A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Orsi
fél 2-kor már nem írt senki! :wink: és meglepő módon én vagyok az első??? :shock: már nem bírtam feküdni, de a család még alszik!

nagyon helyes fiú Aziz!!! tényleg, igazad van, nem is félvér, nagyon szép bőre lehet! érdekes, az én lányom szőke, kékszemű, és eléggé fehér bőrű is, de még sosem égett le, ő is szépen lebarnul. pedig rikítóan fehér tud lenni, féltem is, hogy mi lesz ebből... (mi a férjemmel barna haj-barna-zöld szem, normál, nem fehér bőr típusok vagyunk)

jól csinálod, hogy anyukádat beköltözteted! az én anyukám is kivesz 2 hét szabit a szülésemnél. mondjuk ő nem fog itt aludni, mert nem lakik messze, de én is úgy tervezem, hogy jöjjön, minél többször.

Vica, Bea
szerintem meg tök tipikus, hogy pont a védőnő mond ekkora baromságot! :twisted:

Erpé
jó, hogy már csak keveset dolgozol! Samu hogy van?

Bea
csini pocak! nyugodtan vigyél szemceruzát! 8) ha lesz rá energiád, legalább a lányod is szépnek fog látni! :wink:

Tehuti, Katka
hát ez az, hogy nem szépségverseny! ezért érezném magam jobban egy földig érő lebernyegben! :lol:
rám feljött Fanni után a régi nadrágom, igaz feszült, de feljött! 8) :lol: viszont nekem jó bő, kényelmes pizsigatyáim vannak, az tuti jó lesz rám, ha már kijön a baba, hiszem most is jó! csak a hasam alatt van a dereka. és így a lábvillantást is megoldom! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

és tényleg én voltam az első! :shock:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és ha van valakinek az a békebeli, élesztős, tejfölös krumplispogácsa receptje, akkor legyen szíves leírni! mert azért az az igazi, csak a nagyim nem ismeri a dkg mértékegységet, csak azt, hogy amennyit felvesz, ízlés szerint, az úgy látszik a tésztán, stb. úgyhogy még sosem mertem nekiállni. :lol: pedig egy párszor már végignéztem hogy csinálja, de mindig sok idő telik el, mire újra csinálnám, és elmegy a bátorságom!
előre is köszi

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Tehuti, el is felejtettem írni hogy nagyon tetszik a babaszoba, legfőképp a könyvespolc, azt én is nagyon szeretnék, de amúgy az egész kompletten, a színek, a bútorok, az elrendezése, meg az, hogy ilyen szép világos, mi épp emiatt fogunk festeni.

Orsi, igen erre szokták mondani, ami nem öl meg az erősít :lol: a jellemünkben benne van az az út amit végigjártunk, és mindenből tanulunk.
Nagyon szép a kisfiad! Hát azok a kék szemek... :D Az arcán látszik, hogy jó kis huncut lehet :wink:

Vica, jó hogy írtad ezt az Elevitet, megnyugodtam :)

Nory, hogy vagy?? Közel már az idő, ne add fel a kedvedet, optimizmusodat :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Azt hittem én vagyok az első, mire megírtam a hsz-t, látom, hogy Csibb beelőzött 8)

szemceruza :lol:

Nekem nincs nagymama-receptem :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szerintem megyünk a Tescoba, még mindig a hazahozós ruci....ha sikerült valamit szerezni, felteszem :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Én is már itt vagyok régóta, de eddig csak olvasgattam :) Bulcsú megint fél hétkor kukorékolt és persze Pannát is felébresztette, pedig tegnap este nagyon későn feküdtek le.
Panna hozza szokásos formáját :( Sikerült Bulcsú kedvenc autóját beledobnia kakilás közben a WC-be :evil: Mondtam neki hogy mostantól nem vihet be oda semmit, persze jött a szokásos ellentmondás hogy nem és nem és akkor is befogja vinni a babáját, és errre én olyan baromi ideges tudok lenni :twisted: úgyhogy egy kicsit meg is legyintettem :oops:
Csajok én már csak arra vágyom, hogy elteljen egy nap úgy hogy az én lányom jól viselkedik, nem hisztizik, nem veszekszik, nem mond ellent... és még sorolhatnám.
Ráadásul a férjemmel is vannak gondjaim, mostanában olyan keveset beszélgetünk, hogy tegnap pl. apukám jött a Pannáért 11-re én is akkor jöttem meg a kozmetikustól és hát a Panna sem és a férjem sem tudta, hogy elvileg Panna megy anyuékhoz és ott alszik :? Na és persze így Panna nem ment el, mert nem volt felkészülve rá. Hát lehet hogy az én hibám is volt, de azért rossz volt rádöbbeni, hogy ennyire nem működik a kommunikáció :(
Úgyhogy ma azt tervezem hogy míg a gyerekek anyuéknál vannak addig elmegyünk valahova meginni valamit, mert ez így sokáig nem megy, legalábbis én emiatt is feszült vagyok sokszor.
Na tényleg befejezem a panaszkodást, bocs lányok, de jó volt kiírni magamból ezt.

Amúgy mindenkinek szép napot!! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea tegnap én is a Tescoban voltam és nem bírtam megállni a vásárlást. Le van akciózva egy-két nyári ruci pont ilyen pici méretben úgyhogy lassan már a nyári ruháink is meglesznek.
:)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea Ha nekem kellene eldönteni, hogy bent legyen-e, hát... nem tudom mit mondanék. Úgy vagyok vele, hogy igen is meg nem is. Tehát örülök, hogy nem bírja az ilyen dolgokat. Így nincs választás.
Jó a hordozó. Ezt autóba is be tudod tenni?
Én is szedem még a Gravidát, igaz nem minden nap. Nekem meg a doki és a védőnő is azt mondta, hogy nem a vitaminokon múlik, hogy mekkora baba lesz. Szerintem ne félj! Nem tudom, miért ijesztegetnek! Lehet, hogy te könnyen tágulsz, és hamar kint lesz. Ha hisze ezekben a homeós dolgokban, szerintem kezd majd el szedni. Én is szedni fogom, meg mások is. Én hiszek benne. És inden fejben dől el! Nem gondolj arra, hogy nehéz szülés lesz!!

Wicca Akkor neked szerencséd van anyósoddal! Bár az enyém lett volna ilyen! De jót mulattam a hsz-odon :roll:

Zazzy Hidd el, nem sok van már vissza. Nagyon-nagyon hamar el fog menni! Én nem vagyok depis. Már úgy várom, hogy a karomban tarthassam és hazahozzuk!
:)

Katka A remegés már egész jó! Bár még remegek, de korántsem annyira,mint az első 1-2 napban. Bár reggel a Géza megkérdezte: "Ennyire remegsz?!" Ő először látta. De köszi, hogy kérdezted, ki lehet már bírni. A lényeg, hogy még 2 hetet bentmaradjon a pici a pocakomban.

Tehuti Látom szót fogadtál! Szuperek a bútorok! Jó választás. Nekem tetszenek a színek. És extra-ráadás pocakképet is kaptunk :roll:
A köntös szerintem mindegy. Te hordod! Az enyém hosszabb.

Orsi Köszi, ha lenne valami majd írk. De én már 10 éve lakom Kaposváron.

Kép

Kép
rszg

[quote]T írta:ényleg sokan eltüntek, Tessza nagyon régen nem jelentkezett, Masut és Mamacsibe sem, Tencsi is csak picit, remélem, nem betegek megint.

Bocs, én tényleg eltűnök időnként jó időre... ez a hét pl. húzós volt, mert a munkahelyi munka mellett volt otthoni is és volt, hogy csak 5 órát aludtam... tegnap meg ma végre kialudtam magam és most igyekszem megnézni, kivel mi történt az elmúlt időszakban. (még kb 10-11 oldal van...) Nem hiszem, hogy túl sok mindenre fogok reagálni, mert azóta már nem hiszem, hogy túl aktuális lenne, amit írnék... de persze témától függ. :) Most pont ott tarttok, hogy mikor számít koraszülöttnek a gyerek és mikortól nem. Én úgy tudom, hogy a betöltött 36. héttől már nem az.
Szép hétvégét mindenkinek!

Masut
masut

[quote="banokla"]T írta:banoklai hallottatok már arról, hogy szemészetről kell kérni véleményt a szülés előtt? Mert nekem kell.

A nődokim nekem is mondta, hogy kell majd, de azt nem mondta, hogy mikor. Gondolom, majd valamikor a végefelé...

Masut
masut

Sziasztok!

Nory: abszolút megértelek, nekem is egy kínszenvedés volt a kórház, akkor dobódtam fel, amikor megtudtam, h nemsoká mehetek haza. Vannak, akik tényleg élvezik bent, pihennek, stb., de a legtöbben szenvednek. Ja, és nem lehet bent pihenni, sosem hagyják az embert nyugton. Hajnalban felkeltik, aztán ahogy visszaaludna megint és ez így meg egész nap :cry: tényleg csak azzal tudod magad vígasztalni, hogy nemsoká vége és aztán otthon lehettek és a gyerekekért megéri :P és ne gondolj arra, hogy éppen most ilyenkor mit csinálnátok otthon, én ilyenkor kezdtem el sírni mindig. Nagy lelki erő kell hozzá, de te biztosan kibírod, dumáljatok sokat szobatárssal és beszélgess a babókkal. KITARTÁS!!!!

