményt a belgyógyász fődoki adott EKG után. Ő nagyon-nagyon emberséges volt.
Az Iványinál sohasem jártam, nem ismerem.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Csajok megyek, várnak az utro-golyócskáim!

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Magdi! Írtam privit! Gondolom, a többiek nem nagyon kíváncsiak a dorogi egészségügyi ellátás problémáira. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi:
nagyon helyes mind a 2 lány a kicsi is meg a nagy is :)
Most aztán itt a minta, nem feladni!!!

Amúgy nem tudtam eldönteni ,hogy ő melyik válasz irányába terelt.
Viszont aznap van a Jónás napom is :roll:
miciona

Miciona,
mi ez a központi idegrendszer leállítás....? ez komoly.....???
meséltem férjecskének, mi is ezt választottuk volna, két pete= két esély a babára, még ikrek is lehetnek!:))
Drukkolok hétfőre!
MAgdi,
nekem sem adott mindenre beutalót a körzetim, pedig ő egyébként nagyon jó fej.
Amire meg adott, pl. EKG , tüdőszűrés, arra is azt mondta, hogy nagyon szigorú az ellenőrzés, és ezért hazudni kell valami más indokot....Így 60e volt a papírokat beszerzni, enyhén szólva sokkot kaptunk....
Jó éjt
rencsi79

Miconám!
Szerintem jól döntöttél! Azt hiszem a helyedben én is ezt tettem volna! Két petike, két esély! Nem feladni! :) Megy a drukk hétfőre természetesen! De ezt a dolgot ott az intézetben végzik el? Bent is kell maradni, vagy egyből haza is mehetsz? Altatnak majd? Nagyon bátor vagy, de szerintem ha bárki más ilyen helyzetben lenne, akkor ő is ugyanezt tette volna! NO PARA! :P :lol:
Nem tudom mi az a PCO! Elmondod nekem?

Magdi!
Én még mindig azt mondom, hogy várd meg az első konzit és Apánk megmondja, hogy mi lesz a "menetrend"! Ne aggódj ennyit! :P
Nekünk a Mária u.-i vérvétel kettőnknek 7.000,-Ft volt, mert Apánk 3-3 dolgot nézet a vérünkből, de van akinek ez az összeg csak 3.000,-Ft volt! Változó és szerintem függ a kórelőzménytől is. :)
Spermavizsgálat nálunk már szeptemberben megvolt, a nődokim azt mondta, hogy ott van a gond, akkor könnyebb kezelni, és a férfinál úgymond, csak ez az egy vizsgálat van, és kiderül, hogy ott-e a bibi, vagy sem! Hát nálunk nem ott volt a bibi! A kakukktojás, úgy néz ki én vagyok! Az általános véleményt nekem a háziorvos akkor adja, ha a laborom amire ő küldött, és az EKG megfelelő. De azt mondta semmi probléma, hiszen ahol tud ő is segít nekünk, és mondta, hogy nagyon szorít! :)

A tüdőszűrőről csak annyit, hogy ahol mi voltunk, ott a hölgy mondta, hogy mivel már a törvény nem írja elő azt hogy kötelező ez a vizsgálat, ezért már szinte az összes helyen - legalább is, a mi vonzásterületünkön - fizetni kell érte. Nem tudom mennyi, de ha valakit érdekel, akkor meg tudom mondani, mert az Anyósom kedden megy, és olyan helyre ahol fizetni kell érte, bár neki a cég visszafizeti, mert neki viszont a munkahelye miatt kötelező! Szóval ez van a tüdőszűrőről!

Moncsi!
Nagyon édesek vagytok a képen! Most már tényleg Neked is kell egy baba! Szerintem ti is úgy lehetettek Bogival, mint Mi a testvérem első kisfiával, MIKEY-val! Imádjuk, és ő is nagyon-nagyon szeret minket. Főleg a páromat! Még nem tudja kimondani, hogy Laci, és képzeld azt mondja helyette, hogy HATA! Olyan édes, néha megtudnám zabálni! Ezért nekünk is fáj a szívünk egy csöppségért!
Amikor először voltunk Apánknál, és megkérdezett minket, hogy van-e a családban rendellenességgel született gyermek, akkor mondtam, hogy a testvérem most adott életet a második kisfiának, és makk egészséges mindkettő. Persze Laci családjában sincs ilyen beteg gyermek! Erre Apánk azt mondta, "Húha! Akkor le vagyunk maradva, sürgősen be kell hozni őket!" És természetesen mosolygott! Olyan aranyos volt! :) :lol:
Ja és ami a legfontosabb: Nem feladni!

Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült, de tegnap nem voltam, és úgy belendültetek, hogy alig tudtam visszaolvasni! De olyan jó, hogy vagyunk itt "egymásnak"! :lol: :lol:

Puszi Mindenkinek:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Anno az én házidokim az EKG-ra avval az indokkal adott beutalót, hogy magas vérnyomás. Na hát pont én vagyok az akinek tökéletes a vérnyomása. Le is hidaltam, miko r a vizsgálatnál kérdezték, hogy kicsit magas a vérnyomásunk? Én meg csak lestem! :-)

Ági28

Sziasztok!

Miciona,
Csatlakozom a többeikhez, én is így döntöttem volna! 2 kisbogyó is nagy esély szerintem, nagyon drukkolok, hogy majd mindkettőt vissza lehessen tenni, és szépen meg is ágyazzanak maguknak.
Hogy álltok az ikerkérdéssel? Gondolom nem lenne ellenetekre :)

Moncsi,
Tündéri ez a kislány, nem csodálom, hogy imádod :) Nekem is van egy 15 hónapos unokahugim, akit imádok, a világ legjobb fej gyereke, de sajnos külfölfön élnek, és csak ritkán dögönyözhetem meg :( Most pedig már úton van a tesója is.

Magdi,
Szerintem is várd meg az első konzultációt. A vérvételt vagy a Nyirőben, vagy a Jánosban csinálják (mármint a hormont). Nekem a vércsoportosat is ott csinálták, mert a háziorvosom - annak ellenére hogy nagyon jó fej, mi amúgy is jóban vagyunk- nem tudott elküldeni. Nekem a 20. napi hormon plusz vércsoport együtt így 12 eFt volt, szerintem lesz egy tizes a 3. napi vérvétel is. De semmi másért nem kellett fizetni!

És lányok, azt mondták szerdán az SZTK-ban, hogy nem ugyanaz a tüdőszűrő, meg a mellkasröntgen. Illetve szerintem ugyanazt lehet vele vizsgálni, de mégis, a mi kerületünkben, két különböző helyen végzik. A háziorvos adott beutalót mellkasrtg-re, ingyenes volt az is, az EKG is.

Kata,
Hogy vagy? Pótoltad már a 6 kémcső vért? :) Hétfőn lesz az újabb menet?
vjulcsi

Ja és a második lombikomnál engem is le akart Apánk állítani, mert hogy 3 petikét látot csak, a punkciónál végül 5 lett, de sajna csak egy került beültetésre, aki meg is tapadt, de hát úgy döntött, hogy csak 7 hétig lesz velünkl. Szóval egy petikéből is lehet baba.

Ági28

Sziasztok,

Köszönöm, hogy válaszoltatok! Nagyon Drágák vagytok, hogy szorítotok!!

Rencsi,
Ezt a központi idegrendszer dolgot eddig nem is említette. De már rájöttem, először paráztat, aztán, ha határozottan ragaszkodsz, hogy igenis akarsz tovább menni, mindig lesz egy újabb ötlete.
Szerintem ez a leállítás csak úgy lehet jó, ha utána lefagyasztják és a következő hónapban ültetik vissza, mivel azt mondta, hogy a megtapadásnak nem jó a leállítás.
Kata,
elvileg altatnak, de gondolkodom még rajta.
csak délutánig kell ott maradni megfigyelésre.
A PCO-t Magdi kérdezte az a policisztás ovárium szindróma. Hormonzavar okozza. A petefészekben ciszták képződnek, amik ugye meddőséget okoz.Röviden ennyi.

Amúgy kaptam egy listát amin rajta van mit kell vinni. Az volt a vicces, hogy Ágika mondta, hogy és a férjem is hozzam. Ezen mosolyogtam, ő meg mondta, hogy ne nevessek, mert volt aki nem hozta, mert neki nem mondta senki. Azon nevettünk miért nem állította le a 8-as buszt, hátha valaki kisegítette volna. :lol: :lol:

Julcsi,
Az lenne Apánknak az igazi fricska, hogy le akart állítani és aztán mindkettő megtapadna. Én boldog lennék.

Tüdőszűrőn most voltunk, és nem kellett fizetni érte. Egy évben egyszer ingyenes!!!!!
miciona

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: