[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Macsek, nekem is nagy bánatom, hogy nem fogok tudni hason aludni. Csak úgy tudok elaludni, de már most is érzem, hogy nyomom a pocimat (mondjuk van rajta háj is rendesenKép) Szerintem ha nagyon muszáj lesz, akkor tudunk majd oldalt is aludni.

Babs, ez a kismama thai-chi nagyon jól hangzik! Elmeséled majd, hogy milyen?

K, ha rendben van minden és a Kisember ilyen eleven, akkor biztosan nem történhet már baj és nemsokára megnyugszol. Bár azt mondják, most már mindig lesz min aggódnunk, mert az anyák ilyenek.
eszter28
 
 


MacsekKép
Én is hason elalvó vagyok, így nagy bajban leszek később. Most még úgy megoldom, hogy a kezeimet a hasam alá gyűröm mell alatt, így ez kicsit megemel, és nem nyomódik a cicim, ami már hatalmas. Pocakom még nincs, csak a rendes, így azt nem nyomja.KépKép

EszterKép
Gratulálok a lurkóknak, és leginkább az élni akaró Pindurnak!!!!KépKép Nehéz dolgotok lesz, és sok-sok erőt kívánok hozzájuk.

LányokKép
Én ma voltam UH-n, két egyforma méretű 23,5 mm-es lurkó kalimpált a méhemben. Legközelebb már csak a 12. héten kell menni, akkor kell majd a genetikára időpontot kérnem.
Azért a doki jól ránk ijesztett, hogy jó lenne magzatvíz vizsgálat, mert a lombik miatt nagyobb 1-2%-as a kromoszóma rendellenesség esélye, mint spontánnál. Most 2 hetet gondolkozhatunk, meg persze a genetikus segítségét is kérhetjük, hogy Ő mit javasol.

Pusz
Cat
(9+3)

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat!

Be kell valljam, ha csak ennyivel nagyobb az esélye, mint a spontán terhsségnél, én biztosan nem kockáztatnám meg. A kromoszómavizsgálatoknak van vetélési kockázata, ha jól tudom...
De persze ti döntetek, a genetikust mindenképpen érdemes megkérdezni.
Nagyon vigyázz magatokra, pihenj sokat!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

 
 

Sziasztok, végre megvolt a várva-várt uh. Utoljára 6 hetes volt, mikor is csak a kb. 4 mm-es baba látszott. Most vagyunk 13+4, és 68 mm a CRL-je. Izgett-mozgott, a doki azt mondta, minden rendben van, de nem beszélt sokat, ugyanis nem a magánrendelésén voltam, hanem a normál rendelésen, mert táppénzes felülvizsgálat is volt. Azét képet kaptam a csemetéről. Április 2. lesz az AFP napja, majd erre 2 héttel lesz egy uh, amikor a kórházba kell mennem, és videóra is lehet majd venni az eseményt. Én jól vagyok, eszem nagyokat, a jó időtől pedig feltöltődtem, megint a régi pörgős Andi vagyok, csak mostanra kicsit elfáradtam...
Örülök, hogy mindenki jól van, egyre kevesebbet lehet olvasni émelygős anyukákról...
Vendég
 


Sziasztok!

Szép csendben bejelentkeznék HozzátokKép. Most nincs esélyem a visszaolvasásra, de majd szép apránként...

Elvileg a kalkulátor szerint a szülés várható időpontja: 2004. október 29. Doki szerint valszeg fiatalabb kicsit, mert nem norm. hosszúságú ciklusban fogant. Már uh-képem is van róla, ott 4,7 mm volt, akkor azt mondta a doki, hogy kb. 5 hetes lehet a méretét tekintve.

Mos mennem kell, mert a jánykámat viszont el kellene raknom már holnapra, ugyanis ma még semmit nem aludt....és már egy kissé kifáradtam tőle...

Sziasztok,
Szila
szila
 
 


Szila, üdvözlet! Nem találkoztunk mi már egy másik fórumon a napokban? Én vagyok az a hármasikres kismama, aki a Péterfyről kérdeztelek és megígértem, hogy zaklatni foglak a kérdéseimmel.Kép Vagy egy névrokonod volt? Persze én álnéven bújkálok...Kép

Cat, biztos nehéz döntés lesz. Ikreknél hogy vannak ezek a vizsgálatok? Azt hallottam, hogy az AFP értékből sem tudnak meg sokat, mert ikreknél eleve magasabb. Tényleg, ha a babák külön magzatburokban vannak, akkor két szúrással lehet megoldani az amniocentézist?

TAndi, jó hogy feltöltődtél. Émelygős kismamának még itt vagyok pl. én.Kép Olyan jó olvasgatni, hogy milyen gyorsan fejlődnek a babácskák.Kép
eszter28
 
 


Ja, igen! Felraktam a profilomba a két héttel ezelőtti uh.-képet a babáimról, ha érdekel valakit...
eszter28
 
 


Eszter28,
de igenKép.
Szila
szila
 
 


Sziasztok!
Én is jól vagyok, 24-én AFP vérvétel lesz, április 6-án meg vizit a dokinál.Az utolsó viziten magas volt a vérnyomásom 140/90, épp határérték,másnap meg kellett méretnem újra , akkor már ok volt 120/80, úgy látszik a hirtelen meleg és a várakozás a dokira okozhatta.Ti is gyakrabban mérjétek meg ha van rá mód.Én is kezdek vmi érdekes mocorgást érezni, és gyakran simogatom a pocim, én is hason szeretek aludni, ami most egyre inkább oldalalvásba megy át.
Végre itt a tavasz.Kellene egy két vékonyabb kismamanaci.Nem tudtok egy jó üzletet?Ma megnézem a C&A-ben, (Westend)gondolom drágák, de legalább jól néznek ki.
Csodálatos egy baba is, hát még háromKépKép
Elképzeltem a futószalagos pelenkázástKép
Legyetek jók!
Puszi
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Noémi!
Vékony kismama nacit vettem múlt héten az Auchanban 4e-ért. Állítható derekú. Nekem mivel még nem nagy a pocim, így kissé átalakítottam egy gumival, így nem sokára már hordhatom, ha az idő is engedi.
Szerintem érdemes még megnézni a Corát is. Már én is nézegettem ez ügyben üzleteket, és 6-7e-ért lehet nadrágot kapni. Te mennyiért láttál?
Én is szerettem hason aludni, de nem már jó ideje nem tudok, mert a mellem annyira feszült, így áttértem az oldal és háton alvásra.

Tegnap voltam UH-on és nagyon álmos és szégyellős volt a babánk így, csak a hátát és a gerincét csodálhattuk leginkább, és kicsit láttuk a mozgását. A profilba betettem legújabb képét.

Moszi (10+6)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok! Kép

Nagyon örülök annak, hogy szépen gyarapodunk, mind anyukák, mind babaszám szempontjából.

Eszter, gratulálok a hármasikrekhez. Biztosan nagyon boldog anyuka leszel majd három kislurkó mellett. Arra a Balaton parti strandra, ahova a férjemmel járunk nyaranta szinte minden hétvégén, szintén jár egy házaspár a hármasikreivel. Mondanom sem kell, az egész strand imádja a családot, a három Szabó legényke pedig igazán nagyon helyes kissrác. Kívánom, hogy Titeket is ennyi szeretet vegyen körül, ha majd már 5-ösben töltitek mindennapjaitokat! KépKépKépKépKép

Képzeljétek, végre kezdenek kényelmetlenné válni a nadrágjaim. Még nem híztam, nem gömbölyödöm, de zavar, ha a hasamon szorosabb a nadrág. Ráadásul mintha a vizelettermelésem is beindult volna, többször járok WC-re, mint korábban. Ez már jó jel, a Pindurka biztosan növöget.

Lányok, van egy gondom, és a segítségetekre lenne szükségem. Az elmúlt másfél év leforgása alatt nagyon sok esküvő volt a baráti társaságunkban, többnyire ugyanazzal a vőféllyel, ugyanazokkal a barátokkal. A vőfélynek eddig is ketten segítettünk mindenféle játékok kitalálásában, megszervezésében, a lakodalomban való lebonyolításban.
Szombaton szintén esküvő lesz, ahol az ifjú pár az eddigi összes esküvőn meghívottként jelen volt, így minden játékot ismer.
Tudtok nekem pár ötletet adni, hogy milyen játékokat szokás játszani egy lakodalomban?? Vagy ha van, saját tapasztalatoknak is nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segytségeteket Kép

Csirkesz
12+5

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Moszi!
Én eddig egyet vettem a Terranovában (2500 Ft)elég jutányosan.Meg akarom nézni a Mammyisticet a Blahánál, nem tudom ott mennyi.Szeretnék egy kantárosat is későbbre, meg egy két tunikát.
Ma felkerekedem munka után.Majd beszámolok.
Noémi
15+4
fantikbaba
 
 


Moszi!

Hihetetlen, milyen aranyos a kislurkód! Gratulálok! Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Moszi!
Most mennyi a 4D UH? Mennyivel kell előtte bejelentkezni? És mennyi ideig tart?
Köszi
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok,

sikerült tegnap elmennem thai-chi-re, nekem nagyon tetszett. Azt hiszem, azért kell egy kis hajlam a kínai típusú filozófia elfogadására, de nekem nagyon bejött, csupa lágy vonalú mozgás, nagyon megnyugtató, ellazító gyakorlatok.
A végén majdnem hangosan nevettem attól a gondoltattól, hogy a baba milyen jól érezheti most magát a teljesen ellazult pocakban. KépKép
Szóval, ha valakinek van indíttatása, uccu neki!
Babs.
babs
 
 


Csirkesz,
nekünk augusztusban volt az esküvőnk, előtte folyamatosan az eskuvo.hu forumait olvastam, azokon elég sok jó ötlet volt fent. Nálunk egy olyan játék volt tervben, hogy egy csomó levlapot megcímeztünk a saját címünkre és felbélyegeztünk, arra kellett a vendégeknek felajánlásokat írniuk, amit rákötöttünk volna héliumos lufikra, és szélnek eresztettük volna, csak a lufik kicsit leeresztettek, és nem bírták el a levlapokat. De a játék lényege elvileg, hogy ha egy levlap megjön az ifjú párhoz, akkor azt a felajánlást beválthatják. Mi a végén csak lufit eregettünk (magukban még felszálltak...)
A párom családja meg egy dalocskát fabrikált az élettörténetéből, az is nagyon vicces volt.
babs
 
 


Sziasztok!

Noémi!
Merre van Terranova? Milyen nadrágok vannak ott? Venni szeretnék én is még, de gondok vannak a nadrágvásárlásnál, mert 160 cm vagyok, és alkatilag nagyon régi női ideál: széles csípő vastag comb. A régi répa fazonú nadrágok elmaradása miatt, 2 számmal nagyobb nadrágot tudok csak venni, ha egyáltalán sikerül. Kép
UH-ra a Praxisba járok, mert ott van a nőgyógyászom is. Van babanetes kódom, így 1000Ft kedvezmény jár. Most kaptunk egy fekete-fehér képet (ezen is van 4d-ből kép), egy 4D-s "színes" képet, 10 képet vett fel saját CD-jükre, és videóra is vett fel. Így minden 9500 volt a kedvezménnyel együtt, persze benne van a CD, és videó kazi ára is.
Én kéthéttel előtte jelentkeztem be, és még volt hely bőven. Hétköznap 8-14-ig, és szombaton is nyitva vannak. Nagyon aranyos volt a doki, és sok időt foglalkozott velem. Kezdetben még mocorgott, és mikor aludni készült, a doki ébreszgette, hogy jobb legyen a felvétel, nagyon aranyos doki (Győrfi Mátyás- gondolom ismeritek a képeit). Nem olcsó hely, hiszen magánpraxis, de jó doki, és nagyon kedves, sokáig foglalkozik veled.

Babs!
Merre van a kismama thai-chi? És mennyibe kerül?

Csirkesz!
Köszönöm. Szerintem is aranyos, de igazán megmutathatta volna magát teljesen.
De hát ugyanúgy szeret aludni, mint az anyja, ezért igazán nem hibáztathatom. Kép
Nekem már gömbölyödik egy kicsit a hasam, itt bent a kolleganőm meg is jegyezte.
Esküvővel kapcsolatosan én is csak a Babs által említett eskuvo.hu lapot ajánlom, mert ott a fórumban biztos kapsz jó tippeket.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Gyöngyi!
A Szent István krt-on és a Blaha környékén is van terranova, de én 172 cm vagyok, és így is le kellett rövidíteni.Igazából csak a pamut derék jó a gatyóbanKépÉlére vasalt fazon.A mammistyc jobb üzlet.Az árakat azonban még nem tudom.Ha megtudok vmit írok.
Amit a praxisról írtál köszi szépen.Kb 3 hét múlva
szeretnék menni.Akkor már betöltöm a 18 hetet.
Noémi
fantikbaba
 
 


Noémi!

Praxisba érdemes akkor bejelentkezned, és tutira válogathatsz az időpontok és napok között.
Merre laksz? Messze van neked a Praxis?
Remélem, ha te is idejársz majd UH-ra, akkor elégedett leszel, mint én.
Őszintén szólva én nem szeretem az orvosokat, mert az számomra mindig rosszat jelentett, de itt kulturált környezetben várakozok, és kedvesek is.

Az előző hozzászólásból kimaradt, hogy kb. 1/2 órát voltunk bent a férjemmel, és ha kissé csúszás is van (mint első UH-on), akkor sokáig foglakozott velünk a doki, de ott nem tudok időtartamot írni.

UH-ra való bejelentkezés telefonszámát tudod?

Balaha környékén merre van a Terranova? Mert én csak Mammistyc üzletet tudom, hogy merre van.
Kirakatban 7e-ért volt nadrág, nagyon tetszett, legalábbis a kirakatbabán.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Szeretnek hozzatok csatlakozni.
Ugy orulok, hogy talaltam egy ilyen forumot.
En a papir szerint a 13. heten jarok, de az en szamitasaim szerint meg a uh szerint a 12.

Ti hogy viselitek a babavarast???

Munkahelyeteken tudjak mar???
Vendég
 


Sziasztok,
Nézzétek meg a La Halle-t is! Én nagyon aranyos nadrág-tunika (vagy inkább ruha) együttest vettem 3500-ért, le volt 70%-kal értékelve! És nagyon aranyos dolgokat láttam még, kifejezetten kismamáknak. A C&A-ben vettem egy nadrágot, majdnem 10ezer volt, de ezt inkább ajándékba kaptam. Ezen kívül rugalmas anyagú tréningalsókat hordok itthon, vagy ha boltba kell leszaladni. Nekem elég nagy a pocakom...

Esküvői játékok: nekünk június 05-én lesz, addigra még nagyobb lesz a pocim. Van egy olyan klasszikus játék, hogy a vőlegény rááll egy sámlira, a menyasszony pedig egy tojást görget a vőlegény nadrágja alatt egyik lábról a másikra. Van pl. fát kell az ifjú párnak fűrészelnie, de közben egyfolytában locsolják a fát vízzel. Vagy aprópénzt kell összesöpörni. Hirtelen csak ennyi jut az eszembe.
Vendég
 


Halihó!

Megvagyunk mi is, émelygés még mindig tartKép
Uh-ra jövő héten, vagy 2 hét múlva megyek csak, remélem minden rendben lesz.
Pocim már növöget, de lehet, hogy csak a sok kalács miattKépKép Meg hétvégén nagyszülőknél voltunk non-stop kajálni kellettKép

Úgy örülök a jó időnek, sokat vagyunk kint Gergővel a levegőn végre.

Cicifájás is volt, képzeljétek csak egy napig tartott, meg is ijedtem, de anyukám felhomályosított, hogy ez normális.
ja és újabb kínom székrekedés, láttam írtatok róla korábban. Azért bevált praktikát szívesen fogadok. Bár nincs min csodálkozni, az émelygés miatt keveset iszom és vackokat eszemKép Próbálok változtatni.

CsirkeszKép
Van topic a hátrahajló méhről is. BetegségKép Akkor nm is síeltetek?
Esküvő: Nálunk is csak a klasszikus tojásbujtatósdi, meg seprűstánc, aprópénzseprés volt, meg a tanúk itták a cipőből a pezsgőt.
SÓgornőméknél a párjának kellett az asztal alá bújni, az asztalon állt a mennyasszony. A Ki az úr a házban kérdésre próbált az asztal alól kikiabálni, hogy énKépKép

Gatya: nekem is kéne vennem, mert anno kaptam kölcsön a sógornőmtől párat, de most ős is pocakosodikKép

Megnéztem az uh-s képeiteket, nagyon tetszett mindegyikKép


pusz
Judy (10+3)
Judy
 


Esküvőre: nálunk a férjemnek két nagy vekni kenyérből készítettek papucsot, és abba kellett táncolnia, míg szét nam szakad. ezt azért kellett neki, nehogy papucs férj váljék belőleKép

Moszi!Terranova:, pontosan az Erzsébet krt. Dohány utca sarkán van. Ha a Blahától mész az Oktogon felé, akkor bal oldalra esik. (közel van a Blahához) Aztán van egy az Oktogonhoz is közel. Ha az Oktogontól mész a Blaha felé a krt-n akkor neked a jobb oldaladra esik az üzlet.Én ebben az üzletben vettem a nacim, 2500 volt, és rengeteget le kellett belőle vágni, mert én is csak 158 cm vagyok. dereka pamut, a többi vászon élére vasalt. szép.
Viszont én nem tudom, hogy hol van a Blahánál a Mammistyc?
Madrinában járt már valaki?

kata
katta
 
 


CsirkeszKép

A fényképeken még láttad az etetős játékot is, nem? Hogy le voltunk takarva, csak a férj feje látszik ki, illetve az én kezeim. Az ő kezei pedig a cipőben voltak. Szóval mintha egy kisember lennénk, még valami jelmez is volt hozzá, és nekem kellett etetnem, tortával, sörrel, habos kávéval. Hátulról, vakon, szembe meg a közönség.
Elég zavaros így leírva, de jó móka volt és nem kell hozzá más csak egy pici ruha meg cipő és a paraván.

Judy
Judy
 


Moszi,
ez a thai-chi az aktív szülés program része, Arany János u. 10. szám alatti ifjúsági centrumban. Nekik sok egyéb programjuk is van (van jóga is, meg tánc) kifejezetten a szülésre való felkészítésre. Ímhol egy link:
http://www.babanet.hu/aktivszules/aktivszules.htm

Egy óra 1200 pénz volt, de lehet vmi bérletet is váltani, az nem tudom, pontosan hogy működik.

kata,
nekem a kezdő ruhatáram (i.e. 2 nadrág és 3 felső meg némi fehérnemű) van a Madrinából, szerintem nem voltak vészes árak (a fekete "dolgozós" nadrágom 6750 volt, a másik (düftin) 11ezer.

(Most voltam az új C&Aban, ott nem túl nagy a kínálat - szemben a tömeggel...)

Babs.
babs
 
 


CsirkeszKép
Mi a vendégsereget tettük próbára. Összeírtunk millióféle kérdést magunkkal kapcsolatban pl. mi volt a menyasszony első gyermekkori munkája? Mi a vőlegény kedvenc itala? Pontosan hol látták meg egymást életükben először? Horkol-e a vőlegény? Hányszor hívják egymást naponta telefonon stb.stb. próbáltunk olyan kérdéseket összerakni, amit vegyesen tudhat a család és a haverok. Válaszok voltak minden kérdésre 3 verzió, abból kellett választani.
Csoportokat készítettünk a bandából, és egymással versenyeztek. Vidám volt, de ehhez feltétlenül kell egy jó műsorvezető.

más dolog, de mi csináltunk külön egy gyerek sarkot, gyöngy fűzéssel, játék kaszinóval, rajzeszközökkel, gyurmával, lufikkal stb. Hihetetlen sikere volt a lurkók között, még a 2 éves unkahugom is ott vacsizott, pedig azt hittük, ő tuti az anyukáján fog lógni.

Bulizós csapatnál jó a hamupipőke tánc: -

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a tippeket, van olyan is közöttük, amiről még csak nem is hallottam. Az viszont biztos, hogy ezek közül fogok válogatni. Örülök, hogy ilyen ötletgazdagok vagytok, rengeteg fejtöréstől mentettetek meg KépKép

Judy, leírnád nekem a seprűstánc lényegét? Egyébként síelés volt, addigra már jobban lettem, de extra óvatosan adtam elő a lesiklást. Ja, és köszi a topik tippet! KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok Csajok,
en is itt vagyok, olvasgatlak benneteket csendben es emelygek, emelygek emelygek. De hat mit lehet tenni? Pedig penteken kaptam 8 szurit is a dokimtol emelygesre, valami termeszetgyogyasz anyagot, attol allitolag elmulik a legtöbb kismamanak, de nalam nem jött be.
Kerdesem lenne nekem is. Mivel mi Nemetorszagban elünk nem nagyon vagyok tisztaba az otthoni dolgokkal. Megyünk haza husvet utan, akkor a 13-ik hetben leszek. Van esetleg valami tippetek, hogy hova mehetnek el dokihoz 4D-re es ahol videot is csinalnak a kicsiröl, mert itt nagyon nagyon draga. Ja, es itt a nyaki redö es az AFP sincs benne a szolgaltatasban, szerintetek azt is megcsinaltathatom otthon?
Köszi a valaszokat.
Mindenkinek jo gömbölyödest!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Sziasztok!
Találtam még egy üzletet.
http://www.mutta.hu/Kár hogy árak nincsenek a weblapon.
fantikbaba
 
 


Motiot Kép

babanet kezdő oldalán, menj rá az ultrahangos részre és ott van a Praxis rendelő, ultrahangos ügyben.
Regisztrálsz, kapsz mailen egy kódot, azzal felhívod őket időpont miatt és még kedvezményt is kapsz. ha nincs kedved a cécóhoz, meg nem kell az ezres, akkor csak simán fel lehet őket hívni természetesen.
Bár még nem voltunk, de úgy tudom, hogy itt DVD-re is rögzítik, ha épp azt akarod, de videóra tuti.
AFP-hez még túl korai a 13. hét, meg szerintem örülj, hogy nálatok nem kötelező, csak idegesíti az embert.
Nyakiredőt 4D-sen tuti megmérik neked, főleg, ha elmondod honnét jöttél és mi a helyzet.
Azért én a helyedben biztos megkérdezném az AFP-t telefonon is az ultrahangosoktól, amikor bejelentkezel.
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit,
köszi szepen az infot, mindjart fel is hivom öket.
AFP-t is megkerdezem, mert majusban is megyünk haza, akkor kb 17-18 hetes leszek. Az mar biztosan jo idöpont.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Motiot!

Teljesen egyet értek Edittel, és jobb ötletem nekem sincs. Erről a rendelőről eddig csak jókat hallottam, ráadásul azt hiszem pont ma részletezte a kép, video, cd, vizsgálat tarifát Moszi - ez talán segít az árak összehasonlításában.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Kata!
A Mammystic: leszállsz a 4,6-ról és a Rákóczi tér felé elindulsz jobb oldalon lesz, kb. 50 méterre a megállótól.

Babs!
Köszönöm, feltétlenül megnézem a honlapot. Ma megyek a nőgyógyászhoz, megkérdem őt is ajánl-e valamit.

Motiot!
Most voltam a Praxisban: Bartók Béla út 92-94 4em/20.
Nyaki redőt mértek nekem is. Videóra fel tudja venni. De DVD-re még nem, de azt mondta Győrfi Mátyás, hogyha később visszaviszem neki a videokazit átveszi DVD-re. CD-re viszont nekünk 10 képet írt ki a 4D-s és sima UH képekből.
Kicsit korábban írtam erről bővebben.

Edit, Motiot!
Az AFP-t a 16. héten végzik, vérvizsgálatból a hepatitis szűréssel együtt. (Én úgy tudom.)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Moszi Kép
Igen, jól tudod, a 16. héten vérvétel formában nézik, de ugyanakkor (vagy a környékén) van egy UH vizsgálat is, ami szintén sok rendellenességet megmutat, ha ne adj isten van olyan.
Jövő héten már többet tudok, mert akkor megyünk.

Kár, hogy DVD-re nem veszik fel, azt hittem. Az azért mégiscsak tartósabb lenne, ha majd az ükunokák nézegetni szeretnék, hogy dédnagypapi vagy dédnagymami hogy ficánkolt 20 hetesen Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Noémi!

Hát én ma majdnem besokaltam drága közös dokinktól. Komolyan! Minek ad időpontot, ha úgyse tartja be?! Már ott tartottunk, ha legközelebbi ajtónyíláskor nem szólítanak, akkor egyszerűen hazajövünk. Egy 2 perces turkászásért (bocsKép, de ugye csak méhszájvizsgálat volt) várjunk majd 2 órát a két gyerekkel (mert őket hova tegyük, főleg a kicsit, aki amúgy sem akar nélkülünk lenni). Még jó, hogy legközelebb UH lesz, és emiatt nem kaptunk időpontot, mert a férjem jól tartotta magát, de ennél a momentumnál tuti beszólt volna valamit ("nem kell időpont, majd jövünk"KépKép).
Még jó, hogy a doki annyira favorit, hogy ezt is megtehetiKépKép, másnak nem nagyon nézném el!
Ezzel a várakozással csak az a baj, hogy előtte szívesen beszélnék néhány dolgot a dokival, de ennyi várakozás után már csak az az egyetlen vágyam, hogy menjünk már, és emiatt számomra fontos kérdések nem hangzanak el.

Motiot!

Az APF-t pontosan a 16. héten kell elvégezni, különben nem ad pontos eredmény (amúgy is sokszor csak ijesztegetésre jó, sajnos azt a vizsgálatot, ami tényleg sokkal (quartett teszt) megbízhatóbb MO-n csak térítés ellenében (40 e Ft) végzik el).
A genetikai "nagy" UH a 18-20 hét között esedékes.

Ruha: ez így neten keresztül nem derül ki, de akik ruhákról írtatok, mind normál testalkatúak vagytok? Csak azért, mert én nem is tudom, merre induljak, vajon én is kapok magamra normális fazonú kismamaruhát ilyen helyeken? mert rajtam bizony van egy kis "felesleg", nagyon sokszor már ez is elriaszt a ruhavásárlástól, de mindenképpen vennem kell lassan nacit, mert még beleférek az eddigibe, de már érzem a pocimnál, hogy kelleni fog. De nem akarok bálna jellegű és kisvakondos lenni.
6-10 e Ft egy nadrágért kicsit nekem sok (ha egyáltalán kapok). Főleg azért, mert nem akarok mindig ugyanabban járni. Szoktam nézegetni a Kismama magazinban a Formes ruhák árát, hát nem tudom, hogy vagytok vele, de én geyszerűen nem értem, ki az, aki ennyi pénz kiad ezekre a ruhákra. Mert ha még egy örökérvényű darab lenne, de csak pár hónapig hordja... Vagy csak nekem fura?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti, én is osztozom az aggodalmadban. A múlt héten jól el is keseredtem. Az egyik kismamaboltban csak S és M méretű ruhák voltak. Felesleg rajtam is van, nem tudom, kapok-e valami normális darabot. Pedig nem vagyok azért extrém kövér. Másrészt láttam kismama farmer sztreccs kertész gatyót 10 ezerért.Kép (Vidéki városban lakom, itt azért nehezebb olcsó dolgokat kifogni, mint Bp.-n.)

Most taposom a 9. hét elejét, de a hányinger csak fokozódik. Rossz belegondolni, mi lesz itt pár nap múlva. A dokim diétát írt elő (hús, zöldség és gyümölcs, semmi hízlaló), de ezektől rosszul vagyok. Szénhidrátot szeretnék enni, pizzát, spagettit, kalácsot.Kép. Tegnap óta a hasam is fáj (méhem, pfészkem), remélem nem lesz probléma. Pedig már Magne B6-ot is szedek.

Lenne egy kérdésem: Nektek mennyi szokott lenni a vérnyomásotok? Eddig mindig jó, ha 115 volt, mióta terhes vagyok mindig 130 körüli. Tudom, ez nem tragikus, csak szokatlan, nem alacsonyabbnak kellene lenni a terhesség miatt? Pedig a kávéról is teljesen leszoktam.

Na jó, befejezem a panaszkodást.
eszter28
 
 


Judy, székrekedésre az orvosom egy Duphalac nevű szirupot ajánlott. Patikában recept nélkül kapható, rá van írva, hogy kismamák is használhatják. Naponta 3*10 ml-t iszok belőle.
eszter28
 
 


CsirkeszKép

Seprűstánc nálunk úgy volt, hogy a vőlegénynek kellett a seprűvel táncolnia, közben dobálták az aprópénzt, amit aztán fel kellett söpörni. (persze mindig szétrúgtákKép)
De láttam olyat is, ahol körben táncoltak a vendégek és a vlegény lába között volt a söprű, amit aztán a kiválasztott átvesz tőle ( a lábival) és így tovább...Elég röhejes látvány, ahogy seprűnyéllel a lába között közeledik az illető.
Jó bulizást és holnapra boldog névnapot NekedKép

Eszter
Köszi, akkor hozatok ilyet a párommal, mert már katasztrófa van. Semmi nem segít, se az aszaltszilva, se a szilvalé, se a szilvásbébiételKépKép
Vérnyomás: nekem ált alacsony, akár terhes vagyok, akár nem, 100/60 körüli. 130 nem rossz azért, de ha úgy érzed magas, figyelj oda. Sógornőmnek volt magas az első babánál, kapott is rá gyógyit, hogy az érfalak rendben legyenek és ne örgedejen el a méhlepény idő előtt. Most is babás és sajnos megint néha magas, most ráraktak egy készüléket, ami egész nap mér, mert ő otthon mindig jót mér, a dokinál meg 160 jön ki. És nem hízhat sokat a vérnyomás miatt.

pusz
jó hétvégét
Judy
Judy
 


Sziasztok!

Edit!
12 hetes UH-on már nézik a rendellenségeket, már nálam is vizsgálat a doki.
A videó miatt nem aggódom, mert 4e-ért videóról át tudom íratni DVD-re, mint az esküvői videónkat. (Nem tudtunk akkor videóst fogadni, egy ismerős lepett meg azzal, hogy a szertartásokat felvette, ezt mi DVD-re írattuk, hogy meg tudjuk nézni, mert csak DVD-t tudunk megnézni. A felvétel jó lett, így ha a doki nem is tudja átvenni, akkor is átvetettem majd mással.)

Csirkesz!
Régebben írtál egy szerkezetről, amivel elméletileg a babszívhangját nézik meg. Hogy nézett ki?
Mert én tegnap voltam dokinál, és egy kb. 4/5 méretű ketyeréhez volt erősítve valami, amit bezselézett, és utána már lehetett is hallani a szívhangot, de nem volt olyan tiszta mint az UH felvétel, de jó volt újra hallani.

Beszti!
Rajtam is van felesleg és szerintem nem is kevés, ezért nagyon nehezen találok egyébként magamra ruhát, normális áron. De nekem az Auchanban sikerült, és a közeljövőben (talán ma) megnézem a Terranovát. Korábban írtam, hogy a nacit 4e-ért vettem állítható derekú.

Eszter!
Szerintem beszéld meg a dokival a vérnyomásodat. Nekem tegnap este picit magasabb volt az átlagomnál, erre azt javasolta, hogy gyakran méregessem (szerencsére van otthon mérőm), és legközelebb, megnézi, ha kell majd gondolom ír fel valamit.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Linato!

A táblázatba írd be légy szíves, a Szt Imre kórházat. Igaz messze van Újpalotától, de azt találtam eddig a legjobbnak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Gyöngyi Kép

Igen, nekem is nézték 12 hetesen a nyakiredőt.
A 16 hetet csak arra írtam, mert az AFP mellett is néznek genetikai UH-t. Sőt ha jól emlékszem, valaki írta, talán a nyári topikban, hogy külföldön nincs is AFP, mert csomószor hibás eredményt ad, csak UH. Én erre gondoltam előző hozzászólásomban.

Tök jó, hogy te is Szent Imrés vagy, mert én is.
Én Kocsis Éva doktornőhöz járok.
Most kedden voltam először kismama tornán, aztán majd apával megyünk előadásokra is.
Te? Ti?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok! 4 napig nem volt netünk.Kép Most visszaolvasok és javítom a táblázatot. Majd később jövök.
Szép napot mindenkinek.Kép

linato(12+5)
linato
 
 


Judy! A Duphalac kapcsán az orvosom azt mondta, kezdetnek napi 3*10 ml-t igyak három napig. Ha beáll a széklet normálisra, akkor így folytassam, ha nem, akkor a 4. naptól igyak napi 3*15 ml-t ismét három napig. Szóval háromnapos ciklusonként lehet emelni 5 ml-enként. Nekem már a 3*10 ml is elég volt.

Köszönöm Nektek az infókat a vérnyomásról. Igyekszem gyakran méretni majd.
eszter28
 
 


Sziasztok!

Végre nekem is van mesélnivalóm! Kép Tegnap voltam dokinál, a babó 3,5 cm és most már volt kezecskéje meg lábacskája, nagyon ficánkolt! KépAmikor nevettem egy kicsit, akkor meg pattogott, mintha gumiasztalon lenne. Tüneményes volt! Kaptam beutalót a védőnőhöz, vérvételre és a 12. heti UH-ra, mert azt a rendelőben csinálják valamilyen nagy géppel. Egyre jobban kezedem felfogni, hogy van egy kis drága pocaklakónk! A dokimhoz pedig 4 hét múlva kell visszamennem. Nagyon-nagyon happy vagyok!

Én egyelőre még beleférek a ruháimba, talán a melltartóm kezd kicsi lenni. Állítólag a Kálvin téren van egy üzeltház, nem tudom a pontos nevét és ott van egy kismama bolt, ahol elvileg elég normális áron rendes ruhákat lehet kapni. Látni még nem láttam, csak másoktól hallottam, esetleg térképezzétek föl azt is.

Gyöngyi, R.Edit, én is Szt. Imrés vagyok! A Balogh dokihoz járok. És mi Újpesten lakunk, szóval nekem sincs túl közel a kórház, de a munkahelyem miatt amúgy is átutazom a várost. Edit, milyen volt a kismama torna? Én is szeretnék majd járni, bár nem tudom, hogy a munkahelyemről el tudok-e olyan korán jönni.

Üdv: Macsek
10+4
Macsek
 


Magika!
Üdvözöllek közöttünk!

TAndi!
Merre van a La Halle?

Judy!
Székrekedésre nekem nagyon bevált a joghurt magvas müzlivel és zabkorpával.


Szoktam időnként olyat érezni ami szerintem a méhem növögetése lehet. Azon a részen kis csipkedő meg kis húzodozó érzés. Nem fáj, tényleg olyan mintha nagyon finoman csipkedné valaki belülről a pocimat. Jó érzés. Kép Van valakinek hasonló élménye?

Szép hétvégét mindenkinek!

Puszi

Bibi
bibi
 
 


Sziasztok!

Edit!
Én genetikai UH-ról nem tudok, legalábbis a dokim tegnap nem szólt.
Én dr. Fülöp Tamáshoz járok a Praxisba. Még albiban a 11. kerben laktam, és akkor ajánlották. Azóta nem akartam váltani, mert szerintem nagyon jó doki.
Engem is érdekelne a kismama torna, mert a Moszkván dolgozok és innen viszonylag könnyen odajutok.
Tegnap este kérdeztem a dokit, hogy elvállal-e szülésre, de inkább, azt mondta, hogy szülésznőt válasszak inkább, de később térjünk erre vissza, így most erre vonatkozóan bogarászok a fórumon.

Macsek!
Merre dolgozol?

Lányok mikor jelentitek/jelentették be a munkahelyen?
Tegnap kaptam a dokitól igazolást, de előre, mert 26-án "jár le" a 3 hónap. Nagyon gondolkodok azon, hogy csak jövő héten pénteken szólok, mert csak szinte a főnök nem tudja az osztályon, ahol dolgozok. De őszintén már késztetést érzek rá, hogy szóljak, hogy ha valamiért el kell mennem, akkor csak jobban jön ki, mint kifogást találni miért kéredzkedek el.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Bibi, van a Mammutban is, az Árkádban is és az Europarkban is. Én a Mammutban vettem a cuccot. Reggel fel is vettem, de fáztam picit, így át kellett öltöznöm...
Vendég
 


Gyöngyi, köszi a mammistyc infót.
Bibi, La Halle van pl. a Mammut 2-ben és a Camponában.
Én is érzem, hogy növöget a pocim, picit feszül belülről, de nagyon jó érzés.Majd, hogy fog feszülni a pocink, ha már nem csak kis 6 cm-es baba lesz benne, hanem 2-3 kg!!Kép Húúú, de várom már!!!!
Macsek, gratulálok a 3,5 cm nagy babáhozKép!!

Kata
katta
 
 


Bibi!
Az a csipcsedés már nagy valószínűséggel a babád!
Kriszta
t_major_kriszta
 
 


Kriszta!
Még csak ma vagyok 10+3! Ez nagyon korai lenne babának (szerintem) főleg azért, mert érzem már egy ideje.

Kata!
Igen, mit nem adnék azért ha már szőlőt ehetnénk!!! Kép

Bibi
10+3
bibi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: