A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Itt is szépen esett a hó, majd' 1 cm-es takaró van mindenütt, de aztán elállt. :( Még szánkózni sincs elég.

Tegnap átrendeztük a szobát, kialakítottuk Zorka sarokját, megvettük a babakocsit... Nagyon tetszik, de azért van még mit szépíteni, meg főleg takarítani.

Én is csatlakozom a "gazdagok" táborába, ugyanis kijött az aranyerem. Még sohasem volt, de most nagyon kellemetlen. Hiába kenegetem, egyelőre nem javul. :cry:
Tud valaki valami tuti tuppet? :shock:

Kép

Kép
kisszilva

Kisszilva:sajna nem tudok rá semmit sem.Nekem eddig nincs kint semmilyen ér sem de néha fáj a popóm. :oops: :oops:

Kép

Kép
gabka7926

Olvastam a császáros történetet... Nekem mindenképpen programozott császár lesz, mert rossz a szemem. Szemészhez is kellett mennem, és az írt egy szakvéleményt, hogy a császárt javasolja. Remélem nem élem meg olyan szörnyűnek, mint Kikocska.

Kisvirág! Nekem akkor fáj itt-ott, ha nagyon sokat fekszek, illetve ülök felállás nélkül. A munkahelyemen általában ülök, de gyakran fel kell állnom, így pont ideális, és nincs semmi problémám munka közben. Ráadásul, ha problémám lenne akkor bármikor hazajöhetnék. Ezért úgy gondoltam, hogy addig dolgozok ameddig tudok (persze max még március). Meg nem ez az elsődleges szempont, de anyagilag is nagy különbség van, hogy bért kapok vagy táppénzt. Az utódom februártól már kezd, úgyhogy ha gondom lesz, bármikor "bedobhatom a kulcsot". Ideális egy helyzet. :lol:

Raktam fel a gmailre képet az óriási pocakomról. (amúgy kb +6 kg-nál járok)

Kellemes vasárnapot és szép hetet mindenkinek!

Kép
tici

Jó reggelt!

Nálunk még szállingózik a hó, délután szeretnék is kimenni egy kicsit sétálni. Úgy érzem, hogy ez már az utolsó ereje a télnek, aztán nem sokára jön a tavasz, és jönnek a babáink! :lol: :lol: :lol:

Sikerült tegnap délután megvennünk a polcos szekrényt, de apa egyelőre még nem állt neki az összeszerelésnek. Vajon miért? :)

Megvettük a szőnyeget is. Ikeában nem találtunk szépet, így a Diegoban vásároltunk egy nagyon aranyos Micimackósat. Már be is tettük a szobába, nagyon sokat dobott rajta. Eszméletlen, hogy egy szőnyeg vagy függöny milyen meleggé tud varázsolni egy helyiséget.

Épp mosom a következő adag babaruhát, hogy ismét legyen mit pakolászni. :) Bodykat biztos nem kell már vennem, mert legalább 20 db-ot összeszámoltam eddig.

Tici!
Nem ez a jó szó, de "örülök", hogy még valakinek van esélye a programozott császárra. Tartsunk össze! :wink:

Kisszilvia!
Olvass vissza! Aranyér témában korábban már elhangzott egy jó pár tanács. Sajnos, én nem emlékszem, hogy mi, mert nem egyelőre még nem aktuális (remélem, hogy nem is lesz az).

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Gabka!

MEgkérezhetem mennyiért vetted a micimacis függönyt? Praktiker ügye? CSak, mert én is azt szeretnék és eddig a diegoban volt a legolcsobb 1990-,. Most akarom megvenni, de gondoltam megkérdezlek hátha olcsobban vetted :-)

Gesztenye!
Úgy látszik nagyon egy az izklésünk én is diegoban micimackós szőnyeget néztem ki :-) csak lehet a függöny anyag is onnan lesz és még ezért nem vettem meg.

Kocska!
Ha innen kell valakinek a babakocsi 20 ezerért oda adom :-)

Mi jól vagyunk. bár apával olyan csunyán össze balhéztam (saját faszságom miatt), hogy azt hittem menten megszülök. Mostmár jobb egy kicsit :-) az viszont car hogy apával ennyire össze vesztünk :-( Gátam még mindig nyilal és nem túl megnyugtató.... :-( Ma voltak nálunk sogoromék és most mondtuk meg hogy szeretnénk ha a felesége lenne Beni keresztanyja(lombikoznak most lesz az utcsó beültetés, de nem akkar menni.) Annyira örült, hogy sírt nagyon jó volt örömet szerezni vele. A másik sogorom is itt volt őt kértük fel keresztapának és ő is örült. (ja azért nem a csaj férje lesz a keresztapa, mert ő Kolié :-) )
Itt most úgy szakad a hó hogy csak na.remélem mire föl kell kolika marad meg és akkor kimegyünk.

na puszi mindenkinek és szép hétvégét.

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

remélem jól van mindenki...
Én tegnap kicsit sokkolva voltam... valami idióta belénk tolatott... mi már álltunk a párom nyomta a dudát de a barom nem nézett csak nagy gázzal tolatott... ráadásul 2 kisgyerek ült nála hátul.... nem normálisak az emberek!
Én nagyon megijedtem... elsírtam magam pedig nem vagyok ilyen...

Szerencsére nem lett semmi baj... Mármint a kocsi elejét majd csináltathatjuk meg... de azért haza tudtunk vele jönni akkora baj nincs! :(
Nagyon hiányzott ez most!
De nem sérült senki... csak az ijedség volt nagy!

Örülök hogy van akinek szebb napja volt és nagyon érdekelne a szép szőnyeg... Meg az árfekvése is... mert én is valami iylenre vágyom... mármint valami Micimackós vagy hasonló figurásra!

Aranyérre nem tudok okosat... szerencsére nem tudom azt se milyen érzés... de remélem találtok rá "megoldást"!

Bocs hogy panaszkodtam... de... most jobb volt ezt elmondani!

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Gabka! Köszi a mealt!
Kisszilva! Páromnak volt, és neki nagyon jó volt az Aloe Vera szőlőzsírja (nem írtam el, tényleg a szőlőzsír)
Nálunk csak annyi hó esett, hogy el is olvadjon azonnal :cry:
Marci amikor született, akkor császárra készültünk, és amikor elment a víz, akkor mentem szülnil. Már 2 újjnyira ki voltam tágulva, és észre sem vettem, fájásaim sem voltak. :lol: Tehát lehet, hogy igazad lesz Ettike!
Szerintetek hány db bady kell egy méretből? Már olyan rég volt Marci picike!
Tici! Mi a gond a szemeddel? Hanyas?

Kép

Kép
eda7

Sziszike: 1900 ft métere azt hiszem de volt 2 fajta a másik nem tom mennyibe került.Ez 2 méter magas és 2 méter széles.A magasságából levágatok 40 cm mert nagyon hosszú lenne.Én is diegoban néztem szőnyeget és persze, hogy micimackósat.
Sajnálom, hogy apával összevesztél.Nekem most nyugi van mert elment a strandra(termál) a haverokkal én meg dvd-em. :D

Bogi:szerintem én is bőgtem volna az ijedtségtől egész hazaúton.Hát igen vannak felelőtlen szülök az utakon.

Eda: nem tudok body ügyben számot mondani.Nekem van 5 db rövid ujjú és 10 db hosszú ujjú most néztem. :shock: :shock: :shock: Azt hiszem ennyi elég lesz a kezdetekre. :wink:
Majd a 62-68as méreteket kezdem el beszerezni lassan.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Voltunk tegnap az orvosnál, szerencsére nem rosszabodott a méhnyak állapota, de továbbra is fekvés van. A baba becsült súlya 1930 gramm, szépen fejlődik, csak azt nem tudom hol fér el bennem, mert a hasam nagyon picike :)
Rengeteget mocorog és naponta minimum négyszer csuklik :)

Most megyek vissza pihenni, már teljesen letettem róla, hogy visszaolvassam a lemaradásomat :(

Kép

Kép
sildi83

Tegnap pókereztünk megint ezért nemtudtam jönni. Képzeljétek elvertem mindenkit. Minden zseton bezsebelésnél mondtam, hogy nekem kell babakocsira. . . Persze a párom, legörbűlt szájjal kérdezte, de mért tőlem??? a második kört ő nyerte, de csissszre, persze ott is 2. lettem. Pedig akikkel játszottunk, ők minden héten 2szer játszanak és igen jól. ezt nyilván az okos kisfiamnak köszönhetem.
Már be akartak küldeni a városba, hogy menjek nyerjek nekik rendes pénzt is a nagyok közt:))
Most először végre nálunk is esett kicsit a hó, de már nem nagyon látszik.

Képzeljétek tegnap megszült egy volt oszt. társam. aki febr. 8ra volt kiírva, itt tényleg nem marad februári kismama.

Eda mért irod, hogy sajnos a feje lent van? Hát nem az a jó?
Ja, hogy neked nagyon lent van, ahogy nem kéne még.

Gabka én is borzasztó hülyeséget álmodtam, de legalább ennyi értelme van annak is. Volt benne barátnőm húgának esküvője(persze még nem lesz),akinek megkritizáltam,h.mért nincs frizurája se,meg a volt fickóm, meg a mostani, meg verekedés, meg fogkiesés(nálam is meg a páromnál is), meg nagy hassal mentem (de legalább nem keményedett)verni a volt pasim haverjait,kissrácokat akik szétszedték a cuccomat. Össze vissza zagyvaság. De jó hosszan.
Ez jó, hát kit kéne büntessek? A páromat a volt pasimék verték el, mert megint egy csajjal látták, pedig most nem volt bűnös. Én meg a volt pasim haverjait vertem. Életben meg szegény embert büntetem csak. Na mind1, elfér rajta…

Szilvi kamillás mosogatás az aranyérre csak jót tehet,meg persze rostdús étrend, meg körömvirágkrém. A gyógyszertáriakból nemtom mit lehet most használnunk. Előtte reparon hatott.

Tici nincs is olyan nagy pocid, pont kényelmes méret.

Demetnik de érdekes, neked sokkal lejjebbről indul a pocid. Na jó 29 hetesen már nem annyir,hogy kitöltődött,az a hely, tök jól látszik a változás.

Sziszi tudod ezek a balhék erősítik a kapcsolatot. Ami nem ől meg az erősebbé tesz. Én karácsony előtt azt hittem, h. meghalok….na de a remény hal meg utoljára.

Akinek rossz kedve van csak nézze meg a képem, amit most felraktam, remélem sikerül felvidítani.

Ildi mennnyi???már majdnem 2kiló a csemetéd?Jesszusom!Nekem itt sajnos nem saccolnak sulyt, karácsonykor csak 663gr volt. Neked 26 hetesen mekkora méreteid voltak?

kocska

a képek közül a 44-es méretű zakóra gondolok,ami anyámé.... :shock: :shock: :oops: :oops: :shock: :shock:

kocska

Boglárka!
Itt a szőnyeg képe. Mérete: 160x230 cm, ára: 26.990.- Ft.
Van többfajta kép is, nekünk ez tetszett legjobban. Ennek a színei mennek legjobban a már meglévő dolgokhoz.

Kép

Anyóst épp most vitte ki a férje a Délibe, úgy hogy most van egy kis szabad időm. Ha visszajön apa, akkor sétálunk egyet a hóesésben.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége!
Nálunk elég mozgalmasra sikerült. Megvettünk Emma ágyát, jövő héten ki is hozzák, kicsit átredneztük a lakást, így egy hét múlva már Barnus ágya is nagyjából a helyén lesz. :D Vettünk pár apróságot is a picinek, pl. takarót, pelenkázófeltétet. Ma meg Ikeáztunk, Emma kapott egy kisasztalt székekkel, h ott tudjon „rajzolni”.
Holnap megyek a Minimanóba, veszek fürdőlepedőt, lepedőt, pár ruhácskát. Így már egész jól fogunk állni. :D

A szánkózósokról kérünk fotókat!! Nálunk is esegetett, de sajnos nem maradt meg, így a kertben a füvet koptattuk!

Tünemény, sajnálom a családi gondokat. Van vmi fejlemény a hugoddal kapcsolatban?
Nem sok köze van a pocakméretnek a babához. Nekem kifejezetten pici pocakom volt, és Emma 3,5 kiló lett.

Evike, nekünk Bergonunk van. Sztem a babának kíváló, masszív járgány. Kicsit nagy és nehéz, összecsukva is sajnos. Ha nem akarsz BKVzni, akkor sztem jól fogod tudni használni.
Ügyi vagy a kis kártyákkal, tök jók lesznek!

Tici, jó h jöttél. Hát, ha programcsaszid lesz, akkor biztos hamarabb meglesz a baba. Pedig abban bíztam, h legalább Te megvársz majd!

Cat, Beni hogy van?

Kikocska, milyen jó kis segítséged van neked! Édesek lehettek a gyerkőcök, ahogy ott sürögtek- forogtak a babaruhák körül! A nevek közül nekem a Szabolcs tetszik, valahogy a „hagyományosabb” nevek távol állnak tőlem. Döntött már a férjed?

Eda, pihenjél, amennyit csak tudsz, most az a legfontosabb! Biztos kihúzzátok a 36. hétig, és akkor már akár jöhet is a baba!!!
Bodyt én sokat használtam, elég sokszor kifolyt a kaki. Sztem 7-8db min. kell (rövid-hosszú vegyesen), de persze meg lehet oldani kevesebbel is. Szereted a tescosakat? Abból egy 7db-os csomag talán 2ezer ft körül van, és kifejezetten jó minőségűek.

Ettike, nem tudom, h ez a tápszeres dolog igaz-e, de sztem egy picit nem lehet megtömni (tápival sem), ha a pocija már tele van. De a tejtermelésre biztos rosszul hat, ha a tápszert is kap a baba.

Hú, de hosszú lettem és a tegnapi pocakfotó még itt sincs.
Na, majd este feldobom!

Zsu
svs

Sziasztok!
csak gyorsan, ha valakinek olyan pocak méretei vannak kb, mint nekem, és érdekli az olyan öv, mint amilyent tünemény vett, a pocak tartó, találtam egyet az egyik zsákban, és feldobtam a vaterára.
http://www.vatera.hu/anita_pocak_tarto_ ... 13402.html
ha kell valakinek innen, 1700-ért odaadom.

kikocska

Gesztenye nagyon szép a szőnyeg.... :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mennyit íratatok megint...

El is olvastam mindent, de egyszerűen nincs erőm reagálni.
Ma valahogy olyan semmilyen napom van. Legszívesebben csak feküdnék és olvasnék vagy neteznék...
De sajnos a második gyerek mellett ez már ne megvalósítható.

Szerencsére beindult nála az öngyógyítás, így most alszik.
Tegnap még volt láza, de ma már csak egy kicsi hőemelkedés. Apa holnap elviszi orvoshoz, de igazából csak megnyugtatásképpen.

Kocska!

Ha nagyon lent van a baba feje, akkor ez ilyenkor még nem az igazi. Azt jelzi, hogy túl hamar akar megszületni.
Vendég

Húúú kikocska én nagyonnagyon szeretném az az övet!!!!!!!!!
Már rég keresek mindenhol!És ráadásul egy méreten is vagyunk.

kocska

Sziasztok!

Most csak beköszönök, illetve elköszönök. Reggel indulunk Debrecenbe. Ha lesz ott gép (tavalyelőtt volt) akkor majd írok nektek onnan, ha nem lesz akkor majd csütörtökön bejelentkezem. Vigyázzatok magatokra!

Puszika: Viri

Kép Kép
kisvirág_30

Tici!

Inkább a törölközőt dobd be, ne a kulcsot! Arra még ráérsz 50-60 év múlva! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Ez a szőnyeg nagyon-nagyon édes! :)

A szemüvegem kb. -11-es, de szemüveget nem hordok, csak kontaktlencsét, abból kicsit gyengébb is elég (-9,5). Amúgy csak a dioptria még nem ok a császárra, hanem szemfenékvizsgálat döntötte el, hogy nem ajánlják a természetes szülést, mert az erőlködéstől akár meg is vakulhatok.

Bizony-bizony Gesztenye, tartsunk össze. A dátumok alapján valószínűleg Te előbb átesel rajta, úgyhogy én már most kifejezetten megkérlek, hogy amint tudsz tegyél fel élménybeszámolót.

Cat! Nincs véletlenül valami anyagod azzal kapcsolatban, hogy mit ehetnék és mit nem, hogy kordában tarthassam a cukromat? Eddig ez nem igazán foglalkoztatott, így fogalmam sincs.

Én a gyerekszobába sötétítő függönyt szeretnék felrakni. Nincs valakinek ötlete, hogy hol lehet jó és olcsó gyerekmintás sötétítő függönyt vásárolni?

Kép
tici

Tisa!

:lol: Mennyire igazad van... Tiszta lökött vagyok, de legalább jót virultam a hozzászólásodon.

Kép
tici

kocska, levettem neked máris, majd priv beszéljük meg a részleteket :)

kikocska

Tici!

Itt van egy cikk:

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath= ... e_id=86467

Itt pedig receptek:

http://www.macosz.hu/cukorbeteg-receptek.html

De egyébként rengeteg dolgot lehet találni a témával kapcsolatban a neten.
Kulcsszavak: diabétesz, diabetikus és hasonlók.

Én egyébként tudom, hogy nem ól csinálom a diétát, mert csak a szénhidrát mennyiséget nézem. A fehérjét és a kalóriát nem.
Valószínűleg túl sok állati fehérjét eszem, mert a koleszterinem magas, de a vesémmel szerencsére mindne rendben. Jobban működik, mint valaha.

Kisvirág!

Kellemes szórakozást Nektek! Használjátok ki a gondtalan napokat!
Vendég

Kocska: A 26. héten nekem nem becsültek súlyt, a 28. héten volt 1300 grammos. A méretei alapján a gép már március 23-at írt a szülésre (én már akkor nyugodt leszek, ha március elejéig bent marad, a rövid méhnyak miatt).

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Ettike érdeklődött, hogy mi újság velünk (köszi még egyszer!) :) Pár oldalt visszaolvastam, látom, jó sokan lettetek, ez jó :)
Örülök, hogy a párkapcsolati hullámvölgyeknek is vége :)

Ildi, vigyázz magatokra, ügyi lány vagy, biztos benn marad a baba :)

Rólunk: nagyjából minden rendben, babák jól vannak, szépen fejlődnek. Decemberben befejeztem a munkát, január elején rögtön ki is derült némi terhességi diabétesz (75 g-os cukorterhelés után 2 órával 8.2 volt a vc), úgyhogy tanultam a diétát, méricskélem a nyersanyagokat, stb. Azóta volt már egy kontroll, ott szerencsére minden rendben volt. Közben apránként beszereztük a szükséges holmikat, mivel én márciustól mindenképpen kórházban leszek. Most már egyre kevésbé esik jól a gépelés, nehezednek a manók és picit elkezdtem vizesedni is. Van még pár elintéznivaló, azokat a héten mindenképpen szeretném megoldani, mert jövő héten orvos, és bármikor benne van a pakliban, hogy irány a kórház.

Kép

csak feldobom gyorsan a pociképet (szombati):

Kép

Zsu
svs

Most csak galád olvasó vagyok!
Szóval szép napot mindenkienk! :)

De...
Mó... de jó hogy bejentkeztél :D Jó tudni hoyg jól vagytok!
Mindannyian! :)
A vége a kórházzal nem lesz egyszerű, de a lényeg hogy biztonságban legyetek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!

Megkezdtem a február hónapot a munkahelyemen. Nem is olyan rossz! Ahhoz képest, hogy milyen öreg vagyok, elég jól bírom. Kíváncsi vagyok, hogy márciussal is így állok-e majd. :roll:

A szőnyeghez még annyit, hogy vannak kisebb méretben is, azt hiszem, hogy kb. 14-15 ezerért.

Zsu!
Hát Te is csak a pocakodra híztál, nem? Ügyes vagy! :)

Képzeljétek!
Pénteken már meg is jött Fehérvárról a ház. kivonat. Iszonyú hamar elintézték, le a kalappal a fehérvári anyakönyvezető előtt! :shock:

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Jó sokat irtatok, nem is nagyon tudtam olvasgatni még, irtó kómás vagyok, mert fél 5től nem tudtam aludni. MUNKAdolgok miatt :roll: hogy nem-e lecsúsztam a papirok elküldési határidejével, és egyszerűen nem ment ki a fejemből. Meg matek témazárót irtam a mérlegképes tanfolyamon és mivel nem készültem, nem irtam a papirra semmit, és féltem, hogy megbukok, utána meg egy dijátatón kellett fellépnem, szóval nem tudom honnan jönnek ezek az álmok, mert este már nem is nagyon ettem semmit... pár pilóta kekszet

tesómról a hétvégén találtam meg a fotót, és igy ma megyek jelenteni. csak hát elég fura, hogy jelentem, közben meg alig tudok valamit róla. :roll: de lehet hogy a konzulátuson is megpróbálom, hátha...

néha tényleg próbálnék pozitiv lenni, de ha ennyi minden zajlik ilyen rövid időn belül, hogy a francba lehet nem foglalkozni velük? én hülye meg amúgy is olyan kis aggódós vagyok...tessék, most már van ok rá, választhatok is!

Gabka azt hiszem a múltkor te irtad, hogy fájt a pocid. a hétvégén nekem is, de úgy, hogy csak sirni tudtam kinomban. apa meg ugye nem nagyon tudott csinálni semmit, csak sajnált. aztán ittam szódabikarbónás vizet, na az mintha segitett volna, igy el is tudtam aludni. de a hátam is fájt nagyon. remélem ezek nem lesznek mindennapos dolgok most már!

Mó! gondoltam rátok én is, hogy mi is lehet, nagyon örülök, hogy irtál! A lényeg, hogy rendben vagytok, bár a kórházi napokat gondolom nem várod, de igy legalább közelben a segitség.

Zsu aranyos a Barnus-pocak! jó, hogy nektek is mennyi mindenetek megvan már! Minimanóba én tegnap akartam volna menni, mert apa reggel hazajött az éjszakázásból, délig aludt, gondoltam majd sétálunk egyet délután, mivel 6ig nyitva van...erre mikor már indulnánk, mondja, hogy biztos hogy vasárnap is nyitva vannak estig?? na ekkor esett csak le, hogy nem szombat van! :roll: igy nem jutottunk el oda megint!

unokatesóm kutyája, (akit kezdetekkor én ápoltam, mert menhelyes kutyus volt) tegnap mikor meglátogattuk őket, elém ült, és elkezdte nyalogatni a pulcsimat a pocakomnál...vajon érzik, hogy baba van?? eddig nem is tapasztaltam ilyet, de azért ez elég meggyőző volt :)

Kisvirág ha olvasol minket, akkor érezzétek nagyon jól magatokat!

Sildi szoritok hogy minél tovább bent maradjon Janka baba!

Kép
tünemény

Sildi!

Pihenj sokat, hogy Janka minél toább bent maradjon!

ZSu!

Szép a pocakod!
És szerintem nem is olyan kicsi. Pont jó! ÉS milyen jó lesz neked, hogy nem kell fogyóznd. Mert szemmel láthatóan nem híztál máshova.

Mó!

Jó hogy jelentkeztél, és alapvetően minden rendben van Veletek.
A pocaklakók nemét tudjátok már? Nevek?

Gesztenye!

Mi még nem is kértük ki a házassági anyakönyvi kivonatot. Reménykedem benne, hogy nem is lesz rá szükség.

Tünemény!

Hogy fájt a hasad hétvégén?
Biztos, hogy a szódabikarbóna a legjobb megoldás?
Ugyanis nagyon eltérő véleményeket olvastam róla. Van ahol kifejezetten azt írját, hogy terhesség alatt nem javasolt, de legalábbis meg kell kérdezni a kezelőorvost.
Lehet, hogy valami más megfelelőb lenne.
Vendég

Kinéztem egy szőnyeget Marci szobájába.

Majd ha berendeztük, akkor le kell mérni, hogy jó lenne-e a méret.

Nektek hogy tetszik?

Kép
Vendég

Köszi Cat, hát egész nap fájt a hátam, főleg lent a derekamnál, meg a farkcsontnál, este is szenvedtem, mert sehogyse volt kényelmes, és egyszer mikor éjjel felébredtem, olyan volt, hogy ha most megmozdulok, visszajön minden aznapi kaja, feküdtem egy kicsit, utána már rohannom kellett a wcre, taccs ki, és utána égett, meg fájt nagyon belül. ilyenem még sose volt. akkor szerinted inkább dokit kérdezzek, hogy mit csináljak ilyenkor, vagy inkább Renniet próbáljak?

ja nem tudom irtam-e, de megnéztem a kiskönyvemet, és a múltkori védőnős sorban mit látok?? a vizelet oszlopba szépen beirva, NEG!!! :shock: :shock: :shock: úgy látszik ránézésre megállapitotta a dolgokat! nem baj, a héten viszek neki egy dunsztosüvegbe mintát, és akkor már meg KELL csinálnia!

Gesztenye! Dehogy öregitsd már magad!!! És tök jó, hogy el tudunk dolgozgatni még az irodában! Én is bizom abban, hogy kihúzom még talán a jövö hónapot is! Bár lehet, hogy a sok ücsörgés miatt fáj a hátam-seggcsontom esténként! Neked szokott?? és bepakoltatok a kisszekrénybe? :)

Kép
tünemény

Tünemény!

Ez a derék és farcsont fájás lehet már attól, hogy nő a baba, és esetleg rosszul tartod magad, vagy sokat ülsz.
Feküdni is inkább oldalt próbálj meg!

A második része a dolognak... Nekem egyértelműen annak tűnik, hogy túl sokat eszel egyszerre, és már nincs annyi hely a gyomrodban. Át kell állnod a napi 5-6 étkezésre, amikor kevesebbet eszel. Hidd el, könnyebb lesz!
Ha mégis akadnak hasoló problémák, akkor inkább Rennie szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.02 11:34-kor.
Vendég

CAT!!! Ez nagyon jó szőnyeg!!!! hol lehet kapni? és mekkora? valami ilyen vidám szinű kellene nekünk is! (és micimackós :D ) ráadásul még ugróiskolázni is lehet rajta :D

Kép
tünemény

Tünemény!

A szőnyeg a Diegóban van. 95x200 cm és 6190 Ft. Szerintem elég olcsó. De sok más Micimackós, Hercegnős és egyéb Disney szőnyeg van. Nézd meg a honlapjukat!
Vendég

Megtaláltam! Köszi Cat! ez a megoldás még olcsóbb is lenne, mint venni padlószőnyeget! nagyon aranyosak! a kaját is megpróbálom akkor csökkenteni, hátha tényleg ez volt a gond.

Kép
tünemény

Cat!
Biztos, ami biztos: én viszem magammal a ház. kivonatot a kórházba. Ebben a remek bürokráciában soha nem lehet tudni.
A szőnyeg nagyon aranyos, mi is néztük, csak nekünk kicsi volt. Mi mindenképp egy nagyobbat szerettünk volna, nagyban pedig nem volt ez a design.

Tünemény!
Nekem is szokott fájni a "farkam" estére, biztos az üléstől van. Így esténként már csak az oldalfekvő pozíciót veszem fel hétközben.
A polcos szekrényünket apa ma szereli össze, úgy hogy ma estére biztosan megint káoszra érek majd haza. :) A pelenkázóba már bepakoltam, a ruhák még a szárítón vannak. Először még jön az a jó kis vasalás, utána pedig pakolás.

Tényleg, anyukák!
Milyen mosószerrel szabad mosni a babaruhákat? És milyen öblítővel?

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Szerintem még korai most kivasalnod a ruhákat.
Elég lesz majd március végén.

Mi Persil FOLYÉKONY mosószert használtunk amíg Beni kicsi volt, abból is az érzékeny bőrre való fehéret. És Azt hiszem Silan öblítőt, szintén a fehér, érzékeny bőrre való változatot. De abból csak nagyon keveset.
Egyébként babától függ, hogy mit bír a bőre.
Van aki nem is használ öblítőt.
Ami biztos, hogy a folyékony mosószert ajánlja mindenki, mert a por alakúból maradhatnak benn apró darabok, amik irritálják a baba bőrét.
Vendég

Sziasztok!

gesztenye:én folyékony ariel m-zim 5öt használok és fehér lenort sensitivet ami érzékeny bőrre van.Kérdeztem a védőnőt is azt mondta ez így jó lesz.

Kész van a függöny holnap kimosom , kivasalom és felrakom ma már nincs kedvem hozzá. :?
Tegnap egész nap hullámzott a pocim meg éjjel is ilyet még sohasem csinált, hogy ennyit mozogjon egésznap.
Remélem ma nyugi lesz egy picit. :roll:

Cat:én is néztem ezt a szőnyeget és az ára is nagyon jó.Ha minden igaz jövő hétfőn megyünk szőnyeget venni.

Tünemény:szódabikarbonát semmiképp ne fogyassz mert nem szabad!!!!Vegyél be reniet vagy kérdezd meg az orvost , hogy ilyenkor mit lehet tenni.Esetleg gyógyszertárban is tudnak segíteni!!!

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

mó:

örülök hogy írtál :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és annak is hogy minden rendben.a kórház biztos nem lessz kellemes,de legalább jó helyen lesztek :wink:
tényleg a nemüket tudjátok?

mosópor:

annó Patrik ruháit gabi babamosóporral és öblítővel mostam.elég huzós az ára de akkor még nem volt a nyakunkon a lakástörlesztés és a rezsi.és anyum tanácsára forgótárcsással.amiért akkor szidtam most meg annyira hiányzik a pici ruháihoz.pár darab van csak narancssárgából,pirosból,sötétkékből és megvagyok lőve hogy azokat hogy mosom ki.(lehet megint behozatom mamáméktól a régit)még most is olyan jó baba illatuk van azoknak a ruháknak amiket még azzal mostam de már nem vett fel Patrik.
most tomit használok és coccolinot,az öblítő az fehér.ezekkel mosom Alexét.én alapból kevés mosóport használok és a pici tuháit miutánn leált a gép elindítom egy öblítés centrifugálás progin.így tuti kimossa a mosóport.
majd ha meglessz a pici ugyis kiderül hogy bírja e a bőre vagy váltani kell.szerencsére egyikünk sem érzékeny semmire remélem Alex sem lessz.

tegnap és ma adtam a kilóimnak rendesen :oops: :oops: :oops: tegnap ugye rakott krumplit csináltam amit nagyon szeretek így teli ettem magam és délutánn még megettem 2 nagy tányér kakaós tésztát is.ma pedig már 3 szelet mézes kenyeret bevágtam reggel óta plussz az ebéd(édes savanyú rizzsel)
ja és a reggeli nagy tányér tejbepapi sem elhanyagolható :roll: :roll: :roll:

ma "találd ki mim dugom ki" játékot játszottam Alexal.érdekesen van a pocimban.a feje közvetlen a bordáim alatt jobb oldalon,a kis háta szintén jobb oldalon lefele és a feneke a pocim alján.a végtagjai pedig balra össze vissza :lol: :lol: :lol: :lol: mostmár tudom hogy mikor altatom Patrikot és a jobb oldalamon fekszem akkor a lábaival nyomkodja a kezem a bal oldalon.

ildi:

kitartás a fekvéshez.biztos benn marad még Janka baba.tudja ő hogy nem lenne jó most kibújnia.

édesek ezek a szőnyegek.majd ha leparkettáztunk akkor én is valami hasonlót szeretnék a kisszobába,bár 2 fiú mellé lehet találóbb lenne egy autópályás vagy valami hasonló.

a nagyszobába már kinéztem egy szép élénk lilát amin piros virágok vannak,anyós azt mondta majd megveszi ha kész a parketta.(elég huzós az ára.50 ezer,de 2m*2m-es és olyan jó vastag)nekik is hasonló van és szerinte nem is kényes.

itt sem maradt meg a hó.pedig tegnap 6 órán keresztül nagyon intenzíven esett óriási pelyhekben,délre esett vagy 20 cm.Patriknak nagyon tetszett a szánkózás,egyszer borult is.végig vigyorogta.barátnőm meg megsértődött mert mikor előttük mentünk ők akkor jöttek ki a kisgyerekkel és mivel megint kocsiban volt gondoltam gyorsan elúzzuk onnan Patrikot hogy Dudó ne hosztizzen az anyjáéknak a szánkó miatt.
nem értem minek egy 2 éves gyereket babakocsiban levinni sétálni mikor életében először esik igazánn a hó.persze nekik könnyebb mert nem kell utánna rohangálni.............................

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Cat!
Nekem nagyon tetszik a szőnyeg. Én is ezt vettem volna, de nekünk elég pici a szoba, hogy még eggyel kisebb lesz....

Tünemény!

Én a rennie.t szedem és nekem nagyon :-) Próbáld ki. AMit meg Cat írt tényleg beválik. Kari óta 5 ször eszem keveset és nem csak hogy jó a gyomrom, de nem is hízok vadul.dec 27-én álltam mérlegre és most jan 31-én és cs+1 kg volt :-) Ennek nagyon örültem.

Sildi.
Pihizz. Biztos minden a legnagyobb rendben lesz.

Mosopor!
Én Kolinál gabi mosoport és öblitőt használtam. nekünk nagyon bevállt és annak olyan jó baba illata volt :-) Most is ezt fogom.

Mi jól vagyunk. bár kicsit fagyos a hangulat, de majd elmulik.-

NA mennek dut-án hó elei nagy bevásárlás és még nincs kész a listám teljesen.,.... :-)Ja és nagyon izgulok. Apa holnap reggel 9 kor veszi át a babakocsit. Ha jó és haza hozza akkor majd rakok fel képet....

puszi mindenkienk

Kép

Kép
sziszike22

Helló!

Na ne már írtam egy csomót és nem adta be. :evil: :evil:

Majd estére újra írom mert most már nem érek rá.

Üdv. mindenkinek!

Kép
evike79

hűűűű csajok....magyar rendőrség....úgy bekeményedett a hasam az idegtől, amit egy alpári, bunkó modorú rendőrnő miatt kaptam pár perces 'beszélgetés' után, és úgy elküldött, és még engem kért számon, hogy mi a francot keresek én itt?? szóval zokogva, meg idegtől remegve eljöttünk apával, most már nyugodtabb vagyok, csak egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen lehet

elmentünk, egy kis ablaknál kellett mindent elkiabálnom, ott, ahol a többi ember is várt, szóval jó kis diszkréten kértek adatokat, az egyik egyből el is akart küldeni, mondván, hogy akkor ők Szegedre menjenek nyomozni? és miért nem szegeden jelentem be (bocs a kisbetűkért, erre most nem tudok figyelni), és honnan tudom hogy szellemileg visszamaradottabb, ha nincs papir, ha meg van papir, ki a gyámja, mi a bejelentett lakcime, mikor beszéltem vele/láttam utoljára, honnan tudom hogy angliában van, lehet, hogy franciaországban? miért nem hivtam a kórházakat, pszichiátriát, kerestem fel, ezt az 'anyóst', miért nem tartottuk a kapcsolatot, és lehet hogy el se tűnt, igy meg feleslegesen jelentenék be akármit. tömören ennyi, de az a modor, meg pofavágások, meg az egész ahogy lezajlott, hát leirhatatlan. szóval a legegyszerűbb, amit tehetek, hogy lesz.rom az egészet, mert igy majd lemegyek szegedre, elmegyek az 'anyóshoz', akinek lehet ott lesz a fia, pereputty stb, és biztos nem szivesen fognak válaszolgatni a kérdéseimre, ha meg mondom hogy be akarom jelenteni az eltűnését, lehet hogy kihúznak franciaországba, ott meg a cimüket se tudom, vagy majd jó kis vita kerekedik, és hol járjak utána, hogy tényleg lerokkantitották-e pszichiátriailag, és utána jelenthetem a szegedi rendőrnek...remélem egyikőtök se rendőr, mert most igencsak csúnyákat gondolok róluk. na nem panaszkodok itt nektek

és majd beszerzek renniet is, és felezem a kajaadagot! még jó, hogy a szódabikarbónát irtátok, mert épp ma vettünk még egy csomaggal, hogy legyen, ha megint kell. nem is gondoltam, hogy nem szabad!

Ettike olyan jó, hogy te ennyire tudod mi történik a pocidban! én érzem a bokszolást, általában a jobb bordámnál, vagy néha alul, de majd az ultrahangon elmondják/megmutatják, hogy mit is csinál a kisasszony odabent! :D

bocsi hogy állandóan ilyen depis tudok lenni

Kép
tünemény

Tünemény:csak nyugalom mert ártasz Lucának az idegeskedéssel!!!Tényleg egy bunkó lehetett a rendőrnő! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Az előbb írtam egy regényt, de eltünt...
Kocska! Gratulálok a pókerhez!!!!!!!!! A fejére tényleg azért írtam, mert túl lent van sajna.
Gesztenye, Cat! Nagyon szépek a szőnyegek, a gyerkőcöknek biztos tetszeni fog mert színesek!!!
Sildi! Hasonló cipőben járunk! Nekem is feküdnöm kell, az ok ua.
Sokat csulik és mozog a babám!
Zsu! A Tescos badykat nagyon dicsérik, már hallottam róla, úgyhogy onnan beszerzek még néhányat, mert most egy méretből kb 5-8 db van. Nagyon formás a pocid! Nekem sem sokkal nagyobb,!
Tici! Húú az már jó erős! Nekem 4-es, lencsét hordok én is.
Nekem 7 maradt a cukrom, én is diétázom. Cukrot, mézet elfelejtettem, édesítőt használok (vagy teában inkább csak citrom). Megpróbálok arra odafigyelni, hogy 3 óránként eszem, és a szénhidrát mennyisége még a fontos. Minden étkezésnél 1 zsemle lehet a max, vagy fél szelet kenyér, vagy néhány kanál krumpli, vagy rízs, szóval inkább saláták. (azért én annyira nem méricskélek!)
Tényleg, akartam kérdezni, hogy ha valaki lencsét hord, de van éppen szemüvegem is, csak azt nem szreretem, szülésnél (normál) lehet lencsében? Régen császárom volt, akkor talán már rögtön szemüveget vettem fel, mert utána már nem tudtam volna felkelni, hogy átcseréljem.
Mó! Vigyázz magatokra! Nem lehet könnyű két babust cipelni!!
Kisvirág! Érezd jól magad!!!
Tünemény! Ne is foglalkozz vele, inkább nyugodj meg!!!

Kép

Kép
eda7

Úgy látom, hogy akkor a Sensitive folyékony mosószerekkel nem foghatok mellé. Köszi! Vettem is ebédszünetben, ezzel folytatom a mosást.

Tünemény!
Mostanság rád jár a rúd, szegénykém! Fontos, hogy mindig Luca lebegjen a szemed előtt, és gondolj arra, hogy nem szabad magad a hülyéken felidegesíteni!

Megyek a jó kis esti programomra: csontkovácshoz. :roll:

Kép
gesztenye74

megint csak gyorsan, olvasgatok napközben, de írni nem nagyon van.

Tünemény, nagyon gáz ez az eltűnéses dolog, a nővérem pasija rendőrnyomozó, meg tudom esetleg kérdezni, hogy tud-e valamit mondani, vagy segíteni, valakinek odaszólni, vagy hogy álljatok neki, biztos segítőkészebb... Igaz ő tiszaújvárosban van, de mégis bennfentes. Tényleg a szembe szomszéd is az, ráadásul ő itt pesten, talán ő is tud okosat mondani, csak szólj.

mosószer mi ariel, régebben az amway babyt használtuk, az is nagyon jó volt, csak drága , és ecettel öblítek általában, 20%-os, és utána még egy öblítés+centri, mint ettike, és ecetből ugyanannyi, mint az öblítőből menne. Az én gyerekeimnek ugye nagyon érzékeny a bőre, így a sensitiv öblítőktől is kivannak teljesen.

És mielőtt teljesen feldolgozzák a szórólapomat, február 21-22-én lesz egy babymarktos bababörze a Sportmaxban ( 12.ker. csörsz u. 14-18. 61-es villamos, 212-es busz meg a 139-es áll meg ott)
kismamáknak, nagymamáknak, 18 évig ingyenes, egyébként 690 a belépő, pároknak 990/pár. www.babanap.hu
egy 300ft-os kuponom még van belépő olcsósításra, ha kell valakinek, és elmenne a ferenciekre a férjem odaadja neki, mikor dolgozik :)

szép estét! megyek, főzök tovább, biztos jó rossz lesz, nem érzek ízeket sem nagyon, és szagokat sem.

kikocska

Na mégis csak kimostam a függönyt a gyerekszobához!
Íme a végeredményünk:

Kép

Kép

Bogi:azt hiszem pont olyan amilyet te kaptál anyukádtól!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Zanzásítva: én sima Ariellel mosok, plusz sensitive az öblítő. Remélem, nem lesz gond...

Szőnyeget és függönyt mi nem vettünk, a meglévő marad, viszont tettünk a falra öntapadós habszivacsos figurákat :) Ablakra pedig gyártok néhány matricát :)

Babák neme: 1 fiú és 1 kislány, név szerint Gergő és Gréti van odabenn :)

Tünemény! Tényleg bunkó volt a rendőr, de lehet, hogy komoly hercehurcától kíméled meg a hugidat, ha előbb kérdezősködsz a család kevésbé kedves részében... Én is úgy tudom, hogy a szódabikarbóna tilos.

Eda! Én úgy tudom, nem lehet lencsében szülni (szinténzenész), mivel bármikor szükséges lehet a császár... de ez csak a saját agyszüleményem, még nem kérdeztem meg az orvost. (Ja és a GDM miatt még mennem kell szemvizsgálatra is)

Kép

Sziasztok,
Én is április 01.-re vagyok kiírva. Kislányt várok Sárának fogják hívni.

Én is szenvedek már az elejétől fogva " farok" fájással. A dokim azt mondta tornázzak.
Mostanában egyre kevesebbet eszek, nem tudom mi lehet, remélem nem lesz semmi baja a babának.
Meg hányingerem is szokott lenni a kajától.
Nem kívánok semmit, mondjuk nem is baj mert már eleget híztam.
lili&ana

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: