Na folytköv.
MEcsi! NEkünk Graco hordozónk van, de épp most nézelődünk, mert beöltöztetbe már nem igazán fér el benne a kiscsaj. A bizt. övet feljebb lehet ugyan tenni, de nem lehet elég hosszúra álltani, így ha becsatolom és overallban van, szinte odalaptja szegénykét a székbe. Nem lehet neki túl kényelmes...
Szval ott tartottam, hogy ha tél és hó, akkor síelésnél mindenképpen kenguru! Varrtam itthon rá egy zsákot (3000 FT-os kabátból), mert a BB zsákját 9-10ezerért sokalltam, így a -5-10 fokban se volt gond, nem fázott a csöpp. Volt napsütés, volt hóesés, minden. NApsütésben az ő kis napszemcsijét hordta, a hóesésben ráadtam az én síszemüvegemet, mert az jobban védte a kis arcát. Szó-szó, nagy siker aratott, bármerre jártunk, és a kiscsaj is láthatóan élvezte a sétákat. Hazaúton mindig bealudt
Minden tök jó volt, egyedül engem késztett ki egy kicsit az, hogy éjjel f2-kor mindig enni kért, utána meg húzgálta-ejtegette a lábát (ami az utazóágyban elég jó dübbenéssel jár), és szinte óránként felsírt ezért-azért. Reggel f7kor pedig ébresztőt fújt. Én meg próbáltam társasági életet is élni, minden este társasozás, kártyázás éjfél-1-ig. Gondolhatjátok! 3 nap után elég zombisnak néztem ki, így a délelőtti 1 órás szunykon mellébújtam és aludtam. JA és persze egy szobában aludtunk, ezért mindannyian felszínesebben, mint otthon.
A fürdetést a felfújhatós medencében oldottuk meg (amilyen Lilinek a "játszószőnyeg"), mert csak zuhanyzó volt, de RÉka láthatóan nagyon élvezte a dolgot.
Volt a szállóban medence is, de a vizét kicsit hidegnek találta Réka, mert nagyon reszketett benne (pedig32 fokos volt, lehet, hogy csak épp fáradt volt a kiscsaj), így kb 3 perc után kikaptuk.
Sajnáltuk, hogy véget ért az egy hét, jövőre megint megyünk!
Rakok majd képeket, de még nincsenek feltöltve
Réka is nagyon beindult mozgásügyileg, forog-pörög ezerrel! Mióta hazajöttünk lelkesen nyomja a hasról hátra fordit is, így van hogy fél perc alatt 3x dobja magát hasra és vissza. ELképesztő, mit tud művelni, pláne, ha le van téve hozzá a bébitornázó is! Hason meg olyan mint az óramutató, jár körbe-körbe.
Ülni még önállóan nem sikerül neki, azaz egy darabig megy, aztán eldől.
Viszont beindult az ugrifüles-rugólábazás stílus! Nem tudom nálatok is nyomatják-e a babók: ülök, Réki az ölemben,fogom a hóna alatt, "áll", aztán páros lábbal ugrálni kezd. guggol-föláll. ÉS közben tátott szájjal röhög, annyira élvezi! Persze tartani kell, így javaslom minden fogyózónak, karerősítő-gyakorlatnak
Egyre huncutabb, én most kezdem látni rajta, hogy kezd összefüggéseket felfedezni a dolgok között, és annak megfelelően reagál. Színesedett a kifejező-készsége is. A háááágatás még mindig nagy sláger, de sokat énekel, és gagyog is aranyosan, pláne, ha vmi a szájábn van. Elalváshoz neki mindig valamit bizgerélni kell (kivéve este, olyankor nagyon kidől), olyankor egy előke a két madzagjával, vagy a zsiráfja bolyhos farkincája jól jön, percekig molyol vele, míg be nem kábul.
Az esti késői fürcsit míg oda voltunk, korábbra tettük, mert 8-kor már eléggé kivolt a kiscsaj, de most megint f10kor fürdetünk, mert nem sikerült még neki visszaállnia éjszakai átalvósba. De rájöttem, ahogy utánaszámoltam, hogy ha korábban fektetünk, akkor csak 5 étkezés van, és lemértem a napközbeni szopikat: 100-120-at eszik csak, este meg úgy 200-at pakol be. Szóval a napi 700 gr-ot nem érjük el, és ez a 8 kilójához egy kicsit kevés. Tehát lehet, hogy tényleg "jogos" az éjjeli szopikérelme, vagyis éhes a Törpi. Most a délutáni szopikat fejt tejjel pótolom, az estit meg fagyasztottal, és visszaálltunk a 3 óránkénti evésre, így úgy tűnik jól lakik, és ma már egés jól aludt.
Ezt csak azért írom le, mert ha sokszor ébrednek a babák, lehet. hogy ez az oka. Ha van mérlegetek, érdemes egy napot végigmérni, hogy hogy is alakul a dolog, mert lehet, hogy eddig elég volt a kaja, de már több kell.
Na bocsi, jó sok voltam, most biztos elég belőlem egy időre!
Ja, és utólag is boldog névnapot Csengének, Diának meg boldog szülinapot!