Szemceruza: én minden nap kifestettem magam bent is, alapozó, szemspirál :wink: így is tönkre tette a fejem, a bőröm a kórház, kellett vmit dobni rajta :P nem ciki :D

Kórházi öltözet: nekem is az első 2 napom azzal telt, hogy rendeltem be a különböző tréning ruhákat a kórházba, mert persze hálóinggel és pizsivel készültem plusz köntös. De MINDENKI tréning ruhában volt, nem nagyon értem mért :shock: úgyhogy én csak éjszakára öltöztem át köntösbe, mert éjszaka elviselhetetlen a hőség, nyitott ablak mellet is :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Gondoltam feldoblak benneteket egy 4 hete készült közös pocakfotóval :D Ha Géza kinyomja, majdnem egyformák :D Kép

És két másik, amik ma készültek. Hogy az én pocim is lássátok :)

Kép

Kép

Kép

Kép
rszg

Helló!
Csak bekukk. Majd visszaolvasok.
Rszg nagyon csini a pocid. Te is csak oda híztál. Nem lesz ezzel nehéz dolgod. :wink:
Szval Nemlajos üzent: "Remélem mindenki jól van, itt minden rendben, Döme picit kisebb, mint kellene. 2 hét múlva uh. Puszi!"
Na ezért jöttem.
Meg variáltam kicsit a táblán. Hátha így jobban látható.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

rszg: haláji a Gézával készült fotó!!!!!!!!! :D :D :D Ő hányadik hétnél jár? :D

Vica: gondolom nem nyugtat meg, de azért elmesélem, hogy Luca is megközelíti Pannát a hülyeségekben, akaratosságban. :wink: Most még van türelmem, mert nem ugrál a fejemen még egy gyerek, mint neked. Azzal együtt, hogy sokszor nagyon fárasztó tud lenni, úgy vagyok vele, hogy ezerszer inkább ilyen energikus, nagyszájú rosszcsont legyen, mint egy amolyan tipikus jó kislány. És hogy előkerültek a babakori kellékei (hordozó, pelenkázó stb.) egyfolytában kisbabázik. teljesen élethűen oázik, kapálózik (de azért lakkozzam ki a körmét :D ) és haláli nyugalommal kell viselnem, mert tudom, ha nem így tennék, csak olaj lenne a tűzre. :roll: Mi jön még, ha meglesz a kicsi?!

Csibb: nagyon édes Fanni! Luca is nagyon kis korától segít nekem szívesen nagy-nagy lelkesedéssel! Ilyenkor kell hagyni őket, van aki nem engedi, aztán később csodálkozik, ha nagyobb korában messzire kerüli a konyhát.

Bea: szép kismama vagy. Sütögetés nem látszik rajtad! Smink ok., fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben!

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok..

arra ébredtem hogy minden fehér :D lehet ezért fájt a fejem tegnap :D ma már jobb.. sztem taposok is majd egy kis havat később :D itt elég ritka a hó.. meg kell becsülni amíg van :D

szemceruza: nyugi Bea.. én is sminkkészlettel megyek :lol: :lol: aztán lehet nem fogom magam kenni.. bár ahogy magam ismerem... a hiúság győz :lol: :lol:

Csibb: nekem sincs tuti nagyanyóreceptem.. de mi akárhányszor próbáltunk krumplis pogit csinálni sosem sikerült.. :( na de majd a TEféléd... 8)

KépKép
KépKép
adryn

Én is készítettem Lucáról egy sorozatot:
:) Kép

3hónaposan: Kép

7 hónaposan velem:

Kép

két évesen:

Kép

két és fél évesen:

Kép

és most karácsonykor, meglepetten:

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

és végül én (vagyis a HAS) a 36. hét elején:
:oops:

Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

csibb: juhtúrós van nagymamámféléből, ha érdekel

marq
Kép
Kép
marqueza

Nagyi (anyum) bevállalta mára - na ez túlzás - egy fél napra Lucát, úgyhogy tele lesz velem a topic 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq: gyönyörűszép kislányod van!!! és mennyit változott a kis arca!! viszont ha nem tudom hogy újabb kiscsajt vársz meg mertem volna esküdni rá hogy fiús pocód van 8) Csinos kismami vagy ;)

Nemlajos (Dömeanyu:) sztem nem lesz gond.. lehet hogy a költözés miatti stressztől nem nőtt kellőképpen a babócád.. és a köv uhun minden rendben lesz !!

KépKép
KépKép
adryn

Marq: nagyon jól hangzik a juhtúrós pogi is.. egy bibi van vele.. itt még sima túróhoz is nehéz hozzájutni nemhogy juhtúróhoz :(

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: köszönöm a kedves szavakat! :) Lucával is nagyon fiús hasam volt. Munkahelyemen majdhogynem fogadásokat kötöttek. 8) Ez is egy olyan tévhit, mint a savanyú-édes kívánása...

túró-tejföl: én is úgy tudom, hogy ezeket főleg nálunk lehet kapni. Eesetleg ricottával tudsz majd helyettesíteni, ha majd ilyesmit főzőcskézel. Azt csak lehet kapni a dánoknál is.

Egyébként dánul kommunikálsz a kintiekkel?

marq
Kép
Kép
marqueza

Sikerült visszaolvasnom, mert egyébként csak elég felületesen szoktam tudni, úgyhogy most nagy magányomban reagálok (ha megkésve is) erre-arra:

Rszg, Bea: férjem ugyan bent volt az előző szülésemnél, de most időnként megfordul a fejemben, hogy jó lenne, ha nem jönne be. Persze nem mondom neki, mert tudom, nagyon készül. Ugyanis a vajúdás elején, mikor még nem gúvadt ki a szemem a fájdalomtól, az ágyon feltett lábbal csipszezett, nagy hanggal telefonált, hogy "á, simán megy minden, nem, szerintem nem fáj neki...stb", majd ahogy forrósodott a helyzet, elkezdte tördelni a kezét, a kitolásnál ott toporgott mellettem kétségbeesve, hogy csak a kezemet, hagy fogja (nem engedtem, mert már ez is egy külön kín volt), félig sírós hangon nyüszített, hogy jaj mit segítsen. Nem részletezem tovább, rémes volt. Úgy tűnt, neki volt abban a szituációban nagyobb segítsége rám, mint fordítva. :shock: Annyira szorongott, hogy még arra sem emlékezik így utólag, hogy ő vágta el a köldökzsinórt. :wink: Pedig még mindta is akkor, hogy ez olyan, mint egy kábel. 8) Aztán persze utólag a barátainak kissé más színezetben mesélte a dolgokat. 8) 8)

segítség szülés után: irigykedve olvaslak benneteket, én csak férjemre számíthatok két hétig. Anyut kértem meg, hogy utána 1-2 hétig csak annyit segítsen, hogy Lucát hazahozza az oviból (vagy én, ha a kicsi éppen nem szopik). Nem nagy lelkesedéssel, de ennyit vállalt. Ő elméletben nagyon lekes, a gyakorlatban viszont 1-2 óra alatt lefárad és kedvetlen lesz. Luca ezt érzi, és így sokszor ő sem akar menni. Pl most is mondtam, hogy készítsék együtt az ebédet Lucával, mire: jaj, de akkor utána takarítani kell, mert olyan kupis lesz a konyhája. Na nem panaszkodom tovább szegényre így nyilvánosan, mindenki becsülje meg a segítségét! Egy főzőcskézni hajlandó anyós pedig egy főnyeremény lenne nekem!

marq
Kép
Kép
marqueza

Tehuti: te írtad a köntöst, rajtam csak mindig addig volt, amíg a kórteremből kimnetem, iszonyat meleg van a gyermekágyas osztályokon, és a hormonok pluszban izzasztanak!

Nory: szerintem ne vagy egyedül, gyanítom, itt már sokunk a terhesség végét kívánja! Én is unom, az órisái has, nekem feszül állandóan, az aranyér, már mozgáskorlátozottnak érzem magam, szeretnék egy normális ruhát végre felvenni, nem csak ezt a pár darabot váltogatni, izzadok, mint a ló, a gyerekemmel nem tudok egy jót játszani, mert minden póz kényelmetlen két perc után. Nem sorolom...Én már a szülésen és a kórházon is szeretnék túllenni, sőt, már a télen is!!! :twisted: De majd ez is eltelik. :wink:

Erpé: úgyis mennem kell a könyvtárba, megnézem, hátha megvan, amit ajánlottál. Éjjelente alvás úgysem megy, legalább nem a bárányokat számolgatom. :)

na, balra el, miután megtöltöttem egy egész oldalt... :oops:

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq: tejföl van itt :D és nagyon finom.. az a régi nagyiféle krémes ami otthon volt régen :D nem az a hülye danone és társai mint ami most divat :x hmmm.. ricotta.. nem rossz 5let.. akkor viszont várom a juhtúros pogi receptjét :D:D dánul nem tudok (még) már látom lelki szemeim előtt ahogy ülünk a szőnyegen Nicoval és Apu okít mindkettőnket dánul :lol: :lol: :lol: na én akkor most jobbra el.. (csak hogy ne koccoljunk össze) megyek megjáratom magam.. kisütött a nap :D

KépKép
KépKép
adryn

Jaj csajok!Ezt lehetetlen követni. :o
Tehuti gyönyörű a szoba! Milyen nagy a pelenkázó. megérte várni. :wink:
Bea nagyon csini vagy te is, akárcsak a többiek.
Marq Luca is gyönyörű kislány! Jesszus te már hol tartasz. :shock: :lol:
Nory kitartás! Biztos nem könnyű, de majd az eredmény....... mikor már hazamehettek.. :wink:
Adyrn irigy vagyok a hóra. Itt is esett valamennyi, de édes kevés. :(
Képzeljétek döntöttünk babakocsi ügyben, meg is rendeltem. Egy bnőm lesz végül a beszállítónk, így legalább tuti helyről jön. Jövő héten vagy utána meglesz. Ráér, csak ne kelljen vele foglalkozni. :)
Rszg nagyon tecc Apával kép! :lol:
Én kórházba köntöst és hálóinget viszek, sztem a gát miatt kényelmesebb is. Ott meg úgyis tényleg mindenki elég strapált, így nem tűnök ki ezzel sztem. :roll:
Sógornőm még egyben van, így tegnap voltunk vacsizni. Közben egyik barátunk apukáját nagyon komoly baleset érte. Egész éjjel forgolódtam. Egy tök fitt ember, tegnap lebénult teljesen. Egyenlőre várnak és kómában tartják. Azóta feszülgetek én is. Nehéz nem gondolni rá. :( Bocsi, hogy leírtam, csak kijött. Megyek is feszülgetek magamban.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok,

Tényleg nagyon aktív a topic. :) Látszik, hogy már nem sok mindenre futja az erőnkből.... Üldögélni és billentyűzetet nyomkodni még csak-csak.... :lol: :lol: :lol:

Rszg: Csúcs volt a páros fotó! :lol: :lol: :lol: Helyesek vagytok együtt! :)
Örülök, hogy enyhült a remegésed. Remélem azért 2 hétnél többet is kibírtok....

Marq: Luca Nagyon szép kislány. Látszik, hogy csibész.

Vica: Sajnálom, hogy Panna így kiborít. Nehéz lehet ezt most terhesen tolerálni.... (Az én agyam is elszállna időnként, msárészt meg nem biztos, hogy baj, ha látja a Panna, hogy azért úgy viselkedik, ami a környezetét kiakasztja.) Nekem már nagyobbak a csajok és rengeteg segítséget kapok tőlük....

Erpé: Azért szépen lassan te is hagyd abba a munkát.... Nem ám bajod lesz a sok jövés-menéstől....

Kukli: Sajnálom a környezetedben a tragédiát. Egy ilyen dolog alapból is szörnyű, de terhesen még nehezebb elvisleni.... Próbálj egy kicsit meditálni és bármilyen önzően hangzik, de örülj annak, hogy nem Veled történt....

Csajok! Volt akinek az előző szülése magzatvíz elfolyással indult?
Én most nem tudom, hogy mi van.... Petiapuval éppen szeretgettük egymást itt délelőtt (lányok apukájuknál vannak) és éppen rajta lovagoltam ( :oops: :oops: :oops: ), amikor egy csomó folyadék kijött belőlem. Én amúgy is eléggé nedvesedős vagyok, de ez valahogy nagyon sok volt.... Alattunk a lepedőn egy jó 10cmX10cm-es nagyon nedves folt lett.... olyan színtelen.... Megijedtem, hogy magzatvíz.... De azóta nem jön semmi... Peti mocorog, fájásom nincs, Dokim síel.... Szerintetek? Milyen amikor elmegy a magzatvíz? mennyi megy el? Szerintem ez úgy egy deci folyadék lehetett...., de akkor most szivárogna, nem?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Hú Katka! Vigyázz! Én sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, nekem is első baba. Talán majd a tapasztaltak írnak.

Kép

Kép
rszg

Katka: én mint nagy tapasztalt :lol: 1 hete abszolút ugyanez történt velem és pont lovaglás közben.. :oops: én sem tudtam mi lehet ez, bementem a kórházba megvizsgáltak és mondták nyugodjak meg a magzatvíz sokkal több lesz, és ha az elkezd folyni az nem ám csak úgy megáll. Ok kérdem én de akkor mi volt ez?? erre is megkaptam a választ.. : namármost: a terhesség elején amikor a baba beágyazódik gyakran dupla burok képződik, és a kettő közé is termelődhet víz. na ez folyt el neked most.. nekem meg a múlt héten. úgyhogy nyugi ha azóta sem folyik semmi és semmi más szüléssel kapcsolatos tüneted nincs akkor ez lehetett. ;)

KépKép
KépKép
adryn

Én meg csak irigykedem. Lovaglás? Sajnos megtiltva!

Kép

Kép
rszg

[quote="marqueza"][ írta:marquezab]Rszg, Bea: férjem ugyan bent volt az előző szülésemnél, de most időnként megfordul a fejemben, hogy jó lenne, ha nem jönne be. Persze nem mondom neki, mert tudom, nagyon készül. Ugyanis a vajúdás elején, mikor még nem gúvadt ki a szemem a fájdalomtól, az ágyon feltett lábbal csipszezett, nagy hanggal telefonált, hogy "á, simán megy minden, nem, szerintem nem fáj neki...stb", majd ahogy forrósodott a helyzet, elkezdte tördelni a kezét, a kitolásnál ott toporgott mellettem kétségbeesve, hogy csak a kezemet, hagy fogja (nem engedtem, mert már ez is egy külön kín volt), félig sírós hangon nyüszített, hogy jaj mit segítsen. Nem részletezem tovább, rémes volt. Úgy tűnt, neki volt abban a szituációban nagyobb segítsége rám, mint fordítva. :shock: Annyira szorongott, hogy még arra sem emlékezik így utólag, hogy ő vágta el a köldökzsinórt. :wink: Pedig még mindta is akkor, hogy ez olyan, mint egy kábel. 8) Aztán persze utólag a barátainak kissé más színezetben mesélte a dolgokat. 8) 8)

Marqueza :lol: :lol: ezen jót nevettem, bocsi,csakhát elképzeltem a szitut :oops:

Vica, akkor jól indult a nap :shock: kitartás Pannácskához!! Majd írj, sikerült-e megbeszélni a dolgokat férjuraddal.
Vettem hazahozós rucit, overáll még mindig nincs, de mivel megvettem a festéket, meg a pelenkát így is egy vagyont költöttem, mindjárt teszek fel képet. (Mármint a szobához a festéket, nem a szemfestéket :lol: )

Rszg, Géza hogy pózol :lol: :lol:
elfelejtettem válaszolni, igen a hordozó autóba is tehető. 0-13 kg teljesen szabvány dolog.

Katka, orvoshoz nem tudsz elszaladni? ügyelet stb?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.02.01 15:53-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép Kép Kép
ez 6500 volt :shock:

és ezt a malackás overált 690-ért nyertem a teszveszen:
Kép Kép Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Marqueza, Luca mennyivel született? :o Irtó édi, kis pufóknak látszik, de persze a későbbi képei is cukik.
Szép pocak :wink:

Kuklika, sajnálom, ami történt, próbálj megnyugodni! Írj, ha van róla valami fejlemény, de azért nem hiányzik egy koraszülés!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Na az ilyesmi most nekem is megtiltva!
Katka!
nekem mindkét szülésnél először is elfolyott a magzatvit,a lányomnál nem jött olyan sok,de azért ennél több,a fiamnál épp végeztem a zuhanyzással és hát hirtelen jött,odatartottam a bilit,kétszer lett tele.és a kórházba menet is folyott mert hiába tettem be extra vastag pelenkabetétet mire odaértünk bokáig vizes volt a gatyám.Ugyhogy szerintem nem az volt és igen az még szivárogna.

Nagyon helyes pocifotókat raktatok fel az enyém 4hete szilveszterkor volt 117most 122.és még elvileg van egy hónap.

Rszg!

Most én is spiropentet kaptam a kórház óta,azt kell szednem nekem eddig a combom fájt olyan volt mint mikor az izomba adják az injekciót,ez 2-3 napja elmúlt,ma viszont már remegett a kezem.
Remélem ez nem tart sokáig.

Aranyérhez hozzászólva,nekem is van pár hete olyan kilógos "micsoda" nem tudtam hogy ez az lehet :oops: .Nem fáj viszont iszonyúan viszket,pedig rendesen tisztálkodom reggel zuhi,este pedig kiadós fürdés.

Gyerekek elég jól viselték hogy a kórházban voltam igaz ők már nagyok 8 és majdnem 6 évesek,ugyhogy ezzel nem volt gond.Anyukáméknéál voltak mert párom dolgozott,mikor nem tudtak bejönni felhivtak és elmesélték mi történt aznap.
A tesóféltékenységhez nem tudok hozzászólni,minket hálisten elkerült,a kicsi hozott a tesónak ajándékot és ahogy Katka is irta be kell vonni mindenbe,odahozta a pelenkát, a cumit,mikor fürdettem is besegitett mindent.Most meg elég nagyok szerintem,nem lesz gond,főleg hogy ennyire nagyon várják már.

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Bea: szépeket vásároltál! A félvér Majának különösen jól fog állni a fehér szín!

Luca 3500 grammal született. Teste nem volt pufók, csak a feje. Pont, ami amúgy is a legnehezebben fér ki. :wink: Valszeg hugica is ilyen lesz, uh fotón mint két tojás, annyira hasonlítanak. :) Kíváncsi leszek, kint mennyire lesz nagy a hasonlóság. Az ő pofija is nagyon dundi volt már a 28. heti uh-n is. 8)

Adryn, Katka: ami a pózt illeti, nagyon merészek vagytok... :D

Juhtúrós pogácsa:

50 dkg liszt
25 dkg vaj (ha margarin, abból többet)
2 dl 20 %-os tejföl
25 dkg juhtúró
2 tojás sárgája (+1 a kenéshez)

3 dkg élesztő (1,5 dl langyos tejben megfuttatva egy kk cukorral, liszttel meghinteni a tetejét, letakarva megvárni, míg megemelkedik)

Összekeverni, megkeleszteni, 3 cm vastagra nyújtani, tetejét bevágni+tojásozni, kiszaggatni.
Tepsiben sütés előtt 15 percet keleszteni még, majd nem túl forró sütőben hamar megsül és napokig friss marad.

marq
Kép
Kép
marqueza

Még annyi, hogy most lehet, hogy pörög a topic, da ha megszületbek a babák, egy időre tutira mindenki el fog tűnni. Aztán, ahogy beáll a napirend, megint felpörög majd. És ahogy a totyogókorba érnek, megint meritkulnak majd a hsz-ek.

Na lépek mára végleg, megyek Lucáért.

Szép estét a bekukkantóknak! :)

marq
Kép
Kép
marqueza

Hahó!
Zsolti elvitte Botit a Normafához. Én meg „összekaptam” magam a holnapi doki látogatáshoz. Hát a sérv és visszér tájékot majdnem remegő kézzel szabadítottam meg a szőrszálaktól. Ennél már csak az nagyobb para, mikor szülés után akartam borotválkozni a gáton. :evil:
Pihiztem kicsit, jobb is a pocim. Köszi csajok. Az azért bizti (szinte), hogy én nem leszek 39. hét előtt szülő. Legalábbis remélem. :roll: Legkorábban március 14-én nyitom szét a lábam. Punk tum. 8)
Bea ez a malackás ruha. Irigy vagyok! :oops: Tündéri!!!! A másik is nagyon szép. :)
Csajok lovaglással óvatosan. Sport tiltva. :lol: Félre téve a tréfát Katka nekem vízzel indult a szülés. Hát az azért nagy zutty ha reped a burok. Sztem lehet vagy fél-1 liter víz. Petivel amúgy is megbeszélted, hogy megvárjátok a dokit, nem? :wink:
Na megyek, befejezem a könyvem most már tényleg. Boti állítólag iszonyatosan élvezi a szánkót. Sajnálom, hogy lemaradok róla, de most egyszerűen le kellett ülnöm.
:(

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Marqueza, Kuklika köszi

Kuklika :D :D

Én is holnap megyek.
Kaptam ajándékba egy braun szőrvágót különböző fejekkel, tegnap kipróbáltam a hasamon, jó!! :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Marq A sima túró is jó a pogácsához?

Kép

Kép
rszg

Köszi mindenkinek még egyszer a szoba dicséreteket! :) Sima fehér, vagy fa színű bútort nem akartunk, így esett a választás a pasztellsárgára és a narancsra. Sztem sem annyira erős szín, viszont feldobja a szobát! A pelenkázó tényleg nagyon nagy, de legalább tudunk bele pakolni és később komód lesz belőle. Párom mondta, h ezen akár őt is tisztába tehetem.... :lol: :lol: :lol:

Eldöntöttem, kórházba hálóinget viszek és hosszabb köntöst. A hosszabb nem olyan meleg, mint a rövidebb. :) Melegítő sztem nagyon macera.

Katka nem semmi, amik történnek veled! Remélem nioncs baj, és megnyugodtál.

rszg nagyon jó a páros képetek!!!! Nagyon nevettem.... :D

[/b]marq nagyon helyes a lányotok!!!

bea tök jó cuccokat vásároltál.

Én most válogattam szét a rucikat. Méret szerint, aztán jövő héten vmikor mosás.

kukli pihengess, amíg lehet!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vmit már megint bénáztam a kiemelésekkel, bocs...... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Köszi, hogy válaszoltatok.... Most már teljesen jól vagyok és szülésnek nyoma sincs, szóval biztos nem magzatvíz volt (vagy, ha igen, akkor olyan, amit Adryn írt).
A mai sportot ;) már mi sem terveztük, csak belesodródtunk.... Már múlthéten megbeszéltük, hogy most már szünet lesz 2 hónapig, de nem jött össze.... :oops:

Kukli: 2 gyerekkel elég gyakori lesz, hogy kénytelenek lesztek ketté válni és így egyikőtök lemarad a buliról.... Mondjuk, mert az egyik gyerek beteg.... De aztán összenőnek és akkor majd könnyebb lesz és nagyon jó családi progikat lehet csinálni.

Bea: Csini ruhákat szereztél be... nekem még mindig a kislány ruhákra áll rá a szemem. Olyan fura, hogy fiam lesz.... :roll:

Katka

katka22

Már csak 29 nap.... :D :D :D

Katka

katka22

Lányok! Annyira jó ötlet volt, hogy a gyerekekről feltettetek képsorozatokat! Olyan jó látni, ahogy változtak! :)

Rszg! Vicces a kép. :) Nálunk is duplapocak van, azaz mindkettőnknek van 1-1. :)

Katka! Jó, hogy még nem szülsz. Legalább jól érezted magad. :D

Masut
masut

[quote="nory"]m írta:norya nagy volt itt a sürgés-forgás mert Krisztinél megindult a szülés és sürgősen megcsászározták! :D :? Mama is és a babák is jól vannak! :)
2009.01.27
12:04 Varga Szonja: 2995 gr 48 cm
12:06 Varga Inez: 2860 gr 47 cm

Gratulálok a szobatársnődnek, Nóri! Nem is kicsik a babák!
Remélem, jó az új szobatársad is.

Masut
masut

Feketeerdei muffint sütök lányok... ki kér? :P :D 8)

KépKép
KépKép
adryn

[quote="kuklika"]E írta:kuklikazt találtam. Még nem olvastam át. :oops:
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9936.doc

Kukli! Ez még hasznos lehet, el is mentettem. :) Köszi, hogy közkinccsé tetted!

Masut
masut

Sziasztok!

Köszönöm lányok, mindenkitől a bíztatást ma más jobban érzem azért magam. :) És télleg nagyon köszönöm a pozítiv energiáákat meg a hijányolást meg mindent, nagyon aranyosak vagytok! :)

Nagyon szépek a pocakfotók meg a gyerkőcfotók! :)

Rszg: Ez a kép aztán rendesen megnevetetett! :lol:

Ha megmondjátok, hogy hogy kell képet feltenni, akor rakok fel én is pocakfotót meg, hogy mibe hozzuk haza őket majd! :oops: :)

Am. 121 cm a pocóm :oops: A 25. héten. 8)

Köntös: jajj lányok nehogy melegítőt vigyetek be!! Csakis hálóinget!! Ha hüvelyi úton szültök akkor azért ha meg császárral akkor meg azért (sőt nem is engedik) a gatyát!!! A köntös mind1, hogy milyen hosszú, ami neked kényelmes!

puszi,
Nóri
Vendég

[quote="bea1978"][ írta:bea1978b]ZazzyValamelyik nap kísértésbe estem és vettem egy fürdőt, nem túl forrót, nehogy baj legyen, de már annyira hiányzott, megijesztettek, hogy szülésmegindító és azóta csak zuhanyzom. Nektek mi a véleményetek? Én éltem-haltam a forró fürdőért.

Bea! Én hetente 1-2-szer tuti beülök a kádba fürdőzni egyet és nem mondanám, hogy langyosan szeretem a vizet... nekem jólesik. Azért persze ne legyen olyan forró, hogy csípi a bőrödet és alig tudsz beleülni, mert az tuti nem tesz jót...

Masut
masut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: