A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Szerbusz magdolnasz!

Megtaláltam a vonalzót,de egy kicsit amatőr vagyok ahhoz, hogy tudjam hova is kellene ezt elmenteni, mivel a profilomat nem tudom, hogy hol kell megváltoztatni. Illetve hogy tudnám a képet kicsinyíteni? Segítenél? Köszi.
Móni

manocskak

Hello Csajok!
Nagyon durván, szégyenletesen sok alvás után, ma 9-kor keltem... :oops: Csak azért szégyellem, mert kicsi lányom le kellett ehhez passzolni... szóval lelkiismeretem az fúr. :(
Csak gyorsan MÓNI neked! MOst nagyon ráérek... :roll:
Küld el priviben a belépős kódodat, megcsinálom neked szívesen. A belépő kódoddal be tudok menni a profilodba. Azt is írd meg melyik vonalzót választottad ki (másold be a linket a privi üzibe). Ha akarsz képet is küldeni, azt meg emilben küld át, lekicsinyítem neked. Címem a profilomnál.
Pusz:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Egy fantasztikusan nyugis éjszakán vagyunk túl :D Saci a hihetetlen hisztis este után 1/2 11 és 4 között aludt :D mindezek után alig evett (cuppogott a cicin), majd 3/4 óra kínlódás után letettem az ágyába, ott 1/2 perc alatt elaludt :shock: egészen 1/2 8-ig :D ennyi idő alatt a cici akkorára nőtt, hogy ki sem látszott Saci mögüle :) de nekiesett, és 4-5 percig becsülettel küzdött vele (máskor is ennyi ideig szopizik, csak most még akkor is ömlött, amikor lecuppant róla, úgyhogy jó sokat ehetett :roll:), utána még 80-at fejtem, mert majd' kidurrantam :shock:
Azóta egyszer evett, de attól tartok, a bal cickó, a jobbal ellentétben (az volt a durranós) eléggé takarékra vette magát :?

Ja, köszi az álommanót!!!

Barti: ne legyen lelkiismereti problémád, szükséged van a pihenésre :wink:

Szia Móni, üdv itt :)
Kicsinyíteni vagy MS Photo editorral tudsz, ha van, vagy az irfanview-el (utóbbi ingyenesen letölthető).

Petne: az én védőnénim azért nem ajánlja a rota oltást, mert szerinte túl van lihegve a dolog. Nem borzalmasan veszélyes, és a hasmenéses betegségeknek egyáltalán nem ismert, hogy mekkora része rota, ettől még más fosós-hányóst elkaphatunk . Továbbá nekünk speciálisan azért nem, mert szerinte nem vagyunk veszélyeztetettek.

Infacol: én akkor használom, amikor a hasfájós időszaka van. De ma teszek próbát, hátha nélküle sem rosszabb ... :roll:

Csöre
csöre74

Móni!
Kiléptem, most már beléphetsz a neveden. Jó így?
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Isarenikő: igen, egy napon születtek (én már a táblában kisasoltam :D ), Bálintka 18 óra 17-kor bújt ki a pocimból. És Milán mikor született pontosan?

Csöre, Bartika: hurrá a nyugis éjszakához. Most én se panaszkodhatok, most először 1 órát „késett” Bálintka az egyik éjszakai szopival, így nem 2,5, hanem 3,5 órát aludtam egyhuzamban :D

Móni:
üdv itt és így utólag is gratula a fiúkhoz, aranyosak nagyon :D

Többiek merre vagytok?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!
Végre volt egy jó éjszakánk!!! Az egész este kezdődött, akkor ugyanis leültem megszoptatni, és az én "gyorséttermes" fiam, aki 10 perc alatt végez, 30 percet volt cicin!!! Lemértem, és 100-at szopott, így pótolni sem kellett!!! Hát olyan boldog voltam! Ezek szerint, ha minden szopi tovább tartani 10 percnél, lehet, hoy pótolnom sem kellene...
Aztán éjjel kevesebbet evett. 80- 90 ml-kel beérte, ill. volt, hogy én nem adtam neki többet, mert bealudt, és elszedtem... Így nem ébredt hasfájásra, nem bukott, aludt! Igaz, így 2 és fél óránként etettem, de inkább ez, mint a sírás..
A gond az ,hogy nem tudom, ezt hosszú távon is tudom -e csinálni vele, most nagyon jól jött ki...
Jaés az Infcolt sem adtam neki, azt olvastam valahol, hogy volt akinél éppenaz váltotta ki a sírást, mert a szelek, amiket az Infacol generál, bántották a baba pociját.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: örülök a jó éjszakának :D

Csöre
csöre74

Mágnes, ez remek, úgy látszik, ma mindenkinek jó éjszakája volt :D

Lányok, ért valaki a Picasa képszerkesztőhöz?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Bálintanyu és Enikő, gratulálok az 1 hónaphoz!

Nekünk is fantasztikus éjszakánk volt. Az esti 9 órás etetés után Julcsi 3-kor kérte a cicit. Hihetetlenül jó volt egyhuzamban 6 órát aludni!

Rota: szerintem nekem azért ajánlotta a doktornéni, mert az ő kisfia átesett rajta (amikor még nem volt védőoltás), és állítólag borzasztó volt (László kórház és hasonlók)

Móni, szépek a gyerekeid.

Infacol: nekünk egyelőre bejött (le is kopogom gyorsan). Olyanokat ropogtat és böfizik, hogy csak nézek (mondjuk nem mindig kaja után, előfordul, hogy 1-2 órával később)

Kép
petne

Sziasztok!

Móni: üdv a csapatban!!!!

Megint nagyon aranyos fotókat láttam!!!! Ha Bianka engedi, ma én is tervezek képet rakni.

A mi éjszakánk is elég jó volt. Evett éjfélkor, négykor (igaz, akkor fél 6-ig nem sikerült visszaaltatni) és nyolc 20-kor. Teljesen kiegyeznék ezzel. Napközben kéri a cicit 2,5-3 óránként, örülök, hogy éjszaka most ennél kevesebbszer is beérte. Este felé viszont gyakran kéri. Van, hogy evett és másfél óra múlva megint keresi a cicit. Lehet, hogy késő délutánra, estére kevesebb a tejem???? Mondjuk amíg ilyen szépen hízik, nem aggódom. Csak jó lenne, ha beállnánk a 3 óránkénti etetésre, mert tegnap is elugrottam a közértbe és a gyógyszertárba etetés után 1 órával és a párom mondta, hogy amint kitettem a lábam a kapun, már ébredt és sírt, kereste a cicit. Na most vagy tényleg éhes volt, vagy valami különleges érzéke van ahhoz, hogy na most nincs itthon anya. Pedig szükségem van arra, hogy néha kimozduljak itthonról, akár csak a közértbe kenyérért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jandrea 2009.02.05 12:21-kor.

Kép
jandrea

Sziasztok!

MÁGNES: Örülök, hogy végre volt egy jó éjszakád! Drukkolok, hogy ez az állapot megmaradjon!!! :)

ROTA: lányok...nekem a nagyfiam kétszer benyalta. BORZALMAS VOLT!!! Mindkétszer kórház lett a vége, napokig infúzió....injekciók....az elsőnél én is elkaptam olyan rosszul voltam, hogy azt hittem elpusztulok! Háromszor volt kint egy éjjel az ügyelet annyira agonizáltam, négykézláb másztam ki a klotyóig pedig én nem vagyok egy "elhagyom magam" típus. Én beadatom a kicsinek, már ki is váltottam, itt figyel a hűtőben.
Drága........tény, de sajnos én tuodm mi ez és nekem ugye van egy ovis fiam aki bármikor hazahozhatja újra.....
Én pártolom ezt az oltást!

KépKép
peni

Peni! Melyik az a rota vírus? A hányós-hasmenéses? Elég szörnyen hangzik. :(

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Lányok! Szerintetek már kivihetem Ádit az erkélyre levegőzni. Tegnap volt 2 hetes. Mit adjak rá? Overál, sapka elég? És a babkocsiba?

krisz78

babkocsi=babakocsi

krisz78

Jandrea! Az esti tej már egyre hígabb, ezért kevés nekik. A legdúsabb a hajnali, reggeli, itt is látszik mennyire fontos az alvás...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Krisz, én ma már kiviszem 30 perces sétára.
Ez lesz rajta: hosszú ujjú body, meleg rugi, overál, sapka, kapucni és egy meleg kocsitakaró, meg a kocsi huzata... Kint 8 fok van!!! :wink: Hajrá!!! :)

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Köszi Bartika! Akkor kaja után mi is levegőzünk.
Örülök, hogy végre kipihented magad! Nálunk most a férjemet kapta el a takonykór. Csak maszkban közelíti meg Ádit. Én meg két "gyereket" gondozok.

krisz78

Te Krisz! Nem kéne egy új vonalzó??? :wink:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!

Igen, a Rota az hányós-hasmenős. Többféle hányós-hamenős vírus van sajnos, Soma mindkétszer a Rota vírust kapta el (székletmintából állapították meg). Tényleg borzalmas volt.......olyan állapotban volt a gyerek amit jobb nem elmesélni....de én személy szerint halálra voltam rémülve olyan állapotba került 2 óra alatt. AZ éjszaka közepén rohantam vele a korházba úgy ahogy voltunk pizsamában...nem volt már idő kivárni az ügyeletet sem....
Na hát ez az a vírus amit még az ellenségemnek sem kívánok. Remélem senki nem kerül közelebbi viszonyba vele........

KépKép
peni

Peni, leírnád a tüneteit, kérlek?
Mi történt azalatt a két óra alatt??? Csak, hogy látom, felismerjem. :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Móni: nagyon helyesek a fiaid :)

Rota: hm... lehet, máris meggyőztetek? Köszi Peni az infót

Krisz: szerintem is, nyugodtan :wink:
én rugi + overáll + plédben viszemki Sackót + kocsi lábzsák, ha hagyja magát tolni

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Móni! jóképű pasijaid vannak:) királynő lehetsz köztük.

Krisz! simán kiviheted már! Én holnap kimegyek velük egy kicsit mert állítólag 13 fok lesz és Máté nagyon elviselhetetlen már....no comment. egész nap ellenkezik, veszekszik velem. Tegnap be sem tudtam pelenkázni egész nap mert nem hagyta. HA ez neki így jó ám legyen. Legalább spórolunk a pelussal.

Ez a rota vírus elég szarul hangzik de szerintem nem mindenki kapja el...

MA reggel kíváncsiságból megnéztem vajon mennyit eszik a lánykám. Lefejtem neki 150ml, megevett belőle 80-at aztán inkább a cicin folytatta....nem lehet átvágni. Tudja, hogy az eredeti kiszerelés jobb. Így most két gyereket "szoptatok" mert Máténak is jut minden nap 100-150 ml. Ő meg tökre örül, hogy kicsi cumisüvegből ihatja meg....na meg a náthája is hipp hopp elillant így!
katuska79

Bartika: akkor lehet, hogy igaza lesz a védőnőnek, hogy aludni kéne délután is egy-két órát???

Levegőzés: ti hozzászoktátok a picit? Gondolok itt a lakáson belüli szellőztetésre. Mi eddig csak úgy szellőztettünk, hogy Biankát átvittük egy másik helyiségbe. Én is kivinném már szívesen, de nekünk azt mondta a dokinő is és a védőnő is, hogy a héten még csak kezdjünk el mellette szellőztetni, ezt is fokozatosan, és csak kb. jövő héten vigyük ki.

Oltás: engem meggyőztetek! Én minden oltást beadatok neki.

Néhány kép Biankáról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
jandrea

Katuska: akkor jó sok tejcid van, ha még a kisasszony étvágyának kielégítése mellett ennyit le tudsz fejni Máténak!!!!
Én már feladtam a fejést, alig-alig jött egy pár csepp, több vele a szenvedés, már teljesen ki voltam készülve.
Mondjuk lánykám rendesen kiszívja ám! Ma lemértem, simán lenyomott 130 gr-ot úgy, hogy kb. 10 perc után elengedte a cicit.

Kép
jandrea

jandrea:
lehet, hogy azért, mert második gyerek, de mi nem szoktattuk levegőzéshez... :oops: Első alkalommal 40 percet voltunk kint, olyan jót aludt..:) Mostmár van, hogy másfelet is kint vagyunk

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bianka nagyon helyes.

Mi is kb. fél órával kezdtük a levegőztetést 2 hetesen. Most kisütött a nap, úgyhogy már viszem is.

Peni, engem is meggyőztél, bár én eddig is hajlottam rá, hogy megkapja a rota elleni anyagot.

Kép
petne

életjel...irigy vagyok a jó éjszakákért...mi így a 2. hónapra elromlottunk :( :roll:

Gyönyörű kiscsajszikat és vagány kispasikat láttam itt :wink: :lol:

Levegőzés: lehet én aggódom túl, mi még nem nagyon voltunk. Csak 10 perceket a teraszon és az udvaron. Ma is olyan trutyi idő van, hiába van 8 fok, nem viszem ki...majd talán hétvégén...

Rota: én is úgy vagyok, mint Andrea, szerintem mindent be fogok adatni neki. Ezt a rotát is ahogy hallom, "csak" a pénztárcám bánja. De ha megúszunk vele egy ilyen kórházi balhét, akkor bőven megéri...Peni engem is meggyőztél végleg!

Pneumo: nálunk a 2 havin fogják beadni neki. Parázok is rendesen...2 szuri egyszerre szegénykém :cry: :cry: :cry:

Infacol: Mágnes érdekes amit írsz, már én is gyanakszom erre (is), mi van, ha pont attól fáj a pocija, hogy akkorákat büfizik és kakil :roll:

Normális, hogy másfél órával kajcsi után is bukik / hány? Infacol előtt ilyen sem volt...

Szerintetek honnan tudom, hogy nincs elég tejem? Ma Levi egész délelőtt üvöltött és olyan volt, mintha éhes lenne (nyáladzott, kezét a szájába tette). A cicit viszont nem kérte...

Megvolt a 6 hetes kontroll tegnap. Minden OK, a gátseben kicsit kemény a heg, állítólag ez majd elmúlik...
Peni, aranyérrel nem sok jóval biztatott a doki...
Viszont nem volt kifogása a tesóprojekt ellen (hogy nem fogunk védekezni már most sem :wink: )

Na megyek próbálok pótolni az alváshiányból, mert most kivételesen alszik (és az ágyában :lol: )

Kép
vickybabe

húú lányok most én is ezen a védekezés dolgon agyalok...
Ha nekem annak idején valaki azt mondja, hogy ilyen gondjaim lesznek, hogy ezen gondolkozzak, hát én körberöhögöm.. Annára (4 évig vártunk, 9 inszemme, Beni meg csodababa..:)l..)
Szóval éppen ezért én fogigátlót nem szednék semmi pénzért, kaptam annyi hormont, plusz így is gondok vannak velem, nem akarom azzal is tönkre teni... A spiráltól ódzkodok, az óvszert nem szeretjük, az pedig, hogy vigyázunk az adott napokon, megint csak nem lehetséges, mert elvileg nincs peteérésem, ill.rendszertelenül, ha van is ( Beni 28. ciklusnapon fogant..) . Szóal nem tudom mi jöhetne még számításba.. Ti gondolkodtatok már ezen?

Vicky:
Bence is bukik még 2 órával etetés után is.. De akkor, ha túleszi magát. Éjjel egyáltalán nem bukott, hogy kevesebbet evett, és Infacol sem volt..Lehet, hogy tényleg ez a ludas...ma sem kap..

Kép
Kép
Kép
mágnes

remélem a csajoknak bejönnek a kopasz pasik :wink: :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Sziasztok!

VÉDEKEZÉS: én azt beszéltem meg a dokival, hogy spriálom lesz. Már meg is vettem, Miréna spirál a 6 hetes kontrollon fel is teszi. Én nem szeretnék több gyereket egyenlőre....Zéténykém is véletlenke, most egyenlőre elég lesz nekem két kisfiú :) .

Viki: mit mondott aranyér ügyben? Nekem sem javul a helyzet.....nem is romlik dehát...ez így nagyon zavaró. ÉN 20.-án megyek akkor lesz a 6 hetes kontroll....meg fogom kérdezni, hogy mi a teendő, csináljunk valamit mert engem az idegesít.........

ROTA: a rotát nem fogjátok sajnos eltéveszteni. SOma másodjára tavaly szilveszterkor kapta el Alsópáhokon a Hotel Kolpingban. Ott töltöttük a szilvesztert és előtte még 4 napot. A szilveszteri bulin már nem evett, mondogatta, hogy fáj a hasa. Felmentünk a szobába, letettem aludni, fájlalta a hasát....majd egy óra múlva felült az ágyon és mint az ördögűzőben a csaj, kitátotta a kis száját és sugárba előre hányt.......
Ez éjjel 1 órakor volt....2-ig hányt kb 10-szer és közben egyfolytában öklendezett, nem tudta abbahagyni, fél kettőtől pedig a hasmenés is rájött.-mintha a vízcsapot nyitották volna meg szegényben....
Hihetetlen mennyiséget hányt nem is tudtam honnan jön ez a sok víz szerű folyadék. Nem tudott leszállni szegény a wc-ről...aztán gondoltam lesz ami lesz, felrángattam rá ruhát meg magamra....kivittük a kocsiba és irány vele Hévíz a gyerekügyelet. A "doktorúr" éppen bulizott onnan hívták, kissé kapatosan meg is jelent és azt mondta,hogy adjak a gyereknek hideg kólát mert az jó hányásra. MOndtam neki, hogy de 1 korty víz sem marad meg benne nemhogy a kóla. Erre ő adott a kezembe egy dedalonetta végbélkúpot hogy adjam be a gyereknek az majd megállítja a hányást......Mondtam neki hogy a gyereknek olyan hasmenése van, hogy minden bokornál megállunk szegénnyel nem tudok kúpot adni neki mert kijön azonnal.......
Erre a "doktorúr" mondta, hogy nincs mit tenni....pihenjen.
Ekkor a gyereknek a szája már kezdett rászáradni a fogsorára...zöld volt az arca...jéghideg a keze....
Itt éreztem hogy a fele sem tréfa bevágtuk SOmát a kocsiba és irány haza az autópályán szakadó hóesésben hajnali fél 3-kor újév hajnalán. Útközben hívogattam a kórházakat hogy mi legyen...hová vigyük...mire hazaértünk vele, olyan volt a lehellete mintha egy üveg acetonba szagoltam volna, a szája rászáradva a fogsorára, jéghidegen, zöldes fehér színben, alig volt magánál. AZ apja a karjában vette, szaladt vele be a korházba. Azonnal infúziót kötöttek be neki, észre sem vette, hogy megszúrták úgy kivolt.........
Azt modnta az ügyeletes gyerekorvos hogy volt kb fél órája (ha ilyen tempóban hányt és ment volna a hasa továbbra is) a teljes kiszáradásig. A kiszáradásnak pedig millió súlyos következménye van...pl. vesekárosodás.

A másik esetben nem volt ennyire durva a dolog, ott fél nap után kötöttünk ki a kórházban. Folyamatosan hányt, ment a hasa és egyre gyengült....
Nagyon ijesztő. -legalábbis számomra, bár én amúgy is elég aggódós anyuka vagyok, dehát kiért aggódjunk ha nem a gyerekeinkért, nemigaz?? :wink: .

Remélem senkinek a picije nem fog beleszaladni egy ilyen rotába. Nem rossz ez az oltás szerintem....megfontolni mindenképpen érdemes. Sajnos Soma nem kapott annak idején, nem volt még ez az oltóanyag akkor. Bár akkor mivel nem volt személyes tapasztalatom lehet hogy be sem adatom neki...de így mindenképpen!

KépKép
peni

Mágnes, jó kérdés ez a védekezés...én is megfogadtam, hogy soha többet fogigátló, az általad írt okokból...Egyik barátnőm hüvelytablettát használ, amit aktus előtt kell fölrakni, és helyileg hat. Esetleg próbáld ki azt, a nevét nem tudom sajna...azt hiszem, recept nélkül kapható.
Akkor megnyugodtam, hogy nem egyedi ez a bukás-dolog. Infacolt nem merek nem adni neki :roll: aztán meg ha fáj a pocija, akkor magamat okolom... :roll:

Kép
vickybabe

Peni, hát kb annyit mondott, hogy az esetek nagy részében nem múlik el, de néha igen, és használjak rá kenőcsöt...a nődokik nem aranyér-szakik sajna :? ez egy másik terület. Várok még kicsit, aztán keresek valami szakdokit. Nekem sem fáj már, de masszívan ott van :?

Kép
vickybabe

Hali!

Csak gyors reakciók:

vickybabe: naná, hogy bejön a Kojak stílus :D

Móni: Üdv köztünk! Helyesek vagytok!!!

jandrea: Gyönyörű képek! A piros is :D

Infacol: én most döntöttem úgy, hogy felhagyok vele. Másfél hetes kora óta kapta minden kajálás előtt. Nem felejtettem el egyszer sem. Kb. egy hétig javult a helyzet, aztán gyors romlásnak indult, az addig totálnyugodt babó egyre többet sírt, Kung-fu Pandázott, feszengett, őrjöngésig hergelte magát. Tegnap konzekvensen elfelejtettem beadni neki az Infacolt- teljes nyugalom. Ma se kapott- teljes nyugalom. Egyenőre úgy néz ki, megspórolom az 1600 forintot....

Levegőztetés: nálunk, ha nem esik, minden nap van. Öltözék: "töltöttkáposzta"- szerűen becsomagolva a plédjébe, alatta body és egy rugi, felette meleg dzseki-bundazsák, sapka, sál, s ha a babakocsiban van, leterítem még egy pléddel. Ha esik, akkor a külső pléd nélkül rányitom az ablakot a hordozószékben.

Szoptatás: No, végre mi is bekajálunk 90-100-akat. De ciki, mert ez csak az egyik ciciből jön ki. Az eddig jobb cici hirtelen leállt (ma mértem, fél óra szopizás után 40-et szedett magára Manó), míg a másik, a bal, ami eddig rosszabb volt, megtáltosodott (ránasizott 5 perc alatt 60-at a Kisasszony). Érdekes- vagy pedig megbolondult a mérlegünk :shock: ! Ja, persze, ha beeszik ekkora mennyiséget, akkor csak fekszik, néz ki a fejéből, és minden büfinél jön vissza a tejcsi, még 1-2 órával később is (ez azért furi, mert eddig szinte semmit nem bukott vissza).

Fektetés, elfekvés: köszi a tanácsokat!!!

Légzésfigyelő: ma éjjel megint becsipogott. Tudom, hogy én nyugtattam itt mindenkit, hogy nem számít ilyen pici korban, mégis parázok :cry: Ma megint szétszedetem az ágyat Apuval.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Mágnes! pharmatex kúp, krém, tabletta, tampon! MI használtuk annak idején a kúpot mert a tabletta engem égetett...

Én is úgy vagyok, mint Mágnes. Második gyereknél már teljesen másként csinálom....ma egy kicsit levegőztettem de holnap már kimegyünk. Mátét két hetesen vittem ki először és akkor bizony hó volt meg mínuszok....Az ablakban levegőztetés csak arra jó, hogy na megnyugodj kapott friss levegőt a baba de igazából minimum 30 perc az aminek értelme is van.
katuska79

Viki: én egy ideig hüvelygyűrűt használtam... helyi hatású hormon, állítólag nem terjed a teljes szervezetben. Havonta kell cserélni, doki írja fel. A hüvely tabletta mellett sajnos összejöhet a baba, ha elég furfangos... van ilyen ismerősöm, és a dokim sem ajánlotta.
A gyűrű nem zavaró, nem lehet érezni.
Szerintem a csajoknak bejönnek az ilyen jóképű kopasz pasik :wink:
Késői bukás: előfordul, sajnos.
Szerintem, ha éhes, nem köpi ki a cicit... nem mensizel még? Akkor kicsit más a tej íze, lehet szokatlan neki. Foga? Kicsit korai ugyan, de nem kizárt. Tapogasd meg a fogínyét.

Peni :shock: ez nagyon durva, remélem a részeg dokit feljelentettétek! De akkor ezek szerint nem alakul ki védelem, ha egyszer elkapja? Hm..-.

Mi ma 2x szellőztünk, összesen olyan 1 órát. Itt napsütés volt, és vagy 12 fok.

Bianka is nagyon aranyos :) kis mosolygós :)

Csöre
csöre74

Bálintanyu! Milánt hajnali 4:25-kor kapták ki! :D

Mágnes! Örülök a jó éjszakának

Móni! Üdv itt! Szépek a gyerekeid!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jandea: szerintem nyugodtan vidd ki Biankát. Én ma kivittem Ádit. A gyerekorvos mondta, hogy fél órára vigyem először. Jól bebugyoláltam. Olyan jót sétáltunk! Végig aludt, elringatta a kocsi.

Húú, ez a Rota elég félelmetesen hangzik.

krisz78

Bartika: csináltam új vonalzót :lol:

krisz78

egy igazi testvéri csók:

Kép
katuska79

Katuska! De jó, hogy ilyen soktejed van! Én is szerettem volna adni Leventének, de annyi van, hogy a picinek sem elég! :(

Jandrea! Bianka nagyon édes!

Mágnes! Védekezéssel kapcsolatban valami jó megoldás engem is érdekelne, bár még nem aktuális a téma. Két gyerek mellet úgy kifáradunk, hogy ha vizszintesbe kerülünk már alszunk is. :oops: :D

Vickybabe! Levente kopaszon is gyönyörű, de nem sokáig lesz kopasz,. Annyira édesek mikor elkezd nőni a hajuk! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A kopaszságnak is megvan az előnye babakorban. Egyszerűbb a hajmosás és nem kopik a haj! Olyan vicces volt amikor a sok sok haja Máténak hátul egy foltban teljesen kikopott....remélem Petrának nem fog! Ezért Ő vékony sapiban alszik hátha nem kopik le a haja hátul.

Enikő! remélem így is marad a termelés....mondjuk elég sokat szopizik, cumizik a cicin lehet azért sikerült egyből sok tejcsire szert tennem. Éjjel olyan szinten beindul a termelés, hogy fel kell kelnem fejni mert majd szétdurran, a bimbó is teljesen elsimul annyira telítődik. Mondjuk szakad is a víz rólam éjszaka, gondolom a szervezetem ezerrel készíti az ennivalót.
katuska79

Csöre: elvileg egyszer lehet elkapni a rotát.......elvileg. Somának csináltak tenyésztést székletből. Vettek vért is vizeletet is..mindkétszer rota vírusa volt. És a második sokkal durvább mint az első....
Szóval... :roll: :roll: :roll:

KépKép
peni

Viki: én is úgy gondoltam, hogy megkérem a nőgyógyászt ajánljon valamit akivel ezt az aranyér dolgot meg lehet beszélni..........
Nekem sem fáj nem is vérzik semmi...csak úgy ott van, engem meg úgy idegesít :roll: :roll: :roll: .
Remélem nem a műtét az egyetlen megoldás....... :shock:

KépKép
peni

Isarenikő: akkor Ti vagytok az idősebbek :D Akkor én még az igazak álmát aludtam itthon.

Jandrea: simán lehet, hogy a mérleg bolondult meg! Az első 2 hétben én agyonstresszeltem magam, hogy nem eszik eleget, mert a mérleg össze-vissza mért. Aztán Apa kipróbálta 1 kg liszttel, hogy tényleg össze-vissza mér, attól függően, hová teszi a lisztet :evil: Ennyit a vadiúj digitális mérlegről... A védőnő csak annyit mondott, hogy próbáljuk meg mindig ugyanoda tenni a gyereket :twisted: Mintha az olyan könnyű lenne... Azóta a szopizásokat csak irányadónak mérem, és hetente egyszer mérem fürcsi előtt a súlyát. Amíg szépen gyarapszik, addig nem aggódok.

Jandrea, Vickcybabe, Katuska: gyönyörűek a gyerekek :)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Katuska! Nagyon aranyosak a gyerkőceid

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Halihó!

Én is jelen! Dálutánra sütött csak ki itt a Nap, akkor elmentünlk Martinnal sétizni egyet, a Vadaspark felé, kint voltunk majd egy órát és gyakorlatilag egy teremtett lélekkel sem taliztunk ott, ahol tavasztól őszig hemzasegnek a kirándulók! Visszafele megnéztük a naplementét...olyan valószerűtlen, katarktikus élmény volt :oops:

Móni: üdv köztünk, casodaszépek a 'pasijaid'!

Katuska,Vickybabe,Jandrea: Csodaszépek a babák!!!

Katuska: de jó ez a sok tejci!!! Nekem jóllakik Martin,utána is jön még, de szeretnék ilyen 150-eket fejni én is!!!! Valami praktikus tanács???

Peni:_ ez a rota nagyon durva!!! Szegény Soma!!! De le a kalappal, hogy így helytálltatok,tudom,hogy így kell csinálni, de én lehet, hogy a sírásig pánikba estem volna :oops:

Védekezés: én is megkérdezem a dokit a 6 hetesen...bár Vickybabe, csatlakozom hozzád, szívünk szerint mi sem védekeznénkl.... Lehet,hogy ősszel,tél elején ráfordulunk a témára... :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Szerbusztok!

Mindenkinek köszönöm amit írtatok.
És nektek is nagyon szépek a babáitok, gratulálok mindenkinek.
Amikor vártuk a kisebbik fiamat, akkor végül is kislányt szerettünk volna, de a párom annyit mondott nem baj, hogy kisfiú, majd a következő lány lesz.

manocskak

Teszek fel én is képeket:

Kép pocakfájás kezelése

Kép jéééééééé! egy csiga!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: